دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ بایدن: أیمن الظواهری را در افغانستان کشتیم 🔹فارس: «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا بامداد سهشنبه به
⭕️ ایمن ظواهری که بود؟
🔹بی بی سی: ایمن ظواهری پس از کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر و بنیانگذار القاعده، در ماه مه سال ۲۰۱۱ رهبری این گروه را بر عهده داشت.
🔹از ظواهری به عنوان نظریهپرداز اصلی القاعده در دوران رهبری اسامه بن لادن و مغز متفکر حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ نام برده میشود.
🔹ایمن ظواهری در نوزدهم ژوئن ۱۹۵۱ در خانوادهای سرشناس در قاهره مصر به دنیا آمد.
🔹پدربزرگ ایمن ظواهری امام دانشگاه اسلامی #الازهر بود و پدرش دکتر داروساز و استاد دانشگاه قاهره بود.
🔹او در نوجوانی به خاطر عضویت در گروه #اخوان المسلمین به زندان افتاد و سپس با ادامه تحصیلاتش متخصص چشم پزشکی شد و در قاهره به طبابت پرداخت.
🔹ظواهری در سال ۱۹۷۳ به همراه همفکرانش گروه جهاد اسلامی را در مصر تاسیس کرد.
🔹در پی ترور انور سادات، رییس جمهوری اسبق مصر به دست پیروان این گروه در سال ۱۹۸۱، ایمن ظواهری به همراه صدها تن دیگر به زندان افتاد.
🔹او پس از سه سال از زندان آزاد شد و به عربستان سعودی و سپس برای کمک به مجاهدین افغان و جنگجویان عرب به پیشاور پاکستان رفت.
🔹در سال ۱۹۹۳ ظواهری به رهبری جهاد اسلامی مصر انتخاب شد و به مبارزه خونینی برای سرنگون کردن حکومت این کشور دست زد.
🔹آمریکا در سال ۱۹۹۷ ظواهری را مسئول کشتار توریستهای غربی در اقصر مصر معرفی کرد.
🔹دو سال بعد یک محکمه نظامی در مصر به صورت غیابی او را به مرگ محکوم کرد.
🔹الظواهری در این سالها با هویت جعلی به کشورهای مختلفی مانند سوییس، روسیه، بلغارستان، عراق، ایران و دانمارک سفر کرد.
🔹او در سال ۱۹۹۶ به خاطر انقضای ویزا به مدت ۶ ماه در جمهوری چچن در بازداشت نیروهای امنیتی روسیه قرار گرفت.
🔹در سال ۱۹۹۷ ایمن ظواهری به جلال آباد افغانستان به نزد اسامه بن لادن رفت تا با القاعده برای «جهاد با یهودیها و صلیبیها متحد شود.»
🔹او دست راست اسامه بن لادن شد و در بسیاری از تصمیمگیریهای مهم این گروه نقش داشت.
🔹تشکیل این جبهه متحد با بمبگذاری در دو سفارتخانه آمریکا در کنیا و تانزانیا و کشته شدن ۲۲۳ نفر همراه شد.
🔹آمریکاییها با شنود مکالمات ظواهری متوجه نقش بن لادن و القاعده در این حمله شدند و دو هفته بعد به تلافی آن، با موشک به مقر القاعده در افغانستان حمله کردند.
🔹او همچنین در حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ نقش داشت و به همین خاطر پلیس فدرال آمریکا برای دستگیری او ۲۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرد.
🔹بعد از حمله آمریکا به افغانستان و فروپاشی حکومت طالبان، ایمن ظواهری همانند بن لادن به مناطق صعب العبور گریخت.
🔹بعد از کشته شدن اسامه بن لادن، ظواهری رهبری القاعده را برعهده گرفت.
🔹او در این سالها از مخفیگاههای خود فعالیت میکرد اما با بالا گرفتن فعالیت گروههای جهادی مختلف در سراسر جهان و ظهور داعش از نفوذ او کاسته شده بود.
🔹سرنگونی حکومت افغانستان و بازگشت طالبان باعث شد تا ظواهری در ابتدای سال جاری میلادی به خانواده خود در کابل بپیوندد و در این شهر ساکن شود.
@dolatedin
هدایت شده از مطالعات یمن
💢سال رسمی یمن از میلادی به هجری قمری تغییر پیدا کرد
🔹دولت نجات ملی یمن در جلسهای به مناسبت آغاز سال هجری جدید که با حضور عبدالعزیز صالح بن حبتور، نخست وزیر دولت صنعا ، عبدالکریم الحوثی، وزیر داخلی دولت ، احمد المتوکل، رئیس شورای عالی قضا ، محمد حسین العیدروس، رئیس مجلس شورا و دیگر مسئولین و مقامات صنعا برگزار شد، تغییر تاریخ رسمی یمن از میلادی به هجری قمری را اعلام و سند رسمی و قانونی شدن این تصمیم را امضا کردند.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
♨️ممنوعیت برگزاری دستههای عزاداری در قطیف عربستان
🔺دولت سعودی برای اولین بار پس از قیام شیعیان در محرم 1400 هجری قمری، برگزاری دستههای عزاداری در خیابانهای قطیف را ممنوع کرد و آنان را مجبور به برگزاری مراسم عزاداری صرفا در داخل حسینیهها کرده است.
✍️ قیام محرم 1400 هجری یا 1979 میلادی در مناطق شرقی عربستان رخ داد؛ جرقه این قیام در قطیف زده شده و به دیگر مناطق این استان از جمله الاحساء کشیده شد. هدف از آن، ایجاد اصلاحات، دستیابی به آزادی، آزادی بازداشت شدگان و رد سیاست های انزوا بود. اما وحشی گری نیروهای گارد ملی به فرماندهی «امیر عبدالله» در آن زمان، موفق شد آن قیام را خاموش کند که شهادت بیش از ۲۳ نفر ، زخمی شدن صدها تن و بازداشت بیش از دو هزار تن دیگر را در پی داشت.
✍️ مقامات آل سعود از این قیام به عنوان بهانه ای برای اعمال شدیدترین انواع و اشکال مجازات دسته جمعی علیه شهروندان استفاده کردند و ریاض در طول این سال ها از سلاح فتاوای دینی استفاده کرده و مبلغانش را برای تحریم معامله با شیعیان بسیج کرد علاوه بر این در روش های آموزشی خود تحریک بیشتر علیه شیعیان را گنجاند و به تبع آن در سال ۱۹۸۷میلادی و در زمان پادشاهی ملک فهد بن عبدالعزیز، حکم ممنوعیت استخدام شیعیان در شرکت نفت آرامکو صادر شد.
✍️با این وجود مقامات سعودی در سال های پس از آن نتوانستند مطالبات خواسته های قانونی شیعیان را سرکوب کنند. همزمان با وقوع تحولات موسوم به بهار عربی در سال ۲۰۱۱ میلادی، قیام محرم ۱۴۰۰ میلادی بار دیگر به صحنه عربستان بازگشت و به قطیف و علی الخصوص عوامیه کشیده شد؛ جایی که شاهد برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز بود؛ تظاهراتی که طایفه گرایی رژیم و وحشی گری آن را برای سراسر جهان فاش کرد و شهادت شیخ نمر النمر و بیش از ۸۰ تن دیگر، زخمی شدن صدها تن به ضرب گلوله نیروهای آل سعود و بازداشت صدها نفر دیگر را که برای دهها تن از آنها حکم اعدام صادر شد را در پی داشت.
✍️علی رغم گذشت نزدیک به چهار دهه از قیام محرم ۱۴۰۰ هجری، و افزایش موج سرکوب و اعدام شیعیان، منطقه شرقیه با توجه به سرسختی رژیم سعودی و پایبندی آن به گزینه امنیتی برای مقابله با خواسته های برحق، همچنان صحنه بی ثباتی و تنش است؛ این در حالی است که حکام ریاض هیچ گاه گرایشی به سمت مسیر اصلاح و اجرای اصل برابری بین اقشار مختلف مردم این کشور از خود نشان ندادند.
#عربستان
🔸مطالعات خلیج فارس
⭕️ دستور طالبان به شیعیان در بلخ: پرچمهای عزا را پایین بياورید
📌 ماموران طالبان گفتهاند که دستور پایین کشیدن پرچمهای عاشورا از مکانهای عمومی از سوی رهبری این گروه صادر شده است
🔹ایندیپندنت: ماموران اداره «امر به معروف و نهی از منکر» #طالبان روز چهارشنبه، ۱۲ مرداد (۳ اوت۲۰۲۲)، به پیروان مذهب تشیع در استان بلخ دستور دادند که پرچمهای عزاداری «#عاشورا» را از بامهای خانهها، سردر مغازهها، خودروها، و جادهها جمع کنند. این دستور صبح چهارشنبه از سوی ماموران طالبان به مردم ابلاغ شد و تا عصر چهارشنبه، تمامی پرچمها از مکانهای عمومی جمع شدند.
🔹چندین منبع در شهر مزارشریف گزارش دادهاند که ماموران محلی طالبان با خشم و تحکم به نمایندگان محلهها و روستاها دستور دادند که تمامی پرچمهایی که نشان مذهبی شیعه دارند، باید تا عصر چهارشنبه جمع شوند، وگرنه با واکنش و اقدام آنان روبهرو خواهند شد.
🔹به گفته یکی از ساکنان مزار شریف ماموران «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان دستور رهبری این گروه را مبنی بر ضرورت برچیده شدن تمامی پرچمها از مکانهای عمومی، به اطلاع نمایندگان نواحی و امامهای مساجد #شیعیان میرساندند. به گفته او، وقتی شماری از نمایندگان محلهها علت را جویا شدند، پاسخ گرفتند که این دستور از سوی رهبری طالبان صادر شده است و باید اجرا شود.
🔹به گفته او، نمایندگان برخی از محلهها که بیرقهای عزاداری را تا عصر چهارشنبه جمع نکرده بودند، از سوی ماموران طالبان تهدید شدند. ماموران طالبان سپس بیرقها را پایین کشیدند و هشدار دادند که اگر کسی بار دیگر پرچمی را در مکانی عمومی برافرازد، با مجازات سنگینی مواجه خواهد شد.
🔹یکی از ساکن شهرستان چمتال نیز گفت که صبح چهارشنبه ماموران «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان به همه مساجد و نمایندگان محلههای شیعهنشین دستور دادهاند که از نصب بیرقهای مربوط به عاشورا در مکانهای عمومی خودداری کنند.
🔹در ۲۰ سال گذشته، شیعیان افغانستان مناسبت «عاشورا» را به طرز گستردهای گرامی میداشتند. هرچند در سالهای اخیر، گروههای تروریستی، مانند «سپاه صحابه» که از متحدان طالبان است، و داعش خراسان، با حمله به چند مرکز عبادی شیعیان، دهها تن را کشتند و شماری دیگر را زخمی کردند، اما هیچ محدودیتی از سوی دولتهای پیشین افغانستان برای برگزاری این مراسم وضع نشده بود.
@dolatedin
⭕ تعطیل شدن اداره های دولتی در پاکستان به مناسبت تاسوعا و عاشورا
🔹اکسپرس: دولت #پاکستان همچون سالهای گذشته اعلام کرد به مناسب تاسوعا و #عاشورا ی حسینی علیه السلام، ادارههای دولتی دو روز تعطیل رسمی خواهند بود.
🔹در بیانیه دولت پاکستان همچنین آمده: تدابیر شدید امنیتی برای برگزاری هر چه بهتر این مراسم در دستور کار قرار گرفته است.
🔹همچنین وزیر حقوق بشر پاکستان در بیانیهای نسبت به هرگونه نقض حقوق شیعیان در برگزاری آیینهای عزاداری هشدار داده و گفت: براساس ماده ۲۰ قانون اساسی پاکستان، حق آزادی مذهبی همه شهروندان این کشور تضمین شده و صیانت از این حق بر عهده همه نهادهای دولتی پاکستان است
🔹ریاض حسین پیرزادهوی افزود: هرگونه اقدام نهادهای دولتی برپایه ادعای نفرت پراکنی عناصر افراط گرا به مثابه نقض قانون اساسی است که شامل تشکیل پروندههای غیرموجه و ساختگی و تبدیل کردن آن به مسائل امنیتی علیه عزاداران شیعه میشود.
@dolatedin
⭕ حمایت مفتی عمان از امام جماعت مسجد الحرام پس از دعا علیه اسرائیل
🔹الوطن: شیخ احمد بن حمد الخلیلی مفتی سلطنت عمان با صدور بیانیهای از اظهارات شیخ صالح بن حمید امام جماعت #مسجد_الحرام در خطبههای جمعه هفته گذشته علیه #اسرائیل حمایت کرد.
🔹بیانیه مفتی #عمان پس از آن صادر شد که کاربران و سایتهای اسرائیلی شیخ #صالح_بن_حمید را به دلیل دعا علیه #یهودیان و رژیم صهیونیستی به باد انتقاد گرفته بودند.
🔹#احمد_الخلیلی در توییتر نوشت: از دعای برادرمان شیخ صالح بن عبدالله بن حمید امام جماعت حرم شریف برای یاری حق و شکست باطل دلگرم شدیم.
🔹وی افزود: اقدامات تحریکآمیز و خشم کینهتوزان هرچه هم باشد، خداوند با او و مومنان صالح است.
🔹شیخ صالح بن حمید امام و خطیب مسجدالحرام به دلیل خطبه روز جمعه گذشته در این مکان مقدس که علیه یهودیان و اسرائیل و در حمایت از #فلسطین و مردمش دعا خوانده بود، مورد هجمه گسترده اسرائیلیها و حامیان اسرائیل قرار گرفته بود.
🔹انتقاد از امام جمعه مسجدالحرام تا جایی پیش رفت که از محمد بن سلمان ولیعهد عربستان خواستند که او را برکنار کند.
🔹او در بخشی از دعای خود گفته بود: خدایا قدرتت را که از این قوم جنایتکار دفع نمیشود، بر آنها نازل کن.خدایا از شر آنها به تو پناه میبریم./شفقنا
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
💢 پنطیکاستالیسم: یک جنبش راست بینالمللی که از «اسرائیل» حمایت میکند ✍🏼 إسلام المنسي 📌 بخش اول
⭕️ چرا مهاجران خلیج فارس به مسیحیت انجیلی روی میآورند
📌 #پنطیکاستالیسم بیسر و صدا در حال رونق است و کشیشان میگویند کلیساها به کارگران کمدستمزد در بحرانها کمک میکنند.
🔹گاردین: به گفته کشیشان و مردم بومی در سرتاسر منطقه، مسیحیت #تبشیری بیسروصدا در میان گروههای مهاجر در خلیج فارس رشد میکند، زیرا کلیساها به کارگران کمدستمزدی که در مواقع بحران با سوءاستفاده مواجه میشوند، کمک میکنند.
🔹حدود 30 میلیون کارگر مهاجر در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس - بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی - زندگی میکنند. در برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، مهاجران بیشتر جمعیت را تشکیل میدهند و حدود 80 درصد در ساختوساز، هتلداری و مشاغل خانگی مشغول به کار هستند.
🔹گاردین با کشیشها و کلیساهای کلیساها در هر شش کشور خلیج فارس مصاحبه کرده است و دریافته است که مهاجران، از جمله #مهاجران از جوامع #هندو و کاتولیک، در حال گرویدن به پنطیکاستی، یکی از سریعترین ادیان روی زمین با بیش از 600 میلیون پیرو هستند.
🔹یکی از کشیشان ساکن در منطقه گفت که کلیسای او به مهاجرانی کمک میکند که با استثمار، مشکلات مالی، بردگی خانگی و سوء استفاده جنسی مواجه بودند.
🔹این کشیش گفت: «تجاوز به عنف یک مشکل بسیار بسیار رایج در کل صنعت مشاغل خانگی است. و این تنها مختص زنان نیست و مردان نیز به ما مراجعه میکنند زیرا مورد تجاوز قرار میگیرند.»
🔹کلیساهای پنطیکاستی تمایل دارند از آن گروههای قومی و ملی افراد را بپذیرند که دولتهایشان تمایلی به رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر در کشورهای ثروتمند خلیج فارس ندارند، زیرا از آسیب رساندن به کمکهای سخاوتمندانه و بستههای تجاری خلیجیها ترس دارند.
🔹در عوض، کلیساها در عمل به اتحادیههای کارگران مهاجر تبدیل شدهاند و اغلب در بحرانها اولین نقطه آشنایی کارگران با کلیسا است.
🔹این کشیش گفت: «اگر به سفارت بروید، آنها با کارفرمای شما صحبت میکنند و پلیس محلی را درگیر میکنند. این یک موقعیت بسیار ترسناک برای یک فرد عادی است. در تجربه من، اکثر برادرانی که با این چالشها روبرو هستند، کارگر هستند و در برابر سوء استفاده بسیار بسیار آسیبپذیر هستند.»
🔹این کشیش گفت که در موارد تجاوز جنسی، فرد ابتدا با کلیسا تماس میگیرد و سپس با سفارت هماهنگ میشود تا راهی برای فرار ترتیب دهد.
🔹کشیش گفت: «آنها این تیم نجات ویژه را دارند که برای خروج از ساختمان در ساعت مشخصی ارتباط برقرار میکند و ماشین منتظر او خواهد بود. بدیهی است که برای اینکه او بتواند به این فرآیند اعتماد کند، باید از طریق شخصی که او واقعاً میشناسد ترتیب داده شود. معمولاً این یک کلیسا است.»
🔹به دلیل محرمانه بودن تغییر مذهب در خلیج، تعداد دقیق مسیحیان را در منطقه نمیتوان مشخص کرد، اما رهبران کلیسا و محققان معتقدند که تعداد قابل توجهی از کارگران مهاجر در کشورهای خلیجفارس در حال تغییر دین هستند. در حالی که آنها صریحاً از تبلیغ دینی برای مسلمانان منع شدهاند، این درک وجود دارد که برخی از کارگران اسلامی «تولد دوباره» را انتخاب میکنند.
🔹در قطر، با 2.1 میلیون کارگر مهاجر که حدود 75 درصد جمعیت را تشکیل میدهند، Google Maps تعداد زیادی کلیساهای پنطیکاستی را فهرست میکند. با این حال، مانند سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس، بسیاری از کلیساها از ترس تغییر شرایط، تصمیم میگیرند به عنوان کلیساهای خانگی زیرزمینی باقی بمانند.
🔹در یکی از این کلیساهای خانگی، که مکانش را فقط به افراد مورد اعتماد از طریق اعلام موقعیت واتساپ و نیمهباز گذاشتن درب خانه اعلام می کند، خواهران روحانی اضافهکاری میکنند. یکی از رهبران گروه توضیح داد که چگونه سعی میکنند از قربانیان تجاوز مراقبت کنند: «اگر زن مجردی [باردار] در بیمارستان حاضر شود، از او سند ازدواج میخواهند. اگر نتواند چیزی نشان دهد، به پلیس گزارش میشود و به زندان میافتد و بچههایش را میبرند.»
🔹«برخی از کلیساها به پنهان کردن بچهها از پلیس کمک کردهاند. همسر کشیش از آنها مراقبت میکند و سعی میکند تا زمانی که شکمش کوچک است بیرون بیاید. اما شما نمیتوانید بچهها را برای مدت طولانی پنهان کنید.»
🔹کشیش دیگری که از سال 1991 در یکی از کشورهای کمتر سخت گیرانه خلیج فارس کار میکند، بر روی گرویدن مردم از هندوئیسم متمرکز شده است.
🔹او گفت: «در کلیسای ما، ما هر ماه شاهد چندین نفر هستیم که غسل تعمید میکنند و قطعاً بیش از همیشه افراد به اینجا میآیند.»
🔹او گفت: «مردم از هند و پاکستان میآیند تا وضعیت خانواده خود را بهبود دهند، اما آنها به اردوگاههای کار میرسند و این اردوگاهها بسیار شلوغ هستند، و مشروب و سیگار زیاد است.»
🔹«هیچکس به آنها نمیگوید که وقتی به اینجا میرسند اغلب مشکلات بیشتری از آنچه پشت سر گذاشتهاند پیدا میکنند.»
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ حمله هواداران یاسر الحبیب به سفارت باکو در لندن با شعار «لبیک یا حسین ع»
🔹روز گذشته برخی افراد که خود را وابسته به گروه شیعی «خدام المهدی عج» معرفی میکنند، در واکنش به «آزار و اذیت مقامهای آذربایجانی علیه یک زن در باکو به خاطر نوشتن شعار یا حسین ع بر دیوار خانهاش» به سفارت #آذربایجان در لندن یورش بردند.
🔹این افراد با پایین کشیدن پرچم جمهوری آذربایجان از سفارت، پرچم آبیرنگ با عنوان «خدام المهدی» را بالا بردند.
🔹خدام المهدی اتحادیهای است که روحانی شیعه، #یاسر_الحبیب، در لندن تاسیس کرده است.
🔹هشام الأشقر، سخنگوی این اتحادیه، در حساب توییتری خود با انتشار تصاویر این حمله، آن را اعتراضی به «مبارزه دیکتاتور الهام علیاف با شعائر حسینی» خواند.
🔹گفتنی است هواداران یاسر الحبیب در اقدامی مشابه در ۱۸ اسفندماه ۱۳۹۶ نیز با عنوان حمایت از بیت آیت الله سید صادق #شیرازی و در اعتراض به دستگیری پسرش سید حسین شیرازی، اعضای گروه «خدام المهدی» به سفارت ایران در #انگلیس یورش برده و با بالا رفتن از دیوار سفارت پرچمهای خود را به نمایش درآوردند.
@dolatedin
♨️ وزیر کشور بحرین: اجازه نخواهیم داد عزاداری محرم تبلیغ شود، زیرا با رویکرد حکومت تناقض دارد!
🔺همزمان با آغاز ماه محرم در کشور اکثریت شیعه بحرین، برگزاری عزاداری امام حسین با محدودیت مواجه شده است. سخت گیری علیه شیعیان بحرین هرساله در ماه محرم اوج می گیرد و آل خلیفه تلاش دارد تا به هر طریقی مانع برگزاری مراسم آئینی و مذهبی محرم شود. در همین ارتباط نیز اعلام شده که سخت گیری علیه شیعیان بحرینی حتی در بازداشتگاه ها و زندان های این رژیم نیز جریان دارد.
🔺 زندانیان سیاسی در زندان مرکزی جو بحرین اعلام کردند که مدیریت این زندان از برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) توسط زندانیان جلوگیری می کند.
🔸حمله به عزاداران
در همان شب نخست آغاز عزاداری ماه محرم، سخت گیری های گسترده ای علیه شیعیان اعمال شد و منابع محلی در بحرین اعلام کردند که مقامات منامه به مراسم عزاداری در ماه محرم در شهر «عالی» حمله کردند و مزدوران آل خلیفه پرچم عزای حسینی را پایین کشیدند.
🔺اخیرا نیز «راشد بن عبدالله آل خلیفه» وزیر کشور بحرین نیز اعلام کرده است که کشورش سفر شیعیان کشورهای خلیج فارس را برای شرکت در مراسم روز عاشورا منع کرده است. وزیر کشور بحرین تاکید کرد که مقامات اجازه نخواهند داد که این مناسبت با استفاده از گردشگری مذهبی تبلیغ شود، زیرا این با رویکرد دولت آل خلیفه در تناقض است.
🔺شیخ «حسن العالی» از سخنرانان برجسته بحرین یکی از کسانی است که به مرکز پلیس احضار شده و به وی هشدار داده شده که باید در خلال سخنرانی به امور دینی پایبند باشد و از چارچوب خارج نشود و مثال دیگر اینکه مقامات بحرینی دو نفر از مداحان و مسئولان یک حسینیه احضار کرده و آنها را مجبور کردند که برای التزام به قانون تعهد بدهند.
🔸جمع آوري نمادهاي عاشورايي
در عين حال امسال سختگيري هاي رژيم آل خليفه عليه برگزاري مراسم عزاداري شيعيان، ابعاد بيشتري نيز به خود گرفته و فعالان شبکه های اجتماعی ویدئو هایی منتشر کردند که نشان می دهد مقامات رژیم آل خلیفه پرچم ها و پوستر های متعلق به مناسبت عاشورایی را از منطقه عالی در بحرین جمع آوری می کنند.
🔺جمعیت وفاق اسلامی بحرین که از بزرگترین جمعیت های سیاسی معارض بحرین به شمار می رود، گفت: مقامات آل خلیفه در چارچوب برنامه آزار و اذیت طایفه ای علیه شیعیان بحرین، به نماد های عاشورایی متعرض شدند.
🔺نام رژیم آل خلیفه که از سال 1975 بر بحرین حکومت میکند همواره به عنوان یکی از ناقضان فاحش حقوق بشر در کنار عربستان سعودی ذکر میشود و نقطه مشترک این دو رژیم سرکوب شدید شیعیان در کشورهای آنهاست.
🔺شهروندان شیعه که یکی از مؤلفههای اصلی جامعه بحرین هستند، در معرض تبعیض سیستماتیک و محرومیت از جانب رژیم آل خلیفه قرار گرفتهاند.
🔸محرم فقط مختص شيعيان نيست!
در عين حال، ايجاد محدوديت براي عزاداري شيعيان بحريني با واكنش هاي مختلفي روبرو شد و آيت الله سید عبدالله غریفی یکی از علمای بحرین، در انتقاد از اعمال محدودیت مقامات رژیم آل خلیفه علیه نماد های مراسم عاشورایی گفت: مناسبت محرم و عاشورا، در هیچ روزی از روزها مناسبت برای تحریک یا فتنهانگیزی یا درگیری در وطن نخواهد بود. ماه محرم، مناسبتی برای تقریب و وحدت است و تنها اختصاص به شیعیان ندارد، بلکه این ماه برای تمامی مسلمانان و جهانیان است.
🔺این عالم بحرینی در پایان خطاب به آل خلیفه بیان داشت: اگر خواستی این مناسبت را مسئله ای بحران ساز معرفی کنی، بدان که عاشورا بحران ساز نیست. ما هرگز به این فکر نمی کنیم که اوضاع کشور را از طریق سخنرانی عاشورایی بحرانی کنیم؛ چراکه سخنرانی آگاهی بخش که با بصیرت و هدف همراه باشد، از کشور و ملت ها حمایت می کند.
🔸آل خليفه تا كجا پيش خواهد رفت؟
بحرين با جمعيت بيش از 70 درصدي خود از شيعيان، همواره طي سال هاي گذشته در معرض بيشترين تبعيض ها و فشارها از سوي حكومت آل خليفه براي جلوگيري از برگزاري مراسم هاي آئيني از جمله مراسم عاشورا بوده است.
🔺با اين حال علي رغم سخت گيري هايي كه هر سال آل خليفه عليه شيعيان دارند، اما مراسم عاشورا همواره با شور و شوق بيشتري نسبت به گذشته در اين كشور عربي خليج فارس برگزار مي شود. از سوي ديگر آل خليفه از اين موضوع باخبر است كه توان رويارويي و مقابله با شيعيان و ديگر مسلمانان بحريني را ندارد و از آن جا كه مراسم ماه محرم و عاشورا با حضور غيرشيعيان نيز برگزار مي شود، بعيد است كه آل خليفه بتواند در مقابل برگزاري اين گونه مراسم هاي آئيني اقدامي انجام دهد، كما اينكه سخت گيري هاي سال گذشته عليه شيعيان باعث شده تا مراسم هاي ماه محرم در بحرين علاوه بر خيابان ها و معابر، در خانه ها نيز با شور و شوق بيشتري برگزار شود و بي ترديد آل خليفه قادر نيست كه برگزاري ماه محرم در خانه بحريني ها را نيز محدود و از برگزاري آن جلوگيري كند.
@dolatedin
آناتولی/رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه که عصر دیروز دوشنبه به مناسبت روز عاشورا در مراسم افطار و ماتم «Hüseyin Gazi Cemevi» شرکت کرده بود، درباره واقعه کربلا گفت: کربلا درد و رنجی ابدی در دلهایمان به وجود آورده است.
اردوغان با خواندن ابیاتی از اشعار آوارلی محمد لطفی افندی در مدح شهدای کربلا، اظهار کرد: این ابیات به خوبی بیانگر نگرش مردم کشورمان به اهل بیت، واقعه کربلا و شهادت حضرت حسین است.
@dolatedin
⭕️ عاشورای خونین در نیجریه؛ ۷ نفر از یاران شیخ زکزاکی به شهادت رسیدند
🔹فارس: #شیعیان نیجریه و پیروان شیخ «ابراهیم زکزاکی» امسال نیز همچون سالهای گذشته عاشورای خونینی را شاهد بودند. به نوشته فعالان نیجریایی، نیروهای امنیتی روز گذشته (دوشنبه) همزمان با #عاشورا ی حسینی به عزاداران یورش برده و تاکنون شهادت هفت نفر گزارش شده است.
🔹به نوشته صفحه رسمی دفتر شیخ #زکزاکی در توئیتر، مراسم عزاداری عاشورای حسینی امسال به شکل مسالمتآمیز در بیش از ۴۸۰ شهر و محله #نیجریه برگزار شد.
🔹طبق گزارش این صفحه متأسفانه در شهر «زاریا» که مرکز فعالیت جنبش اسلامی نیجریه محسوب میشود، نیروهای امنیتی با یورش به عزاداران، هفت نفر را به شهادت رسانده و بیش از ۴۰ تن دیگر را مجروح کردند.
🔹به گفته رسانهها «محسن باداماسی یعقوب زاکزاکی» برادرزاده شیخ ابراهیم زکزاکی نیز در بین شهداست. برخی از عزاداران نیز بازداشت شدند.
🔹گفتنی است که تاکنون شش فرزند شیخ ابراهیم زکزاکی به دست نیروهای امنیتی نیجریه به شهادت رسیده و خود شیخ نیز به همراه همسرشان سالها در اسارت به سر بردهاند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ دستور طالبان به شیعیان در بلخ: پرچمهای عزا را پایین بياورید 📌 ماموران طالبان گفتهاند که دستور
⭕️ طالبان عزاداریهای حسینی را با توجیههای امنیتی ممنوع کرد
🔹واشنگتن پست: مقامات #طالبان در حالی که وعده داده بودند از سنت عزاداری 10 روزه #شیعیان در ماه محرم که قرار بود روز دوشنبه (#عاشورا) با راهپیماییهای عزاداری به اوج خود برسد و دهها هزار نفر را به خیابانها بیاورند، محافظت کنند، اما پس از بمبگذاری شنبه گذشته در قلب جامعه شیعیان، مقامات عملاً فعالیتها را از ترس خشونت بیشتر تعطیل کردند.
🔹صبح روز دوشنبه، پلیس همه ترددهای محلی را ممنوع کرد. پرچمها و بنرهای مذهبی پایین کشیده شد و نیروهای امنیتی با خودروهای زرهی به طور مداوم در خیابانهای تقریباً خالی گشتزنی میکردند.
