❌ مخالفت غیرمستقیم با مبانی و مبادی اعتقادی انقلاب
◾️ گاهی افرادی در حوزهها به ظاهر انقلابی و با ادعای انقلابی و خط امامی بودن تیشه به ریشه ارزشهای بنیادین انقلاب اسلامی میزنند.
◾️ مثل تضعیف مبانی ولایت فقیه و اقتدارزدایی از ولایت فقیه با علم دفاع از مرجعیت و ترویج تفکرات سکولاریستی درون دینی و مثل نفی حکومت دینی با استناد به آیات و روایات و نفی حکومت و میل به حکومت در سیره معصومان.
◾️ تلاش برای سکولاریزه کردن حکومت دینی از راههایی مثل نفی الزام حقوقی به احکام دینی آن هم در حکومت دینی و مثل نفوذ تفکرات سکولاریستی غربی و بروندینی به درون حوزه و مثل فقدان مبنای عقلانی برای دخالت دین در حکومت و مثل استفاده از تجربه غرب در غیر دینی کردن حکومت و مثل تئوریسازی برای اومانیسم و انسانمحوری و لیبرالیسم و آزادیگرایی غربی و تئوری توسعهگرایی و رفاهگرایی غربی.
✍ محمدرضا باقرزاده
#حوزه_علمیه
#روحانیت_اصیل
#نفوذ
#شماره_33
🆔 @farhang_puya
🔆 توکل به خدا
💠 حضرت امام صادق (عليهالسلام):
💢 کسی که کارهای خود را به خدا بسپارد همواره از آسایش و خیر و برکت در زندگی برخوردار است و واگذارنده حقیقی کارها به خدا کسی است که تمام همتش تنها به سوی خدا باشد.
📚 مصباحالشریعه، ص ١٧۵
#حدیث
#شماره_43
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🎞 رسانه و جریانات پستمدرن
🎬 باید اذعان داشت که تمام جریانات دوران پست مدرن، رسانه و ابزار سینمایی ندارند و برخی امکان آن را داشتهاند که ابزارهای رسانهای زیادی را به خدمت در آورند.
🛐 از جمله میتوان به حلقه معنویت گرای سنتگرا و متدینین در دوران پستمدرن اشاره کرد که توانستهاند برخی ابزارهای رسانهای را به خدمت ترویج اندیشههای خود درآورند.
✍ مرحوم محمدحسین فرج نژاد
#شماره_40
#معنویت
#پست_مدرن
🆔 @farhang_puya
⚠️ از قافله عقب نمانید!
💢 اگر ما در این مسیر [اِلـٰهـیٖ] نکوشیم. تنها ضرر کننده خود ما هستیم که تاریخ ثابت کرده است که راه الهی پیش میرود با ما یا بدون ما.
🌿 مَـرْداٰنْ خُـداٰ هوشیارند و اندیشه و عمل به موقع را هرگز رها نمیکنند.
🎙 مرحوم دکتر محمدحسین فرجنژاد
#شماره_21
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
⁉️ ایمان واقعی چیست؟
💠 پیامبر اسلام (صلیالله علیه و آله):
⚡️ ایمان به صرف ادعا و آرزو نیست، بلکه ایمان آن است که خالصانه در جان و دل قرار گیرد و اعمال هم آن را تایید کند.
📚 تحفالعقول، ص ٣٧٠
#حدیث
#شماره_43
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
⚡️ بلاهای تادیبی
🖌 دکتر سیداحمد رهنمایی:
🔹 قسمی از بلاها که به علت عملکرد نادرست بندگان خدا و مسبوق و مستند به ارتکاب گناهان از جانب خداوند نازل میگردد، بلاهای تنبیهی هستند؛ خداوند با نزول این قسم از بلاها به مثابهی عاملیت تادیبی و تنبیهی، طعم آثار گناهان و نافرمانیهای بندگان را به کام آنان میچشاند.
🔸 باشد تا متنبه گردند و دست از فسق و فجور، کفر و نفاق، جرم و گناه بردارند و با تضرع، آه، ناله و زاری به آفریدگار خویش روی آورند و با توبه و انابه به درگاه آن کریم متعال، مسیر سعادت دنیا و آخرت را پیش روی خود هموار سازند.
#معارف
#شماره_43
#بلا
🆔 @farhang_puya
🗽 نسبیگرایی، روح لیبرالیسم
🔰 لیبرالیسم در عرصه سیاسی درباره این است که در اداره یک جامعه چه اصولی باید حاکم باشد، به طوری که لازم باشد همه آنها را رعایت کنند؟
🗳 در اینجا لیبرالیسم به این معنا است که هیچ اصل مسلم و ثابتی وجود ندارد؛ بلکه خود مردم هستند که باید تصمیم بگیرند و چون عملا طوری است که نظر واحدی پیدا نمیشود، باید ناچار دموکراسی به معنای جدید آن، یعنی رای اکثریت را پذیرفت.
⛓ وگرنه در جامعه هیچ اصل دیگری فراتر از خواست و دلخواه مردم وجود ندارد واصل آزادی مطلق است. نقطه مقابل آن را هم فاشیسم و دیکتاتوری میدانند.
🎙 علامه مصباح یزدی
#شماره_36
#سیاست
#لیبرالیسم
🆔 @farhang_puya
👥 سرمایه اجتماعی نهضت امام
🕌 سرمایه اجتماعی عبارت است از جوهـر جامعه، انسجام درونی فرهنگی و اجتماعی جامعه، هنجارها و ارزشهای حاکم برتعاملات فیما بین مردم و نهادها که متناسب با فرهنگ بومی یا ملی هـر جامعهای، به تسهیل و تشدید همگرایی میان افراد و گروههای آن جامعه میانجامد.
💵 سرمایه اجتماعی، برخلاف دیگر سرمایهها، به صورت فیزیکی وجود ندارد، بلکه حاصل تعاملات و هنجارهای گروهی و اجتماعی است و افزایش آن میتواند سبب پایین آمدن جدی سطح هزینههای اداره جامعه و نیز هزینههای عملیاتی سازمانها شود.
✅ حضرت امام به خوبی میدانست تا جامعه متحول نشود و سرمایههای اجتماعی یک انقلاب و نظام اسلامی ایجاد نگردد، سرنوشت نهضت اسلامی ایران نیز؛ مانند بسیاری از نهضتهای سیاسی و اجتماعی دیگر خواهد بود؛ از همینرو طی مبارزهای علمی، اعتقادی و سیاسی پانزده ساله، سرمایههای اجتماعی لازم برای وقوع انقلاب اسلامی و تحقق اهـداف آن را ایجاد نمودند.
✍️ مهدی رشید
#شماره_46
#سرمایه_اجتماعی
#انقلاب_اسلامی
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
⭕️ تقسیمبندی جوامع سامانیافته به تمدنساز و غیر تمدنساز
🖌 محسن مومنی:
💢 جوامع سامانیافته تمدنساز جوامعی هستند که در آنها جهت حرکت جامعه، حاکمیت قانون، ایجاد ساختارها، برنامهریزی و مدیریت جامعه به سمت تحقق جامعه تمدنی است اما جوامع سامانیافته غیر تمدنساز به رغم برخورداری از عناصر سه گانه، برنامهای برای غلبه تمدنی ندارند.
🔰 از آنجایی که مکتب اسلام، مکتبی جامع و کامل است و با توجه به نیازهای انسان و عالم خلقت از سوی خداوند متعال آماده است، سعادت بشریت نیز که همان قرب الهی است بالاترین هدف اسلام است.
✅ واضح است که سعادت انسان هنگامی محقق میشود که جامعه اسلامی، جهت حرکت خود را در جهت رسیدن به تمدن بزرگ اسلامی قرار دهد، در غیر این صورت سعادت بشریت محقق نخواهد شد و مشکلات جوامع که ریشه در نفسانیت و خودخواهی انسانها دارد به پایان نخواهد رسید.
#جامعه
#تمدن_نوین_اسلامی
#شماره_43
🆔 @farhang_puya
🔆 تواضع وسیله عقل است
💠 حضرت امام موسی کاظم (عليهالسلام):
✔️ زراعت در زمین هموار میروید نه بر سنگ سخت و چنین است که #حکمت، در دلهای متواضع جای میگیرد نه در دلهای متکبر. خداوند متعال تواضع را وسیله عقل و تکبر را وسیله جهل قرار داده است.
📚 تحفالعقول، ص ٣٩۶
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya