📝 نکاتی که تاکنون جهت تشویق به شنیدن برنامۀ از سرزمین نور گفتهام:
۱- تفاوت برنامۀ از سرزمین نور که از رادیو پخش شده با آنچه نگارنده اصلاحش کردهام.
۲- نقش آیتالله خامنهای در تولید برنامۀ از سرزمین نور.
۳- تأثر و گریستن آیتالله خامنهای از شنیدن اکثر قسمتهای برنامۀ از سرزمین نور.
۴- بازخورد بسیار خوب مردم و #پیام_رهبری_دربارۀ_برنامۀ_از_سرزمین_نور.
۵- قدرت بالای پر کردن اوقات فراغت و نفی خطورات ذهنی، توسط برنامۀ از سرزمین نور به دلیل جذابیت و طولانی بودن زمان آن (حدود ۸۰ ساعت).
👇🏻
اما نکتۀ جدید جهت تشویق جدی به شنیدن کامل برنامۀ از سرزمین نور:
من الآن در اتاقم مشغول نوشتن این مطالب هستم و تصویری در ذهن شما مخاطب محترم،با خواندن هر جملۀ من در حال شکل گرفتن است تا در نهایت ببینید من چه میخواهم به شما بگویم.
به عنوان نمونه من اینک ساعت ۱ و ۲۵ نیمه شب، میتوانم اتاقم را به پنج شکل زیر در ذهنتان مجسم کنم.
اول: به شکل نوشتاری اتاقم را برایتان توصیف کنم که در این صورت هر چه بتوانم آن را در قالب کلمات روشنتر و کاملتر توصیف نمایم، تصویری که در ذهن شما از اتاق من شکل میگیرد به واقعیت نزدیکتر است.
برای اینکه بهتر منظورم را متوجه شوید من همینالان که آرام و با نشاط مشغول نوشتن این مطالب هستم، اتاقم را مختصر و مفید برایتان توصیف میکنم و شما سعی کنید تصویری از آن را در ذهن خود مجسم کنید:
- عرض اتاق من، حدود ۴ و طول آن ۱۰ متر است.
- سمت چپ من پنجرۀ بسیاری بزرگی قرار دارد که به حیاط مملو از میم انگور و چند درخت میوه متصل است.
- من روی صندلی چرخان روبروی قبله نشستهام.
- میز رایانۀ من حدود ۶ تکه است و هر تکه قابلیت تنظیم جهت رفتن به بالا و پایین دارد بهجز بخش صفحه کلید که مانند کشو، عقب و جلو میرود.
- سمت راست من، ظرف میوه و شیشۀ آب قرار دارد و باد خنک از روبرو به صورتم میوزد.
* خوردنیها را توصیف نمیکنم که مبادا کسی دلش بخواهد و آن لحظه در دسترسش نباشد.
👇🏻
دوم: روش بعدی که من میتوانم وضعیت خودم و اتاقی که در آن قرار دارم را برایتان توصیف کنم این است که به جای نوشتن، میکروفن به دست بگیرم و مانند یک گزارشگر به صورت زنده، هم وضع خودم و هم شکل اتاقم را با حرف زدن (با همان دقت که خواندید) برایتان توصیف کنم که بدون تردید تصویری که اینک در ذهن شما از شخصیت من و اتاقم شکل میگیرد به مراتب دقیقتر و روشنتر است و اساساً همینکه شما صدای مرا بشنوید میتوانید به راحتی از تن و کیفیت صدا، پی به جزئیات بسیار دقیقی از شخصیتم ببرید که این امکان با نوشتن قابل انتقال نیست.
👇🏻
سوم: روش بعدی که من میتوانم وضعیت خودم و اتاقی که در آن قرار دارم را برایتان توصیف کنم این است که بهجای نوشتن و ضبط صدا، عکسی از خودم و اتاقم را برایتان ارسال کنم که در این صورت شما فقط با یک نگاه چندثانیهای، بدون زحمت خواندن و شنیدن، میتوانید جزئیات بسیار بیشتری ازآنچه خواندید و شنیدید را (بهجای تصور صرف در ذهن) با چشمان خود مستقیماً در مقابلتان ببینید.
چهارم: روش بعدی نیز فیلمبرداری از خودم و اتاق است که بینیاز از توضیح است که در این روش، انتقال مفهوم، بسیار قویتر از نوشته، صدا و عکسبرداری است.
پنجم: بدون تردید محسوسترین، سریعترین و جامعترین روش انتقال مطلب که از همه به واقعیت نزدیکتر بلکه عین واقعیت است، حضور شما مخاطب فرهیخته، در محل زندگی و دیدن من و اتاقم از نزدیک است.
👇🏻
اینک با این مقدمه، اگر شما بخواهید از جزئیات شخصیت و موقعیت زندگی پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) مطلع شوید در این صورت روشن است در حال حاضر از میان پنج روش فوق فقط امکان خواندن کتاب یا شنیدن کتاب صوتی از سرزمین نور وجود دارد چون تاکنون هیچ فیلم سینمایی با این جزئیات تولید نشده است!
با این حال اگر شما فقط به خواندن کتب تاریخی و روایی بسنده کنید (مثل اکثر قریب به اتفاق مردم و حتی محققین) طبق دلایلی که خواهم آورد ضرر خواهید کرد!
دلیل اول تجربۀ خودتان:
برای اطمینان از درستی ادعای فوق کافی است اثر صوتی همین کتاب (که توسط حرفهایترین گویندگان کشور اجرا شده) را بشنوید تا خودتان به تجربه ببینید، تصویری که در ذهن شما از شخصیت و فضای حاکم بر دوران پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) شکل میگیرد، محسوستر و ملموستر از تمامی کتبی است که تاکنون در این خصوص خواندهاید.
دلیل دوم، تجربۀ دیگران:
به عنوان نمونه، بهتصریح آیتالله خامنهای (که به اذعان برخی کارشناسان، چهرۀ شاخص علمی و ادبی ایران و دنیا هستند) اگر شما به خواندن مکرر کتب تاریخی (از جمله کتاب آنک آن یتیم نظر کرده «ص» که برنامۀ از سرزمین نور از روی آن تولید شده)، بسنده کنید در مقایسه با شنیدن صوت همین کتاب (که توسط بهترین صداپیشگان، گویش شده) واقعیت را آنطور که باید درک نخواهید کرد.
البته روشن است این عدم درک کافی، مخصوص امثال نگارنده است و طبعاً حساب بزرگان موثق، که اهل ذکر و ارتباط قلبی مداوم و حتی مکاشفه و رؤیاهای صادقه هستند از حساب عوامی همچون من جداست.
برای درک بهتر این حقیقت به بخشی از سخنان آیتالله خامنهای خطاب به تولیدکنندگان برنامۀ از سرزمین نور توجه نمایید:
یکی از آن بخشهای بسیار جالب این برنامهی شما قضیهی رفتن جناب عبدالمطلب پیش ابرهه و ترسیم این وضعیت بود (کلیک). خب این قضیه را منِ حقیر چند بار توی کتاب خوانده باشم و به این و آن گفته باشم و اینجا و آنجا نوشته باشم خوب است؟ خب معلوم است دیگر، کار ما این است.
اما من وقتی آن را از شما شنیدم، دیدم قضیهای که من توی تاریخ میخواندم این بوده و من تا حالا این قضیه را نمیدانستم! فقط این را توی تاریخ خوانده بودم و بارها گفته بودم؛ ظاهرش را نقل کرده بودم، اما باطن قضیه را شما نقل کردید. توجه میکنید؟ هنر این است. خاصیت هنر این است. مثل عکسهای سه بعدی که وقتی جلوی چشم انسان بگذارند، همهی فضا را جلوی انسان مشخص میکند: ابرهه آنجا نشسته، عبدالمطلب وارد میشود - آن پیرمرد محترم، خب ما هم توی کتاب خواندیم که پیرمرد بود و محترم بود و آمد - و او هم احترامش کرد. اما چه جوری احترامش کرد؟ اینکه دیگر توی کتاب تاریخ نیست؛ اصلاً نمیشود، یعنی زبان معمولی این کشش را ندارد که بتواند این بخش از قضیه را منعکس کند.
این را فقط زبان هنر کشش دارد؛ یعنی قصهپردازی شما. شما قصهپردازی کردید و این صداهای بسیار خوب این را منعکس کرد و من صحنه را دیدم؛ یعنی آن خیمهای را که بالای کوه زده بودند و ابرهه آنجا نشسته بود و عبدالمطلب با آن محاسن سفیدش وارد شد و جلسه را تحت تأثیر قرار داد، من در سایهی گزارش شما دیدم؛ در حالی که این را توی کتاب ندیده بودم. میبینید؟ (متن کامل)
👇🏻
اگر نگارنده شخصاً برنامۀ از سرزمین نور را به طور کامل نشنیده بودم واقعاً درک درستی، نسبت به آنچه از آیتالله خامنهای گذشت، پیدا نمیکردم بهطوریکه بهعنوان فقط یک نمونه، دو شب قبل وقتی داشتم قسمت نوزدهم این اثر (که مربوط به شکنجۀ وحشیانۀ برخی یاران پیامبر اسلام (ص) است) را میشنیدم و صداگذاری جدید میکردم (کلیک) بیاختیار یکلحظه خودم را جای جناب بلال حبشی (ره) حس کردم و این احساس بهقدری عمیق و قوی بود که ناچار شدم گوشی صداگذاری را از گوشم بردارم و قدم بزنم.
آنجا بود که با همۀ غرور و خودخواهی خویش، فهمیدم من چقدر نسبت به جناب بلال (ره) یا حتی مادر بزگوار جناب عمار (ره)، نازکنارنجی و زودرنج هستم و مطمئن شدم اگر در این شرایط قرار بگیرم و عقل و ایمان کافی نداشته باشم محال است بتوانم دوام بیاورم و کمتر از این شکنجهها را تحمل کنم در حالی که قبل از شنیدن این اثر، تصور آرمانی از شخصیت خودم داشتم و بعد از اینکه به برکت این اثر، گویی چنین فضایی را تجربه کردم، معلوم شد این تصور من، آرزویی بیش نبوده است و واقعیت این است که باید برای رسیدن به این آرزو، با پیروی قدم به قدم از عقل و محاسبۀ هر روز رفتارهایم (که روش سادۀ آن را اینجا توضیح دادهام) نقاط ضعفم را شناسایی و به تدریج برطرف و نقاط قوتم را تقویت کنم.
👇🏻
و باز این درحالی بود که نگارنده نیز مثل خیلی از مردم بارها جریان شکنجۀ برخی یاران پیامبر (ص) را در کتاب خوانده بودم و با آب و تاب برای دیگران نقل کرده بودم حتی در فیلم سینمایی تقریباً قابل تحملی که در همین خصوص تولید شده، صحنۀ همین شکنجه را بارها و بارها دیده بودم اما وقتی برنامۀ از سرزمین نور را با آن جزئیات و اجرای خوب، برای بار سوم شنیدم، آنجا بود که به فهم عمیقی رسیدم و توانستم آن فضا را مثل کسی که آنجا حضور دارم با گوشت و پوستم درک کنم و به همین جهت تازه کم کم دارم متوجه میشوم چرا این برنامه اینگونه مورد توجه شخصیت خاصی مثل آیت الله خامنهای قرار گرفته به طوریکه در مورد آن تصریح نمود: «اغلبِ برنامههای شما را وقتی من شنیدم، من را متأثر کرده و گریستهام» و در اوایل تولید آن نیز گفت: «انصافاً خیلی خوب است؛ من دقت میکنم. بنده در بعضی از چیزها یک خرده هم سختگیریها و گلهگیریهائی دارم، اما حقاً و انصافاً توی این برنامه هیچ جای ایرادگیری و اشکالگیریای در کیفیت اجرا و اینها نیافتم و ندیدم» (متن کامل)
👇🏻
آنچه نگارنده در خصوص تأثیر شنیدن داستان شکنجۀ برخی اصحاب (ره) در برنامۀ از سرزمین نور گفتم فقط بهعنوان یک نمونه بود و من بارها همین احساس عمیق و غیرقابلتوصیف را با شنیدن قسمتهای دیگر این اثر بینظیر عیناً تجربه کردهام و هر بار که میشنوم، این تجربۀ قابل تأمل به شکلی تکرار میشود و به دانش و فهم من چیز تازهای اضافه میشود که با خواندن خط به خط آنهمه کتب تاریخی و روایی و حتی شنیدن دهها بار صوت کامل قرآن (با صدای خودم) نیز چنین فضای محسوسی را تجربه نکردهام.
خوشخبتانه نگارنده از کودکی، عادت کردهام هیچچیز را بدون شواهد، علم و دلیل خردمندانه و کافی نپذیرم، به همین جهت معمولاً در مواجهه با کارهای هنری، زود احساساتی نمیشوم خصوصاً اینکه نقد فیلم و آثار هنری از کارهای ثابت روزانۀ من است به طوری که تاکنون از هزاران سریال و فیلم سینمایی که تاکنون دیدهام، شاید فقط بهاندازۀ انگشتان یکدست حاضرم برخی از آنها را دوباره تماشا کنم، چه رسد به یک برنامۀ صوتی و رادیویی تقریباً گمنام مثل برنامۀ از سرزمین نور که تا امروز این بار دوم است که این اثر حدود هشتادساعتۀ صوتی را میشنوم و برخی قسمتها را نیز تا پنج بار شنیدهام و تا این لحظه با اشتیاق قسمت نوزدهم آن را اصلاح و صداگذاری نمودهام (کلیک) و تردید ندارم این کار، توفیق و لطفی است بزرگ که خود را قابل نمیبینم.
همانطور که در نوبت قبل «اینجا» توضیح دادم برنامۀ از سرزمین نور خصوصاً با اصلاحات انجام شده، به دلیل اجرای نمایشی خوب، اگر بار دوم شنیده شود، حالت سنگینی و بیگانگی بار اول را نخواهد داشت و ضمن حفظ تازگی و جذابیت، نکات جدید و تازهای را به شنونده میآموزد و اگر بار سوم به بعد شنیده شود ضمن ایجاد حالت أنس و آرامش، تصویری جزئی و قابل لمس از فضای حاکم بر زمان پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) را در ذهن ایجاد میکند، به طوری شنونده درست مانند کسی که مشغول دیدن فیلم است بلکه بالاتر، واقعاً احساس میکند دارد گام به گام با قهرمانان داستان پیش میرود و در کنار ایشان نفس میکشد و قدم میزند! (این همان نکتهای است که نگارنده تلاش دارم توجه شما را به آن جلب کنم تا قانع شوید در این عمر کوتاه و با این ضعف موجود در تولیدات فرهنگی، حداقل خودتان با شنیدن کامل این اثر بینظیر آن را تجربه کنید.)
👇🏻
با اینکه قبلاً «اینجا» عرض کردم باز ناچارم نسبت به برنامۀ از سرزمین نور علیرغم بینظیر بودنش، صریح و صادقانه نکتۀ مهمی را تکرار کنم و آن اینکه متأسفانه آنچه از رادیو پخش شده اشکالات فنی و محتوایی جدی و قابل تأملی دارد که خصوصاً اشکالات فنی آن مورد اعتراض قاطبۀ شنوندگان نیز قرار گرفته است بهطوریکه به جز برخی قسمتها، بیشتر قسمتهای این اثر ارزشمند را به دلیل صداگذاری غیرحرفهای، موسیقی تکراری و ... به زحمت گوش دادم و نتوانستم ارتباط عمیقی که در بالا اشاره کردم را با آن برقرار نمایم، به همین جهت تصمیم گرفتم این اثر خاص را از نظر فنی و محتوایی -حتی المقدور- اصلاح و صداگذاری جدید نمایم (کلیک) چون مطمئن هستم با ضعفی که در سینمای ایران و جهان شاهدش هستیم چهبسا تا صدسال (یا صدها سال) دیگر نیز هیچ فیلم سینمایی و سریال تأثیرگذار از زندگی پیامبر اسلام (ع) و امام علی (ع) در حد این اثر صوتی (آنهم با زمان حدود ۸۰ ساعت) تولید نشود که بتواند اوقات فراغت نونهال و بزرگسال را در حد خوب، پُر نموده و باورهاشان را همانطور که گذشت عمیق و تأثیرگذار اصلاح نماید.
به نظر نگارنده این تأثیرگذاری به دلیل توجه خاص آیت الله خامنهای به این برنامه و عقیدۀ خوب تولیدکنندگان آن است به طوری که آیت خامنهای در همان پیام به ایشان گفت:
«این روحیهی شماها و این خوشعقیدگی نسبت به جهت برنامه و محتوای برنامه یقیناً یکی از عوامل توفیق این برنامه بوده است.»
به عنوان نمونه کافی است قسمت شکنجۀ جناب بلال (از دقیقه ۵۰ به بعد برنامۀ از سرزمین نور) را با فیلم سینمایی مشهور محمد رسول الله (ص) به کارگردانی مصطفی عقاد (که از قضا این قسمت جزو بهترین بخش فیلم مذکور است) مقایسه کنید تا تقاوت نتیجه را متوجه شوید.
البته در صورت قلم سادهتر و عدم استفاده از روایات مخدوش و همچنین صداگذاری و کارگردانی حرفهایتر این اثر، چه بسا چنان مورد استقبال عموم قرار میگرفت (و همانطور که رهبری پیشنهاد دادند به زبانهای دیگر نیز اجرا میشد) که دیگر لازم نبود نگارنده اقدام به اصلاحش نموده و همین مقدار آن را تبلیغ نمایم!
❓ارسال پیام در موضوع از سرزمین نور، دیدن پرسشهای دیگر و دریافت این اثر
┈••✾•🌿 🌺🌿•✾••┈
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
اما نکتۀ جدید جهت تشویق جدی به شنیدن کامل برنامۀ از سرزمین نور: من الآن در اتاقم مشغول نوشتن این مطا
سلام؛ چون مطلب پیوست را 👆🏻 دیشب در چند بخش، به صورت زنده و همزمان نوشتم و بارگذاری کردم، به دلیل اهمیت ویژه، تمامی بخشها را ویرایش نموده و چند مطلب جدید به آنها اضافه نمودم تا منظورم روشنتر شود.
سپاس 💐
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
به نام خداوندِ خورشید و ماه به نام محمّد، رسولِ إله (ص) 🔉 قسمت نوزدهم: داستان شکنجههای
از سرزمین نور قسمت 20.mp3
25.63M
به نام خداوندِ خورشید و ماه به نام محمّد، رسولِ إله (ص)
🔉 قسمت بیستم:
- هجرت مسلمانان به حبشه
- تلاوت آیاتی از قرآن در نقد تثلیث مسیحیت در حضور پادشاه حبشه و بزرگان مسیحیت.
- داستان مفصل از محاصرۀ اقتصادی شعب ابی طالب (ع).
- رحلت حضرت ابوطالب (ع)
- رحلت حضرت خدیجه (س)
-
📥 دریافت این صوت از نشانی دیگر
📥 دریافت تمام قسمتهای بارگذاری شده
✔️ به خواست خدا قسمت بعدی در همین کانال
✔️ این مجموعه (حدود ۸۰ ساعت) شامل جزئیات زندگی پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) است و هر چه داستان جلوتر میرود جذابتر میشود!
✔️ با اجرای بهترین صداپیشگان ایرانی و کارگردانی مرحوم منوچهر اسماعیلی و جلال مقامی
✔️ بخشی از تحسین رهبر انقلاب اسلامی از این برنامه:
اغلب (قسمتها) مرا متأثر کرده و گریستهام ...اگر این برنامه به زبانهای عربی، انگلیسی و ... اجرا شود،(متن کامل) ✔️مناسب همۀ سنین، خصوصاً محققین دین و فرق اسلامی. 📘 این اثر از ارجاعات کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه است. 📝 رفع نقایص (حتیالمقدور) و صداگذاری جدید: نویسندۀ کتاب فوق. 🌾 نشر آزاد #از_سرزمین_نور #زندگی_پیامبر_اسلام (ص) ❓ارسال سؤال یا نکته در همین موضوع و دیدن پرسشهای دیگر 🔉
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
به نام خداوندِ خورشید و ماه به نام محمّد، رسولِ إله (ص) 🔉 قسمت بیستم: - هجرت مسلمانان به ح
سلام
شنیدن قسمت بیستم از سرزمین نور، خصوصاً مناسب کسانی است که در حال تحقیق در دین مسیحیت هستند.
طبق معمول دیگر قسمتها مواردی به این قسمت نیز اضافه نمودم که در برنامۀ از سرزمین نور نیست؛ از جمله داستان تولد حضرت مسیح (ع) و برخی ماجراهای بعد از آن و ...
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
به نام خداوندِ خورشید و ماه به نام محمّد، رسولِ إله (ص) 🔉 قسمت بیستم: - هجرت مسلمانان به ح
سلام
نماهنگی پر معنا، در نقد مسیحیان محترمی که حضرت مسیح (ع) را فرزند خدا تصور کردهاند!
لحظاتی قبل در ویرایش جدید، این نماهنگ را از دقیقۀ ۲۳ به بعد قسمت بیستم از برنامۀ سرزمین نور، اضافه کردم.
سپاس
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
🌼 سلام #پرسش_پاسخ #از_سرزمین_نور نظراتی که در ادامه ملاحظه میکنید ذیل برنامۀ از سرزمین نور م
🌼 سلام
#پرسش_پاسخ
#از_سرزمین_نور
نظراتی که در ادامه ملاحظه میکنید ذیل برنامۀ از سرزمین نور مطرح شده است.
👤 از گرفتاری های کشورهای اسلامی عدم تربیت کارگردانهای باخدا و کاربلد مثل مرحوم سلحشور است که باعث شده فیلم و سریال فاخر مذهبی به ندرت تولید شود به همین جهت تلوزیونهای کشورهای اسلامی ناچارند مرتب سریالهای تکراری مثل سریال حضرت یوسف (ع) تولید آن مرحوم را پخش کنند.
متاسفانه در برخی فیلمهای مذهبی آن چیزی که از شخصیتهای تاریخی به مردم نشان میدهند با آنچه در منابع معتبر آمده زیادی فرق میکند که باید دید دلیش چیست؟
#پاسخ:
برای پاسخ به این سؤال مهم، به بخشی از #پیام_رهبری_دربارۀ_برنامۀ_از_سرزمین_نور خطاب به تولیدکنندگانش توجه کنید:
«قوّت کار شما از جمله در این است که فضای تاریخی را خوب منعکس میکنید. فضا فضای گزارهی هنری است و شما باید یک گزارش زیبای هنری را بیان کنید که آن بسته به این است که شما چی میبینید و چی بیان میکنید. التفات کردید؟ و من غصهای که همیشه میخورم توی این فیلمهای مذهبیای که گاهی توی تلویزیون نشان میدهند، این است که میبینم این آقائی که این را درست کرده، آن فضا را ندیده است. البته این هنرمند است - شکی نیست - منتها با منابع مذهبی آشنا نبوده است و یک نفر را در چهرهای و در شخصیتی معرفی میکند که من که این آدم را توی تاریخ میشناسم، میبینم این اصلاً نمیتواند آن آدم باشد؛ این قیافه، این صدا و این حرکات نمیتواند مثلاً عمروعاص یا حجربنعدی - آن حجربنعدی که توی تاریخ است - ... اصلاً آن یک چیز دیگر است، این یک چیز دیگر است. او اطلاعاتش کم است. گاهی اوقات اطلاعات تاریخیشان کم است و نمیتوانند آن فضا را منعکس کنند.»
👤 دلیل توجه ویژۀ رهبر انقلاب به برنامۀ از سرزمین نور در بین این حجم انبوه از تولیدات صداوسیما و سینما و ... چیست؟
#پاسخ:
همانطور که «اینجا» توضیح دادم تأثیر تولید فیلم سینمایی یا اثر نمایشی خوب رادیویی با مجریان ماهر و خوش نیت، در تربیت شایستۀ نسل و ایجاد فضای سالم اجتماعی با هیچ چیز دیگر (حتی تأثیر کتاب) قابل قیاس نیست که برنامۀ بینظیر از سرزمین نور یکی از مصادیق آن است که متأسفانه خیلی کم شاهد چنین تولیدات مبارکی هستیم.
به همین جهت، این برنامه، مورد توجه و تمجید ویژۀ آیتالله خامنهای قرار گرفته است که البته این تمجید مربوط به اوایل تولید این برنامه بود و ایشان در همان زمان خطوط قرمزی را برای دست اندرکاران محترم آن معین میکنند (نمونه) که متأسفانه به برخی از آنها آنطور که باید عمل نشد (ازجمله ضرورت استفاده از روایات معتبر به دلیل حجت بودن قول و فعل پیامبر (ص) و عدم استفاده از روایات مشکل دار که نگارنده در ویرایش جدید این اشکال غیرقابل توجیه را اصلاح نمودم) و بعید نیست احتمالاً یکی از دلایلی که نویسندۀ محترم این اثر از قسمت بیستم به بعد تغییر کرد همین بیاحتیاطی قابل تأمل وی باشد که قبلاً نیز نگارنده به آن صریحاً انتقاد نمودم. (کلیک)
یکی دیگر از انتقادات به این برنامه که از قسمت اول مشهود است، استفاده از الفاظ نامانوس و نامتعارف است و آنقدر در این خصوص مبالغه شده که گویی این ادبیات اصلاً مربوط به زبان فارسی و فرهنگ ایرانی نیست که امروز دیدم از قضا آیتالله خامنهای در کنار تجمیدهای خاصی که از این برنامه داشتند نقد زیر را نیز در همان جلسه مطرح نمودند:
«آن روز من به شما نکتهای را گفتم، شما گفتید که برای خاطر انعکاس فضای تاریخی است؛ مسئلهی الفاظ. من تصور میکنم لفظ، خیلی مؤثر نیست؛ حالا اختیار با شماست؛ نویسنده شما هستید و هر روشی و سلیقهای و سبکی که کار شماست، ادامه بدهید. اما این زبانی که شما به کار میگیرید، اصلاً خیلی زبان باستانیای نیست؛ یک تکههائیاش اصلاً مال زبان ما نیست. فرض بفرمائید این «اما»هائی که شما بعد از شروع مبتدا میآورید، اصلاً گرتهبرداری از انگلیسی است؛ ما اصلاً در فارسی چنین چیزی نداریم: «خانهی دوست اما از اینجا دور است»؛ ما میگوئیم: «اما خانهی دوست از اینجا دور است». «اما»ی بعد، ترجمهی لفظ به لفظ از زبان خارجی است. بنابراین اینها خیلی مؤثر نیست در اینکه فضا را مشخص کند. شاید تا یک حدودی باشد؛ اما زیاد نمیشود مبالغه کرد. خوشبختانه شما خودتان اصلاً صحنه را منعکس میکنید؛ مثل داستان آن سیل که مکه را گرفت (کلیک) یا داستان گذاشتن حجرالاسود.» (متن کامل)
👤 وقت بخیر من قسمت اول این داستان را که راجع به چاه زمزم بود از رادیو اربعین شنیدم فوق العاده بود به خاطر همین دنبال مابقی داستان گشتم که خیلی عالی است
❓ارسال سؤال یا نکته در همین موضوع و دیدن دهها پرسش و پاسخ مرتبط
┈••✾•🌿 🌺🌿•✾••┈
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
روش و تمرین آسان مشورت با عقل در هر کار جزئی و کلی را «اینجا» آوردهام؛ همچنین با استناد به اقرار خود خداناباوران توضیح دادهام چرا این افراد علیرغم شعار غلیظ خردگرایی، عقل را بدون استفاده، رها کردهاند.
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
🌼 سلام #پرسش_پاسخ #از_سرزمین_نور نظراتی که در ادامه ملاحظه میکنید ذیل برنامۀ از سرزمین نور م
🌼 سلام
#پرسش_پاسخ
#از_سرزمین_نور
نظری که در ادامه ملاحظه میکنید ذیل برنامۀ از سرزمین نور مطرح شده است.
👤 کتابی در شخصیت حضرت محمد (ص) از نگاه غیرمسلمانان معرفی کنید.
#پاسخ:
میتوانید در بخش سوم «کتاب تصویری علم و اندیشه»، (تألیف نگارنده)، با اعتراف دانشمندان جهان در خصوص شخصیت پیامبر اسلام (ص) آشنا شوید.
به همین مناسبت ساعتی قبل دیدم یازده سند قابل استفاده در شخصیت حضرت محمد (ص) از نگاه غیرمسلمانان جمع آوری شده که در ادامه بازنشر میکنم:
سند۱
🖋دکتر جولز ماسرمن،رئیس افتخاری مادامالعمر #انجمن_بینالمللی_روانپزشکی اجتماعی سازمان ملل ورئیس انجمن #روانپزشکی_آمریکا میگوید:
#رهبران، باید۳ماموریت را انجام دهند:
۱.ارائه خیر ورفاه برای پیروان
۲.ارائه سازماندهی اجتماعی که مردم احساس نسبی امنیت وآرامش کنند.
۳.ارائه منظومهای ازمبانی وعقاید
افرادی مانند پاستور وسالک ویژگی گروه اول را داشتند
افرادی مانند گاندی و کنفوسیوس ازیک سو واسکندر، سزار وهیتلر از گروه دوم وشاید سوم بودند
عیسی و بودا در دسته سوم قرار دارند
اما میتوان گفت که #بزرگترین_رهبر در تمام تاریخ، #محمد است که هر سه این موارد را به اتمام رساند.
موسی تاحدی همین کار راکرد
Who Were history's greatest leaders, Time Magazine, 15 july, 1974
سند ۲
🖋پروفسور مایکل هارت :
⭕️ "My choice of Muhammad to lead the list of the world's most influential persons may surprise some readers and may be questioned by others, but he was the only man in history who was supremely successful on both the religious and secular level."
🔹اینکه در صدرِ فهرستِ تاثیرگـــذارترین شـخصیتهاي جهان مـحمد را انتخاب کردهام ممکن است موجبِ تحیّر برخياز خوانندگان شود؛ اما در طولِ تاریـخ او تنها مردي بود که هم در حیطه دیني و هم دنیایي، بسیار موفّق و مترقّي بوده است
📚 منبع : کتاب موثر ترین صد فرد تاریخ صفحه ۲۵
⬅️لینکی برای دسترسی به این مطالب و گفته های کامل مایکل هارت درباره حضرت رسول صلی الله علیه و آله :
https://www.gainpeace.com/about-muhammad/most-influential-person-in-history-by-michael-h-hart
سند ۳
🖋 پروفسور ویل دورانت ، مورخ و نویسنده مشهور آمریکایی (1885-1981) که میلیونها نفر در جهان، آثار او را مطالعه می کنند ، در رابطه با شخصیت پیامبر صلی الله علیه و آله چنین می گوید :
🔷 اگر به میزان اثر این مرد بزرگ در مردم بسنجیم ، باید بگوئیم که حضرت محمد از بزرگترین بزرگان تاریخ انسانی است. وی درصدد بود سطح معلومات و اخلاق قومی را که از فرط گرمای هوا و خشکی صحرا بتاریکی توحش افتاده بودند، اوج دهد در این زمینه توفیقی یافت که از توفیقات تمام مصلحان جهان بیشتر بود کمتر کسی را جز او میتوان یافت که همه آرزوهای خود را در راه دین انجام داده باشد، زیرا به دین اعتقاد داشت. محمد صلی الله علیه و آله از قبایل بت پرست و پراکنده در صحرا امتی واحد به وجود آورد. برتر و بالاتر از دین یهود و دین مسیح و دین قدیم عربستان آئینی ساده و دینی روشن و نیرومند با معنویاتی که اساس آن شجاعت و مناعت قومی بود پدید آورد، که در طی یک نسل در یکصد معرکه نظامی پیروز شد و در مدت یک قرن یک امپراتوری عظیم و پهناور بوجود آورد و در روزگار ما نیروی مهمی است که بر یک نیمه جهان نفوذ دارد.
📚 کتاب تاریخ تمدن جلد ۴ صفحه ۲۵۵
سند ۴
🖋کارن آرمسترانگ دانش آموخته ی دانشگاه آکسفورد و محقق تاریخ، به عنوان یک فرد بی دین، در کتابش میگوید :
🔹 اگر ما محمد را از همان دیدگاهی که چهره های بزرگ تاریخی را مینگریم ببینیم، به راحتی به این باور خواهیم رسید که او بزرگترین نابغه ی طول تاریخ بشر بوده است.
📚 کتاب محمد صلی الله علیه و آله ، صفحه ۳۸
https://www.nytimes.com/2006/12/20/books/20goods.html
سند ۵
🖋 آلفونس دولامارتین ، فیلسوف، نویسنده، شاعر و سیاستمدار نامدار فرانسه :
♦️who would dare humanly compare a great man of modern history with Muhammad?"(Alphonse de Lamartine)
🔷اگر توانایی انسان بر اساس این سه ملاک اندازه گیری شود: بزرگی برنامه ، محدودیت امکانات، و عظمت نتایج به دست آمده، چه کسی جرأت دارد بزرگان تاریخ مدرن را با " محمد مقایسه کند ؟
📗Histoire de la Turquie, 1. Volume 8. Page 277
منبع:
https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k29365z/f283.item.zoom
ادامه 👇🏻
👆🏻
سند ۶
🖋جان داونپورت (۱۷۸۹–۱۸۷۷) شرقشناس انگلیسی:
«بدون شك اگر او (محمد) را يكى از نوادر جهان و پاك ترين نابغه اى كه گيتى توانسته است تاكنون پرورش دهد نياوريم؛ بايد او را يكى از بزرگترين انسان ها و يگانه شخصيتى بدانيم كه قاره آسيا مى تواند به وجود چنين فرزندی ببالد ...
🔹 اگر از تعریف و تمجید چنان مرد بزرگ و فوق العاده ای خودداری کنیم، بی شرمی و بی انصافی است! و باز اگر ظهور او را تصادفی کورکورانه بدانیم مثل اینست که درباره قدرت قاهر و نافذ خدای متعال شک کرده ایم !
