💠 انقلاب/جمهوری اسلامی و جریانات غیرانقلابی، ضدانقلاب، انقلابی نما و انقلابی| بخش دوم
💎 عدالتخواهی انتقادی در جهت جمهوری انقلابی اسلامی
4⃣ #جریان_انقلابی منتقد متعهد، از عدالتخواهان تا منتقدان فراجناحی، با هدایت رهبر انقلاب/جمهوری اسلامی، مسیری متفاوت با این سه جریان ترسیم میکنند:
💎 #بعضی خیال میکنند انقلاب فقط در سال ۵۷ بود و #تمام شد؛ این خطاست. انقلاب در سال ۵۷ #شروع شد. #آغاز_تغییر و #آغاز_حرکت_اصلاحی در جامعه در سال ۵۷ اتفاق افتاد. این حرکت باید #عمیقتر، وسیعتر و #خردمندانهتر ادامه پیدا کند نه اینکه متوقف شود.
💎 اینکه ما خیال کنیم #انقلاب_بدون_نظام معنی میدهد، خطای دیگری است. ازآنطرف برخی تصور میکنند باید #به_اسم_انقلاب، به همهچیز و همه حوادث به #همهی_بخشهای_نظام_اسلامی، اعتراض و انتقاد و... کنند؛ #نه، این نیست.
💎 یک #آگاهی_انقلابی و #کمال_سیاسی در #ملت_ایران به وجود آمده که میتوانند بین #نظام_انقلابی_امت_و_امامت و #تشکیلات_دیوانسالاری تفکیک کنند؛ در یکجا انتقادی داشته باشند اما از اصل نظامی که بهوسیلهی انقلاب به وجود آمده است با #همهی_وجود #دفاع کنند.
💎 #انتقاد_مردم، فقط از #دولت و #مجلس و #قوهی_قضائیه نیست؛ نه، ممکن است از #شخص_حقیر هم انتقاد داشته باشند اما این انتقاد منافاتی ندارد با #ایستادگی_پای_نظام_اسلامی و نظام انقلابی که با فداکاری این ملت به وجود آمده است.
🔹 نکته تکمیلی برگرفته از این تحلیل، تفکیک هوشمندانه نظام انقلابی امت و امامت از تشکیلات دیوانسالاری است؛ بر این اساس، اساس جمهوری انقلابی اسلامی، دوگانه #رهبر_انقلاب و #ملت_انقلابی است که باید برای همراه شدن نظری و عملی تشکیلات و مسئولین و اقشار سرخورده مردمی با آنها تلاش کرد.
💎 لُبِّ ماموریت جریان انقلابی و منتقدان فراجناحی، احیاء و تقویت و تکامل #نهضت_عدالتخواهی مردمی اسلامی است که در سه محور عدالتخواهی؛ عدالتخوانی و عدالتپژوهی و با شبکه ای از تغییرات مثبت نظری/عملی و جزئی/اساسی قابل دست یابی است. به جزئیات این سه گانه در مطلبی مستقل پرداخته خواهد شد.
1⃣ وظیفه مقدماتی جریان انقلابی، #آسیب_شناسی تجربه چهل ساله و #جریان_شناسی نیروهای موجود در کشور در جهت حرکت علمی و عملی توأم با تخصص و تعهد است. در این مسیر گذر از جریانات ناکارآمد معطوف به #تعلیق_انقلاب با محافظه کاری غیرانقلابی اصلاح طلب و اصولگرا، #تحریف_انقلاب با بازی شخصی انقلابی نمایی و #تهدید_انقلاب با شوخی کهنه ضدانقلابی، ضرورت ابتدایی جریان انقلابی برای #تکمیل_انقلاب است. در این زمینه یادداشت زیر را مطالعه بفرمایید:
🌐 عدالتخواهی انقلابی و جریانات ضدعدالت:
🌐 t.me/ut_armanedalatkhahi/360
2⃣ مسئولیت تکمیلی جریان انقلابی، اتخاذ روش و منش منطقیِ تشخیص عاقلانه #اولویت ها با تحلیل تخصصی و پرهیز از جهت گیری سطحی یا شخصی و یا بازیچه شدن توسط جناح های قبیله ای است. در این زمینه یادداشت زیر را مطالعه بفرمایید:
🌐 عدالت و ضدعدالت| اولویت سنجی منطقی یا گزینش شخصی؟
🌐 t.me/ut_armanedalatkhahi/422
3⃣ تشخیص صراط صحیح و صریح #عدالت_اسلامی در معرکه عدالتخواهان رنگارنگ قبیله ای، تخریبی، تقلیل گرا، محافظه کار یا نمایشی، گام اصلی ماموریت جریان انقلابی است. در تکمیل مباحث همین یادداشت، مطلب مختصر زیر را مطالعه بفرمایید:
🌐 احیای عدالتخواهی در معرکه عدالتخواهان:
🌐 t.me/ut_armanedalatkhahi/344
4⃣ #مردمی بودن یا شدن با کیفیت و کمیت مطلوب، از دیگر اولویت های اصلی جریان انقلابی است که البته در آن ضعف ملموس داشته و در جهت رفع آن باید تلاش کند. برای این هدف، پرهیز از مردم سرایی های کلیشه ای، صوری، تصنعی، موقتی یا طلبکارانه ضروری است؛ بهترین راه مردمی بودن، مردمی زیستن و همراه و حامی و رسانه مردم بودن و فراتر از آن همفکری و توانمندسازی مردم است، به ویژه در زمینه مطالبات عدالتخواهانه. در این رابطه پیشنهاد اولیه زیر را مطالعه بفرمایید:
🌐 نهضت های مردمی عدالتخواهی اسلامی:
🌐 t.me/nehzatedalatkhahi/1582
✍ کیوان سلیمانی
💠 جامعه شناسی اسلامی
💠 @iisociology
💠 «جمعیت» اسلامی علیه «فردیت» سرمایه داری.
💎 عدالت، کلید مهدویت!
🔹 یکی از بزرگترین خطرهایی که اسلام برای نظام سرمایه داری ایجاد می کند ناشی از خصلت جمع گرایانه آن است؛ علاوه بر «معنویت» و «عدالت»، «جمعیت» نیز متغیری مهم با «هویت» مستقل است که از سوی اسلام مورد توجه ویژه قرار گرفته و در تضاد با فردگراییِ آیین سرمایه داری است. عنصر جمعیت در تحقق معنویت و عدالت هم نقش کلیدی دارد.
🔸 فردگرایی از اصول محوری سرمایه سالاری مدرن است. سرمایه داری اقتصادی و فرهنگی بر فردگرایی و جمع زدایی هر چه بیشتر تأکید دارد، فردهایی پراکنده در فرهنگ متکثر و اقتصاد خودخواهانه. در مثالی ساده این پراکنده سازی ذهنی و عینی، مشابه تفرقه افکنی و پراکنده سازی سربازان یک لشگر نظامی و سپس سلطه و مدیریت بر آن است!
🔹 اسلام به شدت بر جمع گرایی تأکید می کند، از سطح خرد اخوت و خانواده تا قومیت و محله تا جماعت و مدینه و تا جمهوریت و جهان اسلامی. البته صرف جمعیت فاقد ماهیت و ارزش مستقل است اما عامل و زمینه تحقق مطلوب هدف مستقل «معنویت در ضمن عدالت» است. در آیین اسلام، هم عدالتخواهی و قیام به قسط با تمام راهبردهای درونی همچون زکات و انفاق و جهاد با فقر و فساد و تبعیض، جمعی است و هم معنویت و عبادت همچون نماز و حج و زیارت و حتی اعتکاف.
🔹 جالب است که در سلوک صحیح عرفان اسلامی هم تأکید زیادی بر توجه به اجتماع از یک سو و تأکید بر رفیق و جمع سلوکی و جمع از سوی دیگر شده است. اسلام فراتر از «عرفان اجتماعی» که سلوک فردی در ضمن جمع است، بر «عرفان جمعی» که سلوک عارفانه جمعی است نیز تأکید میکند، سفر نهایی و چهارم عارف کامل حقیقی در «بازگشت» به جمع برای هدایت سلوک جمعی تعریف شده و در واقع تلاشی است در جهت نوعی «عرفان جمعی» به سمت ساخت «جمعی عرفانی».
🔹 با این همه، اسلام تأکید بر فردگرایی بسیار دقیق و حداکثری البته صحیحی نیز دارد که کاملا در نقطه مقابل فردگرایی کثرتگرای حول توهمات و نیازهای کاذب و خودخواهی های مادی سرمایه داری است، «انسان اسلامی» در عین فدای جمع و در خدمت جمع بودن، می داند که در حقیقت امر تنهاست و گویی خدا تنها او را خلق کرده و باید فقط به خود بپردازد و همه فعالیت های اجتماعی خود را نیز در راستای ارتباط خود با خدا تحقق ببخشد.
🔹 اهتمام به تقویت «هویت جمعی» اسلامی در جمهوری اسلامی و همچنین جماعت های اسلامی کشورهای مختلف جهان در جهت تحقق آرمان جهان معنوی عادلانه اسلام، مأموریت مهم افراد، جمعیت ها، جوامع و جمهوری اسلامی است. شاید اهتمام جمعی به مسئله عدالت توحیدی با تمام ابعاد و جوانب، راهبرد طلایی مقدماتی مبارزاتی گذر از جهان ظالمانه فردگرایانه ماتریالیستی سرمایه داری، و حرکت به سمت معنویت جمعی حداکثری و تشکیل هویت جهانی اسلامی در عصر مهدویت باشد.
✍ کیوان سلیمانی
💠 جامعه شناسی اسلامی
💠 @iisociology
نطق آکادمیک غیرعلمی خانم مهرابی پر از تیتر تخصصی با تناقض منطقی بود، همسانی مردمی سازی اسلامی و خصوصی سازی نئولیبرالی؟ ملغمه ای نامأنوس از #نئومارکسیسم_نئولیبرالیسم در قالب #عدالتخواهی_اصلاحطلبانه!
🔴 جامعه شناسی مدرن علیه عدالتخواهی اسلامی؟!
🔶 کانال #جامعه_شناسی_علامه در مطلبی غیرعلمی و غیراخلاقی بدون اطلاع تجربی و میدانی (آنچه جامعه شناسی متعارف محافظه کار ایرانی مدعی آن است) از وضعیت کامیون داران به سرزنش توهین آمیز آنها پرداخته است:
🔸 «هیچ کشوری توسط کامیون داران و نیسان داران و راننده تاکسی ها به آزادی و دموکراسی نرسیده است و نخواهد رسید. برای رسیدن به جامعه آزاد و برابر یا باید کتاب خواند و اندیشید یا به حرف کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند گوش داد.»
🔹 اولا مسئله اصلی کامیون داران عدالت است، همان که ظاهرا برای شما اهمیت یا اولویتی ندارد و حتی از نوشتن «عدالت» هم هراس دارید و بی تناسب، سخن از «آزادی و دموکراسی» می گویید!
🔹 دوما تمام زندگی تان از جمله فرصت اینگونه هذیان گویی هایتان در لفافه لفاظی های شبه علمی حول مفاهیم آزادی و دموکراسی را هم مدیون انقلاب و مبارزات عدالتخواهانه همین کامیون داران و تاکسی رانان و نیسان سواران هستید.
🔹 سوما مطالعه ضروری است اما هیچ ملتی با صرفاکتابخوانی به آزادی و عدالت نرسیده و چه بسیار ملت ها که به واسطه استحمار و استعمار علمی گرفتار سرگرمی روشنفکرمآبانه در حیطه های فکری بی خاصیت یا مصیبت ساز شده و آزادی واقعی و عدالت را از دست داده اند.
🔹 چهارما اگر این سنخ تحلیل ها نتیجه کتاب خوانی است پس باید شدیدا از خواندن این کتاب ها و گوش دادن به خوانندگان شان پرهیز کرد! منابع مطالعاتی تان چیست که چنین بی تفاوتی و بدتر از آن عدالت گریزی در سرتان می پروراند؟
🔶 ادعای یادداشت این است که دولت حقوق ها را افزایش داده و الان هم حقوق کامیون داران را اضافه میکند؛ پس اصل اعتصاب و استمرار اعتراض به ضرر مردم و حتی به نفع دلالان است!
🔹 اولا افزایش سالانه حقوق های اساسا تبعیض آمیز که طبیعی و به واسطه تورم است، اما پیشنهاد افزایش حقوق کامیونداران پس از پنج سال ثبات و حتی کاهش، نتیجه حداقلی تحمیلی انباشت همان عدالتخواهی میدانی مردمی است که برای دفاع از دولت محبوب خود آن را تحقیر میکنید.
🔹 دوما مسئله حقوق رانندگان تنها بخش کوچکی از شبکه مشکلات آن هاست و مسائلی همچون بیمهها، عوارض اتوبانها، کمیسیون بالای باربریها، ایجاد سالن های اعلان بار، سختی کار، نرخ آزادراه ها، نحوه محاسبه و پرداخت کرایه و.... همچنان برقرار است و حتی بخش اصلی انتقادات معطوف به بی عدالتی و فساد در سازوکار جاری، و اهمال دولت نسبت به سازماندهی آن و مبارزه با دلالان است که در تحلیل خود رانندگان هم بر این نکته تأیید شده است:
🔹 «مشکل اصلی کامیون داران در شیوه اعلام بار و حق کمیسیون های بالای شرکت های باربری است. برای نمونه کرایه حمل بار از مسیر A به مسیر B توسط صاحب شرکت حمل بار ۲ میلیون تومان تعیین میشود. حالا شرکت به راننده میگوید که من ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان آن را به عنوان حق کمیسون برمیداریم و الباقی مال تو!» «اگر سیستم نوبتدهی باشد، شرکت زمانی که نوبت راننده رسید باید به وی سرویس بدهد. اما حالا شرکتها دارند به هرکس که دلشان میخواهد نوبت میدهند.»
🔹 سوما کامیون داران قربانی دلالان هستند؛ باید به جای مبارزه، از ترس سوءاستفاده دلالان میوه، آنها را قربانی دلالان بار نگه داشت؟!
🔶 در بخش دیگر یادداشت آمده است: «قسمت عجیب ماجرا آنجاست که مردم همیشه شاکی از گرانی از اعتصاب کامیون داران حمایت می کنند و با شور و شعف خاصی از آن سخن می گویند. بسیاری از آنها تحت تاثیر برخی کانال های تلگرامی فکر می کنند که اعتصاب کامیون داران قرار است آزادی و رفاه را برایشان به ارمغان بیاورد.»
🔷 این تحلیل، فاصله فهم جامعه نشناسی و جامعه نشناسان از واقعیت و ذهنیت اجتماعی را نشان میدهد؛
🔹 اولا خرسندی مردم به خاطر همدلی امیدوارانه با توفیق نسبی اعتراضات مردمی است و این فرای موفقیت مادی، دارای ابعاد معنوی، روانشناختی، نمادین و اجتماعی است که البته از سطح فهم جامعه شناسی مادی اندیش فراتر است.
🔹 دوما اگر اعتصاب کامیون داران به نحوی آسیبی خرد و موقت به وضعیت اقتصادی سایر مردم وارد کند، در بلندمدت و به واسطه تشکیل و تکمیل شبکه اعتراضات عدالتخواهانه مردمی اقشار و اصناف مختلف، و تحقق تحمیلی عدالت در حد توان، بهبود وضعیت و عدالت اقتصادی را هم در پی خواهد داشت.
🔹 سوما حتی اگر به واسطه اعتراضات مردمی آسیب های اقتصادی به بخشی از مردم وارد شود، مقصر ضدعدالتان هستند یا عدالتخواهان؟ مقصر مسببان این مشکلات تبعیض ساز و اعتراض آفرین هستند یا مردم کارد به استخوان رسیده و ناچار به اعتصاب؟ مقصر مسئولین و ساختارهایی هستند که به مطالبات مردم توجه و رسیدگی نمی کنند تا اعتصابات طولانی نشود؟ یا مردمی که از زندگی خود برای احقاق حقوق و تحقق عدالت گذشته اند؟
✍ کیوان سلیمانی
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
هدایت شده از تفکر و تمدن شبکهای| استاد واسطی
💠 پیشنهاد تأسیس رشته تخصصی «عدالت پژوهی» در میان مدت و گنجاندن درس «عدالت اجتماعی در اسلام» در کوتاه مدت در گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
💠 @utsaiss
🔴 عدالتخواهی مردمی و خرده جریانات انتحاری عدالت ستیز
🔹 در مسیر حرکت یک #جامعه همواره نقاط عطفی وجود دارد که اهمیت ویژه ای دارند. نقاط منحصر به فردی که خبر از تغییرات مثبت یا منفی اساسی می دهند. کنش افراد و جریانات فعال اجتماعی نیز در این مقاطع حساسیت خاصی پیدا میکند. یکی از این #نقاط_عطف در مسیر جامعه ایرانی که البته تک نقطه ای نبوده و با فاصله های زمانی متفاوت، تکرار شده و خواهد شد؛ حول مسئله #عدالت است. ایران امروز در نقطه عطف مهم عدالت محوری قرار دارد که یک فرصت مطلوب برای تغییرات مثبت است.
🔹 امروز هیچکس از دلسوزان ایران ضرورت عدالت را انکار نمی کند و ایده عدالتخواهی به سمت #غلبه_گفتمانی حرکت میکند؛ همین تغییر مثبت در سطح کلان نسبت به سال و سال های گذشته اهمیت و اثر ویژه ای دارد. گسترش فضای انتقادی در سطح جوانان دانشجو و غیردانشجو و عموم مردم، و گریز و گذر تدریجی از محافظه کاری حداقل در کلام، روند رو به رشدی دارد. همه این موارد مبارک و محترم هستند اما باید با دقت و قدرت به ادامه صحیح مسیر اهتمام ورزید و البته از انحرافات احتمالی هم پرهیز کرد.
🔸 یک سنخ از آسیب های جدی در مسیر عدالتخواهی انقلابی، ذهنیت و خوی و #کنش_انتحاری است که انواع، ریشه ها و پیامدهای متعددی دارد.
♦️ در شرایط ویژه تغییر و التهاب اجتماعی، کنش های انتحاری رونق پیدا کرده و از سوی جریانات مختلفی امکان بروز پیدا می کنند:
1⃣ یک دسته، مخالفان #معاند ساختار موجود هستند که برای ابراز مخالفت خود با انقلاب و جمهوری اسلامی از هر فرصتی به ویژه در نقاط عطف استفاده می کنند. اهالی این طیف کمتر سنخیت و اشتراکی با عموم مردم دارند و اکثرا از اقشار مرفه یا جناح های سیاسی سوخته ایران ستیز هستند که معمولا با دشمنان خارجی نیز حشر و نشر آشکاری دارند. اصل عمل تخریبی علیه جمهوری اسلامی به هدف سرنگونی در قالب کنش های انتحاری تکراری مستمر بی ثمر، به ویژگی هویتی و فلسفه وجودی این خرده جریانات تبدیل شده است که در بزنگاه ها از سوی اجزای متنوع نظام سلطه، همچون ابزاری بازیچه وار علیه ایران به کار گرفته می شوند. اصرار اینان بر عناد با ایران، راه حلی جز #مدیریت و مقابله با آنها البته در کنار روشنگری های همیشگی و راهنمایی های بزرگوارانه باقی نمی گذارد. وضعیت این گروه روشن است و نیاز به تشریح ندارد. در ایران پس از انقلاب خرده جریانات متنوعی را ذیل این رویکرد می توان مشاهده کرد که البته کمیت و کیفیت و به تبع، موفقیت چندانی نداشته اند.
2⃣ دسته دوم که هویت، جایگاه و جهت گیری کاملا متفاوت و حتی متضادی با دسته اول دارند، بخشی از بدنه مردمی هستند که در شرایط سخت معیشتی و تحت فشار ناشی از تبعیض اجتماعی، ابتدا به سمت عمل انتقادی مطلوب متمایل شده و در انتها برخی از آنها به دلایل مختلف و عموما ناچارا به سمت کنش انتحاری #اجباری سوق داده می شوند. اساس حرکت انتقادی مردمی این دسته، حق طلبانه و عدالتخواهانه و حقیقتا مظلومانه و مقدس است. وظیفه جریان انقلابی در سطح دانشگاهی و حوزوی، #همراهی_حامیانه در حرکت های اعتراضی و حتی #دعوت_آگاهانه به روحیه انتقادی و البته #هدایت_مشفقانه به سوی عدالتخواهی انقلابی است. واکنش حکومت به مردم منتقدی که حتی از ناچاری گاه به سطوحی از کنش انتحاری نیز مجبور می شوند، باید #مدارا و برآورده کردن مطالبات برحق آنها باشد و هر چه جز این باشد اسلامی و انسانی نیست.
3⃣ دسته سوم #شبه_اپوزیسیون های رنگارنگی هستند که امروزه زیادتر از/درباره آن ها می شنویم؛ بخش های بریده یا طردشده از جریانات سابقا یا همچنان مسئولی که به جای پذیرش نقش خود در پیدایش وضع موجود و مشورت تخصصی برای جبران اشتباهات و تلاش سازنده جهت رفع مشکلات و بهبود وضع موجود، به کنش انتحاری تخریبی یأس آلود مشغول شده و برای بازیابی قدرت از دست رفته و منزلت بربادرفته خود به زمین و زمان چنگ می زنند. خود این خرده جریانات انتحاری و سران غوغاسالار آنها از اهمیت مستقلی جز برای عبرت تاریخی برخوردار نیستند اما نابودی ظرفیت سازنده بخشی از مردم و جوانان توسط آنها شایسته توجه دلسوزانه است. اهالی این خرده جریانات علاوه بر ناامید کردن جوانان تحول خواه با سیاه نمایی های غیرمنصفانه رسانه ای، و با وجود مردم مردم گفتن های مقطعی و موقتی، با غبارآلود کردن فضا و غوغاسالاری های غیرمنطقی و تشدید جوّ تشنج و توهین و تهمت، ثمری جز قربانی کردن مردم و مطالبات عمومی در پیشگاه منفعت و قدرت شخصی و جناحی خود نخواهند داشت. بهترین مواجهه با این قبایل، اهتمام به حل مشکلات مردم با #نادیده_گرفتن بازی های این فرقه ها و روشنگری برای جریان انقلابی است، و البته رعایت #عادلانه و #منصفانه حق آنها هرچند آنها به هیچ حق، انصاف و قانونی پایبند نباشند.
🔸 ادامه دارد..
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
«ن»
🔴 عدالتخواهی مردمی و خرده جریانات انتحاری عدالت ستیز 🔹 در مسیر حرکت یک #جامعه همواره نقاط عطفی وجود
💎 عدالتخواهی مردمی و جریان انقلابی عدالتخواه
🔹 #جریان_انقلابی برای انجام وظیفه خود در قبال #مردم و همراهی آنها برای نجات از تنگنای میان قیچی دولبه #معاندان و #منحرفان از یک سو، و قیچی دولبه #منافقان و #منفعلان از سوی دیگر، باید با تمام وجود در فرایندی جهادی و انقلابی و البته عاقلانه تلاش کنند. این تلاش از رهگذر آسیب شناسی و جریان شناسی گذشته تا حال، و شناخت نقشه شرایط موجود برای طرح و عمل آینده سازانه میگذرد.
🔹 با توجه به بافت فرهنگی و سیاسی جامعه اسلامی ایران، سه متغیر اساسی در نقاط عطف اجتماعی نقش به سزایی دارند که برای هر تغییری باید با توجه به آن ها برنامه ریزی و اقدام کرد؛ رهبر، مردم، مسئولین:
1⃣ در نظام ولایت فقیه، #ولی_فقیه نقش کانونی و محوری دارد. طبق این ساختار تا زمانی که فقیه عادل جامع الشرایطی رهبر انقلاب است، جریان عدالتخواهی انقلابی این فرصت را دارد که با هدایت رهبری عادل و عدالتخواه؛ بیشترین کنش انتقادی و مطالبه گرانه را در قبال تمام ساختارها و مسئولان نظام انجام دهد. البته برای فعال کردن این ظرفیت، در تجربه عملی، احتمال مواجهه با مشکلات و موانع بسیاری وجود دارد که باید تدریجی و به تناسب موقعیت به حل و رفع آن ها پرداخت. جریان انقلابی می تواند و می باید از حق و تکلیف خود در بالفعل کردن ظرفیت عدالتخواهی حداکثری در این نظام امت و امامت استفاده کند. از یک طرف، امت به ویژه جوانان باید در حد توان و امکان، ظرفیت اجتماعی و ذهنیت جمعی لازم و کافی برای تغییرات مثبت اساسی در جهت وضعیت آرمانی نظام و جامعه اسلامی را ایجاد کند، و از جهت دیگر ولی فقیه باید حمایت حداکثری شخصی و ساختاری نسبت به امت و حرکت های عدالتخواهانه مردمی را در حد توان و امکان فراهم کند.
2⃣ #مردم بدون اغراق و تظاهر، قهرمان مظلوم انقلاب اسلامی ایران بوده و هستند. علیرغم خدمات قابل توجه جمهوری اسلامی به مردم به ویژه نسبت به همه دوره های تاریخی از جمله دوران پهلوی، نباید انکار کرد حق مردم به ویژه در مقایسه با آرمان های انقلابی و حتی ظرفیت های واقعی ادا نشده است و طیف کثیری از ساختار ها و مسئولان نظام در دوره های متعدد نسبت به مردم کم توجهی و حتی اجحاف کرده اند. نقطه عطف امروز انقلاب، احیای جایگاه مردم و احقاق حق آنها از طریق تلاش حداکثری برای تحقق عدالت است. البته نقش خود مردم نیز نیاز به اصلاح دارد و لازم است از نظاره گر ظلم پذیر به کنش گر عدالتخواه ارتقاء پیدا کنند. عدالتخواهی مردمی تنها و بهترین راه اسلامی شدن جامعه ایران است. هر تلاشی در خلاف جهت مطالبه انقادی مردمی؛ نه تنها خلاف عدالت و امت که حتی مخالف امنیت و حکومت است.
3⃣ #مسئولین فعلی و سابق و اسبق، بدون تعارف متهمین ردیف اول وضع موجود هستند. ایجاد اصلاحات اساسی در رویکرد و عملکرد مسئولین و حتی تصفیه اضطراری عناصر خائن یا راکد، مأموریت ویژه امروز انقلاب است که باید توسط ولی فقیه، مردم به ویژه جوانان عدالتخواه و مسئولین به ویژه بخش وفادار و کارآمد انجام شود: #رهبر_انقلاب علاوه بر تعیین مسیر کلان و راهبردهای کلی، با تکمیل حمایت های همیشگی از جریانات عدالتخواه به ویژه درباره مسائل و مصادیق ملموس. و #جوانان عدالتخواه با تقویت تلاش های انتقادی و البته ارائه طرح های پیشنهادی و همچنین روشنگری پیرامون وضعیت و جریانات موجود و گسترش ارتباطات و اشتراکات شبکه ای با همه مردم. و #مردم با حضور فعال در مسئولیت های ریز و درشت کشور و ارتقاء انتقادی به سوی جامعه عدالتخواه متشکل از جماعت های به هم پیوسته مطالبه گر و مشارکت کننده. و #مسئولین با تغییر ذهنیت قیم مآبانه و طلبکارانه به سمت ذهنیت خدمتکارانه و بدهکارانه و البته تغییر از نفع محوری شخصی به سمت ترجیح خیر جمعی و تغییر از انفعال دیوان سالارانه به سمت جهاد انقلابی.
💎 برای شناخت جامعه به معنای عام جهت اصلاح و ساخت آن، علاوه بر این سه متغیر درهم تنیده که از جنس کنشگر خارجی هستند، باید سه متغیر مهم دیگر که ما به ازاء خارجی نداشته اما دارای هویت و اثر واقعی هستند نیز توجه کرد: #قانون (ساختارساز)، #فرهنگ (عمومی و خواص) و #علم (مبانی، انضمامیِ انسانی و طبیعی). توضیح این سه گانه در یادداشت مستقلی خواهد آمد.
✍ کیوان سلیمانی
💠 جامعه شناسی اسلامی
💠 @iisociology
🔴 تروریست ها در تهران!
⭕️ یادگار امام و تروریسم کاپیتالیستی.
🔻 این ایام شاهد نمونه های بسیاری از اجتماعی شدن امر سیاسی #مانور_تجمل، این #یادگاری_یار_امام، هستیم؛ مثل کورس اتوموبیل های لوکس در بزرگراه #یادگار_امام ! اما آن #یادگار_واقعی_امام، احمد خمینی بزرگ، نظرات بسیار انقلابی نسبت به سرمایه داران زالوصفت که آنها را #تروریست_اقتصادی می نامید، داشت و خواستار برخورد جدی با آنها بود، مشابه برخورد با منافقین، همان #تروریسم_مارکسیستی. برخورد فوری و قاطع با مانور تجمل های کذایی که عامل عادی سازی تبعیض متعفن و تشدید تنفر مستضعفین هستند، ضروری است، البته این #سربازان_سرمایه_داری تنها تفاله های #اقتصاد_سرمایه_داری و بعضا توله های #سرداران_سرمایه_داری هستند؛ چه سیاستمداران مصلح اقتصادی و چه سرلشگران مسلح نظامی! طبیعی است باید برای مبارزه ساختاری و معرفتی و اجتماعی با آنها سهم بسیار بیشتری قائل شد.
🔺 مرحوم احمد خمینی: «باید با #تروریستهای_اقتصادی و #سرمایهداران_وابسته به خارج به شدت برخورد کنیم. ... از اول گفتیم که اینگونه سرمایهداران به غیر از منافع شخصی به چیزی معتقد نیستند. چون جو عمومی کشور مذهبی است، با یک #ته_ریش و تسبیح، خود را مسلمان دوآتشه جا میزنند و به کار خودشان مشغول میشوند. ... بعضی خیال میکنند به بخش خصوصی بها دادن به معنای #آزادی_عمل_سرمایهداران به شکلی است که هر اندازه خواستند خون مظلومین را در شیشه بکنند. این گونه نمیشود. امام راحل از اول گفتهاند که روحانیت به خون #سرمایهداران_زالوصفت تشنه است ... مشکل ما تنها این نیست که دولتهای غربی با ما مخالف هستند، اگر ما با #سرمایهداران_بزرگ به طور سنجیدهای برخورد میکردیم آنها نمیتوانستند در برابر دولت و ملت یک مسالهای را ایجاد کنند .... اگر ما با سرمایهداران همانند #منافقین برخورد میکردیم اوضاع کشور به این صورت در نمیآمد، یک عده سرمایه دار زالو صفت به این بهانه که #اقتصاد_دولتی مضر است، به حال خود رها شده و به جان این ملت افتادهاند. کسی منکر این نیست که اقتصاد دولتی مضراتی دارد اما به این بهانه نباید لجام گسیختگی اقتصاد حاکم شود.»
✍ کیوان سلیمانی
🔴 t.me/nehzatedalatkhahi/1845
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
🔴 شهیدچمران؛ انقلابی عاشق عاقل عارف!
🔻 چمران نماد یک عقلانیت انقلابی عاشقانه است، مردی که در نبرد، چریکی کم همتا، در علم، دانشمندی نام آشنا و در معنا، متفکری ژرف پیما و در عشق، آشفته ای شیدا و در عرفان، فانی ای ناپیداست.
🔻 مرد اشک های به هنگام برای کودکان مظلوم لبنان و مرد غرش های به موقع برای معاندین ظالم بعثی و مرد اطاعت با محبت و معرفت از ولی فقیه زمان.
🔻 مرد تعادل در مواجهه با جاهلان افراطی زمان و مرد قیام علیه خفتگان تفریطی دوران. آزاده مردِ شهید افترای افراطیون و تهمت تفریطی ها.
🔻 مرد جمع اضداد، مرد قلم و تفنگ و گل و خون و اشک و لبخند، مرد عقل و عشق.
🔺 چمران؛ انقلابیِ عاقلِ عاشقِ عارف!
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
🔴 بیانیه مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران درباره وقایع دی ماه 1396 و محکومیت های اخیر دانشجویان
🔷 آنچه در دی ماه 1396 روی داد، آشکار شدن یک بعد مهم از باطن جامعه ایران و دشمنان آن بود؛ #اعتراضات_عدالتخواهانه_مردمی و #اغتشاشات_عداوت_جویانه_ضدمردمی. اصل واقعه، اعتراضات عموما اقتصادی_اجتماعی و گاها درآمیخته با وجوه سیاسی_فرهنگی بود که پس از مدت ها کم توجهی نهادهای مختلف حکومتی، نهایتا زیر غبار اغتشاشات پنهان شد.
🔹 اعتراضات عدالتخواهانه برخواسته از متن واقعیات خارجی یعنی بی عدالتی های واقعا موجودی است که علل متعددی داشته و نیازمند تحلیلی مستقل است. ما معتقدیم #عدالت_خواهی_انقلابی راه حل کاربردی این مسئله و در واقع راهبرد اساسی اسلامی شدن جامعه و جمهوری ماست و باید از این عدالتخواهی مردمی که عامل تداوم انقلاب اسلامی و تکامل جمهوری اسلامی است، استقبال شود.
🔺 بنابراین مطالبه کلی ما از همه ارکان جمهوری اسلامی ایران، فراهم کردن شرایط حداکثری برای عدالتخواهی آزادانه است، البته نه با سیاستگذاری های عوام فریبانه ای مانند سرکوب پیچیده تجمعات طبیعی مؤثر با تبدیل آنها به تظاهرات مصنوعی عقیم در کمینگاه های محدود و معین.
🔹 حق انتخاب و آزادی عمل از پیش نیاز های امکان عدالتخواهی است. ما معتقدیم #آزادی_خواهی_منطقی نوعی عدالتخواهی مقدماتی اجتناب ناپذیر است. طلب و تحقق عدالت جز در جامعه ای آزاد امکان پذیر نیست.
🔺 بنابراین پذیرش و گسترش حق عمومی آزادی عمل به ویژه آزادی بیان و پس از بیان تا حد امکان و نامحدود مگر به حدِ قانون عادلانه، مطالبه تکمیلی ماست.
🔹 بدیهی است که برخورد سختگیرانه با مردم معترض و دانشجویان منتقد، از مصادیق بارز نقض فاحش شرایط لازم برای #عدالتخواهی_آزادانه است. به نظر می رسد محکومیت های غیرقطعی اما غیرمنطقی دانشجویان دانشگاه تهران به خاطر تجمعات دانشجویی دی ماه از همین جنس باشند، آنهایی که نه به صورت سازمان یافته و بر اساس برنامه ریزی تخریب گرانه بلکه بر اثر احساسات و تصمیمات عجولانه متأثر از تبلیغات رسانه ای به اعمال ساختارشکنانه و غیرقانونی اقدام کردند.
🔺 بنابراین اجرای عدالت برای همه دانشجویان و رأفت در قبال دانشجویان نادم، مطالبه خاص مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران است. توضیح ادله احکام صادره، کمترین درخواست جامعه دانشگاهی از قوه قضاییه در راستای شفافیت مسئله است.
🔹 ما معتقدیم #امنیت_خواهی_معقول به معنای فراهم کردن شرایط امن مطالعات و مطالبات آزادانه عدالتخواهانه دانشجویان، به ویژه در مقابل نگاه و رویکردهای محافظه کارانه و سرگوبگرانه است. امنیت به معنای ترجیح ثبات و سکون بر تغییر و اصلاح نیست. امنیت امکان زندگی توأم با آسایش و آرامش در ابعاد نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با امکان رشد پیوسته در شاخص های کلیدی عدالت و آزادی است. امکان طرح مسالمت آمیز و قانونی نظرات و انتقادات گرایش های مختلف از ضروریات ابتدایی دانشگاه امن است.
🔺 بنابراین مطالبه ما از مسئولین جمهوری اسلامی از جمله در دانشگاه تهران، پذیرش و عمل طبق این نگاه است. دانشگاه تهران موظف به پیگیری قانونی وضعیت دانشجویان و تلاش برای تحقق شفافیت و عدالت توأم با رأفت در قبال آنان است.
🔹 همه می دانیم تجمعات دی ماه جریانات مختلف دانشجویی که شامل #انتقادات_مسالمت_آمیز هم می شد، در ساعاتی به اظهارات غیرمنصفانه و توهین آمیز از سوی گروه خاصی انجامید و این ها نیز نه کاملا ناشی از احساسات بلکه در مواردی عامدانه بوده، اما هر اشتباه عامدانه یا آغشته به احساسات جوان دانشجو و غیردانشجویی از نوع #اغتشاشات_معاندانه و سازمان یافته پادوهای آدمکش آمریکا و سازمان منحوس منافقین نیست! طبیعی است ما در کنار حمایت همیشگی از همه انتقادات و اعتراضات منطقی و معقول، با اقدامات منافقانه و معاندانه و همسویی عامدانه با دشمنان انقلاب اسلامی نیز به جد مخالفت می کنیم.
🔺 بنابراین علاوه بر تأیید مدارای نسبی مسئولین با اعتراضات مسالمت آمیز دانشجویی و ضمن مخالفت شدید با هرگونه سرکوب خشونت آمیز یا برخورد تحقیرآمیز با معترضان، خواستار افزایش و استمرار و بسط مدارای منطقی قانونی با منتقدان هستیم و دستگاه های ذی ربط را به تبعیت عملی از تفکیک مدنظر رهبر انقلاب دعوت می کنیم و امیدواریم اثر حداکثری آن را در تجدیدنظر پیرامون احکام صادره برای دانشجویان و همچنین تصمیم گیری درباره احکام صادرنشده مشاهده کنیم.
🔷 همراهی کم نظیر جریانات مختلف دانشگاه در دفاع از حقوق دانشجویی، فرصت مناسبی برای ترمیم بخشی از #اعتماد_اجتماعی زخم خورده جوانان و جامعه نسبت به قوه قضائیه است. قطعا چشاندن طعم شیرین عدالت توأم با رأفت اسلامی، برکات بسیاری حتی در زمینه امنیت مدنظر دستگاه های اطلاعاتی و قضایی در پی خواهد داشت ان شاء الله.
🔴 مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران
🔴 @ut_armanedalatkhahi
🔴 دشمن اصلی ایران؛ لیبرال_متحجرین یا کمونیست_منافقین؟
⭕️ سلبریتی_نوکیسه، تفاله پیوند تحجر_تجدد فکری_اقتصادی است!
♦️ رهبر انقلاب اخیرا به معارضین چهارگانه داخلی انقلاب اشاره کردند که البته چهارمی در اکثر رسانه ها از قلم افتاد: #لیبرال ها، #کمونیست ها، #منافقین و #متحجرین!
🔻 همواره علیه کمونیست ها و منافقین توجه سیاسی و امنیتی بسیاری می شود در حالی که نه کمونیست های به تاریخ پیوسته خطر چندانی برای انقلاب دارند و نه منافقین منفور. کمونیست ها هیچگاه جذابیتی برای مردم مسلمان ایران نداشته اند و منافقین نیز چنان جایگاه منفی ای در ذهنیت جمعی ایرانیان پیدا کرده اند که از سوی اکثریت منتقدین و مخالفین و حتی برخی معاندین نظام هم مورد نفرت و #برائت قرار می گیرند تا حدی که در فضای مجازی و واقعی به ترجیح جمهوری اسلامی بر منافقین خائن اقرار می شود. آنها از سوی جریانک های براندازی مثل سلطنت طلبان، مارکسیست ها و معاندین پراکنده مورد #مخالفت علنی قرار می گیرند، البته تقابل ها و معارضه های چندجانبه زودهنگام میان همه خرده جریاناتِ مثلا برانداز جاری است که وضعیت شان را بیشتر شبیه یک طنز کرده است تا مبارزه جدی علیه یک کشور؛ از این نظر نفعشان برای ایران بیشتر از ضررشان است، مثلا در حمایت گاودوشانه! آمریکا از منافقین.
🔺 سخن این است که تهدید اصلی انقلاب، دوگانه لیبرال_متحجرین است که امروزه در مسیر یگانه شدن هم حرکت می کنند. لیبرال هایی که پس از رحلت امام به واسطه دور شدن از جوّ انقلابی دهه آغازین، پایان جذابیت های رقیب مارکسیستی با فروپاشی شوروی و البته با حمایت همه جانبه جهان لیبرال غرب و غفلت های داخلی توانست بخش بسیاری از #نظام را تسخیر کند و جز در زمینه های انتزاعی معرفت دینی و ظاهری مناسک مذهبی با مخالفت های چندان جدی ای در ابعاد سیاسی و #اقتصادی مواجه نشود. جریان نولیبرال پس از فتنه 88 با عبور از آن مواضع حساسیت ساز الهیاتی الحادی و تقابل ظاهری منبعث از روشنفکری دینی و طرفداران به سمت اتحادی استراتژیک با قشر متحجر عموما حوزوی خزیده و تلاش کرده از ظرفیت مذهبی و اجتماعی #فقه_سنتی و برخی مراجع و فضلا نیز در جهت نیات و عملیات #کاپیتالیستی خود نیز استفاده کند. تجربه کودتای 88 راهبرد استحاله را جای براندازی نشاند.
🔺 برخی نشانه های فکری و رفتاری این خوره ارتفایافته! که شایسته مبارزه متمرکز از سوی جریان انقلابی است را میتوان در همسویی نظرات اقتصادی و سیاسی برخی #مراجع_تقلید با احزاب و #سیاستمداران جریان لیبرال، و سطحی ترین ثمرات آن را در شیوع توأمان پدیده #نوکیسه ای بین آقازاده های #نوسرمایه_دار پراکنده پیرامون مسئولان و آقازاده های #حزب_اللهی حوالی بیوت مراجع، با حسرت و نفرت به نظاره نشست و البته با شجاعت و قدرت علیه آن به مبارزه برخواست.
🔺 قسمت عجیب و مهم ماجرا اختلافات #فکری و #فرهنگی متحجرین و کاپیتالیست هاست که منطقا نمی تواند دوام داشته باشد؛ حفظ #ظواهر مذهبی سطحی از سوی سکولارهای اقتصادی از یک سو و #استحاله_عقاید و علایق دینی جریان متحجر از سوی دیگر این مشکل را نیز حل خواهد کرد! شایع ترین نشانه ظاهری این تشدیدِتشابه را می توان در شیوع توأمان پدیده #سلبریتی گری میان قشر فرهنگی! آقازاده های سکولار جریان #لاییک و #مذهبی مشاهده کرد!
🔺 بدترین وضعیت و بهترین مثال امتزاج دو خصلت درهم تنیده نوکیسگی و سلبریتی مآبی در آقازاده هایی قابل مشاهده است که همزمان در فعالیت های رانتی #اقتصادی و #فرهنگی فعالند. #ژن_خوب های مدیرعامل شرکت و تهیه کننده فیلم یک قشر رو به رشد هستند! مثال مصرف کننده، آقازاده ناب، طلبه فشن، احمد خمینی؛ عصاره رذایل حکومت است!
🔺 پدیده های ظاهرا دوگانه اما باطنا همجنس #سلبریتی_نوکیسه لیبرال و حزب اللهی که در موارد متعددی علاوه بر #اشتراک بنیادین به سمت #شراکت های نمادین هم حرکت می کنند، در عین حال که آسیب های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی بسیاری را به کشور و انقلاب وارد کرده اند اما تفاله ها و گاه توله های اتحاد دوگانه مبنایی و مهم تری هستند؛ همسویی ساختاری و فکری جریان #اقتصادی_سیاسی سرمایه داری با جریان #مذهبی_معرفتی سرمایه سالاری.
🔺 مهلک ترین ضربات را همین دوگانه #متجدد_متحجر محافظه کار سرمایه سالار به انقلاب زده اند و اگر امروز دلسوزان جمهوری اسلامی به دنبال نجات ایران هستند راهی جز مبارزه همه جانبه با این دشمن نفوذکرده درون همه لایه های معرفتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نظام ندارند. اولویت دادن تهدیدات امنیتی دوگانه کمونیست_منافق بیراهه ای بیش نیست که چه بسا از سوی دوگانه ذی نفع لیبرال_متحجر تجویز شده و در آتش آن دمیده شود. مقابله با دوگانه برانداز انتحاری از خارج برخواسته واجب است اما مبارزه با دوگانه استحاله کننده انحرافی در داخل نشسته از اوجب واجبات است.
✍ کیوان سلیمانی
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
🔴 نامه سرگشاده به شهردار تهران
⭕️ نامه مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران به دکتر افشانی درباره خویشاوندمداری در شهرداری تهران
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر سید محمدعلی افشانی
شهردار محترم تهران
سلام علیکم
🔻 اخباری که از خویشاوندمداری شبه سلطنتی و انتصابات رانتی در شهرداری تهران در رسانه های معتبر متعدد منتشر شده و از سوی شورای شهر هم مورد تأیید کلی قرار گرفته و البته سال هاست مورد نقل و نقد مردمی قرار گرفته است، مایه وهن شهرداری پایتخت جمهوری اسلامی و دلسردی مضاعف اقشار مختلف ایران انقلابی است؛ ضروری است در اسرع وقت نسبت به پاسخگویی و شفاف سازی در قبال انتقادات مردمی و شبهات رسانه ای اقدام نمایید. صحت این حجم از نسبت های خانوادگی مدیران و مسئولان در سطوح مختلف شهرداری تهران که محدود به دوره و جناح خاصی هم نیست، هیچ علتی جز رابطه سالاری و خلأ سازوکار بازدارنده نمی تواند داشته باشد.
🔻 اقوام و آشنایانی که برای مسئولیت هایی در شهرداری های مناطق مختلف تهران انتخاب می شوند یا شایستگی لازم را ندارند که ظلم آشکار است، یا شایستگی لازم را دارند که باید پرسید بر اساس چه فرایند رقابتی عادلانه ای از سایر نخبگان کشوری شایسته تر تشخیص داده می شوند؟ حتی اگر در صورت شایستگی برابر، شایسته آرمان های انقلاب و اهداف جمهوری اسلامی و شعارهای مسئولان است که نخبگان مردمی برای خدمت در نظام نسبت به قوم و خویشان اولویت داشته باشند!
🔺 آقای افشانی! حجم عظیم تبعیض در بخش های مختلف ساختارهای دولتی و غیردولتی، چنان زخم عمیقی بر اعتماد اجتماعی وارد کرده که انتظار تحمل تبعیض های فزاینده توسط مردم ظالمانه و غیرممکن به نظر می رسد، باید بر شما روشن باشد که واجب است فورا نسبت به فامیل گرایی و باندبازی در سطوح مختلف شهرداری تهران به صورت قاطع اقدام کنید تا شاید اندکی از خسارت انباشته شده جبران شود؛ انتظار مردم و پیشنهاد ما عزل فوری و بی ملاحظه همه آن هایی است که هرگونه نسبت فامیلی، رفاقتی، شراکتی یا ... با مسئولان فعلی، سابق و اسبق رده های مختلف نظام دارند؛ خیل کثیر نخبگان توانمند و نیازمند کار چنان است که جای نگرانی برای جایگزینی نیرو وجود نداشته باشد.
🔺 جناب شهردار! لازم است با همکاری شورای شهر _که گویا بعد از اشغال بسیاری از سمت ها توسط ژن های خودبرتربین به فکر قانون ناقص و غیرجبران کننده عدم استخدام خویشاوندان مدیران ارشد در بدنه شهرداری افتاده است_ تدبیری پیشگیرانه بیاندیشید تا هم پشتیبان قاطع اقدامات لازم برای جبران گذشته و اصلاح حال شود و هم مانعی مستحکم مقابل تکرار این تجربه های تلخ در آینده باشد. طبیعی است که هر طرح محافظه کارانه یا تقلیل گرایانه ای موجب تمدید و حتی تشدید نارضایتی انتقادی مردم و دانشجویان ایران و تهران بزرگ خواهد شد.
به امید ظهور منجی عدالت گستر گیتی
مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران
دوم مرداد 1397
⭕️ رونوشت: شورای اسلامی شهر تهران
🔴 عدالتخواهان دانشگاه تهران
🔴 @ut_armanedalatkhahi
🔴 همسویی نئولیبرال های وطنی و عدالتخواهان تخصصی؟
⭕️ عدالتخواه دقت کن!
🔻 همسویی عجیبی بین برخی اعضای تیم اقتصادی #دولت و کمیسیون اقتصادی #مجلس و جریان اقتصادی #بازارآزاد (سازندگی قوچانی و دنیای اقتصاد و ..) و #امام_جمعه های مشهور (موحدی کرمانی تهران) و حتی #عدالتخواهان_تخصصی (براتی #ایتان و یکی از کارشناسان برنامه #ثریا) و اقتصاددان سیاسی مذهبی (مجید شاکری) و... در حمایت از طرح #بازار_ثانویه مشاهده شده و توسط بسیاری از رسانه های حتی عدالتخواه بازنشر شده؛ در مقابل اقتصاددانان #نهادگرا (حسین #راغفر و فرشاد مؤمنی و احسان سلطانی) و برخی پژوهشگران #اقتصاد_مقاومتی و سیاسی (یاسر جبرائیلی و..) با این طرح مخالفت میکنند. با مرور مجموعه تحلیل ها، نظر مخالفان مطلوب تر به نظر میرسد، دولت باید به جای تساهل در برابر سهم خواهان و #ابرسرمایه داران، با کمک بازوی قضائی به مصاف متخلفان و #مفسدان برود و سرمایه نجومی دانه درشت ها و آقازاده ها و اختلاس گران و رانت بگیران را باز پس بگیرد و وضعیت اسفناک #مالیات مملو از تبعیض را اصلاح کند و در حمایت از #تولید مانع #واردات بی رویه و قاچاق شود و راهکارهای دیگری که در تحلیل های منتقدان (در رسانه ها و در همین کانال جامعه شناسی اسلامی) قابل مطالعه است.
🔻 علاوه بر ماجرای بازار ثانویه، چندی پیش در ماجرای #صادرات_نفت توسط بخش خصوصی نیز همگرایی مشابهی مشاهده شد؛ آنجا که #جهانگیری مکررا بر این سیاست اقتصادی تأکید میکند و برخی دوستان #ایتان و #عیارآنلاین آن را تأیید می کنند. عجیب است که این دوستان عدالتخواه از فروش #نفت_خام توسط دولت به هر قیمتی به هر شخص و گروهی در قالب بخش خصوصی دفاع میکنند؛ #بخش_خصوصی در ایران یعنی دانه درشتان #نوکیسه و رانت خواران نوسرمایه دار و #آقازاده های مفتخور؛ بخش خصوصی یعنی همان #طبقه_مرفه_جدید. وقتی از بخش خصوصی برای خریدوفروش نفت در شرایط #تحریم دعوت میشود مشخص است که بسیار مفت به آنها فروخته میشود! عجیب است که در رسانه مدعی #عدالتخواهی از سیاستی که عملا حراج بیت المال به نفع خواص است حمایت میشود و حتی از عدم اجازه به بخش خصوصی برای #بانک_خصوصی گله میکنند؛ اگر طبقه مرفه جدید #نفت و #بانک داشته باشد که دیگر خود خدا مگر حریفشان شود! تقویت طبقه مرفه جدید به آنها امکان و توان سلطه بیشتر بر #اقتصاد و #سیاست و #فرهنگ را میدهد و چه بسا هر چند وقت یک بار بازی بزرگی راه بیندازند تا از دولت این چنین اخاذی کنند؛ چگونه میگویند که مهم نیست چه کسی نفت را میخرد؟ چرا به جای فروش نفت خام به هر قیمتی، بر ریشه کنی رانت های میلیاردی و فرارازمالیات های میلیاردی تمرکز نمیشود؟
🔺 اگر #کارگزاران_سازندگی و #عدالتخواهان_تخصصی را در #طیف عدالت محوری بسنجیم قطعا در دو سویه کاملا #متضاد قرار دارند اما این دو #همسویی_خرد کارکردگرایانه قابل تأمل و لازم به تذکر است. آیا غلبه نگاه اقتصادی بر رویکرد اجتماعی در این باره تأثیر معناداری داشته؟
✍ کیوان سلیمانی
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
«ن»
🔴 همسویی نئولیبرال های وطنی و عدالتخواهان تخصصی؟ ⭕️ عدالتخواه دقت کن! 🔻 همسویی عجیبی بین برخی اعضا
🔴 فرار از مسئله یا عدم فهم مسأله؟!
🔻 آقای براتی تذکر متن همسویی نئولیبرال های وطنی و عدالتخواهان تخصصی را ناشی از #ادبیات_زدگی و #عدم_فهم_مسأله معرفی کردند!
.
🔺 وقتی شما صریحا از تصمیم دولت و تأکید #جهانگیری معاون اول رئیس جمهور درباره «فروش #نفت_خام در بورس به #بخش_خصوصی» حمایت می کنید و وقتی در موافقت با سیاست اقتصادی مطلوب دنیای اقتصاد و #سازندگی و دیگر رسانه های این قبیله، صریحا می نویسید « #بازار_ثانویه اگر راه بیفتد میتواند جلو افسارگسیختگی بازار را بگیرد چرا بانک مرکزی تعلل میکند؟»؛ دیگر اتهام ادبیات زدگی چه ادبیاتی است!؟ #همسویی_راهبردی در دو #مسئله_کلیدی به وضوح وجود دارد و انکارشدنی نیست و تصور ادبیاتی و توهم ذهنی هم نیست؛ اصل همسویی درست است اما اگر از این سیاست همچنان دفاع میکنید پس دلایل خود در دفاع از این سیاست ها را بفرمایید.
🔻 پرسیده اید #رانت توزیعی در #ارز_مسافرتی و تلاطمات بازار و سوءاستفاده ترامپ و... آیا مسأله نیست؟ بله هست، چه کسی گفته نیست؟ اما مسأله مهم تر راه حل این مسائل است و همسویی و اختلاف نظر اتفاقا همین جاست، راه حل تسلیم شدن در مقابل بحران های ساختگی به نفع سازندگان ذی نفع بحران و #تعمیم_اشتباه است یا حل اساسی مشکل با مبارزه با #مفسدان و اجرای قاطعانه قوانین #مالیاتی و #شفافیت و حمایت از #تولید و توقف #رانت و #قاچاق و.. برای جبران کاهش فروش نفت خام است؟ آقای جبرائیلی در برنامه اخیر ثریا مثال خوبی را یادآوری کردند؛ تبدیل تعهدید «تحریم #بنزین» به فرصت، و فرصت همین رویکرد درباره «تحریم نفت.»
🔺 درباره #بازار_ثانویه شما و #قوچانی و #خاتمی و #شاکری و روزنامه دنیای اقتصاد و ... می فرمایید راه حل بازار ثانویه است؛ بنده هیچ، دکتر #راغفر میگوید بازار ثانویه کودتای اقتصادی است، دکتر #جبرائیلی راه حل های دیگری پیشنهاد میدهد، دکتر #سلطانی اصل ماجرا و زوایای پنهان آن را به نحو دیگری روایت میکند، دکتر #مؤمنی هم انتقادات خودشان را دارند و ...، شما را به مطالعه و نقد تحلیل های اساتیدی چون حسین راغفر و فرشاد مؤمنی و احسان سلطانی و یاسر جبرائیلی دعوت میکنم تا بنده و امت حزب الله را از انحراف و عدم فهم مسائل خارج کنید. تحلیل اساتید را در ادامه منتشر میکنم.
🔺 درباره خریدوفروش نفت توسط بخش خصوصی هم شما علاوه بر حمایت قاطع از این تصمیم و آقای جهانگیری، صریحا می نویسید «اینکه چه کسی نفت را می خرد مهم نیست، این که پول نفت به حساب #دولت واریز می شود مهم است» اما به نظر برخی این مهم است چون احتمال #مفت فروشی نفت به شرکت های خاص بالاست و منجر به تقویت طبقه ای میشود که اتفاقا خود یکی از #عوامل_وضع_موجود و از جمله نرخ بالای ارز است، اگر قوی تر شود مدام می تواند چالش و بحران اقتصادی و سیاسی ایجاد، و از چالش ها سودجویی کند. بسیاری معتقدند به جای اصرار بر فروش نفت به هر قیمتی، نقاط ضعف اقتصاد را جبران کنیم؛ فروش نفت خام که افتخار نیست مخصوصا وقتی که بحران زا می شود؛ چرا با اصلاح و اجرای قوانین مالیات و رانت دولتی و... درآمد لازم تأمین نشود؟ سؤالات بسیاری در این باره برای عوام امت و متخصصین ایجاد میشود؛ اگر اشتباه است پاسخ دهید!
📌 درباره همسویی با نئولیبرال ها هم در مطلب اول گفته شد که در دو سویه متضاد طیف قرار دارید اما این دو همسویی خرد هم قابل تأمل است.
✍ کیوان سلیمانی
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
«ن»
🔴 فرار از مسئله یا عدم فهم مسأله؟! 🔻 آقای براتی تذکر متن همسویی نئولیبرال های وطنی و عدالتخواهان تخ
🔴 انتقادات به بازار ثانویه ارز:
🔻 دکتر راغفر:
🔺 https://t.me/HosseinRaghfar/512
🔻 دکتر فرشاد مؤمنی:
🔺 https://t.me/dinoeqtesad/603
🔻 دکتر احسان سلطانی
🔺 https://t.me/ut_armanedalatkhahi/621
🔺 https://t.me/ut_armanedalatkhahi/622
🔺 https://t.me/ut_armanedalatkhahi/623
🔺 https://t.me/ut_armanedalatkhahi/624
🔻 دکتر یاسر جبرائیلی:
🔺 https://t.me/jebraily/18248
🔻 و..
🔺 https://t.me/ut_armanedalatkhahi/615
🔺 https://t.me/iisociology/874
🔺 https://t.me/iisociology/875
🔺 http://www.pishkhaan.net/news/100219/?utm_campaign=newsdetails&utm_source=page_map&utm_medium=Farheekhtegan
🔺 http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192811/%DA%A9%D8%B4%D9%81-%D8%B4%D8%A8%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1-
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
🔴 سلبریتی نوکیسه ها سربازان سه گانه سرمایه دار و سیاستمدار و رسانه دار
🔺 مستضعفان جهان عدالتخواه شوید!
♦️ t.me/nehzatedalatkhahi/1953
🔴 @iisociology
«ن»
🔴 دشمن اصلی ایران؛ لیبرال_متحجرین یا کمونیست_منافقین؟ ⭕️ سلبریتی_نوکیسه، تفاله پیوند تحجر_تجدد فکری
🔴 امنیت خواهی مصداقی و عدالتخواهی غیرمصداقی؟!
⭕️ استاندارد دوگانه محافظه کاران در مسائل #امنیتی_فرهنگی و #اقتصادی_اجتماعی
🔻 بارها از لزوم شناسایی و معرفی مزدوران #منافق و #سلطنت_طلب و #کمونیست و... شنیده ایم، تکلیفی که محدود به مأموران و ساختارهای #امنیتی نشده و همواره از عموم #مردم و جریان انقلابی و نهادهای دانشجویی و مردمی هم درخواست کمک و همکاری برای حفظ #امنیت کشور شده است. انتشار تصاویر سردسته های #اغتشاشگران در صفحات مجازی مذهبی های وطن دوست حاصل این رویکرد است.
🔻 چرا جریان #متحجر و #مرفه واکنش خود در مقابل جریان #عدالتخواهی_مصداقی در عرصه #اقتصادی_اجتماعی را اینجا تکرار نمی کنند؟ چرا از نهادهای حکومتی و نیروهای مردمی نمی خواهند که قبل از اثبات جرم تصاویر شخصی مردم را منتشر نکنند؟ چرا نمی خواهند با آبروی مردم بازی نشود؟ چرا آیه حدیث ردیف نمی کنند؟ چرا نمی گویند به #امنیت_خواهی_غیرمصداقی اکتفا کنید؟ چرا نمی گویند تأمین امینت، تکلیف قانونی حکومت است نه ملت؟
♦️ این رویکرد دوگانه دو دلیل دارد: جهالت متحجرین و منفعت مرفهین؛
🔺 #جاهلان نمی دانند خطر #کاپیتالیست های اقتصادی از #تروریست های امنیتی بیشتر است، فراموش میکنند ریشه اغتشاشات امنیتی هم اختلاسات اقتصادی است، نمی فهمند جنایت های خاموش همیشگی در سایه #فقر و #فساد و #تبعیض صدها برابر بدتر و بیشتر از خیانت های شورش های موقت است. نمی فهمدن تروریسم پیدا و پنهان #سرمایه_داران و #رانت_خواران خشن ترین تجربه تاریخ است. نمی دانند زجرکش کردن از قتل آنی بدتر است.
🔺 #ذینفعان نمیخواهند منطقه ممنوعه و حریم امن آنها خدشه دار شود، نمیخواهند عمق فاجعه اقتصادی آنها با نورافکن های #شفافیت خواه مشاهده شود، نمی خواهند لجن #اشرافیگری های غیراخلاقی شان در پرتو #افشاگری های اخلاقی آشکار شود.
♦️ همین استاندارد دوگانه در عرصه #فرهنگی و #فکری نیز صادق است:
🔺 اگر بازیگری #کشف_حجاب کند یا ورزشکاری با بی حجابی عکس بگیرد یا دست دهد و...، #فعالین_فرهنگی فضای مجازی را پر از نهی از منکر های مصداقی می کنند! اما اگر مدل مبلغی، #کیف میلیونی لاکچری معرفی کند یا ورزشکاری تصویر #کاخ میلیاردی نمرودی اش را به رخ بکشاند هیچکس حق اعتراض و تجاوز به حریم شخصی شان را ندارد!
🔺 اگر منورالفکری شبهه ای #معرفت شناختی پرت کند یا لاییکی به #ظواهر مذهبی توهین کند، #فلاسفه عمق معنا را می شکافند و #فضلا کفن پوش خیابان های قم را سفید و روی دشمن را سیاه می کنند! اما اگر ژورنالیست سکولاری محمد مستضعفان را #سرمایه_سالار_رادیکال بنامد یا اقتصادخوان مذهبی ای علی پابرهنگان را #نئولیبرال_عربی بخواند، صدا از هیچ طلبه تا علامه ای در نمی آید!
♦️ حسن خمینی و احمد خمینی های متحجر مرفه نمی فهمند و نمیخواهند بفهمند این عبارات تاریخی روح الله خمینی و احمد خمینی های آگاه انقلابی را: «باید با #تروریستهای_اقتصادی و #سرمایهداران_وابسته به خارج به شدت برخورد کنیم. ... از اول گفتیم که اینگونه سرمایهداران به غیر از منافع شخصی به چیزی معتقد نیستند. چون جو عمومی کشور مذهبی است، با یک #ته_ریش و تسبیح، خود را مسلمان دوآتشه جا میزنند و به کار خودشان مشغول میشوند. ... بعضی خیال میکنند به بخش خصوصی بها دادن به معنای #آزادی_عمل_سرمایهداران به شکلی است که هر اندازه خواستند خون مظلومین را در شیشه بکنند. این گونه نمیشود. امام راحل از اول گفتهاند که روحانیت به خون #سرمایهداران_زالوصفت تشنه است ... مشکل ما تنها این نیست که دولتهای غربی با ما مخالف هستند، اگر ما با #سرمایهداران_بزرگ به طور سنجیدهای برخورد میکردیم آنها نمیتوانستند در برابر دولت و ملت یک مسالهای را ایجاد کنند .... اگر ما با سرمایهداران همانند #منافقین برخورد میکردیم اوضاع کشور به این صورت در نمیآمد، یک عده سرمایه دار زالو صفت به این بهانه که #اقتصاد_دولتی مضر است، به حال خود رها شده و به جان این ملت افتادهاند. کسی منکر این نیست که اقتصاد دولتی مضراتی دارد اما به این بهانه نباید لجام گسیختگی اقتصاد حاکم شود.»
✍ کیوان سلیمانی
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
🔴 نامه دوم عدالتخواهان دانشگاه تهران به شهردار
⭕️ نامه سرگشاده مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران به مهندس افشانی درباره «انتصابات رانتی» در شهرداری تهران
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای سید محمدعلی افشانی
شهردار تهران
سلام علیکم
♦️ اظهارات شما در پاسخ به اعتراضات پیرامون «انتصابات فامیلی» برای مردم منتقد، ناامیدکننده و برای خواص ذینفع، امیدوارکننده بود. از شما دعوت می کنیم علاوه بر بازخوانی نامه سرگشاده ای که دوم مردادماه خطاب به شما منتشر کرده ایم، به نکات و تذکرات ذیل نیز توجه جدی بفرمایید:
🔸 گفته اید «در خصوص انتصابات فامیلی به بازرسی شهرداری ارجاع داده ام که رسیدگی شود.»
🔹 آقای شهردار! آیا صرف «انتصاب رابطه سالارانه» فرای شایستگی کافی یا ناکافی، به جای «انتخاب شایسته سالارانه» در فضای رقابت عادلانه، نشانه عقب ماندگی و سلطنت گونگی فرایند جاری در شهرداری تهران نیست؟ در رویکرد شما نیز مانند عملکرد شهرداران سابق، مخالفتی با «اصل انتصاب رانتی» مشاهده نمی شود، این سبک مدیریت، شایسته شهرداری پایتخت جمهوری برآمده از انقلاب اسلامی نیست، واجب است جداً تجدیدنظر کنید.
🔹 جناب شهردار! شما که به وجود «انتصابات فامیلی» در شهرداری معترف شده اید، آیا از تعداد شگفت انگیز آن نیز اطلاع یافته اید؟ میزان قابل توجه انتصابات رابطه ای و بکارگیری فرزندان، برادرزادگان و سایر بستگان در حوزه فعالیت خود یا دوستان، هر عقل سلیمی را به وجود فساد رانتی معترف و معترض می کند. اگر شما از تعدد انتصابات رانتی در زیرمجموعه مدیریتی خود اطلاع ندارید، فهرست بلندبالای آن را که در رسانه ها منتشر شده مشاهده کنید، هرچند این عدم اطلاع تان در افکار عمومی نشانه ضعف مدیریت سهوی شما تصور خواهد شد، اما اگر اطلاع دارید، این رویکرد محافظه کارانه توجیه ناپذیرتان در جهت تثبیت و تشدید رانت سالاری موجود، نشانه سوءمدیریت عمدی شما تلقی خواهد شد.
🔸 گفته اید «اگر فرد دارای صلاحیت بود مانعی وجود ندارد»!
🔹 آقای افشانی! صلاحیت آقازاده ها چگونه احراز شده و حالا چگونه به آزمون گذاشته می شود؟ با فرض شایستگی انگشت شماری از نورچشمی ها _که همین هم محصول فرصت و امکانات نابرابر پلکانی پیشینی است_ طبق چه حق و قانون و انصافی «انتصاب خواص وابسته» بر «انتخاب جوانان غیروابسته» که شایستگی «برابر یا بیشتر» هم دارند، ترجیح داده می شود؟
🔸 گفته اید «اگر به صرف آشنایی مسئولیت گرفته باشد برکنار گردد.»
🔹 مهندس افشانی! اعتراض ما به «فرایند فسادخیز انتصاب در شهرداری تهران» است، نه صرفا «مصداق های موجود که محصول این ساختار معیوب اند»، آیا برای اصلاح اساسی این وضعیت، برنامه کارشناختی و کارآمدی دارید؟ برای همین توصیه رسانه ای حداقلی تان که گویا صرفا برای رفع تکلیف ابراز شده، چه «تدبیر علمی و تضمین عملی» در نظر گرفته اید؟
🔸 گفته اید «انتصابات در شهرداری بر مبنای شاخص دانش فرد، تحصیلات دانشگاهی و تجربه عملی خواهد بود.»
🔹 آقای شهردار! چرا «فرایند انتصاب» را که در عمل تابع سلیقه شخصی و فامیلی است و نه شاخص علمی و عملی، با «فرایند انتخاب» در سازوکاری مبتنی بر شفافیت، مهارت و عدالت، جایگزین نمی کنید؟ ضمنا هر متفکر منصفی که معتقد و متعهد به عدالت مطلق باشد، نمی تواند از تأثیر «گذشته ناعادلانه» در «حال و آینده ناعادلانه» چشم بپوشد، جهتگیری جبرانی عدالت اسلامی «به نفع مستضعفین» ناظر به همین مسئله است. در مصداق بحث، گذشته و شرایط نابرابر «جوانان وابسته طبقه ویژه» در رقابت با «جوانان مستقل طبقات مستقل»، زمینه ساز تبعیض فزاینده در «سرمایه های دانشی و تجربی» و تفاوت نجومی «رزومه های بازاری» آنهاست، و این انکارنشدنی اما جبران شدنی است.
🔹 شهردار تهران! مواضع شما مبنی بر «پیشتازی در اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان» و سابقه سوءاستفاده رانتی از «شعار جوانگرایی» در کشور، ما را ملزم به تکرار مطالبات و تذکرات نامه قبل میکند؛ «انتظار مردم و پیشنهاد ما عزل فوری و بی ملاحظه همه آن هایی است که هرگونه نسبت فامیلی، رفاقتی، شراکتی یا ... با مسئولان فعلی، سابق و اسبق رده های مختلف نظام دارند... با همکاری شورای شهر تدبیری پیشگیرانه بیاندیشید تا هم پشتیبان قاطع اقدامات لازم برای جبران گذشته و اصلاح حال شود و هم مانعی مستحکم مقابل تکرار این تجربه های تلخ در آینده باشد.»
⚠️ آقای شهردار! در صورت تداوم رویکرد غیرانقلابی ضدمردمی و تعلل در رسیدگی سریع، اساسی و ثمربخش به این مسئله که آشکارا در جهت تضییع حقوق مردم و ضدیت با عدالت اسلامی، و درنتیجه سرخوردگی ملت ایران و خرسندی دشمنان انقلاب است، ما دانشجویان و مردم را بالاجبار وارد «مرحله دیگری از اعتراضات انقلابی» خواهید کرد.
🔴 مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران
13 مرداد 1397
⭕️ رونوشت: شورای اسلامی شهر تهران
🔴 عدالتخواهان دانشگاه تهران
🔴 @ut_armanedalatkhahi
🔴 سرمایه داری و اشداء علی الضعفا و رحماء بینهم!
❓ #سرمایه_سالاران که تعویق موقت مالیات بنگاه های کوچک و متوسط _که به واسطه سیاست های ارزی اخیر همچون افزایش مصنوعی نرخ ارز و بازار ثانویه هزینه های تولیدشان چندبرابر شده_ را تقبیح و عامل تشدید رکود و تورم معرفی می کنند؛ چرا افزایش #مالیات بر اموال و املاک و بنگاه و شرکت های بزرگ عموما رانتی و وارداتی و صادرات مواد خام #سرمایه_داران _که افزایش عامدانه قیمت دلار و بازارثانویه سود و سرمایه شان را چند برابر کرده و مالیاتشان یا ناچیز است یا هیچ_ را تجویز نمی کنند؟
⚠️ چکیده یادداشت "منطقه ممنوعه حمایت از تولید" روزنامه دنیای اقتصاد:
🔸 دیروز وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر مهمی برای حمایت از تولید داد: "مالیات ارزش افزوده بنگاههای کوچک و متوسط به مدت حداقل ۶ ماه متوقف شود." استدلال وزیر صنعت این بود که در شرایط فعلی تولید و بازار که بنگاه در تهیه مواد اولیه با مشکل روبهرو است، برای یک مدت کوتاه اخذمالیات متوقف و #تنفسی به آنها داده شود. اما این راهکار دارای چه پیامدهایی است و تا چه حد قابلیت اجرا دارد؟ در شرایط فعلی که اقتصاد ایران بهنظر وارد فاز انقباضی میشود، همه سعی میکنند تا #سیاست_حمایتی پیشنهاد دهند؛ درحالیکه #پژوهشهای_دانشگاهی نشان میدهد که «سیاستگذاری لحظهای» یکی از اصلیترین نقاط اشتباه در حل بحران رکود است. در #شرایط_بحرانی، شتابزده شدن سیاستگذاران یک امر رایج است. آنها در این حالت سیاستهایی را وضع میکنند که نهتنها مشکل را حل نمیکند، بلکه این رفتار پرتکرار موجب #تشدید تورم و رکود نیز میشود. بنابراین در این مواقع، #بیعملی شاید بهتر از دست زدن به عملی خطرناک باشد. با توجه به #شرایط_تحریمی، احتمال کسری در درآمدهای نفتی محتمل است، به همین علت دولت باید درآمدها از منابع دیگر، از جمله مالیاتی را سفت و سخت مطالبه کند. نزدیک به یک پنجم مالیات ارزش افزوده از این بنگاهها تامین میشود که سهم ۳ درصدی از کل درآمدهای دولت دارد. با توجه به شرایط فعلی که دولت درآن قرار دارد، قطع #سه_درصد از درآمدها میتواند بار مالی قابلتوجهی را به دولت وارد کند.
✍ کیوان سلیمانی
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology