📌 ادامه👆
🔵اصل اختصاص
🔸ایشان در ادامه، یک مساله و حلقۀ بدیهی دیگر را بر آن مسالۀ بدیهی سابق سوار می کنند: این موجودات زنده با غریزه طبیعی و شعوری خدا دادی خود، می فهمند که به دست آوردن منفعت به صورت کامل حاصل نمی شود مگر با اختصاص دادن آن منافع به خود. به این صورت که فعل و تصرف در آن چیزی که موجب نفع می شود را به خود اختصاص داده و از فاعل های دیگر جلوگیری کند : «و هذه الفواعل التكوينية تدرك بالغريزة الطبيعية، و الحيوان و الإنسان بالشعور الغريزي أن التصرف في المادة لرفع الحاجة الطبيعية و الانتفاع في حفظ الوجود و البقاء لا يتم للواحد منها إلا مع الاختصاص بمعنى أن الفعل الواحد لا يقوم بفاعلين (فهذا حاصل الأمر و ملاكه) و لذلك فالفاعل من الإنسان أو ما ندرك ملاك أفعاله فإنه يمنع عن المداخلة في أمره و التصرف فيما يريد هو التصرف فيه، و هذا أصل الاختصاص الذي لا يتوقف في اعتباره إنسان». الميزان ج2، ص: 54
🔹ایشان تنازع و مشاجرات موجودات و سلاح هایی که آفرینش در بدن آنان تعبیه کرده است را شاهد بر این اصل اختصاص می گیرند: «و يشهد به ما نشاهده من تنازع الحيوان فيما حازه من عش أو كن أو وكر أو ما اصطاده أو وجده، مما يتغذى به أو ما ألفه من زوج و نحو ذلك، و ما نشاهده من #تشاجر_الأطفال فيما حازوه من غذاء و نحوه حتى #الرضيع_يشاجر_الرضيع على الثدي»
💠«ملک» نوعی اختصاص در عرصۀ اجتماع
🔹مرحوم علامه بعد از اینکه اصلی به نام اصالة الإختصاص را در میان موجودات -اعم از گیاه و حیوان و انسان- تبیین کردند، در مرحلۀ بعد وجهۀ نظر خود را به انسان برگردانده و وارد بُعد اجتماعی انسان می شود. بدین بیان: انسان به حکم فطرت و غریزه وارد زندگی اجتماعی می شود. لکن ورود به زندگی اجتماعی موجب از بین رفته آن اعتبار قبل الإجتماع (اصل اختصاص) نمی شود. زیرا همان اندازه که اجتماعی بودن انسان فطری است، اصل اختصاص هم برای او یک مسالۀ فطری و غریزی است. در تقابل میان دو مسالۀ فطری، هیچگاه یکی از دو طرف از بین نمی روند بلکه با اصلاح و سر و سامان دادن، آن دو را در کنار هم نگه می دارد. از این رو ورود انسان در فضای زندگی اجتماعی موجب از بین رفتن اصل اختصاص نمی شود بلکه با سر و سامان دادن، آن را به یکی از قوانین و نوامیس اجتماعی تبدیل کرده و با تنویع آن را به صورت های مختلفی در می آورد. به این صورت که اگر #اصل_اختصاص_در_مورد_مال_باشد، آن را «ملک» و اگر #در_مورد_غیر_مال_باشد، آن را «حق» می نامد. و به همین شکل تنویع های دیگری انجام می دهد: « ثم إن ورود الإنسان في ساحة الاجتماع بحكم فطرته و قضاء غريزته لا يستحكم به إلا ما أدركه بأصل الفطرة إجمالا، و لا يوجب إلا إصلاح ما كان وضعه أولا و ترتيبه و تعظيمه في صورة النواميس الاجتماعية الدائرة، و عند ذلك يتنوع الاختصاص الإجمالي المذكور أنواعا متفرقة ذوات أسام مختلفة فيسمى الاختصاص المالي بالملك و غيره بالحق و غير ذلك». المیزان، ج2، ص54
🔰از اینجا عمق و قدرت فقهی علامۀ طباطبایی«ره» آشکار شده و حقاً جای خالی حداقل یک اثر فقهی در میان آثار ایشان احساس می شود. اما ایشان مرد تکلیف بود و متناسب با نیاز زمانۀ قلم فرسایی می کرد. درود و رضوان الهی بر روان پاک و مطهّرشان باد.
┄┅┅═❅❅❄❅❅═┅┅┄
#فقه
#نقل از مراسلات
@ejtehad_jame
🔴 حوزه اجتهاد را غلط معنا کرده است/ آینده #مرجعیت امری بینابین است/ دغدغههای فرهنگی را بروند از همان کسی مطالبه کنند که معادل بیش از 100 مؤسسه فرهنگی به او بودجه دادهاند
✔ حجت الاسلام دکتر #احمد_رهدار در گفتگو با برنامه چهارسو:
🔸 «جوامع امروز ارگانیک، پیچیده و کلان هستند و اداره آن مقتضی ظهور فقهی است به نام #فقه_نظام که بتواند نظامات کلان را درک کند.
🔹 به اعتقاد من حوزه #اجتهاد را غلط معنا کرده است. معنای اجتهاد فعلی این است که با متد و روش احکام را از متون و منابع استنباط کنیم، اما بنده معتقدم اجتهاد فقط استنباط احکام از منابع نیست، بلکه علاوه بر آن توانمندی استمرار و #تحقق و #عینیت_بخشیدن به امر مستنبط است.
🔸 علم در #دیالکتیک با #عینیت تولید میشود. فقیه تا عرصه اجرا را درنیابد، درک وجدانی و عینی نخواهد داشت.
🔹 فقیه قرار است #مدیر باشد، نه اینکه لزوماً در همه زمینه ها #متخصص باشد. مدیریت اسلامی در خود مبانی فقه وجود دارد و انشعاب های تخصصی هم اگر هست از همان دین گرفته شده است.
🔸 من غرب را دستکم نگرفتهام و نمیگیرم، اما اینکه #مدرنیته هژمون عالم ما شده است، به این معنا نیست که ظرفیتهای عالم اسلامی برای مواجهه و #تصرف در آن قفل شده است.
🔹 غیبت امام زمان(عج) موانع گوناگون ایجاد میکند، اما بنده به آنچه که آقای #مهدی_نصیری درباره غیبت معصوم تقریر می کند، قائل نیستم. حتی دیدگاه برخی مستشرقین هم نسبت به دوره غیبت بسی فعال تر از تقریری است که افرادی مانند ایشان دارند.
🔸 در چند سال اخیر آمارهایی با عنوان بودجه نهادهای حوزوی منتشر شد، اما بعداً مشخص گردید #دروغ است و مسئول مربوطه در حد وزیر رسماً آمد و عذرخواهی کرد، اما این خبر را در هیچ کدام از رسانه ها منعکس نکردند.
🔹 #پژوهشگاه_فقه_نظام به علت فقدان بودجه در آستانه تعطیلی است. بروید ببینید آنجا چگونه اداره می شود.
🔸 به یک فرد بودجه ای اختصاص داده اند که معادل بودجه بیش از صد موسسه فرهنگی قم است. الان هم بروند دغدغه های فرهنگی را از همان فرد مطالبه کنند.
🔹 یک جاهایی هم وزرا بلدند که چگونه بر سر حوزه و نظام کلاه بگذارند. #وزارت_نفت ادعا کرده است که شورای عالی فقهی دارد، اما با بررسی مشخص شد فقط یک نفر است، آن هم یک طلبه پایه هفت.
🔸 #آینده_مرجعیت در نسل بعدی حوزه امری بینابین است، البته با غلبه نسل سنتی. #جریان_سنتی امروز در قم هژمونی است، اما جامعه هم تا جایی صبر می کند و احترام می گذارد و پیشبینی من این است که این جریان به زودی نه از درون حوزه بلکه از درون اجتماع #منکوب خواهد شد.»
📹 مشاهده فیلم کامل مصاحبه:
aparat.com/v/h5sYA
⭕ @ejtehad_jame
🌀 نظر حضرت امام(ره) درباره مرجعیت
🖋 هادی چیتساز
🔹 حضرت امام(ره) در #منشور_روحانیت، علاوه بر تخصص در فقه و اصول و سایر علوم حوزوی، شرایط دیگری را برای مجتهد می شمارند که عبارتند از:
۱. احاطه به مسائل زمان خود
۲. تخصص در مسائل سیاسی و اظهار نظر سنجیده
۳. آشنايى به روش برخورد با حيله ها و تزويرهاى فرهنگ حاكم بر جهان،
۴. داشتن بصيرت و ديد اقتصادى،
۵. اطلاع از كيفيت برخورد با اقتصاد حاكم بر جهان،
۶. شناخت سياستها و حتى سياسيون و فرمولهاى ديكته شده آنان؛
۷. درك موقعيت و نقاط قوّت و ضعف دو قطب سرمايه دارى و كمونيزم؛
۸. زيركى و هوش و فراست هدايت يك جامعه بزرگ اسلامى و حتى غير اسلامى
۹. خلوص و تقوا و زهدى كه در خور شأن مجتهد است
۱۰. مدير و مدبر
۱۱. نگاه حکومتی به فقه
(صحيفه امام، ج۲۱، ص۲۸۹)
❓ اکنون جای این سؤالات است،
حضراتی که سودای مرجعیت دارند، به غیر از کارهای علمی حوزوی، چه سابقه ای در این شرایط دارند؟ مدیریت و مدبریت آنها کجا آزموده شده است؟
اگر در مسائل اقتصادی بصیرت دارند، چرا در مسئله FATF موضعی نگرفتند؟ یا چرا تا کنون در راستای تحقق نظریه اقتصاد مقاومتی، اعم از فعالیت علمی یا حمایتی، کاری نکردهاند؟
اگر جریان شناسی سیاسی دارند و از فرمولهای سیاسیون باخبرند، چرا با اعضا فتنه دیدار کرده، یا با سکوتشان از آنها حمایت می کنند؟
اگر نگاه حکومتی به فقه دارند، چرا با لیبرالها و سکولارها دیدار می کنند؟
🔹 جواب این سوالها، همان شاخص هایی هستند که ردای مرجعیت را هرگز اندازه تن سوداگران مرجعیت نمی داند. غیر از این است که می خواهند برای مرجعیت آینده، همه را از خودشان راضی نگه دارند؟ اینکه به سادگی از کنار این همه مسئله در جامعه می گذرند، تا نکند به کسی بربخورد، نباید ما را مشکوک کند؟
〰〰〰〰〰
🗂 پرونده #سودای_مرجعیت
@ejtehad_jame
💢وظایف فقیه؛ از رسالهنویسی تا اداره جهان بشریت
با نگاهی به صحنه امروز حوزه علمیه قم اقلیتی از حوزویان را میبینیم که سقف فعالیتهای فقیه را پرداختن به فقه فردی میدانند و بر خلاف سنّت مراجع عظام فعلی حفظهمالله و گذشتگان از علمای صالح سلف، با وجود آنکه مراجع مسلم در قید حیاتاند دست به #چاپ_رساله و پاسخ به استفتائات و تلاش برای تصدّی #پست_و_مقام مرجعیت میزنند.
ورای اهداف و آثار ناپسند این فعالیتها؛ آیا واقعا سقف انتظاراتی که اسلام از فقها دارد چاپ رساله و پاسخ به استفتاء است؟ اساسا #هویت_حقیقی_فقیه از دیدگاه اسلام چیست؟ پاسخ به این سؤال را از نامه مجاهد فقید؛آیتالله #ربانی_شیرازی رحمهالله میخوانیم. نامهای که چند ماه پس از طرح حکومت اسلامی توسط امام، برای حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی نوشته و دیدگاههای خود را درباره حکومت اسلامی و جایگاه فقیه در این حکومت بیان داشتند.همچنین این نامه تفاوت سطح فکری یاران امام با حوزویان غیرانقلابی مشخص میکند. بخشی از این نامه را مرور میکنیم:
📜«... #فقیه_کیست؟ آیا ولایت و حکومت جهانی اسلام برای همین فقهایی است که ذکر شده [است]؟ نه. فقیه در کتاب و سنت و در صدر اسلام به معنی امروزی نیست.
«تفقه فی الدین» صرف دانستن احکام و از لحاظ حقوقی نیست، تفقه در دین، فهم در دین به معنی وسیع کلمه است. دینی که میخواهد نه به کره زمین بلکه بر سایر کرات فرمانروایی کند، فهم این دین از لحاظ ایدئولوژی، اقتصادی، نظامی، سیاسی و بالجمله تمام شئونی که بر جامعه از حیث اخلاق، معارف، سیاست، روابط اجتماعی، اقتصاد و غیر حکومت میکند، فهم این شئون تفقه در دین است، عالم به این شئون فقیه است، العلماء ورثة الانبیاء الفقها خلفاء الرسول ...
اگر بخواهیم بگوییم فقیه [صرفا یک] حقوقدان [است]، آن هم این حقوقدانهایی که میشناسیم، زعامت اسلام را کوچک کردهایم، حکومت اسلامی را به صورت کدخدایی درآوردهایم، یک حقوقدان نمیتواند بر جامعه کوچکی چه برسد به جامعه بزرگی که یک جزئش کره ارض است ...حکومت کند، بلکه جهانبینی میتواند حکومت کند. رئیس جمهور آمریکا با اعوان، انصار و و متخصصین، نقشه کره زمین را بررسی میکند و امور سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آن را تجزیه و تحلیل میکند. حاکم اسلامی باید جهانبینی داشته باشد و بتواند امور جهان را تجزیه، تحلیل و تدبیر نماید، پس اول شرط حاکم جهانبینی است و فقیهی حاکم است که جهانبین باشد.
فقیه علاوه بر جهانبینی شرط است جهانگیر باشد، چون مأمور به تشکیل #حکومت_اسلامی در زمین است و کلیه حکومتها را غاصب و باطل میداند و در قرآن و سنت اشارات زیادی به این شرط است « و زاده بسطة فی العلم و الجسم ».
فقیه باید به فنون جهانداری آشنا باشد و عدالت جزئی از این شرط است. پس ما حصل شرایط حاکم در همین سه شرط دور میزند:
1. جهانبینی
2. جهانگیری
3. جهانداری.»(نهضت امام خمینی ج2 ص755-747)
@ejtehad_jame
com.talieenoor.asarallameh-1.apk
42.59M
دایرةالمعارف قرآن کریم
@ejtehad_jame
اخلاق جمعی.pdf
910.5K
اخلاق جمعی(باز خوانی روایات اهلبیت علیهم السلام درباره اخلاق جمعی و تشکیلاتی)
@ejtehad_jame
احادیث معنوی
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله أنفقي و لا تُحصي فيُحصى اللَّه عليك و لا توعي فيوعى اللَّه عليك.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: خرج كن و حساب مكن كه خدا بر تو حساب كند و بخل مورز كه خدا بر تو بخل ورزد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله تُفَتَّح أبوابُ السّماء نصفَ اللّيل فيُنادي منادٍ: هَل مِن داعٍ فيُستَجاب له؟
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: نيمه شب درهاى آسمان را بگشايند و يكى ندا كند آيا كسى هست دعا كند تا مستجاب شود؟
👈. الإمامالباقر علیه السلام :الصَّدَقةُ یَومَ الجُمُعةِ تُضاعَفُ، لفَضلِ یَومِ الجُمُعةِ علی غَیرهِ من الأیّامِ.
امامباقر علیه السلام فرمودند: در روز جمعه (ثواب) صدقه دو چندان مىشود, زيرا روز جمعه بر ديگر روزها فضيلت دارد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله ثلاث من كنّ فيه نشر اللَّه تعالى عليه كنفه و أدخله جنّته: رفق بالضّعيف و شفقة على- الوالدين و الإحسان إلى- المملوك.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: سه چيز است كه در هر كه باشد خداوند وى را پناه دهد و ببهشت برد، مدارا با ناتوان و مهربانى با پدر و مادر و نيكى با زير دست.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله إنّ اللَّه تعالى يحبّ المداومة على الإخاء القديم فداوموا.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: خداوند ادامه دوستى ديرينه را دوست دارد، بنابراين دوستى ديرينه را ادامه دهيد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله تنظّفوا بكلّ ما استطعتم فإنّ اللَّه تعالى بنى الإسلام على النّظافة و لن يدخل الجنّة إلّا كلّ نظيف.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر چه مى توانيد پاكيزه باشيد زيرا خداوند اسلام را بر پاكيزگى نهاده و جز مردم پاكيزه كسى ببهشت نميرود.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله أفضلكم إيمانا أحسنكم أخلاقا.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كس از شما اخلاقش نيكتر، ايمانش بهتر است.
قال رسولالله صلی الله علیه وآله حسن الخلق خلق اللَّه الأعظم.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: نيكخوئى خلق بزرگ خداوند است.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله إنّ اللَّه تعالى يقول يوم القيامة يا ابن آدم مرضت فلم تعدني، قال يا ربّ كيف أعودك و أنت ربّ العالمين؟ قال أما علمت أنّ عبدي فلانا مرض فلم تعده؟
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: خداوند روز رستاخيز گويد آدميزاد! بيمار شدم مرا عيادت نكردى؟ گويد خدايا چگونه ترا كه پروردگار جهانيانى عيادت كنم گويد مگر نمىدانى كه فلان بنده من بيمار بود؛ چرا او را عيادت نكردى؟
@ejtehad_jame
com.talieenoor.asarallameh-1.apk
42.59M
نرم افزار مجموعه آثار علامه طباطبایی(رضوان الله علیه)
@ejtehad_jame
‼️موردی که فقط قضای روزه واجب است
🔷کسی که در روز ماه رمضان نیت روزه نمیکند، یا از روی ریا روزه میگیرد ولی هیچیک از کارهایی را که موجب باطل شدن روزه است انجام نمیدهد قضای آن روز بر او واجب است، ولی کفاره واجب نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @ejtehad_jame
‼️خوردن روزه مستحبی با دعوت مؤمن
🔷هرگاه کسی روزهی مستحبی بگیرد واجب نیست آن را به آخر برساند و هر موقع بخواهد میتواند روزهی خود را بخورد، بلکه اگر برادر مؤمنی او را به غذا دعوت کند مستحب است دعوت او را قبول کرده در اثنای روز افطار نماید. خوردن غذا به دعوت برادر مؤمن هر چند روزه را باطل میکند ولی او را از اجر و ثواب روزه محروم نمیسازد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @ejtehad_jame
‼️تذکر به روزه دار در حال افطار سهوی
🔷س 1389: اگر شخص روزه دار در اثر فراموشی چیزی بخورد، آیا تذکر دادن به او واجب است؟
✅ج: خیر، تذکر دادن به او واجب نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @ejtehad_jame
‼️تطهیر دهان
🔷س 1398: آیا برای تطهیر دهان وجود جرم و ذرات غذا روی دندان مانع از پاک شدن آن میشود یا باید علاوه بر تطهیر، دندانها هم تمیز شوند؟
✅ج: داخل دهان، با از بین رفتن عین نجاست، پاک می شود و نیاز به تطهیر ندارد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @ejtehad_jame
‼️مکروهات روزه
🔷کارهای زیر در حال روزه مکروه است:
1️⃣ ريختن دارو به چشم و سرمه كشيدن در صورتى كه مزه يا بوى آن به حلق برسد.
2️⃣ انجام دادن هر كارى كه باعث ضعف مى شود. (مانند خون دادن و حمام رفتن)
3️⃣ انفيه كشيدن اگر نداند كه به حلق مى رسد و اگر بداند به حلق مى رسد، جايز نيست.
4️⃣ بو كردن گياهان معطر.
5️⃣ کشيدن دندان و هر كارى كه به واسطه آن از دهان خون بيايد.
6️⃣ استعمال شياف جامد.
7️⃣ بدون قصد بیرون آمدن منی، شهوت خود را تحریک کند.
8️⃣ نشستن زن در آب.
9️⃣ تر کردن لباسی که در بدن است.
🔟 مسواک زدن با چوب تر.
@leader_ahkam
احادیث معنوی
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله تعلّموا العلم و تعلّموا للعلم السّكينة و الوقار و تواضعوا لمن تعلّمون منه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: دانش بياموزيد و با دانش وقار و آرامش آموزيد و نسبت بآموزگار خويش فروتن باشيد.
👈.قال رسولالله صلی الله علیه وآله تواضعوا لمن تعلّمون منه و تواضعوا لمن تعلّمونه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: با استاد و با شاگرد خود تواضع كنيد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله مثل الّذي يتعلّم العلم ثمّ لا يحدّث به كمثل الّذي يكنز الكنز فلا ينفق منه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: حكايت كسى كه علم آموزد و از آن سخن نكند چون كسى است كه گنجى نهد و از آن خرج نكند.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله لكلّ شي ء طريق و طريق الجنّة العلم.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر چيزى راهى دارد و راه بهشت دانش است.
👈.قال رسولالله صلی الله علیه وآله العالم من يعمل.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: عالم حقيقى آنست كه عمل كند.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله من زهد في الدّنيا علّمه اللَّه بلا تعلّم و جعله بصيرا.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كه از دنيا بگذرد خدايش بدون تعلّم علم آموزد و بصيرت دهد.
👈.الإمامالصادق علیه السلام :مَن زَهِدَ في الدُّنیا أثْبَتَ اللهُ الحِکمَةَ في قَلبِهِ.
امامصادق علیه السلام فرمودند: هر که به دنیا پشت کند خداوند حکمت را در دلش استوار گرداند و زبانش را به آن گویا سازد.
👈.قال رسولالله صلی الله علیه وآله من ازداد علما و لم تزدد في الدّنيا زهدا لم يزدد من اللَّه إلّا بعدا.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كه علمش فزون شود و بىرغبتى وى بدنيا فزون نشود دوريش از خدا بيشتر شود.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله لا تضعوا الحكمة عند غير أهلها فتظلموها و لا تمنعوها أهلها فتظلموهم.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: حكمت بنا اهل مسپاريد كه بدان ستم ميكنيد و از اهلش باز نداريد كه به آنها ستم کردهاید.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله إيّاكم و التّعمق في الدّين فإنّ اللَّه تعالى قد جعله سهلا، فخذوا منه ما تطيقون.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: از كنجكاوى در كار دين بپرهيزيد زيرا خداوند دين را آسان قرار داده است بنابراين از مسائل دين آنچه را طاقت داريد فرا گيريد.
@ejtehad_jame
عمو روحانی
گروه فرهنگی تبلیغی شکوفههای آسمانی(عمو روحانی)
amoorohani.com
سایت فروشگاهی
farsakala.ir
کانال فروشگاهی
@farsakala
ای دی عمو روحانی(فرمانی) -مدیر موسسه
@amoorohani_110
09128523441
مدیر (شهبازی)
@sarbazkochak
09338266795
قم- خ خاکفرج-ک 57-پ410
https://eitaa.com/amoorohani
احادیث معنوی
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله الدّعاء هو العبادة.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: دعا عبادت است.
👈. الإمامالصادق علیه السلام : قال داودُ النبي علیه السلام : لَأعبُدَنَّ اللهَ الیَومَ عِبادَةً و لَأقرَأنَّ قِراءةً لَم أفعَلْ مِثلَها قَطُّ! فدَخَلَ مِحرابَهُ ففَعَلَ، فلَمّا فَرَغَ مِن صَلاتهِ إذا هُو بِضِفدَعٍ في المِحرابِ، فقالَ لَهُ: یا داودُ، أعجَبَکَ الیَومَ ما فَعَلتَ مِن عِبادَتِکَ و قِراءتِکَ؟ فقالَ: نَعَم، فقالَ: لا یُعجِبَنّکَ، فإنّي اُسَبِّحُ اللهَ في کُلِّ لَیلَةٍ ألفَ تَسبیحَةٍ و إنّي لَأکونُ في قَعرِ الماءِ فیُصَوِّتُ الطَّیرُ في الهَواءِ فأحسَبُهُ جائعاً فأطفُو لَهُ علَی الماءِ لِیأکُلَني و ما لِي ذَنبٌ.
امامصادق علیه السلام : داود علیه السلام گفت: امروز خدا را چنان عبادتی کنم و چنان قرائتی بخوانم که هرگز چنان نکرده باشم. پس به محراب خود رفت و آن کرد (که گفت). چون نمازش را به پایان برد، ناگاه چشمش به قورباغهای در محراب افتاد. آن قورباغه به او گفت: ای داود، عبادت و قرائتی که امروز به جای آوردی تو را خوش آمد؟ گفت: آری. قورباغه گفت: هرگز تو را به اعجاب وا ندارد؛ زیرا من در هر شب خداوند را هزار بار تسبیح میگویم که از هر تسبیحی سه هزار حمد و ستایش منشعب میشود. گاه من در قعر آب هستم و پرندهای در هوا آواز میدهد و من به گمان اینکه او گرسنه است برایش روی آب میآیم تا مرا بخورد بدون آنکه هیچ گناهی کرده باشم.
👈. وَ قَالَ علیه السلام إِنَّ الْوُصُولَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سَفَرٌ لَا يُدْرَكُ إِلَّا بِامْتِطَاء اللَّيْل.
امام علیه السلام : رسیدن به خدا سفری است که باید شب طی شود.
👈. كَنْزُ الْكَرَاجُكِيِّ، عنه علیه السلام : وَ مَنْ أَحْسَنَ عِبَادَةَ اللَّهِ فِي شَيْبَتِهِ لَقَّاهُ اللَّهُ الْحِكْمَةَ فِي بُلُوغِهِ أَشُدَّهُ وَ ذَلِكَ قَوْلُهُ سُبْحَانَهُ وَ لَمَّا بَلَغَ أَشُدَّهُ آتَيْناهُ حُكْماً وَ عِلْماً وَ كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ وَ لَا بَأْسَ أَنْ يَعْذِلَ الْمُقَصِّرُ الْمُقَصِّر ...
امام علیه السلام فرمود: کسی که در جوانی عبادت کند خداوند در میانسالی حکمت نصیبش نماید. چنانچه فرموده:« و چون به میانسالی رسید به او حکمت و علم دادیم؛ اینگونه نیکوکاران را جزا میدهیم». پس هرکه کوتاهی کند ضرر کرده.
👈. يَا أَحْمَدُ الْوَرَعُ يَفْتَحُ عَلَى الْعَبْدِ أَبْوَابَ الْعِبَادَةِ.
حدیث قدسی است که ای محمد پرهیز از گناه، ابواب عبادت را مفتوح و توفیق عبادت نصیب آدمی کنند.
👈. يَا عَلِيُّ ثَلَاثٌ فَرَحَاتٌ لِلْمُؤْمِنِ فِي الدُّنْيَا لِقَاءُ الْإِخْوَانِ وَ تَفْطِيرُ الصَّائِمِ وَ التَّهَجُّدُ فِي آخِرِ اللَّيْلِ.
رسولخدا( فرمود: ای علی! برای مؤمن در دنیا سه لحظۀ خوش است: دیدار مؤمنان، افطار کردن، عبادت کردن در آخر شب.
👈. فَأَمَّا الْكَفَّارَاتُ فَإِفْشَاءُ السَّلَامِ وَ إِطْعَامُ الطَّعَامِ وَ التَّهَجُّدُ بِاللَّيْلِ وَ النَّاسُ نِيَامٌ.
امام علیه السلام فرمود: سه چیز کفّاره اعمال بد آدمی است: سلام کردن، سیرکردن، و شب به عبادت برخواستن.
👈. الأمالي للصدوق/معاني الأخبار، رسولالله( يَقُولُ مَنْ بَاتَ عَلَى طُهْرٍ فَكَأَنَّمَا أَحْيَا اللَّيْلَ كُلَّه.
رسولخدا( فرمود: کسی که پاکیزه و با وضو بخوابد گویا شب را به عبادت زنده داشته.
👈الخصال، قَالَ أَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ علیه السلام وَ مَنْ قَرَأَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ حِينَ يَأْخُذُ مَضْجَعَهُ وَكَّلَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ خَمْسِينَ أَلْفَ مَلَكٍ يَحْرُسُونَهُ لَيْلَتَهُ.
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: کسی که سوره توحید را، وقت به بستر رفتنش بخواند، خداوند فرشتگانی بسیار بر او میگمارد تا نگاهبان او باشند.
👈ثواب الأعمال، عَنْ أَبِيعَبْدِاللَّهِ علیه السلام قَالَ مَنْ قَالَ أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ مِائَةَ مَرَّةٍ حِينَ يَنَامُ بَاتَ وَ قَدْ تَحَاتَّتِ الذُّنُوبُ كُلُّهَا عَنْه.
امامصادق علیه السلام فرمود: کسی که هنگام به خواب رفتنش صد بار از خداوند پوزش طلبد، بخوابد در حالیکه از تمامی گناهانش پاک گردد.
@ejtehad_jame
🏴سالروز شهادت اول ثارالله
🏴سیدنامولانا أميرألمؤمنين/۱
💠امام خمینی
‼️بالاترین مصیبتی که بر اسلام وارد شد، مصیبت سلب حکومت از حضرت امیر بود، مصیبت ایشان از مصیبت سیدالشهدا بالاترست!اعظم مصیبتها اینستکه نگذاشتند مردم بفهمند اسلام چیست، این ۵سال حکومت حضرت با آن همه گرفتاری که درآخر بشهادت ایشان منجر شد، یک عزای بزرگ است! ۵۰/۳/۶
💠رهبرانقلاب
‼️درتاریخ اسلام دو نفر صاحب خونشان خداست، اميرمومنان و امام حسین، فقط امام حسین ثارالله نیست، امیرالمومنین "اول ثارالله" است بخاطر اینکه ارزشهای ممتاز امامان در وجود مبارک ایشان بود و با فاجعه بزرگ شهادتشان انسانها به ضلالت بیشتری رفتند و در عرش نداشد: تهدمت والله ارکان الهدی و لذا در زیارت عاشورا آمده یا ثارالله و ابن ثاره! ۷۷/۱۰/۱۸
‼️از گرفتاریهای ما اینستکه منبری یا مداح سر منبر خطاب به امیرالمؤمنین میگوید: یا أميرالمومنين شما هرچه داری از امام حسین داری! اين چه مهملگویی است، امام حسین هرچه دارد از امیرالمؤمنین است؛ چرا این مسائل مهم را نمیفهمند؟ آنوقت ادعا هم دارند، این اشتباهات را باید خیلی بزرگ بشمریم تا دچار انحراف مبانی اسلام نشویم! ۹۲/۷/۲۰
# نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
🗓بمناسبت سالروز قمری شهادت
🏴روحانی مجاهد، نیمهی انقلاب
🏴مطیعمحض امام، رفیق رهبری
🏴چریک ۱۰۰۰چهره، شهید غریب
🏴فرزندعلی،همنامعلی،همگامعلی
🏴حجةالاسلامشهیدسيدعلیاندرزگو
💠امام خمینی:
‼️ما نیمی از انقلاب را ازین شهید داریم، اگر ۱۰تن مثل او داشتیم، دنیا تحت سلطه اسلام بود! ص۱۷ کتاب
💠رهبرانقلاب:
‼️شهید اندرزگو طی ۱۴سال زندگی مخفی و به شدت سخت خود دستگاه جهنمی ساواک را طوری سرگشته کرد که گویی معجزه بود، او فرزند علی، همنام علی و همگام علی بود، سفارش میکنم این چهره ناشناخته رابشناسید! ۵۹/۵/۱۰
⚠️توجه؛
🏴شهید اندرزگو در ۱۳رجب ۱۳۱۷ درسالروز ولادت امیرالمومنین متولد و ۲۱رمضان۱۳۵۷ در سالروز شهادت حضرت در ۴۰سالگی توسط ساواک بشهادت رسید!
📌مزار؛
🏴بهشت زهرا، ق۳۹- ر۷۲- ش۵۵
#نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
🏴سالروز شهادت اول ثارالله
🏴سیدنامولانا أميرألمؤمنين/۲
💠رهبرانقلاب
‼️امیرالمومنین در ساعات آخر عمر مبارکش فرمود به شما دو پسرم و به همه فرزندانم و به همه اهل و کسانم و به هرکس که این نامه من به او برسد وصیت میکنم -با این حساب، شما که اینجا نشستهاید و من که این وصیتنامه را برای شما میخوانم، همه مخاطب کلام امیرالمؤمنین هستیم- میفرماید: «اوصیکما بتقوی الله» اولین وآخرین کلمه امیرالمؤمنین، تقواست «و نظم امرکم.» نفرمود «نظم امورکم.» کارهایتان را منظم کنید. فرمود «نظم امرکم.» آن چیزی که باید منظم و محکوم نظم و انضباط باشد، یک چیز است. انسان میفهمد که این نظم امر، عبارت است از امری مشترک بین همه است. «نظم امرکم» عبارت از اقامه نظام و حکومت و ولایت اسلامی باشد. معنایش اینستکه منطبق با قوانین نظام اسلامی با نظم و انضباط رفتار کنید و بلبشو نباشد. دنیای اسلام بر اثر همان بلبشوها وبه خودخوانیها بود که به آن روزگار رسید. اگر آن روز که امیرالمؤمنین دنیای اسلام بر بیعت با ایشان میماندند، کار به تلخکامیها نمیکشید، این بدبختی بزرگی است که حضرت ما را از آن نهی میکند! ۷۲/۱۲/۱۳
# نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
احادیث معنوی
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله قال اللَّه تعالى، يؤذيني ابن آدم يسبّ الدّهر و أنا الدّهر. بيدي الأمر أقلّب اللّيل و النّهار.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: خداى والا فرمايد فرزند آدم مرا آزار ميكند كه بروزگار ناسزا ميگويد، روزگار منم و كارها بدست منست و شب و روز را من تغيير ميدهم.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله ثلاث ليس لأحد النّاس فيه رخصة: برّ الوالدين مسلما كان أو كافرا و الوفاء بالعهد لمسلم أو كافر و الأمانة إلى مسلم كان أو كافر.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: سه چيز است كه هيچ كس بترك آن مجاز نيست، نيكى با پدر و مادر، مسلمان باشند يا كافر؛ وفاى بعهد براى مسلمان يا كافر؛ و رد امانت به مسلمان يا كافر.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله من يغفر يغفر اللَّه له.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كه بيامرزد خدايش بيامرزد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله ساعات الأذى في الدّنيا يذهبن ساعات الأذى في الآخرة.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: ساعتهاى آزار اين دنيا ساعتهاى آزار آخرت را نابود ميكند.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله البلاء موكّل بالقول ما قال عبد لشي ء: «لا و اللَّه لا أفعله أبدا» إلّا ترك الشّيطان كلّ عمل و ولع بذلك منه حتّى يؤثمه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: بلا بسخن وابسته است. وقتى بندهاى گويد بخدا هرگز اين كار را نمىكنم شيطان همه كارها را بگذارد و سخت تلاش كند تا او را بگناه وادارد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله ما لي و للدّنيا، ما أنا و الدّنيا إلّا كراكب استظلّ تحت شجرة ثمّ راح و تركها.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: مرا با دنيا چه كار. من در دنيا چون مسافرى هستم كه در سايه درختى نشست و برفت و آن را واگذاشت.
@avaymarefat
🗓سالروز هلاکت ابن ملجم/۲
💠رهبرانقلاب
‼️خوارج تازه مسلمانهایی بودند که احساسات اسلامی داشتند اما اطلاعات اسلامی نداشتند! ۶۸/۲/۱۱
‼️خوارج را درست بشناسید، کسانی با تمسّکِ ظاهر به دین، با تمسّک به آیات قرآن، حفظ کردن قرآن، حفظ کردن نهجالبلاغه البته آن روز فقط قرآن بود؛ ولی در دورههای بعد، هر چه که مصلحت باشد و ظاهر دینىِ آنها را حفظ کند، به برخی از امور دینی ظاهراً اعتقاد داشتند؛ اما با آن لُبّ و اساس دین مخالفت میکردند و بر روی این حرف تعصّب داشتند. دم از خدا میزدند؛ اما نوکرىِ حلقه به گوش شیطان را داشتند. دیدید که منافقین یک روز آن طور ادّعاهایی داشتند؛ بعد هم وقتی لازم شد، برای مبارزه با انقلاب و امام و نظام جمهوری اسلامی، با امریکا و صهیونیستها و صدّام و با هر کس دیگر حاضر بودند کار کنند و نوکریشان را انجام دهند! خوارج، این طور موجوداتی بودند ۷۵/۱۱/۱۲
# نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
🗓سالروز افتتاح مجلس
🏳و بمناسبت روز قانون
💠رهبرانقلاب
‼️امروز ما بخاطر قانون اساسی اسلامی، مدیون همه انسانهای بزرگ همچون شیخ فضلالله و مدرس تا شهدای انقلاب و شهیدان مجلس شورای اسلامی میباشیم! ۸۷/۳/۷
‼️رهبر، رئیس جمهور، وزرا و نمایندگان، همه باید در مقابل قانون تسلیم باشند، بنده به خیلی از این قوانینی که در مجلس تنظیم میشود، اعتقادی ندارم و آنها را قبول ندارم، ولی وقتی قانون شد، بنده هم بهصورت یک قانون عمل میکنم و مخالفت نمیکنم. ۸۲/۹/۲۶
‼️قانوندانهای قانونشکن، خطرناکتر از همهاند؛ کسانیکه پیچ و خمهای قانون را خوب میشناسند، اما خودشان قانون شکنند؛ بدون اینکه معلوم شود کارشان قانون شکنی است، اگر خدای نکرده چنین چیزی برای ملت ما رواج پیدا کند، یک فاجعه است! ۸۱/۷/۳۰
# نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame