🔰بودن یا چگونه بودن!
📍هر كس بايد حسابش را تسويه كند كه؛ من، هستم و من، بزرگ تر يا برابر دنياى هفتاد ساله هستم و من با خودم، با ديگران، با اشياء، رابطه دارم.
📍 آیا من اين رابطه را با غريزه يا عقل يا علم يا عرفان و يا احتياط مى توانم حل كنم و رهبرى كنم و يا نمىتوانم؟
📍در فرض ناتوانى آيا راهى ديگر دارم؟ آيا وحى و دين و يا تأملات عرفانى و شهودى كفايت مى كند و يا راهگشا هست؟
📍با اين طرح از مسأله، حتى در دوره ى ارتباطات و دهكده ى جهانى، ضرورت وحى براى انسانِ بزرگتر از زندگى و مستمر و مرتبط با نيروهاى خود و يا اشياء و يا افراد، به گونه اى مناسب مطرح مى شود.
📍كاوش هاى كلام جديد و مذهب، همه با اين خامى روبرو هستند كه ضرورت و نياز را با انتظار، در هم آميخته اند و به تفسير و توصيف پرداخته اند، در حالى كه بايد از ضرورت و عدم ضرورت شروع كرد و آنگاه از ادراكات حضورى به قدر و استمرار و ارتباط هاى متيقن و محتمل و نامحتمل انسان روى آورد.
📍چون براى انسان محدودِ غير مرتبط، نه تنها مذهب، كه عقل هم زيادى است.
📍 اما اگر «بودن» و «براى چه بودن» و «چگونه بودن آدمى» زير سؤال برود و قدر و استمرار و ارتباط مضاعف او احساس شود، اين ايمان به انسان، ايمان به غيب، ايمان به يوم الآخر، ايمان به اللَّه و ايمان به وحى را به دنبال مى آورد.
📍 در اين قلمرو وسيع، غريزه و علم و عقل و عرفان با مذهب مزاحمتى ندارند. مزاحمت ها آنجا شكل مى گيرد كه مى خواهيم يك كاسه را با رودهاى سيّال و جارى سرشار كنيم، كه زياد مى آوريم و مزاحمت و درگيرى شكل مى گيرد.
📍اما اينجا ديگر صحبت از برترى ايمان يا عقل يا علم نيست كه آدمى براى اين راه دراز، به تمامى اينها نياز دارد.
❛❛ عینصاد
📚 از وحدت تا جدایی | ص ۱۷
╭✤ @Einsad ✤╮
🔰ذکر بدون فکر
🔸مادام كه وازدگى، از درون انسان مايه نگيرد و هماهنگ با علاقهى انسان نباشد، اين محروميت جز عطش بيشتر و اشتياق زيادتر، دنبالهاى نخواهد داشت.
🔸و اين است كه بلاء و ضربه پس از مرحلهى عشق و ايمان است. هركس عاشقتر است، جام بلايش سرشارتر.
🔸 كسى كه سلامت را نمىخواهد، دواء را تحمل نمىكند و بلا را نمىفهمد. ماشينى كه راه را نمىخواهد و حركتى را نمىطلبد، به جاذبهاى نيازش نيست و فشارى و محركى لازم ندارد.
🔸اين است كه رياضتها را از بالا اندازه مىگيرند. و همين است كه رياضتهاى خود ساخته و ورزشهاى محروميت، گرچه مؤثر باشد، مفيد نيست.
🔸آن اثر و قدرتى كه از اين رياضت بدست مىآيد، خود، هدف مرتاض مىشود و بت او و در نتيجه قتلگاه دلش. مادام كه شناخت و عشق در دل خانه نگيرد، اين تلقينها و رياضتها جز مسخ و نفى انسان و جز خستگى و بت پرستى او، بهرهاى نخواهند داشت.
🔸 عرفانى كه با ذكر بدون فكر و با تلقين بدون شناخت و با رياضت بدون عشق و ايمان بدست مىرسد، خود نردبان قدرت و تسخير است و دستاويز بت سازى و بت پرستى.
🔸آنجا كه فكر و شناخت و عشق در انسان مايه گرفت. ديگر ضربهها و بلاها از بالا حواله مىشوند و اين آيه؛ لنبلونكم بشىء من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات، رياضتهايى را وعده مىدهد كه سازنده است و مفيد. بت شكن است و راهساز. اين رياضتهاى آسمانى است كه كمال را بهره مىدهد و انسان را نگه مىدارد.
❛❛ عینصاد
📚 روش نقد مکاتب(آرمان، آگاهی، عرفان)| ص ۸۸
#عین_صاد | عضو شوید
👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2964258817C4593522bca
🔰انسان، با انتخابش زنده است!
✅ما با پيوند با بزرگترها، بزرگتر مى شويم و در تنهايى خويش از دست مى رويم.
✅ ما ناچار با چيزى قاطى مى شويم و لو با خويش. ما كه خود را با هيچ ها قاطى كرده ايم، چگونه از حق فرار مى كنيم و يا در برابرش سنگر مى بنديم؟!
✅ شخصيت ما، در انتخاب ما متبلور مى شود و شكل مى گيرد.
✅ انسان با انتخابش زنده است.
✅كسى كه كمترها را انتخاب كرده و يا خويشتن را انتخاب كرده و يا انتخاب نكرده است، شخصيتش در همان سطحى است كه انتخاب كرده است.
✅ انتخاب نكردن هم خود نوعى انتخاب است.كسانى كه يافته اند در كنار بيشترها و بزرگترها، بزرگتر مى شوند و قطره هايى كه فهميده اند در كنار دريا، دريا خواهند بود، ديگر تكروى نخواهند داشت.
✅كسانى كه يافته اند شخصيت انسان در انتخاب اوست و انسان هم ناچار از انتخاب است، ناچار بزرگترها را انتخاب مى كنند و حق را مى طلبند و با اين انتخاب شخصيت خود را نشان مى دهند.
✅شخصيت انسان هنگامى مى شكند كه انتخاب نداشته باشد؛ به او تحميل و تزريق و تهديد كرده باشند.
❛❛ عینصاد
📚 مسئوليت و سازندگى | ص ۲۴۲
╭✤ @Einsad ✤╮
May 11
🔰سرگرمی ها و سرمايه ها
🎮 سرگرمى ها براى بيكاره هاست. بازى ها براى آواره هاست.
🎮 آنها كه جايى دارند و آنها كه كارى دارند و آنها كه به مهمانى دعوت شده اند و لباس ضيافت پوشيده اند، ديگر با توپ ها و با بازيچه ها كارى ندارند.
🎮 اينها نه بازيگرند و نه بازيچه و نه تماشاچى. اينها رهرو هستند و به تحرك ها رسيدهاند و از تنوع ها گذشته اند.
🎮 اينها راه را مى بينند و وقت كم را مى بينند و اين است كه شب و روز مى كوشند و آرام ندارند.
🎮 اين است كه همه خوردن و خوابيدن و حركت هاى بى حاصل شان بايد حاصلخيز بشود و بار بياورد.
🎮 هيچ ديده ايد كه كسى خانه اى بزرگ ساخته باشد و در قرضش مانده باشد، چگونه روز و شب مى دود و چگونه حتى در مهمانى هايش در جست و جوى كار خويش است؟
🎮 انسان، بى نهايت سرمايه دارد و بى نهايت راه دارد و فقط هفتاد سال وقت براى تجارت، آن هم، نصفش خوراك و پوشاك و مسكن و نصفش مقدمات اينها.
🎮 واى به روزى كه بقيه اش هم بشود صرف نمايش دادن اينها! كه ديگر سرمايه ها از دست رفته اند يا راكد مانده اند و احتكار شده اند و يا از دست رفته اند و زيان شده اند.
❛❛ عینصاد
📚 رشد | ص ۳۴
╭✤ @Einsad ✤╮
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #ویدیو | ﮺شیطان تو را رها نمی کند﮺
🎙 عینصاد
#⃣ #کلیپ #سیر_و_سلوک
📚#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
📢 |روبیکا| |اینستاگرام| |تلگرام| |کستباکس|
|آپارات| |بله| |توییتر|
🔗 لینک دانلود از آپارات
🌐سایت انتشارات لیله القدر
#عین_صاد | عضو شوید
👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2964258817C4593522bca
📜 #متن |🔰 من و نسل جدید
🌱آن آموخته هاى ديروز من شايد جواب اين نسل را ندهد.
🌱من بايد بياموزم كه تحصيل من و تبليغ من، تكليف امروز من است.
🌱ممكن است من تا ديروز با آنچه آموخته بودم جواب خيلى از مسائل را مى دادم، ولى امروز در برابر كسانى هستم كه با مشكلات جديدترى آشنا شدهاند.
🌱اصلًا مسأله آنها ديگر اثبات خدا نيست؛ ضرورت خداست. ضرورت دين است.
🌱اگر خدا يا دين به عنوان يك ضرورت مطرح نشود، قطعاً اساس القسمه و اساس تقسيم بندى هاى ديگر من هم نخواهد بود.
🌱چيزى كه به راحتى تساهل مى شود، به راحتى مى توان كنار گذاشت.
🌱در حالى كه تو در همين مراحل، از منافعت، از خط گازت و از چه و چهات نمى توانى بگذرى و با منافع خودت به هيچ وجه سودا نمى كنى!
🌱حال چه كثرت سياسى را بپذيرى، چه كثرت اخلاقى را و چه كثرت دينى را، اما به هر حال اين منافع را مبتلا به كثرت ها نمى كنى، چون اين اصل و اساس توست و ضرورتى است كه تو به آن رسيده اى.
🌱مسأله اين نسل، فهم جديدى است كه بايد برايش شكل بگيرد و امكان جديدى است كه بايد برايش فراهم شود و تشكّل جديدى برایش پيدا كند.
🌱از اين جهت بايد بياموزد كه تحصيل او، تبليغ او، كار جديدى است كه بايد به آن رو بياورد.
❛❛ عینصاد
📚 #خط_انتقال_معارف | ص ۳۱
#⃣ #بریده_کتاب #دین_شناسی
╭✤ @Einsad ✤╮