🔹مقامات طالبان همچنین روز دوشنبه سیگنالهای تلفن همراه را در سراسر کابل قطع کردند تا از بمبگذاریهای کنترل از راه دور جلوگیری کنند. دو مورد از حملات تروریستی اخیر مربوط به بمبهایی بود که در اشیای معمولی در مناطق شلوغ جامعه شیعه پنهان شده بود و از راه دور منفجر شدند.
🔹گفتنی است طالبان از سال 1996 تا 2001 که قدرت را در دست داشت، رویدادهای عزاداری شیعیان را ممنوع کرده بود.
✍️ یکی از منابع خبری طالبان در توجیه اقدامات این گروه در ممنوعیت عزاداریهای خیابانی نوشت:
🔸«وزارت داخله و استخبارات برای حفظ امنیت شیعیان در محرم اقدام به تجمیع فعالیتهای عزاداری در داخل مساجد و حسینیهها کرده است
و با توجه به احتمال اقدام به بمبگذاری #داعش مجوزی برای راهپیمایی عزاداران صادر نکرده است. همچنین هزاران نیروی ویژه پلیس در مناطق شیعهنشین مستقر شدند و بازرسی و ورود و خروج کنترل میشود.»
🔸این منبع همچنین با تأیید خبر پایین کشیدن پرچمهای عزاداری حسینی، آن را اقدام برخی نیروهای خودسر دانست:
🔸«فقط به صورت موردی در برخی مناطق مزار شریف از مرکز عمومی پرچمها جمع آوری شد که آن هم با دستور مراتب بالاتر، نیروهای امر به معروف این اقدام را متوقف کردند.»
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ آیا انقلابی و مقاومتی بودن شیعیان کشمیری یکی از دلایل حمله نیروهای هندی به راهپیمایی محرم است؟
🔹به گفته منابع مختلف در داخل جامعه شیعیان #کشمیر، دولت #هند شرط عدم برافراشتن پرچم های محور #مقاومت از جمله پرچم حزبالله و جمهوری اسلامی ایران را برای #شیعیان مطرح کرده بود تا به راهپیمایی و دسته عزاداری حمله نکنند و اجازه حضور در خیابانهای مرکز شهر را بدهند.
🔹پرچمهای جمهوری اسلامی ایران و حزبالله لبنان یکی از اساسیترین پرچمهای موجود در دستههای عزاداری در کشمیر هست.
🔹هند در سالهای اخیر سیاست خارجی مطرح کرده که در آن روابط راهبردی با رژیم صهیونیستی داشته است، و نمیتواند تحمل کند که شیعیان کشمیر از محور مقاومت حمایت کند، بسیاری از کشمیریها نیز هند را به همکاری با اسرائیل برای سرکوب جنبش استقلالطلبان کشمیری متهم میکنند./کشمیر به فارسی
@dolatedin
⭕️ دستگیری مظنون اصلی قتل شیعیان در آمریکا؛ سه مقتول اخیر نامخانوادگی «حسین» داشتند
🔹ایندیپندنت: مردی که مظنون اصلی کشتن چهار مرد مسلمان در ایالت نیومکزیکوی آمریکا بود دستگیر شد. هارولد مدینا، رئیس پلیس شهر آلبوکرکی در این ایالت، روز سهشنبه ۹ اوت در توییتر این خبر را اعلام کرد. مدینا نوشت: «ما خودرویی را که گمان میکنیم در قتل اخیر مردی مسلمان در آلبوکرکی نقش داشته است ردگیری کردیم. راننده دستگیر شد و او مظنون اصلی این قتلها است.»
🔹محمد سيد، مرد ۵۱ ساله افغانستانی، متهم به قتل دو پاکستانی به نامهای آفتاب حسین و محمد افضل حسین شده و همچنین مظنون به قتل دو نفر دیگر است.
🔹یک مورد از این قتلها در نوامبر ۲۰۲۱ و سه مورد دیگر در هفتههای اخیر رخ داد. تبار هر چهار قربانی به شبهقاره هند بازمیگردد و به نظر میرسد شیعه بودهاند. این احتمال مطرح است که علت قتل آنها به شیعه بودنشان مرتبط باشد. یک منبع نزدیک به جامعه مسلمانان آلبوکرکی به ایندیپندنت گفت: «شیعه بودن سه نفر از قربانیان تایید شده است. نفر چهارم هم حسین نام دارد که شاید باعث شود برخی افراد تصور کنند شیعه است.»
🔹جسد مرد چهارم، نعیم حسین ۲۵ ساله، چند ساعت پس از شرکت در تشییع جنازه دو نفر دیگر پیدا شد. او چهارمین قربانی مسلمان از ماه نوامبر و سومین قربانی در عرض دو هفته اخیر بود. پلیس هنوز سرنخی از ارتباط بین این چهار قتل پیدا نکرده است.
✍️ سه مقتول اخیر در ایام عزاداری امام حسین(ع) کشته شدهاند و نامخانوادگی «حسین» داشتهاند. نعیم حسین اهل پاکستان و جمعه شب گذشته کشته شد. قتل او اندکی پس از قتل «محمد افضل حسین» ۲۷ساله در ۱ اوت و «آفتاب حسین» ۴۱ساله در ۲۶ جولای که آنها نیز اهل پاکستان و اعضای یک مسجد بودند، رخ داد. اولین مورد در نوامبر اتفاق افتاد و مربوط به قتل «محمد احمدی» ۶۲ساله از افغانستان بود.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
آناتولی/رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه که عصر دیروز دوشنبه به مناسبت روز عاشورا در مراسم افطار و
🔻 حواشی دیدار اردوغان و قلیچدار اوغلو از مراکز علویان ترکیه در روز عاشورا
🔹تسنیم: بازار سیاست و رقابت حزبی در #ترکیه از هر زمان دیگری داغتر شده است و امسال، اردوغان و مخالفان او هم هرکدام بهنوعی تلاش کردند از #عاشورا بهرهبرداری سیاسی کنند.
🔹امسال، در همان روز نخست محرم، در سه نقطه از آنکارای پایتخت به مراکز عبادی #علویان که بهنام «#جمعخانه» شناخته میشوند، حمله صورت گرفت. این حملات از سوی اغلب سیاستمداران و سران احزاب ترکیه محکوم شد و وزارت کشور نیز وعده داد که رسیدگی به این موضوع را در دستور کار قرار دهد و امروز اعلام شد که 9 نفر در این خصوص دستگیر شدند.
🔹در تداوم اتفاقات و تحولات مربوط به عاشورا، دو سیاستمدار مهم ترکیه در مراسم عزاداری علویان حضور پیدا کردند؛ یکی از آنها اردوغان بود و دیگری، قلیچدار اوغلو.
🔹به همین خاطر، حضور رئیس جمهور ترکیه در مراسم ویژه عاشورا و سخنان کنایی رهبر مهمترین حزب مخالف اردوغان درباره ویژگیهای امام حسین(ع) و یزید، توجه رسانهها را بهسوی خود جلب کرد.
👇 ادامه دارد...
@dolatedin
⭕️ حواشی دیدار اردوغان و قلیچدار اوغلو از مراکز علویان ترکیه در روز عاشورا
🔸حواشی حضور اردوغان در جمعخانه و خشم هیئت امنا
🔹جمعخانه حسین غازی در آنکارا یکی از مراکز مهم علویان در پایتخت ترکیه است. رجب طیب اردوغان رهبر حزب عدالت و توسعه و رئیس جمهور ترکیه، دیروز به جمعخانه مزبور رفت و در مراسم ویژه افطار و عزاداری شرکت کرد، اما حضور او حواشی فراوانی بهدنبال آورد و مشخص شد که اساساً مجموعه هیئت امنا و گردانندگان این مرکز عبادی علویان از این برنامه خبر نداشتهاند و فقط یکی از آنان بهشکل خودسرانه و بدون مشورت، با کاخ ریاستجمهوری هماهنگ کرده بود و اردوغان توانسته است با مساعدت او به حسین غازی برود.
🔹در نتیجه بزرگان علوی، بدون تعارف و مماشات، بیانیهای علیه اردوغان منتشر کردند و بازدید او از این مرکز را یک اقدام تحمیلی و سیاسی قلمداد کردند.
🔹هیئت امنای حسین غازی در آنکارا، در این بیانیه آورده است: «دو روز پیش، اخباری مبنی بر احتمال حضور رئیس جمهور در یک جمعخانه علویان دریافت کردیم. ما نیز مانند بسیاری از مؤسسات علوی در این فکر بودیم که این دیدار در کجا و چهزمانی انجام میشود. در شرایطی که سیاستهای انکارگرایانه حزب حاکم ترکیه علیه علویان ادامه دارد، این دیدار با چههدفی صورت میگیرد؟ بعداً متوجه شدیم که اردوغان به مرکز ما میآید، متأسفانه هیئت امنا و هیئت مؤسسان و حتی رئیس ما ملیح حز، از برنامه مزبور خبر نداشتند و بازدید رئیس جمهور، با ابتکار شخصی محمد علی آییلدیز رئیس بنیاد حسین غازی سازماندهی شد.»
🔹در ادامه بیانیه اعتراضی مزبور آمده است: «ریاستجمهوری ترکیه میتواند از هر مکانی بازدید کند، اما انتظار میرود این بازدید بهصورت تحمیلی نباشد، بازدیدی که به این شکل، ما را در برابر عمل انجامشده قرار دهد، غیرقابل قبول است. ما با احترام به مردم اعلام میکنیم که این بازدید بدون اطلاع ما انجام شده است و به رئیس بنیاد معترضیم که با تصمیمی فردی از مرکز ما برای بازی سیاسی استفاده کرد.»
🔹البته حواشی بازدید اردوغان از مرکز علویان به همین جا ختم نشد و بسیاری از رسانهها به این اشاره کردند که حتی ترتیب عکسها و تمثالهای روی عکس و چیدمان نشستن مهمانان عوض شده بود تا رئیس جمهور مجبور نشود زیر عکس آتاترک و تمثال بکتاش ولی بنشیند.
🔸مطالبات علویان در ترکیه
🔹هیئت امنای جمعخانه حسین غازی، همچنین اعلام کرده است که برخی از مطالبات بهزمینمانده علویان در ترکیه، از این قرار هستند:
🔹وضعیت جمعخانهها یا مراکز عبادی علویان که ما در آنها اعتقادات و عبادات خود را مطابق با تصمیمات قضایی و امتیازات عمومی اعمالشده در سایر عبادتگاهها انجام میدهیم، باید بهرسمیت شناخته شود.
🔹بر اساس حکم دادگاه حقوق بشر اروپا، کلاسهای دینی اجباری باید خاتمه یابد.
🔹ساخت مساجد در روستاهای علوی بکتاشی همراه با اجبار مادی و معنوی متوقف شود و ائمه جماعات از این روستاها خارج شوند.
🔹مراکز اعتقادی علوی بکتاشی که توسط دولت مصادره شدهاند به جامعه علوی بازگردانده شوند.
🔹هتل مادیماک سیواس بهعنوان مرکز قتلعام روشنفکران علوی که با آتشسوزی عمدی جان آنها گرفته شد، باید به موزه شرم تبدیل شود.
🔹تبعیض در استخدام و ارتقا در بخش دولتی باید پایان یابد.
🔸سخنان کنایی رهبر ج.ه.پ. در مورد امام حسین(ع) و یزید
🔹ج.ه.پ. نام اختصاری «حزب جمهوری خلق» است، یعنی همان حزبی که در سال 1923 میلادی بهدست مصطفی کمال آتاترک تأسیس شده و حالا 99 سال از عمر آن گذشته است. این حزب بر اساس دیدگاههای کمالیستی و لائیستی خود، همواره با محافظهکاران اسلامگرا زاویه داشته است.
🔹کمال قلیچدار اوغلو رهبر فعلی این حزب، از کردهای علوی درسیم یا تونجلی است، اما هیچگاه نه به علویت خود اشاره میکند و نه به کُرد بودنش، چرا که سران و هواداران حزب جمهوری خلق، کمالیست هستند و اگر رهبرشان بهطور ویژه بر مسائل مربوط به علویان پافشاری کند، بهراحتی او را کنار میزنند.
🔹اما حالا که انتخابات 2023 نزدیک شده است، دیروز قلیچدار اوغلو هم در استانبول، در مراسم عزاداری عاشورا شرکت کرد. او در این مراسم سخنرانی کرد و با بیانی کنایی گفت: «ما از آنهایی نیستیم که در ماتم حضرت حسین گریه کنیم اما رفتارمان یزیدی باشد، ما هیچگاه چنین رفتاری نخواهیم داشت و زمانی هم که به قدرت برسیم، خط فکری و مبارزه امام حسین برای عدالت را از یاد نخواهیم برد.»
🔹وی افزود: «کربلا نام یکی از بزرگترین فجایع نهتنها در تاریخ اسلام بلکه در تاریخ بشریت است، اما نتیجهای که از آن میگیریم نباید کینه و انتقام باشد، بلکه باید عدالت و برادری بهصورت مطلق باشد. امام حسین بدون شک، تجلی مبارزه برای حق و عدالت در کربلا بود. ما طرفدار عدالتی هستیم که او و یارانش بهخاطر آن جنگیدند.»
@dolatedin
💢 رشد روزافزون جریان موسیقی ضد اسلامی در هند
🔹 بی بی سی: فعالیتهای اخیر یک جریان #موسیقی در یوتیوب و دیگر شبکههای اجتماعی، جایی که حامیان راست هندو علیه #مسلمانان فعالیت میکنند، باعث اعتراض مسلمانان #هند شده است.
🔹اشعار این آهنگها غالبا توهینآمیز یا حاوی تهدید است و معمولاً بر این ایده استوار شده که #هندوها قرن هاست تحت حاکمیت مسلمانان در حال زوال بودهاند و اکنون زمان آن است که بهای آن را بپردازند.
🔹چاترودی یکی از خوانندگان این جریان موسیقی است که حدود ده سال پیش کار خوانندگی خود را به عنوان خواننده ترانههای مذهبی آغاز کرد، اما چند سال بعد مسیر خود را تغییر داد و تصمیم گرفت ترانههایی بسازد که درباره هندوئیسم و #ناسیونالیسم صحبت میکند.
🔹او در آهنگ جدید خود در مورد مسجدی صحبت میکند که اخیراً پس از درخواست هندوها برای عبادت در آنجا، به موضوع بحث و مناقشه تبدیل شد. این آهنگ که پر از کنایههای ضد مسلمانان است پس از شکایت مسلمانان هند، توسط یوتیوب از کانال این خواننده هندی حذف شد.
🔹آپندرا رانا خواننده دیگری است که نوع مشابهی از این نوع موسیقی را تولید می کند. آهنگهای او سرودهایی است که جنگجویان هندو را ستایش میکند و حاکمان مسلمان را ظالم معرفی میکند.
🔹"هند برای هندوها، مسلمانان باید به پاکستان بروند" یکی از جملات ضد اسلامی است که در ترانههای این خواننده استفاده میشود.
🔹کانال آپندرا در یوتیوب با بیش از 370 هزار دنبال کننده معمولا بازدید میلیونی دارد. او از این طریق علاوه بر کسب درآمد موفق به کسب نشان نقرهای یوتیوب شده است. ( این نشان مخصوص صاحبان کانالهای بالای 100 هزار دنبال کننده است.)
🔹نیلانجان ماخوپادیه نویسنده و تحلیلگر سیاسی می گوید این سبک از موسیقی علاوه بر درآمدزایی، توجه مخاطبان خود را نیز جلب می کند. اما از نظر او این ترانهها، موسیقی نیست، بلکه به نوعی فریاد برای ایجاد درگیری و جنگ است.
🔹وی میگوید این روند تبدیل موسیقی به سلاحی علیه اقلیتها او را به یاد وقایع گذشته می اندازد. این تحلیلگر سیاسی به برنامه بحث برانگیز سال 1989 در آیودیای هند اشاره کرد که در نهایت با سازماندهی یک گروه راستگرای هندو منجر به تخریب مسجد بابری در سال 1992 شد. یکی از عوامل تحریکآمیز هندوها برای حضور در این حرکت اعتراضی نوارهای کاست حاوی آهنگها و شعارهای به اصطلاح تحریکآمیز مربوط به موضوع زادگاه رام [هندوها معتقدند آیودیا زادگاه رام است] بود که در جریان راهپیماییهای بسیج مردم، پخش می شد. اکنون سه دهه بعد از آن وقایع، لحن آن آهنگ ها تندتر شده است.
🔹پینکی چودری، رهبر گروه راستگرای هندو راکشا دال میگوید: «جوانان این آهنگها را دوست دارند زیرا این گونه آهنگها علاوه بر تقویت روحیه به ایجاد آگاهی در بین جوانان کمک می کند.»
🔹برخی معتقدند درگیریهای خشونت آمیز آوریل گذشته که در چند ایالت هند در زمان برگزاری مراسمات مذهبی رخ داد، متاثر از این جریان موسیقی بوده است.
🔹در طول آن درگیریها، حاضرین در برنامه مذهبی هندوها از بلندگو آهنگ ای تند و توهین آمیز پخش میکردند. از جمله آهنگهایی که در تحریک مردم نقش به سزایی داشته، ترانه معروف چاترودی بود که در سال 2016 به خاطر آن موفق به دریافت جایزه شد.
@dolatedin
⭕️ آلمان به طور فزایندهای درخواست پناهندگی ایرانیانی را که به مسیحیت گرویدهاند، رد میکند
📌نرخ پذیرش نوکیشان مسیحی ایرانی حدود 100 درصد کاهش داشته است، و اکنون تنها پرونده تعداد انگشتشماری از این پناهندگان پذیرفته میشود
🔹سی ان ای: سازمانها و کنشگران مدافع حقوق بشر میگویند که دولت فدرال #آلمان بهطرز فزایندهای پروندههای ایرانیان مسلمانی که بر مبنای گرویدن خود به #مسیحیت درخواست #پناهندگی دادهاند را رد میکند، و عموما نیز بلافاصله آنها را از کشور اخراج میکند.
🔹به گفته کشیش گوتفرید مارتنز از جماعت انجیلی لوتری برلین-اشتگلیتز، که یکی از مراکز اصلی #نوکیشان مسیحی ایرانی است، جماعت وی 800 ایرانی و 400 افغان نوکیش دارد.
🔹او میگوید: «ما بارها و بارها شاهد چنین مواردی بودهایم. از آنجایی که من با بسیاری از کلیساهای دیگر در آلمان در تماس هستم، میدانم مشکلاتی وجود دارد که بیش از 1000 نفر را در سراسر آلمان به شیوهای مشابه تحت تاثیر قرار میدهد، و افراد مسیحیشده متعهد را اخراج میکند و به ایران پس میفرستد.»
🔹مارتنز در مصاحبه خود «دفتر فدرال برای مهاجرت و پناهندگان» را یک «مرجع سیاسی» خواند که به جزئیات پرونده افراد نگاه نمیکند. کار این دفتر این است که «دستورالعملهای بالا» را اجرا کند، مبنی بر اینکه پرونده پناهندگی نوکیشان مسیحی باید بهطور مداوم رد شود.
🔹این کشیش آلمانی به عنوان نمونه جملات نهایی قاضی یکی از پروندههای پناهجویی خطاب به نوکیش مسیحی ایرانی را نقل میکند. بر مبنای متن موجود از این گفتوگو، قاضی میگوید: «شما ادعا میکنید که به زندگی ابدی اعتقاد دارید. پس اگر به ایران برگردید و واقعاً به اعدام محکوم شوید، نباید برای شما مشکلی باشد، چون در آن صورت به زندگی ابدی که دوست دارید، خواهید رسید.»
🔹نرخ پذیرش نوکیشان مسیحی ایرانی حدود 100 درصد کاهش داشته است، و اکنون تنها پرونده تعداد انگشتشماری از این پناهندگان پذیرفته میشوند. حتی اگر این افراد پس از رد شدن پرونده خود به دادگاه استیناف مراجعه کنند، به گفته کشیش مارتنز به احتمال زیاد با یک رای «خودسرانه» مواجه میشوند.
✍️مخالفت با پروندههای درخواست پناهندگی به دلیل تغییر دین، سالها است به ویژه در کشور آلمان ابعاد رسانهای یافته است. اداره مهاجرت آلمان مدعی است که نمیتواند اعتقادات مذهبی پناهجویان را که به مسیحیت تغییر دین دادهاند «راستیآزمایی کنند»؛ اما میتوانند این موضوع را مورد بررسی قرار دهند که آیا فردی که تغییر دین داده، در صورت بازگشت به کشورش تحت پیگرد قرار خواهد گرفت یا خیر.
🔸بر همین اساس چنین درخواستهایی که از سوی پناهجویان ایرانی مطرح میشود، با این استدلال که نوکیشان در #ایران غالبا تحت فشار و پیگرد قانونی قرار نمیگیرند، بیشتر با مخالفت اداره مهاجرت آلمان روبهرو میشوند و پیگیریهای قانونی برای تجدید نظر نهادهای اداری و دادگاههای این کشور با شکست مواجه میشود.
🔸یورونیوز مه ۲۰۲۰ خبر داد پیگیریهای قانونی یک تبعۀ ایرانی که پیش از این در سال ۲۰۱۱م درخواست پناهندگی او از سوی اداره مهاجرت آلمان فدرال رد شده بود، با مخالفت دادگاه قانون اساسی آلمان بینتیجه ماند. دادگاه قانون اساسی آلمان شکایت او را رد کرده و اعلام نمود بر اساس بررسیها، چنانچه این پناهجوی ایرانی به کشورش برگردد، خطری به دلیل تغییر مذهب متوجه او نخواهد بود.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 «گام به گام با رسول خدا(ص)»؛ آرامکو روایتگر هجرت نبوی میشود
💢 «گام به گام با رسول خدا(ص)»؛ آرامکو روایتگر هجرت نبوی میشود
🔹الجزیرة: نمایشگاه سعودی «گام به گام با رسول خدا(ص)»، هجرت حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم از مکه به مدینه را که یکی از محوریترین وقایع تاریخ اسلام است را با استفاده از تصاویر، بازنماییها و آثار هنری معاصر به مخاطبان محلی و جهانی بازگو میکند.
🔹این آثار هنری که در موزه إثراء در ظهران به نمایش گذاشته شده است، سفر 400 کیلومتری را که حضرت محمد در 8 روز پس از تشدید آزار و شکنجه بتپرستان در مکه در 1444 سال پیش در صحرا انجام داد، نشان میدهد.
🔹این نمایشگاه با آغاز سال هجری جدید برای بازدید عموم گشایش یافته و به مدت 9 ماه در موزهای که شرکت نفت آرامکو در شهر ظهران در شرق کشور ساخته است، ادامه خواهد داشت و سپس به گردش در داخل و خارج از کشور میپردازد.
🔸ماجرای هجرت
🔹محقق سعودی عبدالله حسین القاضی - که خود 60 بار از مسیر هجرت عبور کرده است - میگوید: «بیشتر مسلمانان خطوط کلی ماجرای هجرت را میدانند، اما هرگز به این شکل دقیق و جامع ارائه نشده است، چرا که این نمایشگاه شامل انواع مختلفی از کلکسیونها و مصنوعاتی با قدمت چند صد ساله تا فیلمهای مدرن گرفته شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین است.»
🔹در مورد مخاطبان غیرمسلمان، این محقق سعودی امیدوار است که این نمایشگاه فرصتی برای آنها باشد تا با داستان #مهاجرت و پیامهای مدارا با مهاجران آن آشنا شوند، موضوعی که میتوان آن را به زمان حال پیوند داد.
🔸«ما همه پناهنده هستیم»
🔹فیلمهای کوتاه اویدیو سالازار، کارگردان هالیوودی که به اسلام مشرف شده، چگونگی توطئه رهبران قریش برای کشتن پیامبر را به تصویر میکشد که این امر پیامبر(ص) را بر آن داشت که مکه را ترک کند و با سراقه بن مالک ملاقات کند که در ابتدا و پیش از اینکه به نبوت او ایمان آورد، میخواست پیامبر را در ازای 100 شتر به قریش تحویل دهد.
🔹از جمله آثار موجود در موزه میتوان به نسخهای در اندازه واقعی از شتر پیامبر(ص)، تصاویر معاصر از مسیر هجرت و منسوجات مسجد النبی در مدینه اشاره کرد.
🔹آمادهسازی این نمایشگاه 3 سال به طول انجامید و شامل آثاری از دانشگاهیان و هنرمندان 20 کشور جهان است و اشرف احسان فقیه، مسئول برنامههای موزه اثراء، درباره پیامی که نمایشگاه میخواهد به بازدیدکنندگان خود برساند، گفت: پیام دقیق نمایشگاه این است: «ما همه در این دنیا #پناهنده هستیم، همه ما مهاجر هستیم.»
✍️ چنین مینماید که دولتمردان #عربستان با کنار گذاشتن گفتمان #سلفیت و زندانی و ساکت کردن نخبگان مذهبی، به هیچ روی تصمیم ندارند «اقتدار دینی» گذشته خود در جهان اسلام را از دست بدهند.
🔸سعودیها با از دست دادن قدرت نرم علمای دینی و کارکردهای سنتی آنها، همچون وعظ، خطابه، افتاء، پژوهش و مانند اینها، به سراغ الگوهای تازهای آمدهاند که هم همسو با سیاستهای تازه اقتصادی و فرهنگی آنها و چشمانداز موسوم به 2030 باشد و هم در چهرهای تازه مرجعیت دینی سرزمین حرمین شریفین در پهنای جهان اسلام را به نمایش بگذارد.
🔸دستاندرکاران تبلیغ مذهبی سعودیها دیگر علمای دینی نیستند و با به حاشیه رفتن نهادهایی همچون دانشگاههای اسلامی و هیئت کبار العلماء، هماکنون این سازمان تازهتأسیس «اداره سرگرمی عمومی» یا غول نفتی «آرامکو» یا شخصیتهای بوروکراتی همچون محمد العیسی یا ترکی آل الشیخ برای احیای اقتدار دینی عربستان مأمور شدهاند.
🔸سینما، تئاتر، موسیقی، مجسمهسازی و دیگر هنرهای نمایشی و تجسمی که همگی روزگاری از تابوهای مذهبی در عربستان به شمار میآمدند، امروزه در قالبی از تکنولوژیهای جدید پیامهای دینی سعودیها را به جهانیان عرضه میکنند.
🔸حاکمان سعودی در رویه تازه خود، چشماندازی اقتصادی نیز به برنامهریزیهای دینی خود دارند؛ این رویکرد درآمدزایی سعودیها از بسترهای دینی که در موضوع حج و عمره جنجالی شد، در نمایشگاه اخیر نیز به چشم میآید و برخلاف معمول نمایشگاههای دینی که رایگان برگزار میشدند، سعودیها برای این نمایشگاه بلیطفروشی میکنند (۳۰ ریال).
🔸مهمتر آنکه در این سیاست دینی جدید، گفتمان #اعتدال جایگزین اندیشه سلفیت شده و مفاهیمی جهانی و انسانی همچون «مهاجرت» و «پناهندگی» در محور گفتار دینی سعودیها قرار میگیرد و متونی همچون «وثیقه مدینه» به مثابه نمادی از اعتدال و پذیرش چندفرهنگی در اسلام در قالبهای گوناگون تبلیغ میشود.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ طالبان سالگرد رسیدن به قدرت را جشن گرفت
🔹حکومت #طالبان روز دوشنبه (۱۵ اوت) را به مناسبت اولین سالگرد بازگشتشان به قدرت، تعطیل رسمی اعلام کرد و جشن گرفت.
🔹در این روز گروهی از جنگجویان طالبان در حالی که تفنگهای خود را در هوا تکان میدادند یا پرچم جنبش خود را برافراشته بودند، رژه های کوچکی را به نشانۀ پیروزی با پای پیاده، سوار بر دوچرخه یا موتورسیکلت در خیابانهای پایتخت برگزار کردند.
🔹گروهی از آنها نیز در حالی که شعارهای «زنده باد اسلام» و «مرگ بر آمریکا» سر میدادند، از مقابل سفارت پیشین ایالات متحده عبور کردند.
🔹عبدالوحید رایان، مسئول خبرگزاری باختر که توسط طالبان اداره میشود نیز نوشت: «این پیروزی و آزادی بزرگ را، توکل به خدا و حمایت مردم برای کشور به ارمغان آورد. امروز، روز پیروزی امارت اسلامی افغانستان بر آمریکا و متحدانش است که کشور را اشغال کرده بودند.»
@dolatedin
⭕️ مرزهای هند و پاکستان چگونه ترسیم شد؟
🔹الجزیره: هفتاد و پنج سال پیش، سر سیریل رادکلیف، وکیل بریتانیایی، مأمور شد تا مرزهایی را ترسیم کند که هند تحت حاکمیت بریتانیا را به دو کشور جدید و مستقل تقسیم کند: هند با اکثریت هندو و پاکستان عمدتاً مسلمان.
🔹او تنها پنج هفته فرصت داشت تا این کار را انجام دهد، علیرغم اینکه هرگز به هند که 200 سال تحت سلطه بریتانیا بود، سفر نکرده بود.
🔹خطوطی که او ترسیم کرد باعث یکی از بزرگترین مهاجرتهای اجباری در تاریخ مدرن شد که تقریباً 15 میلیون نفر آواره شدند و بیش از دو میلیون نفر کشته شدند.
🔹مرز بین دو کشور به خط رادکلیف معروف شد و در 17 اوت 1947، چند روز پس از استقلال #هند و #پاکستان رسما اعلام شد.
🔹از رادکلیف خواسته شد تا مرزبندی علاوه بر «عوامل دیگر»، بر اساس جمعیت #مسلمانان و #هندوها باشد. این عوامل اضافی هرگز به طور رسمی معرفی نشدند، اما اعتقاد بر این است که شامل منابع اقتصادی و ارتباطی، مانند کانالهای آبیاری و خطوط راه آهن میشد.
🔸هند، پاکستان و بنگلادش چگونه شکل گرفتند؟
🔹فرآیند مرزبندی ساده نبود. علاوه بر قلمروهای تحت کنترل بریتانیا، شبه قاره همچنین شامل بسیاری از مناطق تحت کنترل فرانسه، پرتغال یا حتی شامل مناطقی تحت حاکمیت عمان بود. همچنین بیش از 500 ایالت شاهزادگانی بود که توسط پادشاهان محلی اداره میشدند.
🔹پس از استقلال، بریتانیا به دولتهای شاهزادگانی این امکان را داد که با امضای سند الحاق به هند یا پاکستان بپیوندند یا مستقل بمانند. برخی از این سرزمینها و ایالتهای شاهزادگانی تا همین اواخر بخشی از هند یا پاکستان نشده بودند.
🔹امروزه #کشمیر تنها منطقه هند بریتانیایی است که به طور کامل در یکی از این دو کشور ادغام نشده یا استقلال سیاسی به دست نیاورده است.
👇 انیمیشن زیر، به چگونگی تقسیم شبه قاره هند توسط انگلیسیها در سال 1947 و تغییرات آن تاکنون میپردازد.
@dolatedin