مردانگی در مجموعه موارد ذکر شده، به یک موجود مذکر تعلق میگیرد. مذکر بودن به معنای داشتن اندام تناسلی مردانه است. مذکر بودن مجوز ورود به فرایند اکتساب مردانگی در فرایند فعال شدن خصوصیات طبیعی، تربیتی، فرهنگی و تعاملی میان زیست و فرهنگ است. اهمیت این نکته آنجا مشخص میشود که صرفنظر از میزان یا درجه موفقیت زن در اکتساب خصوصیاتی که مردانه تلقی میشود، او هرگز یک مرد نبوده و در جرگه مردان قرار نخواهد گرفت. این مهم که میتواند به جهت ۱. اهمیت آلت تناسلی و تلاش برای غلبه بر اضطراب اختگی باشد که یک فرد مؤنث اصولاً آن را احساس نکرده و بنابراین برای حل آن نیز اقدام نخواهد کرد؛ موقعیتی که از نظر فروید برای مرد شدن و اکتساب مردانگی حیاتی، تعیینکننده و غیر قابل جایگزین است؛ یا ۲. اهمیت رشک رحم است که مسئلهای مردانه است و زن به جهت آنکه در کالبد زیستیاش آن را دارد، دغدغهای برای حلش ندارد. یا ۳. به جهت تبدیل شدن به موضوع اصلی در زیستجهان عمومی است که در آن مرد، زن را دیگری خود قرار میدهد، اما برای زن این موضوع اساساً مسئله تلقی نمیشود. این دلیل البته به جهت غلبه گفتمان مردمحور و موقعیت دیگربودگی زن است که قابل رفع است. اما در مجموع، مردانگی امری مختص موجود مذکر است و تلاش زن برای شبیه شدن به مرد، او را قادر به اکتساب مردانگی نخواهد کرد. گفتمان مردمحور نیز با توجه به دیگریسازی از زن، مرزهای مشخصی میان زنانگی و مردانگی ترسیم کرده است که خروج یا عبور از آنها برای هر دو جنس با تنبیه مواجه خواهد شد؛ مرد زنصفت یا زن مردصفت هر دو مطرودند.
#رویداد_خانواده
#کتاب_مردانگی_ایرانی
🔸@familyevent
رخ
🔹پس از انتشار تصاویر پریا قاسمخانی فرزند بهاره رهنما و پیمان قاسمخانی، با ظاهر مردانه وی در واکنش
🔻🔻🔻 بخش سوم
🔹مسیری که دگرباشان پیش گرفته اند، به آشفته سازی مفاهیم جنس و جنسیت ختم شده است. به نحوی که اکنون صحبت بر سر انتخاب وجه کالبدی مذکر و مونث و رفتارهای زنانه و مردانه در مورد کودکان و متوقف کردن رشد هورمونی تا زمان بلوغ آنان است.
🔹 این گروه همچنین قصد جدی بر شکستن هنجارهای افراطی دارند؛ هنجارهای فرهنگی و گاه منتسب به دین در تبدیل هر شی و موقعیتی به موضوع جنسی و لزوم احتراز از آن .
🔹دگرباشان با کاهش رابطه جنسی به صرف اطفا غریزه زیستی و نه مفهومی مهم و تعیین کننده، این افراطها را بی دلیل می دانند.
🖊️ دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#خانواده_جنسیت
#پریا_قاسم_خانی
🔸@familyevent
مردانگی و خانواده
مردانگی به موقعیتهایی برای نمایش و اجرا نیاز دارد. خانواده از جمله مهمترین نهادهایی است که فرصت اجرای مردانگی را فراهم می سازد. ازدواج مرحله اولیه ورود به خانواده است. مردانگی در این حوزه به فعال شدن قوای جنسی به عنوان نشانه نیازمندی به ازدواج مرتبط است. در این مرحله، مردانگی شامل نمایش موقعیتهای لازم برای تشکیل خانواده، شامل امکان فعالیت اقتصادی (حتی به صورت بالقوه) و خرد لازم برای مدیریت خانواده است که البته تساهل در این حوزه وجود دارد.
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
⏱بزودی برگزار می شود.....
📚معرفی کتاب: مردانگی ایرانی در دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی
✍سیوان بالسلو
🖨انتشارات: همان
مترجم: لعیا عالی نیا
✅زورخانه « نهاد جوانمردان»
🔹نویسنده در فصل اول، اشاره ای دارد به نهاد جوانمردان، که از ان به زور خانه یاد میشود. زورخانه باشگاه ورزشی مردانه است که به شکل سنتی دایر شده بود و محل اجتماع و هم باشی جوانمردان بود. نکته برجسته در این نهاد اجتماعی، عدم اهمیت جایگاه اجتماعی و اقتصادی در سلسله مراتب زورخانه است، بدین معنی که مرشد فارغ از جایگاه اجتماعی و ثروتش و براساس مهارت و ارشدیت و جوانمردی انتخاب میشود. قلب پاک و مومن و عفیف بودن و دوری از الکل و تریاک از اساسی ترین ویژگی های ورزشکاران زورخانه بود. انها نیمه برهنه ورزش میکردند تا نشانه های تمایز اجتماعی یعنی لباس فاخر در کار نباشد. در عین حال زورخونه کم کم به جایی برای کسب شهرت و ساختن بدن مردانه تبدیل شد.
ادامه دارد.....
#رویداد_خانواده
#نقد_کتاب_مردانگی_ایرانی
#قاجار_پهلوی
🔸@familyevent
رخ
🔸 نشست علمی نقد کتاب «مردانگی ایرانی» مهمانان: 💫 حجت الاسلام و المسلمین دکتر مجید دهقان 💫 حجت الا
#اطلاعیه
⬅️ به اطلاع میرساند نشست علمی نقد کتاب مردانگی ایرانی به علت شرایط جوی و دستور تعطیلی ادارات و مراکز علمی در استان، فردا برگزار نخواهد شد.
✅زمان برگزاری، متعاقباً به اطلاع خواهد رسید.
#رویداد_خانواده
#نشست_نقد_کتاب
🔸@familyevent
رخ
🔹پس از انتشار تصاویر پریا قاسمخانی فرزند بهاره رهنما و پیمان قاسمخانی، با ظاهر مردانه وی در واکنش
🔻🔻🔻 بخش چهارم
🔹اکنون بدن فرد که پیش از این مشخص ترین جایگاه تعیین مذکر یا مونث بودن است، موقعیتی خنثی فرض شده است. اندامهای جنسی صرفا ابزار انتقال و پذیرندگی اسپرم و تخمک است و ربطی به تعیین قطعی جنس فرد به عنوان مذکر یا مونث و همچنین لذت جنسی ندارد. نیاز جنسی نیز انحصارا با جنس دیگر رفع نخواهد شد.
🔹در این میان مساله عشق و شوریدگی نیز محل تامل جدی است. رابطه جنسی می تواند با هر جنسی تجربه شود: موافق یا مخالف.
🔹همانطور که رابطه جنسی ضرورتا به اطفا کاهش یافته، دامنه پاسخگویی به آن به هر دو جنس یا اشیا، فتیش ها، حیوانات و حتی کودکان گسترش یافته است. هیچ ثباتی در این میان وجود ندارد بلکه هر فرد می تواند در میان این طیف گردش داشته و انتخاب کند.
🔹 مجموعه نکات پیش گفته ضرورت تامل جدی در چرایی ایجاد و ادامه این پدیده چند بعدی و مناسبات آن با جامعه ایرانی را به نحو جدی می طلبد.
🖊️ دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#خانواده_جنسیت
🔸@familyevent
⏱بزودی برگزار می شود.......
📚معرفی کتاب: مردانگی ایرانی در دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی
✍سیوان بالسلو
🖨انتشارات: همان
مترجم: لعیا عالی نیا
✅ عوامل خدشه دار شدن اعتبار زورخانه ها:
🔹نویسنده با مقایسه عکس های زورخانه در بین سالهای ۱۲۷۰و ۱۳۱۰ نشان می دهد که در این چهل سال الگوی جدیدی از بدن ورزشکاران ایجاد شده است. در واقع ایده ال مرد ورزشکار در حال تغییر است.
🔹روابط هم جنس گرایانه که در بعضی از این مکان ها رخ میداد ، از جمله عوامل خدشه دار شدن اعتبار زورخانه ها بود.
🔹علاقه زیاد ناصرالدین شاه به زورخانه ها و حمایت از ا نها باعث شد نهاد زورخانه با نهاد قدرت در تعامل مستقیم قرار بگیرد، به همین دلیل خیلی از اشراف اقدام به ساخت زورخانه کردند، که این امر باعث وابستگی پهلوانان و لوتی ها به دربار و اعیان شد.
🔹وابستگی به دربار باعث شد لوتی ها و پهلوانان برخلاف مرام اصلی شان به دغدغه های مردم در خصوص ظلم حکام توجه نکنند.
🔹با چنین تغییراتی، نماد مردانگی کم کم در حال تغییر و دگرگونی بود
🔹مشروعیت زدایی از زورخانه با تغییر مفهوم جوانمری نیز مرتبط است، وقتی معنای جوانمری محدود و با میهن پرستی مرتبط شد و پیوند میان جوانمرد و احتماع اطرافش جای خود را به پیوند میان او و جامعه ملی( اعیان و درباریان) داد. زورخانه یعنی فضایی که در ان جوانمری شکل می گرفت و تمرین می شد معنای مثبت و اهمیتش را به عنوان عرصه مردانگی از دست داد.
ادامه دارد....
#رویداد_خانواده
#مردانگی_ایرانی
#قاجار_پهلوی
🔸@familyevent
مردانگی و شوهری
شوهری از جمله مهمترین موقعیتهای نمایش مردانگی است. شوهر شدن مرحلهای از مردانگی است که امکان دسترسی او به موقعیتهایی چون ریاست خانواده و مدیریت و تأمین اقتصادی زن و فرزندان را ممکن می سازد. مجموعه دو قدرت حقوقی و اقتصادی، مرد را در موقعیت فرماندهی قرار میدهد که برای مردانگی از اهمیت اساسی برخوردار است. این اهمیت از دو جهت محل نظر است: نخست آنکه قدرت به عنوان پایهای مهم از خودپنداره، در تعریف و تثبیت مرد بودن و مردانگی مؤثر است و دوم آنکه او را در موقعیت راهبری بازتولید ساختار جنسیتی قرار میدهد. تنظیمات و مناسبات مردانگی و زنانگی از طریق فرایند جامعهپذیری ارزشی و جنسیتی در نسل آینده تثبیت و تنظیم میکند. اگر چه تکلیف فرهنگی تربیت و جامعهپذیری نسل آینده بر عهده زنان است، اما مرد/پدر در این خصوص نقش موثرتری دارد. چنانچه پدر در این رویه به تنظیمات جنسیتی دیگری متمایل باشد، احتمال تغییر روابط و نظم جنسیتی محتملتر میشود.
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
🔹 کاستلز در کتاب عصر اطلاعات، به عنوان پیش بینی آینده خانواده، آن را نهادی زنانه و با محوریت مادر ، فرزند و روابط عاطفی تصویر می کند.
🔹 او معتقد است مردان اگر بخواهند به این نهاد ملحق شوند لازم است اقتضائات و مناسبات این خانواده زنانه و عاطفه محور را بپذیرند.
🔹 استقلال اقتصادی زنان و تغییر مفهوم ازدواج از نیاز به تامین شدگی از طریق ازدواج و یک مرد، انتخاب مرد- شوهر را به انتخاب مرد- همراه تغییر داده است.
🔹زنان امروز مردانی را ترجیح می دهند که در کنار فراهم آوری اقتصادی، شریک، دوست و همراه خوبی نیز باشند؛ تکلیفی که با فرایند جامعه پذیری مردانه مبتنی بر فراهم آوری و دوری گزینی عاطفی، جز در موارد محدود، در تعارض است. این رویه به ایجاد رابطه های کوتاه مدت ختم می شود که در ضمن آن نیازهای عمیق عاطفی و امکان سرمایه گذاری روانی- اقتصادی را از هر دو گرفته و تشکیل خانواده را به تاخیر انداخته است.
🔹زنان با پیوندهای عاطفی زنانه و چندگانه کمتر از مردان احساس تنهایی می کنند اما مردان در فقدان روابط طولانی مدت با یک زن، از لحاظ عاطفی آسیب دیده اند. روابط دوستانه مردانه جایگزین روابط عاطفی یک مرد با یک زن نبوده و تنهایی مردانه را جدی تر و عمیق تر ساخته است. این مهم یادآور ضرورت مطالعه عمیق روابط تحول یافته جنسیتی و اصلاح یا ارتقا مناسبات آن در راستای ایجاد الگوی جدید روابط جنسیتی سالم و انسان محور را یادآور می شود.
#رویداد_خانواده
#روابط_جنسیتی
#مطالعات_زنان
🔸@familyevent
📚معرفی کتاب: راز وری زنانه
✍نویسنده: بتی فریدان
🖨انتشارات: معاصر
✅ زمینه های تسهیل کننده و ترویج دهنده راز وری زنانه:
🔹 مربیان جنس گرا ( قسمت اول)
گرایش به داشتن تحصیلات عالی در دختران، کالج های امریکا را با وضعیتی مواجه کرد که طی ان، تعداد زنان نسبت به مردان، بیشتر شد در این میان از شدت تولیدات علمی و خلاقانه مربیان و اساتید دانشگاه، با این نگاه که زنان متعلق به خانه هستند، کاسته شد و نوعی افول علمی پدید امد. انچه مسلم است نقش خود دختران در خلق این رکود علمی تردید ناپذیر است. که به راز وری سفت و سخت زنانه دامن میزند.
🔹 مربیان جنس گرا ، اساتید و مربیان دانشگاهها هستند که جهت گیری جنسیتی جدیدی نسبت به سالهای گذشته برای اموزش زنان اتخاذ کرده اند که عبارتند از:
🔻محافظت زنان از بهره بردن از تفکر پرسش گر و خلاق
🔻تاکید بر فرزند اوری زنان و پرورش ویژگی های زنانه در دختران دانشجو
🔻گسترده شدن اموزش زنانگی در همه جا
🔻اتخاذ اگاهانه و انسان دوستانه روش های ذکر شده توسط مربیان و اساتید دانشگاه.
✅فیلم سینمایی « لبخند مونالیزا » در سال ۲۰۰۳ و به کارگردانی مایک نیول به روشنی جهت گیری جنسیتی مربیان جنس گرا را به تصویر کشیده است.
ادامه دارد.....
#رویداد_خانواده
#رازوری_زنانه
#مربیان_جنس_گرا
🔸@familyevent
🔹تصویری از اولین گلِ پرورش یافته در ایستگاه فضایی بین المللی (سال ۲۰۱۶)
🔹این گل بخشی از پروژه Veggie ناسا بود که برای بررسی امکان رشد گیاهان در شرایط ریزگرانشی طراحی شده است.
#فضا
🔸@familyevent
مردانگی علاوه بر ابعاد زیستی (مذکر بودن) و اجتماعی (اکتساب فرایندی)، بُعد دینی نیز دارد. ساختار جنسیتی که مرد را عنصری اصیل و اصلی قلمداد میکند، مناسبات و آموزههای دینی را نیز در فرایندی انتخاب و برجسته ساخته است که مردانگی را در موقعیت تاریخی و مردساخته تثبیت و بازتولید کرده است. مردانگی دینی یا مردانگی ناشی از فرهنگ دینی که بر برداشت و تفسیر مردان مسلمان از متن مقدس و آموزههای دینی بنا شده است، مردانگی را در ساختار و تنظیمات پیشینی، اما این بار با استناد به آموزههای مقدس و برداشتهایی تکجنسمحورانه از آن اجرا میکند. این رویه از عوامل بیتغییر ماندن مردانگی در گذر زمان و تاریخ است که شائبه طبیعی بودن مردانگی و ریشهدار بودن آن در جنس بیولوژیک فرد مذکر دانست.
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
📚معرفی کتاب: مردانگی ایرانی در اواخر قاجار و اوایل دوره پهلوی
✍نویسنده: سیوان بالسلو
🖨انتشارات: همان
مترجم: لعیا عالی نیا
✅جنبه جدید از مردانگی ( جنسیت بخشی به مفاهیم ملت و میهن)
🔹جنسیت بخشی به مفاهیم ملت و میهن یعنی چیه؟
🔹سه گروه بازاریان، روحانیون و روشنفکران در رخ دادن انقلاب مشروطه تاثیر گذار بودند. از میان این سه دسته روشنفکران با نقش های تاثیر گذار شان ( جنسیت بخشیدن به مفهوم میهن) تاثیر بسزایی در ایجاد انقلاب مشروطه داشتند.
🔹انان در کتابها و روزنامه هایشان از میهن به عنوان ناموس یاد کرده که باید از ان در برابر دشمنان و بیگانگان محافظت شود. به تعبیری دیگر، وطن هویتی زنانه و منفعل داشت و مردان کشور و در راس انان، شاه باید از ان دفاع کند. در غیر این صورت، شرافت و غیرت شان، به عنوان نماد مردانگی زیر سوال می رود.
🔹این حربه خیلی خوب عمل کرد، وقتی ایران در برابر کشورهای غربی شکست میخورد و یا توسط بیگانگان، مرزهایش تهدید می شد، مردم به از دست دادن ناموس و غیرت شان متهم می شدند، بعبارتی دیگر تهدید ایران توسط نیرو های خارجی، تهدیدی بود علیه مردانگی ایرانی.
#رویداد_خانواده
#مردانگی_ایرانی
#قاجار_پهلوی
🔸@familyevent
#چالش_تحصیلی_مادران_دانشجو
🔹یکی از مواردی که در برخی از رشتهها باید مورد توجه قرار بگیرد، کلاسهای ترکیب شده از دانشجویان طلبه و غیر طلبه است.
در برخی از موارد مشاهده میشود که افراد طلبه به دلیل فهم عمیق از دروس دینی در واحدهای درسی که در زمینه دینی باشد موفق عمل میکنند، اما افراد غیر طلبه به دلیل عدم گذراندن دروس حوزوی، در واحدهای ارائه شده با مشکل روبرو هستند، و این یک ناترازی را در کلاس درس ارائه شده به وجود میآورد.
🔹 از سوی دیگر برخی از واحدها نیز وجود دارد که افراد طلبه به دلیل عدم گذراندن آن در دوران تحصیل خود، در تحصیلات تکمیلی با مشکل مواجه میشوند؛ یکی از این دروس زبان انگلیسی است، که موجب شده است در تحصیلات تکمیلی در کلاس ارائه شده، ناترازی به شدت مشاهده شود و موجب اعتراض هر دو قشر دانشجو شود و اساتید نیز با یک چالش مواجه شوند که موجب کاهش کیفیت کلاسهای درسی میشود.
#رویداد_خانواده
#مادران_دانشجو_و_دانشجویان_متاهل
#چالش_های_دانشجویی
🔸@familyevent
38.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 پیشنهاد فیلم آخر هفته
🎬 نام فیلم: لبخند مونالیزا
این فیلم به کارگردانی مایک نیوول، تصویری از تحولات فکری در دهه 1950 آمریکا را به نمایش میگذارد. این فیلم روایتگر تلاشهای کاترین واتسون، استاد تاریخ هنر، برای شکستن قالبهای سنتی و محدودکنندهای است که بر زنان آن دوره تحمیل شده بود.
کاترین واتسون با ورود به کالج ولزلی، محیطی محافظهکار و سنتی را تجربه میکند. دانشجویان این کالج، با وجود هوش و استعداد، در چارچوب باورهای محدودی پرورش یافتهاند و به جای تفکر انتقادی، به حفظ ظاهر و آموزههای سنتی پایبند هستند. واتسون با رویکردی نوآورانه، تلاش میکند تا در این دانشجویان روحیه پرسشگری و خلاقیت را برانگیزد و به آنها کمک کند تا به پتانسیلهای نهفته در خود پی ببرند.
او به زنان یاد میدهد که میتوانند همزمان هم نقشهای سنتی زنانگی را ایفا کنند و هم به رشد فردی و حرفهای خود بپردازند.
فیلم ،در واقع، بازتابی از جنبش فمینیستی موج دوم است و به خوبی نشان میدهد که چگونه زنان در دهه 1950 با محدودیتهای اجتماعی و فرهنگی بسیاری روبرو بودند. انتظار میرفت که زنان به جای دنبال کردن اهداف شخصی، به خانهداری و تربیت فرزند بپردازند. کاترین واتسون با به چالش کشیدن این انتظارات، به زنان الهام بخشید تا برای دستیابی به برابری جنسیتی تلاش کنند.
📚 این فیلم را می توان روایتی تصویری از کتاب رازورزی زنانه نوشته بتی فریدان دانست.
توجه: لطفا جهت مشاهده فیلمهای پیشنهادی از نسخه تایید شده در فیلیمو یا فیلم نت استفاده کنید.
#رویداد_خانواده
#لبخند_مونالیزا
🔸@familyevent
🔸🔸 «رسانه نخبگانی بانوان» با همکاری «پایگاه تحلیلی_تخصصی عصر زنان» و «ستاد راهبری زن و خانواده» برگزار میکند:
نشست علمی برخط با موضوع:
🔻 چالشهای مادرانگی در نسل دیروز ، امروز و فردا
با ارائه:
🔻 سرکار خانم دکتر سمیه خراسانی ، عضو هیئت علمی دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب
دبیر نشست:
🔻 سرکار خانم الههسادات شفیعی ، پژوهشگر حوزه زنان
🗓 زمان: شنبه ۱ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۵ عصر
🔗 لینک ورود به نشست به صورت مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/shenakhtorg/asou
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
امروزه از هم گسست زندگیهای تأهلی امری رایج است، اما این رواج از قبیل پذیرش هنجارهای مقبول و پذیرفتهشده نیست. عدم تأیید یک پدیده در حال رشد، پیامد سنگینی برای کنشگران آن عرصه خواهد داشت. توجه به این امر را باید در کنار وضعیتی کاملاً جدید از تجربه عینی و گسترده تمام بازدارندههای گسست زندگی در نظر گرفت. مقصود آنکه، در وضعیت حاضر، جامعه ایرانی در حال تجربه واقعی تمام ترسهای ذهنی است که مانع جدایی زنان و مردان تصور میشده است. این امر خود معنایی جدید را به جدایی به عنوان امری کمسابقه، پیوست خواهد کرد. گویی بخشی از جامعه ایرانی در حالت تجربه پدیدهای است که تا پیش از این، تصور آن نیز به سختی به ذهن راه مییافت.
اگر چه جدایی امر بیسابقهای در تاریخ حیات خانوادگی نیست، اما شیوع آن با چنین میزان و شتابی، امری حادث است.
برگرفته از مقاله «درک معنا و تجربه مادرانه از جدایی: مطالعهای پدیدارشناسی» نوشته دکتر سمیه خراسانی و دکتر احمد غیاثوند
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
سبز چون مادر .
مادری بیش از آنکه مربوط به جنس مونث یا زنی باشد که کودکی را بدنیا میآورد، موقعیتی انسانی- اخلاقی است که به زن هبه شده است.
زنی که فرزندی را در بطن خود پرورش میدهد، او را با رنج بدنیا می آورد، شب بیدار و خسته او را از خود تغذیه میکند، صدایش را از میان صداها تشخیص میدهد، زبان خاص کودکش را میفهمد، آغوشش امن ترین جایگاه برای کودک خسته، گریان و بهانه گیر است، پابه پای کودکش بزرگ میشود، میآموزد و به او آموزش میدهد، درشت گویی ها و تلخ زبانی های فرزند نوجوانش را تحمل می کند و همچنان مادر امن او باقی می ماند، شرایط ازدواج و واسپاری ثمره سالهای عمرش را فراهم و او را به دیگری میسپارد تا او هم مادری یا پدری را تجربه کند ...
چنین ویژگی هایی بیش از یک ظرفیت جسمی و بیولوژیکی بلکه حاصل تجربه ویژه و منحصربفردی است که یک زن را از یک فرد مونث به مادر تبدیل میکند. مادری ای که تنها به فرزندی که زاده منحصر نمی شود و در شبکه ای در هم تنیده و نامرئی او را مادر همه کودکان از کودکان کار تا کودکان غزه و لبنان میسازد؛ ظرفیتی که حتی با از دست دادن فرزند نیز تمام نمی شود بلکه سرریز شده و او را مادر تمامی فرزندانی میکند که در شرایط فرزند از دست رفته او قرار گرفتهاند.
زمانی که مادری در یک زن فعال میشود گویی به سرچشمه ای تمام نشدنی متصل میشود که دامنه مهر و مهربانی اش همه را از کوچک و بزرگ، دختر و پسر در بر میگیرد. این ظرفیت موهبت غیرمادی، محاسبه ناشدنی، قدر ناشناخته و اصیل است که یک فرد را به یک انسان و مرزهای اخلاق انسانی را به بی نهایت متصل میکند.
این روز و همه روزها در سپاس از آنچه کردهاند ناکافی است. با احترام به مادران سراسر دنیا که دنیا را جای بهتری برای زندگی میسازند و احترام ویژه به خاص ترین مادر دنیا، حضرت زهرا (س) ، که آنچه در سرزمین ایران و مادران آن جریان دارد، عصاره ای از مادرانگی دنیوی و اخروی اوست. مباد که از سایهاش بیرون باشیم و نوش باد چنان مادری بر تمامی زنان و مردان این سرزمین.
🖊️به قلم دکتر سمیه خراسانی
🔸@familyevent
🔹از دیگر مشکلات مادر ـ دانشجویان در دوران تحصیل که کمتر بدان توجه شده، حمایت خانواده است. در دوره تحصیلات تکمیلی، کلاسهای درسی، تجمیعی از مادر ـ دانشجوهایی است که از نظر حمایت خانوادهها در یک سطح نیستند؛ برخی از آنها از حمایت کامل همسر و خانواده بهرهمند هستند و که در نتیجه، با خاطری آسوده به تحصیل میپردازند.
🔹اما در مقابل، برخی دیگر علاوه بر مشکلات تحصیل، از سوی خانواده نیز تحت فشار هستند و حمایت و همدلی لازم از سوی همسر و خانواده دریافت نمیکنند که در نتیجه، با فشار چندجانبه مواجهند.
بدین جهت، لازم است دانشگاه نسبت به این موضوع آگاه باشد که تمامی مادر ـ دانشجویان دارای شرایط یکسانی نیستند و سطح توقع نیز باید متناسب با شرایط افراد، متفاوت باشد. البته انعطافپذیری قوانین و شرایط نباید موجب سوء برداشت یا سوء استفاده باشد.
🔹 لذا به نظر لازم است دانشگاه تمهیداتی نظیر افزایش سنوات تحصیلی و... برای این افراد در نظر بگیرد، تا از یکسو با فشار چندجانبه به این گروه از دانشجویان مواجه نباشیم، و از سوی دیگر، آمار انصراف از تحصیل آنان نیز کاهش یابد. تشویق مادران به ادامه تحصیل و حمایت همهجانبه از آنان، شرایط توانمندسازی زنان جامعه را هر چه بیشتر فراهم آورد.
🔹البته باید توجه داشت که چنین تصمیماتی نیازمند ساعتها همفکری و خرد جمعی کسانی است که نسبت به مشکلات و مسائل زنان دغدغهمند هستند و از این راه، تصمیماتی اتخاذ گردد تا هر دو سوی این ماجرا، با کمترین آسیب و بیشترین منافع مواجه شوند.
#رویداد_خانواده
#مادران_همسران_دانشجو
🔸@familyevent
📚نام کتاب: مثل نهنگ نفس تازه میکنم
📚نویسنده: معصومه امیرزاده
📚انتشارات: کتابستان معرفت
فصل اول رمان ما را با دغدغه بارداری ناخواسته مستوره، زنی فعال، مذهبی و موفق روبرو میکند.این چندگانگی در نقش های مستوره، پیچیدگی تصمیمگیری او را دوچندان میکند. اولین واکنش او به این وضعیت، تصمیم به سقط جنین است. دلایل این تصمیم از جمله ناآشنایی با تجربه مادری و ترس از محدودیتهای این نقش جدید، برای مخاطب جوان قابل درک است.
رمان با جملات تاثیرگذاری مانند "فهم درستی از مادر شدن ندارم" آغاز میشود و به خوبی دغدغههای درونی مستوره را به تصویر میکشد. نویسنده با پرداختن به تجربه مادرانی که همزمان با فعالیتهای اجتماعی، وارد دنیای مادری میشوند، به عمق چالشهای پیش روی این زنان میپردازد.
در ادامه، رمان به بررسی نقشهای اجتماعی و انتظارات جامعه از زنان میپردازد. مستوره به عنوان یک زن تحصیلکرده و فعال، با این پرسش مواجه است که چگونه میتواند نقش مادری را با سایر نقشهای زندگی خود هماهنگ کند. نویسنده با طرح این پرسش، به نقد کلیشههای جنسیتی و انتظارات سنتی از زنان میپردازد.
مستوره به دلیل مخالفت خانواده همسرش با ازدواجشان، از حمایت آنها محروم است و این موضوع بر تصمیمات او در مورد بارداری تاثیر میگذارد.
اهمیت نقش حمایتی خانواده (زن یا همسر)، در زندگی زنان و چالشهایی که زنان در این زمینه با آن مواجه هستند، می تواند تصمیم گیری در مورد بارداری و فرزندآوری را تحت تأثیر خود قرار دهد.
ادامه دارد..
#رویداد_خانواده
#نقد_کتاب
#مثل_نهنگ_نفس_تازه_می_کنم
🔸@familyevent
آیا مردانگی اصیل و طبیعی وجود دارد؟ آیا مردانگی تماماً برساختی است و ارتباطی میان ظرفیتهای زیستی ـ روانی کالبد مذکر و مردانگی وجود ندارد؟
مسئله بررسی مردانگی پیش از آنکه به این پرسشهای اساسی بپردازد، به مطالعه ساختار جنسیت و مناسبات مؤثر آن در شکل دادن به هویتها، تکالیف و تقسیمات جنسیتی علاقمند است. استدلال این گروه از پژوهشگران آن است که ساختار جنسیت، امکان مطالعه در خصوص ارتباط میان زیست و تکالیف اجتماعی را به نحوی از خود پر کرده است که تا زمان شناخت کامل آن امکان خروج از این ساختار و بررسی رابطه حقیقی میان این دو وجود ندارد. بر این اساس، تمرکز فعلی متخصصان حوزههای مردانگی و زنانگی بر ایجاد چالش میان باورهای رایج حتی میان متخصصان مرتبط است، تا بداهت این ساختار و آموزههای ناشی از آن به پرسش کشیده شود. پس از آنکه ابعاد و محتوای ساختار جنسیت شناخته شد، آنگاه میتوان به پرسشهای اصیلتری در خصوص ارتباط میان جنس و جنسیت و میزان رابطه اصیل و برساختی میان این دو پاسخ گفت. بر این اساس، تا زمان تکمیل شدن این شناخت، وضعیت این هویتها در تردید و بازنگری دائم خواهد بود.
از آنجا که در فرهنگهای دینی، ساختار جنسیت، آموزههای دینی را نیز به نفع خود حل و هضم کرده است، نیاز جدی به بازآوری و بازبینی این آموزهها وجود دارد تا بتوان در ارائه نسخه مورد تأیید مردانگی (و زنانگی) دینی از آنها بهره برد.
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
#دعوت_رخ
رویداد خانواده(رخ) گردهمایی علمی گروهی مستقل از دانشجویان مطالعات زن و خانواده و متمرکز بر چند هدف اولیه است:
۱.تصحیح و ارتقا عنوان زن و خانواده به جنسیت و خانواده.
۲.گسترش سهم مسائل خانواده به زنان، مردان و فرزندان.
۳.آشکارسازی هویت نهادی، مستقل و موثر خانواده.
۴.آشکار سازی موقعیت خانواده در گذار از سنت و مدرنیته در جامعه ایرانی.
۵.بررسی تحولات خانواده در تاریخ ایران.
۶. ارائه مدلهای زیست خانوادگی متناسب با تحولات جامعه ایرانی و ارزشهای دینی.
❇️ بر این اساس #رویداد_خانواده نشستهای علمی و گردهمایی تخصصی جهت ارائه
🔺حوزه مطالعات متأخر مردانگی و زنانگی؛
🔺جنسیت به عنوان ساختار مستقل؛
🔺خانواده و رویکردهای مطالعاتی نوین؛
🔺مطالعات اسلامی در نسبت با مردانگی، زنانگی و تحولات معتبر از نگاه اندیشه دینی؛
🔺مسائل اساسی در مطالعه سنت و مدرنیته
🔺و بررسی مسائل هویتی نوجوانان و جوانان را،
برگزار خواهد کرد...
❇️ بررسی و مطالعه آنچه آمد از مجرای
🎬نقد فیلم،
📚نقد کتاب،
🔍دعوت از اندیشمندان و صاحب نظران جوان حوزههای مذکور،
📝معرفی دانشجویان و حوزههای پژوهشی مرتبط و دعوت از آنان جهت ارائه رسالههای دکتری و پایان نامههای ارشد خواهد بود.
#مدیر_رویداد_خانواده
#دکتر_سمیه_خراسانی
با ما همراه باشید...
🔸@familyevent
🔸 نشست علمی نقد کتاب «مردانگی ایرانی»
مهمانان:
💫 حجت الاسلام و المسلمین دکتر مجید دهقان
💫 حجت الاسلام و المسلمین دکتر امیر مهاجر میلانی
دبیر نشست:
💫 سرکار خانم دکتر سمیه خراسانی
🔰 روش شرکت: حضوری و مجازی
📆 تاریخ: دوشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
⏰ زمان: ساعت ۱۵_۱۷
📍 مکان: پردیسان، خیابان دانشگاه، دانشگاه باقرالعلوم، سالن جلسات علامه طباطبایی
🆔 ثبت نام:
@Ashnad1402
🔸@familyevent
83.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 پیشنهاد فیلم آخر هفته
🎬 نام فیلم: سعادتآباد
✅ "سعادت آباد" نام با مسمایی برای نمایشی از خوشبختی ظاهری زوجهایی از طبقه متوسط است که تقریبا هیچ کدام تناسبی با یکدیگر ندارند. حلقه ای که این سه زوج را کنار هم جمع کرده است شرکت مالی موفقی است که ازدواج هر کدام از این شش نفر به نوعی به آن گره خورده است. مردی که به جای زن مورد علاقه اش با دختر مطلقه رییس شرکت ازدواج کرده و الان به نوعی کارمند همسرش محسوب می شود اما در حقیقت دلش در گروی زن زیبای جمع است که مرد تازه بدوران رسیده ای او را از آن خودش کرده است و در نهایت زنی که به اصرار مردی که هیچ تناسبی به او ندارد با او ازدواج کرده و به این جمع اضافه شده است. قصه سعادت آباد از تولد اغاز می شود اما با ماجرای همکاری دسته جمعی برای سقط جنین زنی در داستان ختم می شود. خوشبختی پدر بی خبر با عصبانیت پدری که بدون اطلاع او بچه ای سقط شده به اوج می رسد، تنها به این دلیل که زن خواهان پیشرفت شغلی ای بوده که بارداری و مادری این فرصت را برای همیشه از او می گرفت. سعادت آباد قصه شادیهای پوشالی است که بالاخره از هم خواهد پاشید. مهم نیست چقدر برای تزیین این سعادت تلاش میشود، به جهت سستی پایههای سعادتی که مهمترین پایهاش مادیات است، از هم خواهد پاشید.
‼️معرفی فیلمهای سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه به جهت آشنایی مخاطبین با فیلم هایی است که در نشستهای گذشته رویداد خانواده، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
#رویداد_خانواده
#سعادت_آباد
🔸@familyevent
زندگی در نگاه مردانه، عرصه انحصاری است که وضعیت زیستی، امتیازات حقوقی و حمایتهای اجتماعی ـ فرهنگی برای آنان به ارمغان آورده است. این باور آنچنان بدیهی است که مردان بر این اساس، برنامه و داستان زندگی خود را ترتیب میدهند. بداهت این باور به جهت ریشه عمیق آن در ذهن مردان و به میزانی است که طرحواره معنای زندگی خود را بر اساس آن صورت میدهند. انحصار عرصههای عمومی و خصوصی، به مردان این امتیاز را میدهد که به عنوان صاحبان عرصه عمومی و سپهر خصوصی، زندگی را نه تنها برای خود؛ بلکه برای زنان نیز معنا کنند. معنابخشی به زندگی زنان، هسته مفهومی مهم و نوعی تکلیف مردانه محسوب میشود، از آن جهت که اهمیت همسر/شوهر و ازدواج کردن برای زنان را میدانند. از این روست که زنان به دلیل نیاز هویتی به مردان، در نظر آنان خمیرههای نقشپذیری هستند که مطابق میل آنها شکل و قالب میپذیرند. جنبه دیگر انحصار مردانه، تصاحب عرصه ازدواج است. این امر تا آنجاست که آنان همسر و خانواده همسر را در تناسب با خواست و سلیقه خود از خانواده تعریف کرده و میخواهند. از دست رفتن تدریجی عرصههای انحصاری هویتبخش مردانه در پی تغییراتی در فضای زیست سنتی (که مدافع این انحصار است) و تحولات هویتی و نقشیِ زنان، سبب سست شدن انحصار مردان در آنها شده است. این امر موجد تعارض شناختی در تصور پیشین از زندگی خانوادگی و درک زیسته مردان از آن میشود. در مشارککنندگان این پژوهش، این تعارض به از هم گسست ازدواج ختم شده است.
برگرفته از مقاله «تقاطع جنسیت و خانواده: فهم مردانه از ازدواج و جدایی» نوشته دکتر سمیه خراسانی، دکتر وحید قاسمی و دکتر علی ربانی