مراقب کاندیداهای ناکارآمد باشید
پروژهی «اثبات ناکارآمدی جمهوری اسلامی»، چند سالی است در رأس برنامههای ماهوارهای، و برخی شبکههای مجازی قرار گرفته، این پروژه با روی کار آمدن مسؤولان ناکارآمد و ناتوان، میتواند به موفقیت کامل برسد، در سال 96؛ بنابر پیگیریهایی که میکردم، همهی شبکههای ماهوارهای، بالاتفاق از آقای روحانی حمایت کردند و برخی از آنها هم گفتند که علت پشتیبانی از آقای روحانی آن است که با روی کار آمد او، امید داریم اعتراضات مردمی به ناکارآمدیها بیشتر شود(صحبتهای آقای زم)، در حال حاضر نیز ماهوارهها، به شدت ناکارآمدی دولت روحانی را بر سر نظام میزنند تا بتوانند ذهنیت مردم را با درآمیختن حق و باطل، به آستانهی براندازی برسانند؛ من دربارهی انتخابات پیشرو، نمیخواهم بگویم به جریان انقلابی یا غیرانقلابی رأی بدهید، میخواهم بگویم این بار مراقب پروژهی روی کار آوردن نیروهای ناکارآمد باشید.
لطفا مراقب جهتگیریهایی که ماهوارهها میدهند باشید.
https://eitaa.com/farbehi
انصاف، در بیان ریشهی ناکارآمدیها
برخی از افراد گوششان به شبکههای ماهوارهای است؛ ماهوارهها میگویند:
«به فلانی و فلانی و فلانی رأی ندهید!»؛
آنها هم رأی نمیدهند، میگویند:
«به فلانی رأی بدهید!» آنها هم رأی میدهند.
برخی از این افراد، وقتی ناکارآمدیهایی، که نتیجهی روی کارآمدن افراد مذکور است را میبینند، آن را به نظام نسبت میدهند و گردهی خود را از زیر بار مسؤولیت بیرون میکشند.
صحبتم در این نیست که «گوش به ماهواره بودن»، خوب است یا بد؛ صحبتم در این است که وقتی کسی بر اساس توصیهی ماهوارهها کسی را انتخاب کرد، بر خلاف انصاف است که ناکارآمدیهای او را به نظام نسبت دهد.
https://eitaa.com/farbehi
عملکرد سوء متدینان، عاملی برای دینگریزی
از مهمترین عوامل دینگریزی، عملکرد سوء متدینان است، جامعهی دینی باید مراقب رفتارهای خود باشد تا عاملی برای دینگریزی دیگران نشود، زیرا رفتارهای آنها کاملا دیده میشود و به وسیلهی آنرفتارها، دربارهی دین و مذهبشان قضاوت میشود؛
امیرمؤمنان علی علیهالسلام میفرماید: مردم زیاد میبینند که کسی علمی دارد اما به علمش عمل نمیکند، و همین امر آنها را نسبت به تحصیل علم بیرغبت کرده؛«انما زهَّدَ الناسَ فیطلبِالعلم کثرةُمایَرَون، مِن قلةمَنعَمِلَ بماعَلِمَ»
نکتهی دیگری هم میخواهم بگویم اما این موضوع، آنقدر مهماست که ترجیح میدهم نکتهی دیگرم را در پیام دیگری بنویسم.
https://eitaa.com/farbehi
نقد دین به وسیلهی نقد عملکرد متدینان
از مهمترین ابزارهای دینستیزان، استفادهکردن از رفتارهای ناشایست برخی متدینان است؛ به چند نکته در این زمینه اشاره میکنم؛
1- رصد کردن رفتار متدینان، واقعیتی است که نباید از آن غفلت کرد، زیرا میتوان خطاهای آنرا پررنگ، و به وسیلهی آن، علیه دین تبلیغ نمود؛ این مسأله، هم برای افراد متدین قابل توجه است و هم میتواند در منصفانهشدن قضاوتها نقش داشته باشد.
2- مبالغه کردن، دروغسازی، تصویرپردازیهای فریبنده دربارهی رفتار سوء متدینان، واقعیت دیگری است که نباید از آن غفلت نمود؛ نمیگویم جامعهی دینی را نباید نقد کرد؛ باید نقد و از کشف و رفع اشکالات آن، استقبال نمود اما این واقعیت را نیز نباید فراموش کرد که برخی از افراد و رسانهها، تلاش میکنند با تصویرسازیِ غیرواقعی، و یا نقدِ یک سویه، قضاوت افراد را دربارهی جامعهی دینی و حضور دین در متن جامعه، تحت تأثیر قرار دهند.
3- برخی افرادِ متدین؛ بدون توجه به آن دو نکتهی فوق، مدام رفتارهای جامعهی دینی را تحت عنوان نقد، تخریب و تحقیر میکنند و از سوی دیگر مدام رفتارهای جامعهی غیردینی را به رخ میکشند، این افراد باید به این نکات توجه کنند تا گرفتار نقد و تمجید یک سویه و یا تصویرسازیهای غیرواقعی نشوند.
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علما، فضلا و خواص جامعه نباید صرفا منتظر اقدام و موضعگیری رهبری باشند، اقدامِ رهبری در برخی موارد، باعث دوقطبی در جامعه میشود، از اینرو خواص جامعه باید رسالت خود را بههنگام، انجام دهند تا هم دوقطبی پیش نیاید و هم جلوی انحرافات گرفته شود.
یک نکته؛
گاه اقدام و موضعگیریِ بهموقعِ خواص، نه تنها جلوی انحرافات را میگیرد بلکه زمینه را برای اقداماتِ رهبری نیز فراهم میکند.
یک تذکر؛
گاه رفتار برخی از جریانهای انقلابی، بر خلاف منطق رفتار رهبری و یا سیاستهای کلی نظام است؛ این گونه رفتارها را رهبری انجام نمیدهد؛ نهاینکه نمیتواند انجام دهد، میتواند، اما نمیخواهد چنین رفتارهایی در جامعه اتفاق بیافتد، مانند رفتارهایی که منجر به شکستن قوانین کشور و یا منجر به عدم شرکت طیفی از افراد جامعه در مراسمات ملی و یا مذهبی میشود؛ جریان انقلابی باید از اینگونه رفتارها پرهیز کند.
https://eitaa.com/farbehi
احمد فربهی
علما، فضلا و خواص جامعه نباید صرفا منتظر اقدام و موضعگیری رهبری باشند، اقدامِ رهبری در برخی موارد،
در این پیام تغییراتی دادم، لطفا ملاحظه بفرمایید.
https://eitaa.com/farbehi
اقسام رسانه
رسانههای خبری اقسامی دارند به برخی از آنها اشاره میکنم؛
رسانهی اسیر
در عصر حاضر که رسانه، به ابزاری برای کسب و تثبیت قدرت تبدیل شده، رسانهها معمولا میلیاند؛ یعنی به میل صاحبان قدرت، خبرها را گزینش و گزارش میکنند اما گاه عدهای که به سیاستهای کلی آن رسانه، اعتقادی ندارند، در آن رسانه مشغول به کار میشوند و یا عدهای دارای قدرت، نوک جنجر را پشت کمر آن رسانه میگذارند تا رفتارهایش را کنترل کنند، ما به چنین رسانهای رسانهی اسیر گوییم؛ به نظرم رسانهی ملیِ ما در دست عدهای ذینفوذ اسیر شده، زیرا میزان کار او هرگز قابل مقایسه با میزان کار رسانههای حریف نیست.
رسانهی حریف
به رسانهی طرف مقابل، رسانهی حریف، گوییم؛ طبیعی است که هر طرفی، خبرهای طرف مقابل را طوری گزارش میدهد که به درد تخریب و زمین زدن طرف مقابل بخورد لذا من هیچوقت انتظار ندارم که شبکهی بیبیسی یا صدای آمریکا بگوید: «رزمندگان جان بر کف ایرانی، توانستند در کشورهای همسایه، به پیروزیهای چشمگیری دستیافته، و امنیت را برای مردم منطقه به ارمغان بیاورند!» قاعدتا میگوید: «ایران در راستای دخالت در کشورهای دیگر، بودجهی مردم مظلوم خود را به حلقوم بشار اسد و سایر گروههای تروریستیِ منطقه ریخت!»
رسانهی کثیف
ما به رسانهای که برای رسیدن به قدرت و یا شکستن طرف مقابل، کارهای آلودهای میکند و قواعد انسانی و اخلاقی را میشکند، رسانهی کثیف گوییم.
برخی از رسانهها خبرهایی که به نفعشان است را قطعیالوقوع و خبرهایی که به ضررشان است را بسیار مشکوکالوقوع نشان میدهند همچنانکه سخنانِ غلطِ همکیشان خود را به هفتاد وجه تأویل برده و سخنان حریف خود را به بدترین وجه تفسیر میکنند.
رسانهی شریف
رسانهی شریف به رسانهای گوییم که در اعتماد به کانالهای خبریاش، «ضوابط اعتبار یک خبر»، و نیز در تفسیر سخنان حریفش، «اصول محاورهی عرفی» را مراعات و از مغالطات ناظر به تفسیر متن پرهیز کند؛ همچنین اصول و قواعد اخلاقی را در نقد طرف مقابل، حفظ کند.
توجه به اسیر، حریف، کثیف یا شریف بودنِ یک رسانه، میتواند بصیرت ما را در تحلیل پدیدههای عصری بالاتر ببرد.
https://eitaa.com/farbehi
مقام معظم رهبری:
🔹️ «دوست وقتی میبیند ماشین در سربالایی کُند حرکت میکند، کمک میکند؛ دشمن وقتی دید ماشین حرکت نمیکند، باد لاستیک را هم خالی میکند. دشمنان ما دائم از اول انقلاب در حال این کارها بودند.»
تفاوت انتقاد با انتقام
تفاوت نقد نظام با نفی نظام
من بهخاطر داشتن رهبری با بصیرت، خدا را شاکرم.
https://eitaa.com/farbehi
خدا باوری حداقل سه سطح دارد؛
1️⃣ بعضیها فقط باور دارند که آفریدگاری هست اما این باور، هیچ تأثیری در زندگی آنها ندارد.
2️⃣ دستهی دوم کسانی هستند که باور دارند آفریدگار این جهان، مدبّری حکیم است و جهانهستی و از جمله زندگی ما را با حکمت و رحمت تدبیر میکند، اثر این نوع خداباوری، آرامش روحیروانی، هنگام مواجههی با مشکلات است؛ چنین خدایی مستحق عشقورزیدن است؛ باید او را دوست داشت و به او عشق ورزید.
3️⃣ دستهی سوم کسانی هستند که باور دارند آفریدگار این جهان، حکیم و رحیم است و انسان و جهان را برای هدفی آفریده که رسیدن به آن هدف، در چارچوب مسیری به نام دین قابل تحقق است و در این دنیای اختیارمحور، حاضر و ناظر اعمال اوست و روز واپسین، که روز ظهور تصمیمات امروز ماست، باید پاسخگوی او بود؛
چنین خدایی را باید پرستید و تنها او را اطاعت کرد.
🔸چنین باوری نه تنها اصل باور به خدای حکیم را در بر دارد، الهبودن، مستحق پرستشبودن را نیز با خود دارد، لذا نه تنها به خاطر رحمت و حکمتش عاشق او هستی، بلکه بهخاطر مستحق پرستش بودنش، مطیع او هم هستی و این همان خدای ادیانِ آسمانی است که امروزه مورد غفلت جوامع غیردینی قرار گرفته.
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در این کلیپ خدایی به تصویر کشیده میشود که باید به او عشق ورزید و از تدبیرش راضی بود اما دربارهی اینکه مستحق پرستش است یا نه، چیزی نیامده، و معمولا بخش مغفول خداباوری در جوامع غیردینی، همین «مستحق پرستشبودن خدای حکیم» است.
ایاک نعبد و ایاک نستعین؛ تنها تو را میپرستیم، و تنها از تو یاری میطلبیم!؛
این آن خدایی است که دین اسلام برای ما ترسیم میکند.
https://eitaa.com/farbehi
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محتوای این گفتگو مورد نظر من نیست بلکه میخواهم بگویم، اضلاع شخصیتی افراد، به طور طبیعی، با هم هماهنگ میشود، یعنی کسی که از مسیح علینژاد خوشش میآید، بهطور طبیعی نسبت به قاسم سلیمانی نظر مثبتی ندارد.
نمیخواهم خدای ناکرده تعریض بزنم یا توبیخ کنم، میخواهم به این واقعیتِ شخصیتی، که معمولا در همهی افراد هست اشاره کنم.
دوستانی که با آنها در ارتباطیم، کسانی که آنها را دوست داریم یا دوست نداریم یا آنهایی که ما را دوست دارند و یا دوست ندارند، کسانی که از زمینخوردنشان ناراحت میشویم یا از زمینخوردنمان ناراحت میشوند؛ اینها همگی هندسهی شخصیتیِ افراد را نشان میدهد.
این امور میتواند یکی از راههای شناخت جبههی حق و باطل نیز باشد.