#اختصاصی
💢مقابله به مثل رسانه ای، #علاج_موثر
⭕️یکی از روشهای #اقناع اذهان عمومی، تکرار مکررات سازماندهی شده، به صورت های مختلف مهندسی شده، علیه ذهن مخاطب می باشد.
⭕️در این بین نقش شبکههای ماهواره ای فارسی زبان که سالهاست در میان خانوادههای ایرانی نفوذ کردهاند، بسیار پررنگ و حائز اهمیت میباشد.
⭕️بعضاً خانوادههایی را شاهد هستیم که حتی شبکههای ملی را در دستگاه گیرنده خود ندارند و صرفاً اخبار و اطلاعات خود را از شبکههای فارسی زبان #ماهوارهای دریافت میکنند.
⭕️ فردی که سالهاست در معرض #بمباران-اطلاعاتی شبکههای فارسی زبان که اخبار را کاملا مهندسی شده در اختیار مخاطب قرار میدهند قرار گرفته است، به سختی می تواند پارادایم های ذهنی ایجاد شده در درون خود را تغییر دهد.
⭕️این افراد حتی حاضر به شنیدن مطالب مغایر با مطالب ارائه شده در شبکههای ماهوارهای فارسیزبان نیستند، و چون عموما افراد، اطلاعات را بدون تحلیل دقیق دریافت می کنند، کاملاً مورد هدف اطلاعات مهندسی شده شبکه های ماهواره ای فارسی زبان قرار میگیرند و اهداف طراحان و گردانندگان آن شبکه ها را محقق می کنند.
⭕️لذا #رسانه_ملی هر چقدر هم که برنامههای روشنگرانه و تحلیلی پخش کند، به گوش برخی از افراد که صرفاً شبکههای ماهوارهای را دریافت میکنند نخواهد رسید و این افراد همچنان در سلطهی رسانههای معاند غرق خواهند بود.
🛑برخی از چارچوبهای ذهنی تشکیل شده افرادی که سالهاست فقط شبکه های مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران را تماشا می کند به قرار زیر است:
1️⃣مردم ایران بدبخترین مردم جهان هستند !
2️⃣تمامی مسئولان نظام دروغ میگویند !
3️⃣همه اخبار رسانه ملی دروغ است !
⭕️و موارد دیگری که احتمالاً در صحبت های این افراد به گوش شما رسیده است.
❓و اما راه حل چیست؟؟؟
⭕️سالها پیش وقتی دستگاه های گیرنده دیجیتال با هدف جایگزین شدن با آنتن های ماهواره به بازار آمدند، قیمتی بیش از دریافت کننده های شبکه های ماهواره ای داشتند و لذا یکی از اشتباهات راهبردی در آن برهه زمانی، کاهش ندادن قیمت این دستگاه ها ونیز عدم معرفی و تبلیغات کافی در بین خانواده ها بود.
⭕️اکنون اما شاهد استفاده گسترده اکثر خانوادهها از آنتن ماهواره هستیم و بشقابهای ماهوارهای مثل قارچ در ایوان یا پشت بام خانهها نمایان هستند و این حاصل عدم توجه صحیح به این هجوم ابزاری در سالهای پیش بود .
🛑برخوردهای سلبی دیگر موثر نبوده و چه بسا اثرات غیر قابل پیش بینی منفی دیگری به همراه داشته باشد.
⭕️به نظر میرسد اکنون زمان مقابله به مثل فرا رسیده است. به عنوان مثال تأسیس شبکه های بین المللی ماهواره ای فارسی زبان داخلی با هدف ضد حمله رسانهای از واجبات سیاست گذاریهای کلان زمان حال است .
⭕️برای مقابله با ایران اینترنشنال، من وتو، بی بی سی فارسی و ... نیازمند برنامهریزی های عملیاتی دقیق و مهندسی شده هستیم. این شبکهها در کنار کانالها و صفحات مجازی سالهاست با انواع تکنیکهای اقناعی و استراتژیهای شناختی، ذهن و روح و روان مخاطب ایرانی را هدف مستقیم خود قرار دادهاند و تنها با مقابله به مثل و ریختن پته آنها روی آب به طور گسترده میتوان با آنها مبارزه کرد .
⭕️همچنین کارهای فرهنگی-رسانه ای بزرگ مثل سرود سلام فرمانده، استفاده از فرصت بزرگ جام جهانی، برنامه های روشنگرانه تلویزیونی با نمک طنز، مثل پاورقی و دی بی سی، از مصادیق مبارزه با جریان رسانهای و شناختی دشمن است که باید با قدرت و سرعت ادامه و انتشار یابد.
🛑مخاطب هوشمند و تحلیلگر اطلاعات و اخبار را صرفاً از یک بعد نگاه نکرده و سعی در شنیدن صحبتهای موافق و مخالف داشته و برآیند خبری را در ذهن خود تشکیل میدهد.
🛑مخاطب زیرک اهداف رسانهها را بررسی کرده و در برابر سیل عظیم اطلاعات حالت منفعل ندارد.
✍️سلمان بهادران
•┈┈┈••✾••┈┈┈•
#رسانه #سواد_رسانه
🔻انجمن سواد رسانه طلاب
🆔 @savad_rasaneh
کاگنیسان کانال تخصصی علوم شناختی ✅
https://eitaa.com/joinchat/3862560966Cb8366af48f
مقاله علمی پژوهشی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
دسته بندی : مقاله نویسی📝
⬇️⬇️⬇️
https://www.writeme.ir/%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d8%b9%d9%84%d9%85%db%8c-%d9%be%da%98%d9%88%d9%87%d8%b4%db%8c/
https://eitaa.com/joinchat/423362816C2e0abea84c
لینک اصلاح شد ✅
هیپوکامپ چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟
هیپوکامپ (hippocampus) در شکل گیری، سازماندهی و ذخیره سازی خاطرات جدید و پیوند دادن برخی احساسات و هیجانات با آن خاطرات نقش اساسی دارد. آیا تا به حال توجه کرده اید که چگونه بوی یک عطر خاص در ذهن شما باقی می ماند؟ این توانایی مربوط به هیپوکامپ می شود.
کاگنیسان کانال تخصصی علوم شناختی ✅
https://eitaa.com/joinchat/3862560966Cb8366af48f
#علوم_شناختی
#علوم_اعصاب_شناختی
#cognitive_science
📝📲🧠
فیلم سینمایی ضربه مغزی ساعت ۲۱ امشب از شبکه نمایش🖥
فیلمی جالب برای متخصصان علوم شناختی 🧠
در فیلم ضربه مغزی در پیتسبرگ آسیب شناس ماهری به نام دکتر بنت اومالو (ویل اسمیت) که متخصص کالبد شکافی می باشد حقیقتی را درباره ضربه مغزی در بازیکنان حرفه ای فوتبالی که دچار صدمات مغزی مکرر در طول بازی عادی می شوند متوجه می شود ولی ان اف ال NFL حاضر به قبول واقعیت آن هم توسط یک آسیب شناس آفریقایی نمی شود. او با چاپ مقاله ای در مجله پزشکی ناخواسته وارد جنگی تمام عیار علیه NFL می شود و...
کاگنیسان کانال تخصصی علوم شناختی ✅
https://eitaa.com/joinchat/3862560966Cb8366af48f
#علوم_شناختی
#علوم_اعصاب_شناختی
#cognitive_science
📝📲🧠
مفاهیم: آنسفالوپاتی مزمن ناشی از ضربه (CTE) چیست؟
همشهری آنلاین: عارضه آنسفالوپاتی مزمن ناشی از ضربه (CTE) یک عارضه پیشرونده تحلیلبرنده مغز است که در ورزشکارانی (و دیگرانی) که در معرض ضربههای مغزی مکرر- چه ضربههای مغزی منجر به بیهوشی و چه ضربات خفیفتر بیعلامت، بودهاند، رخ میدهد.
دچار شدن بوکسورها به این عارضه از دهه 1920 شناخته شده بود. اما گزارشهای اخیر بر مبنای بررسی مغزهای بازیکنان حرفهای بازنشسته شده فوتبال آمریکایی( ورزشی که با ضربات مکرر به بازیکنان همراه است) و سایر ورزشکاران که سابقه ضربات مکرر مغزی داشتهاند، از لحاظ آسیبشناسی عصبی وجود این عارضه را در این افراد ثابت کرده است.
ضربات مکرر وارد بر سر در این افراد باعث برانگیخته شدن یک روند پیشرونده تحلیل بافت مغزی میشود که از جمله با تشکیل پروتئین غیرطبیعی tau ( که در مغز مبتلایان به آلزایمر هم دیده میشود) هم همراه است.
این تغییرات ممکن است ماهها، سالها یا حتی دههها پس از وارد شدن آخرین ضربه به مغز و پایان حرفه ورزشی فرد آغاز شود.
تحلیل رفتن مغز در این بیماری به نقصان حافظه، اغتشاش شعور، اختلال در داوری، مشکلات کنترل تکانه، پرخاشگری و نهایتا زوال عقل پیشرونده میانجامد.
کاگنیسان کانال تخصصی علوم شناختی ✅
https://eitaa.com/joinchat/3862560966Cb8366af48f
@cognitiveScience
🧠🖥📲
Vista News Hub
رویکرد شناختی
⬇️⬇️⬇️
دیدگاه نوین شناختی تا حدودی به مثابهٔ نوعی بازگشت به ریشههای شناختی روانشناسی تلقی میشود و تاحدودی نیز میتوان آن را واکنشی در برابر محدودیتهای رفتارگرائی و دیدگاه S-R دانست (دو مکتبی که به فعالیتهای پیچیدهٔ آدمی مانند استدلال، برنامهریزی، تصمیمگیری، و ارتباط بیاعتناء بودند). مطالعات نوین در زمینهٔ شناخت، همانند نسخهٔ سدهٔ نوزدهم آن، با فرآیندهای ذهنی مانند ادراک کردن، بهیاد سپردن، استدلال کردن، تصمیمگرفتن و مسئله حل کردن سروکار دارند. اما شناختگرائی (cognitivism) نوین، برخلاف نسخهٔ سدهٔ نوزدهم آن، مبتنی بر دروننگری نیست. برای مثال، مطالعهٔ نوین شناخت بر این مفروضات مبتنی است که: الف- تنها از طریق مطالعهٔ فرآیندهای ذهنی میتوان بهطور کامل دریافت که جانداران چه میکنند؛ و ب- برای بررسی فرآیندهای ذهنی میتوان رفتارهای خاصی را مورد توجه قرار داد (همانند رفتارگرایان) با این تفاوت که آن رفتارها را برحسب فرآیندهای ذهنی زیربنائیشان تفسیر میکنیم. این تفسیرهای روانشناسان شناختی غالباً بر قیاس بین ذهن و کامپیوتر تکیه دارند. اطلاعات ورودی به شیوههای گوناگون پردازش میشوند؛ مثلاً برگزیده میشوند، با اطلاعات موجود در حافظه مقایسه و ترکیب میشوند، تبدیلهائی در آنها صورت میگیرد، بازآرائی میشوند، و جز اینها. برای مثال، عمل سادهٔ شناسائی دوستی که صدای 'الو' ی او را از تلفن میشنویم مستلزم مقایسهٔ (البته بهطور ناهوشیار) صدای او با نمونههائی از صدای افراد دیگری است که در حافظ اندوختهایم.
برای توضیح روانشناسی شناختی نیز میتوانیم از همان مسئلههای نمونهوار قبلی استفاده کنیم (البته از این بهبعد شکل نوین این دیدگاه موردنظر است). نخست مفهوم خطای بنیادی اسناد را در نظر میگیریم. برای تفسیر رفتار هر فرد اصولاً ما بهنوعی استدلال دست میزنیم، درست همانگونه که ممکن است دربارهٔ طرز کار هر ابزار فنی استدلال کنیم. اما بهنظر میرسد استدلال ما در این زمینه آمیخته به سوگیری باشد، به این ترتیب که ما بیشتر صفات فردی شخص از قبیل سخاوتمندی را بهعنوان ملل رفتار او بنگریم تا فشارهای حاصل از موقعیتها را.
یادزدودگی کودکی را نیز میتوان از دیدگاه شناختی تحلیل کرد. شاید به این علت نمیتوان خاطرات سه سال اول زندگی را بهخاطر آورد که در این سن تغییر و تحول مهمی در نحوهٔ سازماندهی تجربهها در حافظه روی میدهد. اینگونه تغییرات در حوالی سن ۳ سالگی بارزتر است زیرا در این سن توانائیهای زبانی بهمیزان چشمگیری افزایش مییابد، و زبان ابزار تازهای برای سازماندهی خاطرات در اختیار ما مینهد. از رویکرد شناختی میتوان در مطالعهٔ پرخاشگری نیز استفاده کرد. در برابر اهانت یکی از آشنایان بیشتر احتمال دارد به حملهٔ متقابل کلامی بپردازید تا در برابر اهانت غریبهای که دچار بیماری روانی است. در این دو مورد، یعنی حضور فرد آشنا یا بیمار روانی، موقعیت محرک تقریباً همانند است؛ تنها تفاوت آنها در نوع اطلاعات شما دربارهٔ این اشخاص است، و همین اطلاعات رفتار شما را رقم میزند.
کاگنیسان کانال تخصصی علوم شناختی ✅
https://eitaa.com/joinchat/3862560966Cb8366af48f
#علوم_شناختی
#cognitive_science
📝📲🧠
علوم و سواد شناختی | بهادران
نظریه ذهن🧠
Theory of Mind
در روانشناسی، به اختصار ToM، به توانایی درک افراد دیگر از طریق نسبت دادن حالات ذهنی به آنها (یعنی حدس زدن آنچه در ذهن آنها میگذرد) گفته میشود.
این موضوع شامل آگاهی از این است که حالات ذهنی دیگران چگونه بوده و میتواند متفاوت از خود فرد باشد.
داشتن یک نظریه عملکردی ذهن برای موفقیت در تعاملات اجتماعی روزمره انسان ضروری بوده زیرا افراد هنگام تحلیل، قضاوت و استنباط رفتار دیگران از چنین مسئله ای استفاده میکنند.
عواملی مانند مصرف مواد مخدر و الکل، رشد زبان، تأخیرهای شناختی، سن و فرهنگ میتوانند بر ظرفیت فرد برای نمایش نظریه ذهن تأثیر بگذارند.
پیشنهاد شدهاست که اختلال در تئوری ذهن میتواند در افراد مبتلا به اوتیسم (اگرچه این موضوع بحثبرانگیز است) اسکیزوفرنی،اختلال بیشفعالی با کمبود توجه (ADHD), اعتیاد به کوکائین، آسیب مغزی ناشی از سوءمصرف الکل، و نیز در افرادِ محروم از خواب و تحت فشار شدید فیزیکی یا عاطفی دهد.
برخی از محققان بر این باورند که نظریه ذهن ممکن است در داشتن همدلی و همدردی مؤثر باشد.
تئوری ذهن در طول دوران کودکی با رشد قشر پیشپیشانی شکل میگیرد. اکثر کودکان در حال رشد از حدود چهار سالگی میتوانند باورهای مختلف و گاه غلط هم سن و سالان خود را درک کنند.
کودکان ایرانی و چینی در فرهنگ جمعگرایی زودتر از کودکان غربی در فرهنگ فردگرایی به دانش دسترسی پیدا میکنند، به همین علت باورهای گوناگون را نیز دیرتر درک میکنند.
منبع : ویکیپدیا
کاگنیسان کانال تخصصی علوم شناختی ✅
https://eitaa.com/joinchat/3862560966Cb8366af48f
@cognitiveScience