#قطرات_بارانی_۲۸۲
#سوال
🌷یکی از اعضا محترم پرسیده اند:
فرزندی که از راه غیر مشروع به دنیا میاد یا فرزندی که از پدر و مادر فاسد و فاسق به دنیا میاد چه گناهی داره؟ آیا او می تواند عاقبت بخیر بشه؟؟؟
مگر نه اینه که فطرت همه پاکه و روح الهی درشون دمیده شده؟
همون فرزند مجرم و فاسد هم معلول عوامل دیگریست قطعا اون هم بدی هاشو از والدین گرفته
#جواب
🌿به ایشان عرض شد:
فرزندان نامشروع و فرزندانی که والدین گنهکاری دارند، « هیچ گناهی » ندارند و چون « مختار » هستند پس می توانند خود را به تمام کمالات ممکن برسانند.
پس رفتارهای خوب یا بد فرزندان، از منظر قرآن، هیچ ربطی به والدین خوب یا بد آنها ندارد.
جناب محمد بن ابی بکر بر خلاف پدرش در خدمت امامت و ولایت بود،
معاویه فرزند یزید ملعون هم راه آباء و اجداد خائنش را ادامه نـــــداد.
و بر عکس، برخی از فرزندان أئمه أطهار صلوات الله علیهم، کذاب و ملعون شدند.
پس اینکه روانشناسان و جامعه شناسان « برای ترویج توهم جبر » می گویند: *انسان محصول وراثت و محیط است* و « عقل و اراده و اختیار » را موذیانه « انکار » می کنند، سخن بسیار غلط و غیر عقلانی و خلاف قوانین تمام کشورهاست که متأسفانه این توهم غلط در دانشگاه ها و رسانه ها دائما به مردم تلقین می شود.
در حالی که از منظر قرآن، انسان قطعا « مختار » است و در هیچ شرائطی (حتی در اسارت و زندان هم) « *مجبور نیست* » و *سرنوشت و بهشت و جهنم او فقط در « اختیار » خود او و تابع عملکرد خود اوست*.
#سوال
یک پرسش از تمام أعضاء محترم گروه؛
🌷*به چه دلیل توهم « جبر » و « مجبور بودن انسان »، خلاف قوانین تمام کشورهاست؟*
لطفا فقط با یک سطر و یک کلمه کلیدی پاسخ دهید. ممنون.
#جواب_دوستان
🌿 وجود قوانین و دادگاه و زندان در کشورها
#جواب_دکترغفرانی
🌿 احسنت به شما
« *وجود دادگاه* » در تمام کشورها، « تودهنی » به تمام روانشناسان و جامعه شناسانی است که به دروغ می گویند: معتاد مجرم نیست و تلاش می کنند به مردم تلقین کنند که « *مجبورند* » هر فرعون و نمرود و معاویه و یزید و مسئول خائنی را تحمل کنند.
#جواب_دوستان
🌿از آنجا که در قوانین هر کشور، مجازات برای قانون شکنان در نظر گرفته شده،بیانگر آنست که انسان آزادانه و از روی اختیار و اراده، خلاف قانون عمل کرده است و مستحق مجازات شده است.
#جواب_دکترغفرانی
🌿پس هیچ زن و مردی در هیچ شرائطی « مجاز نیست » بگوید: « مجبور شدم »
والدینم مرا مجبور کردند ....، فرزندانم مرا مجبور کردند .....، کارفرما مرا مجبور کرد دروغ بگویم، فشار زندگی مرا مجبور کرد سیگار بکشم، دزدی کنم، خودفروشی کنم، ازدواج نکنم، و.....
🍃واژه: #فرزند_نامشروع #مختار #مجبور
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۸۳
#سوال
🌷استاد ارجمند
در مبحث ذکر که بررسی کردم به این نکته رسیدم که تفکرات ما در سایه مذکورات ما شکل می گیرد در صورتی که من برعکس فکر می کردم .
همچنین امکانش هست ارتباط ذکر و شکر را بفرمایید؟
#جواب
سلام و رحمت الهی بر شما.
🌿اینکه « تفکرات ما محصول مذکورات » ما هستند ، نکته بسیار زیبایی است که شما نوش جان کرده اید.
در واقع انسان بدون ذکر، در ذهنیت و بایگانی اطلاعات گذشته خود غرق و گرفتار خیالبافی می شود.
ذکر عامل تفکر و تفکر عامل عمل صالح است. أحسنت به شما.
ذکر : به یادآوردن نعمت های غیر قابل شمارشی است که از درون و بیرون ، مادی و معنوی در آنها غرق هستیم.
البته این « به یادآوردن » باید به نحوی باشد که « منیت و نفسانیت و خودخواهی و خودپرستی » را از انسان دور کند و به « شکر و قدردانی » از آن همه رحمت و نعمت همانطور که خداوند فرموده مشتاق شود و عاقلانه و مؤمنانه از آنها استفاده کند.
🍃واژه: #ذکر #تفکر #شکر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۸۴
#سوال
🌷استاد پیرو این فرمایش شما
اگر مادر در طفولیت متوجه نبوده و در واقع بلد نبوده،،الان که فرزندش بزرگ شده امکان جبرانش هست!؟
و لطف میفرمایید با یک مثال این بهانه را برای «محبت» بیشتر توضیح دهید
#جواب
🌿از ویژگی های مهم انسان، اینست که « کارنامه » و « سرنوشت » و « بهشت و جهنم » او، *ربطی به « گذشتـــــه » او « نــــــــــدارد* ».
بلکه ملاک موفقیت یا شکست او ، « حـــال » اوست.
و حر بن ریاحی ثابت کرد که: « سرنوشت » را می توان از « سر » نوشت.
پس مثل خورشید، « بی دریغ » محبت کنید، نوازش کنید، کمترین و کوچکترین نکته مثبت را اولا: به موقع ببینید، ثانیا: فوراً و مناسب و شیرین و زیبا تشویق کنید، دائما راضی و شاد و ذاکر و شاکر و خندان باشید.
اصلا غر نزنید، ایراد نگیرید، دخالت نکنید، نظرتان را تحمیل نکنید، خود را مالکِ فرزند نپندارید، خود را خدا نپندارید، خود را بی عیب نپندارید،
جذب حد اکثری داشته باشید. جاذبه کلامی و رفتاری و اخلاقی داشته باشید و جذاب باشید،
البته در هیچکدام از این موارد حتما موفق نمی شوید مگر اینکه دائما خود را در محضر خالق سمیع و بصیر ببینید و هر لحظه « توجهتان » فقط به خدا باشد و خود را بر « صراط » از مو باریکتر ببینید و سرشار از تفکر و توکل و تقوا باشید.
🍃واژه: #سرنوشت #موفقیت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۸۵
🌾 سلام استاد
از پاسخ حکیمانه و ناصحانه استاد گرامی سپاسگزارم دیر گاهی است که
مرا عبد خویش فرموده اید به حکم من علمنی حرفا...
نیز از صبوری دوستان خصوصا آنها که حکم استادی دارند سپاسگزارم
🌴دکتر غفرانی
سلام و رحمت و برکات الهی بر شما
ظاهرا « *تمام آفرینش، بر هفتاد و سه حرف استوار است* » که تعلیم و تعلم آن، « *عامل بندگی* » می شود
و چون چهارده معصوم صلوات الله علیهم بر « هفتاد و دو حرف آن با تعلیم الهی »، إشراف کامل دارند؛ لذا در اوج مقام بندگی هستند.
به همین دلیل، در یکی از دعاهای ماه نورانی رجب باید به خودمان یادآوری کنیم که:
..... *لَا فَرْقَ بَيْنَـــكَ وَ بَيْنَــــها إِلّا أَنَّــــهُمْ عِبادُكَ وَ خَلْقُكَ* ..... ،
یعنی: « میان تو ای خدا و « متولیان أمر تو » هیچ فرقی نیست جز اینکه آنان عبد و مخلوق تو هستند. »
پس اینکه امام المتقین حضرت أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه فرمودند: *هر که « حرفی » به من بیاموزد من عبد و بنده او می شوم*،
از « جنس این حرف های متدوال میان ما » نیست بلکه « از جنس آن حروف » است.
پس ضمن تشکر از حُسن ظن شما، لطفا حُرمت این عبارت موحدانه حضرت مولا را حفظ کنید و آن را برای من و امثال من به کار نبرید. ممنون.
🍃واژه: #عبد #سپاس گزاری
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۸۶
🌾آهای أهالی گروه محترم
ضمن عرض سلام و احترام و صبح بخیر،
توجه شما عزیزان را به این نکته جلب می کنم که در ماه « دوازدهم » هستیم اما هنوز « ماه دوازدهم » ظهور نفرموده که مهمترین دلیلش « آماده نبودن » اولین حامیان ایشان است.
لذا از شما عزیزان دعوت می کنم با خواندن و فهمیدن عبارات نورانی زیر از خداوند بخواهیم که ما را از متمسکین صادق و مخلص أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه و أئمه أطهار صلوات الله علیهم قرار دهد و در زمینه سازی ظهور آخرین حجتش ما را هم سهیم فرماید.
خابَ الْوافِدُونَ عَلَىٰ غَيْرِكَ وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلّا لَكَ وَ ضاعَ الْمُلِمُّونَ إِلّا بِكَ وَ أَجْدَبَ الْمُنْتَجِعُونَ إِلّا مَنِ انْتَجَعَ فَضْلَكَ،
آنها که بر غیر تو بار یافتند ناامید شدند و آنها که *به کاری جز توجه به تو* پرداختند زیانکار شدند و آنها که به درگاه غیر تو وارد شدند به تباهی رسیدند و سودجویان ورشکسته شدند، مگر آنان که از فضل تو بهره مند شدند،
بَابُكَ مَفْتُوحٌ لِلرَّاغِبِينَ وَ خَيْرُكَ مَبْذُولٌ لِلطَّالِبِينَ وَ فَضْلُكَ مُباحٌ لِلسَّائِلِينَ وَ نَيْلُكَ مُتَاحٌ لِلْآمِلِينَ وَ رِزْقُكَ مَبْسُوطٌ لِمَنْ عَصَاكَ وَ حِلْمُـكَ مُعْتَرِضٌ لِمَنْ نَاوَاكَ،
باب رحمتت به روی مشتاقان باز شده و *خیـــر تو (فقط) برای طالبین عطا شده* و فضل تو برای خواهندگان مجاز شده و تقرب به تو برای آرزومندان آماده شده و رزق و روزی تو حتی برای نافرمانان تو گسترده شده و بردباری تو آنهایی را که به دشمنی با تو برخاستهاند نیز در بر گرفته است.
عَادَتُكَ الْإِحْسانُ إِلَى الْمُسِيئِينَ وَ سَبِيلُكَ الْإِبْقاءُ عَلَى الْمُعْتَدِينَ.
شیوهی تو برخورد زیبا با بدکاران است و روش تو فرصت دادن به متجاوزان است،
اللّٰهُمَّ فَاهْدِنِى هُدَى الْمُهْتَدِينَ وَ ارْزُقْنِى اجْتِهادَ الْمُجْتَهِدِينَ وَ لَا تَجْعَلْنِى مِنَ الْغَافِلِينَ الْمُبْعَدِينَ وَ اغْفِرْ لِى يَوْمَ الدِّينِ.
خدایا؛ مرا به راه رهیافتگان راهنمایی فرما و جهادِ جهادگران را روزیام قرار ده و مرا از غافلان دور مانده (که از چارپایان گمراه ترند) قرار مده و روز ظهور تمام دین، مرا بیآمرز.
🍃واژه: #رجب #ماه_دوازدهمین
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۸۷
🌴 سلام استاد بزرگوار
عید میلاد امامت و ولایت بر شما پیشاپیش مبارک
امیدوارم سایه پر لطف شما بر سر تمام ما مستدام باشد و در سایه توجهات خداوند بتوانیم به زیبایی قدردان آموزه های گرانقدر شما باشیم
#سوال
🌷سوالی داشتم ......خیرُکَ مَبذولُ للطّالبین یعنی تا واقعا نیاز خود را درک نکنیم و نفهمیم که فقیر درگاه الهی هستیم و به دست خودمان کاری برای خودمان نمی توانیم صورت دهیم فرجی اتفاق نمی افتد
🌾سلام و رحمت و برکات الهی بر شما.
#جواب
🌿می دانید که « *شکستن نماز واجب، حرام است* » مگر برای « *پنج چیز* » که یکی از آنها مراجعه « *طلبکار* » است.
« طلبکار » آنقدر شأن مهمی دارد که نماز واجب را برای پرداختِ طلبش، باید شکست.
*تمام* شرکت کنندگان کنکور « *می خواهند* »که رتبه یک رقمی داشته باشند و در بهترین رشته و در بهترین دانشگاه قبول شوند، اما *فقط « طلبکاران* » به آن خواسته می رسند.
۳۰ ضرب در ۵ می شود حدود « یکصد و پنجاه » بار در این ماه می گوئیم: خدایا؛ جمیع خیر دنیا و جمیع خیر آخرت را به « مـــــن » بده. (بدون اینکه از خودم بپرسم که برای چه مقصد و مقصودی چنین تقاضایی دارم؟ حالا اگر شوخی شوخی خداوند هم تمام خیرها را هم به من داد به چه درد من می خورد؟ آیا باید آنها را ترشی بیاندازم؟ پس انداز کنم؟ تلنبار کنم؟ یا باید « *خیرات حسان* » بشوم؟)
پس طبیعی است که اگر در هر أمری، « طلبکار » نباشیم و خود را « لایق و قابل و مستحق » آن نبینیم و ندانیم، منتظر « إجابت » آن چیز هم نخواهیم بود و نباید منتظر اجابتش باشیم
لابد با خودمان می گوئیم: سنگ مفت گنجشک مفت. می گیم یا خدا می ده یا نمی ده. بی خیال!!!
🍃واژه: #رجب #خیر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۸۸
#سوال
استاد گرانقدر
🌷با توجه به صفحه ١۶١ کتاب از سیادت تا وزارت
چطور میشود بچه ها را از منیت های دوران کودکی رهاند؟
#جواب
🌿 ۱ـ کتابی که در اختیار شما قرار گرفته، (برای کاهش حجم و کاهش هزینه) چند بار خلاصه و بسیاری از توضیحات آن حذف شده است.
۲ـ منیت، در ابتدای تولد با فرزند به دنیا *نمی آید* بلکه بعدا تحت تأثیر رفتار والدین و اطرافیان، فرزندان کم یا بیش گرفتار این توهم می شوند.
پس هر قدر والدین با « خودخواهی و منیت و نفسانیت » خودشان بیشتر مبارزه کنند و در گفتار و رفتار خود عاقلانه و مؤمنانه نشان دهند که « طرفدار حق » و « تسلیم أمر خالق » هستند، فرزندان هم کمتر در معرض این توهم منیت قرار می گیرند.
با عرض معذرت باز هم لازم است از مردم « عشایر و روستائیان » مثال بزنم که زندگی « طبیعی » دارند و کمتر گفتار و رفتار « تصنعی » و « منافقانه » در آنها دیده می شود. لذا فرزندانشان کمتر گرفتار خودخواهی و خودپرستی می شوند و معمولا روابط سالم و شادی دارند.
برای اینکه روشن شود چقدر والدین و اطرافیان در فراهم آوردن « زمینه خودخواهی » دخالت دارند به یاد بیاورید که قبلا در تمام مدارس کشور و جهان، چهار نفر و بعد سه نفر در یک نیمکت می نشستند و با کمترین تنش با هم درس می خواندند و دانشمند و سیاستمدار و اساتید و معلمین خوبی هم می شدند.
اما الآن در مدارس غیر انتفاعی، هر دانش آموزی یک میز و صندلی و چیزهای اختصاصی دیگری دارد و دفتر و کتاب و خوراکیش را که با بی دقتی در منزل جاگذاشته با آژانش برایش ارسال می شود و .... طبیعی است که آنها گرفتار خودخواهی شوند و دائما وسائلشان را با دیگران مقایسه کنند و به رقابت و یا حسادت بپردازند و باز هم با هم درگیر باشند.
البته:
۱ـ تلاش برای تقویت « *رشد اجتماعی؟* » با فراهم آوردن شرائط « *کارها و فعالیتهای گروهی* »،
۲ـ و جلوگیری از « *زندگی جمعی؟* » و از بین بردن شرائط « مقایسه و رقابت »،
برای « درمان خودخواهی » و « آماده شدن برای ازدواج » و « حضور مفید در اجتماع » بسیار مفیدند.
#سوال
🌷لطفا فرق « اجتماعی » بودن با « جمعی » بودن را در میان أعضاء گروه خودتان به بحث بگذارید و جمع بندی نهایی آنان را در اینجا منعکس بفرمائید. ممنون.
🍃واژه: #منیت #سیادت_تا_وزارت #اجتماعی #جمعی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۸۹
#سوال
🌷مگر والدین با رفتارشان و نوع تربیتشان بر شخصیت فرزندشان اثر نمی گذارند. مثلا بچه ای که در یک خانواده خلافکار مثل دزد، معتاد. آیا می شه انتظار داشت اون فرزند سلامت باشه و زندگی عاقلانه را انتخاب کنه؟
#جواب
با سلام و احترام و تبریک این ایام نورانی
اینکه فرموده اید: « مگر والدین با رفتارشان و نوع تربیتشان بر شخصیت فرزندشان اثر نمی گذارند؟»
🌿پاسخ قرآن: خیر است. *هر انسانی به خاطر داشتن « عقل و فطرت» قطعا « مختار » است*.
بر خلاف إلقاء روانشناسان و جامعه شناسان (که محصول توهم اومانیسم هستند) والدین و وراثت و محیط و دوستان و دشمنان و ابلیس و.... همگی « زمینة » آزمایش ما را فراهم می آورند و اما ما را به کاری « مجبور » نمی کنند.
🍃واژه: #تربیت #مختار
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۰
#سوال
با عرض سلام و ادب و تبریک ایام ولادت پدر امت امیر مؤمنان علی علیه السلام
🌷عبارت کتاب از سیادت تا وزارت صفحه۱۶۴ به چه معناست؟ 👇👇
«بین او و حدی از حدود کفر فاصله ای نیست»
این یعنی ایده آل است؟
ب نظر میاد ک وقتی فاصله ای نباشه یعنی کافر شده
#جواب
با سلام و احترام و تبریک این ایام نورانی به شما و تمام افراد گروه شما.
🌾 فردا از ایام الله و سالروز « شکافته شدن کعبه » به افتخار مادر شوهری که هم نام عروس عزیز خود بود و میلاد فرخنده « قبله نما » بشریت و روز « تجلیل از مقام پدر » است.
پس همگی برای سلامتی فرزند بزرگوار ایشان و آخرین حجت الهی که اکنون « پدر امت » هستند دعا کنیم و فردا « روز پدر » را به نایب عزیزشان مقام معظم رهبری حضرت آیه الله خامنه ای تبریک عرض کنیم و سلامتی و اقتدار روزافزون ایشان را از خداوند منان مسئلت کنیم.
🌿 احتمالا منظور آن حدیث اینست که: از یکسو فرزندان، بسیار « زودرنج » و « آسیب پذیر » و « نازَک = شکننده » هستند و از سوی دیگر بشر بر « صراط » از مو باریکتر قرار دارد،
لذا والدین نباید با فشار بیش از توان آنها، آنها به » کفر = خودخواهی » و « شرک = ناشکری » بکشانند و هُل بدهند.
والدین نباید با فشار نامتعارف به فرزندان (در هر زمینه ای مثل: نماز و روزه و حجاب) آنها را به رفتاری بکشانند که به « عاق والدین » و « خانواده گریزی » گرفتار شوند.
🌷پرسش: پذیرش کدام توصیه ی والدین برای فرزندان « خیلی گران و سنگین » است و زور دارد؟
🌿احتمالا: کارهایی که والدین خودشان « با رغبت و به درستی » انجام نمی دهند وقتی از فرزندان انجام همان کارها را می خواهند، آنها را به دین گریزی، خانواده گریزی و به کفر و شرک و گناه وامی دارند.
🍃واژه: #کفر #ایام_الله #روز_پدر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۱
🌾 سلام استاد و تشکر از زحماتتون
ممنون از اینکه ما را ملزم می کنید که فکر کنیم و جواب بدیم حتی اگه اشتباه باشه
استاد راستشو بخوای گاهی از جواب های پیش پا افتاده و غلط خود خجالت می کشم در مقابل جواب های دوستان. چون من مثل خیلی ازدوستان گروه سواد علمی قرآنی ندارم و بیسواد هستم
ولی چون وظیفه ام می دونم حد اقل تشکری که میشه کرد و بی احترامی نشود، سعی می کنم جواب بدم
ولی بعدش که جواب نهایی را در گروه می گذاری. قشنگ تو ذهن ام می مونه وانگار حک می شود و دیگه فراموش نمی کنم.
🌴 با سلام و احترام و تبریک این ایام نورانی
در سال های بسیار دور زمانی که تازه « جزء سی قرآن » برای آموزش قرآن در دبستان ها توزیع شد، به حضرت آیه الله بروجردی عرض شد که: بچه های دبستانی، حرمت قرآن را رعایت نمی کنند و این کتابچه قرآنی گاها کثیف می شود و یا زیر دست و پا می افتد.
حضرت آیه الله بروجردی رحمه الله علیه فرمودند: *چون « قصد آموزش در کار است، اشکالی ندارد.*
پس: این گروه، کانون « تمرین اظهار نظر » و محل « تمرین تفکر و اندیشیدن » است پس قرار نیست به اظهار نظرات من و شما، « نمره » داده شود. پس لطفا « بدون تحقیر خود » و « بدون کمترین دغدغه ای » در تمام مسائل مطرح در گروه به راحتی إظهار نظر بفرمایند.
امیدوارم همگی عاقبت بخیر شویم.
🍃واژه: #تمرین_تفکر_و_اندیشه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۲
🌾 سلام و درود خداوند بر شما
#سوال
🌷اما استاد به نظرتون بد نیست در (قطرات بارانی۲۸۷) از خداوند طلبکار باشیم اخه ما هر چه داریم از اوست چطور می توانیم طلبکار باشیم؟
آیا منظورتان آمادگی است؟
#جواب
🌿با سلام و احترام و تبریک این ایام نورانی
شما کاملا درست فرمودید: کلمه ی « طلبکاری » زیبا و درست نیست پس بهتر است همان کلمه ای که در دعا هست را به کار ببریم و آن « *طالـــــــب* » و « *تشــــنه* بودن » است.
*انسان « طالب »، (مثل فرد تشنه) بسیار « مشتاق تر از « طلبکار » است.*
🍃واژه: #طلبکار #طالب
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۳
🌾سلام و رحمت و برکات و تحیت الهی بر شما اساتید و سروران و بزرگواران عزیز و محترم؛
سالروز میلاد فرخنده و نورانی مولود کعبه، معجزه بزرگ آفرینش و قبله نمای بشریت و فرزند عزیز حضرت فاطمه بنت أسد و برادر و وصی رسول أعظم صلی الله علیه و آله و همسر بی همتای حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، حضرت أمیرالمؤمنین امام علی بن ابی طالب صلوات الله علیه ، بر شما شیعیان و دوستداران أهل البیت صلوات الله علیهم أجمعین، مبارک باشد و إن شاء الله تعالی ما و شما از متمسکین به ولایت آن امام همام باشیم و خداوند به عظمت وجودی آن قرآن ناطق، امت اسلامی و تمام بشریت امروز جهان را از این بلیه و آفت دست ساز افراد شیطان صفت به سلامت برهاند.
با عبارت های زیبای خود، بزرگواری خودتان را إثبات و من تهیدست را شرمنده کردید.
خداوند منان، تمام دعاهای خیر شما را برای رهبر معظم و حکیم و عزیزمان که امروز محور امید مستضعفان جهان هستند، إجابت فرماید و وجود بسیار بسیار ارزشمند ایشان را تا ظهور آخرین حجتش مقتدرانه حفظ فرماید. إن شاء الله تعالی
🍃واژه: #سیزدهم_رجب #تبریک
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۴
🌴آهای أهالی محترم گروه
حمد و سپاس و تشکر بی پایان به پیشگاه خداوند مهربانی که امروز را هم به من و شما « *فرصت زندگی* » بخشید. صبحتان بخیر و عیدتان مبارک.
#سوال
🌷پرسش « موکب اربعینی » امروز ما اینست:
قرآن، دو بار این « دعا » را مطرح فرموده است:
.... وَ اللَّهُ يُحِبُّ *الصَّابِرينَ* (۱۴۶) وَ ما كانَ قَوْلَهُمْ إِلاَّ أَنْ قالُوا: رَبَّنَا اغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَ إِسْرافَنا في أَمْرِنا وَ *ثَبِّــتْ أَقْدامَـــنا* وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْكافِرينَ (۱۴۷) فَآتاهُمُ اللَّهُ ثَوابَ الدُّنْيا وَ حُسْنَ ثَوابِ الْآخِرَةِ وَ اللَّهُ يُحِبُّ *الْمُحْسِنينَ* (آل عمران/۱۴۸)
.... صابرین، افرادی هستند که سخنی جز اين ندارند که بگویند: خدایا گناهان ما و حریم شکنی های در كارهایمان را بیامرز و *گامهاى ما را استوار نگهدار* و ما را علیه افراد خودپرست و كافر ، حمایت فرما ....
بفرمائید: برای تحقق « ثَبِّــتْ أَقْدامَـــنا » (خصوصا در روابط خانوادگی)، چه باید کرد؟
برای اینکه « *تمام اقدامات » انسان در طول زندگی و در مسیر « حق »، « ثابت » بمانند* چه چیزی باید « ثابت » بماند؟
لطفا یک پاسخ کوتاه قرآنی و یک پاسخ بسیار کوتاه توضیحی برای آن بفرمائید.
حی علی التفکر
🍃واژه: #صابرین #محسنین #ثبت_اقدامنا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۵
💥اطلاعیه:
مقام معظم رهبری که خداوند ایشان را از جمیع بلایا حفظ فرماید، برای استفاده مؤمنین از برکات و فضائل اعتکاف امروز و فردا و پس فردا، فرمودند: در هر سه روز نماز حضرت جعفر بن ابی طالب خوانده شود.
نماز آن بزرگوار به این صورت است که:
دو نماز دو رکعتی خوانده می شود که:
در رکعت اول بعد از حمد سوره زلزال و در رکعت دوم بعد از حمد سوره عادیات
و در رکعت اول نماز دوم بعد از حمد سوره نصر و در رکعت دوم بعد از حمد سوره توحید خوانده می شود.
و قبل از رکوع در هر چهار رکعت *پانزده بار تسبیحات اربعه* و در رکوع و بعد از رکوع و در سجده اول و بعد از سجده اول و در سجده دوم و بعد از سجده دوم در هر چهار رکعت هر کدام *ده بار تسبیحات اربعه* خوانده می شود.
🍃واژه: #اعتکاف #نماز_جعفر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۶
🌴 ما شاء الله و هزاران آفرین به شما که امروز به برکت مولود کعبه به وجد آمده اید و با پاسخ های بسیار پر نکته و زیبا و منطقی و قرآنی و عرفانی خود گروه را نورباران کرده اید.
از یکایک شما سروران عزیز بسیار سپاسگزارم.
#سوال
🌷پرسش این بود که برای تحقق «*ثَبِّــتْ أَقْدامَـــنا* (خصوصا در روابط خانوادگی)، چه باید کرد؟
یا: « برای اینکه تمام اقدامات انسان » در مسیر « حق »، « ثابت » بمانند چه چیزی باید « ثابت » بماند؟
#پاسخ
🌿جمع بندی پاسخ های شما این است که:
اگر « *افکار و باورها و اعتقادات* » زنان و شوهران (و افراد مجاهد و انقلابی) در مواجهه با حوادث مختلف و فراز و نشیب زندگی، تغییر و افول نکنند و دچار شک و تردید و ارتداد نشوند و خلاصه اگر « *قول و ایمان* » آنها « *با تقوا و صبر و استقامت در حمایت از ارزش های الهی* »،« ثابت » بماند، قطعا « أقدام » و « إقدامات » آنان نیز در تمام زمینه ها، « ثابت » می ماند.
اما اگر « *نظرات* » زن و شوهر (و افراد جامعه)، « *خودخواهانه* » باشد و مستدل و مستند و عمیق نباشد، آنها دچار « *ریـــزش* » شده و بر خلاف « اقدامات اسلامی و انقلابی قبلی » خود عمل خواهند کرد و به « ضدیت » با باورهای قبلی خود می پردازند و. صدقات و برکات و اقدامات مفید خود را باطل و بی ارزش می کنند و زیانکار می شوند.
🍃واژه: #ثبت_اقدامنا #پاسخ #قطرات_بارانی_۲۹۴
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۷
🌾 هفته پیش این پرسش در گروه مطرح شد که:
#سوال
🌷چرا در ماه رجب و پس از هر نمازی، حدود ۱۵۰ بار من باید از خداوند بخواهم که « *تمام خیر دنیا » و « تمام خیر آخرت* » را به « *مـــــن* » بدهد؟
« تمام خــــیرها » را برای چه مقصودی باید بخواهم؟ و تمام خیرها به چه درد من می خورد؟
🌴با تشکر از پاسخ های متنوعی که أعضاء محترم گروه مطرح کردند و با اینکه دو بار پرسش مجددا توضیح داده شد اما احتمالا جز برای دو سه نفر ، ظاهرا پرسش به خوبی برای سایر عزیزان روشن نبود و نشد.
#پاسخ
🌿 در هر حال به نظر می رسد که « عظمت ماه رجب » در فرصتی است که برای « *خودشناسی و خودسازی* » برای « رجبیون » فراهم می آورد.
و یکی از مهمترین درس های خودشناسی اینست که:
انسان این *لیاقت و قابلیت و ظرفیت و استحقاق* را دارد که اگر بخواهد میتواند « *مظهر تمام صفات جمال و جلال الهی* » و « *مظهر اراده و أمــــر الهی* » و « *خلیفه* » خداوند و « *ربــــانی* و مظهر ربوبیت الهی » و « *رحمت لــلــعالمین* » باشد.
مثل *حضرت ذوالقرنین* عجل الله تعالی فرجه الشریف که خداوند « *اجازه تصرف در هر چیزی* » را به ایشان سپرده: (إِنَّا مَكَّنَّا لَهُ فِي الْأَرْضِ وَ آتَيْناهُ مِنْ كُـــــلِّ شَيْءٍ سَبَباً ) و ایشان را کفیل تام الإختیار خود قرار داده و « پاداش و مجازات تمام افراد بشر » را هم به ایشان واگذار فرموده: (...قُلْنا يا ذَا الْقَرْنَيْنِ إِمَّا أَنْ تُعَذِّبَ وَ إِمَّا أَنْ تَتَّخِذَ فيهِمْ حُسْناً کهف/۸۶)( إیاب الخلق الیکم و حسابهم علیکم .../زیارت جامعه)
پس چنین انسانی برای رسیدن به چنان مقام عرشی و جایگاه والایی و رسالت و وراثت جهانی، باید « تمام افکار و گفتار و رفتار و اخلاق و مواضعش »،« خیــــر و خوب و پاک و آیت و حجت الهی » باشد و هیچ « شر و شرارتی » از او صادر نشود و حتی « محتمل » هم نباشد * ....
تا جایی که اصلا « *هیچ فرقی میان او با خداوند جز مخلوقیتش » نباشد* ....
لذا در یکی از دعاهای نورانی ماه رجب باید (به خودمان بفهمانیم و) بگوئیم:
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ بِمَعانِى *جَمِيــــــــعِ مَـــا يَدْعُــــوكَ بِهِ وُلاةُ أَمْــــرِكَ* ......
*لَا فَرْقَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَها إِلّا أَنَّهُمْ عِبادُكَ وَ خَلْقُكَ* ....
خدایا، از تو میخواهم، به حق مفاهیم هر چیزی که متولیان أمر تو تو را به آن میخوانند، آنان که امین راز تو هستند ..... هم آنان که معادن کلمات تو و پایههای توحید تو و آیات تو و مقامات تو ... هستند .....
و بین تو و آنها هیچ فرقی نیست جز اینکه آنان بندگان و مخلوق تو هستند ...
که اگر مؤمن در ماه رجب به چنین شناختی از جایگاه حقیقی خود برسد، در ماه شعبان با تمام وجودش از خداوند تقاضا می کند که: خدایا؛ مرا از (تعلق و وابستگی و دلبستگی و اسارت) هر چیزی غیر از خودت، رها کن: .... *الهی هب لی کمال اإنقــــــطاع الیک* ...
پس در این ماه عزیز هر روز پنج بار باید به خودم تفهیم کنم که « مـــن » چنین جایگاه و استحقاقی دارم، پس اگر هنوز به آن نرسیده ام، به خاطر: « غفلت و جهل و جهالت و از خودبیگانگی » و « تنبلی و سستی » و « نفسانیت و خودخواهی و خودپرستی » خود من می باشد. اینکه از رسول اعظم صلی الله علیه و آله نقل شده که فرموده اند: می خواستم. همه مثل امیرالمومنین باشند معلوم می شود که این استحقاق برای هر زوجی فراهم و ممکن است.
🍃واژه: #رجب #خیردنیا #خودشناسی #ذوالقرنین #شعبان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۸
🌾سلام استاد بزرگوار
پیشنهاد می کنم قسمت هایی از دروس را که صلاح می دانید بصورت آنلاین یا صوتی برگزار کنید
و دوستان در پایان مباحث سوالات خود را بپرسند
🌴 دکتر غفرانی: با تهاجم این « *ویروس دست ساز تحصیلکرده های زرنگ و ممتاز مدارس غیر انتفاعی و دنیاطلب* » و « خانه نشین شدن اکثر مردم »، متأسفانه « درگیری زن و شوهرها هم به اوج خودش رسیده » لذا کثرت و حجم پرسشهای خصوصی آنقدر زیاد است که متأسفانه چنین تمرکز و فرصتی را برایم باقی نمی گذارد.
#سوال
🌷استاد یعنی چون زن و شوهر، اوقات بیشتری رو در کنار هم هستند
اختلافاتشون هم بیشتر می شه؟
چرا اینجوریه؟ چقدر به عدم خودشناسی و منیت مربوطه؟
از چند نفرم پرسیدم، می گفتن کلا هر وقت زمان بیشتری رو با همسرمون هستیم، یه دعوا پیش میاد و از الان موندن عید امسال رو که قرار هست، دید و بازدید نرن، تو خونه چیکار کنند تا دعواشون نشه یا کمتر شه.
#پاسخ
سلام و رحمت الهی بر شما.
🌿وقتی افراد خانواده (مثل این ایام) بیشتر در کنار یکدیگرند، « بروز و ظهور اختلافاتشان »، بیشتر می شود.
در واقع « بد اخلاقی » مثل ویروس پخش می شود و بقیه را هم درگیر می کند.
همانطور که افراد برای « مبتلا نشدن به ویروس »، ماسک می زنند و دست و صورت خودشان را ضد عفونی می کنند، هر کدام از افراد خانواده که « عاقل تر و بالغ تر و فهیم تر و مؤمن تر » است باید برای « دو مقصود » بیش از سایرین « مراقب خودش » باشد.
۱ـ دیگران را با بداخلاقی خود آلوده نکند، ۲ـ خودش به بیماری بداخلاقی دیگران مبتلا نشود.
برای « کاهش اختلافات » و « افزایش تفاهم و همدلی و همکاری » پیشنهاد می شود:
۱ـ « *قصد و نیت* » گفتگوی خود را بر مبنای « *تکریم و تجلیل و تحسین* » خداپسندانه بگذارید.
۲ـ « *حساسیت های* » یکدیگر را زیرکانه بیابید و به آنها توجه کنید و احترام بگذارید.
۳ـ « *مشترکات* » خود را با طرف مقابلتان کشف و بیان و « *نکات مثبت* » را تشویق و تقویت کنید.
۴ـ از « *پُر حرفی* و جدال لفظی » و « *نیش و کنایه و تحقیر* » بپرهیزید. (خصوصا بانوان)
۵ـ با « *پرسش های ساده و هنرمندانه* »،« زمینه *تفکر و تعقل* » افراد را فراهم آورید.
۶ـ برای انجام کارهای خانه، از همسر و فرزندان، « *کمک بخواهید* » اما کاری را به آنها « *تحمیل* » نکنید.
۷ـ دنبال « *أحسن الحال* » باشید و نگذارید « *خاطرات تلخ گذشته* » مرور و مطرح شوند.
🍃واژه: #اختلافات_زوجین #بداخلاقی #ویروس
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۹
🌾 با سلام و احترام و تشکر ویژه از استاد گرانقدر بابت پاسخ های عالی و جامعتان
#سوال
🌷الان ما عالم شدیم که باید برای تحمل زحمات و آزار اطرافیان چنین تفکری داشته باشیم ولی هنوز عالم بی عمل هستیم چرا با این همه علمی که به این مطالب داریم نمیتوانیم حریف نفس سرکش شویم و باز در جایی که باید به علممان جامع عمل بپوشانیم هنرش را نداریم ؟ برای پیدا کردن هنر عمل به علم چکار باید کرد؟
#پاسخ
سلام و رحمت و برکات الهی بر شما.
🌿« *علم یا دانش »، چون فقط جنبه ذهـنی دارد لذا باعث « مسئولیت پذیری » نمی شود* و لباس « عمل » نمی پوشد.
اما اگر شخص در آن مورد به حدّی از « *معرفت و شناخت عقلی و باور و اطمینان قلبی* » برسد که خودش را در معرض « *سئوال و پاداش و مجازات الهی* » ببیند و به « *اراده و عزم و ایمان* » دست پیدا کند در آن صورت « آن علم » حتما « عمل آفرین » می شود.
پس تمام سیگاریها و معتادینی که می دانند کارشان « زیان آور » است و فرزندانشان را از آنها منع می کنند چون « عقلانیت و اراده و عزم و ایمان » خود را تقویت نکرده اند لذا کار زشت و مضر خود را ترک نمی کنند.
پس باید بکوشیم « عقلانیت و اراده و عزم و ایمان » خود را آنچنان تقویت کنیم که همواره خودمان را در معرض « نگاه ذره بین خداوند سمیع و بصیر » و « مسئول » ببینیم تا علممان برایمان محترم شود و عامل به علممان باشیم.
🍃واژه: #علم #عمل #عقلانیت #اراده #عزم #ایمان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۰۰
#سوال
🌷این تصور در من همیشه وجود داشته، فقط کسانی به این درجات عالی میرسند که از هر نظر ، محیط زندگی ، فضای خانوادگی ، کلا هر عامل موثر در انحراف یا تعالی آدمیزاد ، در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارند !!
#پاسخ
🌿اینکه فرمودید: « فقط افرادی به این درجات عالیه میرسند که محیط زندگی و فضای خانوادگی و شرایط بسیار مطلوبی دارند » ،
« کلام عاقلانه و مؤمنانه و درستی نیست » زیرا « هیچیک از أنبیاء و أولیاء الهی » در شرائط مطلوب نبودند بلکه کوشیدند شرائط مطلوب را برای رشد و تکامل و تعالی مردم فراهم آورند.
این إلقاء روانشناسان و جامعه شناسان است که برای تقویت مستکبرین و تضعیف مستضعفین و بر خلاف پیام صریح أنبیاء الهی و کلام روشن قرآن، انسان را « محصول وراثت و محیط » و « مجبور » می پندارند.
انسان عاقل و مؤمن که می کوشد « حجت و آیت الهی » شود، « منفعل و جوگیر » نیست بلکه محیطش را با « بیان مستدل و مستند و روشن خود » نورانی می کند.
« خوب بودن در شرائط خوب »، اصلا زیبا نیست،
اما « خوب بودن در شرائط بد مثل حضرت آسیه سلام الله علیها » بسیار زیبا و ستودنی » است.
🍃واژه: #خوب_بودن #وراثت #محیط
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۰۱
#سوال
🌷جمله *لا یقاس بنا احد* امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه، با این مقامی که همه ما میتوانیم به آن برسیم چطور جمع میشود؟
اصلا این عبارت ربطی به این موضوع دارد!!؟
#پاسخ
🌿 ۱- یکی از شگفتی های آفرینش خداوند اینست که « هر مخلوقی، ویژگی های خاص خود را دارد و منحصر به فرد است »،
پس غیر از أئمه أطهار صلوات الله علیهم که « نور واحد » هستند، هیچ دو مخلوق دیگری قابل « مقایسه » با هم نیستند.
۲ـ راه تکامل و تعالی و تقرب به بارگاه الهی برای تمام افراد بشر « باز » است و همه می توانند « حجت و آیت خدا » باشند اما مراتب و درجات آنها با هم « برابر » نیست.
۳ـ هفته قبل در پاسخ به پرسشی(قطرات بارانی_۲۶۳) درباره سوره « بلد » دو بار از عبارت « *صـادر اول* » استفاده کردم اما متأسفانه هیچیک از أعضاء گروه درباره آن چیزی نپرسید.
اکنون برای اینکه فرمایش أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه در خطبه سوم نهج البلاغه که مردم را با « أهل البیت » قابل قیاس نمی دانند، روشن شود،
#سوال
🌷لطفا شما یا اساتید حاضر در گروه بفرمائند: « صادر اول » یعنی چه؟ و کیست؟
🍃واژه: #لایقاس_بنا_احد #صادر_اول #منحصر_به_فرد #خطبه۳_نهج_البلاغه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۰۲
ادامه قطرات بارانی_۳۰۱
#جواب_دوستان
با سلام خدمت همه ی عزیزان و استاد گرامی
🌿راستش من به شخصه از بحث های فلسفی صادر اول اطلاعی ندارم ولی از توضیحاتی که اونروز فرموده بودید اینطور برداشت کردم که صادر اول رسول اکرم صلی الله علیه و آله هستند از این رو سؤالی هم برام ایجاد نشد و چون قبلا در صحبت های شما شنیده بودم اینطور برداشت کردم که در مقام مثال اگر فرض کنیم شخصی بین دو آینه ایستاده و بی نهایت تصویر از او تشکلیل می شود، آن اولین تصویری که از او تشکیل شده مانند صادر اول است که سایر تصاویر در اصل تصویر آن عکس اول است.
#پاسخ دکترغفرانی
سلام و رحمت و برکات الهی بر شما و سروران عزیزی که اظهار نظر فرمودند.
و ما شاء الله به حافظه شما که چه خوب مطالب را ضبط کرده است.
🌿بله اگر فردی میان « دو آینه ی روبروی هم » قرار بگیرد، تصاویر بسیار زیادی در آن دو آینه پدید می آیند که هر چند تمام آن تصاویر، جلوه و مظهر او هستند، اما:
۱ـ فقط تصویر اول (که می توان آنرا صادر اول نامید)، شبیه ترین عکس به آن فرد است به نحوی که هیچ یک از تصاویر مراتب بعدی را با آن « تصویر یا صادر اول »، *نمیتوان مقایسه کرد*.
۲ـ تمام تصاویر پدید آمده، « مظاهر تصویر یا صادر اول » هستند: لو لاک و ما خلقت الأفلاک ....
۳ـ هر تصویر « مظهر » تصویر *قبـل* از خود و « واسطه » ظهور تصویر *بعـد* از خود می باشد.
یعنی تصویر دهم از نهم و او از تصویر هشتم و او از تصویر هفتم پدید آمده و تصویر دهم، واسطه پیدایش تصویر یازدهم است.
۴ـ هر قدر *مرتبه ی* این تجلی پائین تر میرود، « شباهت » آن تصویر با صاحب تصویر « کمتر » میشود.
*سئوال*:
🌷آیا ما می توانیم « جمیع خیر دنیا و آخرت » را از خداوند بخواهیم و خداوند هم آنها را به ما بدهد؟
پاسخ:
🌿قطعا *آری*، اما نه این معنا که « صادر اول » متعدد شود بلکه ما هم می توانیم مثل اصحاب خاص امام حسین صلوات الله علیه در وجود « امام »،« *حــــل* » شویم.
« حل » شویم یعنی: در همین فرصت کوتاهی که در دنیا داریم، « عاشورایی » شویم.
یعنی: به اوج چنان « معاشرتی صادقانه و مخلصانه و موحدانه » برسیم که ما را در « *صفر جلو یک* » مندرج کند = ۱۰ = عشر (که به قابلیت و لیاقتی برسیم که به ما هم بفرمایند: مــنا أهل البیت)
زیرا به محض اینکه « قیامت » بر پا شود، « هر گونه معاشرتی، تعطیل » می شود:
إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ .... *وَ إِذَا الْعِشارُ عُطِّلَتْ*
🍃واژه: #صادر_اول #حل #عشر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۰۳
ادامه قطرات بارانی_۳۰۱
#جواب_دوستان
🌷در خصوص عقل اول؛ امام خمینی(ره) در کتاب مصباح الهدايه... حکماء و فلاسفه اسلامی عقل را صادر اول و عرفا نور پیامبر اکرم(ص) را صادر اول می دانند در خاطر دارم که حضرتش بحث هایی دارد که وحدت می دهد به نظر این دو طایفه. آنچه شاید خیلی جالب باشد که عقل و وجود مبارک نبی رحمة للعالمين(ص) به یک معنی گرفته شده است.
#جواب دکتر غفرانی: سلام و رحمت و برکات الهی بر شما سرور عزیز.
ضمن تشکر فراوان از بیانات شما،
🌿بله به نظر می رسد خداوند به « هر یک از افراد بشر یک عقل و یک روح و یک جان *نـداده* است » بلکه
عقل و روح و جان، فقط در *یک خورشید* عالم تاب تجلی دارد و *تمام مردم و تمام خلائق در پرتو تابش او جان می گیرند و تعقل می کنند* که وجود مقدس ایشان در دعای ندبه او چنین معرفی شده است:
... إِلى حَبیبِکَ وَ نَجیبِکَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ فَکانَ کَمَا انْتَجَبْتَهُ *سَـیِّدَ مَنْ خَلَقْتَـهُ* وَ صَفْـوَةَ مَنِ اصْطَفَیْتَهُ وَ أَفْضَلَ مَنِ اجْتَبَیْتَهُ وَ أَکْرَمَ مَنِ اعْتَمَدْتَهُ *قَدَّمْتَهُ عَلى أَنْبِیائِکَ* وَ بَعَثْتَهُ إِلَى الثَّقَلَیْنِ مِنْ عِبادِکَ وَ أَوْطَأْتَهُ مَشارِقَکَ وَ مَغارِبَکَ وَ سَخَّرْتَ لَـهُ الْـبُـراقَ وَ عَرَجْتَ بِرُوحِهِ إِلى سَمائِکَ وَ *أَوْدَعْتَهُ عِلْمَ ما کـانَ وَ مـا یَکُـونُ إِلَى انْقِضاءِ خَلْقِکَ*
خدایا؛ تمام صلوات و توجه خود را برای وجود مقدس أشرف أنبیاء و المرسلین حضرت رسول أکرم و خاندان طاهرین ایشان قرار ده.
🍃واژه: #صادر_اول
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۰۴
🌾 سلام و عرض تسلیت به مناسبت روز وفات حضرت زینب سلام الله علیها
#پرسش
🌷استاد گرامی برای شناخت امیر المومنین علیه السلام با خواندن نهج البلاغه و خیلی کتاب های دیگر از فضائل آن حضرت شناخت پیدا می کنیم یک بخشی هم لطف خداوند است اما برای شناخت حضرت حجت به شخصه نمیدانم چگونه باید شناخت پیدا کنم و واقعا ناراحتم از اینکه انقدر دور از امام زمانم می باشم و هیچ شناختی از این امام که به فرموده شما تمام امور دنیا و آخرت دست ایشان است ندارم ... میشه لطفا راهنمایی بفرمائید.
#جواب
🌿 سلام و رحمت و برکات الهی بر شما،
۱ـ لطفا در کانال تسبیح۱ سیزده جلسه بحث *مهدویت در قرآن* را ببینید امیدوارم با عنایت الهی برایتان مفید باشد.
۲ـ هر عنصری در آفرینش، ویژگی های خاص خود را دارد و منحصر به فرد است و فقط و فقط أئمه أطهار صلوات الله علیهم هستند که « *دوازده نفرشان، یک حقیقت واحد است.* »
لذا اگر از خداوند بخواهید و با طهارت لازم بکوشید و توفیق پیدا کنید عظمت وجودی أمیرالمؤمنین حضرت علی بن ابی طالب صلوات الله علیه را خصوصا از خطبه نورانی رسول أکرم صلی الله علیه و آله در غدیر خم به درستی بفهمید، در واقع به عظمت وجودی یکایک آنان و آخرین آنان راه پیدا کرده اید.
🍃واژه: #شناخت_اهل_بیت #مهدویت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۰۵
ادامه قطرات بارانی_۳۰۱
#پرسش
۱- یعنی پیغمبر اکرم قبل از حضرت آدم خلق شده اند؟
۲- آیا این مطالبی که فرمودید ، به رحمةللعالمین بودن پیامبر صلوات الله علیه و آله ، نیز مربوط میشه؟
#جواب
۱- بله در « *عالم أمر* »،« ابتدا « آن صادر اول » است که واسطه ظهور أنبیاء و مرسلین و هر چیز دیگری می باشد،
اما در « *عالم خلق* »،» ایشان در انتهای سلسله أنبیاء صلوات الله علیهم، « نمایان » شده اند.
۲- بله، « وجود مقدس و مطهر تصویر و صادر اول »، بر تمام بروزات و ظهورات و تجلیات الهی، إشراف و إحاطه تمام و کامل و دائمی دارد، پس « رحمه للعالمین » است.
🍃واژه: #صادر_اول #پیغمبراکرم #رحمه_للعالمین
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۰۶
#پرسش
🌷 استاد اگر امکان دارد درباره ی این فراز زیارت حضرت زهرا در روزهای یکشنبه که می گوییم :
یا مُمتَحَنَةُ أِمتَحَنَکِ الَّذی خَلَقَکِ قَبلَ أَن یَخلُقَکِ وَ کُنتِ لِما امتَحَنَکِ به صابرة
ای امتحان شده ای که آنکه تو را خلق کرد قبل از خلقتت تو را امتحان کرد و تو برای آنچه به آن امتحان شدی ، صابر بودی.
توضیحاتی بفرمایید.
#جواب
🌿« *تنها فلز خوش رنگی که زمینی و رادیو اکتیو و سمی نیست* » و کمیاب و نرم و شکلپذیر و هادی و خالص است و در برابر زنگ زدن و خوردگی و تیرگی، *بالاترین مقاومت* را دارد و خواصش در تمام هفت قاره ثابت و از *عناصر مهم خون انسان* است و « *درخشش سپیده دم* » نامیده می شود، « *طلا* » است.
طلا با « *امتحان در کوره آتش* »، به آسانی از تمام « تعلقاتش، خالص » می شود بدون اینکه خواصش کمترین تغییری پیدا کنند.
ظاهرا وجود مقدس و نایاب حضرت زهرای أطهر سلام الله علیها هم، *خالص ترین و پاکترین و ثابت ترین و در نتیجه صابرترین عنصر آفرینش* و « *مظهر أتم و أکمل تمام صفات جمال الهی* » است.
شاید با این حدیث قدسی بهتر بتوان به وجود امتحان و خالص شده آن حضرت پی برد که خداوند فرمود:
یا احمد؛ لولاک لما خلقت الأفلاک و لولا علی لماخلقتک و لو لا فاطمه، لما خلقتکما.
🍃واژه: #یکشنبه #طلا #حضرت_زهراء سلام الله علیها
@dr_ghofrani2