📚عذر تقصیر به پیشگاه محمد صلی الله علیه و آله و قرآن صفحه ۱۴ و ۱۵
سند ۷
🖋 دیوید جورج هوگارت، باستان شناس، نویسنده و متولی بریتانیایی موزه آکسفورد درباره پیامبر صلی الله علیه و آله مینویسد:
📚 هیچ کس را در نژاد بشری نمیتوانید پیدا کنید که بتوان از او مانند پیامبر اسلام (ص) پیروی و تقلید کرد. رفتار و سلوک بنیانگذار مسیحیت تاثیر زیادی بر زندگی روزمره پیروانش نداشته است. علاوه بر آن بنیانگذار هیچ مذهبی به اندازه رسول گرامی اسلام منحصر به فرد و ممتاز نمی باشد.
📚 کتاب تاریخ عربستان ؛ نوشته جورج هوگارت ، صفحه ۵۲ ، انتشارات آکسفورد
سند ۸
🖋شعری از امپراطور قرن چهاردهم چین ( هونگ وو) در مدح حضرت رسول صلی الله علیه و آله :
➖乾坤初始,天籍注名。
▪️جهان هستی با ثبت نام او در لوح آسمانی آغاز شد.
➖傳教大聖,降生西域。
▪️بزرگ حکیم مبلغ، در منطقه غرب متولد شد.
➖授受天經,三十部冊,普化眾生。
▪️کتاب آسمانی را دریافت کرد، کتابی در سی بخش، که عالمگیر است برای همه موجودات زنده
➖億兆君師,萬聖領袖。
▪️استاد یک تریلیون حاکم، رهبر ده هزار حکیم
➖協助天運,保庇國民。
▪️یاری کننده سرنوشت، برکت دهنده و محافظ ملت
➖五時祈祐,默祝太平。
▪️در هر یک از نمازهای پنج گانه، برای صلح و آرامش همه دعا زمزمه می کند.
➖存心真主,加志窮民。
▪️با این نیت که خداوندا از فقرا بیشتر یاد کن
➖拯救患難,洞徹幽冥。
▪️و ای دانای غیب آنها را از بدبختی و فلاکت رهایی بخش
➖超拔靈魂,脱離罪業。
▪️از نفس منزه گشته ، و از گناهان بریده است.
➖仁覆天下,道冠古今。
▪️رحمتش بر همه عالمیان که راهش از دیرباز تا کنون سرآمد است.
➖降邪歸一,教名清真。
▪️چشم پوشی از شر و بدی و بازگشت بسوی خدای یگانه، دینی است که اسلام نام دارد.
➖穆罕默德,至貴聖人。
▪️و محمد والاترین حکیم و فرزانه است.
📚 منبع :
https://www.themathesontrust.org/papers/fareasternreligions/Newlon-Praising_the_Prophet.pdf
سند ۹
🖋بارتلمی سنت هیلر، مستشرق معروف فرانسوی و عضو آکادمی علوم سیاسی و اخلاق فرانسه:
🔹 محمد به عنوان یکی از فوق العاده ترین انسان ها و یکی از بزرگترین افرادی شناخته میشود که بر روی زمین ظهور کرده اند.
📚 کتاب MAHOMET ET LE CORAN نوشته بارتلمی سنت هیلر
سند ۱۰
🖋 نظر ارنست رنان، نویسنده، فیلسوف و مورخ مشهور فرانسوی در مورد حضرت پیامبر صلی الله علیه و آله:
🔹 محمد برای ما به عنوان مردی نیک، وفادار، فاقد کینه و نفرت شناخته میشود. علایق او صادقانه و شخصیتش به طور کلی متمایل به نیکی و سخاوتمندی بود. هنگامی که کسی به او دست می داد با صمیمیت به او پاسخ میداد و هرگز تا طرف مقابل دستش را نمی کشید دست او را رها نمی کرد . به بچه های کوچک سلام میکرد و با مهربانی و احترام با ضعیفان و زنان برخورد میکرد . او گفته است که بهشت زیر پای زنان است .
📚منبع :
Etudes d'histoire religieuse, écrire par Ernest Renan, page 248
سند ۱۱
🖋اعتراض توماس کارلایل به دروغ هایی که درباره حضرت رسول صلی الله علیه و آله در اروپا گفته شده :
🔹 من قصد دارم همه خوبیهای او را چنان که بتوانم به انصاف بازگو کنم ... دروغ هایی که گرداگرد این مرد انباشتهاند، تنها خودمان را زشت و ننگین کردهاند
📚محمد صلی الله علیه آله در اروپا صفحه ۳۴۸ و ۳۴۹
📚Thomas Carlyle’s Collected Works,library edition, in thirty volume, vol. xii, Heros and Hero_Worship, London, Chapman and Hall,1869. P.65-64.
❓ارسال سؤال یا نکته در مورد برنامۀ از سرزمین نور و دیدن دهها پرسش مرتبط
┈••✾•🌿 🌺🌿•✾••┈