⚠️ جنگ ابدی میان حق و باطل
✍️ علیرضا فرهادی:
✅ بزرگترین نهضتهای الهی به پرچمداری پیامبران بزرگ شکل گرفته و آنها با دشواریهای طاقتفرسا دعوت حق را انتشار دادهاند.
🔰 این نهضتها هنگامی که به جریان اجتماعی بزرگ و حرکت قابل تکیه تبدیل شدند و از نظر قدرت به ثبات نسبی رسیدند، به تاسیس حکومت و اجرای قوانین الهی پرداختند. اما طرف دیگر این منازعه تاریخی نیز هیچگاه آرام نگرفت.
♨️ جبهه طاغوت هرگاه از مبارزه سخت و جنگ و کشتار ناامید شد، به ظاهر دست تسلیم را بالا برد و در پس خانه به برنامهریزی برای انحراف حرکت شتابان جریان حق پرداخت.
#شماره_24
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
⭕️ تابلوهای انحرافی در پیچهای تاریخی
💢 نتیجه انحراف آلوده به نژادپرستی بعضی از علمای بنی اسرائیل در کینه تاریخی یهودیان نسبت به مسیحیان و مسلمانان دیدهایم. اینگونه انحراف را در جریان دعوت حضرت عیسی_ع نیز میتوانیم مشاهده کنیم:
❌ «پولس» که تحت تاثیر جریان غالب چندخدایی و شرک اروپا قرار گرفته بود، نتوانست در مقابل خدایان اسطورهای روم و یونان مقاومت کند؛ از این رو پیامبر خود را فرزند خدا خواند و توحید مسیحیت را وانهاد تا شرک خلاف عقل تثلیث را گسترش دهد.
🔰 همین انحراف و انشعاب را میتوان در نهضت پیامبری حضرت موسی_ع و حرکت مشرکانه سامری و فتنه گوساله نیز مشاهده کرد.
📝 علیرضا فرهادی
#شماره_24
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
💠 آیتالله میرباقری:
⚡️ «عزم» غیر از «هَوَس» است. هَوَسِ خوبشدن را همه دارند! این، راهگشا نیست. عزمِ بر خوبشدن مهم است.
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
❌ دشمنان انقلاب از هیچ فرصتی برای ضربه زدن به نظام نمیگذرند
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
⭕️ علامه حلّی؛ روش استدلال عقلی
❎ روش استدلال عقل علامه حلّی (ره) در متون دینی و گسترش دادن آنها در جوامع اسلامی حتی در میان شیعیان اخباری نیز مورد مخالفت واقع شد و کار بزرگ او را انحراف در دین و جامعه دانستند.
⚠️ در عصر ما هم بسیاری از افراد نبوغ شیعه را انحراف تلقی میکنند. «ملامحمدامین استرآبادی در كتاب الفوائد المدينة في الرد على من قال بالاجتهاد و التقليد في الأحكام الالهيه به علامه (ره) بسیار تاخته است.»
🔚 مدیریت علمی علامه (ره) باعث انقلاب بزرگ فکری برای مسلمانان و پذیرش تشیع بعد از راهسازی خواجه نصیرالدین (ره) شد. «ایشان بالغ بر نود جلد کتاب پیرامون مسائل کلامی و اسلامی نوشتهاند و شهر حلّه را تبدیل به آشیانه تشیع کردند، در عصر خود چهارصد و چهل مجتهد و مصلح به علم شیعی و تدریس علم به جهان اسلام عرضه کردند.»
✍ مصطفی بیگمحمدی
#تاریخی
#علامه_حلّی
#اخباریون
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
✴️ فقهی که با توجه به زمان و مکان و براساس میراث سلف فقاهت میکند، فقه تکمیل یافته است.
🌐 شناخت قاعدهی زمان و مکان بر اساس آن استنباط و اجتهاد کردن میراثی بود که مرحوم امام خمینی (ره) آن را برای آیندگان به ارمغان گذاشت.
🔶 فقیهی که بیش از نیمی از عمر خودش را در زعامت و مرجعیت حوزههای علمیه در سنگینترین دروس فقهی و اصولی و فلسفی گذارند و همزمان رهبری نظامی را که خود پایهگذار آن بود برعهده داشت بر ضرورت این قواعد تاکید داشت
🔷 و راه برونرفت در مواجهه با دنیای جدید و دائم در پیشرفت را در حل این مسائل نو و مستحدثه از طریق نوآوری در طریق اجتهاد با تکیه بر میراث سلف میدانست.
📝 محمدحسین علیجانزاده روشن
#امامین_انقلاب
#فقه_پیشرفته
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
💠 پیشرفت، عدالت و استقلال، باید زیر پرچم توحید باشد!
🔆 با نگاهی به تاریخ انبیاء و اولیاء الهی است که معنای پیشرفت واقعی توأم با عدالت و استقلال، زیر پرچم توحید و در مسیر تلاش برای تربیت جامعهای دینی و ولایتمدار، فهمیده میشود.
❌ در این نگاه، هرگونه پیشرفتی که خارج از دایرهی توحید و ولایتمداری باشد، نه تنها پیشرفت و تعالی و ترقی نامیده نمیشود، بلکه بنیانهای آن بنا به سنت الهی روزی فرو خواهد ریخت.
⭕️ یادآوری تمدنهای پیشین در قرآن کریم و توصیف قدرت و شرکت برباد رفتهشان، از همین جهت عبرتآموز است. چنین سرنوشتی در انتظار تمامی تمدنها و ملل و حتی کشورهای مسلمانی است که در این روزگار تنها به ساحت حیوانی انسان و نیازهای خاکی او توجه دارند.
📄 شورای سردبیری
#انقلاب_اسلامی
#عدالت_اسلامی
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
💠 عدالت فقهی
🔹 عدالت واقعی و یا نفسالامر همان عدالتی است که در تعریفش گفتیم اعطای حق هر کسی در جای خودش است. این عدالت در فقه تبدیل به قاعده شده است که حیث تقییدیه هم پیدا کرده است و از آن با عنوان «قاعدهