جنبش مردمی احیای زکات
💠 قصهی قارون و موضوع زکات| بخش اول • قرآن کریم در سوره قصص، داستان عبرتآموز شخصی با نام قارون را
7.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 قارونِ خرپولِ بیعقل!
🎥 بخشی از سخنرانی تلویزیونی امام خامنهای در پایان محفل انس با قرآن:
▪️«به قارون نمیگفتند که هر چه را داری یا نداری دور بریز؛ میگفتند آنچه را داری وسیله قرار بده. پول و ثروت دنیا وسیله است، ... شما میتوانید با پول دنیا را آباد کنید، زندگیهای انسانها را نجات بدهید، تبعیض را برطرف کنید، فقرا و ضعفا را از حالت فقر و ضعف بیرون بیاورید.»
▪️«از این قبیل آیات زیاد داریم که #قواعد_زندگی را معین میکند.»
۱۳۹۹/۲/۶
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
🔻شرایط موجود باعث شده، عدّهای به سختی زندگیشان را بگذرانند. 🔰بعضیها میپرسند اگر فقه به طور کام
📸 متن عکس را بخوانید
🔦 چرا خدا «روزه» را واجب کرده است؟
💠 روایت تأمل برانگیز از امام صادق(ع)
#عدالت_اجتماعی
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
📸 متن عکس را بخوانید 🔦 چرا خدا «روزه» را واجب کرده است؟ 💠 روایت تأمل برانگیز از امام صادق(ع) #عدا
📸 متن عکس را بخوانید
🔦 علت وجوب «روزه» از زبان امام رضا(ع)
💠 تا رنج گرسنگی و تشنگی را درک کنند؛
🔆 و از این طریق بدانند که به فقرا و مساکین در این دنیا چه میگذرد و آنچه را که خداوند در اموالشان برای آنها(فقرا و مساکین) واجب نموده ادا نمایند!
#عدالت_اجتماعی
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
⚠️ بیتفاوتی نسبت به فقرا، یکی از نشانههای تکذیب دین!
🔻مبارزه با فقر یک «مبارزهی همگانی» است: ««الّلهم اغن کلّ فقیر. الّلهم اشبع کلّ جائع. الّلهم اکس کلّ عریان». این دعا فقط برای خواندن نیست؛ برای این است که همه خود را برای مبارزه با فقر و مجاهدت در راه ستردن غبار محرومیت از چهره محرومان و مستضعفان موظّف بدانند. این مبارزه، یک وظیفه همگانی است.
🔹در آیات قرآن میخوانیم: «أرایت الّذی یکذّب بالدّین. فذلک الّذی یدعّ الیتیم. و لایحضّ علی طعام المسکین».
🔺یکی از نشانههای تکذیبِ دین این است که انسان در مقابل #فقر فقیران و محرومان بیتفاوت باشد و احساس مسئولیت نکند.
💠 فرمایشات امام خامنهای؛ ۸۱/۰۹/۱۵
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
✍️اغنیا، فقرا و حق همگانی «زندگی خوب»| بخش اول:
#اختصاصی_جنبش
💠 فقیر کیست؟
🔹تصور اشتباه:
• به چه کسی «فقیر» گفته میشود؟ تصویر ذهنی ما از یک فقیر فردی است ژنده پوش، ژولیدهی استحام نرفته، گرسنه و احتمالاً کارتون خواب! یا حداقل با خود فکر میکنیم فقرا گروهی هستند که در خانههای کهنه زوار در رفته ساکنند و خانوادههایشان به نان شب محتاجند! و چنانچه از جایی به آنها کمک نشود، به گدایی روی میآورند. اگر از ما بپرسند فقیر را در یک جمله تعریف کنید: میگوییم فقیر به کسی اطلاق میشود که توان تأمین ضروریات اولیه زندگی را ندارد.
🔸تعریف فقیر:
• در حالی که برخلاف این تصور رایج، فقیر کسی است که توان برآوردهسازی حداقل یک نیاز معشیتی را ندارد. یعنی ممکن است یک فقیر، شاغل باشد، خانه و خودروی شخصی داشته باشد! خانوادهاش خوب لباس بپوشند؛ اما به فرض مثال فقط از عهده تأمین غذای برازنده خانوادهاش به طور کامل برنیاید. نه اینکه نتواند شکم اهل و عیالش را سیر کند و اینها گرسنه بخوابند! بلکه مصداقاً(مثال) تمکن مالی لازم را برای خریدن گوشت به اندازه کافی را ندارد. یا ممکن است یک فقیر، نتواند به جهت عدم توانایی مالی لازم(مهریه و نفقه همسر) ازدواج کند یا شاید نتواند از پس تمام هزینههای درمانی بربیاید. در هر حال، فقیر به کسی اطلاق میشود که قدرت تأمین حداقل یک نیاز معیشتی خود و اهل و عیالش را نداشته باشد.
🔹تفاوت فقیر و مسکین:
• اگر فقیری وضعیتش رو به وخاوت رود تا جایی که برای رفع احتیاجش، ناچاراً از دیگران گدایی(سؤال) کند؛ در این صورت به او مسکین میگویند. بسیاری از ما، اشتباهاً فقیر را با مفهوم مسکین میشناسیم در حالی که فقیر به معنای اخصش شامل مسکین نمیشود. فقیر چنانچه قدر آبرویش را بداند هیچگاه دستش را به سمت مردم دراز نخواهد کرد و سعی میکند زندگیش را هر چند سخت، بگذراند اما مسکین، از روی ناچاری مجبور میشود از آبرو و عزت نفسش چشمپوشی کند و از دیگران ممد بخواهد! ناگفته نماند، شناسایی فقرا به دلیل تعفّف در اظهار نیازمندی بسیار مشکل است و گاهاً جز با تحقیقهای جدّی، این امر میسر نیست برخلاف تشخیص مساکین که با تحقیق ساده به راحتی قابل انجام است.
📝یادداشت محمد گلیج از کارشناسان جنبش.
✍️ ادامه مطلب در پست بعدی
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
✍ اغنیا، فقرا و حق همگانی «زندگی خوب»| بخش دوم:
💠 غنی کیست؟
🔹تصور اشتباه:
• تصویر ذهنی ما از اغنیا، گروهی هستند که تجملاتی زندگی می کنند، خَرپول و بالاشهرنشینند، دارای خانههای بزرگ و اعیانی و صاحبان خودروی لوکس میباشند. اغلب این طور تصور میشود که اغنیا یعنی همان طبقه متموّل و مرفّه که نسبت به اکثریت جامعه، شدیداً ثروتمند هستند. بنابراین چنین نتیجه میگیریم که افراد یک جامعه یا فقیرند، یا غنی و یا در دستهی قشر متوسط جا میگیرند.
🔸تعریف غنی:
• در حالی که برخلاف این تصور عمومی، غنی کسی است که توان برآوردهسازی تمام نیازهای معشیتی را دارد. یعنی ممکن است یک غنی، آنچنان تمکّن مالی نداشته باشد که خانه و ماشین لوکس تهیه کند و بهترین امکانات زندگی را برای خانوادهاش فراهم آورد اما قدرت داشتن یک «زندگی خوب» را دارد و از عهده تأمین احتیاجات معیشتی خود و اهل وعیالش به طور کامل برمیآید. توقع میرود اکثریت مردم یک جامعه، در زمرهی اغنیا باشند اما هستند عدهای که به دلایل مختلف، به مشکل فقر دچارند. بنابراین طبق تعاریف صحیح از غنی و فقیر، چنانچه در جامعهای فقیر وجود داشته باشد، این جامعه به دو دسته کاملاً مشخص اغنیا و فقرا قابل تقسیمبندی است و به همین ترتیب چیزی به نام قشر متوسط از این منظر معنا پیدا نمیکند. یادمان نرود، اگر فقیری نیاز یا نیازهایی که خود نمیتواند از عهده رفع آن بربیاید توسط سایرین برطرف شود به این معنا نیست که فقرش از میان رفته است بلکه میگوییم او دیگر فقیرِ محتاج نیست و فقر او زمانی از بین خواهد رفت که نسبت به حمایت مالی دیگران مستغنی شود یعنی در تأمین نیازهای زندگی روی پای خودش بایستد.
🔹نحن فقراء الی الله:
• در تلقی توحیدی، اغنیای یک جامعه در برابر خداوند متعال فقیر به حساب میآیند. «یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللهِ وَاللهُ هُوَ الْغَنِىُّ الْحَمِیدُ»(فاطر؛ آیه ۱۵) چرا که اغنیای یک جامعه، هر چه مال دارند متعلق به خداست و از جانب خدا هم به آنها عطا شده. از آن جایی که مردم مستقلاً نمیتوانند احتیاجات معیتشتی خود و اهل و عیالشان را تأمین کنند، در واقع روزیشان را خدا میدهد همه آنها در پیشگاه او فقیر به شمار میروند. از طرفی بر اساس همین تلقی توحیدی، به رزاق بودن خدا در نسبت به همه مخلوقات معتقدیم و میدانیم خداوند آنهایی را که مستغنی ننموده بدون روزی به حال خود رها نکرده است نتیجتاً سهم آنان را در اموال اغنیا قرار داده است.(تا اغنیا در این دنیا امتحان شوند!) بنابراین اغنیا در قبال فقرا میزان مشخصی بدهی دارند و این بدهی به قدری است که فقرا به کمک آن میتوانند «زندگی خوب» را بدون هیچ کم و کاستی تجربه کنند. این بدهی همان زکات است. تأکید میشود که بر اساس این اعتقاد، داشتن یک زندگی خوب یک حق همگانی است و نباید احدی از این حق محروم بماند!
📝یادداشت محمد گلیج از کارشناسان جنبش.
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
💠 آیت الله محسن اراکی در درس خارج خود: 🔹از مجموع روایات استفاده میشود که حکومت اسلامی وظیفه دارد س
آیت الله محسن اراکی:
🔹دولت اسلامی اگر زکات و خمس را از مردم بگیرد، نیازی به مالیات نخواهد بود.
🔻برخی مدیران ما هنوز در فضای مدیریت غربی و رایج جهان معاصر قرار دارند، ولی اگر ما به سمت مدیریت اسلامی در اقتصاد برویم گرههای اقتصادی کشور باز خواهد شد.
🗓۱۳۹۹/۱/۲۴
#مواضع_علما
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
✍️اغنیا، فقرا و حق همگانی «زندگی خوب»| بخش اول: #اختصاصی_جنبش 💠 فقیر کیست؟ 🔹تصور اشتباه: • به چه
👆تصویر ذهنی اشتباه ما از فقر؛
❌« ... با خود فکر میکنیم فقرا گروهی هستند که در خانههای کهنهی زوار در رفته ساکنند؛ خانوادههایشان به نان شب محتاجند! و چنانچه از جایی به آنها کمک نشود، به گدایی روی میآورند ... »
❇️ در حالی که برخلاف این تصور رایج، «فقیر» کسی است که توان برآوردهسازی حداقل یک نیاز معشیتی را ندارد!
⚠️دامنه افراد «فقیر» بیشتر از آن چیزی است که تصور میکنیم.
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
✍ اغنیا، فقرا و حق همگانی «زندگی خوب»| بخش دوم: 💠 غنی کیست؟ 🔹تصور اشتباه: • تصویر ذهنی ما از اغنیا
👆تصویر ذهنی اشتباه ما از غنیبودن؛
❌ از دید ما «اغنیا» به گروهی اطلاق میشوند که خَرپول، بالاشهرنشین، صاحب خانهی اعیانی و خودروی لوکس هستند. یعنی همان طبقه متموّل و مرفّهی که نسبت به اکثریت جامعه، شدیداً ثروتمندند.
❇️ اما برخلاف این تصور عمومی، «غنی» کسی است که توان برآوردهسازی تمام نیازهای معشیتی یا همان فراهم نمودن «زندگی خوب» را دارد.
⚠️چنانچه در جامعهای «فقیر» وجود داشته باشد، این جامعه به دو دسته کاملاً مشخص «اغنیا» و «فقرا» قابل تقسیمبندی است و به همین ترتیب از این منظر چیزی به نام «قشر متوسط» وجود ندارد.
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
✍️اغنیا، فقرا و حق همگانی «زندگی خوب»| بخش اول: #اختصاصی_جنبش 💠 فقیر کیست؟ 🔹تصور اشتباه: • به چه
🔻مددجویان مستمریبگیر دو نهاد «سازمان بهزیستی» و «کمیته امداد»، مسکین یا بعضاً یتیم هستند و شامل فقرا نمیشوند.
❌ هدف این دو نهاد از دادن مستمری فقط برآوردن سطح ضروری و اولیه معاش مساکین میباشد.
❇️ در حالی که زکات، تأمین اجتماعی فقراست(و نه صرفاً مساکین) با این هدف که آنها نیز همانند سایرین از حق داشتن «زندگی خوب و آبرومند» بهرهمند شوند.
#جایگاه_برجسته_زکات
#زندگی_خوب
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
📸 متن عکس را بخوانید 🔦 علت وجوب «روزه» از زبان امام رضا(ع) 💠 تا رنج گرسنگی و تشنگی را درک کنند؛ 🔆
📸 متن عکس را بخوانید
📜 به امام حسن عسگری(ع) نوشتم که علت وجوب روزه چیست؟
#عدالت_اجتماعی
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
🔰 در روایتی، امام صادق (ع) خطاب به یکی از یارانش مفصلاً نشانههای آخرالزمان را برمیشمارد. یکی از آ
🔰اهمیت زکات نزد قرآن
💠 قرآن کریم، مکرراً از زکات در کنار نماز یاد کرده است. همچنین در این کتاب، ۳۲بار واژه «زكات» و ۳۲بار واژه «بركت» تكرار شده است!
🔻جای بسی تأسف است که فریضه بزرگ زکات با وجود اهمیت زیادی که نزد قرآن و اهل بیت دارد، امروزه مورد غفلت و فراموشى قرار گرفته.
• «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآن»(بقره/۱۸۵)
• «حم، وَ الْکِتَابِ الْمُبِینِ، إِنَّا أَنزَلْنَهُ فىِ لَیْلَةٍ مُّبَرَکَةٍ إِنَّا کُنَّا مُنذِرِین»(دخان/۱ تا ۳)
• «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فىِ لَیْلَةِ الْقَدْر» (قدر/۱)
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat