💢 علمای اسلامگرا به «حماس»: در تصمیم خود برای بازگرداندن روابط با اسد تجدیدنظر کنید
🔹آناتولی: هیئتی از علمای مسلمان وابسته به نهادهای مختلف از جمله المجلس الإسلامي السوري، الاتحاد العالمي لعلماء المسلمين، رابطة علماء المسلمين، هيئة علماء اليمن و مجلس البحوث بدار الإفتاء الليبية، به جنبش #حماس توصیه کردند که در تصمیم خود برای بازگرداندن رابطه با دولت #سوریه را به دلیل "شرارتهای بزرگی" که در پی دارد، بازبینی کند.
🔹این مطلب در بیانیه 8 تن از علمای #اسلامگرا که پیش از این با رهبری دفتر سیاسی حماس دیدار کرده بودند تا مستقیماً از تصمیم آنها برای بازگرداندن روابط با دولت سوریه مطلع شوند، منتشر شد. حماس در مورد این بیانیه اظهار نظری نکرده است.
🔹در این بیانیه تصریح شده است که این تصمیم، مفاسد بزرگی دارد و با اصول، ارزشها و ضوابط شرعی همخوانی ندارد.
🔹در این بیانیه آمده است: رئیس دفتر سیاسی حماس (اسماعیل هنیه) قول داده است که سخنان علما را در نزدیکترین نشست به دفتر جنبش ارائه کند.
🔹این بیانیه میافزاید که علما پیوسته با حماس در تماس بوده و منتظرند رهبری جنبش این «واجب شرعی» که متناسب با شرایط و در راستای تحقق مصلحت آرمان #فلسطین است، ادا کنند.
🔹این بیانیه به امضای شيخ عبد المجيد الزندانی رئيس هيئة علماء يمن و شيخ أسامة الرفاعی رئيس المجلس الإسلامی السوری و شيخ علی قره داغی دبیر کل اتحاد العالمی لعلماء المسلمين و شيخ عصام أحمد البشير نائب رئيس الاتحاد العالمی لعلماء المسلمين رسیده است.
🔹این بیانیه همچنین به امضای شیخ عبد الحی يوسف عضو مجلس أمناء الاتحاد العالمی لعلماء المسلمين و شيخ محمد عبد الكريم دبیر کل رابطة علماء المسلمين و شيخ سامی الساعدی دبیر کل مجلس البحوث بدار الإفتاء الليبية و شيخ وصفي عاشور أبو زيد عضو مجلس أمناء الاتحاد العالمی لعلماء المسلمين نیز رسیده است.
🔸در 28 ژوئن، خلیل الحية، یکی از رهبران حماس، صحت این خبر را تایید کرد که این جنبش که از سال 2012 روابط خود را با دولت سوریه قطع کرده است، برای بازگرداندن روابط تلاش دارد.
🔸این بیانیه که بیشتر به فتوای جمعی از علمای اسلامگرا مینماید و قطع روابط با دولت سوریه را بر حماس فریضهای شرعی برمیشمرد، با واکنشهای منفی برخی ناظران روبهرو شده است.
🔸پرسش اصلی از این چند عالم که هر یک در راس نهادی اسلامگرا قرار دارند، آن است که چرا در بزنگاههای پراهمیت دیگری «واجبات شرعی» را به هممسلکان خود گوشزد نکردند؟
🔸دکتر ولید القططی، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین، در یادداشتی با انتقاد از این رویه متناقض، مینویسد: چرا زمانی که حزب عدالت و توسعه به نمایندگی از سعد الدین العثمانی، نخست وزیر مراکش، توافقنامه عادیسازی روابط مراکش و اسرائیل را امضا کرد، چنین فتوایی صادر نشد؟
🔸چرا آن هنگام که مقاومت لبنان و فلسطین از سوی رژیمهای عربی برچسب تروریسم خوردند، این عالمان غایب بودند؟
🔸چرا در تقویت اتحاد امنیتی و اقتصادی ترکیه اردوغان و رژیم صهیونیستی غایب بودند و در تشکیل ائتلاف نظامی اعراب و اسرائیل تحت حمایت آمریکا علیه محور مقاومت غایب هستند؟
🔸زمانی که سلاح «جهاد» برای هر هدفی جز فلسطین در دست گرفته شد، واجب شرعی در میان نبود و فتواهای «اولویت مبارزه با مرتدان بر کفار اصلی» و نیز «اولویت جهاد در سوریه بر فلسطین» یادآوری میشد.
🔸الققطی میافزاید: «فتوای علما در هشدار به بازگشت رابطه جنبش مقاومت اسلامی حماس و دولت سوریه، نشان میدهد که یک بحران سیاسی و فکری در رابطه فتوا و واقعیت وجود دارد، بهویژه در میان آنچه در رسانهها با عنوان "اسلام سیاسی" یا جنبش اسلامی خوانده میشود».
@dolatedin
هدایت شده از شعوبا
6.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ بسته مستند: دیپلماسی نرم کشورهای اسلامی در بوسنی و هرزگوین
1️⃣ جمهوری اسلامی ایران؛ صدور انقلاب اسلامی به منطقه ای اروپایی
2️⃣ ترکیه؛ رویای احیای عثمانی در بالکان
3️⃣ عربستان سعودی؛ سلفیت نجدی و چشم رنگی های اروپایی
❓ موفقیت سهم کدام یک بوده است؟
🎥 کلیپ: اشک های راننده بوسنیایی پس از شنیدن نام رسول الله(ص)
بخش به یادماندنی از مستند خنجر و شقایق اثر نادر طالب زاده و با گویندگی سید مرتضی آوینی در مورد جنگ بوسنی
#مستند
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
⭕️ حجاب: چرا در شمال آفریقا کاهش یافته است؟
✍️ مجدی عبدالهادی
📌 بخش اول
🔹بی بی سی: عکسهای زنان با لباس کامل اسلامی - صورتهای پوشیده و با پیراهنهای بلند - در کنار عکسهای قدیمی زنان با دامنهای کوتاه مربوط به دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ در شمال آفریقا و خاورمیانه اغلب در شبکههای اجتماعی کنار هم قرار میگیرند تا نکتهای را بیان کنند.
🔹بنمایه پیام این است: «ببینید در ۵۰ سال گذشته جوامع عربی به چه تبدیل شدهاند.»
🔹برای کسانی که چنین عکسهایی را به اشتراک میگذارند، این بارزترین نشانهای است که نشان میدهد کشورهایشان چگونه به قهقرا رفتهاند و آرمانهای پیشرفت و مدرنیته را، که نمونه آن اتخاذ سبک زندگی غربی است، رها کردهاند.
🔹اما برای جریانهای محافظهکار که منطقه را در چند دهه گذشته شکل دادهاند، کاملا برعکس است: این یک اقدام مثبت برای اثبات هویت مسلمانی در جوامعی است که مدتها تحت سلطه استعمار بودهاند و سبک زندگی غربی را ابتدا حاکمان استعمارگر و سپس نخبگان غربزده گسسته از فرهنگ محلی بر آنها تحمیل کردهاند.
🔹از مراکش گرفته تا مصر و آنسوتر از آن، موضوع «موازين پوشش اسلامی»، به ویژه #حجاب، که یکی از بحثبرانگیزترین انواع پوشش بوده است.
🔹به هر حال، گسترش آن در منطقه عمدتاً به یک عامل بستگی داشته است: ظهور و موفقیت نهایی اسلام سیاسی، پدیدهای که به نام #اسلامگرایی نیز شناخته میشود.
🔹کل شمال آفریقا دارای جنبشهای اسلامگرای قدرتمندی است که یا به قدرت رسیدند یا مانند الجزایر در اوایل دهه ۱۹۹۰ تقریبا به قدرت رسیدند.
🔹حتی پس از برکناری آنها از قدرت، همچنان نفوذشان بر جوامع قابل توجه باقی مانده است.
🔹اما به گفته بسیاری از ناظران، این وضع در حال تغییر است. و یکی از آشکارترین راهها برای ارزیابی آن، نگاه کردن به قویترین نماد تأثیر اسلامگرایی است: حجاب.
🔹بسیاری از ناظران اشاره کردهاند که در چند سال گذشته شاهد کاهش مداوم این پدیده در شمال آفریقا بودهایم.
🔹سعید الزغوطی، ستوننویس وب سایت خبری مراکشی الیوم ۲۴ اخیراً نوشت: «تشخیص این نکته که میزان پوشش حجاب در جهان عرب ما، و به ویژه در #مراکش، نسبتاً کاهش یافته است، سخت نیست. این عقبنشینی و کاهش تا حد زیادی ناشی از کاهش و افول جریان اسلامی است.
🔹زنان جوان مراکشی با رسانههای محلی در مورد فشار اجتماعی و حتی آزار و اذیتی صحبت کردهاند که باید به خاطر کنار گذاشتن حجاب تحمل کنند. اما ظاهراً این امر آنها را منصرف نکرده است.
🔹در #تونس که داشتن حجاب در آن زمانی اقدامی اعتراضی بود زیرا رژیمهای مستبد یکی بعد از دیگر آن را ممنوع کرده بودند، مدت کوتاهی پس از بهار عربی در سال ۲۰۱۱ رایج شد، اما اخیراً دوباره کاهش یافته است.
🔹هدی الطرابلسی، روزنامهنگار تونسی در روزنامه ایندیپندنت عربی یادداشتی نوشته که انگیزههای پیچیده ظاهر شدن حجاب در این کشور و افول متعاقب آن را برجسته میکند.
🔹حجاب زمانی حرکتی مقاومتآميز و مخالفت با سکولاریسمی بود که از بالا در دوران حکومت مستبدان پس از استقلال، حبیب بورقیبه و زین العابدین بنعلی، بر زنان تحمیل شده بود.
🔹سپس در دوره کوتاه پس از انقلاب در سال ۲۰۱۱ که تونس شاهد به قدرت رسیدن جنبش اسلامگرای النهضة بود، حجاب محبوبیت یافت، تا جایی که زن محجبه، الگویی برای عموم مردم تونس معرفی شد.
🔹اما پس از آن که پارلمانهای متوالی تحت قدرت اسلامگرایان نتوانستند مشکلات فراوان کشور را حل کنند و تونس در یک بحران عمیق اقتصادی و سیاسی فرو رفت، اين محبوبيت از بین رفت.
👇 ادامه دارد...
@dolatedin
⭕️ حجاب: چرا در شمال آفریقا کاهش یافته است؟
✍️ مجدی عبدالهادی
📌 بخش دوم
🔹در #مصر نیز، که میتوان ادعا کرد زادگاه حجاب به شکلی است که امروزه میشناسیم، ظهور و افول نسبی حجاب به بخت و اقبال سیاسی #اخوان المسلمین گره خورده است.
🔹زنان مصری نزدیک به یک قرن پیش شروع به کنار گذاشتن روپوشهای سنتی (برقع) کردند و در اواسط قرن بیستم، چادر تقریباً به طور کامل ناپدید شد.
🔹اما حجاب اولین بار در اواسط دهه هفتاد دوباره ظاهر شد، که انور سادات، رئیس جمهور وقت، به اخوان المسلمین چراغ سبز نشان داد تا در محوطه دانشگاهها فعالیت کنند و با رقبای سیاسی چپ سکولار که در دهههای قبل نفوذ قابل توجهی بر جامعه پیدا کرده بودند مبارزه کنند.
🔹 گسترش حجاب تا سال ۲۰۱۳ که محمد مرسی، رئیسجمهور اخوان المسلمین از قدرت برکنار شد، تقریباً بیوقفه ادامه یافت.
🔹در آن دوره خصومت با نمادهای اسلامگرایی - که در رأس آنها حجاب بود - محسوس بود.
🔹گزارشهای مکرری دیده میشد از جلوگیری از دسترسی زنان با حجاب به رستورانها، یا استخرهایی که از ورود زنانی که #بورکینی، لباس شنای ظاهراً مطابق با شریعت، پوشیده بودند، جلوگیری میکردند.
🔹امروزه کاهش محسوسی در حجاب وجود دارد که به دلیل فقدان بررسیهای عینی، تعیین کمیت آن دشوار است. شواهد تا حد زیادی مبتنی بر گفتهها است.
🔹با این حال، حجاب یکی از تفرقهانگیزترین موضوعاتی است که افکار عمومی حول آن نگران است؛ یک گسل فرهنگی و سیاسی که بیشباهت به گسل مربوط به #سقط_جنین در ایالات متحده نیست و با اختلافات فرهنگی و سیاسی در فواصل منظم فعال میشود.
🔹اخیراً در مصر، واکنشها به قتل یک دختر دانشجوی جوان با ضربات چاقو در روز روشن به دست خواستگارش پس از اینکه از ازدواج با او امتناع کرد، به اندازه خود یک جنایت تکاندهنده بود.
🔹این جنایت برای همه نفرتانگیز بود و همه آن را به درستی محکوم کردند. اما به محض اینکه مشخص شد مقتول بیحجاب بوده است، واکنشها متفاوت شد.
🔹یک واعظ تلویزیونی مشهور از زنان خواست که بدن خود را به درستی بپوشانند تا دچار سرنوشت مشابهی نشوند. در واقع گفت: «اگر میخواهید از خود محافظت کنید، وقتی بیرون هستید صورتتان را با سبد بپوشانید.»
🔹و هنگامی که دانشگاه آن دختر تصمیم به برگزاری مراسم یادبودی برای او گرفت، پوستری از او تهیه کردند که عکساش در آن ظاهراً دستکاری شده بود تا به نظر برسد با حجاب است.
🔹هر دو واکنش موجی از واکنشهای خشمگین بخشهای سکولار جامعه را برانگیخت.
🔹آن مرد جوان به اعدام با چوبه دار محکوم شده است. اما کارزاری برای دفاع از محکوم به قتل به راه افتاده است. هیچ کس به طور قطع نمیداند چه کسی پشت این کارزار است، اما به طور عادی برخی انگشت اتهام را به سوی اسلامگرایان دراز کردهاند.
🔹مداخله #الازهر - بالاترین نهاد مذهبی در مصر - برای کاهش تنش، از قضا به ماجرا بیشتر دامن زد. شیخ #احمد_الطیب، شیخ الازهر گفت که بیحجابی باعث ارتداد زن نمیشود، بلکه صرفاً نافرمانی از خداست.
🔹بیانیهای که به منظور آرام کردن بخشهای سکولار جامعه بود، گروههای مدافع حقوق زنان و سایر گروههای سکولار را بیش از پیش خشمگین کرد.
🔹بار دیگر، رسانههای اجتماعی سرشار از درخواستهای پرشوری برای الزام حجاب به عنوان بخشی جداییناپذیر از دین شدند و همزمان گروهی دیگر با قاطعیت و با صدای بلند این نوع پوشش را محکوم کردند.
🔹اگرچه به نظر میرسد حمایت از حجاب در این منطقه، به ویژه در میان جوانان، رو به کاهش است، اما این تصور که حجاب از هویت مسلمان جداییناپذیر است، بسیار ریشه دوانده است.
@dolatedin
⭕️ پس از رسواییهای مالی، واتیکان برای انطباق سرمایهگذاریها با آموزههای کلیسا دستورالعملهای جدید صادر کرد
🔹رلیجن نیوز: در ادامه تلاشهای #پاپ فرانسیس برای پاکسازی رسواییهای مالی #واتیکان، کلیسای #کاتولیک مجموعهای از اصول اخلاقی و دینی را در روز سهشنبه (19 ژوئیه) اعلام کرد که سیاستهای سرمایهگذاری واتیکان را جهتدهی میکند.
🔹در بیانیه واتیکان آمده است: «سیاست سرمایهگذاری جدید قصد دارد اطمینان حاصل کند که سرمایهگذاریها با هدف کمک به جهانی عادلانهتر و پایدارتر انجام میشود.»
🔹فراتر از حفاظت از میراث واتیکان، هدف دستورالعملهای جدید این است که اطمینان حاصل شود سرمایهگذاریها «همراستا با آموزههای کلیسای کاتولیک باشد» و از مشارکت در فعالیتهایی که «با اصول اساسی آن، مانند حرمت زندگی یا کرامت انسان یا خیر عمومی در تضاد است، خودداری شود.»
🔹این دستورالعملها پس از آن ارائه میشوند که مشخص شد برخی از سرمایهگذاریهای واتیکان در تضاد با آموزههای کاتولیک بوده است. سال گذشته، لیبرو میلونه، حسابرس کل سابق واتیکان، به رسانههای ایتالیایی گفت که APSA، دفتری که املاک و سرمایهگذاریهای واتیکان را مدیریت میکند، سرمایهگذاریهایی انجام داده که «با اصول اجتماعی کلیسا مطابقت نداشته است». از جمله سرمایهگذاری در شرکتی که قرصهای ضد بارداری را تولید میکند.
🔹واتیکان از طریق یکی از صندوقهایی که در آن سرمایهگذاری کرد، به نام Centurion، از فیلم زندگینامه ستاره پاپ التون جان در سال 2019 نیز حمایت کرد که داستان همجنسگرا بودن او را نیز روایت میکرد. آموزههای کاتولیک همجنسگرایی را گناه میدانند.
🔹قوانین جدید سرمایهگذاری توسط «شورای اقتصاد» صادر شده که از سوی پاپ فرانسیس در سال 2014 برای نظارت بر امور مالی ادارات و دفاتر واتیکان ایجاد شد. آنها به طور رسمی توسط «دبیرخانه اقتصاد» منتشر شدند که تمام فعالیتهای اقتصادی واتیکان را در اختیار دارد.
🔹پاپ فرانسیس که تا حدی برای نظم بخشیدن به امور مالی واتیکان پس از سالها سوءمدیریت و رسواییها انتخاب شد، در سال 2019 با رسوایی بسیار جنجالی واتیکان روبهرو شد که در آن سرمایههایی که در ابتدا برای امور خیریه در نظر گرفته شده بود، برای خرید املاک و مستغلات گرانقیمت در لندن صرف شده بودند.
🔹این معامله به محاکمه 10 کارمند واتیکان از جمله کاردینال آنجلو بچیو، که زمانی سومین روحانی عالیرتبه کلیسا بود، انجامید. دادستانهایی که در مورد معامله املاک لندن تحقیق میکنند، سه مدیر صندوق - رافائله مینسیون، جیانلوئیجی تورزی و انریکو کراسو - را به کلاهبرداری میلیونها یورو از کلیسا متهم کردهاند.
🔹دستورالعملهای جدید تصریح میکند که سرمایهگذاریها نباید «ماهیت سفتهبازی» داشته باشند و انتخابها باید بر اساس اصول «اخلاقی و فرهنگی» باشد.
🔹برای اطمینان از اجرای دستورالعملها، کلیسا یک کمیته سرمایهگذاری را منصوب خواهد کرد که نقش آن «تعریف استراتژیهای سرمایهگذاری»، «اجرای موثر اصول سرمایهگذاری» و «گزینش و تأیید مدیران خارجی» خواهد بود.
@dolatedin
⭕️ صنعاء خواستار تشکیل هیأتی مشترک برای تولیت بیت الله الحرام شد
🔹فارس: وزارت ارشاد و امور حج و عمره #یمن، امروز (شنبه)، بیانیهای در ارتباط با ورود یک خبرنگار #صهیونیست به #مکه مکرمه صادر کرد.
🔹بنابر گزارش خبرگزاری «سبأ»، وزارت ارشاد یمن اعلام کرد: «اجازه رژیم سعودی به گشت و گذار یک یهودی در #مسجد_الحرام و در مکان اجرای مناسک #حج آشکارا در تضاد با فرمان خداوند عزوجل است.»
🔹در ادامه این بیانیه آمده است: «در حالی که رژیم سعودی از ادای فریضه حج میلیونها حاجی ممانعت به عمل میآورد و این فرایند را برای افرادی که تمایل به ادای این فریضه دارند، پیچیده میکند، [این رژیم] ورود یهودیان به مکه و اماکن مقدسه را تسهیل مینماید.»
🔹این وزارتخانه همچنین اضافه کرد: «این دلیلی آشکار است که رژیم سعودی، #یهودیان را همراهی میکند و به دنبال اجرای نقشههای آنها علیه اسلام و مقدسات این دین است.»
🔹وزارت ارشاد یمن ضمن درخواست محکومیت این اقدام مغایر با فرمان الهی، تأکید کرد: «رژیم سعودی نباید مدیریت اماکن مقدس مصادره کند چراکه این اماکن متعلق به مسلمانان هستند و نه مِلک آل سعود.»
🔹این وزارتخانه در ادامه با بیان اینکه خیانت خاندان آل سعود به مقدسات اسلامی ثابت شده است، خواستار تشکیل هیأتی مشترک برای اداره بیتالله الحرام و تمامی مقدسات اسلامی شد.
🔹وزارت امور خارجه یمن نیز در بیانیهای اعلام کرد که اجازه رژیم سعودی به خبرنگار صهیونیست برای ورود به اماکن مقدس، یک اقدام تحریکآمیز آشکار است.
🔸این بیانیه پس از آن صادر شده است که خبرنگار کانال ۱۳ تلویزیون #رژیم_صهیونیستی اخیرا ویدئویی از خود در مکه مکرمه منتشر کرد.
🔸این خبرنگار در حالی گشت و گذار خود در در اماکن مقدسه را با فیلم به تصویر کشید که بدون ممنوعیت به راحتی عبری صحبت میکرد و میگفت #عربستان سعودی به وی مجوزهای امنیتی داده که ورود او به هر مکانی که قصدش را دارد، تسهیل میکند.
🔸با این حال، پس از انتشار این ویدئو در فضای مجازی و واکنش شدید کاربران به این اقدام، رسانههای دولتی سعودی، روز گذشته، خبر دادند که راننده سعودی این خبرنگار دستگیر شده است.
@dolatedin
🗂 بسته خبری 🗂
🔗 انتصاب رئیس اداره مسلمانان قفقاز به عضویت «شورای حکماء المسلمین»
احمد الطیب، شیخ الازهر و رئیس شورای حکماء المسلمین، طی حکمی، الله شکور پاشازاده را به عنوان یکی از اعضای شورای حکماء المسلمین انتخاب کرد. پاشازاده، رئیس اداره مسلمانان قفقاز، ریاست و عضویت چندین نهاد را به عهده دارد که از آن جمله میتوان دبیرکل مرکز بینالمللی همکاری و تمدنهای بین ادیان باکو (BCIC)، رئیس مشترک شورای بین ادیان کشورهای مستقل، رئیس شورای مشورتی مذاهب مسلمانان رهبران کشورهای مستقل و رئیس شورای عالی مذهبی مردم قفقاز اشاره کرد.
🔗 سفر ۹۱ میلیون دلاری پاپ فرانسیس به کانادا
«پاپ فرانسیس»، رهبر کاتولیکهای جهان بناست امروز (یکشنبه) به کانادا سفر کند. انتظار میرود که رهبر کاتولیکهای جهان طی این سفر به خاطر نقش کلیسای کاتولیک در تجاوز و مرگ بومیان در مدراس شبانهروزی کانادا عذرخواهی کند. این در حالی است که پاپ فرانسیس پیشتر در این رابطه عذرخواهی کرده بود، اما این نخستینباری است که وی بناست در خاک کانادا به این مسئله واکنش نشان دهد. گفتنی است طبق گزارشهای رسمی، سفر ۶ روزه پاپ به ۳ منطقه کانادا، برای شهروندان این کشور دست کم ۹۱ میلیون دلار هزینه خواهد داشت.
🔗 لاپید: تعطیلی "آژانس یهود" در روسیه اتفاق مهمی است
نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) در نشستی در کابینه این رژیم درباره فعالیت "آژانس یهود" در روسیه اظهار کرد: روابط با مسکو برای اسرائیل اهمیت دارد و اقلیت بزرگ یهود در روسیه مهم هستند و این موضوع در تمامی گفتگوهای دیپلماتیک با آنها مطرح میشود. لاپید تاکید کرد: تعطیلی دفاتر "آژانس یهود" رویداد مهم و حساسی خواهد بود که بر روابط تلآویو-مسکو تاثیر خواهد گذاشت.
🔗 طالبان: «فرمانهای اسلامی» بیشتر در راه است
رهبر طالبان در آستانه یکسالگی سلطه دوباره این گروه بر افغانستان، مجموعه «فرمانهای شرعی» را صادر کرده و سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر این گروه نیز گفته است که «فرمانهای بیشتر» شرعی صادر خواهد شد. در دستور تازه ملا هبتالله آخندزاده هر گونه «نقد طالبان» بهعنوان «تبلیغات منفی» و «همکاری با دشمنان طالبان» تعریف شده است.
🔗 نامگذاری جولای به عنوان «ماه میراث مسلمانان» در یوتای آمریکا
فرماندار ایالت یوتا ایالات متحده ماه ژوئیه را به عنوان ماه میراث مسلمانان آمریکا اعلام کرد. به این ترتیب این ایالت به چند ایالتی پیوست که پیش از این، این ماه را به رسمیت شناختهاند. ماه میراث مسلمانان آمریکایی تنها ماه در ایالات متحده نیست که به جشن یک میراث قومی اختصاص داده شده، اما ممکن است جدیدترین ماه باشد؛ ماه میراث عربتباران آمریکایی که آوریل گذشته به رسمیت شناخته شد، دومین ماه نزدیک به آن است.
@dolatedin
⭕️ افشای پشتپردهها برای هل دادن عراق به سمت رژیم صهیونیستی
🔹فارس: شبکه «الجزیره» در قسمت جدید برنامه «المتحری» در گفتوگوهایی اختصاصی با برخی شخصیتهای عراقی به بررسی تلاشهای #رژیم_صهیونیستی برای تأثیر بر جامعه عراق در راستای #عادیسازی روابط پرداخت.
🔹الجزیره ابتدا به نقل از «شامل عبدالقادر» نویسنده و مورخ عراقی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی معتقد است قدیمیترین #یهودیان از #عراق هستند اما این کشور روابط دیپلماتیک با رژیم اسرائیل را رد میکند.
🔹در ادامه این برنامه خاطرنشان شده، تلاشهای پشت پرده برای نزدیکی میان عراق و رژیم صهیونیستی بیشتر شده است، از سال ۲۰۱۸ وزارت خارجه رژیم صهیونیستی صفحه ویژه عراق راهاندازی کرده و پس از آن گامهای سریعی برداشته شده به نحوی که رژیم صهیونیستی اجازه تبادل تجاری با عراق را داده و سفر هیأتهایی عراقی به تلآویو رسما اعلام شده است.
🔹«بهاء الاعرجی» معاون نخستوزیر پیشین عراق در همین رابطه به الجزیره گفت، عادیسازی در عراق آغاز شده اما به صورت غیررسمی. وی افزود، طرفهایی خارجی هستند که با ایجاد شرایط اجتماعی و اقتصادی سخت برای ملت عراق در تلاشند این ملت را به سمت گزینه عادیسازی روابط سوق دهند.
🔹الجزیره در ادامه گفتوگویی با «قیس الخزعلی» رئیس جنبش «عصائب اهل الحق» عراق انجام داده و نوشته وی به دلایل امنیتی اعلام کرد که فیلمبرداری فقط باید از طریق تجهیزات ویژه خودشان انجام شود.
🔹الخزعلی در این گفتوگو اعلام کرد، تلاشهایی برای ایجاد اختلافات شیعی-شیعی در جریان است تا بتوانند پروژه عادیسازی روابط را پیش ببرند.
🔹وی افزود، بدون عراق موفقیت پروژه عادیسازی روابط ممکن نیست، رژیم صهیونیستی بر روی اقلیم کردستان حساب زیادی کرده و اربیل به منطقه عملیاتی پیشرفتهای تبدیل شده است.
🔹الخزعلی گفت، اطلاعاتی تفصیلی از اماکن موساد در اربیل دارد و حضور اسرائیلیها شامل بغداد، بصره، نینوا و الانبار میشود و تحت پوشش موسسات مدنی، شرکتهای امنیتی یا افراد مشخص فعالیت میکنند.
🔹«جوتیار عادل» سخنگوی رسمی اقلیم کردستان اما فروش نفت اقلیم به رژیم صهیونیستی را منکر و در ادامه مدعی شد، اقدام اخیر ایران که بنا به ادعای وی یکی از «ساختمانهای غیرنظامی» را هدف گرفت توسط تیمی مورد بررسی قرار گرفت و این تیم بر عدم وجود مقرهای اسرائیلی در اقلیم کردستان آنگونه که ایران ادعا میکند، تأکید کرد.
🔹اما قیس الخزعلی درباره شفافیت تحقیق انجام شده بنا به گفته جوتیار عادل، گفت، این تحقیق حرفهای و مسؤولانه نبوده و اطلاعات از وجود کشته و مجروحانی در مکان مذکور حکایت دارد که مستقیما با هواپیما از اربیل به اسرائیل منتقل شدهاند.
🔹الجزیره در ادامه به برگزاری نشستی در اربیل در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۱ تحت عنوان «صلح و استرداد» توسط یک نهاد آمریکایی موسوم به «مرکز ارتباطات صلح» پرداخت، نشستی که در آن بحث پیوستن عراق به توافقهای موسوم به «آبراهام» برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح شد و موجی از عکسالعملهای سیاسی و محکومیت را به دنبال داشت.
🔹«طلال الحریری» عضو مرکز آمریکایی ارتباطات صلح در این خصوص به الجزیره گفت، همه حاضران در نشست از دستورکار آن آگاه و حامی صلح و عادیسازی روابط بودند اما پس از حمله به این کنفرانس، با کمال تعجب دولت کردستان عراق آگاهی از دستورکار این نشست و تمامی روایتها مبنی بر روابط سری کردستان با تلآویو را تکذیب کرد.
🔹«محمود المشهدانی» رئیس پیشین پارلمان عراق هم به الجزیره گفت، تا زمانی که موساد در بغداد و از طریق دو سفارتخانه آمریکا و انگلیس مستقر است عراق همچنان تحت اشغال است؛ همچنین کسانی که با امارات رابطه دارند شک و تردیدهای درباره مشارکت آنها در پروژه عادیسازی روابط وجود دارد.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ وزیر هندی بعد از نوشیدن آب رودخانه مقدس راهی بیمارستان شد
🔹باگوانت مان، وزیر ۴۸ ساله هندی، آب کثیف رودخانه مقدس آلوده به فاضلاب را نوشید تا به مردم محلی نشان دهد که سالم است. اما پس از نوشیدن آب آلوده رودخانه کالی بین (Kali Bein) به سرعت مریض شده و در بیمارستانی خصوصی در دهلی نو بستری شد.
🔹در ویدئویی که توسط حزب Aam Aadmi (AAP) پنجاب در توئیتر منتشر شده بود، «مان» را در حال برداشتن یک لیوان آب از داخل رودخانه کالی بین و نوشیدن آن نشان میداد. در این ویدئو او پس از نوشیدن آب مورد تشویق حضار قرار گرفته بود.
🔹 خبر بستری شدن این مقام محلی #هند در بیمارستان در حالی منتشر میشود که رهبران حزب AAP هرگونه ابتلای «مان» به عفونت معده را تکذیب کردند. بنا به ادعای آنها، «مان» برای چک آپ روتین پزشکی روز سه شنبه به بیمارستان مراجعه و بعدازظهر همان روز ترخیص شد.
🔹کالی بین، به معنای نهر سیاه، از چشمه ای در روستای دانوا از ناحیه هوشیارپور در پنجاب سرچشمه می گیرد. این رودخانه نام خود را از رنگ آب آن گرفته است که توسط زباله های سرازیر شده از روستاها و شهرهای اطراف آن همراه با تخلیه صنعتی آلوده شده است.
@dolatedin
⭕️ کتاب درسی کلاس دوازدهم ترکیه ترویج جهاد مسلحانه میکند
🔹نوردیک مانیتور: کتاب درس دینی کلاس دوازدهم که در #مدارس دولتی #ترکیه استفاده میشود، #جهاد مسلحانه را ترویج میکند و سوء استفاده از مفهوم جهاد توسط گروههای تروریستی خشن مانند القاعده و داعش را نادیده میگیرد.
🔹نسخه 2019، تالیف عبدالله آچیک، ولی کاراتاش و مصطفی یلماز، توسط دفتر چاپ دولتی در دو جلد تألیف و با عنوان «مبانی اعتقادات دینی اسلام» توزیع شده است.
🔹در این کتاب تأکید شده است که جهاد مسلحانه بر همه مسلمانان واجب است و خاطرنشان میکند که جهاد توسط مخالفان اسلام به عنوان چیزی بد مطرح میشود که باید از آن اجتناب کرد. این کتاب به طور کامل استفاده سازمانهای تروریستی از «جهاد» را نادیده میگیرد و حتی یک اشاره به القاعده، داعش یا سایر گروههای جهادی خشن که از این مفهوم برای قتل، غارت، تجاوز جنسی و سایر جنایات سوء استفاده میکنند، نشده است. نه تنها در فصلی که به «جهاد» اختصاص دارد، چنین گروههایی نادیده گرفته شدهاند، بلکه در فصل دیگری که به طور خاص بر تروریسم تمرکز میکند، ذکری از این گروههای تروریستی نشده است.
🔹این کتاب پدران بنیانگذار ترکیه در زمان عثمانی را افرادی توصیف میکند که جهاد را راه زندگی خود قرار دادند و میگوید که هرگز از دادن جان خود در راه جهاد برای خدا دریغ نکردند. این کتاب با بیان اینکه جهاد تا آخرالزمان ادامه خواهد داشت، فعالیت جهادی را یکی از وظایفی توصیف میکند که هر زن و مرد مسلمان باید به آن عمل کند.
🔹تغییرات مشابهی در راستای دیدگاههای دولت در سایر کتب درسی نیز اعمال شده است. مثلاً کتاب «تاریخ مدرن» در پایه دوازدهم مملو از ارجاعات ضد آمریکایی و ضد اتحادیه اروپا است. این کتاب که توسط دفتر چاپ دولتی نیز منتشر شده است، حملات تروریستی القاعده به ایالات متحده در 11 سپتامبر 2001 را که نزدیک به 3000 کشته برجای گذاشت، توجیه میکند، اتحادیه اروپا را به عنوان یک باشگاه مسیحی به رهبری پاپ معرفی میکند و از اتحاد ناتو انتقاد میکند.
🔹این کتاب همه اعضای اتحادیه اروپا را مسیحی توصیف میکند و میگوید انکار عضویت ترکیه، کشوری عمدتا مسلمان، با وجود پذیرش برخی کشورهای ضعیف از نظر دموکراتیک و اقتصادی به عنوان اعضای اتحادیه، پرسشهایی را درباره هویت اتحادیه اروپا ایجاد میکند. در این کتاب عکسی از رهبران اتحادیه اروپا و #پاپ در 24 مارس 2017 وجود دارد که در رم به مناسبت شصتمین سالگرد معاهده رم که منجر به تشکیل اتحادیه شد، گرد هم آمدند. شرح عکس شامل سخنی از مورخ بریتانیایی-لهستانی نورمن دیویس است که میگوید: «من در مورد سنت رایج #مسیحیت صحبت میکنم که اروپا را به آنچه هست تبدیل کرده است.»
🔹جای تعجب نیست که این کتاب منعکسکننده دیدگاه رئیس جمهور اردوغان است که در آوریل 2017 گفت عکس پاپ همراه با رهبران اتحادیه اروپا دلیلی بر این است که اتحادیه اروپا یک بلوک مسیحی است. در جریان رفراندوم ریاست جمهوری، اردوغان در سخنرانیهای عمومی شروع به سرزنش پاپ و اتحادیه اروپا کرد و مکرراً گفت که غرب با اسلام دشمنی دارد و این تصویر را به عنوان مدرکی که نشان میدهد اتحادیه اروپا یک ملت کافر است معرفی کرد. اردوغان با اشاره به اینکه آنچه او در طول این مدت گفته بود درست با حضور پاپ در رم ثابت شد، اعلام کرد که اتحادیه اروپا چیزی جز اتحاد صلیبیون نیست.
🔹تغییرات در کتابهای درسی در سالهای اخیر به دنبال پاکسازی گسترده دهها هزار معلم از مدارس دولتی و دانشگاهیان از دانشگاهها صورت گرفت. کتابهای درسی برای ترویج دیدگاه دولت اردوغان از امور جهانی بازنویسی شدهاند و صدها مدرسه دینی یا ساخته شدهاند یا از مدارس موجود که قبلاً برای تدریس علم و ادبیات بودند، تغییر کاربری دادهاند.
@dolatedin