هدایت شده از بیداری طلاب
♨️قابل توجه مدعیان انقلابیگری
🔻توئیتهای خاص و قاعدهمند بنده موثق و قابل استناد است
♨️این اقدامات خودسرانه انجام نمی شود
🔻فضائلی: رهبر انقلاب سخنگو نداشته و ندارند
▫️عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب با حضور در جمع دانشجویان پنجمین دورهٔ طرح حم در مشهد گفت: همانطور که خود رهبر انقلاب به صراحت فرمودهاند، ایشان سخنگو نداشته و ندارند.
▪️توئیتهای خاص و قاعدهمندی که گاهی بنده منتشر میکنم و در ایتا هم بازنشر میشود، کاملا موثق و قابل استناد است.
▫️محتوای این توئیتها و استمرار چندساله این اقدام بهترین دلیل برای این است که این اقدام سرخود و بدون پشتوانه انجام نمیشود.
▪️اگر ایشان در جایگاه زعامت و رهبریِ امت اسلامی هم نبودند، ضرورت داشت تمام بیانات ایشان با دقت مطالعه شود؛ کما اینکه مراکز تحلیلی و اندیشکدههای مهم جهان این کار را انجام میدهند و نهتنها بیانات و پیامهای ایشان، بلکه زبان بدن، سکوت و کلیهٔ رفتار ایشان را رصد و تحلیل میکنند.
▫️بسیاری از ما دچار سوءتغذیهه فکری هستیم و در عین نیاز به خوراک سالم، مقوی و غنی، بهدلیل مصرف هلههولههای فرهنگی، احساس سیری و غنای کاذب داریم.
▪️فضائلی در پاسخ به سؤالی دربارهٔ دلیل آرامش و اطمینان خاطر رهبر انقلاب در شرایط حاد و حساس گفت: دلایل مختلفی وجود دارد که بهنظر من اتصال معنویِ بسیار جدی با خدای متعال و مصداق «الا بذکرالله تطمئن القلوب» بودن، باور عمیق به وعدههای الهی و اشراف به توانمندیهای داخلی و شناخت ضعف و قوت دشمن از اهم این دلایل است.
🔻🔻عضو شوید🔻🔻
♨️بزرگترینکانالخبریتحلیلیطلاب
هدایت شده از تنبیه الأمة
🔹مرجعیت فقیه در شناخت موضوع(١)
🖋 برگرفته از درس فقه (ماهیت پول) استاد آیت الله #شهیدی (حفظه الله)
تاریخ 97/12/15 و 97/12/22
⬅️ برخی از محققین: تشخیص موضوع، شان فقیه نیست.
یک مطلبی را مرحوم آقای مطهری در این کتاب مسأله ربا و بیمه در حدود صفحه 92مطرح کردند که "اینکه اوراق نقدیه مال هستند یا سند، از مصادیق شک در موضوع است و تشخیصش در شأن فقیه نیست."
ایشان فرمودند که این تشخیص موضوع شأن فقیه نیست. مثلا اینکه اوراق نقدیه مال هستند یا سند مال، موضوع هست؛ تشخیص موضوع که با فقیه نیست.
در برخی از موضوعات فقهی که فقهاء نظر میدهند مثل اینکه آیا کثیر السفر صدق میکند بر اینکه شخص دو روز در هفته سفر برود یا نه؟ یا توطن صدق میکند بر کسی که دو سال بخواهد در یک شهری بماند و درس بخواند مثلا یا نه؟ بحث شده که اگر فقیه استظهار کرد که بله، صدق میکند کثیر السفر یا به تعبیر روایات من عمله السفر بر سفر دو روز در هفته یا بر توطن و اقامت دو ساله صدق میکند که این شهر در این دو سال وطن اوست و این شخص استیطان کرده در این شهر، این استظهار حجت است بر دیگران یا حجت نیست؟ آیت الله سیستانی می گویند: "استظهارات فقیه در فروعات کثیر السفر از باب اعمال خبرویت نیست و لذا بر مقلدین حجت نیست مگر اینکه اطمینان داشته باشند"
از ایشان نقل شده است که این استظهار حجت نیست و ما هم که نظر میدهیم بخاطر اعتمادی است که مردم به ما دارند و الا اگر اعتمادشان سلب بشود، از اختلاف بین مراجع مردم دیگه اعتمادشان سلب بشود بگویند نمیدانیم کی درست میگوید، اینجا دیگه نمیشود حتی از اعلم تقلید کنند چون بحث، تقلیدی نیست. آیت الله زنجانی هم گاهی همین مطلب را میفرمودند.
⏹ لکن این مطلب اشکالاتی دارد:
1⃣ اشکال اول: برخی از شبهات مفهومیه در موضوعات مستنبطه، نیاز به اعمال خبرویت دارد.
موضوعات یک وقت موضوعات تکوینی است مثل اینکه این مایع آب است یا آب نیست، شک در خارج داریم. خب روشن است که ربطی به فقیه ندارد.
یک وقت بحث شبهات مفهومیه است نه شبهات موضوعیه.
شبهات مفهومیه بر دو قسم است: برخی از شبهات مفهومیه نیاز به استنباط ندارد. الان شما یک لیوان آب دارید، یک قاشق در او شکر بریزید، هم بزنید، یکی میگوید این آب است یکی میگوید نه، این شکرآب است. یا یک قاشق در او نمک بریزید، یکی میگوید آب است یکی میگوید آبنمک است. این ربطی به فقیه ندارد چون از شبهات مفهومیه در موضوعات مستنبطه نیست. ولی گاهی شبهه مفهومیه در موضوعاتی است که نیاز به حدس و اجتهاد دارد، کارشناسی میخواهد. چرا فقیه نظر کارشناسی ندهد؟ اگر به عنوان عرف عام که نیاز به یک تخصصهایی دارد نظر در اینجا، این فقیه هم جزء عرف عام است هم آن تخصصها را طی کرده، لغتشناسی کرده، اشباه و نظائر را بررسی کرده، آمده میگوید من تشخیصم این است که این موضوع در اینجا صادق است. هر اظهار نظر فقیهی که ناشی باشد از کارشناسی او این حجت است بر عامی. چرا حجت نباشد؟ همه ظهورات ظهوراتی نیستند که نیاز به کارشناسی و اعمال حدس و اجتهاد نداشته باشد. مقدماتی میخواهد تشخیص ظهور که این مقدمات را عامی طی نکرده و عجالتا هم نمیتواند طی بکند. مگر اینکه او هم تلاش کند در این موضوع کارشناس بشود. که این خلف فرض است.
2⃣ اشکال دوم: آراء متخصصین علوم دیگر، در مقام، ناشی از فهم شان نسبت به نظر عرف نیست بلکه نظر اقتصاددان (مثلا) بر اساس علم اقتصاد است نه کشف نظر عرف.
اشکال دیگر این است که برخی از بحثها مثل همین بحث تشخیص اینکه اوراق نقدیه مال هستند یا سند مال، اختلاف نظرها ناشی از اختلاف در تشخیص نظر عرف نیست؛ ممکن است یک اقتصاددان بر اساس معادلات اقتصادی بگوید من اسکناس را سند میدانم برای مال، چون او به دنبال آن کشف معادلات اقتصادی است. علم اقتصاد یک مولفه هایی دارد، او دنبال آن مؤلفههای اقتصادی است نه دنبال صدق عرفی اینکه مال هست یا مال نیست.
شبیه آنچه که پزشکان راجع به مرگ مغزی میگویند. یک پزشک کاری ندارد به نظر عرف عام که آیا عرف عام بعد از مرگ مغزی (و لو با توجه به واقعیت مرگ مغزی) میگوید که این شخص مُرد یا نمیگوید. کارشناس، آن پزشک قانونی، میگوید من دنبال کشف یک حقیقتی هستم، من که میبینم این مغزش کاملا از کار افتاده، قلبش هم با دستگاه میزند، این حیاتش از نظر ما یک حیات نباتی است، حالا مردم هر چی میخواهند بگویند بگویند. اما فقیه به دنبال صدق عرفی یک عنوان است بر موضوع.
ادامه ⏬⏬⏬
@Tanbiholomah
هدایت شده از تنبیه الأمة
🔹مرجعیت فقیه در شناخت موضوع (٢)
ادامه بخش اول ⏫⏫⏫
یک مورد دیگر در بحث تلقیح مصنوعی است که تخمک را از یک زن میگیرند و در رحم زن دیگر میکارند، حالا و لو بعد از اینکه با اسپرم مرد بیرون رحم تلقیح بکنند و بشود نطفه ملقحّه. تخمک از یک زن اجنبیه است و نطفه از شوهر این زن است که در رحم او این نطفه را میکارند، بعد فرزند بدنیا میآورد، مادرش کیست؟ بله تشخیص عرفی است اما اختلاف هست بین فقهاء، برخی مثل مرحوم آیت الله خوئی، استاد و آیت الله وحید میگویند مادر همین صاحب رحم هست. برخی میگویند مادر صاحب تخمک هست. برخی هم مثل آیت الله سیستانی احتیاط میکنند. برویم از که بپرسیم؟ برویم از پزشک بپرسیم که مادرش کیست؟ پزشک میگوید ما تخمک را از آن زن اول برداشتیم در رحم این زن دوم کاشتیم، امروز هم از زایشگاه اطلاع دادند که این نوزاد بدنیا آمد. دیگر از ما چه میخواهید؟ آن پزشک با آن دربان بیمارستان در این جهت فرق میکند؟ تشخیص اینکه مادر صاحب تخمک است یا صاحب رحم، معنا ندارد که بر عهده پزشک باشد.
یا در اوراق نقدیه و لو مشهور فقهاء معتقدند اوراق نقدیه مال هست اما بالاخره این اختلاف مطرح میشود و بحث میشود. لکن عرض کردیم اینکه برخی از جمله مرحوم آقای مطهری اصرار دارند (غیر از ایشان هم برخی اصرار دارند) که بگویند این اختلاف را واگذار کنید به کارشناسها، شما که اعرف نیستید به این نکات اقتصادی تا کارشناسهای اقتصاد. این درست نیست. برای اینکه ما دنبال گمشدههای خودمان میگردیم، کارشناسهای اقتصاد دنبال گمشدههای خودشان میگردند. آنها دنبال این هستند که منشأ ثروت ملتها چیست، چه چیزی مهار میکند تورم را، چه چیزی افزایش میدهد تورم را، اما ما دنبال این هستیم که آیا احکامی که شارع بیان کرده در روایات، بر این اوراق نقدیه بار میشود به عنوان یک مال؟ با پرداخت آن اداء دین صدق میکند؟ یا با نگهداری آن صدق می کند که ما فایده بردیم و باید خمس بدهیم؟ و هکذا. آیا اگر من به شما یک ملیون تومان بیست سال قبل قرض دادم، امروز شما بیایید به من یک ملیون بدهید با اینکه ارزش آن کمتر شده صدق میکند اداء دین؟ ما دنبال این بحثها هستیم. اگر هم مطالبی را از اقتصاد نیاز بود که بدانیم برای استنباط این احکام باید برویم و سؤال کنیم و اطلاع پیدا کنیم. اینطور نیست که اگر به ما بگویند ما نفهمیم. آنچه که آنها میفهمند بعد از فحص و بررسی ما هم میفهمیم و مطالبی را ما مد نظر داریم که آنها مد نظر ندارند. در صدق عرفی عناوینی که موضوع احکام است در روایات چطور ما کارشناس نیستیم، آنها کارشناس هستند؟
و لذا ما در مانحنفیه سؤال میکنیم از مرحوم آقای مطهری اگر فقیه صلاحیت ندارد تشخیص بدهد که اوراق نقدیه و اسکناس مال است و یا سند مال، چه کسی تشخیص بدهد؟ عرف عام؟ خب اینکه نیاز دارد به اعمال مقدمات برای حدس و اجتهاد. عرف عام فرض این است که عجالتا نظر نمیدهد و مجتهد میرود کاوش میکند و کشف میکند آن نظر ارتکازی عرف عام را و الا مجتهد که نمیگوید من میگویم اسکناس مال است. او مقدماتی و شواهدی را مطرح میکند و ارتکاز عرف عام را کشف میکند. اگر این کارشناس نظر عرف عام را میگوید که فقیه هم با این شواهد نظر عرف عام را میگوید. اما کارشناس کاری به عرف عام ندارد میگوید من بر اساس علم اقتصاد میگویم نقش پول در جامعه نقش سند است، ثروت نیست، بلکه یک کاغذی است سند ثروت ملی است، خب اینکه ارزش ندارد، او از جهات اقتصادی بحث را میبیند، ما از جهات عرفی داریم بحث را دنبال میکنیم.
آن کارشناس برایش مفهوم عرفی اداء دین، مفهوم عرفی أقبضه، مهم نیست.
بله اگر واقعا نظرش این باشد که صدق میکند اداء دین و تحویل مال، چرا آن نظر محترم نباشد برای کسانی که به نظر نرسیده اند؟ البته ما معتقدیم قول کارشناسی که در این زمینه اعلم است متبع است. که اعلم در این زمینه هم باز همان ارتکاز عرف عام را باید معیار قرار بدهد نه نتائج اقتصادی را. ولی کارشناسهای اقتصاد دنبال مؤلفههای اقتصادی هستند نه فهم موضوع احکام شرعی.
و لذا در حقیقت رجوع به مجتهد در این مسأله یعنی رجوع به مجتهد در آن احکامی که بار میکند بر این تشخیص خودش. وقتی میگوید این اوراق نقدیه مال هستند یعنی در حقیقت احکام مال را دارد بار میکند بر این، و ما در این احکامی که نیاز به استنباط دارد از این مجتهد تقلید میکنیم.
اینکه اگر فقیه به نتیجه رسید فتوی داد عوام باید از او تقلید کنند، چون فرض این است که او در مجموع آنچه اظهار نظر کرده اعلم از دیگران است، یک بخشش ظهور عرفی است، یک بخشش روایات است و نصوص است. همه اینها را کنار هم گذاشته و اظهار نظر میکند. و اصلا خیلی از ابواب فقه همین است.
ادامه⏬⏬⏬
@Tanbiholomah
هدایت شده از تنبیه الأمة
🔹مرجعیت فقیه در شناخت موضوع (٣)
ادامه بخش دوم ⏫⏫⏫
3⃣ اشکال سوم: اگر تشخیص فقیه در موضوعات مستنبطه معتبر نباشد، در معظم ابواب فقه هم اعتباری ندارد.
اگر تشخیص فقیه در این نوع موضوعات معتبر نباشد در معظم ابواب فقه هم نباید معتبر باشد.
بخش زیادی از اختلافها در فقه روی تشخیص انطباق عناوین بر این مسائلی است که مورد بحث است. اگر ما بخواهیم بگوییم تشخیص موضوع ربطی به مجتهد ندارد یعنی نظر مجتهد اعتبار ندارد، آنرا در خیلی از مسائل فقه باید از اعتبار بیندازیم.
مثلا شما در بحث خمس یک سری اختلافتان این است که فائده صدق میکند یا نه. این مجتهد میگوید فائده صدق میکند خمس دارد مجتهد دیگر میگوید فائده صدق نمیکند خمس ندارد. یا در بحث ضمان، در بحث قصاص خیلی از اختلافها سر این است که این مجتهد میگوید این آقا ضامن است چون عرفا صدق میکند او اتلاف کرده مال شما را و لکن مجتهد دیگر میگوید اتلاف صدق نمیکند.
یا مثلا در همین بحث اسکناس بحث این است که آیا صدق میکند اداء الخمس با دادن چک؟ یک چک بکشیم بدهیم به یک سید، صدق میکند اداء کردیم سهم ساداتمان را؟ خب مجتهد میگوید اگر این چک سند است صدق نمیکند. شما میگویید من قبول ندارم نظر شما را، خب نظر کارشناسی او این است که صدق نمیکند به صرف دادن چک در وجه حامل به این سید فقیر که شما خمستان را اداء کردید یا چک بکشید به کسی هدیه بدهید، میگوید صدق نمیکند که قبض دادید تحویل دادید هدیه را به طرف مقابل؛ سند آن را تحویل دادید.
یا در بحث کثرت سفر، خود اینکه در روایت دارد اربعة یتمّون فی سفر کانوا او فی حضر البرید و الاشتغال و الراعی، بعد فرمود لانه عملهم. عملهم را حالا هر چه معنا کنید، لانه شغلهم لانه یتکرر منهم، حالا هر چه معنا کنید. یک فقیه میگوید من به عنوان کارشناس میگویم سه روز در هفته اگر بروی صدق میکند لانه عملهم، یک روز بروی صدق نمیکند. یک فقیه دیگر مثل مرحوم آیت الله تبریزی میفرماید یک روز در هفته هم بروی صدق میکند.
اینها نیاز به دقت نظری دارد که عرف بسیط متوجه نمیشود. اگر عرف میفهمد پس چرا این همه اختلاف دارند بزرگان ما. فرض این است که نیاز به اعمال دقت دارد. و الا این مجتهدی که بارها روی این مسأله فکر کرده باز میبینید که دو نفر با هم اختلاف دارند، هر دو هم مجتهد هستند، هر دو هم در این مسأله میخواهند عرفی نظر بدهند، بعد شما انتظار دارید مردم عادی بطور واضح مطلب را بفهمند؟ شبهات مفهومیه مستنبطه مثل مفهوم غنا یا مفهوم قبض یا مفهوم اداء دین یا مفهوم کثرت سفر، اینها نیاز به اعمال کارشناسی دارد.
ادامه⏬⏬⏬
@Tanbiholomah
هدایت شده از تنبیه الأمة
🔹مرجعیت فقیه در شناخت موضوع (۴)
ادامه بخش قبل⏫⏫⏫
4⃣اشکال چهارم: حجت نبودن تشخیص فقیه در این موارد موجب تحیر مقلدین است (همان گونه که در احکام این چنین است)
اساسا اگر نظر فقیه در اینگونه موارد معتبر نباشد، مردم متحیر میشوند چون فکرشان به خیلی از ارتکازات نمیرسد.
ما یک سؤال میکنیم از این آقایان که میگویند نظر فقیه در اینگونه موارد اعتبار ندارد، میگوییم اصلا فقیه قولش معتبر نیست، چه کار کنیم؟ به رای عمومی بگذاریم؟ رفراندوم برگزار کنیم؟ به اکثر مردم این طرف را بگویی میگویند شاید، آن طرف را بگویی میگویند شاید. فکر نکردند، فکرشان نمیرسد به خیلی از ارتکازات و شواهد ارتکازی. یک کارشناس بیاید آن شواهد ارتکازیه را بیاورد کنار هم میگذارد، آن شواهد ارتکازیه را از لابلای ارتکازات مردم آن شواهد را میآورد، بعد نتیجهگیری میکند. البته نیاز به کارشناسی دارد، ممکن است یک کارشناس دیگر بیاید شواهد دیگری بیاورد بر ادعای مقابل، خب دیگه مثل همه موارد، باید آن وقت ببینم کدامها کارشناستر هستند، باید طبق سیره عقلائیه طبق نظر آنکه اعلم است عمل کنیم.
⬅️توضیح تفاوت بین موضوعات بسیطه و موضوعات نیاز به امعان نظر و دقت
بله در مواردی که شبهه مفهومیه نیاز به کارشناسی ندارد (مانند شبهه مفهومیه صدق آب مطلق)، ابتداء فقیه برای عرف عام موضوع را توضیح میدهد، بعد عرف نظر میدهد.
اینکه قیاس کنیم و بگوییم در شبهات مفهومیه صدق آب مطلق مگر فقیه نظر میدهد؟ مگر بناء است همه شبهات مفهومیه یکسان باشد؟ بله، شبهات مفهومیهای هست که نیاز به کارشناسی ندارد. مثل همین که عرض کردیم این لیوان آب را یک قاشق نمک در او بریزیم هم بزنیم، عرف عام باید این را نظر بدهد که آب مطلق هست یا آب مطلق نیست. منتها فقیه برای عرف عام توضیح میدهد، فقیه به عرف عام میگوید که آب مطلق را معنا کنید، معنایش این نیست که خلیط ندارد. نه، آب مطلق آنی است که به عرف اگر بگوییم این آب نیست، زیر بار نرود، اگر بگوییم این آب است، تایید کند؛ ممکن است خلیط هم داشته باشد. تا این را نگوییم به عرف، این شیر آب لولهکشی هم که باز میشود و کلر دارد، مردم سؤال میکنند این آب مطلق است یا مضاف، چون کلر در آن هست میگویند مخلوط شده با شیء دیگری.
فقیه باید توضیح بدهد ضابط را. فقیه به مردم میگوید، آب مطلق آبی است که عرفا اگر کسی بگوید این آب نیست پذیرفته نمیشود ولی اگر بگویند این آب است پذیرفته میشود. این را دست عرف میدهیم. اما دیگر این یک لیوانی که یک قاشق نمک در او ریختیم و هم زدیم، آیا این صحیح است بگوییم آب نیست؟ بگوییم آب هست؟ بله، این نیاز به کارشناسی جدیدی ندارد. و لذا فقیه هم میشود مثل عرف عام، نظرش با نظر عرف عام هیچ فرقی نمیکند، هیچ امتیازی ندارد.
ولی برخی از موضوعات هست، نیاز به کارشناسی دارد. و کارشناسی که بتواند احکام فقهی و عناوین آن را با این موضوع تکوینی با هم بررسی کند، فقیه است که هم نظر عرفی دارد و هم نظر شرعی روایی دارد. اینها را با هم ملاحظه میکند و نظر میدهد. و الا راه دیگری ندارد برای تشخیص این عناوین.
@Tanbiholomah
هدایت شده از تنبیه الأمة
🎤 صوت دو جلسه ای که استاد شهیدی بحث مرجعیت فقیه در شناخت موضوع را در خلال آن بیان کردند
@Tanbiholomah
هدایت شده از تنبیه الأمة
✅ مرجعیت فقیه در شناخت موضوعات
برگرفته از دروس استاد آیت الله #شهیدی (حفظه الله)
🔹بخش اول
eitaa.com/Tanbiholomah/750
🔹بخش دوم
eitaa.com/Tanbiholomah/751
🔹بخش سوم
eitaa.com/Tanbiholomah/752
🔹بخش چهارم
eitaa.com/Tanbiholomah/753
برگرفته از دو جلسه بحث فقه (ماهیت پول)
🎤 صوت اول تاریخ ١٣٩٧/١٢/١۵
eitaa.com/Tanbiholomah/757
🎤 صوت دوم تاریخ ١٣٩٧/١٢/٢٢
eitaa.com/Tanbiholomah/758
@Tanbiholomah
هدایت شده از فانوس شب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدیو 🎥
ماجرای جالب شخصی که
در کربلا، بجای درخواست حاجات شخصی، برای فرج امام زمان عج دعا کرده و...
💡@FANUSESHAB
هدایت شده از مهندس علیخانی/ سعیدیسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینو ببینید یه کمی خستگیتون در بره
من که روده بر شدم از خنده
خاخام اسرائیلی کارش به کجا رسیده
کم ظلم کردند
کم خون ریختن
حالا بقیه خونریزی رو به خدا میسپاره😅😅😅
خداوندا تمام ایران را از بین ببر...
💫 #رسول_علیخانی
💫 🇮🇷 @alikhani_r 🇮🇷
هدایت شده از حجره انقلاب
🔺کم مانده حقوق مادامالعمر برایشان مصوّب کنند و مجسمهشان را بسازند
🔹نوبت رزمندگان مدافع حرم که میرسد باید صدجور روضه و نوحه بخوانند برای دفاع از حقوق ناچیزی که به آنان داده میشد
به امثال ناهید کیانی و سلیمی که میرسد بیتالمال را به پایشان میریزند!
🔵صدای انقلاب را از اینجا بشنوید
࿐჻ᭂ⸙@hojre_enghelab⸙჻ᭂ࿐
هدایت شده از اخبار ویژه
🔷 عطاءالله مهاجرانی: رفتار پزشکیان در گوش ندادن به انتقادات تند اصلاحطلبان، منطقی بود
🔹عطاءالله مهاجرانی در روزنامه اعتماد نوشت:«پروژه عبور از خاتمی در دولت دوم خاتمی کلید خورد، عبور از روحانی از همان سال اول دولت اول او و پزشکیان قبل از تشکیل دولت اول!»
🔹اگر پزشکیان میخواست با همین رویکرد اصلاحطلبان مدعی رفتار کند، در واقع دعوا از همین روز نخست معرفی کابینه شروع شده و طرح دولت وفاق ملی منتفی شده بود.
🔹چنانکه میدانیم، معرفی دولت و رای اعتماد سه ضلع روشن و تعیینکننده دارد، رییسجمهور، رهبری و مجلس. اینگونه نیست که رییسجمهور بتواند فهرست ۱۸ نفر نامزدهای مطلوب خود را معرفی و در فضای عمومی اعلام کند و دولت تشکیل شود!
#به_ویژه_ترین کانال خبری در ایتا بپیوندید 👇
https://eitaa.com/joinchat/4073259207Ce587f9582c
هدایت شده از نشریه عبرتهای عاشورا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆زنگ عبرت
⁉️من که متوجه نشدم، شما گوش کنید شاید بفهمیدآیا این سخنان مربوط به کلاس درس نهجالبلاغه است؟
یا جلسه دفائیه و بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی؟!
♦️پزشکیان امروز آمریکا و سایر دشمنان ما را در مشکلات کشور و نارضایتی مردم
بی تقصیر دانست!!!
📌چهل و چهار سال تحریم ظالمانه.
📌تحمیل جنگ هشت ساله خانمان سوز و ویران گر.
📌دشمنی های گاه و بیگاه بلوک شرق و غرب و بعضا دولت های دست نشانده وابسته.
📌اخلال در اقتصاد کشور وبازار ارز و طلا.
📌ایجاد صدها شبکه فارسی زبان ضد انقلاب برای پمپاژ روحیه ضعف، سرخوردگی و ناامیدی در مردم بویژه نسل جوان.
📌ترور دانشمندان هستهای و موثر در تقویت نظام و پیشرفت اقتصادی کشور.
📌خرابکاری های گاه و بیگاه در تاسیسات هستهای و زیر ساختهای اقتصادی.
📌طراحی و سازماندهای فتنه ها وآشوب های گسترده در کشور.
📌گسیل جاسوسان و نفوذ دادن آنان به بدنه دولت و مراکز حساس برای ضربه زدن به پیشرفت کشور.
ودهها توطئه دیگر که مجال بیان آن نیست، از دید کسی که ردای ریاست جمهوری بر قامت او پوشانده اند، مغفول مانده و در منظر میلیونها بیننده و شونده داخلی و خارجی این چنین خود زنی می نماید.
پزشکیان :مردم امروز از ما شاکی هستند، مقصر ماییم؛ مقصر آمریکا و بیگانگان نیستند.
داوداحمدنیا
🇮🇷کانالهای نشریه عبرتهای عاشورا 🇵🇸
🌍 @ebratha_ir ایتا
🌍 @ebratha.org سروش
هدایت شده از آنتی سکولار
🔻 در باب مقاومت
♨️ مقاومت (اگر بهعنوان یک مفهوم فلسفی به آن بنگریم)، ارتباط عمیقی با انسان و تجربه او از جهان دارد. این مفهوم را میتوان بهعنوان واکنشی به نیروهای بیرونی یا درونی که به شکلی معین بر فرد، جامعه یا وضعیت اعمال میشوند، در نظر گرفت. مقاومت، نشاندهندهٔ ارادهای است که در برابر انقیاد، تسلیم یا تحمیل قدرت ایستادگی میکند.
⭕️ در سطح فردی، مقاومت ممکن است به شکل خودشناسی و خودسازی ظاهر شود. فردی که در برابر وسوسهها، عادات نامطلوب، یا فشارهای اجتماعی مقاومت میکند، در واقع در حال تقویت خودآگاهی و خودارزشمندی خویش است. این نوع مقاومت نه تنها پاسخی به چالشها و تهدیدات بیرونی است، بلکه به فرآیندهای درونی نیز مربوط میشود؛ فرایندی که در آن فرد برای حفظ اصالت و هویت خود تلاش میکند.
♨️ در سطح اجتماعی، مقاومت اغلب به شکل جنبشهای اجتماعی یا اعتراضات سیاسی ظاهر میشود. این نوع مقاومت، تلاشی است برای تغییر وضعیتهای ناعادلانه، دفاع از حقوق بشر، یا حفظ هویتهای فرهنگی و اجتماعی. چنین مقاومتی، برخاسته از درک مشترک از عدالت و حقیقت است، و اغلب نیازمند همبستگی و همکاری میان افراد جامعه است. تاریخ نشان داده است که مقاومتهای اجتماعی میتوانند به تحولات عمیق و پایدار در جامعه منجر شوند.
⭕️ اما در نگاهی عمیقتر، مقاومت را میتوان به عنوان بخشی از ذات هستی انسانی در نظر گرفت. انسان همواره در مواجهه با محدودیتها، رنجها و ناملایمات به نوعی مقاومت دست زده است. این مقاومت، نه صرفاً به معنای ستیز یا مبارزه، بلکه به معنای تابآوری و پایداری است. حتی در مواجهه با مرگ و فناپذیری، مقاومت به شکل تلاش برای معنا بخشیدن به زندگی و گذر از مرزهای مرگ جلوه میکند.
♨️ بهطور کلی، مقاومت، چه در سطح فردی و چه در سطح جمعی، نشاندهندهٔ تلاش انسان برای حفظ و احیای انسانیت خویش است. این تلاش، اگرچه ممکن است گاه دشوار و پرهزینه باشد، اما نهایتاً به تقویت اراده، آگاهی و خلاقیت انسان منجر میشود.
مقاومت، در واقع، همان نیرویی است که از طریق آن انسان خود را تعریف میکند و مرزهای خویش را گسترش میدهد.
✍ نورالدین حافی
🌐 #آنتی_سکولار را دنبال کنید👇🏻
🆔 @antisecular_ir
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
بلاگری اربعین آری یا نه؟؟؟.mp3
6.14M
🎙 بلاگری اربعین آری یا خیر؟!
🎙 مرتضی آقاحسینی
▫️کاری برای جبران غفلت معاونت تهذیب حوزه علمیه قم از جهتدهی و غربال برخی بلاگریهای ضعیف و زرد در بین برخی طلاب و روحانیون
🔹رکن بلاگری مذهبی چیست؟!
🔹 در اربعین چطور باید بلاگری کرد؟!
🔹 خط قرمز بلاگری و خطری که در کمین ما هست!
🔹 از بلاگری "من" تا بلاگری "خدا"
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
هدایت شده از خبر فوری سراسری
میگن این کابینه پیشنهادی، کابینه وفاق ملی هست!
وفاق با کی؟
با اونهایی که نامه جام زهر به رهبری رو نوشتن و امضا کردن؟
با اونهایی که نقش محوری در فتنه و دمیدن تنور اغتشاشات داشتن؟
با اونهایی که بانیان وضع معیشتی و اقتصادی امروز بودن؟
با اونهایی که کارنامه سیاه وضعیت مسکن امروز رو در پروندشون دارن؟
دقیقا منظورشون از کابینه وفاق ملی چیه؟
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
هدایت شده از خبر فوری سراسری
بیشتر به ضد امنیت ملی شبیه هست تا وفاق ملی!
یا بهتره بگیم وفاق بر ضد امنیت ملی...
هدایت شده از خبر فوری سراسری
تاجگردون میگه نقطه قوت پزشکیان را نقطه ضعف او ننامید. این که پزشکیان بی برنامه هست رو به فال نیک بگیرید که نیامد بگوید ۲ هزار صفحه برنامه دارم.
✍باشه استاد...
هدایت شده از بیداری ملت
💢سلام بر سید الشهدا یا سلام بر سید صادق شیرازی؟/ فضاسازی عجیب جریان شیرازی و محو شدن گنبد امام حسین (ع)
🔹در شهر کربلا اصلیترین خیابان منتهی به حرم امام حسین(ع) که گنبد حرم مطهر در آن به صورت کامل مشخص است، باب القبله میباشد که همه زائران در بدو ورود برای عرض احترام سید الشهدا(ع) وارد این خیابان می شوند.
🔹اما صادق شیرازی در یک بی احترامی و توهین آشکار عکسهایش رو به شکلی در جلوی گنبد امام حسین(ع) نصب کرده است که در بدو ورود به خیابان باب القبله زائر به جای دیدن گنبد و احترام به سید الشهدا، عکس صادق شیرازی رو میبیند و به او احترام میگذارد.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از بیداری ملت
🔴تُپُق زدن مهم نیست/نگرانی جای دیگری است
🔻رئیس جمهور، زیادی تُپُق می زند؟ حتما اگر روان تر سخن می گفت، بهتر بود؛ اما ایرادی نیست که نتوان از آن گذشت. خیلی از ما ها تُپُق می زنیم.
🔹نگویید که شهید رئیسی را به خاطر یک صدم این تُپُق ها مسخره می کردند. ما مثل آنها نیستیم. دین ما، تمسخر را ممنوع کرده و نشانه جهل انسان دانسته است. "قَالُوا أَتَتَّخِذُنَا هُزُوًا قَالَ أَعُوذُ بِاللَّهِ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ. گفتند ای موسی ما را به استهزاء گرفته ای؛ گفت به خدا پناه می برم که از جاهلان باشم.".
🔻آقای پزشکیان امروز گفت "من بلد نیستم زیاد حرف بزنم، چیزهایی هم که باید از روی کاغذ بخوانم بدتر خراب میکنم"؟ این هم ایراد چندانی ندارد. روان خوانی یک متن، برای خیلی از ما ها نیز ممکن است دشوار باشد.
🔹رئیس جمهور گفت "از وزرا دفاع نمیکنم، چون آنها بلد هستند از خودشان دفاع کنند. وزرا را که همه بلدند، من برم بشینم"؟ بله عُرف و قاعده این بوده که رئیس جمهور، یکایک وزیران را معرفی، و از شایستگی های آنها دفاع کند. اما اگر این قاعده را رعایت نکرده، وزرا فرصت معرفی خود را دارند.
🔻اینها هیچ کدام، ایراد مهمی نیست. آن چه محل دغدغه و نگرانی -و نه عیب جویی و ایراد گیری- است، این که آقای پزشکیان، از یک جایی به بعد باید اداره کابینه را مستقیما بر عهده بگیرد و فراتر از مشاوران، مستقیما با مردم و کارشناسان و نمایندگان سخن بگوید.
🔹منظور فقط نشست مطبوعاتی نیست که تا کنون برگزار نشده. این هم ایراد مهمی نیست. اگر اقتصاد، مسئله اول کشور است، آقای پزشکیان باید استنباط کلان از حوزه اقتصاد و جزئیات و فروع آن پیدا کند، مسئولیت یکایک تیم اقتصادی را بشناسد و از اهمیت هماهنگی آنها آگاه باشد.
🔻فراتر از اینها، باید از فاز کلی گویی و مرور شعار ها و هنجارها بگذرد و بگوید که برنامه دولت او برای عملیاتی کردن رونق تولید، گسترش عدالت اقتصادی، عبور از تبعیض و رانت، افزایش قدرت پول ملی، اصلاح نظام های بانکی و مالیاتی و یارانه ها و... چیست.
🔹دغدغه جدی این است که تا اینجای کار در چیدن کابینه، بیش از آقای پزشکیان، گروه موسوم به شورای راهبری ظریف، نقش ایفا کرده و بالای ۷۰ درصد وزرا، انتخاب و سهم آنها بوده است.
🔻مسئله مهم این است که آقای ظریف در حوزه ظاهرا تخصصی اش (سیاست خارجی) هم نا موفق بود، چه رسد به اقتصاد، که نه او و نه بسیاری از اعضای سیاسی کار شورای راهبری، هیچ سر رشته از آن ندارند.
🔹هنوز در عمل، روشن نشده سکاندار تیم اقتصادی کیست و برنامه ای که بتوان بر اساس آن حرکت کرد، کدام است؟ این خلاء بزرگی است که رای اعتماد به وزیران را تحت الشعاع خود قرار می دهد.
✍محمد ایمانی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️قاسم روانبخش نماینده مردم قم: نمیدانم دوستانی که موافق و مخالف صحبت میکنند نسبت به چه چیزی مخالفت یا موافقت میکنند.
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️حمیدابوطالبی خطاب به پزشکیان :نطق امروزتان تعجببرانگیز بود
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
هدایت شده از محمد جوانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️یادش بخیر روز حضور شهید رئیسی در مجلس برای دفاع از کابینه پیشنهادی!
✍طبق اقرار شهید رئیسی، گزینه موردنظرش برای وزارت راه، فرد دیگری بود؛ اما با فشار قالیباف و برخی دیگر از نمایندگان، شهید مجبور میشود آن فرد را از لیست کابینه خط بزند و مرحوم رستم قاسمی را بجای بکارگیری در وزارت نفت، راهی وزارت راه کند؛ لذا سوتی مرحوم قاسمی درهنگام بیان واژه «وزارت نفت» و تذکر نمایندگان به او که باید بگوید «وزارت راه»، از این جهت است!
حال باید دید که این فشارهای قالیباف و اطرافیانش، صرفا برای کابینه پیشنهادی آن شهید مظلوم بوده یا اینکه برای رفیق شفیقش، پزشکیان هم اعمال شده؟!
اللهاعلم...
@Cwarfare
@Cwarfare
@Cwarfare