⭕️ قانونمداری از دیدگاه امام خمینی (ره)
⚠️ در اسلام قانون است. همه تابع قانونند و قانونهم قانون خداست؛ قانون است که از روی عدالتالهی پیدا شده است؛ قانونی است که قرآن است؛ قرآنکریم است و سنت رسولاکرم (ص) است. همه تابع او هستیم و همه باید روی آن میزان عمل بکنیم. فرقی مابین اشخاص نیست و در قانون اسلام؛ فرقی مابین گروهها نیست. اگه میخواهید که از صحنه بیرونتان نکنند، بپذیرد قانون را.
‼️ نگویید هی قانون و خودتان خلاف قانون بکنید! بپذیرید قانون را. همهتان روی مرز قانون عمل بکنید.
⚖ اگر همه روی مرز قانون عمل کنند اختلاف دیگر پیش نمیآید. در کشوری که قانون حکومت نکند، خصوصاً قانونی که قانون اسلام است، این کشور را نمیتوانیم اسلامی حساب کنیم، کسانی که با قانون مخالفت میکنند، اینها با اسلام مخالفت میکنند.
🔰 اگر همه اشخاص، گروهها و نهادهای سراسر کشور به قانون، خاضع شوند، هیچ اختلاف ایجاد نخواهد شد، بلکه اختلافات از راه قانونشکنی پیش میآید.
📚 صحیفه امام ج۹، ص۴۲۵ ، ج۱۴، ص ۳۷۸ و ۴۱۴
#شماره_37
#امامین_انقلاب
#قانون_مداری
🆔 @farhang_puya
🔎 نگاه تاریخی به استقلالطلبی ملت ایران
🔆 ظهور صفویه نخستین اقدام در فرآیند استقلالطلبی ملت ایران در مقابل قومیتها و دستاندازیهای غیر بود. پس از آن انقلاب مهمترین عرصه استقلالخواهی مردم، به رهبری مراجع تقلید بود. استقلالخواهی مهمترین رهاوردی نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی در سطح ملی بود. این انقلاب، کشور ایران را که در عصر پهلوی وابسته به غرب و اجانب بود را به استقلال رساند.
📉 شدت وابستگی رژیمپهلوی به حدی بود که از منظر سیاستمداران غربی این کشور یکی از ایالتهای آمریکا به شمار میرفت. سیاستهای رژیم همگی در راستای حفظ منافع غرب بود. نیم قرن سلطنتپهلوی همراه با استعمار خارجی هویت ملی کشور را در معرض فروپاشی قرار داد. دولت آمریکا قانون کاپیتولاسیون را تحمیل کرد و همین امر نقطه آغاز انقلاب اسلامی بود که نشان میداد ملت ایران در مسئله استقلالخواهی و حاکمیت بر سرنوشت خود حساس است.
✏️ محمدجواد نوروزی در نشریه
فرهنگ پویا #شماره_41
#تاریخی
#استقلال_طلبی
🆔 @farhang_puya
📱تاثیرات رسانه بر جامعه
🖥 دنیای رسانه روی دو قشر زنان و جوانان کار میکند که هر دو این ویژگی یعنی تاثیرگذاری و تاثیرپذیری را دارا هستند. رسانه هم درست این اشتراکات را دارد. تاثیر رسانه بر جامعه و تاثیر پذیری جامعه از رسانه به همین دلیل است که در تحولات جریان اروپا با تغییر ایدئولوژیهای رسانهها هم تغییر میکند؛ یعنی از جامعه تاثیر می پذیرد. و برعکس وقتی بخواهیم فرهنگی را وارد جامعه کنیم تا از رسانه استفاده نکنیم؛ نمیتوانیم آن را فراگیر کنیم چون فراگیری خاصیت رسانه است.
🔺 اما درباره ارتباط رسانه و جوان من مدعی نیستم که همه هویت جوانان ما برگرفته از رسانه هاست؛ زیرا سن جوان ما سن طوفانی، خود محوری، نوآوری و خلاقیت است که به راحتی تسلیم نمیشود و قصد دارد تسخیر کند ولی رسانهها به نحوی تسخیر کننده هستند. یعنی روح و روان جوان را تسخیر میکنند و نمونه این تسخیر درونی در رفتار ها بروز میکند.
🎥 برای مثال در فیلمها مشاهده میکنیم که وقتی دختر روستایی میخواهد وارد شهر شود متاثر از تصاویری که رسانهها به او داده با لباس عریانتر به شهر میرود و از دامن کوتاه تر استفاده میکند. البته شهر هم تحت تاثیر تصاویری قرار دارد که در پوشش تجدد دریافت کرده است و این القای فرهنگی کار رسانهها است و رسانهها هم ابزاری در دست صاحبان قدرت و ثروت اند.
🖋 معصومه ظهیری
#شماره_8و9
#جامعه
#رسانه_غربی
🆔 @farhang_puya
🎩 استادان تحریف
💠 شرق به عنوان محل تولد و رویش و بالندگی اسلام همواره مورد توجه و تفحص موسسههای خاورشناسی غرب بوده است. اما تاکنون کمتر پژوهشی از سوی موسسات منتشر شده که در اهانتی به اسلام، پیامبر و قرآن وارد نشده باشد. رشته شرقشناسی به شکل امروزی به وسیله خاورشناسی یهودی به نام اگناس گلدزیهر تحول یافت.
◾️ تلاشهای گلدزیهر در واقع ادامه همان مسیری بود که یهودیان پیش از او برای احیای نقش اسرائیل در خاورمیانه به کار بسته بودند. او هنگام مرگش وصیت کرد تا کتابخانه شخصی اش را به دانشگاه عربی بیتالمقدس واگذار کند. در کتاب عقیده و شریعت در اسلام از اثر این خاورشناسی یهودی اصول و حقایق اسلام به گونهای تحریف شده و وارونه معرفی شده است.
🔝موبر خاورشناس اسکاتلندی از دیگر افرادی است که به پاس خدمات بی شائبه به صهیونیسم و تعرض به اسلام و مسلمین انستیتوی پژوهشهای زبان و ادبیات شرق دانشگاه آدنبره به نام او نامگذاری شده است. موبر در کتابی با عنوان «خلافت، پیدایش، انحطاط و سقوط آن» به گونهای وقیحانه دین اسلام را مورد اهانت قرار میدهد.
🖋زهرا حاجی پور
#شماره_8و9
#سیاست
🆔 @farhang_puay
🎬 قربانیان خشونت «قسمت۱»
⚠️ بسیاری از غولهای اقتصادی و تولید کنندگان فیلمها و کارتونهای تلویزیونی برای جلب بینندگان از و در نتیجه سود بیشتر از خشونت بهره میگیرند. در اینگونه فیلمها انسانها حیوانات و روباتها گوناگون به شدت به جان هم میافتند و برای خلق صحنههای هیجانی و سرشار از خشونت از انواع ورزشهای رزمی، سلاحهای عجیب و ماشینهای جنگی پیشرفته استفاده میکنند تا چشمان مخاطب را بهت زده به سمت خود کشانند.
▪️کودکان نیز مانند دیگر مخاطبان تلویزیون مجبورند برای پر کردن اوقات فراغت خود ساعتی از شبانه روز را به تماشای این زد و خوردها و لذت بردن از قتلها و ویرانیهای حاصل از آن اختصاص دهند. در بررسی چگونگی و میزان تاثیر خشونتهای تلویزیونی بر کودکان توجه به سه نکته ضروری است: ۱. نداشتن استقلال فکری و شخصیتی کودکان ۲. نداشتن قدرت تشخیص واقعیت از خیال در کودکان ۳. قوت بالای ضمیر ناخودآگاه در سنین کودکی در ادامه به تفضیل این موضوع میپردازیم.
🖋قاسم اردکانی| #شماره8و9
#فرهنگ
🆔 @farhang_puay
نشریه فرهنگ پویا
🎬 قربانیان خشونت «قسمت۱» ⚠️ بسیاری از غولهای اقتصادی و تولید کنندگان فیلمها و کارتونهای تلویزیون
🎬 قربانیان خشونت «قسمت۲»
1⃣ نداشتن استقلال فکری و شخصیتی
➕ کودکان در سنینی به سر میبرند که به استقلال شخصیتی و فکری نرسیدند و هنوز در مرحله شکل گیری آن قرار دارند آنها رخدادهای اطرافشان را به دقت نگاه میکنند و از آنچه میشنوند و میبینند چیزهایی را برمیگزیند و بر اساس آن شخصیت، نگاه خود به مسائل و حتی اعتقاداتشان شکل میگیرد. این دسته از مخاطبان هنگامی روبروی تلویزیون مینشینند که زمینههای بسیار مستعد برای تاثیرپذیری از آنچه در تلویزیون نمایش داده میشود دارند.
2⃣ نداشتن قدرت تشخیص واقعیت از خیال
🔚 کودکان در تمییز و تشخیص مرز واقعیت و خیال ضعفی آشکار دارند و تقریباً تمام آنچه را در تلویزیون میبینند؛ واقعی میانگارند. آنها در تخیل هم احساس واقعی بودن میکنند و این در بازیهای کودکان مانند خاله بازی به روشنی دیده میشود. آنها در این بازی آنقدر به زندگی خیالی خود اهمیت میدهند که گاهی بزرگترها در زندگی واقعی خود اینگونه نیستند. بنابراین این مولفه نیز احتمال تاثیر پذیری کودکان را از برنامههای تلویزیونی افزایش میدهد.
🖋 قاسم اردکانی| #شماره_8و9
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
❌ ضربه اعتماد به آمریکا
💠 رهبر معظم انقلاب:
🔰 هر ملتی به آمریکا اعتماد کرد، ضربه خورد؛ حتی آن کسانیکه دوست آمریکا بودند. حالا در کشور ما دکتر مصدق به آمریکاییها اعتماد کرد؛ ... کتکش را [هم] خورد؛ حتی کسانیکه با آمریکا میانهشان هم خوب بود و به آمریکا اعتماد کردند، ضربهاش را خوردند!
🗓12 آبان 1392| #شماره_31
#تاریخی
#بیاعتمادی_به_آمریکا
🆔 @farhang_puya
❎ ضربه اعتماد به آمریکا "قسمتاول"
🔸 اشتباه مصدق این بود که برای مقابله با دو قدرت سنتی انگلیس و روسیه، به قدرت سوم یعنی آمریکا گرایش یافت. وی آنقدر خوشخیال و خوشبین بود که به "آیزنهاور" نامه نوشت و از او درخواست کمک کرد! وی در نامه خود چنین مینویسد:
🔹 ملت ایران امیدوار است که با کمک و مساعدت حکومت آمریکا موانع بهوجود آمده در کار فروش نفت ایران برطرف گردیده و چنانچه حکومت آمریکا قادر نیست چنین موانعی را مرتفع سازد، میتواند کمکهای اقتصادی را در اختیار ایران قرار دهد تا این کشور بتواند سایر منابع طبیعی دیگری نیز دارد که بهرهبرداری از آنها به حل مشکلات آن کمک مینماید، لکن تحقق این منظور بدون کمک اقتصادی خارجی مقدور نیست.
🔻 در خاتمه، توجه مساعد و مثبت آن جناب را به وضعیت خطرناک کنونی ایران جلب نموده و اطمینان دارم که جنابعالی نسبت به کلیه نکات این پیام توجه لازم مبذول خواهد داشت.(1)
📚 مهدی ابوطالبی : (1) www.farsnews/423262
#شماره_31
#تاریخی
#بیاعتمادی_به_آمریکا
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
❎ ضربه اعتماد به آمریکا "قسمتاول" 🔸 اشتباه مصدق این بود که برای مقابله با دو قدرت سنتی انگلیس و رو
❎ ضربه اعتماد به آمریکا "قسمتدوم"
⭕️ گرچه جواب دولت آمریکا به نامه مصدق منفی بود، وی گویا تا آخرین لحظات دولتش، همچنان به آمریکا امیدوار بود. اما مذاکره با آمریکا برای ایران سودی نداشت و این کشور در صدد براندازی نظامسیاسی منتخب مردم ایران و دولت مصدق برآمد. کشوری که مصدق به آن به چشم امید برای حل و فصل مشکلات داخلی مینگریست و از طریق آن بهدنبال حل مشکلات ناشی از عدم تامین بودجه و فروش نفت در بازارهای جهانی بود، از پرداخت وام به ایران در بسیاری از موارد طفره رفت.
💢 مصدق بارها از آمریکا درخواست کمک کرده بود و دفاع آمریکا از ایران در مقابل انگلیس و زیادهخواهیهای آن را انتظار داشت. گقته میشود که آمریکا کمکهایی البته ناچیز به مصدق کرد ولی نه آنگونه که مصدق بتواند مشکلات داخلی خود را حل کند. آمریکا در کنار مذاکره با ایران برای حل ماجرا و به قول خود حل و فصل مسالمتآمیز ماجرا، البته در فکر سرنگونی حکومت مصدق بود.
🔻 با پیگیری مصدق و بر اساس حکم دیوان بینالمللی لاهه، یک کنسرسیوم از غولهای نفتی برای استخراج و فروش نفت ایران تشکیل شد. این نتیجه اگرچه ظاهری خوش آب و رنگ داشت، ایران را در باتلاق وابستگی کامل به غرب انداخت و متن آن بهقدری ذلتبار بود که لایحه امتیاز نفت به کنسرسیوم با عنوان «قرارداد فروش نفت و گاز» به مردم و مجلس تحمیل شد.
📚 مهدی ابوطالبی| #شماره_31
#تاریخی
#بیاعتمادی_به_آمریکا
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🎬 قربانیان خشونت «قسمت۲» 1⃣ نداشتن استقلال فکری و شخصیتی ➕ کودکان در سنینی به سر میبرند که به است
🎬 قربانیان خشونت «قسمت۳»
3⃣ قوت بالای ضمیر ناخودآگاه کودک
📺 فیلمهای تلویزیونی بیشتر با ضمیر ناخودآگاه افراد سرکار دارند به عبارت دیگر هنگامی که فردی فیلمی را تماشا میکند زمین ناخودآگاه او به ضمیر خودآگاهش میگوید:«تمام نقشهها و اتفاقات واقعیت دارند و من الان با یک واقعیت روبرو هستنم و باید همه اینها را قبول کنی پس ساکت باش، بنشین و از فیلم لذت ببر.»
📽 شاهد این ماجر این است که اگر کسی با تماشای یک فیلم احساسی احساسات خویش را جریحهدار نمیدید؛زنان با تماشای فیلمهای هندی بع گریه نمیافتادند و بچهها از تماشای فیلم های ترسناک نمیترسیدند بلکه همه میگفتند:« اینها همگی ساختگی است و کارگردان به بازیگران گفته این کارها را انجام دهند این که روی بدنشان ریخته خون نیست و این گلولهها که شلیک میشود واقعی نیست.
🖋 قاسم اردکانی|#شماره_8و9
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
🎬 رسانه دو مرحلهای
📻 در اوایل قرن بیستم، ابتدا محققان رسانهها فرض را بر این میگذاشتند که مخاطب به سادگی تحت تاثیر قرار میگیرد. این تئوری الگوی تاثیر مستقیم نام داشت و بنایش بر این بود که تأثیر رسانهها ساده و مستقیم است و رابطه مستقیمی بین آنچه مردم میخوانند، میبیند و میشنود و دانش، طرز فکر و رفتار آنها وجود دارد.
📎 به تدریج این فکر رواج یافت که مخاطبان افراد مستقل و خودمختار هستند که به آسانی تحت کنترل قرار نمیگیرند. کاتز و لازارسفلد با رد تئوری تاثیر مستقیم به صورت نظریهای بدون پیچیدگی و دارای مبانی و غیر منطبق با واقعیتهای جامعه شناسی، الگوی دو مرحلهای خود را مطرح کردند و گفتند رسانهها به خودی خود در تاثیرگذاری و مخاطب چندان قوی نیستند و مردم بیشتر تحت تاثیر افراد خانواده، دوستان، همسایگان و همکاران خود قرار میگیرند.
🔚 این دو در نقش نفوذ و تأثیر شخصیت تاکید کردند و اعتقاد داشتند که یک گروه خاص از انسانها به نام رهبر فکری بر انسانهای دیگر تاثیر میگذارد و دیدگاه و رفتارهای این رهبران فکری است که بر مردم اطرافشان اثر میکند. البته اعتقادشان این بود که رهبران فکری، خودشان اطلاعات را از رسانهها میگیرند و بعد آن را به مردم منقل میکنند. به همین دلیل جریان اطلاعات را در دو مرحله تصویر کردند.
🖋مریم جبل عاملی
#شماره_8و9
#هنر
🆔 @farhang_puya