روایت پیشرفت ایران
شماره 18 مجله دانشمند منتشر شد سری جدید مجله دانشمند، باسابقهترین مجله دانش و فناوری به زبان فارسی
شماره 18 مجله دانشمند منتشر شد
سری جدید مجله دانشمند، باسابقهترین مجله دانش و فناوری به زبان فارسی با رویکرد «روایت پیشرفت» منتشر شد. مجموعه گفتوگو و یادداشتهایی که در این شماره میخوانیم:
💠 سرمقاله
🔸 رویشی در دل تحریم فرصتها
💠 روایتخانه
🔸 ما واکسن نوترکیب می سازیم
در گفتوگو با ریحانهسادات میرحسنی؛ مدیر پروژه تولید واکسن نوترکیب hpv و آنفولانزا
🔸 زيستفناوری طلاست
روایتی از فراز و فرودهای زیست فناوری کشور در گفتوگو با دکتر مصطفی قانعی
💠 قاب پیشرفت
🔸 میخواستیم خودِ خوبِ خودمان باشیم
گفتوگو با بهنود نکویی از کارگردانان انیمیشن سینمایی بچه زرنگ
🔸 افسانه جومونگ چگونه برای مردم قهرمان میسازد؟
به بهانه استقبال چندین باره مردم از بازپخش سریال افسانه جومونگ
💠 فناوری نرم
🔸 مردم برای مردم
سفرنامه پیشرفت تبریز
💠 کتابخانه پیشرفت
🔸 یارَش؛ جرأتمندی برای امیدواری و کنشگری
گزارش رونمایی از درسنامه یارَش در گیلان
🔸 قهرمانهای معمولیِ هممحل
چند روایت از درسنامه «یارَش»
🔸 چادُرمِلو یا چادِرمُلو یا چادُرمَلو؟
نقدی بر کتاب «برای میلگردها سعدی بخوان»
🔸 کارخانهای که لایق موشک نقطهزن بود
یادداشتی بر کتاب «عملیات احیا»
🔸 آبیِ نفتی
پتکو به روایت دکتر علی عمرانی
🔸 نهضت ادامه دارد
7 دی سالگرد تأسیس نهاد پیشرفت انقلاب «نهضت سوادآموزی»
💠 خبر زیست بوم
🔸 پایان 35 سال وابستگی کاتالیست
و مهمترین و تازهترین خبرهای مرتبط با دستاوردها و تولیدات فناورانه و دانشبنیان کشور
💠 قصههای پیشرفت
🔸 لولههای شگفتانگیز پلیمری
📝همکاران این شماره:
مریم حنطهزاده، تکتم نجفیمنش، زهرا سلیمی، پریسا زارع، نرگسسادات مظلومی، فرناز ايزدبین، الهام نجمی، فروزان ايزدبین، نرجس توکلی، رضا قیومی، سیدحمیدرضا میری، حسن فاطمی، حمید نخعی، علی تقوایی.
مدیرمسئول: محمدحسن روزیطلب
سردبیر و جانشین مدیرمسئول: پژمان عرب
با همکاری موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران
مجری طرح: خانه هنر و رسانه پیشرفت
🌐شماره هجدهم مجله دانشمند را میتوانید از دکههای مطبوعاتی سراسر کشور و همچنین سایت انتشارات ایران به آدرس ketabir.com با ارسال رایگان تهیه کنید. شماره تماس برای اشتراک سالانه و سفارش تلفنی 09123969195 - آقای بابایی
#شماره_جدید_دانشمند
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
🧬 از برق شریف به دکترای بیوتکنولوژی با هدایت مادرم گفتوگو با ریحانهسادات میرحسنی؛ مدیر پروژه تولی
🧬 از برق شریف به دکترای بیوتکنولوژی با هدایت مادرم
گفتوگو با ریحانهسادات میرحسنی؛ مدیر پروژه تولید واکسن نوترکیب hpv و آنفولانزا
💠بخشی از متن:
🔅رشته تحصیلی مادرم علوم آزمایشگاهی بود و تا قبل از اینکه برویم انگلیس، کار میکردند. ولی بعد که شدیم 2 تا بچه، سرشان شلوغ شد و خانه دار بودند. ایشان خیلی برایشان مهم بود ما چه کار میکنیم، چطور درس میخوانیم و در عین اینکه دوست داشتند پزشکی و داروسازی بخوانیم، اما علاقه خودمان را هم در نظر میگرفتند و نمیخواستند تحمیل کنند. وقتی دبیرستان میخواستم بین ریاضی و تجربی، انتخاب رشته کنم ایشان نظرش روی تجربی بود و خودم ریاضی. آخر مرا برد پیش یک مشاور تحصیلی و بعد از ده دقیقه صحبت، مادرم را صدا زد و گفت این خودش میداند میخواهد چه کار کند. از سر این نیست که مثلاً بخواهد به خاطر دوستانش برود ریاضی بخواند. مادرم هم پذیرفت. اما موقع کنکور نشست و تمام دفترچه انتخاب رشته را خواند. در این حین به بیوتکنولوژی پیوسته برخورده بود. بعد بلند شد رفت دانشگاه تهران و آن کسانی را که آنجا درس میخواندند پیدا کرده و صحبت کرده بود تا حال و هوای رشته را درک کند. بعد آمد به من گفت من همچین رشتهای پیدا کردم که هم ماهیت تحقیقاتی دارد و هم می آید به سمت حوزه پزشکی.
🔅خودم هم رفتم کمی تحقیق کردم و به نظرم جالب آمد. واقعیت این است که خودم هم دوست داشتم محیط کار تحقیقاتی را تجربه کنم و گرهی از کار صنعت باز کنم. امتیاز مهم این رشته، این بود که تا دو سال این اجازه را میدهد که انصراف دهی و برگردی رشته قبلیات. وزارت علوم این امکان را ایجاد کرده است. دکترای پیوسته بیوتکنولوژی درواقع یک رشتهی بین رشتهای است که از ریاضیات و تجربی دانشجو میگیرد. PHD direct است. یعنی ارشد و دکترایش در دل خودش است و سیستم جذب دانشجویش هم نیمه متمرکز است. یعنی شما هم این رشته را انتخاب میکنید و هم رشته دلخواه دیگر. بعد یک مصاحبه بیوتکنولوژی برایتان میگذارند، اگر پذیرفته شدید، رشته قبلیتان را انصراف میدهید. من هم انتخاب اولم را بیوتکنولوژی زدم و بعد برق شریف. یک ترم در شریف، برق خواندم تا مصاحبه بیوتکنولوژی انجام شد و شریف را انصراف دادم.
#روایتخانه
#دانشمند۱۸
#روایت_پیشرفت
#زیست_فناوری
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
⭕️ میخواستیم خودِ خوبِ خودمان باشیم
گفتوگو با بهنود نکویی از کارگردانان انیمیشن بچه زرنگ
💠بخشی از متن:
در بچه زرنگ از روحیه قهرمانپروری سینمای غرب هم بهرهبرداری کردید. چطور این موضوع را در دل داستان بومی جای دادید؟
🔸اتفاقاً در بچه زرنگ ما برعکس این جریان حرکت کردیم و در نکوهش قهرمانپروریهای معمول فیلمها، قصه را پیش بردیم. یک قهرمان بهصورت کلیشهای باید توانمندیهای ماورایی داشته باشد. باید استایل خاصی داشته باشد، اما در بچه زرنگ در روند داستان حتی قهرمان قصه ما که الگوبرداری اشتباهی هم انجام داده، استایل خاصش را هم کنار میگذارد، چون ما میگوییم آنچه مهم است شناخت دقیق فرد از خود است نه ابزارهای و ادواتی که شاید برای عدهای دستنیافتنی باشد. ما در «هنرپویا» اتفاقاً به دنبال این بودیم که بگوییم قهرمان شدن یک موضوع کاملاً دستیافتنی برای همه است؛ هم آن بچهای که در تهران است و هم آن بچهای که در مرز سیستان زندگی میکند، هر دو میتوانند قهرمان باشند و برای قهرمان بودن نیاز نیست که ادای کسی را دربیاورند یا شبیه به کسی شوند. ما میخواستیم بگوییم قهرمان شدن حاصل شناخت عمیق درونی است.
ادامه⬇️⬇️
روایت پیشرفت ایران
⭕️ میخواستیم خودِ خوبِ خودمان باشیم گفتوگو با بهنود نکویی از کارگردانان انیمیشن بچه زرنگ 💠بخشی از
ادامه:
در فیلم میبینیم محسن باوجود شکستهای مکرر ناامید نمیشود. برای اینکه سینمای کودک در راستای امیدآفرینی و تلاش حرکت کند باید چه کند؟
🔸محسن بر اساس جریان زندگی خود، تصورش این است که با بهدستآوردن یک سری ابزارها و ویژگیها میتواند موفق شود و برای او قابلباور نیست که بینتیجه بودن تلاشهایش به دلیل مسیر اشتباهی بوده که تصور میکرده است. اما محسن وقتی به نقطهای میرسد که ضعف خود را متوجه میشود و با کمک مشغلامرضا بهعنوان یک فرد باتجربه به راهحل میرسد که باید مسیرش را اصلاح کند و در کنار آن اتحاد ایجاد کند. شخصیت اصلی داستان باور دارد که میتواند؛ ولی بار اول مسیر را اشتباه میرود. دوست داشتیم در این اثر به مخاطب کودک و نوجوان بگوییم که تجربهاندوزی هم بخشی از واقعیت زندگیست و برخی از اشتباهات حتماً تجربه و دستاوردهایی دارند.
#قاب_پیشرفت
#دانشمند۱۸
#سینمای_پیشرفت
#تکتم_نجفیمنش
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
مدیر پرواز
یادداشتی بر فیلم سینمایی منصور
💠بخشی از متن:
🔸فیلم سینمایی منصور، با اینکه به نیروی هوایی و سالهای پایانی جنگ میپردازد، بهجای آنکه بخواهد تصویری آشنا از جنگ و شهادت نشانمان بدهد، تقابل دو سبک مدیریتی را روایت میکند. دیدن چنین تقابل سنگینی خارج از دایره سیاست و فرماندهی میدانی جنگ، آن هم در دورانی که بسیاری از ما فکر میکنیم با وجود شرایط خاص و جنگی، مسئولان و مدیران، منفعتها و سلیقههای شخصی خودشان را برای نجات مردم و انقلاب کنار گذاشته بودند، جدید و بسیار جذاب است و بسیاری از کلیشههای ذهنی مخاطب را درهم میشکند.
🔸این آشناییزداییها، در بسیاری از شخصیتهای فیلم وجود دارد؛ منصورِ فیلم(شهید ستاری)، تصویر یک شخصیت ارتشی و با دیسیپلینی که همواره در چارچوبهای سیستم و قوانین حرکت میکند را میشکند و ما میبینیم که او برای رسیدن به اهداف مسئولیتی خودش در شرایط سخت سالهای پایانی جنگ، از سیستمهای ناکارآمد و قوانین و مناسبات نادرست موجود عبور میکند و طرحهای جدیدی ارائه میدهد.
از سوی دیگر، کسانی را یاریگر تیمسار میبینیم که یا جوانهای تکنیسین ساده و سبیلو و یا ارتشیهای سهتیغه هستند. البته همه اینها طوری در فیلم گنجانده شدهاند که حالت نمادین و یا شعاری به خود نمیگیرند اما این واقعیت را به مخاطب یادآوری میکنند که در مسیر رسیدن به اهداف درست و مقاومت در برابر فساد، معیار اصلی عملکرد افراد است و یک مدیر متفاوت، میتواند از نیروهای به ظاهر خنثی، متعهدترینها را بسازد.
🇮🇷 سالروز شهادت تیمسار منصور ستاری
🧬 واکسنسازان خانهبهدوش
گفتوگو با ریحانهسادات میرحسنی؛ مدیر پروژه تولید واکسن نوترکیب hpv و آنفولانزا
💠بخشی از متن:
🔸وقتی الگوهای اولیهمان را طراحی کردیم، دیگر رسیدیم به جایی از داستان که میبایست فرآیندهای روتین تولید طراحی میشد و دیگر امکان برونسپاری کار وجود نداشت. برای همین رفتیم سراغ معاونت که بودجهمان را بیشتر کنند تا بتوانیم تجهیزات و اینها بخریم. به موازات آن رفتیم سراغ دکتر مهبودی (از بزرگان صنعت بیوتکنولوژی کشور که شرکتهای مهمی در حوزه بیوتک نظیر سیناژن و آریوژن را تأسیس کردهاند) و کارهایی را که انجام داده بودیم، اطلاع دادیم.
🔸به ایشان گفتیم ما این سلول را خریدهایم، حالا میخواهیم کشت بدهیم و ازش بانک بگیریم. تجربه هیچکدام از اینها را در سطح صنعتی نداریم. از ایشان خواستیم اجازه دهد برویم در آریوژن این کارها را انجام دهیم. ایشان هم محبت کردند و گفتند اشکال ندارد، بیایید 2-3 هفته با بچههای ما سروکله بزنید، تست کنید و یاد بگیرید و بروید. ولی ما رفتیم و دیگر نیامدیم بیرون. دکتر مهبودی خودش میخندد میگوید اینها یک روزی آمدند که دو سههفتهای بروند، بعد از یک سال دیدم برای خودشان اتاق دارند، کارت میزنند، میروند میآیند ناهار میگیرند، کم مانده یک حقوقی هم از من بگیرند.
🔸این شکلی رفتیم و شروع کردیم و با این منطق که اینها دیدگاه نحوه تولید صنعتی دارند، از زیر ساخت آریوژن استفاده کردیم. همزمان پیش دکتر سلیمانی در تربیتمدرس هم رفتیم و گفتیم کشت را در آزمایشگاه آریوژن انجام میدهیم، ولی برای بقیه کارهایش شما کمک کنید. ایشان هم گفتند من در آزمایشگاهم یک بنچ به شما میدهم، تجهیزات و وسایل هم بروید در کمدها بگردید هرچه پیدا کردید و توانستید زنده کنید، استفاده کنید. بعد چون من از قبل در تربیت مدرس کار آزمایشگاهی کرده بودم میدانستم چه آزمایشگاهی، چه تجهیزی دارد. یک الایزاریدر لازم داشتیم، دکتر سلیمانی گفتند یکی در انبار دانشگاه داریم که ده سال میشود خراب است. بروید اگر درستش کردید، استفاده کنید. رفتیم آن را تعمیر کردیم و راه انداختیم و شد برای خودمان.
#روایتخانه
#دانشمند۱۸
#روایت_پیشرفت
#زیست_فناوری
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
🎥 افسانه جومونگ چگونه برای مردم قهرمان میسازد؟
به بهانه استقبال چندین باره مردم از بازپخش سریال افسانه جومونگ
💠بخشی از متن:
🎞در میان مؤلفههای روایی متعدد سریال جومونگ، آن بخشی که بسیار برجسته میباشد و وجه تمایز روایت سریال شده است، «قصه» میباشد. درواقع نه اینکه سریال جومونگ قصه دارد، بلکه همه سریال جومونگ قصه است! اهمیت این نکته وقتی فهمیده میشود که بدانیم، اشکال اصلی غالب فیلم و سریالها ضعف قصهگویی میباشد و در دورانی به سر میبریم که شاهد فیلمنامههای عرضی هستیم نه طولی! فیلمنامه عرضی یعنی چه؟ یعنی پس از دقایق ابتدایی فیلم که آغاز قصه مشخص میشود دیگر شاهد اتفاق ویژهای که قصه را پیش ببرد نیستیم. دائماً توضیحات اضافی و بدون ضرورتی پیشروی ماست که فیلمنامه را در عرض حرکت میدهد و همین مسئله، مخاطب را خسته میکند.
🎞 بگذارید با ذکر خاطرهای عمق فاجعه را نشانتان دهم! در دوران تحصیل و زندگی در خوابگاه دانشجویی فرصت دیدن سریالهای تلویزیون را نداشتم. وقتی به خانه میآمدم خانواده را در حال تماشای سریال مشهور آن روزهای تلویزیون میدیدم. حالا در هر دورهای یک سریالی مشهور و هر شب پخش میشد. سریال 90 قسمتی بود و من وقتی میرسیدم قسمت 87 بود. از سر کنجکاوی از برادرانم میپرسیدم قصه فیلم چیست و تا حالا چه اتفاقاتی افتاده است. حدود 20 دقیقهای شرح ماوقع میکردند و با هم قسمت 88 را میدیدیم. باورتان میشود من تقریباً همه اتفاقات آن قسمت را میفهمیدم. کمتر پیش میآمد نکته مبهمی برایم پیش بیاید. چرا؟ چون واقعاً قصه کل آن سریال 90 قسمتی، همان 20 دقیقهای بود که برای من گفته بودند، بی کموکاست.
🎞حالا مجدداً جمله ابتدای متن را تکرار میکنم: «در میان مؤلفههای روایی متعدد سریال جومونگ، آن بخشی که بسیار برجسته میباشد و وجه تمایز روایت سریال شده است، «قصه» میباشد. درواقع نه اینکه سریال جومونگ قصه دارد، بلکه همه سریال جومونگ قصه است!» این حجم از قصههای متعدد و متنوع در طول یک سریال، اتفاقی کمنظیر میباشد که در سریال افسانه جومونگ رقم خورده است.
#قاب_پیشرفت
#دانشمند۱۸
#سینمای_پیشرفت
#رضا_قیومی
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
⭕️ قهرمانهای معمولیِ هممحل
چند روایت از درسنامه «یارَش»
💠 زبالههای عاقبتبهخیر؛ بخشی از درسنامۀ سجاد حبیبیجیردهی
🔸کار را بهمان دادند و گفتند: «شرکتهای زیادی آمدند و حرف زدند و کاری نکردند. حالا ببینیم تو جوانِ بیستساله چهکار میکنی!» زبالههای جایگاه دفن را با جداکردن سنتی و تفکیککردن دستی آغاز کردم. یک کارگر هم استخدام کردم تا کمکم کند. حالا دیگر تعهد دیگری هم برای حقوق کارگر برعهدهام بود. زبالههای تر و بدون ارزش اقتصادی را از زبالههای خشک ارزشمند جدا کردیم. تفکیک زبالهها در اینجا ادامه داشت تا اینکه ایدۀ دیگری به ذهنم زد. به شهرداری چابکسر پیشنهاد طرح تفکیک زباله از مبدأ را دادم و شهرداری هم با این کار موافقت کرد. شهردار در این پروژه خیلی هم حمایتمان کرد. برای سرعتبخشیدن به کار سه کارگر و یک ماشین جمعآوری زباله را هم در اختیار گرفتم و توانستم زبالههای شهر را در دست بگیرم. بدینترتیب هم در مبدأ و هم در مقصد تفکیک زباله انجام شد.
🔸سجاد حبیبی و گروهش بعد از عبور از این پل موفقیت و ثابتکردن خودشان، گامی فراتر مینهند و به حل مسئلۀ جدیدی دست میزنند که در دنیا بینظیر بوده است. خودش دراینباره میگوید:
- بهعنوان کسی که در دانشگاه، بازیافت زباله خوانده، دغدغۀ اصلیام حذف زبالههایی بود که هیچجوره به چرخۀ بازیافت برنمیگشتند. بیستوپنجدرصد زبالهها یا بدون امکان بازیافتاند یا هزینۀ بازیافتشان آنقدر زیاد است که ارزشش را ندارد. این مشکل از ذهنم بیرون نمیرفت و مرتب با خودم میگفتم: «مگه میشه؟! باید بتونیم همین مقدار هم بازیافت کنیم.» بههمراه دوستانم که همگی تحصیلکردۀ رشتۀ بازیافتاند، شبانهروزی روی بازیافت زبالهها مطالعه کردیم تا به این نتیجه رسیدیم که آنها را تبدیل به مصالح ساختمانی کنیم. با کمک هم مصالح جدید را ساختیم. چند باری طول کشید تا آزمایشهایمان نتیجۀ دلخواه را داشته باشند. بالاخره پس از مدتی، سازههایمان از استحکام کافی برخوردار شد. در مرحلۀ بعدی تحقیق دربارۀ ساختار را شروع کردیم. از آن مرحله هم سربلند بیرون آمدیم و پروژۀ بهرهبرداری را کلید زدیم.
#دانشمند18
#کتابخانه_پیشرفت
#روایت_پیشرفت
#درسنامه_یارش
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
️ کانون امید و نوآوری
دکتر کاظمی آشتیانی؛ بنیانگذار رویان
🔸پس از جنگ تحمیلی، عدهای جوانِ ازجنگبرگشته دور هم جمع شدند و تصمیم گرفتند مجموعهای را راهاندازی کنند که برای اولین بار مشکل «نازایی» را در کشور حل میکرد. انگیزه آنها برای حرکت، امید به توشۀ آخرتی بود که از ثمرۀ تلاششان فراهم میآمد.
🔸«رویان» نوزاد همان تلاشها و مجاهدتهای جمعیِ سعید کاظمی آشتیانی و دوستانش بود. رویان هم مثل هر نوزاد دیگری داستان زندگی دارد.در داستان زندگی رویان، داستان هزاران نوزاد دیگر نهفته است؛ داستان صدقه جاریهای که کاظمی آشتیانی و دوستانش از خود به یادگار گذاشتند.
🔸بهمن سال ۶۹ بود. زمستان آن سال، فعالیت مؤسسە رویان به صورت غیررسمی آغاز شده بود. در یکی از روزهای بهمن که قرار بود با حضور دکتر الحسنی، اولین پانکچر(عمل تخمکگیری) در مؤسسه رویان انجام شود، به خاطر برف زیادی که در منطقه زعفرانیه بر زمین نشسته بود، ماشینهای حمل گازوئیل نمیتوانستند تا ساختمان رویان بیایند و به خاطر نبودن گازوئیل برای موتورخانه، ساختمان سرد شده بود.
🔸شب قبل از عمل، دکترکاظمی رئیس مؤسسه رویان، با همکارانش از حدود یک کیلومتری مؤسسه، جایی که ماشینهای حمل گازوئیل توقف کرده بودند، گازوئیلها را با پیتهای بیست لیتری حمل میکردند و به مخزن گازوئیل میرساندند تا ساختمان برای فردا گرم باشد. این کار تا نزدیک صبح طول کشید. یک سال بعد از تأسیس رسمی رویان، درمان ناباروری نتیجه داد و اولین نوزاد به دنیا آمد.
🇮🇷 ۱۴دیماه، هجدهمین سالگرد دکتر کاظمی آشتیانی
#روایتخانه
#دانشمند2
#روایت_پیشرفت
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
📽️ افسانه جومونگ و توانایی قصه گفتن
به بهانه استقبال چندین باره مردم از بازپخش سریال افسانه جومونگ
💠بخشی از متن:
🔸قهرمان ساختن برای مردم در اولین قدم توانایی قصه گفتن میخواهد. اگر بلد بودید قصه بگویید میتوانید امیدوار به ساخت قهرمان باشید. افسانه جومونگ در دل این خوب قصه گفتن، قهرمان تخیلی خودش را ساخته است. قهرمانی که ابعاد انسانی و درونی ویژهای دارد. قهرمانی که مخاطب با او سمپاتی دارد. او را دوست دارد و در تکتک نبردها در کنار اوست. قهرمان قصه اهل شکستخوردن نیست. اهل کمآوردن نیست. نه از انسانها شکست میخورد و نه از مشکلات و موانع! او بشدت عاقل است در کنار انقلابی بودن. اهل تدبیر است. اهل صبر و سعهصدر است. بقیه عجله دارند؛ ولی او با دوراندیشی بقیه را به صبر فرامیخواند.
🔸قهرمان بشدت خانواده میفهمد. خانواده دوست است. وفادار است. برای نجات جان بقیه جانش را به خطر میاندازد. روایت جومونگ ضدقهرمان هم زیاد دارد که حس تنفر و انزجار مخاطب از تمامی آنها نشانه درستی و درآمدن قصه است. در پایان سریال، سوگ ازدستدادن قهرمان و فقدان او نیز درسآموز است؛ جومونگ بر اثر جراحات در طول دوران مبارزه میمیرد؛ یعنی اولاً هیچوقت کسی نتوانسته او را شکست دهد. ثانیاً در یکلحظه تمام مبارزات و تلاشهای او بار دیگر به ذهن مخاطب میآید. ثالثاً صحنه از دنیا رفتن او نشان داده نمیشود و صرفاً بیان میگردد که اینگونه مرده است، یعنی تصویر قهرمان همیشه باید در اوج بماند.
🔸حتماً دلایل دیگری برای مؤلفههای روایی سریال «افسانه جومونگ» میتوان برشمرد و درمورد ضعف و قوت آنها صحبت کرد؛ اما به نظر میرسد هیچکدام به میزان قصه اهمیت و اثر نداشتهاند.
روایت قهرمان ساز «افسانه جومونگ» درسی است برای ما که دیروز و امروزمان پر از قهرمانان و اسطورههای جاودانهاند اما نتوانستهایم روایتشان کنیم، یا بهتر است بگوییم هنوز قصه آنها درنیامده است. درآمدنی از جنس قصه سریال افسانه جومونگ.
#قاب_پیشرفت
#دانشمند۱۸
#سینمای_پیشرفت
#رضا_قیومی
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند