اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
🌼 سلام #پرسش_پاسخ #از_سرزمین_نور نظراتی که در ادامه ملاحظه میکنید ذیل برنامۀ از سرزمین نور م
🌼 سلام
#پرسش_پاسخ
#از_سرزمین_نور
نظراتی که در ادامه ملاحظه میکنید ذیل برنامۀ از سرزمین نور مطرح شده است.
👤 از گرفتاری های کشورهای اسلامی عدم تربیت کارگردانهای باخدا و کاربلد مثل مرحوم سلحشور است که باعث شده فیلم و سریال فاخر مذهبی به ندرت تولید شود به همین جهت تلوزیونهای کشورهای اسلامی ناچارند مرتب سریالهای تکراری مثل سریال حضرت یوسف (ع) تولید آن مرحوم را پخش کنند.
متاسفانه در برخی فیلمهای مذهبی آن چیزی که از شخصیتهای تاریخی به مردم نشان میدهند با آنچه در منابع معتبر آمده زیادی فرق میکند که باید دید دلیش چیست؟
#پاسخ:
برای پاسخ به این سؤال مهم، به بخشی از #پیام_رهبری_دربارۀ_برنامۀ_از_سرزمین_نور خطاب به تولیدکنندگانش توجه کنید:
«قوّت کار شما از جمله در این است که فضای تاریخی را خوب منعکس میکنید. فضا فضای گزارهی هنری است و شما باید یک گزارش زیبای هنری را بیان کنید که آن بسته به این است که شما چی میبینید و چی بیان میکنید. التفات کردید؟ و من غصهای که همیشه میخورم توی این فیلمهای مذهبیای که گاهی توی تلویزیون نشان میدهند، این است که میبینم این آقائی که این را درست کرده، آن فضا را ندیده است. البته این هنرمند است - شکی نیست - منتها با منابع مذهبی آشنا نبوده است و یک نفر را در چهرهای و در شخصیتی معرفی میکند که من که این آدم را توی تاریخ میشناسم، میبینم این اصلاً نمیتواند آن آدم باشد؛ این قیافه، این صدا و این حرکات نمیتواند مثلاً عمروعاص یا حجربنعدی - آن حجربنعدی که توی تاریخ است - ... اصلاً آن یک چیز دیگر است، این یک چیز دیگر است. او اطلاعاتش کم است. گاهی اوقات اطلاعات تاریخیشان کم است و نمیتوانند آن فضا را منعکس کنند.»
👤 دلیل توجه ویژۀ رهبر انقلاب به برنامۀ از سرزمین نور در بین این حجم انبوه از تولیدات صداوسیما و سینما و ... چیست؟
#پاسخ:
همانطور که «اینجا» توضیح دادم تأثیر تولید فیلم سینمایی یا اثر نمایشی خوب رادیویی با مجریان ماهر و خوش نیت، در تربیت شایستۀ نسل و ایجاد فضای سالم اجتماعی با هیچ چیز دیگر (حتی تأثیر کتاب) قابل قیاس نیست که برنامۀ بینظیر از سرزمین نور یکی از مصادیق آن است که متأسفانه خیلی کم شاهد چنین تولیدات مبارکی هستیم.
به همین جهت، این برنامه، مورد توجه و تمجید ویژۀ آیتالله خامنهای قرار گرفته است که البته این تمجید مربوط به اوایل تولید این برنامه بود و ایشان در همان زمان خطوط قرمزی را برای دست اندرکاران محترم آن معین میکنند (نمونه) که متأسفانه به برخی از آنها آنطور که باید عمل نشد (ازجمله ضرورت استفاده از روایات معتبر به دلیل حجت بودن قول و فعل پیامبر (ص) و عدم استفاده از روایات مشکل دار که نگارنده در ویرایش جدید این اشکال غیرقابل توجیه را اصلاح نمودم) و بعید نیست احتمالاً یکی از دلایلی که نویسندۀ محترم این اثر از قسمت بیستم به بعد تغییر کرد همین بیاحتیاطی قابل تأمل وی باشد که قبلاً نیز نگارنده به آن صریحاً انتقاد نمودم. (کلیک)
یکی دیگر از انتقادات به این برنامه که از قسمت اول مشهود است، استفاده از الفاظ نامانوس و نامتعارف است و آنقدر در این خصوص مبالغه شده که گویی این ادبیات اصلاً مربوط به زبان فارسی و فرهنگ ایرانی نیست که امروز دیدم از قضا آیتالله خامنهای در کنار تجمیدهای خاصی که از این برنامه داشتند نقد زیر را نیز در همان جلسه مطرح نمودند:
«آن روز من به شما نکتهای را گفتم، شما گفتید که برای خاطر انعکاس فضای تاریخی است؛ مسئلهی الفاظ. من تصور میکنم لفظ، خیلی مؤثر نیست؛ حالا اختیار با شماست؛ نویسنده شما هستید و هر روشی و سلیقهای و سبکی که کار شماست، ادامه بدهید. اما این زبانی که شما به کار میگیرید، اصلاً خیلی زبان باستانیای نیست؛ یک تکههائیاش اصلاً مال زبان ما نیست. فرض بفرمائید این «اما»هائی که شما بعد از شروع مبتدا میآورید، اصلاً گرتهبرداری از انگلیسی است؛ ما اصلاً در فارسی چنین چیزی نداریم: «خانهی دوست اما از اینجا دور است»؛ ما میگوئیم: «اما خانهی دوست از اینجا دور است». «اما»ی بعد، ترجمهی لفظ به لفظ از زبان خارجی است. بنابراین اینها خیلی مؤثر نیست در اینکه فضا را مشخص کند. شاید تا یک حدودی باشد؛ اما زیاد نمیشود مبالغه کرد. خوشبختانه شما خودتان اصلاً صحنه را منعکس میکنید؛ مثل داستان آن سیل که مکه را گرفت (کلیک) یا داستان گذاشتن حجرالاسود.» (متن کامل)
👤 وقت بخیر من قسمت اول این داستان را که راجع به چاه زمزم بود از رادیو اربعین شنیدم فوق العاده بود به خاطر همین دنبال مابقی داستان گشتم که خیلی عالی است
❓ارسال سؤال یا نکته در همین موضوع و دیدن دهها پرسش و پاسخ مرتبط
┈••✾•🌿 🌺🌿•✾••┈
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
روش و تمرین آسان مشورت با عقل در هر کار جزئی و کلی را «اینجا» آوردهام؛ همچنین با استناد به اقرار خود خداناباوران توضیح دادهام چرا این افراد علیرغم شعار غلیظ خردگرایی، عقل را بدون استفاده، رها کردهاند.
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
🌼 سلام #پرسش_پاسخ #از_سرزمین_نور نظراتی که در ادامه ملاحظه میکنید ذیل برنامۀ از سرزمین نور م
🌼 سلام
#پرسش_پاسخ
#از_سرزمین_نور
نظری که در ادامه ملاحظه میکنید ذیل برنامۀ از سرزمین نور مطرح شده است.
👤 کتابی در شخصیت حضرت محمد (ص) از نگاه غیرمسلمانان معرفی کنید.
#پاسخ:
میتوانید در بخش سوم «کتاب تصویری علم و اندیشه»، (تألیف نگارنده)، با اعتراف دانشمندان جهان در خصوص شخصیت پیامبر اسلام (ص) آشنا شوید.
به همین مناسبت ساعتی قبل دیدم یازده سند قابل استفاده در شخصیت حضرت محمد (ص) از نگاه غیرمسلمانان جمع آوری شده که در ادامه بازنشر میکنم:
سند۱
🖋دکتر جولز ماسرمن،رئیس افتخاری مادامالعمر #انجمن_بینالمللی_روانپزشکی اجتماعی سازمان ملل ورئیس انجمن #روانپزشکی_آمریکا میگوید:
#رهبران، باید۳ماموریت را انجام دهند:
۱.ارائه خیر ورفاه برای پیروان
۲.ارائه سازماندهی اجتماعی که مردم احساس نسبی امنیت وآرامش کنند.
۳.ارائه منظومهای ازمبانی وعقاید
افرادی مانند پاستور وسالک ویژگی گروه اول را داشتند
افرادی مانند گاندی و کنفوسیوس ازیک سو واسکندر، سزار وهیتلر از گروه دوم وشاید سوم بودند
عیسی و بودا در دسته سوم قرار دارند
اما میتوان گفت که #بزرگترین_رهبر در تمام تاریخ، #محمد است که هر سه این موارد را به اتمام رساند.
موسی تاحدی همین کار راکرد
Who Were history's greatest leaders, Time Magazine, 15 july, 1974
سند ۲
🖋پروفسور مایکل هارت :
⭕️ "My choice of Muhammad to lead the list of the world's most influential persons may surprise some readers and may be questioned by others, but he was the only man in history who was supremely successful on both the religious and secular level."
🔹اینکه در صدرِ فهرستِ تاثیرگـــذارترین شـخصیتهاي جهان مـحمد را انتخاب کردهام ممکن است موجبِ تحیّر برخياز خوانندگان شود؛ اما در طولِ تاریـخ او تنها مردي بود که هم در حیطه دیني و هم دنیایي، بسیار موفّق و مترقّي بوده است
📚 منبع : کتاب موثر ترین صد فرد تاریخ صفحه ۲۵
⬅️لینکی برای دسترسی به این مطالب و گفته های کامل مایکل هارت درباره حضرت رسول صلی الله علیه و آله :
https://www.gainpeace.com/about-muhammad/most-influential-person-in-history-by-michael-h-hart
سند ۳
🖋 پروفسور ویل دورانت ، مورخ و نویسنده مشهور آمریکایی (1885-1981) که میلیونها نفر در جهان، آثار او را مطالعه می کنند ، در رابطه با شخصیت پیامبر صلی الله علیه و آله چنین می گوید :
🔷 اگر به میزان اثر این مرد بزرگ در مردم بسنجیم ، باید بگوئیم که حضرت محمد از بزرگترین بزرگان تاریخ انسانی است. وی درصدد بود سطح معلومات و اخلاق قومی را که از فرط گرمای هوا و خشکی صحرا بتاریکی توحش افتاده بودند، اوج دهد در این زمینه توفیقی یافت که از توفیقات تمام مصلحان جهان بیشتر بود کمتر کسی را جز او میتوان یافت که همه آرزوهای خود را در راه دین انجام داده باشد، زیرا به دین اعتقاد داشت. محمد صلی الله علیه و آله از قبایل بت پرست و پراکنده در صحرا امتی واحد به وجود آورد. برتر و بالاتر از دین یهود و دین مسیح و دین قدیم عربستان آئینی ساده و دینی روشن و نیرومند با معنویاتی که اساس آن شجاعت و مناعت قومی بود پدید آورد، که در طی یک نسل در یکصد معرکه نظامی پیروز شد و در مدت یک قرن یک امپراتوری عظیم و پهناور بوجود آورد و در روزگار ما نیروی مهمی است که بر یک نیمه جهان نفوذ دارد.
📚 کتاب تاریخ تمدن جلد ۴ صفحه ۲۵۵
سند ۴
🖋کارن آرمسترانگ دانش آموخته ی دانشگاه آکسفورد و محقق تاریخ، به عنوان یک فرد بی دین، در کتابش میگوید :
🔹 اگر ما محمد را از همان دیدگاهی که چهره های بزرگ تاریخی را مینگریم ببینیم، به راحتی به این باور خواهیم رسید که او بزرگترین نابغه ی طول تاریخ بشر بوده است.
📚 کتاب محمد صلی الله علیه و آله ، صفحه ۳۸
https://www.nytimes.com/2006/12/20/books/20goods.html
سند ۵
🖋 آلفونس دولامارتین ، فیلسوف، نویسنده، شاعر و سیاستمدار نامدار فرانسه :
♦️who would dare humanly compare a great man of modern history with Muhammad?"(Alphonse de Lamartine)
🔷اگر توانایی انسان بر اساس این سه ملاک اندازه گیری شود: بزرگی برنامه ، محدودیت امکانات، و عظمت نتایج به دست آمده، چه کسی جرأت دارد بزرگان تاریخ مدرن را با " محمد مقایسه کند ؟
📗Histoire de la Turquie, 1. Volume 8. Page 277
منبع:
https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k29365z/f283.item.zoom
ادامه 👇🏻
👆🏻
سند ۶
🖋جان داونپورت (۱۷۸۹–۱۸۷۷) شرقشناس انگلیسی:
«بدون شك اگر او (محمد) را يكى از نوادر جهان و پاك ترين نابغه اى كه گيتى توانسته است تاكنون پرورش دهد نياوريم؛ بايد او را يكى از بزرگترين انسان ها و يگانه شخصيتى بدانيم كه قاره آسيا مى تواند به وجود چنين فرزندی ببالد ...
🔹 اگر از تعریف و تمجید چنان مرد بزرگ و فوق العاده ای خودداری کنیم، بی شرمی و بی انصافی است! و باز اگر ظهور او را تصادفی کورکورانه بدانیم مثل اینست که درباره قدرت قاهر و نافذ خدای متعال شک کرده ایم !
📚عذر تقصیر به پیشگاه محمد صلی الله علیه و آله و قرآن صفحه ۱۴ و ۱۵
سند ۷
🖋 دیوید جورج هوگارت، باستان شناس، نویسنده و متولی بریتانیایی موزه آکسفورد درباره پیامبر صلی الله علیه و آله مینویسد:
📚 هیچ کس را در نژاد بشری نمیتوانید پیدا کنید که بتوان از او مانند پیامبر اسلام (ص) پیروی و تقلید کرد. رفتار و سلوک بنیانگذار مسیحیت تاثیر زیادی بر زندگی روزمره پیروانش نداشته است. علاوه بر آن بنیانگذار هیچ مذهبی به اندازه رسول گرامی اسلام منحصر به فرد و ممتاز نمی باشد.
📚 کتاب تاریخ عربستان ؛ نوشته جورج هوگارت ، صفحه ۵۲ ، انتشارات آکسفورد
سند ۸
🖋شعری از امپراطور قرن چهاردهم چین ( هونگ وو) در مدح حضرت رسول صلی الله علیه و آله :
➖乾坤初始,天籍注名。
▪️جهان هستی با ثبت نام او در لوح آسمانی آغاز شد.
➖傳教大聖,降生西域。
▪️بزرگ حکیم مبلغ، در منطقه غرب متولد شد.
➖授受天經,三十部冊,普化眾生。
▪️کتاب آسمانی را دریافت کرد، کتابی در سی بخش، که عالمگیر است برای همه موجودات زنده
➖億兆君師,萬聖領袖。
▪️استاد یک تریلیون حاکم، رهبر ده هزار حکیم
➖協助天運,保庇國民。
▪️یاری کننده سرنوشت، برکت دهنده و محافظ ملت
➖五時祈祐,默祝太平。
▪️در هر یک از نمازهای پنج گانه، برای صلح و آرامش همه دعا زمزمه می کند.
➖存心真主,加志窮民。
▪️با این نیت که خداوندا از فقرا بیشتر یاد کن
➖拯救患難,洞徹幽冥。
▪️و ای دانای غیب آنها را از بدبختی و فلاکت رهایی بخش
➖超拔靈魂,脱離罪業。
▪️از نفس منزه گشته ، و از گناهان بریده است.
➖仁覆天下,道冠古今。
▪️رحمتش بر همه عالمیان که راهش از دیرباز تا کنون سرآمد است.
➖降邪歸一,教名清真。
▪️چشم پوشی از شر و بدی و بازگشت بسوی خدای یگانه، دینی است که اسلام نام دارد.
➖穆罕默德,至貴聖人。
▪️و محمد والاترین حکیم و فرزانه است.
📚 منبع :
https://www.themathesontrust.org/papers/fareasternreligions/Newlon-Praising_the_Prophet.pdf
سند ۹
🖋بارتلمی سنت هیلر، مستشرق معروف فرانسوی و عضو آکادمی علوم سیاسی و اخلاق فرانسه:
🔹 محمد به عنوان یکی از فوق العاده ترین انسان ها و یکی از بزرگترین افرادی شناخته میشود که بر روی زمین ظهور کرده اند.
📚 کتاب MAHOMET ET LE CORAN نوشته بارتلمی سنت هیلر
سند ۱۰
🖋 نظر ارنست رنان، نویسنده، فیلسوف و مورخ مشهور فرانسوی در مورد حضرت پیامبر صلی الله علیه و آله:
🔹 محمد برای ما به عنوان مردی نیک، وفادار، فاقد کینه و نفرت شناخته میشود. علایق او صادقانه و شخصیتش به طور کلی متمایل به نیکی و سخاوتمندی بود. هنگامی که کسی به او دست می داد با صمیمیت به او پاسخ میداد و هرگز تا طرف مقابل دستش را نمی کشید دست او را رها نمی کرد . به بچه های کوچک سلام میکرد و با مهربانی و احترام با ضعیفان و زنان برخورد میکرد . او گفته است که بهشت زیر پای زنان است .
📚منبع :
Etudes d'histoire religieuse, écrire par Ernest Renan, page 248
سند ۱۱
🖋اعتراض توماس کارلایل به دروغ هایی که درباره حضرت رسول صلی الله علیه و آله در اروپا گفته شده :
🔹 من قصد دارم همه خوبیهای او را چنان که بتوانم به انصاف بازگو کنم ... دروغ هایی که گرداگرد این مرد انباشتهاند، تنها خودمان را زشت و ننگین کردهاند
📚محمد صلی الله علیه آله در اروپا صفحه ۳۴۸ و ۳۴۹
📚Thomas Carlyle’s Collected Works,library edition, in thirty volume, vol. xii, Heros and Hero_Worship, London, Chapman and Hall,1869. P.65-64.
❓ارسال سؤال یا نکته در مورد برنامۀ از سرزمین نور و دیدن دهها پرسش مرتبط
┈••✾•🌿 🌺🌿•✾••┈
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
به نام خداوندِ خورشید و ماه به نام محمّد، رسولِ إله (ص) 🔉 قسمت بیستم: - هجرت مسلمانان به ح
از سرزمین نور قسمت 21.mp3
28M
به نام خداوندِ خورشید و ماه به نام محمّد، رسولِ إله (ص)
🔉 قسمت بیست و یکم:
- سفر تبلیغی پیامبر اسلام (ص) به شهر طائف و بیحرمتی مردم آنجا به حضرت (ص)؛ اسلام آوردن عدّاس، غلام مسیحی و تلاوت آیات قرآن در مورد حضرت یونس (ع).
- ورود حضرت محمّد (ص) به مکه و طبق رسم آن زمان در پناه فردی به نام مُطعَم و فرزندان وی.
- چگونگی اطلاع یهودیان از ظهور پیامبر اسلام (ص)
- داستان بیعت اول مردم مدینه با حضرت (ص) در سال دوازدهم بعثت.
-
📥 دریافت این صوت از نشانی دیگر
📥 دریافت تمام قسمتهای بارگذاری شده
✔️ به خواست خدا قسمت بعدی در همین کانال
✔️ این مجموعه (حدود ۸۰ ساعت) شامل جزئیات زندگی پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) است و هر چه داستان جلوتر میرود جذابتر میشود!
✔️ با اجرای بهترین صداپیشگان ایرانی و کارگردانی مرحوم منوچهر اسماعیلی و جلال مقامی
✔️ بخشی از تحسین رهبر انقلاب اسلامی از این برنامه:
اغلب (قسمتها) مرا متأثر کرده و گریستهام ...اگر این برنامه به زبانهای عربی، انگلیسی و ... اجرا شود،(متن کامل) ✔️مناسب همۀ سنین، خصوصاً محققین دین و فرق اسلامی. 📘 این اثر از ارجاعات کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه است. 📝 رفع نقایص (حتیالمقدور) و صداگذاری جدید: نویسندۀ کتاب فوق. 🌾 نشر آزاد #از_سرزمین_نور #زندگی_پیامبر_اسلام (ص) ❓ارسال سؤال یا نکته در همین موضوع و دیدن پرسشهای دیگر 🔉
هدایت شده از اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
🌼 سلام
👤نوع فعالیت و زمان بارگذاری این کانال.
🗣 مخاطب فرهیخته!
✔️ مطالب این کانال
(۱)، برشی از زندگی شخصی اینجانب است و هرجا تشخیص دهم آنچه مانند کتاب
(۲)، فیلم
(۳)و صوت
(۴)که شخصاً با آن زندگی کردهام برای عموم نیز قابل استفاده است -اگر خدا بخواهد- منتشرش میکنم. پس در واقع مخاطب تولیدات این کانال خودم هستم، مثل کسی که با خود حرف میزند و دیگران هم میشنوند و استفاده میکنند. ✔️ تجربه میگوید: مهم، تولید محصولِ خردمندانه است، نه افزایش تولید! همچنان که مهم خردمند بودن (یا خردمند شدن) دنبال کنندگان است (ولو ۱ نفر) نه افزایش ایشان؛ خصوصاً اینکه نگارنده افزایش دنبال کنندگان را به صلاح خود نمیبینم و قلباً نیز مایل به آن نیستم بلکه شدیداً کراهت دارم؛ درعینحال سرمایهام را در حد توان در معرض قرار دادهام و میدانم صلاح کار را آفریدگار فرزانه، بهتر میداند و مهم نیز فقط جلب رضای اوست (که با پیروی از عقل حاصل میشود) نه رضای غیر او. سپاس فراوان💐 🎁 دریافت بخشی از 📽 فیلمها، 📚کتب و 🛠 تولیدات این کانال
_____________ پاورقیها (۱)مجموع صفحات نگارنده (تا ۱۴۰۱) حدود ۱۳ هزار عضو و ۲ هزار بازدید روزانه دارد و چون یکی از گرفتاریهای رایج، اعتیاد به فضای مجازی است، روش درمانش را «اینجا» توضیح دادهام.
(۲)برخی تألیفات نگارنده: 📔 کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه 📘 کتاب تصویری علم و اندیشه 📗کتاب تصویری توحید مفضل
(۳)برخی فیلمهای تولیدی نگارنده که ابتدا بخش بخش بارگذاری، سپس همه را در یک قسمت منتشر نمودهام: 📽 «۳ ساعت از ۷ جلسه مناظرۀ بحث آزاد آقایان مصباح، طبری، نگهدار و سروش»
فیلم کامل مناظره(🎥)،
صوت کامل(🔉) 📽 مستند پوستین وارونۀ سروش در چرایی انحراف سروش، هدایت طبری و برگشت نگهدار از مارکسیسم.
فیلم کامل این مستند(🎥) 📽 فیلم سینمایی در محاصرۀ گرگها با موضوع اثبات وجود خدا 📽 فیلم سینمایی آمریکایی در اثبات وجود خدا؛ مناظرۀ دانشجو با استاد ملحد برخی فیلمهای تک قسمتی: 📽 فیلم هالیوودی در پاسخ به این سؤال: خداوند هنگام ظلم و تجاوز انسانها به یکدیگر کجاست و چه میکند؟ 📽درمان شک به خدا برای وسواسیها 📽 تماشای دهها فیلم تولیدی دیگر در موضوع اثبات وجود خدا و ... 📎 فهرست هشتگهای این کانال جهت دسترسی سریع به تولیدات
(۴)🔉 مجموعه صوتی شنیدنی از سرزمین نور (حدود ۸۰ ساعت) با صدای بهترین صداپیشگان کشور #پیام_مسئول_کانال ❓ارسال نکته یا سؤال مرتبط با همین موضوع ❓ارسال نکته یا سؤال در موضوع خدا، دین و مذهب
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
🌼 سلام #پرسش_پاسخ #از_سرزمین_نور نظری که در ادامه ملاحظه میکنید ذیل برنامۀ از سرزمین نور مطر
🌼 سلام
#از_سرزمین_نور
امروز اول ربیع الاول ۱۴۴۶ است؛ نگارنده حدود ساعت ۲ دیشب، لحظهای که مشغول صداگذاری حادثۀ شب لیلة المبیت (قسمت ۲۲، برنامۀ از سرزمین نور) بودم، یکی از مخاطبان محترم پیام داد: آیا میدانی امشب شب لیلة المبیت است؟
تاریخ این واقعهْ شب اول ربیعالاول سال اول قمری ذکر شده است.
در این شب، مشرکان قصد داشتند دستهجمعی به خانه پیامبر (ص) حمله کنند و او را به شهادت برسانند؛ به امر الهی امام علی(ع) در بستر حضرت (ص) خوابید و در نتیجه رسول خدا(ص) توانست در آن شب به سمت مدینه، هجرت کند.
بسیاری از مفسران، شأن نزول آیه شِراء یا آیه لیلة المبیت (و مِنَ النَّاسِ مَن یشْرِی نَفسَهُ ابتِغَاءَ مَرضَاتِ اللَّـه) را این فداکاری امام علی(ع) در لیلةالمبیت میدانند؛ برخی مفسران اهل سنت:
ابن اثیر: اسد الغابة، ج ۴، ص ۲۵
تنوخى: المستجاد، ص ۱۰
غزالى: احیاء العلوم، ج ۳، ص ۳۹
یعقوبى: تاریخ یعقوبى، ج ۲، ص ۳۹
گنجى شافعى: کفایة الطالب، ص ۲۳۹
حاکم حسکانى حنفى. شواهد التنزیل، ج ۱، ص ۹۷
شبلنجى: نور الابصار، ص ۸۶
ابن صباغ مالکى: الفصول المهمة، ص ۳۱
سبط بن جوزى: تذکرة الخواص، ص ۳۵
دیار بکرى: تاریخ الخمیس، ج ۱، ص ۳۲۵
قندوزى حنفى: ینابیع المودة، ص ۹۲
فخر رازى: التفسیر الکبیر، ج ۵، ص ۲۲۳
ابن ابى الحدید: شرح نهج البلاغه، ج ۱۳، ص ۲۶۲
زینى دحلان: السیرة النبویة در حاشیه السیرة الحلبیة ج ۱، ص ۳۰۶
منبع
پ.ن: نقاشی پیوست، نفس رسول (ص)، لیلة المبیت، اثر آقای حسن روحالامین.
❓ارسال سؤال یا نکته در مورد برنامۀ از سرزمین نور و دیدن دهها پرسش مرتبط
┈••✾•🌿 🌺🌿•✾••┈
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
بگویم حمد ربالعالمین را عطا کرده است بر من عقل و دین را
#مراحل_تحقیق_نگارنده
در نوبت قبل، فهرست برخی کتب مورد تحقیق خویش در موضوع شواهد وجود خدا تا بررسی ادیان و مذاهب گوناگون را برای علاقهمندان به تحقیق منتشر نمودم.
سپس عرض کردم اگر خدا بخواهد تصمیم دارم بخشی از این تحقیق (منتخبی از آیات قرآن و روایات اصلی مذهب شیعۀ اثنی عشریه) را در قالب صورتک (استیکر) منتشر نمایم (نمونه) که به ترتیب موضوع از قرار زیر است:
👇🏻
👆🏻با کلیک بر هر موضوع، اولین حدیث آن موضوع را ببینید!
تحقیق نگارنده به ترتیب موضوع:۱
-عقل و حکمت
.۲
-یقین
.۳
-فکر
.۴
-بصیرت، تدبیر
.۵
-تجربه
.۶
-فهم
.۷
-تفقه
.۸
-اصلاح
.۹
-معرفت، تصدیق
.۱۰
-تبیین
.۱۱
-علم
.۱۲
-حماقت
.۱۳
-دقت مذموم (وسواس)
.۱۴
-شک و ظن
.۱۵
-معرفت خدا
.۲۵
-خدا
.۲۶
-معجزه
.۲۷
-قرآن
.۲۸
-دین
.۲۹
-اسلام
.۳۰
-پیامبران
.۳۱
-امام
.۳۲
-توسل
.۳۳
-زیارت
.۳۴
-شفاعت
.۳۵
-حدیث
.۳۶
-شیعه
.۳۷
-تبلیغ
.۳۸
-صفات خدا
.۳۹
-استدراج
.۴۰
-مؤمن
.۴۱
-کفر
.۴۲
-وعظ
.۴۳
-حدود الهی
.۴۴
-فتوا
.۴۵
-شبهه
.۴۶
-خلقت
.۴۷
-فرشته، جن، انسان
.۴۸
-طبیعت
.۴۹
-عالم ذرّ
.۵۰
-زن
.۶۱
-حقوق اعضای بدن
.۶۲
-فطرت
.۶۳
-قلب
.۶۴
-اختیار و جبر
.۶۵
-هدایت
.۶۶
-گمراهی
.۶۷
-هلاکت
.۶۸
-حسنه، سیئه
.۶۹
-طاعت، نافرمانی
.۷۰
-نفس انسان
.۷۱
-شیطان
.۷۲
-وسوسه
.۷۳
-سخن
.۷۴
-سکوت، صمت
.۷۵
-غفلت
.۷۶
-لغو و لهو
.۷۷
-عجله
.۷۸
-انحراف
.۷۹
-غرور
.۷۰
-تواضع
.۸۱
-تکبر
.۸۲
-عُجب
.۸۳
-اخلاق
.۸۴
-ریا
.۸۵
-نفاق
.۸۶
-ریاست
.۸۷
-تعصب
.۸۸
-عیبجویی
.۸۹
-سرزنش
.۹۰
-سخن چینی
.۹۱
-تمسخر
.۹۲
-حسد
.۹۳
-کینه
.۹۴
-جدل و نزاع
.۹۵
-خشم
.۹۶
-غیبت
.۹۷
-تهمت
.۹۸
-تحقیر
.۹۹
-توهین و فحش
.۱۰۰
-تجاوز
.۱۰۱
-مکر
.۱۰۲
-حرص
.۱۰۳
-انتقام
.۱۰۴
-ظلم
.۱۰۵
-مظلوم
.۱۰۶
-جرم
.۱۰۷
-گناه
.۱۰۸
-فسق
.۱۰۹
-فحشاء
.۱۰۰
-فجور
.۱۰۱
-فساد
.۱۰۲
-خیانت
.۱۰۳
-دروغ
.۱۰۴
-نفرین
.۱۰۵
-سیلی
.۱۰۶
-دزدی
.۱۰۷
-قتل
.۱۰۸
-غصب
.۱۰۹
-حکم گمشده
.۱۱۰
-منت
.۱۱۱
-ترس
.۱۱۲
-شرک
.۱۱۳
-آمال
.۱۱۴
-غنا
.۱۱۵
-نگاه
.۱۱۶
-زنا
.۱۱۷
-لواط
.۱۱۸
-عفت
.۱۱۹
-اسراف
.۱۲۰
-شراب، قمار
.۱۲۱
-شطرنج
.۱۲۲
-سحر
.۱۲۳
-وعده
.۱۲۴
-قیاس
.۱۲۵
-نقص
.۱۲۶
-بدعت
.۱۲۷
-دارو و درمان
.۱۲۸
-آخرالزمان
.۱۲۹
-غفران
.۱۲۰
-توبه
.۱۲۱
-تکلیف
.۱۲۲
-عمل
.۱۲۳
-ایمان
.۱۲۴
-مومن
.۱۲۵
-عبادت
.۱۲۶
-تطیر، تفأل
.۱۲۷
-خیر و شر
.۱۲۸
-حُبّ الهی
.۱۲۹
-خوف الهی
.۱۳۰
-دعا
.۱۳۱
-مناجات
.۱۳۲
-حمد
.۱۳۳
-ذکر
.۱۳۴
-انذار
.۱۳۵
-تذکر
.۱۳۶
-عبرت
.۱۳۷
-توکل
.۱۳۸
-تسلیم، خشوع، تضرع
.۱۳۹
-نماز
.۱۴۰
-روزه
.۱۴۱
-حیاء
.۱۴۲
-غیرت
.۱۴۳
-شرف
.۱۴۴
-حجاب
.۱۴۵
-ورع
.۱۴۶
-تقوا
.۱۴۷
-عدل
.۱۴۸
-احسان
.۱۴۹
-اکرام
.۱۵۰
-سلام
.۱۵۱
-تزکیه
.۱۵۲
-سعی
.۱۵۳
-تنبلی
.۱۵۴
-زحمت
.۱۵۵
-پاداش
.۱۵۶
-باقیات الصالحات
.۱۵۷
-امر به معروف
.۱۵۸
-نجات دادن
.۱۵۹
-نصیحت
.۱۶۰
-فریضه، واجب
.۱۶۱
-مستحبات
.۱۶۲
-قصاص
.۱۶۳
-جهاد
.۱۶۴
-مراقبان اعمال
.۱۶۵
-پیادهروی
.۱۶۶
-حج
.۱۶۷
-اعتکاف
.۱۶۸
-بلاء
.۱۶۹
-فتنه
.۱۷۰
-گرفتاری
.۱۷۱
-عذاب الهی
.۱۷۲
-غم
.۱۷۳
-سختی، آسانی
.۱۷۴
-شادی، ناراحتی
.۱۷۵
-شکست، پیروزی
.۱۷۶
-صبر
.۱۷۷
-استقامت
.۱۷۸
-جزع
.۱۷۹
-حلم
.۱۸۰
-امید
.۱۸۱
-تقیه
.۱۸۲
-مردم
.۱۸۳
-کتمان
.۱۸۴
-درخواست
.۱۸۵
-مزاح
.۱۸۶
-شهرت
.۱۸۷
-عزلت
.۱۸۸
-شغل
.۱۸۹
-مدح
.۱۹۰
-وکالت
.۱۹۱
-دوست
.۱۹۲
-دشمن
.۱۹۳
-معاشرت
.۱۹۴
-سفر
.۱۹۵
-قضاوت
.۱۹۶
-همسایه
.۱۹۷
-صلۀ رحم
.۱۹۸
-خانواده
.۱۹۹
-ارث
.۲۰۰
-مهمانی
.۲۰۱
-نقل حدیث
.۲۰۲
-پدر و مادر
.۲۰۳
-فرزند
.۲۰۴
-همسر
.۲۰۵
-ازدواج
.۲۰۶
-همنشین
.۲۰۷
-برادری
.۲۰۸
-قهر کردن
.۲۰۹
-انصاف
.۲۱۰
-یتیم
.۲۱۱
-مدارا
.۲۱۲
-عفو
.۲۱۳
-عذرپذیری
.۲۱۴
-صلح
.۲۱۵
-کَرَم
.۲۱۶
-جاسوسی
.۲۱۷
-مشورت
.۲۱۸
-هدیه
.۲۱۹
-الفت
.۲۲۰
-حاکم و رعیت
.۲۲۱
-وابستگی
.۲۲۲
-حکومت
.۲۲۳
-سیاست
.۲۲۴
-طاغوت
.۲۲۵
-عهد
.۲۲۶
-قَسَم
.۲۲۷
-نذر
.۲۲۸
-امانت
.۲۲۹
-وفا
.۲۳۰
-کفالت
.۲۳۱
-گواهی
.۲۳۲
-ادب
.۲۳۳
-خنده، گریه
.۲۳۴
-بخل
.۲۳۵
-روزی
.۲۳۶
-طمع
.۲۳۷
-زکات
.۲۳۸
-صدقه
.۲۳۹
-انفاق
.۲۴۰
-سخاوت
.۲۴۱
-خمس
.۲۴۲
-زهد
.۲۴۳
-ثروت
.۲۴۴
-مال
.۲۴۵
-فقر
.۲۴۶
-قناعت
.۲۴۷
-قرض
.۲۴۸
-طلبکار
.۲۴۹
-خرید و فروش
.۲۵۰
-رشوه
.۲۵۱
-ربا
.۲۵۲
-معاش
.۲۵۳
-خوردن، خوراک
.۲۵۴
-خواب
.۲۵۵
-حمام
.۲۵۶
-خضاب
.۲۵۷
-حنا
.۲۵۸
-روغن
.۲۵۹
-عطر
.۲۶۰
-انگشتر
.۲۶۱
-لباس
.۲۶۲
-کفش
.۲۶۳
-وسیلۀ نقلیه
.۲۶۴
-مرگ
.۲۶۵
-دنیا
.۲۶۶
-آخرت
.۲۶۷
-برزخ
.۲۶۸
-قیامت
.۲۶۹
-جهنم و بهشت
.۲۷۰
-حق و باطل
.۲۷۱
-سلامت و عافیت
.۲۷۲
-کراهت
.۲۷۳
-ایام
.۲۷۴
-تحول
.۲۷۵
-خانه
.۲۷۶
-حیوانات
.📗