اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
به نام خداوندِ خورشید و ماه به نام محمّد، رسولِ إله (ص) 🔉 قسمت بیست و دوم: - داستان لیلة ا
از سرزمین نور قسمت 23.mp3
51.54M
به نام خداوندِ خورشید و ماه به نام محمّد، رسولِ إله (ص)
🔉 قسمت بیست و سوم:
- ماجرای جنگ بدر
- قتل امیه (شکنجهگر بلال) به دست خود جناب بلال
- آزادی از اسارت و اسلام ابوالعاص (داماد پیامبر ص).
- تولد امام حسن (ع)
- ماجرای غزوۀ بنیقَیْنُقاع (به عبری שבט בני קינוקאע )
- ماجرای قتل کعب بن اشرف از بزرگان یهود فتنهگر به جنگ با اشعار هتاکانه به زنان مسلمانان.
- داستان اسلام مُخَیْریق دانشمند ثروتمند یهودی، اتمام حجت با یهود و سپس شهادت وی در جنگ اُحُد در رکاب پیامبر اسلام (ص)
- داستان زندگی عمرو بن جُموح و دوستش از شرک تا شهادت و معجزۀ شتر که مأمور خدا بود.
📥 دریافت این صوت از نشانی دیگر
📥 دریافت تمام قسمتهای بارگذاری شده
✔️ به خواست خدا قسمت بعدی در همین کانال
✔️ این مجموعه (حدود ۸۰ ساعت) شامل جزئیات زندگی پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) است و هر چه داستان جلوتر میرود جذابتر میشود!
✔️ با اجرای بهترین صداپیشگان ایرانی و کارگردانی مرحوم منوچهر اسماعیلی و جلال مقامی
✔️ بخشی از تحسین رهبر انقلاب اسلامی از این برنامه:
اغلب (قسمتها) مرا متأثر کرده و گریستهام ...اگر این برنامه به زبانهای عربی، انگلیسی و ... اجرا شود،(متن کامل) ✔️مناسب همۀ سنین، خصوصاً محققین دین و فرق اسلامی. 📘 این اثر از ارجاعات کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه است. 📝 رفع نقایص (حتیالمقدور) و صداگذاری جدید: نویسندۀ کتاب فوق. 🌾 نشر آزاد #از_سرزمین_نور #زندگی_پیامبر_اسلام (ص) ❓ارسال سؤال 🔉
🌼 سلام
#پرسش_پاسخ
#پیشنهاد_انتقاد
👤 ممنون میشم استیکر هایی که زحمت می کشید درست می کنید نام مطهر معصومی (ع) که حدیث از ایشون صادر شده هم بالای روایت بیارید.
#پاسخ:
🗣 ضمن تقدیر از حساسیت و نکتهسنجی شما مخاطب فرهیخته، اگر مایل هستید شما (و دیگر مخاطبان محترم) دلایل خود را نیز برای این پیشنهاد توضیح دهید (ارتباط) تا روی آن فکر کنم و اگر دیدم اولویت دارد به خواست خدا اقدام خواهم کرد، چون همانطور که در توضیحات کانال آوردهام، مطالب این کانال، برشی از زندگی شخصی اینجانب است و در واقع خودم مخاطب آن هستم به همین جهت چند سال پیش نیز که مشغول تحقیق و منتخب کردن این احادیث بودم، بهطور طبیعی از آوردن نام گویندگان آن (ع) صرفنظر میکردم چون آن زمان نیز تمام تلاشم این بود که تا میتوانم توجهام را بر معنای احادیث متمرکز کنم تا بهتر روی مضامین آنها فکر کنم که ازقضا گذشت زمان نیز نشان داد این تدبیر خردمندانه بود و موجب شد تمرکزم در فهم احادیث مضاعف شود (چهبسا اگر دقت کنید برای شما همچنین باشد) البته، بسم الله الرحمن الرحیم را همانطور که میبینید حذف نکردم چون در روایات به آوردن آن در ابتدای هر کار و خصوصاً مکتوبات فوقالعاده تأکید شده است که چون این احادیث به ترتیب موضوع در حال بارگذاری است ان شاء الله در وقت خودش روایات تأثیر محسوس بسم الله در موفقیت کارها (که عوام اسمش را خوششانسی گذاشتهاند) را نیز خواهید دید.
خوشبختانه با مراجعه به منبعِ ذیل هر حدیث میتوان متوجه شد که از کدام امام (ع) صادر شده و وجود منبع، مانع از این میشود کسی بخواهد اینطور القا کند این احادیث از غیر ایشان (مثلا از کوروش و داریوش) صادر شده است.
بههرحال نگارنده با عنایت به حدیث انْظُرْ إِلَى مَا قَالَ وَ لَا تَنْظُرْ إِلَى مَنْ قَال (ببین چه میگوید نبین که میگوید) بیشتر مایلم طبق توصیه ائمه (ع)، عقل خویش را هنگام خواندن هر حدیث متمرکز بر معنای آن کنم تا اولاً درست بفهمم ایشان (ع) چه میگویند و از بدفهمی و کجفهمی در امان بمانم و ثانیاً بهجای شعار و حرّافی، بتوانم به این دستورالعملهای نجاتبخش عمل کنم و تأثیر خوبش را در زندگی فردی و اجتماعی با گوشت و پوستم تجربه کنم؛ آرزویی که در این دورۀ آخرالزمان (که احادیث مربوط به آخرالزمان نیز بسیار راهگشاست و اگر خدا بخواهد، خواهید دید) برای دیگران نیز دارم.
❓ارتباط
┈••✾•🌿 🌺🌿•✾••┈
هدایت شده از اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
سلام
خلاصه: مخاطب فرهیخته! در حال حاضر، در این کانال از معتبرترین کتب شیعیان إثنی عشریه، روایاتی فوقالعاده کلیدی، راهگشا و مؤثر در قالب استیکر، به ترتیب موضوع در حال بارگذاری است. اگر موفق شوید در حین کارهای روزمره، فقط چند لحظه روی هر کدام، فکر کنید (همین مقدار که حواستان خیلی پرت نباشد و بفهمید چه میخوانید)، به خواست خدا، حتماً آثار کوتاه مدت و بلندمدتی را تجربه خواهید نمود و جهانبینی شما از پایه و اساس اصلاح خواهد شد .
بیشتر:
اول،آثار در لحظه و کوتاه مدت: خودتان به تجربه خواهید دید فقط چند لحظه تفکر حداقلی بر هر روایت، در خلال کارهای روزمره، انسجام فکری شما را حفظ میکند و به تصریح إِنَّ حَدِيثَنَا يُحْيِي الْقُلُوب (سخنان ما قلبها را زنده میکند) حالت سرزندگی محسوسی به شما دست میدهد به طوری علاوۀ بر خودتان، اطرافیان نیز میتوانند، این سرزندگی و متانت را در شما مشاهده کنند؛ همچنانکه تمرکز حداقلی، بر امور غیرخردمندانه نیز (خصوصاً اگر تحریک آمیز باشد)، موجب تغییر رفتار محسوس (در هر فرد، با هر باور) میشود.
دوم،آثار بلند مدت: اگر موفق شوید کمر همت بسته و در بلند مدت، این مجموعه استیکر را تا پایان، بر اساس موضوع پیگیری نمایید، به تجربه خواهید دید چگونه به ثبات شخصیت میرسید و از انسانی پرحرف، سست اراده و مشوش به انسانی خردمند، بااراده و موفق در امور فردی و اجتماعی تبدیل خواهید شد و از همه مهمتر جهانبینی شما ازاساس تغییر خواهد کرد.
سوم،اصلاح زیربنایی جهانبینی: این روایات (و آیات) با دقت و به ترتیب موضوع منتخب شده بنابراین در صورت توجه حداقلی، جهانبینی شما نسبت به خدا، دین، مذهب و هر امر فردی و اجتماعی، از پایه اصلاح خواهد شد و شما فرصت پیدا میکنید، از صفر تا صد شخصیت خود را به شکل صحیح و خردمندانه، خشت به خشت بچینید و بالا بیاورید و در حداقل زمان ممکن به ثبات شخصیت برسید. پ.ن: اگر مانند نگارنده، حداقل بتوانید در دفتر (یا رایانه)، متن فارسی هر حدیث را بنویسید -خصوصاً اگر فردی با تمرکز پایین باشید- کمک بزرگی در رسیدن به سه نتیجۀ فوق به خود نمودهاید و اگر بتوانید در پایان، نکتۀ روایت یا برداشت آزاد و خردمندانۀ خود را نیز از آن (حداقل در یک خط)، بنویسید، به خواست خدا، رسیدن به نتایج فوق را برای خود تضمین نمودهاید! ✔️ در ضمن برای علاقهمندان به تحقیق در «اینجا» مراحل تحقیق خود در شواهد وجود خدا، ادیان و مذاهب را با ذکر دهها منبع قابل استفاده، توضیح دادهام. همیشه در مسیر درست موفق باشید 🌼
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
🌼 سلام
🧐 #نکتهسنجی روایت پیوست فوق👆🏻
#پرسش_پاسخ
از نکاتِ روایت ش۵۷:
نظر زیر در در نقد استیکر در مذمت معاویه، به یکی از صفحات نگارنده ارسال شده است.
👤 السلام علیکم
دنبال میکنم و خیلی هم استقبال میکنم و جالب است کارهایتان اما استیکر روایتی که از حضرت معاويه ابن ابوسفيان رضي الله تعالي عليه آوردید (اینجا) در خور این صحابی پیغمبر صلی الله و سلم و کاتب وحی و مراسلات حفظ نیست متاسفانه مقام حضرت معاويه رضي الله تعالي عليه حتی در بین اهل سنت هم ناشناخته مانده چون اطلاعی از فضائل و مناقب ایشان نزد بزرگان اهل سنت ندارند.
#پاسخ:
👤 خوشبختانه از ابتدای تأسیس، جمعی از اهل سنت و جماعت، صفحات نگارنده را در کنار شیعیان محترم دنبال میکنند.
همانطور که از نام کانال (اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه) پیداست، محور فعالیت آن، بر اساس تحقیق آزاد است نه تقلید کورکورانه از جامعه و خانواده؛ به همین جهت اکثر اعضای صفحات نگارنده (حدود ۱۳ هزار عضو تا ۱۴۰۱)، از ادیان و مذاهب گوناگون (مسیحی، شیعه، اهل سنت و ...) هستند که غالباً اهل تحقیق میباشند بنابراین اگر روایتی در فضائل و مناقب معاویه و یا مذمت او ببینند ابتدا صحتوسقم آن را بررسی و سپس حقیقت را هر چه باشد بدون تعصب میپذیرند ولو خلاف پندارهای گذشتۀ خودشان، خانواده و جامعه باشد.
بنابراین توجه شما برادر یا خواهر اهل سنت را به چند سند در همین خصوص از کتب معتبر اهل سنت، جلب میکنم تا ببینید آیا روایتی که نگارنده از کتب شیعیان در سرزنش معاویه آوردم، (کلیک) قابل مقایسه با روایاتی که در کتب بزرگان اهل سنت آمده و خواهید دید هست یا نیست؟
همچنین ملاحظه کنید آیا از نظر مهمترین راویان اهل سنت ازجمله بخاری که اصح کتب اهل سنت (صحیح بخاری) از اوست، احادیث نقل شده در فضائل و مناقب معاویه معتبر هستند یا خیر؟
فهرست مواردی که از کتب معتبر اهل سنت بررسی خواهیم کرد:
۱ - میزان اعتبار روایات فضائل و مناقب معاویه
۲- اعمال خلاف عقل و شرع معاویه
۳- دشمنی معاویه با اهل بیت (ع) و پیامبر اعظم (ص)
۴- مرگ معاویه بر غیر دین اسلام
۵- لعن و نفرین معاویه توسط پیامبر اعظم (ص) و امر به قتل او توسط حضرت (ص)
۶- روایات صریح در دوزخی بودن معاویه
۱ - میزان اعتبار روایات فضائل و مناقب معاویه
✔️ ابن حجر هيثمى مكّى بااینکه خودش در دفاع از معاويه كتابچهاى نوشته و آن را در ادامه كتاب «الصواعق المحرقه» به چاپ رسانده است، در آن كتابچه يكى از اشكالاتی که بر معاويه گرفته این است که مینویسد: «بخارى در باب معاويه از فضائل و مناقب معاويه چيزى نقل نكرد، به اين جهت كه او در فضيلت معاويه هيچ روايتى را صحيح نمىداند».
📘 تطهير الجنان واللسان ضميمه الصواعق المحرقه، ص ۹ – ۱۰
✔️ همچنین ابومحمد محمود بن احمد بدرالدین عینی (۷۶۲-۸۵۵ق)، مورخ، فقیه، ادیب، از اساتید عسقلانی و صاحب کتاب «عمدة القاري في شرح الجامع الصحيح للبخاري» است، در این شرح مینویسد:
هیچ فضیلتی برای معاویه وجود ندارد. اگر کسی بگوید که در فضیلت معاویه، روایات فراوانی وجود دارد، در پاسخ می گوییم: بله، روایات فراوانی وارد شده است، اما در هیچ یک از آنها، حتی یک روایت با سند صحیح وجود ندارد.
بر مطلب فوق اسحاق بن راهویه، نسائی و دیگران نیز تصریح نموده اند.
📘 عمدۀ القاری شرح صحیح البخاری، بدرالدین عینی، ج۱۶، ص۲۴۹
📘 اللوالی المصنوعه ج ۱ ص ۳۸۸
📘 الموضوعات ج ۲ ص ۲۴
📘 شوکانی، الفوائد المجموعه ص ۴۰۷
📘 ابن کثیر البدایه و النهایه ج ۸ ص ۱۲۳
جهت دیدن ادامه پاسخ (روایات پیرامون موضوعات زیر از کتب معتبر اهل سنت) «کلیک» نمایید.
۲- اعمال خلاف عقل و شرع معاویه
۳- دشمنی معاویه با اهل بیت (ع) و پیامبر اعظم (ص)
۴- مرگ معاویه بر غیر دین اسلام
۵- لعن و نفرین معاویه و امر به قتل او توسط پیامبر اعظم (ص)
۶- روایات صریح در دوزخی بودن معاویه
❓ارسال سؤال یا نکته
┈••✾•🌿 🌺🌿•✾••┈
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
سلام
🧐 #نکتهسنجی روایت پیوست فوق👆🏻
از نکاتِ روایت ش ۶۱:
همانطور که قبلاً عرض شد اگر مانند نگارنده، بتوانید در دفتر (یا رایانه)، نکتۀ آیه یا حدیثی که هر نوبت در قالب استیکر بارگذاری میشود را با کمی دقت و فکر کشف نموده و بنویسید، به خواست خدا، در رسیدن به نتایج سهگانهای که «اینجا» توضیح دادم با ضمانت موفق خواهید شد!
به عنوان نمونه، یکی از نکات بسیار مهم آیهای که گذشت این است که اگر کسی عقلش را به کار بیندازد (و اختیاراً آن را تعطیل نکند)، بدون شک، با دیدن هر کدام از شواهدی که قابل درک با حواس ۵ گانۀ او هستند، میتواند در کمترین زمان ممکن بر شبهات خویش نسبت به اصل وجود آفریدگار جهان غلبه نموده و به یقین و اطمینان کامل و پایدار برسد به طوریکه هیچ شبهه و شبهپراکنی نتواند او را به تردید و شکهای بیاساس مبتلا کند!
به عنوان نمونه طبق آیۀ مذکور هر انسان خردمند، با دقت در شب و روز، بارش باران، رویش گیاهان و وزش بادها، به یقین میرسد که محال است آنها خودشان بدون وجود هیچ طراح هوشمندی (خدا)، حاصل تصادف کور و رهاشدگی محض باشند!
احدی در کمترین زمان ممکن، به چنین یقین شفاف و پایداری نمیرسد مگر اینکه عمداً عقلش را تعطیل نکرده باشد همچنانکه تجربۀ گفتگوی امثال نگارنده با ناباوران نشان میدهد که ایشان به همین دلیل، (تعطیلی اختیاری عقل) نسبت به حقیقت بدیهی وجود خدا، دچار شبهه و شکهای بیاساس شدهاند که جهت اطلاع از اینکه چطور این افراد کوشش میکنند عمداً عقل خودشان را معطل گذاشته (تا از تصدیق وجود خدا فرار کنند و وجدانشان را فریب دهند)، «اینجا» را کلیک و عبارت «لزوم آشنایی با تعریف صحیح «عقل» را جستجو نمایید.
#آموزش_مشورت_با_عقل (بیشتر) 🤔
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
سلام
🧐 #نکتهسنجی روایت پیوست فوق👆🏻
از نکاتِ روایت ش ۶۲:
طبق این روایت، هر کسی اهل صَمت نباشد، یعنی سخن غیرضروری بگوید (چه رسد به اینکه پرحرف باشد) و کار غیرضروری انجام دهد (مثل استفادۀ غیرضروری از تلفن) و ذهنش را درگیر خطورات غیرضروری کند (مثل وسوسه و حدیث نفس)، به همان اندازه از فکر کردن و درنتیجه از به کارگرفتن عقل (در امور جزئی و کلیِ زندگیِ فردی و اجتماعیاش) باز میماند!
____________
پ.ن: اگر شما -از نونهال تا بزرگسال- بعد از بارگذاری هر آیه و روایت، بتوانید مانند بالا فقط یک نکته از آن را با مشورت عقل خود بنویسید، به خواست خدا حتماً نتایج سرنوشتساز مذکور را تجربه خواهید کرد؛ در غیراینصورت حداقل سعی کنید، همین الآن فکر کنید و ببینید آیا نکتۀ فوق، مورد تأیید عقل شما نیز هست یا خیر؟
#آموزش_مشورت_با_عقل (بیشتر) 🤔
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
سلام 🧐 #نکتهسنجی روایت پیوست فوق👆🏻 از نکاتِ روایت ش ۶۲: طبق این روایت، هر کسی اهل صَمت نباشد
پ.ن: پیرو توضیحات فوق در مورد حدیث مذکور، تمرین ساده جهت درمان پرحرفی (کلیک)، روش درمان اعتیاد به رایانه و فضای مجازی (کلیک) و تمرین مؤثر جهت رهایی از هر نوع وسوسه و خطورات زائد. (کلیک)
سلام
وقت به خیر
اگر خدا بخواهد تصمیم دارم از این هر بار نکته یا نکاتی از روایات یا آیات را به ترتیب شماره به اندازهای که به عقلم برسد بنویسم که امیدوارم اگر کسانی نیز چنین تصمیمی دارند -خصوصاً افراد کمتجربه- این اقدام سرنخ خوبی برای ایشان باشد.
البته چند سال قبل در حین تحقیق، این کار را انجام داده بودم و الان چون دیدم مفید است میخواهم -تا جایی که خدا بخواهد- با علم و تجربۀ امروز نکتۀ خردمندانهای را بنویسم.
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
سلام
🧐 #نکتهسنجی روایت پیوست فوق 👆🏻
از نکاتِ روایت ش ۱: نشانۀ مؤمن واقعی آن است که هیچ کاری انجام نمیدهد جز با اشارۀ عقل (یعنی قبل از هر کاری حتماً با عقلش مشورت میکند) و فقط زمانی که مطمئن شده باشد آن کار (ولو جزئی مثل خرید) مورد تأیید عقل اوست، انجامش میدهد.
پس بدون شک مؤمن واقعی، اولویتش پیروی از عقل است، بهطوریکه حتی اگر وسط یک جدل داغ، عقلش به وی اشاره کند، حق با طرف مقابل است، هرگز لجاجت نمیکند و فوراً، بهجای پیروی از نفس و وسوسه، به خواستۀ عقلش عمل میکند و از دیگری بدون فوت وقت و باشهامت تمام عذرخواهی میکند ولو بداند دیگری، فرد لجوج و بیظرفیتی است! چون طبق حدیث مذکور آنچه برای مؤمن در هر حال دلیل و حجت است پیروی از عقل است و بس؛ روشن است چنین مؤمن خردمند و صادقی هرگز در زندگی فردی و اجتماعی فریب نمیخورد و کلاه سرش نمیرود و حتی مخالفینش نیز برایش قلباً احترام قائلاند، ولو در ظاهر تلاش کنند آن مؤمن را خلاف آن چیزی که هست نشان دهند!
شخصاً افراد اندکی را در ذهن دارم که میتوانم با جرئت بگویم چنین خصوصیتی دارند و افراد بیشتری را -مذهبی و غیرمذهبی- میشناسم که مرغشان در هر حال یک پا دارد حتی اگر مطمئن شوند اشتباه کردهاند باز هم بر آن پافشاری میکنند!
عقل با تکیه به تجربه به نگارنده آموخته، ترک جدل با این افراد (که معمولاً بیبهره از وسواس فکری نیستند) در اولویت است و در عوض باید بعد از مشورت با عقل (روش)، غیرمستقیم ایشان را متوجه اشکالشان نمود و الا در صورت ورود مستقیم که منجر به جدل میشود ما نیز در شعلهور شدن آتش لجاجتشان همکاری کردهایم و شریکیم!
________________ پ.ن:اگر شما -از نونهال تا بزرگسال- بعد از بارگذاری هر آیه و روایت، بتوانید مانند بالا فقط یک نکته از آن را با مشورت عقل خود بنویسید، به خواست خدا حتماً ۳ نتیجۀ مذکور را تجربه خواهید کرد؛ اگر حالش را ندارید حداقل سعی کنید، همین الآن فکر کنید و ببینید آیا نکتۀ فوق، مورد تأیید عقل شما نیز هست یا خیر؟ #آموزش_مشورت_با_عقل (بیشتر)🤔
اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
سلام
🧐 #نکتهسنجی روایت پیوست فوق 👆🏻
از نکاتِ روایت ش ۲: در روایت قبلی تصریح شد که حجت و دلیل تمام کارهای مؤمن عقل اوست، بهطوریکه بدون مشورت و اشارۀ عقلش (حتی در انجام کارهای جزئی مثل خرید ساده از بازار) قدم از قدم بر نمیدارد!
حال از این روایت معلوم میشود این خصوصیت را باید همۀ مردم (از کافر و مؤمن) داشته باشند، چون عقل بر ایشان نیز راهنما و حجت است؛ بنابراین لازم است همه -از کودک ممیز که تازه عقلش فعال شده تا بزرگسال- قبل از هر کار حتی جزئی ابتدا با عقل خویش (که درون ایشان است) مشورت کنند (روش) و سپس بر همان اساس اقدام نمایند که در این صورت به تجربه ثابت شده هر کسی به نوبۀ خود، به همان اندازه که از عقلش پیروی کند در زندگی فردی و اجتماعیاش، موفق شده و سود میبرد و الا ضرر میکند!
همچنین از این روایت معلوم میشود، رسولان، انبیاء و ائمه ع (که در روایات دیگر تصریح شده کاملترین عقل را نسبت به سایر مردم دارند) هر آنچه میگویند مورد تأیید عقل نیز هست و درواقع این دو مانند دو لبۀ قیچی با یکدیگر همکاری میکنند و روشن است اگر کسی همچون ابوجهل تصمیم بگیرد بهجای شنیدن حرف عقل (که یادآوری میکند چون علم بشر ناقص است، باید از راهنمایی نمایندگان آفریدگار جهان پیروی کند تا خوشبخت شود) از وسوسه و هوای نفسش پیروی کند، در این صورت مسئولیت اصلی پشت کردن به حجت درونی (عقل) و به تبع آن حجت بیرونی (رسولان، انبیاء و ائمه ع)، به عهدۀ خود اوست!
📎 جهت اطلاع از اینکه چگونه ناباوران (با تعریف اشتباه از عقل) عمداً پیام عقل را نشنیده میگیرند، تا از تصدیق وجود خدا فرار کنند، «اینجا» را کلیک و عبارت «لزوم آشنایی با تعریف صحیح «عقل» را جستجو نمایید.
________________ پ.ن:اگر شما -از نونهال تا بزرگسال- بعد از بارگذاری هر آیه و روایت، بتوانید مانند بالا فقط یک نکته از آن را با مشورت عقل خود بنویسید، به خواست خدا حتماً ۳ نتیجۀ مذکور را تجربه خواهید کرد؛ اگر حالش را ندارید حداقل سعی کنید، همین الآن فکر کنید و ببینید آیا نکتۀ فوق، مورد تأیید عقل شما نیز هست یا خیر؟ #آموزش_مشورت_با_عقل (بیشتر)🤔