#یادداشت | معقولیت به جای اثبات
🔻جایگزینی معقولیتِ باور به خدا به جای اثبات وجود خدا، به جهت نارسایی فلسفه غرب
🔹آثار اندیشمندان مسیحی غرب همچون پلانتینگاه به جهت اینکه در آموزه مسیحیت، دفاع از خداباوری قابلیت اثبات عقلانی را ندارد به سوی معرفت شناسی اصلاح شده گرایش یافته و به جای اثبات وجود خدا، انسجام و معقولیت (قابل استدلال بودن) باور به خدا را مطرح کردهاند؛ به گونهای که شخصیتی مثل مکگراث در پاسخ به اشکالات ریچارد داکینز نسبت به دلایل پنجگانه آکوییناس در اثبات وجود خدا مدعی میشود که وی در صدد اثبات وجود خدا نبوده و بلکه تنها بهدنبال تبیین معقولیت ایمان و انسجام درونی اعتقاد به خداست نه اثبات وجود خدا. (توهم داکینز، مکگراث، ص۷۷_۷۹)
🔸 در حالیکه آکوییناس به صراحت مدعی اثباتپذیری وجود خدا با براهین پنجگانه است، ضمن اینکه صرف معقولیت یک باور به لحاظ منطقی دلیل بر صادق بودن آن نیست، بلکه نیاز به دلیل اثباتی دارد.
🔹از سویی دیگر عدهای از منتقدان الحاد جدید مطابق برخی مبانی نادرست الاهیاتی مانند باور به خدای تکامل یابنده (الاهیات پویشی، الاهیات گشوده) در صدد حل مشکلات خداشناسی بوده که با بنیادهای اصیل دینی، فلسفی و عرفانی اسلامی و سایر شرایع توحیدی ناسازگار است.
🖇(برگرفته از کتاب «الحاد جدید: بررسی و نقد در فیزیک و زیستشناسی معاصر»،حمید رضا شاکرین، ص۲۳_۲۴)
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
رابطه دین و علوم زیستی معاصر.mp3
19.29M
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مسلمان شدن زنی که آتئیست بود
🔹من از مسلمانان متنفر بودم، به خاطر امام حسین (ع) مسلمان شدم / برای کسی گریه میکردم که نه دیده بودمش و نه میشناختمش
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
مصاحبه دکترآزادگان بخش 1.mp3
8.07M
#یادداشت | نقدی بر «کتاب الحاد جدید بررسی ونقد در فیزیک و زیست شناسی معاصر» اثر حجت الاسلام دکتر حمید رضا شاکرین
📌نقد کتاب:
بخش قابل توجهی از کتاب الحاد جدید جناب آقای دکتر شاکرین را خواندم و همچنان در حال خواندن آن هستم. کتابی بسیار عالمانه که معلوم است برای نوشتن آن مطالعات زیاد و زحمات طاقتفرسا کشیده شده است.
🔹بیشک جناب استاد بابت زحمتی که برای نوشتن این کتاب و موضوع بسیار مهم آن کشیدهاند در نزد خداوند متعال مأجورند. با این همه اجازه دهید نقدی صریح و آزاردهنده بر آن وارد سازم. نکته جالب در این نقد آن است که ناظر به نقطه قوت کتاب است. میتوان گفت کل کتاب دو بخش دارد: یک بخش تبیین نظریات فیزیکی، کیهانشناختی و زیستشناختی است.
🔸بخش دوم موضع فلسفه اسلامی درباره آن نظریات است، طبعا این مواضع ناظر به نقاط تلاقی است؛ نقاطی که نظریات فیزیکی و ... با مبانی فلسفی و دینی ما اصطکاک پیدا کرده و آنها را زیر سؤال میبرند. به هر حال، نویسندهی اندیشمند و محقق عمیق و دقیق، جناب آقای دکتر شاکرین هر دو بخش را آنقدر عالمانه و محققانه نگاشتهاند که میتوان گفت کتاب کلا از حیز انتفاع افتاده است. عجیب است این انتقاد!؟ توضيح میدهم.
🔹بخش اول که ناظر به نظریات فیزیکی، کیهانشناختی و زیستشناختی است، آنقدر عالمانه نوشته شده که تنها به درد کسانی میخورد که با این نظریات آشنا هستند و به اصطلاح رشته تحصیلیشان فیزیک و زیستشناسی است و برای طلبهای مثل بنده که دغدغه آشنایی با این دیدگاهها و اتخاذ موضع فلسفی دارم، درک آنچه نوشته شده بسیار دشوار و بلکه غیر ممکن شده است.
🔸اما بخش دوم که ناظر به دیدگاههای فلسفی است، آنقدر دقيق و فیلسوفانه نوشته شده که تنها به درد کسانی میخورد که رشته تخصصیشان فلسفه است و طبعا کسانی که با دیدگاههای فیزیکی و زیستشناختی آشنا هستند و فلسفه اسلامی نمیدانند که عموما نمیدانند، نمیتوانند از این بخش استفاده کنند.
🔹به این ترتیب، سؤالی که پیش میآید این است که: کتاب الحاد جدید برای چه کسانی نوشته شده است؟ آیا برای بنده که فلسفه میدانم؟ در این صورت بخش اول کتاب تقریبا غیر قابل درک است. آیا برای کسانی نوشته شده است که رشتهشان فیزیک و زیستشناسی است و با سؤالات تولید شده از این رشتهها آشنا هستند؟ در این صورت بخش دوم کتاب غیر قابل استفاده است .(شاید در آنچه نوشتم مقداری مبالغه وجود داشته باشد، اما رگههای زیادی از حقیقت، در درون آن نهفته است).
🔻خلاصه و جمعبندی نهایی: کتاب الحاد جدید، کتابی است که بسیار عالمانه نوشته شده و دقیقا به همین دلیل به هدفی که در نظر داشته نرسیده است. کاش اساتید بزرگوار در عین زحمات بسیار زیاد و عالمانهای که میکشند این نکته را در نظر بگیرند که نوشتهشان در عین عالمانه و دقیق بودن، برای کسانی که مخاطب نوشته هستند، قابل درک باشد.
🔹اگر عزیزی به جناب آقای دکتر شاکرین دسترسی دارد این نقد بنده را به ایشان برساند و البته از همین جا، خاضعانه کمال قدردانی خودم را نسبت به نوشته عالمانهشان و زحمات زیادی که در راه پاسخگویی به سوالات و شبهات میکشند ابلاغ میکنم.
✍️پاسخ نویسنده محترم کتاب:
سلام علیکم. مشکلی که در نقد آمده نکته قابل توجهی است. لیکن :
1⃣ چارهای نیست از اینکه در این زمینه کارهای متقنی به لحاظ علمی و فلسفی از سوی حوزویان تولید شود.
2⃣ هر اثری که در فضای بینارشتهای تولید میشود اگر بخواهد بر بام معرفت قرار گیرد با این مشکل روبرو است و این ناشی از بینارشتهای بودن آن هم در چند حوزه معرفتی است که زبان و ادبیات و متدلوژی مشترکی ندارند.
3⃣ هدف از اثر یاد شده تولید معرفت در سطح نخبگانی و عمدتا برای محققان، کسانی که مشغول نگارش رساله و مقالات علمی در این زمینه هستند و اساتیدی است که در این زمینه تدریس میکنند، است.
4⃣ این اثر به طورضمنی تلنگری به حوزویان و مراکز آموزشی و پژوهشی حوزوی است که باید سطح دانش خود را در این زمینه با همه ابعاد و جوانب آن ارتقاء دهند و مسأله را ساده و سطحی تلقی نکنند و تلاش کنند که حوزههای علمیه در این زمینه جلودار و خودکفا باشند. در غیر این صورت دانشگاهیان میگویند شما علم را نفهمیدهاید. از نظر فلسفی هم اگر کار قوی نباشد به معنای این تلقی میشود که فلسفه اسلامی حرف مهمی برای گفتن ندارد.
5⃣ گامهای دیگری نیز باید برداشته شود. اثر یاد شده بر تولید معرفت متمرکز بوده و لازم است در کنار آن گامهایی برای ترویج معرفت برداشته شود. در این زمینه باید کسانی به نرمنویسی و گزینش و باز نشر محتوا به زبانهای سادهتر و متناسب با سطوح مختلف و نیازها و سطح درک مخاطبان خاص بپردازند. تدابیری نیز برای تربیت استاد در این زمینه اندیشیده شده است.
🔻مشروح گفتگوها: گروه مدرسه علم و دین
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
#یادداشت | بنیان اخلاق؛ موهبتی الهی در نهاد بشر یا تعالیم انبیاء؟
🔻در گفتگوی سه طرفهای که در گروه «مدرسه علم و دین؛ نقد الحادجدید» صورت گرفت سه دیدگاه مطرح شد:
🔹دیدگاه نخست:
گرایشهای اخلاقی، فطریِ انسان است؛ اما تنها معاد میتواند پشتوانه آن باشد و تا علم به مبدأ آن نباشد، برای انسان گرهگشا نیست.
🔹دیدگاه دوم:
گرایشهای اخلاقی، فطری انسان نیست. انسان به جز سود و ضرر به چیزی نمیاندیشد. مفهوم وجدان اخلاقی یا عقل عملی یا گرایش فطری به فضائل، یک مفهوم موهوم و گمراه کننده است که هم به عقلانیت او آسیب زده و هم به ایمان او. وجدان اخلاقی هیچگاه نمیتواند التزام به اخلاق را شکل دهد. منافع معنوی مثل رضایت باطن و بهبود جامعه مدنی به اتکای وجدان اخلاقی فقط دور زدن عقلانیت است.
▫️مقبولیت عمومیِ امور اخلاقی، مانند صداقت، عدالت، سخاوت، امانتداری و غیره، بهخاطر فطری بودن این فضائل نیست، بلکه بهخاطر ظهور منافع آنهاست. لذا است که اینها در میدان تعارض منافع، به سختی به چالش کشیده میشوند.
بدون تعالیم انبیا، ذاتِ انسان هیچ ورودی به دنیای اخلاق نمیتواند داشته باشد.
انبیا بر اساس ذاتِ منفعت طلب انسان، نسخه اخلاق را با توجه به معاد برای ابدیت او پیچیدهاند.
▫️زندگی بدون تعالیم انبیا از دو جهت خارج نیست: یا به سمت دنیاگرایی میرود یا به سمت پوچگرایی و نهیلیسم.
🔹دیدگاه سوم:
شناختها و گرایشهای اخلاقی (مانند عدالت، سخاوت، صداقت، امانتداری، وفای به عهد، شفقت، تواضع، احسان و غیره)، جزو ادراکات فطری و وجدانی انسان است که توسط خداوند در سرشت بشر قرار داده شده است. هر چند معیت ایمان دینی با اخلاق، امری مرجح است، اما التزام به اخلاق، لزوماً محتاج ایمان به خدا و معاد نیست.
مؤیدات دیدگاه سوم:
▫️ از سالار شهیدان امام حسین (علیه السلام) منقول است که در داستان کربلا به لشکریان دشمن فرمود: «یا شیعه آل ابی سفیان! ان لم یکن لکم دین و لاتخافون المعاد، فکونوا احراراً فی دنیاکم». طبق این سخن، ممکن است کسی دین و ایمان نداشته باشد، اما همچنان به حکم عقل و فطرت، به اخلاقیات ملتزم باشد.
▫️ از نگاه آتئیستهای اخلاقی، انگیزه التزام به اخلاقیات، اموری همچون منافع معنوی آن هستند، (همچون لذت، آرامش، شادی و رضایتِ باطن، و نیز بهبودِ وضعیتِ جامعه بشری).
▫️ اخلاق فطری آنچنان اهمیت دارد که میتواند اساسِ اولیه و بسترسازِ ایمان به خدا، معاد و نبوت قرار گیرد. پیامبران با تمرکز بر همین اخلاق فطری و عقل عرفیِ انسانها، آنان را گِرد خود آورده و دیندار میکردند. طبق نقل معروفی، رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق». از این سخن به دست میآید که آدمها با سرمایه عقل عرفی و شناخت و گرایش به اخلاق که در سرشت آنها وجود دارد، مجذوب پیامبران شده و آنگاه پیامبران با ابزار ایمان و عمل، مکارم و فضایل اخلاقی را در آنان تکمیل کرده و عمق میبخشند.
با توجه به اختلافات زیاد در مصادیق امور فطری در کلام بزرگان، برای هر سه نظر میتوان شواهدی در کلمات حکما یافت.
🔻مشروح گفتگوها: گروه مدرسه علم و دین
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
هدایت شده از حق پژوهی
جلسه چهارم و پنجم از سلسله نشستهای تخصصی بررسی فرق، ادیان و جریانهای انحرافی
▫️الحاد جدید و اخلاق
▫️خدا و نظریه تکامل
👤استاد: حجتالاسلام دکتر حمیدرضا شاکرین
🌐لینک شرکت در نشست:
https://www.skyroom.online/ch/ammar136513681369/ramezan
💡 حق پژوهی؛ مرکز تخصّصی نقد و بررسی فرق، ادیان و جریانات انحرافی
| سایت | ایتا | تلگرام | آپارات | روبیکا | اینستاگرام |
مصاحبه دکترآزادگان بخش۲.mp3
8.17M
#یادداشت | مانیفست خداناباوران: فضایل عصر مدرن
✍️آلن دو باتون
🔹آلن دو باتون، فیلسوف سوئیسی، «مانیفست خداناباوران: فضایل عصر مدرن» را نوشته است.
🔻 ۱۰ فرمان او برای آتئیستها عبارتند از:
1⃣. انعطافپذیری؛ ادامه دادن حتی زمانی که همه چیز تاریک به نظر میرسد.
2⃣.همدلی؛ توانایی برقراری ارتباط تخیلی با رنج ها و تجربیات منحصر به فرد شخص دیگر.
3⃣. صبر؛ ما باید با واقع بینانهتر شدن در مورد اینکه واقعاً چگونه پیش میرود، آرامتر و بخشنده تر شویم.
4⃣.فداکاری؛ اگر با هنر فداکاری همراه نباشیم، هرگز نمیتوانیم خانواده تشکیل دهیم، شخص دیگری را دوست داشته باشیم یا کره زمین را نجات دهیم.
5⃣. ادب؛ ادب با بردباری بسیار مرتبط است، ظرفیت زندگی در کنار افرادی که هرگز با آنها موافق نیستیم، اما در عین حال نمی توان از آنها اجتناب کرد.
6⃣.طنز؛ مانند خشم، شوخ طبعی از ناامیدی سرچشمه می گیرد، اما ناامیدی به نحو مطلوبی هدایت می شود.
7⃣.خودآگاهی؛ شناخت خود یعنی کوشش این است که مشکلات و حالات خود را به گردن دیگران نیندازیم. داشتن حسی از آنچه در درون خود می گذرد و آنچه در واقع متعلق به جهان است.
8⃣.بخشش؛ تشخیص این است که زندگی با دیگران بدون توجیه اشتباهات ممکن نیست.
9⃣.امید؛ بدبینی لزوماً عمیق نیست و خوش بینی نیز سطحی نیست.
🔟.اعتماد به نفس. اعتماد به نفس تکبر نیست، بلکه مبتنی بر آگاهی مداوم از کوتاهی زندگی است و در نهایت چقدر از به خطر انداختن همه چیز ضرر میکنیم.
📌پ.ن: این در حالی است که در نشست هفتگی شهر کتاب آلن دو باتون به عنوان نویسنده و فیلسوفی معرفی میشود که میکوشد مفاهیم فلسفی را در آثارش به زبانی بسیار ساده بیان کند.
در ایران، ناشران و مترجمان مختلفی به برگردان آثار او همت گماردهاند و کتابهای زیادی از او به فارسی ترجمه شده است؛ از این نویسنده سه عنوان از مجموعه «مدرسه زندگی» در انتشارات کرگدن منتشر شده است.
برای مشاهده متن اینجا را ببینید.
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
هدایت شده از حق پژوهی
جلسه چهارم و پنجم از سلسله نشستهای تخصصی بررسی فرق، ادیان و جریانهای انحرافی
▫️الحاد جدید و اخلاق
▫️خدا و نظریه تکامل
👤استاد: حجتالاسلام دکتر حمیدرضا شاکرین
🌐لینک شرکت در نشست:
https://www.skyroom.online/ch/ammar136513681369/ramezan
💡 حق پژوهی؛ مرکز تخصّصی نقد و بررسی فرق، ادیان و جریانات انحرافی
| سایت | ایتا | تلگرام | آپارات | روبیکا | اینستاگرام |
مدرسه علم و دین
جلسه چهارم و پنجم از سلسله نشستهای تخصصی بررسی فرق، ادیان و جریانهای انحرافی ▫️الحاد جدید و اخلاق
الحاد جدید و اخلاق حجت الاسلام دکتر شاکرین دوم فروردین1403 .mp3
50.75M
#صوت | الحاد جدید و اخلاق
1️⃣دین و تعالی بخشی اخلاق
2️⃣الحادجدید و تعارضنمایی میان دین و اخلاق
3️⃣الحادجدید و نظام ارزشی طبیعتگرایانه
4⃣ملاک فعل اخلاقی
5⃣خاستگاه اخلاق
6⃣پرسش و پاسخ
👤حجت الاسلام دکتر حمیدرضا شاکرین (استاد گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
مصاحبه دکترآزادگان بخش۳.mp3
4.5M
مصاحبه دکترآزادگان بخش۴.mp3
5.14M
هدایت شده از حق پژوهی
جلسه هفتم از سلسله نشستهای تخصصی بررسی فرق، ادیان و جریانهای انحرافی
▫️ چالشهای الهیاتی، زندگی پس از زندگی
👤استاد: دکتر عباس جوارشکیان
🌐لینک شرکت در نشست:
https://www.skyroom.online/ch/ammar136513681369/ramezan
💡 حق پژوهی؛ مرکز تخصّصی نقد و بررسی فرق، ادیان و جریانات انحرافی
| سایت | ایتا | تلگرام | آپارات | روبیکا | اینستاگرام |
مصاحبه دکترآزادگان بخش۵.mp3
5M
10 آیا مکانیک کوانتوم با پوزیتیویسم که بنیاد فیزیکالیستی دارد، سازگار است؟.mp3
6.01M
🎧#صوت | آیا مکانیک کوانتوم با پوزیتیویسم که بنیاد فیزیکالیستی دارد، سازگار است؟
🎙دکتر رکنیزاده (استاد تمام گروه فیزیک دانشگاه اصفهان)
🔍 مجموعه #پرسش_و_پاسخ فیزیک و الهیات / صوت دهم
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
هدایت شده از حق پژوهی
☑️ محتواهای جلسه چهارم و پنجم از سلسله نشستهای تخصصی بررسی فرق، ادیان و جریانهای انحرافی در سایت و شبکههای اشتراک فیلم حق پژوهی بارگذاری شد
📢 مشروح خبر و متن جلسه چهارم؛ چرا الحاد جدید نظام اخلاقی را از دین جدا میداند؟
📢 مشروح خبر و متن جلسه پنجم؛ ادعای نظریه تکامل اعتبار علمی ندارد/ چالش نئوداروینیسم با خداباوری
💻 فیلم کامل جلسه چهارم؛ الحاد جدید و اخلاق
💻 فیلم کامل جلسه پنجم؛ خدا و نظریه تکامل
🎙صوت کامل جلسه چهارم؛ الحاد جدید و اخلاق
🎙صوت کامل جلسه پنجم؛ خدا و نظریه تکامل
👤استاد: حجتالاسلام دکتر حمیدرضا شاکرین
💡 حق پژوهی؛ مرکز تخصّصی نقد و بررسی فرق، ادیان و جریانات انحرافی
| سایت | ایتا | تلگرام | آپارات | روبیکا | اینستاگرام |
#یادداشت | نظریه طراحی هوشمند (Intelligent Design)
🔹نظریه طراحی هوشمند به عنوان یکی از نظریات رقیب در حوزه زیست شناسی در برابر نظریه تکامل داروینی قرار دارد.
طرفداران این دیدگاه معتقدند که بر پایه اطلاعات علمی و تجربی می توان نشان داد که انتخاب طبیعی و تغییرات غیر هوشمند و تصادفی به تنهایی نمی تواند توضیح دهنده سیر تکامل موجودات زنده باشد، بلکه به نظر می رسد سیر تکامل، هدفمند و هدایت شده است. همچنین آنها نمی گویند انتخاب طبیعی هیچ چیز را تبیین نمی کند، بلکه میگویند همه چیز را تبیین نمی کند.
ویلیام دمبسکی ( William Dembski) ریاضیدان و مایکل جی. بهی(Michael J. Behe) بیوشیمیدان و فیلیپ جانسون ( Phillip Johnson) حقوق دان از جمله سردمداران این دیدگاه هستند.
آنها عمدتاً بر دو موضوع تأکید می کنند که با نظریه فرگشت قابل تبیین نیست:
1️⃣پیچیدگی های فرونکاستنی (سیستمهای پیچیده در ساختار موجودات زنده همراه با برهمکنشهای بسیار دقیق میان اجزای آن به طوری که با حذف و جابجایی هر از یک از اجزاء، کارکرد سیستم به طور کلی از بین می رود.)
2️⃣پیدایش اولین موجود زنده.
یکی از موضوعاتی که طرفداران نظریه طراحی هوشمند بر آن تأکید دارند پیدایش اولین سلول زنده است. در زمانی که داروین نظریه خود را مطرح کرد، گمان بر این بود که سلول ساختمانی ساده دارد و لذا پیدایش اولین سلول مسأله بغرنجی برای طبیعت گرایان نبود. خود داروین پیدایش حیات را در برکه های کوچک و گرمی تصور کرده بود که نمکهای آمونیاک، فسفر، نور، گرما و الکتریسیته در آن جمعند. اما با پیشرفتهایی که در زیست شناسی ملکولی رخ داد معلوم شد که سلول دارای ساختمانی بسیار پیچیده است. به گفته مایکل دنتون (Michael Denton) زیست شناس استرالیایی- انگلیسی، سلول شبیه یک شهر با قطر ده مایل با یک تکنولوژی فوق العاده و شگفت انگیز است که درون یک فضاپیمای غول آسا جای داده شده است. بدین ترتیب تبیین فرایند پیدایش حیات هدف پژوهشهای گسترده پیشازیستی قرار گرفت.
🔹از نظر حامیان نظریه طراحی هوشمند، اولین سلول زنده از نمونه های نظم و پیچیدگی سامانمند است که با تبیینهای طبیعی نمیتوان آن را توضیح داد و لذا برای تبیین آن باید به سراغ طراح هوشمند فراطبیعی برویم. به عبارت دیگر شرایط محیطی کره زمین و منابع موجود بر روی زمین و یا در اقیانوسها و آتشفشانها گرچه پتانسیل شکل دهی یک سلول را دارند و مواد اولیه آن را فراهم میکنند، اما فرایند پیچیده ساخت سلول و طراحی دقیق آن به گونهای است که ماده و طبیعت نمیتواند خود به خود موجب شکلگیری آن شده باشد مگر اینکه یک موجود هوشمند این مسیر را جهت دهی کرده باشد.
🔻منابع:
John Priscu (18 Dec 2013), Origin and Evolution of Life on a Frozen Earth.
Michael Denton, Evolution, A Theory in Crisis
Darwin’s Black Box, Debating Design: From Darwin to DNA Black Box,
Philosophy of Biology, an Anthology,
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
11 طبق ادعای برخی فیزیکدانان مثل استفن هاوکینگ، قوانین تجربی میتواند بهترین توضیح را نسبت به جهان ارائه نماید؟.mp3
3.24M
🎧#صوت | آیا طبق ادعای برخی فیزیکدانان مثل استفن هاوکینگ، قوانین تجربی میتواند بهترین توضیح را نسبت به جهان ارائه نماید؟
🎙دکتر رکنیزاده (استاد تمام گروه فیزیک دانشگاه اصفهان)
🔍 مجموعه #پرسش_و_پاسخ فیزیک و الهیات / صوت یازدهم
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
#معرفی_کتاب | قرآن و علوم طبیعت
🔹این کتاب ارزشمند نوشته دکتر مهدی گلشنی چهره ماندگار فیزیک، بنیانگذار فلسفه علم در ایران، و استاد ممتاز دانشگاه صنعتی شریف است که فهرست و بخشی از مقدمه آن را در عکسهای بالا مشاهده میکنید.
🔸عمده مطالب این کتاب، قبلا به صورت چند مقاله در مجلات معتبر منتشر شده است.
🔹همچنین این کتاب دارای دو نسخه متفاوت است: نسخه قدیمی که تنها ۴ فصل دارد و در دهه ۷۰ منتشر شده، و نسخه جدید که دارای ۶ فصل است و در دهه ۹۰ منتشر شده است. متاسفانه در بسیاری از سایتها به این نکته توجه نشده و توضیحات نسخه قدیم به جای نسخه جدید به کاربر معرفی شده است!
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 پاسخ به شبهات آتئیستها دربارهی برخی از آیات قرآن کریم
🌿 چرا قرآن میفرماید، خداوند ستارهها رو نگه داشته؟
👤دکتر حامد ساجدی
🔻منبع: رادیو سایهبان
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
12 طبق ادعای برخی فیزیکدانان مثل هاوکینگ و کراوس، جهان میتواند از هیچ به وجود بیاید؟ منظور از هیچ کوانتومی چیست؟.mp3
4.07M
🎧#صوت | طبق ادعای برخی فیزیکدانان مثل هاوکینگ و کراوس، جهان میتواند از هیچ به وجود بیاید، منظور از هیچ کوانتومی چیست؟
🎙دکتر رکنیزاده (استاد تمام گروه فیزیک دانشگاه اصفهان)
🔍 مجموعه #پرسش_و_پاسخ فیزیک و الهیات / صوت دوازدهم
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin