eitaa logo
یادداشت‌های یک طلبه|امیر خندان
596 دنبال‌کننده
655 عکس
91 ویدیو
27 فایل
دغدغه، عکس‌نوشت ها و سوالات ذهنی یک طلبه 🖋امیر خندان #مِن_دانشگاه_حتّی_الحوزه #مشاهدات #دستور_از_خمینی ارتباط: @admin_delneveshtetalabe @delneveshtetalabe
مشاهده در ایتا
دانلود
کتابِ حجاب عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد سال ۱۴۰۱ و فتنه‌ای که رخ داد، باعث شد که در مورد مسأله حجاب، حیا، عفت، زن و مفاهیم مربوط به این حوزه برای جامعه سوال‌های جدید ایجاد شود. اسم این کتابها را شنیده بودم ولی هر بار به بهانه‌ای فرصت مطالعه آنها فراهم نمی‌شد. با توجه اتفاقات سال گذشته، شروع به خواندن این چند کتاب کردم. دو کتاب داستانی وام دار دو کتاب شهید مطهری هستند. ولی فضای داستانی دو کتابِ دیگر، شاید برای نسل نوجوان جذاب تر باشد. ان شاالله در فرصت کافی در مورد هر کدام از این چهار کتاب خواهم نوشت.
به نام خدا بر کدامین مصیبت باید گریست؟ روز عید غدیر کتاب را از مولفش هدیه گرفتم. البته به نوعی«هبه معوضه» بود و در ازای دریافت کتاب مولف کتاب خواندن آن را شرط کرد. مولف کتاب پدر یکی از دوستان یا بهتر بگویم یکی از اساتیدم هست. چون از سادات هستند با تعدادی از دوستان برای دیدار به منزلشان رفته بودیم. ابتدا داستان این که بانی هدیه کتاب کیست را تعریف کردند و بعد... بگذریم! اگر بخواهم در مورد این که استاد من دوست هست یا بالعکس و حواشی آن بنویسم صحبت به درازا می کشد. فقط یک نکته را باید بگویم که نام مولف سید محمد تقی قادری است. در موردشان با یک جست‌و‌جو در اینترنت می‌توانید بیشتر بدانید. کتاب در حدود 430 صفحه و طی سی گزارش سعی دارد وقایع قبل از قیام عاشورا تا روز شهادت و بعد از آن را از نگاه تحلیل و نه صرفا گزاره های تاریخی بررسی کند. مثلا گزارش اول در مورد تحلیل فرمان یزید ابن معاویه است و گزارش سی ام در مورد «شهادت بدن تا شهادت هدف» که به تحریفات واقعه عاشورا پرداخته است. در برخی گزارش ها نیز کتاب رنگ و بوی مقتل می گیرد. مثلا گزارش 27 که در پی معنای «قتل صبر» برمی‌آید. در برخی گزارش‌ها نکات مشهور نقد می شود و در برخی فصل‌ها مویدات و قرائنی برای گزارش تاریخی بیان می شود. کتاب برای کسانی که اندکی با وقایع عاشورای سال 61 هجری آشنایی دارند، مفید خواهد بود.
کمی تامّل همه‌ی ما را خریده‌اند. هم افغانستانی‌ها و هم پاکستانی‌هایی که از شرق وارد ایران می‌شوند تا خود را به عراق برسانند. هم بحرینی‌های جنوب ایران را. از غرب هم آفریقایی‌ها را. همه ما را تحریک کرده‌اند. حتی عراقیها را تحریک کرده‌اند که باید از این مردم که می‌آیند پذیرایی کنید. دروغ که خرجی ندارد. اصلاً بگوییم عراقی ها را هم مجبور کرده‌اند به پذیرایی! همه را فریب داده‌اند. حتی مسیحی‌ها و اهل سنت را که قدم در این مسیر گذاشته‌اند! واقعاً یک حکومت، قدرت دارد که چندین کشور و چندین مذهب را در یک گردهمایی سالانه با این قدرت مردمی در یک جا جمع کند؟ هزینه و بودجه‌اش چه می‌شود؟ پاکستانی‌ها و اروپایی‌ها هم با خرج دولت ایران به عراق می آیند؟ آیا دولت های غیر شیعه و غیرمسلمان هم مردم را تحریک به شرکت در این زیارت کرده اند؟
776.9K
چرا مرز میرجاوه به ریمدان تغییر کرده؟ سوال مهم: چرا پاکستانی ها این زحمت عجیب را تحمل می‌کنند؟ جذبه حسینی چه بر دل‌ها کرده است!؟
560.6K
خدمت صادقانه یعنی این که... نیروی داوطلب یا کارمند؟ واقعا چرا برخی این جلوه های خدمت و ایثار را نمی‌بینند؟
https://virasty.com/amirkhandan110/1693305597258665495 فدای بصیرت پدر و مادر شهدا، که همیشه حساب حزب بعث و صدامیان را از مردم عراق و شیعیان آن جدا می‌دانند... اگر عاشقان کربلا به صف شوند، در ردیف اول پدر و مادر شهدا ایستاده‌اند.
https://virasty.com/amirkhandan110/1693306104417871829 بار اول در دوران دانشجویی و با جمع دانشجویان در ایام اربعین راهی کربلا شدم. بار دوم با جمع طلبگی و بار سوم با جمع خانوادگی. تا به حال در هیچ جمعی، کسی را ندیده ام که یکبار در سفر اربعین شرکت کرده باشد و دلش نخواهد سال دیگر هم عازم شود. به نظرتان چرا؟ شما کسی را به غیر از این وصف می‌شناسید؟
heydar-albayati.safar-o-elallah(128).mp3
16.89M
مداحی سفر الی الله حیدر البیاتی الى الله سفره الى الله به سوی خدا، سفر به سوی خدا حسیناه بدمنه حسیناه ای حسین تو در خونمان جاری هستی مشیناه دربک مشیناه قدم گذاشتیم؛ در راه تو قدم گذاشتیم! الى الله الى الله به سوی خدا، به سوی خدا القارات السبعه ضجت در قاره‌های هفتگانه غوغا به پا شد والکربلاء حسین حجت و به زیارت کربلای حسین شتافتند! الى الله الى الله به سوی خدا، به سوی خدا
ما مقصر هستیم تقصیر ما اربعین رفته‌هاست که از شنیده‌ها و دیده هایمان کامل روایت نکرده‌ایم. نگفتیم که دسته‌ی هندی ها در بین الحرمین چجوری عزاداری می‌کردند و یا موکب‌شان بین راه نجف تا کربلا چگونه بود. سینه زنی کوبنده‌ی پاکستانی‌ها را که زیر پای آدم را می لرزاند را فراموش کردیم که نقل کنیم. حضور آفریقایی‌ها را هم. تمام عرب‌ها را هم یک کاسه کردیم و گفتیم عربی حرف می‌زدند پس عراقی هستند! نگفتیم از کویت و عمان و بحرین و عربستان هم در اربعین حضور داشتند. پرچم کشورهایی که جوانان روی دوش گرفته بودند را نشناختیم و نشناساندیم. آن قدر کوتاهی کردیم تا این که در ذهن برخی اربعین مساوی شد با ایران و عراق. آن قدر کم و ضعیف روایت کردیم که اربعین در کلام و ذهن برخی مساوی شد با پذیرایی فراتر از تصور عراقی‌ها. آن قدر نگفتیم از حضور دیگر کشورها، که همکاری شهرداری‌های ایران با بلدیه نجف و کربلا برای برخی تعجب‌آور‌ شد. نگفتیم که حدود ۷۰ کشور در این حماسه‌ی عظیم شرکت دارند. نگفتیم که این جمعیت بالای ۲۰ میلیون از سراسر جهان به سمت کربلا راهی می‌شوند. شاید فراموش کردیم که بگوییم این فقط شیعیان نیستند که در این حماسه حضور دارند. اهل سنت را با دست‌های بسته حین نماز در مسیر پیاده‌روی و خود کربلا می‌توان دید. حتی مسیحی‌ها با لباس خاص خودشان و علامت صلیب. تصویری که می‌بینید ذره ای کوچک از حضور سایر کشورها در این حماسه عظیم است. موکب اهالی کویت در حوالی عمود ۸۰۰ و موکب دولت کویت در نزدیکی عمود ۱۱۱۰. 🖋 امیر خندان
یادداشت‌های یک طلبه|امیر خندان
اربعین، ایران و سیاست آیا اربعین یک حرکت سیاسی است؟ شاید شما هم در این ایام این جمله را شنیده باشید که می‌گویند: «اربعین دیگه سیاسی شده!» در این نوشته در پی رد یا تأیید این مسئله نیستم. بیایید با یکدیگر چند مسئله را مرور کنیم. قضاوت بر عهده خود شما خواهد بود. کرونا را که فراموش نکرده‌اید. یادتان هست داستان ماسک دزدی آمریکا و تحریم واکسن و هزار داستان دیگر را؟! آیا کرونا یک مسئله مربوط به‌سلامت و بهداشت نبود؟ آیا کرونا به‌عنوان یک بیماری، امری سیاسی بود؟ از کرونا بگذریم. مثال نزدیک‌تری را باهم بررسی کنیم. جلسه مقامات کنگره آمریکا با مدیرعامل شبکه اجتماعی «تیک‌تاک» را که به محاکمه‌ی کنگره معروف شد را در نظر بگیرید. تیک‌تاک، یک شبکه اجتماعی چینی است؛ ولی اتهامات مقامات آمریکا به این شبکه چه بود؟! بررسی کامل این قضیه نیز بر عهده خودتان. ولی یک سؤال را باید حتماً پاسخ بدهید: رابطه کنگره آمریکا با یک شبکه اجتماعی چینی چیست؟ نقش سیاست در این میانه چه بود؟ بیایید جنگ‌های نظامی را مرور کنیم. آیا جنگ‌های نظامی اثرات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و... بر جامعه ندارد؟ پس شما هم با این گزاره موافق خواهید بود که: ابعاد پیچیده زندگی اجتماعی بشر از یکدیگر به‌طور کامل جدا نیستند. یک فعالیت اقتصادی می‌تواند اثرات فرهنگی داشته باشد و غیره. حالا بیایید دوباره سؤال اول را بررسی کنیم: آیا اربعین یک پدیده سیاسی است؟ به نظر می‌رسد که با این گزاره موافق باشیم که: یک حرکت اجتماعی در این ابعاد نمی‌تواند از بعد سیاسی خارج باشد. باز بیایید یک سؤال دیگر را بررسی کنیم: سیاسی چیست و سیاست چیست؟ بررسی تعاریف علمی از سیاست و سیاسی بر عهده خودتان. بیایید روی همان مفهوم کش‌داری که در فهم عرف به آن سیاست می‌گویند تکیه کنیم. منظور از این سیاست چیست؟ منظور آیا تسهیل گری در امر زیارت اربعین است؟ یا منظور تشویق و تقویت یک مفهوم دینی به نام زیارت است؟ منظور از سیاسی چیست؟ ابتدای متن نیز نوشتم که قضاوتی نخواهم داشت. قضاوت بر عهده خواننده متن باشد بهتر است. ولی یک سؤال مهم‌تر: اربعین با این جمعیت میلیونی و این ظرفیت تمدنی در راستای اعتلای اسلام آیا می‌تواند سیاسی نباشد؟ آیا زیارت اربعین که در راستای حرکت سیاسی اباعبدالله الحسین علیه‌السلام بود می‌تواند فارغ از سیاست باشد؟ آیا جمهوری اسلامی در رابطه با زیارت اربعین که در راستای تقویت بنیادهای اعتقادی شیعه هست، می‌تواند بی‌تفاوت باشد؟ 🖋امیر خندان