روایت پیشرفت ایران
از روایت فتح تا روایت پیشرفت 3
🔻از روز اول انقلاب، جمهوری اسلامی به جنگ با تمدن غرب برخاسته و پیشروی خودش را آغاز کرده است. آنها تهاجم فرهنگی به ما نکردند، ما تهاجم فرهنگی به آنها کردیم. پیشرفت هم همینطور است؛ از روز اول انقلاب، پیشرفت در همه ساحات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، در جمهوری اسلامی رقم خورده است.بعد از پایان جنگ، ما اساساً درگیر زمینبازی پیشرفت هستیم، حالا چه با دولت سازندگی، چه با دولت اصلاحات، چه با دولتهای بعدی. ما شاید در روایت از تاریخ انقلاب و دفاع مقدس، توانستیم به یک انسجام و چگالی خوبی برسیم، به یک وحدت رویهای برسیم؛ ولی برای بعد از پایان جنگ، این اتفاق نیفتاد.
🔻بحث ما درباره روایت پیشرفت از اینجا شروع میشود که خط درگیری جدید در دوره بعد از جنگ، خط درگیری حوزه پسرفت و پیشرفت است. جریان مقابل در این سالها از ابتدای انقلاب، خاصه بعد از جنگ، همه تلاشش و همه ادبیاتسازیاش بر این است و بوده که بگوید جمهوری اسلامی در حال عقب رفت است، جمهوری اسلامی در حال فروپاشی است، جمهوری اسلامی چیزی جز فلاکت نداشته و انقلاب و اینها. این زحماتشان هم نتیجه داده، یعنی بالاخره، جریان اجتماعی و سیاسی خودشان را ساختهاند و مهمتر از همه اینها، جریان روایی خودشان را ساختهاند. ژانر فلاکت در سینما و تلویزیون، ژانر معروف همین جریان فکری و هنری و اجتماعی است.
🔻اما وحدت رویه و وحدت گفتمانی که در جریان مقابل روی پسرفت اتفاق افتاده، هیچوقت برای جریان انقلابی اتفاق نیفتاد که بخواهد حول وحدت کلمه مقابلش، ادبیات بسازد، زمینبازی تعریف کند، سوژه و موضوع و پارادایم شکل بدهد. شاید روایت فتح یک خوانشی، خوانش درست و اصیلی از دفاع مقدس باشد؛ ولی روایت پیشرفت، به نظر من یک پله بالاتر از هر نوع روایتی است. ما روایت پیشرفت را زیستبوم زندگی و زیستبوم حل و طرح مساله میدانیم. بدون روایت پیشرفت، نمیتوانیم پیشرفت کنیم و بدون پیشرفت، حتما پسرفت خواهیم داشت. بدون روایت پیشرفت، پسرفتها را هم نمیتوان حل کرد. ویژگی منحصربهفرد روایت پیشرفت، این است که مال اکنون، برای امروز و برای آینده است.
📍 مسعود ملکی (فعال فرهنگی و رسانهای)؛ نشستهای همعزم در گفتمانسازی پیشرفت
#مطالعات_پیشرفت #شهید_آوینی
#روایت_فتح #روایت_پیشرفت #دانشمند۲۱
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
💡 برای مدیریت مصرف انرژی راهحل دانشبنیان داریم در گفتگو با مهندس محمد اخترشناس، مدیر شرکت دانشب
💡 برای مدیریت مصرف انرژی راهحل دانشبنیان داریم
در گفتگو با مهندس محمد اخترشناس، مدیر شرکت دانشبنیان قمی
💎بخشی از متن:
🔻من سال 59 تا 62 در جهاد لرستان فعالیت کردم. در آنجا، بمب صوتی و نوری برای جنگهای نامنظم تولید میکردیم. تعمیر بیسیم مخابراتی ارتش و سپاه هم الیماشاءالله انجام دادم. خب کسانی که در ارتش مسلط به این مسائل بودند و در آمریکا دورهدیده بودند، بعد انقلاب از کشور رفتند. تا مدتی که بتوانند دوباره تیم درست کنند، این مشکلات و خلأها وجود داشت. تعمیر بیسیم پادگانها را مدتی انجام دادم. در نهایت یک سیستم کنترل از راه دور پیشرفته ساختم. البته کمبود امکانات زیاد بود. این کارها را من داوطلبانه میکردم. همزمان در بروجرد و اراک، برای گذران امورات زندگی تعمیرگاه راه انداخته بودم و رادیوپخش ماشین و اینها را تعمیر میکردم.
🔻جنگ به من فهماند با وجود فداکاریهای بسیار، در بحث تکنولوژی بسیار عقب هستیم. از سال 70 تا 73، از دانشگاه آزاد تهران جنوب لیسانس الکترونیک گرفتم. از جهاد آمدم بیرون و رفتم در یک شرکتی مشغول شدم که ارتباطات را به صورت مکانیکال انجام میداد؛ با یک شرکت ژاپنی به اسم نیکون قرارداد بست. من هم از این فرصت استفاده کردم و رفتم با ژاپنیها کار کردم. اول در ایران، بعد هم رفتم اوزاکا. ژاپن که رفتم احساس خوبی به من دست داد که اینجا درگاه تکنولوژی است و اگر بخواهم دست خالی برگردم عین خسران است. 8 سالی در شرکت (N.E.C.nipon electric company) کار کردم و دانش خوبی در بخش بهینهسازی انرژی به دست آوردم. ساخت اینورترهای کنترل سرعت الکتروموتور و تجهیزات مدرن مخابراتی را در ژاپن آموختم.
🔻تأمین برق مخابرات، (ریاکتیو و هارمونیک و تلفات محلی و شبکه انتقال) یک معضل مهم در صنعت برق ایران و جهان است. ری اکتیو حاصل برق تولید شده توسط الکتروموتوراست و ژاپنیها، ری اکتیو را به اکتیو تبدیل میکنند. من تغییراتی در کار آنها دادم و آوردم در ایران ثبت اختراع کردم. نوعی بانک خازن بسیار پیشرفته با فرکانس کاری 12000 هرتز ساخته بودم که ۵ تا امکان دارد و یکی از امکاناتش همین مبحث تبدیل ریاکتیو به اکتیو است. وقتی آن را پیش یکی از مسئولین وقت بردم و بهشان گفتم که میتواند ری اکتیو را به اکتیو تبدیل کند، یک برخورد گنده با من کرد! نزدیک بود مثل گالیله من را از پشتبام کلیسا پایین بیاندازد. به من گفت این حرف را نزن تو داری کفر میگویی! متأسفانه از ما برای تأییدیه، رشوه خواستند و من هم ندادم.
#روایت_خانه #دانشمند۲۱
#فناوری_ایرانی #علم
#دانشبنیان #ناترازی_انرژی
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
⭕️ زبان فارسی در علم افقهای دانشبنیان(۱) 💎بخشی از متن⬇️
⭕️ زبان فارسی در علم
افقهای دانشبنیان(۱)
💎بخشی از متن:
🔻وقتی از قدرت صحبت میکنیم، نباید آن را با زور اشتباه بگیریم؛ گاهی قدرت نرم است و از جنس گفتمان یا زبان. امروزه همهی کسانی که دل در گروی پژوهش دارند، میدانند که زبان رسمی پژوهش، زبان انگلیسی است. این مسئله را نباید تصادفی تلقی کنیم و بگوییم که توافق کردهاند تا زبان بینالمللی انگلیسی است و چون نیاز به قضاوت دانشمندان و دسترسی حداکثری دانشمندان به مطالب علمی تولید شده حس میشده، همگان به زبان انگلیسی مقاله مینویسند.
🔻زبان علم نشانگر مهمی برای فهم نظام تولید و مصرف علم و فناوری دارد و وقتی زبان علم انگلیسی است، ما باید بدانیم که پژوهشهای جدی و بهاصطلاح عوضکنندهی بازی در بستر انگلیسیزبان تولید میشوند و در همان بستر نیز بیشترین کارآمدی و استفاده را دارند. خواهش میکنم که این مسئله را در ساحت یک توطئه یا استعمار نفهمید. این مسئله، یک وضع است و با استیلا و توانایی در علم و فناوری پیشآمده است.
🔻گاهی ما میتوانیم سادهلوح باشیم و بگوییم که در مرزهای فرهنگی کشور محکم میایستیم و واژههایی که هیچ نقشی در تألیف آنها نداشتیم را با معادلهای فارسی آن جایگزین میکنیم؛ ولی اگر این راه تا امروز جوابی نگرفته و هر نسل کمتر از نسل قبل، علاقه یا اهمیتی به این واژههای نسبتاً عجیب و نامأنوس جایگزین شده نشان میدهد، باید در این مسیر نسبتاً سخت تجدیدنظر کنیم.
🔻مسئله اساساً این است که زبان فارسی در علم، یک طرفِ متخصص و دانشمند دارد و یک طرفِ مردمی. یک بُعد از این مسئله، روایت و قصه و هنر است و طرف دیگر نیز، تألیف و مسئله فارسی است. میتوان گفت اگر زبان فارسی در علم میخواهیم، باید با یک زنجیرهی تولید تا مصرف فارسیزبان در علم و فناوری سروکار داشته باشیم؛ این یعنی اهالی زبان فارسی، مسئلهیی در اینجا و اکنون وضع ما داشته باشند و دانشمند و متخصص فارسیزبان در شرایطی قرار گیرد تا اولاً این مسئله را به رسمیت بشناسد و ثانیاً در حل آن همت و جوانمردی به خرج دهد؛ در اینصورت او صاحب تألیف یا فرآیندی خواهد بود که نمیتواند از زبان فارسی بیرون باشد.
🔻شرکتهای دانشبنیان، با هوشیاری نهادهای مسئول و بخصوص معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، امروز در چنین موقعیتی قرار گرفتهاند؛ آنها یک فرصت استثنایی در تاریخ ما هستند که شئون پراکندهی اقتصاد، فعالیت علمی و صنعت را در یک وحدت به نام زندگی و نظام مسائل مردم ایران مطرح کردهاند. بنابراین اگر امیدی به جدی بودن زبان فارسی در جهان علم باشد، باید در زیستبوم دانشبنیان به دنبال آن گشت.
#سید_علی_میری
#مطالعات_پیشرفت #دانشمند۲۱
#فناوری_ایرانی #علم
#دانشبنیان #زبان_فارسی
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
🚀 یگان غیرکلاسیک موشکی یادداشتی بر کتاب خط مقدم 💎بخشی از متن⬇️
🚀 یگان غیرکلاسیک موشکی
یادداشتی بر کتاب خط مقدم
💎بخشی از متن:
🔻«خط مقدم» کتابی داستانی از دو سال ابتدایی تشکیل یگان موشکی و موشکدار شدنِ ایران است؛ ماجرایی که از تابستان ۶۳ و در ملاقاتِ محسن رفیقدوست، وزیر وقتِ سپاه ایران با قذافی شروع میشود: "با آقارحیم هماهنگ شدیم و همین که وارد چادر شدیم، هر دو احترام نظامی کردیم و تا آزادباش نداد همان جا ایستادیم. بعد من با همون لحن نظامی به عربی گفتم که دو تا سرباز اسلام اومدن به سرهنگ قذافی فرمانده کل نیروهای انقلابی دنیا گزارش بدن. بعدش یه سری نقشه اینا باز کردیم و بعد از توضیحات مختصر درباره وضعیت جنگ و پیشرفتهای خودمان، گفتم حالا ما از شما موشک میخوایم که آخرین ضربه رو به دشمن وارد کنیم. قذافی هم سرش رو تکون داد و گفت: «آره جلود یه چیزایی میگفت. باشه من بهتون موشک میدم. فقط به شرطی که گاهی لابهلای عراق، عربستان رو هم بزنید.»"
🔻شاید اگر این مطلب را جای دیگری بشنویم، باورش برایمان سخت باشد که وزیر کشوری که امروز مهمترین قدرت موشکیِ مستقلِ منطقه است، در برابر آدمی مثل قذافی مجبور باشد چنین احترامی بگذارد، اما اگر این کتاب که روایتی مستند دارد را بخوانیم، مشخص میشود که قضیۀ نیاز ایران و ناز لیبیاییها ادامهدار است! قذافی، موشکها را به همراه هیئتی مستشاری به ایران میفرستد که یکی از شرطهایشان، عدم دخالت ایرانیها در مراحل پرتاب موشک است! اینطور میشود که شهید طهرانی مقدم و همکارانش، که با هزاران امید دورۀ آموزشی پرتاب موشک را در سوریه گذرانده بودند، مجبور میشوند به عنوان نیروی ساده و حتی مسئول تدارکات تیم پرتاب موشک، فعالیت کنند و همه تلاششان این باشد که لابهلای کمک به لیبیاییها، بتوانند آموختههای نظریشان را کامل کنند و از چندوچون موشکهواکردن بیشتر سر در بیاورند.
🔻برای همین هم تا پایان کتاب «خط مقدم»، ما «حسن طهرانیمقدم» مرد شماره یک و فرماندۀ بلندنظرِ موشکی ایران را، نه پای مانیتورهای پایش اطلاعات موشک و نه در آزمایشگاههای ساخت سوخت و یا کارگاههای ساخت بدنه و کلاهک موشک، بلکه تنها در معیّت گروه مستشاری لیبیایی و پای موضع پرتاب موشکهای اسکادبی شوروی میبینیم؛ خطِ شروعی که از آنچه ما از امروزِ خودمان سراغ داریم، بسیار عقبتر است و در عینحال، ویژگی مشترک همه پیشرفتهایی است که از دلِ جنگ و با دستان خالی آغاز شدهاند؛ تجربیات منحصربهفردی که بازخوانی و روایت آنها میتواند از هر الگوی خارجی دیگری، برای امروزمان کارسازتر باشد.
🔻البته تلاش برای بازخوانی و الگوگیری از این تجربیات، مخالفانی هم دارد: کسانی که اصولا سرمایهگذاری در حوزههای نظامی و حتی سخنگفتن از پیشرفتهای نظامی و علمی و فناورانۀ برآمده از شرایط جنگی را، جنگطلبانه میخوانند. از منظر پاسخ به این شبهات هم، «خط مقدم» در نقطۀ مهمی از روایت جنگ ایستاده است و واقعیت «دنیای موشکها» را به خوبی نشان داده است. برش خاطرات مربوط به سالهای پرالتهاب ۶۳ تا ۶۵ است که به نوعی کار جنگ به بنبست رسیده بود؛ همۀ دنیا پشت صدام بودند و حتی اگر توفیقی در جبهههای جنگ بهدست میآمد، با بمباران گسترده و غیرانسانی مناطق مسکونی و شهری ایران پاسخ داده میشد. روزگاری که گاهی شهدای پشتجبههاش، از خطوط مقدم رویارویی با دشمن بیشتر بود و دستیابی به قدرت آتش دوربرد و امکان ناامنکردن بغداد، میتوانست اهرم مهمی برای کاهش بیپروایی و وحشیگری صدام باشد.
#مریم_حنطهزاده
#کتابخانه_پیشرفت
#دانشمند۵
🌐 خرید اینترنتی: ketabir.com
🗨️ خرید تلفنی: 09123969195
📲 مجله دانشمند در [بله](https://ble.ir/daneshmand_mag) | [ایتا](https://eitaa.com/daneshmand_mag) | [تلگرام](https://t.me/daneshmand_mag)
روایت پیشرفت ایران
⭕️ سختترین روز کاری به حرم پناه بردم باور نمیکردند بتوانیم رآکتور گلاسلایند را بسازیم 4 💎 بخشی ا
⭕️ سختترین روز کاری به حرم پناه بردم
باور نمیکردند بتوانیم رآکتور گلاسلایند را بسازیم 4
💎 بخشی از متن:
🔻روزهای تلخوشیرین زیادی را توی این مسیر پشت سر گذاشتم. همیشه از ریختن اعتبار و آبرو میترسیدم و دعای همیشگیام حفظ آبرو و اعتبار بود. غافل از اینکه اگر خدا بخواهد ایمان را بسنجد آبرو و اعتباری را هم که خودش داده، میگیرد. اگر هم بخواهد بندهاش را عزیز کند طوری این کار را میکند که عقل بشر نمیرسد. در اولین سفارشی که قرار بود تحویل بدهم، درست بعدازظهر روز قبل از تحویل به مشتری، در بررسیهای آخر دیدم پوشش یکی از راکتورها تخریب شده و راکتور کاراییاش را ازدستداده است. وقتی این صحنه را دیدم شوکه شدم. من حتی وقتش را نداشتم با مشتری تماس بگیرم و برنامه تحویل فردا را لغو کنم. قبل از این یک فرصت یکماهه هم گرفته بودم برای پایان کار و حالا بعد از این فرصت، رویش را نداشتم خبرش کنم.
🔻از شهرک صنعتی قم بیرون زدم و کاملاً ناامید و مبهوت به حرم حضرت معصومه (س) پناه بردم. هیچ کاری از من برنمیآمد. ناخودآگاه اشک از چشمهایم جاری شد و مدتی به همان حال در حرم نشستم. میخواستم از خدا بخواهم آبرویم را حفظ کند؛ ولی فکر کردم خدا ممکن است آبروی بندهاش را هم در بوتۀ آزمایش بگذارد. دیگر حرفی برای گفتن نبود. بلند شدم و به خانه برگشتم. آن شب برف سنگینی در کل ایران آمد و بسیاری از شهرهای ایران را درگیر کرد و راهها بسته شد. زمستان سال ۸۶ بود. کارخانۀ شرکت طرف قرارداد ما در آن پروژه هم در ساوه بود و آنجا برف ارتفاع بیشتری داشت. طوری که تا سه هفته درگیر مشکلات ناشی از برف شدند و حتی فرصت نکردند سراغی از رآکتورهای سفارش داده شده بگیرند. در این سه هفته کار را تکمیل کردیم و تحویل دادیم و من فکر کردم این مقارنه، یعنی خدا اعتبار و آبرویم را حفظ کرده است.
🔻اما همیشه هم اوضاع به کام من نبود. یکبار وقت بارگیری راکتورهای یک مشتری بدقلق و سختگیر، زنجیر جرثقیل از جایش خارج شد و به رآکتور برخورد کرد و رآکتور آسیب دید. رفع آسیب رآکتور دو ماه زمان میبرد و کلی هم خسارت مالی برای ما داشت. با این حال تحمل این خسارت برای من از تحمل بداخلاقی و زخمزبانهای مشتری راحتتر بود. آخر هم تماس گرفت و هر چه دلش خواست بارم کرد. حق داشت و من هم چارهای جز تحمل نداشتم. اما یاد گرفتم همیشه اوضاع خوب پیش نمیرود و روزهای سخت و راحت همیشه هستند و باید یاد بگیریم در هر شرایط، کاری را که درست است، انجام دهیم.
#روایت_خانه
#فناوری_ایرانی #علم
#دانشمند۲۱ #دانشبنیان
#فناوری #دانشمند
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
⭕️ قصهٔ تکراری بروکراسی و قدرنادانی ثروت نیروی انسانی روایتی غیر رسمی از دیدار رهبری با تولیدکنندگان
⭕️ قصهٔ تکراری بروکراسی و قدرنادانی ثروت نیروی انسانی
روایتی غیر رسمی از دیدار رهبری با تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی
💎بخشی از متن:
🔻حرف کشورهای عربی منطقه خیلی داغ شده است؛ در حوزه رسانه و تأمین زیرساختها، با منابع مالی زیادی که دارند و تحریمهایی که نیستند، مدتهاست دارند فعالیت میکنند. با این حال، پاشنهی آشیلشان، همین تأمین نیروی متخصص و نخبه است که آن را هم سعی میکنند با پیشنهادهای مالی وسوسهانگیز جلو ببرند.
🔻رهبری هم میان صحبتهایشان به این تبلیغات اشاره کردند و تعریضی هم به آنها زدند: «یک نکتهی اساسی در این چیزی که من در نمایشگاه و در اجمالِ صحبتهایی که آقایان کردند مشاهده کردم، مسئلهی وجود ابتکار است. ابتکار هم از هر کسی برنمیآید؛ نیروی انسانی نخبه میتواند ابتکار کند، و ما در کشورمان این ثروت عظیم را داریم. حالا بعضی از کشورها در منطقهی ما ادّعا میکنند که میخواهند مثلاً فرض کنید تا فلان سال، اقتصاد چندم جهان بشوند! فقط با پول نمیشود اقتصاد چندم جهان شد؛ نیروی انسانی لازم است؛ نیروی انسانیتان کجا است؟ ندارند. آنچه میتواند راههای دشوار را بپیماید و کشور را به اوج برساند، به قلّه برساند، در درجهی اوّل، نیروی انسانی توانا و نخبه است؛ از این جهت، ما یک ثروت عظیمی داریم. تا آنجایی که من اطّلاع دارم و من میشناسم، کمتر کشوری دُوروبَرمان به قدر ما برخوردار از این ثروت و این نعمت است. میتوان مطمئن شد که این ظرفیّت عظیمی که ما داریم ــ منظورم ظرفیّت عظیم نیروی انسانی است ــ قادر است چندین برابر وضع کنونی به کشور سود برساند و میتواند در مسائل کلان کشور گرهگشایی کند.»
🔻حالا توپ توی زمین دولتیها بود تا بتوانند این حرفها را بشنوند و مشکلات همین نیروی انسانی نخبهای که بهرغم همه سختیها میدان را خالی نکرده است، جدی بگیرند و ثروت عظیم نیروی انسانی ایرانی را بهخاطر بروکراسی و روزآمدنبودن ساختارهای اعطای مجوز و تسهیلات دولتی و بانکی، تضییع نکنند. رهبری هم توصیهها و راهکارهای خودشان را دوباره تکرار کردند و از مسئولان دولتی خواستند که برای بررسی پیشنهادهایی که سخنرانان جمع و احتمالا دیگر فعالان بخش خصوصی تولید دادهاند، کارگروههای مشترک و جدی تشکیل بدهند. جدیاش را از اینجا میگویم که همان ابتدای دیدار، یک گزارش تصویری از جلسات سالهای قبل و پیگیری نتایج آن پخش کردند و در آن، یکی از حاضرانی که در دیدار پارسال، پیشنهاد تشکیل کارگروه ملی صنعت نوشتافزار ایرانی در وزارت صمت را داده بود، تعریف میکرد: «بعد از آن جلسه و با وجود تأییدی که رهبری برای تشکیل این کارگروه کردند، حتی یک تماس هم با من گرفته نشد و تاکنون هم جلسه مشترکی با فعالان این حوزه برگزار نشده است.»
🔻پایان صحبت رهبری، با وجود اشاره به مشکلات و تحریمها و شرایط سخت، امیدوارانه بود: «اگر انشاءالله اینها رعایت بشود، به نظر من ظرفیّت ما در زمینهی پیشرفت اقتصادی خیلی بالا است؛ به معنای حقیقی کلمه، ظرفیّت ما خیلی بالا است. کشور ما واقعاً کشور ثروتمندی است؛ هم ثروت طبیعی داریم، هم ثروت انسانی داریم، هم ارتباط بین دولت و ملّت داریم. دولت باید کمک کند.... ما البتّه مشکلات خارجی داریم، تحریم داریم، دشمنیهای گوناگون داریم، امّا همینها هم میتواند برای ما فرصت بشود. دیروز یکی از آقایانی که در نمایشگاه بود، به من گفت که ما را تحریم کردند، ما توانستیم به خودکفایی برسیم؛ ما را تهدید کردند، توانستیم به امنیّت برسیم. این نکتهی درستی است؛ اگرچه تحریم ضربهزننده است و بدون تردید مشکلدرستکن است، امّا از آن به عنوان یک فرصت هم میشود استفاده کرد... اگر به ما سلاح میفروختند، ما امروز در باب تسلیحات به اینجایی که رسیدهایم نمیرسیدیم. اگر ماهوارههای ما را از فضا یکییکی جدا نمیکردند و ما را از ماهوارهی فضائی محروم نمیکردند، ما امروز مثلاً فرض کنید که «ماهوارهی ثریّا» را به فضا نمیفرستادیم؛ یعنی دیگر احتیاج نداشتیم. آن تحریم موجب شد که ما بتوانیم این کارها را انجام بدهیم...»
#مریم_حنطهزاده #فناوری_نرم
#فناوری_ایرانی #علم
#دانشمند۲۱ #دانشبنیان
#فناوری #دانشمند #ماهواره
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند