روایت پیشرفت ایران
سرگذشت نزدیک؛ عبور از شبیخون روایتی تحلیلی از نهادهای پیشرفت انقلاب اسلامی حجتالاسلام حمید آقانوری
سرگذشت نزدیک
عبور از شبیخون
روایتی تحلیلی از نهادهای پیشرفت انقلاب اسلامی
حجتالاسلام حمید آقانوری
💠بخشی از متن:
🔸تلختر از سرنوشت نهادهای انقلاب، این است که جریان تکنوکرات کمکم به بخشی از جریان انقلابی میباوراند که الگوی مردمسالار اداره کشور چندان واقعی نیست و سازندگی پدیدهای از جنس تکنوکراسی است و باید در چارچوب دولت پیگیری شود. البته جریان تکنوکرات در طی سالهای جنگ، راه مشغول کردن ظرفیتهای مردمسالار را هم آموخته بودند. بههرحال تکنوکراتترین دولتها هم اگر ظرفیت رایگان یک نیروی وسیع را در اختیار داشته باشند، چرا آن را به کار نگیرند؟ این همان چیزی است که در بیان نسلهای بعدی تکنوکراتها با عنوان ظرفیت بومی توسعه یاد میشد؟ یعنی در بوم ایران عدهای هستند که حاضرند مجانی برای دولت کار کنند و این یک ظرفیت بومی در اختیار دولت است! ظرفیتهای انقلابی در واقع پیمانکاری از پیمانکارهای دولت هستند که یا مثل قرارگاههای سازندگی در ازای پول و یا مثل نیروی بسیج، مجانی برای دولت کار میکنند.
🔸با همین نگاه دولت چهل گردان پشتیبانی و مهندسی جنگ را نمیپذیرد؛ چون اگر نیروهای جهادی جان بگیرند چندان گوشبهفرمان نخواهند بود؛ اما از ایجاد قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء استقبال میکند یا در جریان طرح ملی درختکاری یا واکسیناسیون گسترده فلج اطفال در سال 1373 یا سرخک و سرخجه در 1382 از نیروهای بسیجی استفاده میکند.
🔸26 فروردین ۱۳۷۳، 350 هزار بسیجی و 50 هزار نیروی وزارت بهداشت، ۱۶ هزار پایگاه و بیش از ۱۵۰ هزار گروه امدادی واکسیناسیون تشکیل دادند و در یک روزِ جمعه و در واقع در کمتر از ۱۲ ساعت حدود ۹ میلیون کودک ایرانی را در مقابل فلجاطفال واکسینه کردند. نتیجه این مشارکت یکروزه یکسال بعد معلوم شد و مبتلایان به فلجاطفال از ایران تقریبا صفر شد. همین کار در کشور همسایه ما ترکیه، با نسبت جمعیتی مشابه یک ماه به طول انجامید!
#مطالعات_پیشرفت
#دانشمند16
#روایت_پیشرفت
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
یک گردش علمی خاص در تهران
ماجراجویی خانوادگی یک گروه مردمی
در گفتوگو با سید علی سیادتی مسئول گروه خانواده آسمانی
💠بخشی از متن:
🔸یکی از بازدیدهای خانوادگی ما از مجموعه فنآموز در پارک فناوری پردیس بود فنآموز یک مجموعه است که به صورت ساده و با ابزارهای تولید خودشان، موضوعات مختلف علمی را به بچهها یاد میدهند؛ از قبیل پدیده گریز از مرکز، شکست نور، الکتریسیته، خطای دید و انواع و اقسام فعالیتهای علمی مشابه.
🔸در بخشی از پارک فناوری این مجموعه یک هواپیما قرار دارد که داخل آن مفاهیمی درباره انواع موضوعات علمی مربوط به ساخت و کاربری هواپیما، توسط مربیان راهنما شرح داده می شود؛ از قبیل مباحث مربوط به ساخت هواپیما و غلبه آن به جاذبه و مواجههاش با رعد و برق در آسمان و ... .
🔸یک بازدید علمی دیگر هم از خانه علم مجموعه حضرت سید الکریم (ع) داشتیم که جایی شبیه موزه بود و انواع و اقسام بحثهای علمی مربوط به نجوم را برای بازدید تدارک دیده اند. مهمترین بخش این مجموعه گنبد آسماننماست که مخاطبین در یک سالن خیلی جذابی مینشینند و روی سقف برایشان کهکشان و سیارهها و ستارهها نمایش داده میشود.
🔸جامعه مخاطب ما، خانوادهها و کودکان و نوجوانان هستند. در سال گذشته حدود 3500 نفر در برنامههای ما شرکت کردند و الحمدالله در 6 ماهه اول امسال این عدد به 5500 نفر رسیده است.
#فناوری_نرم
#دانشمند16
#روایت_پیشرفت
#پریسا_میرزایی
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
فردا را نمیشود مونتاژ کرد
روایت بازدید از شرکت دانشبنیان بهیار صنعت اصفهان
💠بخشی از متن:
🔸من رقص در میانه میدانم آرزو بود نه در سالنهایی که در دانشگاههای شهرهای خودمان هم بهترشان را داشتیم. خانمی با چادر در رأس میز بزرگ بیضوی نشست و بعد از پخش مستندی از نوید نجاتبخش صحبت را شروع کرد. از آغاز گفت. بعد از اینکه زمین ۱۳۷۸ بار دور خورشید چرخیده بود، دو دوست که از قضا یکی معدلش به سقف ۱۶ نمیرسیده، بهجای سیب، ایده ساخت برانکارد پزشکی میخورد فرق سرشان. ازقضا برانکاردشان از روی ذهن میآید روی کاغذ و بعد در این دنیا متولد میشود. هزینه این زایش هم آب میخورد حدود یک میلیون و خردهای. حالا تر و خشکشده این بچه که از فرنگ وارد میشده در بازار چقدر قیمت داشته؟ همان خردهای! یعنی محصول دو مهندس یک میلیون بالای قیمت بازار برای مشتری آب میخورده.
🔸در ادبیات چرتکه و بازار این ماجرا یعنی تیر به سنگ خورد؛ اما ماجرا یک تفاوت اصلی داشت. نجاتبخش دنبال پول نبود که اگر بود پدرش از جراحان به نام اصفهان بود و آنقدر برای پسرش پولتوجیبی داشت تا بهجای تعمیر تجهیزات پزشکی، بلیط ورود به کلوپ آقازادگان جوان را تهیه کند. هر آدم عاقلی برای کارش دلایل مختلفی دارد که همهشان چرتوپرت است. چون در نهایت یک دلیل اصلی وجود دارد که باعث میشود آدم بهخاطر توجیهش هزار دلیل دیگر بتراشد و آن دلیل «جذب» است. هر آدمی مجذوب یک چیزی میشود. نجاتبخش و نکوئی القصه مجذوب فردا بودند. منتها فردایی که ساختنی بود نه آمدنی.
#روایت_خانه
#دانشمند16
#روایت_پیشرفت
#سیدحمیدرضا_میری
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
اتاق تاریک آخرالزمان! فیلم اوپنهایمر زیر پایهای فیل رم کرده حقیقت نعمتالله سعید 💠بخشی از متن:⬇️
اتاق تاریک آخرالزمان!
فیلم اوپنهایمر زیر پایهای فیل رم کرده حقیقت
نعمتالله سعیدی
💠بخشی از متن:
🔸دو نوع مدل توسعه که نه در مقدمات و نه در نتایج نمیتوانند مثل هم باشند... هر چند بخشهای بسیاری از مسیرشان مشترک به نظر برسد. دیدم طبق معمول، دو- سه مقاله باید مقدمه بنویسم که چرا این بحث خیلی مفصل است! نهایتاً به این نتیجه رسیدم تقصیر خودم بوده که دقت نداشتم حجم یک کتاب حداقل دو جلدی را چطور میتوان در یک یا دو مقاله ریخت؟! هگل بدبخت هم ظاهراً در یک کتاب قطور (فلسفه تاریخ) نتوانسته بود حرفش را تمام کند. چه ماجراهایی گذشت بماند، تا بنا شد فیلم اوپنهایمر را نقد و بررسی کنیم. خوشبختانه این پیشنهاد میتوانست از مخمصهای که گرفتارش شده بودم نجاتم دهد. اما شروع که کردم، متأسفانه بدتر شد! هر چه دست و پا میزدم که از کنار بحث قبلی عبور کنم، میدیدم گلاب به رویتان... «کریستوفر» (مخفف و اصلاح ژنتیکی شدهی اسامی قبلی) انگار این فیلم لامصب را در راستای همین بحث قبلی ساخته است! تا اینکه حماس با پاراگلایدر در آسمان ظاهر شد و موشکهای مقاومت انگار در کلمات متنم فرود آمدند! «ضرورت برهمزدن تمام معادلات قبلی!» و دوباره نوشتن آنها.
🔸کاری که من باید چندین سال قبل در نقد ادبی و هنری میکردم! از خود میپرسیدم امکان ساخت چنین جلوههای ویژهای را باید از کرسیوفر نولان توقع داشت یا اسپیلبرگ، یا آلفرد هیچکاک یا تارنتینو یا...؟ قبلاً کدام یک از کارگردانان بزرگ هالیوود میتوانستند (یا میتوانند و خواهند توانست) یک چنین کارهای عجیب و غریبی را که جبهه مقاومت در طوفان الاقصی رقم زد، تصور کنند؟ (به تصویر کشیدنشان پیشکش!) چرا سینمای هالیوود که میتواند تقریباً هر چیزی را (با جلوههای ویژه رایانهای و ساخت ماکت و بدل کاری و...) به تصویر بکشد، سالها ست قدرت تخیل خودش را از دستداده و به تکرار و ابتذال رسیده است؟! نسل بعدی بزرگانی چون هیچکاک کجا هستند؟
🔸اصلاً من اگر استراتژیست نظامی میشدم بهتر نقد فیلم مینوشتم، در مورد طوفان الاقصی؟! یا حالا که بنا ست منتقد سینمایی و فیلسوف زیبایی شناسی دینی باشم؟ بگذریم... یادداشت نوشتن در مورد یک فیلم مثل اوپنهایمر یک چیز است و نقد آن موضوع دیگری. در یادداشت میتوانی برای حرفهایی که از قبل داشتهای، یک فیلم را بهانه کنی و... نهایتاً به این نتیجه برسی که: دیدی میگفتم؟! اما نقد واقعی یک اثر هنری وقتی است که مثل داعش به خودت نارنجک ببندی و خودت و هنرمند و اثرش را با هم منفجر کنی. بعد با کالبد اختری خودت مثل انکر و منکر بر جنازهی آن نازل شوی (سالن تاریک سینما بشود شب اول قبر ماجرا!) و سؤالوجواب را شروع کنی. من ربک... رب تو کیست پدر سوخته؟! پیغمبرت کیست؟ و امامت؟ با جوانی خود چه کردهای؟ ثروت خود را از کجا آوردهای و چقدر در گیشه فروش داشتهای؟
#قاب_پیشرفت
#دانشمند16
#روایت_پیشرفت
#سینمای_پیشرفت
#غزه
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
500ثانیه تا فضا
روایتی از پرتاب ماهواره نور 3
💠بخشی از متن:
🔸صدای آژیر دوباره پخش شد. دعا میکردیم انشاءالله با موفقیت پرتاب شود. شمارش معکوس آغاز شد. همه تکرار کردیم: ده، نه، هشت، هفت، شش، پنج، چهار، سه، دو، یک، یا زهرا. همه به لبه بلندی آمدیم و ماهوارهای را که با سرعت بهسوی ابرها میرفت تماشا کردیم. سریع به سمت صندلیها برگشتیم و نمایشگر را نگاه کردیم و توضیحات پاسدار را گوش دادیم. گفت تا چند ثانیه دیگر قسمت اول جدا میشود و با موفقیت هم جدا شد. همه دست زدیم. یکی آن وسط جدی بلند شد و گفت: «الان کجا می افته؟» انتظار داشتیم بگوید ۲۰-۳۰ کیلومتر آنطرفتر. ولی گفت چابهار!
🔸همه تعجب کردیم که چطور در عرض دو دقیقه به چابهار رسیده است. گفت سرعتش الان حدود 7.6 کیلومتر در ثانیه است. چشمهایمان چهار تا شده بود که دیدیم قسمت های بعدی هم با موفقیت جدا شدند. فقط رهاسازی ماهواره مانده بود. هیجان زیادی بر فضا حکمفرما بود. قلبهایمان که به تالاپ تالاپ افتاد، ماهواره هم در مدار قرار گرفت. همه فریاد تکبیرمان بلند شد. از خوشحالی رفتیم سراغ سردار جعفرآبادی و چند بار به هوا پرتش کردیم. همه پاسدارها همدیگر را بغل میکردند و تبریک میگفتند.
🔸از ساختمان نزدیکمان سردار حاجی زاده بیرون آمدند و به بالای بلندی رسیدند. من تا ایشان را دیدم ذوق زده گفتم: «اجازه هست پرتتون کنیم هوا؟» که با برخورد دستی آهنین به قفسه سینهام یادم آمد با چه کسی رو به رو هستم. خداوند از سر تقصیرات محافظشان بگذرد. برادر! لااقل آرامتر میزدی!
#فناوری_نرم
#دانشمند16
#روایت_پیشرفت
#ماهواره
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
اگر هر روز سَم ناامیدی بپاشی، خُب کُشنده است
گفتوگو با مهندس یعقوبزاده تولیدکننده مانتیورهای علائم حیاتی
💠بخشی از متن:⬇️
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
اگر هر روز سَم ناامیدی بپاشی، خُب کُشنده است گفتوگو با مهندس یعقوبزاده تولیدکننده مانتیورهای علائ
اگر هر روز سَم ناامیدی بپاشی، کُشنده است
گفتوگو با مهندس یعقوبزاده تولیدکننده مانتیورهای علائم حیاتی
💠بخشی از متن:
🔸یک نفر از پزشکانی که مهاجرت کرده است، برای مرخصی آمده بود ایران. یک گزارشی را نوشته و در فضای مجازی گذاشته بود. با یک اشک و آهی درباره دو تا دارو که در اورژانس نبوده، صحبت میکرد. خیلی دلم سوخت. من هم برایش نوشتم که آقا اتفاقی شما دست روی یک جایی گذاشتی که ما یکخرده از بعضی جاها جلوتر هستیم. یعنی حداقل در اورژانس، در طرح 247، ما از اروپا هم جلوتر هستیم. یعنی آن طرح 247 ی که الان 6-7 سال است در ایران دارد اجرا میشود و ورژنهای جدیدش را داریم میدهیم، در اروپا هنوز پیاده نشده است.
🔸من هم آنقدر خاطرات از سوئد دارم که پیشرفتهترین کشور اروپا است و اگر این خاطرات را تعریف بکنم همهتان مینشینید گریه میکنید. ولی هیچوقت سوئدیها اینها را از خودشان پخش نمیکنند. برای اینکه در جامعهشان ایجاد ناامیدی میکند. ما آنقدر عقبافتاده نیستیم که هر روز از خلأها و ناکارآمدیها حرف بزنیم. اگر شما هر روز بر سر مردم سَم بپاشی، خُب کُشنده است. اصلا دست و دلشان به کار و تلاش نمیرود وقتی انگیزهای ندارند. خود من اگه 25 -20 سال پیش، فقط کوه مشکلاتی را که جلوی رویم بود، میدیدم و این همه رقیب چینی و کرهای و ژاپنی را و میگفتم که ما حریف اینها نمیشویم، خب الان چنین مجموعهای وجود نداشت. الان در تجهیزات پزشکی، کشورمان در 20-30 تا کشور اول دنیاست.
🔸حداقل در کرونا این را واضح نشان دنیا دادیم که تحریم هم بودیم و هیچی به ما نمیدادند. خودشان هم به هم چیزی نمیدادند. سر محموله ماسک دعوا شده بود، از یکدیگر میدزدیدند. آن زمان کشورهایی که خودشان تجهیزات پزشکی نداشتند، اساسی گیر کردند و تلفاتشان خیلی زیاد بود. اما ما زیرساختهای خوبی داشتیم. شرکتهایی داشتیم که در کیتسازی و دستگاه سیتی اسکن و دستگاه اکسیژنساز کار میکردند که چیزهای خیلی ضروری برای کرونا بود. همچنین ونتیلاتور و مانیتور و ماسک و همه اینها را ما خودمان تأمین کردیم. کشور ما جزء کشورهایی بود که کمترین ضربه را از نظر تجهیزات پزشکی خورد این را 100 سال دیگر هم بگویی باز هم به نظر من کم گفتی و هنوز هم مردم نمیدانند چه اتفاقی افتاد.
#روایت_خانه
#دانشمند16
#روایت_پیشرفت
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
جنگ ونتیلاتوری در دوران کرونا گزارش اختصاصی دانشمند از نجات بخشی مردم با توان فناورانه تجهیزات پزشک
💠بخشی از متن:
🔸بعد از آنکه شوک ماههای اولیه شیوع بیماری کووید 19 و تنشها در مورد منشأ بیماری و راهحلهای قرنطینه عمومی تا حدی فرونشست و بسیاری به این باور رسیدند که بهرغم همه تلاشها، جهان با یک همهگیری مواجه خواهد بود، تأمین نیازهای مواجهه با این بیماری سخت و ناشناخته، به مسئله اصلی تبدیل شد. 21 مارس 2020، نشریه اکونومیست تخمین زد که ظرفیت دستگاههای تنفس مصنوعی ایالات متحده ظرف چهار هفته تمام خواهد شد. گلوبال دیتا تخمین زد که تقاضای جهانی برای ونتیلاتور 880 هزار دستگاه خواهد بود که حدود 9 برابر ظرفیت تولید جهانی در آن زمان بود.
🔸در چنین شرایطی مشابه با شرایط جنگی، فضای همکاری و همراهی دولتها و امکان تأمین بازار آزاد، دچار تغییرات جدی شد و دولتها به روشهای مختلفی به این چالش کمبود دستگاه تنفس مصنوعی پاسخ دادند. آلمان و ایتالیا دستگاههایی را از تولیدکنندگان موجود خریداری کردند، در حالی که ایالات متحده و بریتانیا، نه تنها از تولیدکنندگان دستگاههای تنفس مصنوعی موجود، بلکه از شرکتهای سایر صنایع نیز خواستند تا در این تلاش دفاعی مشارکت کنند.
🔸در حالی که موجودی ونتیلاتور کشور انگلستان 5000 دستگاه بود، آنها درخواست تحویل و تأمین فوری 20 هزار دستگاه دیگر را داشتند و به همین دلیل دولت بریتانیا دستور تولید ونتیلاتور را به شرکتهای مختلفی از جمله ایرباس و دایسون داد. جیمز دایسون مخترع، کارآفرین، سرمایهدارو بنیانگذار شرکت دایسون، در زمانی کوتاه ونتیلاتور جدیدی به نام CoVent را طراحی کرد و به تولید 15 هزارتایی آن مشغول شد. ایالات متحده قانون تولید دفاعی را برای کمک دریافت تجهیزات توسط تولیدکنندگان ونتیلاتور، ابلاغ کرد و از خودروسازان فورد و جنرال موتورز و تسلا خواست تا دستگاههای تنفس مصنوعی تولید کنند.
#روایت_خانه
#دانشمند16
#روایت_پیشرفت
#مریم_حنطهزاده
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند