جنبش مردمی احیای زکات
◀️ معرفی دستورالعمل محاسباتی اسلام برای شناسایی زکات در اموال اغنیا 🔹بخش اول| مقدمه: • تشریع احکام
• همه ما میدانیم، آگاهی از احکام شرعی محاسبه زکات واقعاً کار سختی نیست. هر کس که بخواهد در این زمینه از نکتهای سر در بیاورد به راحتی میتواند با یک جستجوی ساده در فضای سایبر به محتوای مورد نظرش دست پیدا کند.
• اما آیا تا به حال جایگاه و معناداری این احکام در نسبت با حقیقت زکات، بررسی شده است؟ برای همین در کانال جنبش مردمی احیای زکات، احکام شرعی محاسبه زکات را در قالبی ارائه کردیم تا مفهوم این احکام و انطباق آن با زکات باطنی برای مخاطبان روشن گردد. #نوآوری
🔰در حقیقت:
۱. سازگاری این احکام با شرایطی که «پول حامل نقره و طلا است» و همچنین «اصل اراضی، همگانی است» را بیش از پیش نشان دادیم. چه بسیار افرادی که با خود تصور میکنند: «این احکام در شرایط فعلی هم میتواند زکاتدهنده و مقدار زکات در مال او را تشخیص دهد(!)»[شاید بهتر است بگوییم: آنها گمان میکنند «در هر شرایطی این احکام میتواند زکاتدهنده و مقدار زکات در مال او را تعیین کند(!)»]
۲. از حیثیت و کارآمدی احکام شرعی زکات دفاع کردیم. در حقیقت این احکام مشروط به «رواج پول حامل نقره و طلا» و «همچنین عمومیبودن زمین»، اولاً میتواند تمام اغنیای جامعه را شناسایی کند. ثانیاً قادر است تمام آنها را بر اساس تمکن مالیشان، طبقهبندی کند. ثالثاً تمام زکات اموالشان را به درستی تشخیص دهد. طبعاً هم اندازه زکات شناساییشده به حدی است که مجموع فقر جامعه را کفایت میکند. بنابراین هیچ ایراد اساسی به این احکام وارد نیست.
➖➖➖➖➖➖➖➖
📌پ.ن۱: صدر اسلام پس از تشریع این احکام، پیامبر خدا(ص) به عنوان حاکم مسلمانان از ناحیه پروردگار مأموریت یافت تا از اغنیای جامعه زکات بگیرد و به فقرای جامعه بدهد.
📌پ.ن۲: همان طور که قبل تر گفتیم تعطیلی این احکام در جوامع مسلمین، قدمت چندانی ندارد.
📌پ.ن۳: توجه داشته باشیم که مجموعه احکام بیان شده همانند احکام نماز بخش مهمی از «دین» ما را تشکیل میدهد. بنابراین چنانچه فردی آنها را باور نداشته باشد مطمئنا از وادی اسلام خارج است. #ارتداد
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
🔻این گزارش خبری، یک نمونه بارزی از تصور رایج اشتباهی است که زکات را یک حکم اسلامی پنداشته(!) و آن را
🔰 گردآوری تابلوهای زکات
• شاید یکی از سادهترین اقدامات در جهت احیای زکات، جمعآوری این تابلوها باشد.
• تابلوهایی که اغلب در کنار جادههای برون شهری (محیط روستایی) نصب شدهاند و این سوءفهم را تقویت میکند که «زکات به پیشه کشاورزی و باغداری مرتبط میشود و نه به داشتن مال بسیار!»
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
• همه ما میدانیم، آگاهی از احکام شرعی محاسبه زکات واقعاً کار سختی نیست. هر کس که بخواهد در این زمین
#شبهه علت تعطیلی زکات، پذیرش نظریه فقهی «حصر بر موارد نُهگانه» بوده(!)
✍️توضیح و پاسخ به این شبهه:
#اختصاصی_جنبش
• پس از تعطیلی «زکات ظاهری» و متروکشدن «زکات باطنی» در جوامع اسلامی که هر کدام دلایل روشنی داشت، عدهای بدون توجه به ریشههای تعطیلی زکات ظاهری و پافشاری به سوءفهمی که موجب متروک شدن زکات باطنی شد؛ پیش خود پرسیدند: پس چگونه مطابق احادیث، زکات آنقدر برجسته است و باید کفایت فقر جامعه را بدهد اما آنچیزی که با احکام شرعی، تعیین میشود مقدار ناچیزی است؟
• لذا احتمال دادند که دامنه متعلقات زکات بیش از ۹ موردی است که پیامبر(ص) در ابتدا اعلام کرده بود. در واقع به گمان این افراد اگر به «طلا»، «نقره»، «گندم»، «جو»، «خرما»، «کشمش»، «گاو»، «گوسفند» و «شتر» مواردی نظیر کلیه دانههای قابل پیمانه (برنج، عدس، ذرت و ... ) و اسب [و به اعتقاد برخی مالالتجاره] اضافه میشدند افراد بیشتری به جمع زکاتدهندگان میپیوستند و میزان زکات افزایش مییافت!
• هر چند انکار نمیکنیم به لحاظ فقهی، ممکن است تعداد متعلقات افزون بر این ۹ مورد باشد(در برخی احادیث نیز دیده میشود مواردی غیر از ۹ قلم، به عنوان متعلقات دیگر زکات ظاهری معرفی شدهاند) که در این خصوص تحقیق جدی و اجتهاد فقها را میطلبد، اما آیا تعطیلی زکات را میتوانیم به این ایرادِ احتمالیِ فقهی ربط دهیم؟
۱. آیا افراد بسیاری که نه با «کشاورزی و باغداری» سروکار دارند و نه دامداری میکنند اما در عین حال، در زمره اغنیا هستند، نسبت به پرداخت زکات معافند؟! (عدم توجه به معیار پسانداز پولی)
۲. بعد از خصوصیسازی زمین، در حال حاضر چند نفر وجود دارند که بیش از ۳۰ گاو یا ۴۰ گوسفند یا ۵ شتر را مالک باشند و تازه دامهایشان از علف خودرو تغذیه کنند! آیا مشکل به این برمیگردد که اسب را اضافه نکردیم؟ بر فرض که معلوم شود اسب هم جزء متعلقات زکات بوده و مجتهدین به این مسئله پینبردهاند! چند نفر در شرایط فعلی اسبی دارند که شرایط کیفی زکات دام نیز بر آن صدق کند و بر اساس آن زکات بدهند؟؟!
۳. با خصوصیسازی زمین، نوع انگیزهای که برای مزرعهداری و باغداری وجود داشت به طور کلی تغییر کرد و دهقانانی که روزگاری روی مزراع و باغهای مالکان کار میکردند، پراکنده شدند؛ یا به شهرها مهاجرت کردند یا در همانجا به سبک زندگی شهری تن دادند و عده کمی هم باقی ماندند که به مالکان جدید تبدیل شدند. با توجه به این اتفاقات، بخش کشاورزی و باغداری به دلیل عدم صرفه اقتصادی شدیداً تضعیف و به تأمین تقاضای غذای جمعیت شهری محدود شد. پس از آن محصولات گندم، جو، خرما و انگور یا از اراضی مربوط به ارگان های دولت ثمر میداد یا از زمینهای وقفی و به اصطلاح وقفی، برداشت میشد یا از اراضی تعداد کمی از مردم بدست میآمد. زکات ظاهری که به محصولات زمینهای وقفی و دولتی تعلق نمیگیرد و میزان محصولات اراضی خصوصی نیز اغلب به دلیل کوچک بودن مساحت زمین، به حد نصاب نمیرسید! فرض کنیم به لحاظ فقهی اثبات شود، تمام دانههای قابل پیمانه مثل عدس و لوبیا هم جزء متعلقات زکات ظاهری قرار میگیرند. آیا در این صورت، مشکلاتی که گفته شد حل میگردد؟ مثلاً چند درصد شالیزارهای برنج غیردولتی و غیروقفی هستند که میزان محصولات تولیدی آنها به حد نصاب میرسد و بر اساس میزان محصول منهای مخارج آن، زکات پرداخت شود؟ این افراد به اصطلاح زکاتدهنده چند درصد جامعه را تشکیل میدهند؟
📌پ.ن: متأسفانه به دلیل سطحینگری و اندکی بحثهای تخصصی جدی در زمینه موضوع زکات، پژوهشگران را اینگونه راهنمایی میکنند که علت تعطیلی زکات به محدود بودن متعلقات برمیگردد و اگر فتاوا تغییر کند، زکات احیا خواهد شد! این قضیه جز اتلاف وقت و پرداختن به مسائلی که اولویت ندارند، نتیجهای نداشته است.
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
6.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ یک موشن گرافی پر اِشکال در مورد زکات
#فاجعه
📗ما ایرادات محتوایی را در حد وسع خودمان شمردیم: ۲۲ مورد! برای اطلاع یافتن از ایراداتی که ما گرفتیم، میتوانید به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
https://eitaa.com/joinchat/3216441426C7dd1fadec7
🔍سوال: چطور میشود این همه غلط را در یک موشن گرافی تقریباً یک دقیقهای جا داد؟
❗️حالا خوب شد فیلم سینمایی نساختید!
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
تصویری از پیکر مطهر
#شهید_محسن_فخری_زاده 💔
🔰 قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاها (آیه۹ سوره شمس)«بیتردید هر کس که نفس خود را تزکیه نمود، رستگار شد.»
#تزکیه_نفس #رمز_رستگاری
#انسان_طراز_مکتب_توحید
➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
#بازنشر
📩 متن پیام امام خامنهای به اجلاس سراسری زکات(۸ آذر سال ۱۳۹۷):
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹فراهمسازی همایش سالانه برای ترویج زکات را باید یکی از بزرگترین توفیقات الهی و نشانه فضل و رحمت پروردگاربه جمهوری اسلامی دانست.
🔸اهمیت والای این فریضه بزرگ که مکرراً در قرآن در کنار نماز از آن یاد شده است، ایجاب میکرد که بسیار پیش از این به اقامه آن پرداخته شود، ما مسئولان نظام جمهوری اسلامی باید از کمکاری خود در این باره آمرزش خداوند را طلب کنیم، و به عفو او پناه بریم.
🔹 اکنون که به همت برخی عزیزان چند سالی است موضوع زکات پیگیری میشود، لازم است مسئولان همه بخشهای مرتبط دولتی، همکاری همه جانبه خود را مبذول دارند، قرآن در ستایش راه مجاهدان حق، کارکرد آنان را پس از پیروزی، اقامه صلات و ایتاء زکات و امر به معروف و نهی از منکر میداند. و در حقیقت، نخستین و مهمترین وظایف آنان را در هنگام تشکیل حکومت معین میکند. این جایگاه برجسته زکات است.
🔸 نظام جمهوری اسلامی، برای تحقق احکام اسلامی و تشکیل مجتمع اسلامی پدید آمده است. پس باید این فریضه بزرگ را در سرلوحه برنامههای خود گذارد. باید اعتراف کنیم که در این زمینه، کار تحقیقاتی و معرفتی نیز در سطح نیاز و ضرورت انجام نگرفته است.
🔹بحث فقهی زکات امروز میتواند آفاق گستردهتری از همه آنچه در کتب گذشتگان هست، در پیش چشم باحثان و محققان بگشاید. فریضه زکات در صدر اول پس از هجرت به مدینه تشریع شده در حالیکه عنوان زکات، در آیات مکی قرآن کریم بارها تکرار گردیده است، نکاتی از این قبیل که ما را به ژرفاندیشی، در این مقوله مهم فرا میخواند، کم نیست.
🔸به هرحال امید است نهضت احیاء و ترویج زکات، در همه سطوح به کارکردهای شایسته خود منتهی شود و برکات بیپایان آن شامل مردم ما و کشور ما، و نظام مقدس جمهوری اسلامی گردد.
🔹از جناب آقای قرائتی و دیگر دست اندرکاران، صمیمانه سپاسگزارم
والسلامعلیکمورحمت الله
سیدعلیخامنهای ۹۶/۹/۸
هدایت شده از جنبش مردمی احیای زکات
💠چگونه اموالمان را بیمه کنیم؟
#راهکار_ممتاز_اسلام
امام علی(ع): «حَصِّنُوا أَمْوَالَكُمْ بِالزَّكَاةِ وَ ادْفَعُوا أَمْوَاجَ الْبَلَاءِ بِالدُّعَاءِ.» «اموالتان را با زكات دادن بیمه کنید، و امواج بلا را با دعا از خود برانید.»
📚 نهج البلاغه–حكمت ۱۴۶
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
هدایت شده از جنبش مردمی احیای زکات
💠اموال ما آسیب نخواهد دید مگر ...
#زکات_بیمه_اسلام
امام صادق(ع):«مَا مِنْ مَالٍ يُصَابُ إِلاَّ بِتَرْكِ اَلزَّكَاة»«هيچ مالى آسیب نمیبیند، جز به خاطر عدم پرداخت زكات.»
📚فروع کافی؛ ج۲، ص۵۳۶.
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
هدایت شده از جنبش مردمی احیای زکات
💠نعمتهای الهی در خطر زوال قرار نمیگیرند مگر ...
#قانونمندی_حاکم_بر_عالم
#زکات_هر_نعمت
#زکات_بیمه_اسلام
امام علی(ع):«إِنَّ لِلَّهِ فِي كُلِّ نِعْمَةٍ حَقّاً فَمَنْ أَدَّاهُ زَادَهُ مِنْهَا وَ مَنْ قَصَّرَ فِيهِ خَاطَرَ بِزَوَالِ نِعْمَتِهِ»«خداوند در هر نعمتی حقی دارد؛ هر که آن حق را ادا کند، [خدا] بر نعمت او می افزاید و هر که در ادای حق کوتاهی کند، آن نعمت را در خطر زوال قرار میدهد.»
📚نهج البلاغه–حکمت ۲۴۴
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
هدایت شده از جنبش مردمی احیای زکات
💠مال مُزَکّی، هیچگاه تلف نخواهد شد!
#زکات_بیمه_اسلام
امام صادق(ع): «حَصِّنُوا أَمْوَالَكُمْ بِالزَّكَاةِ وَ أَنَا ضَامِنٌ لِكُلِّ مَا يَتْوَى فِي بَرٍّ أَوْ بَحْرٍ بَعْدَ أَدَاءِ حَقِّ اَللَّهِ فِيهِ مِنَ اَلتَّلَفِ»«اموال خود را از طريق پرداخت زكات بيمه كنيد. اگر حق خدا را بپردازيد، من ضامن هستم كه اموال شما در دريا و خشكى تلف نشود.»
📚جامع الاحاديث، ج۹، ص۵۰
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
هدایت شده از جنبش مردمی احیای زکات
▪️چرا صنعت insurance، یکی از پرسودترین صنایع دنیا به حساب میآید؟ آیا درآمدهای هنگفت بیمه، منشاء واقعی دارد؟
▪️چرا جامعه باید این نهادپرهزینه را بر دوش خود تحمل کند در حالی که راه های بهتری برای بیمهشدن اموال وجود دارد؟(حواسمان باشد در ساحت کلان، بیمه توزیعکننده risk است و نه محافظ اموال اقتصاد)
▪️به پاسداشتِ یک اتفاق مهم و بینظیر یعنی تصویب قانون هفت مادهایِ «اداره امور شرکتهای بیمه»(سال ۱۳۶۷) در چنین روزی، سیزدهم آذر را روز صنعت بیمه نامگذاری کردهاند!!
➖➖➖➖➖➖➖➖
♨️ در خصوص نهاد insurance پروندهای با تحلیلی متفاوت، کار شده است. از علاقهمندان دعوت میشود برای مطالعه به لینک زیر رجوع بفرمایند:
🔗B2n.ir/22983
🔸قمار نمیتواند نجاتبخش بشریت باشد
🔸مبانی توکل بر بیمه
🔸هدف از ابتلای مردم به مصیبت و راه حل قرآن
🔸راهکار زکات، رقیب جدی بیمه
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat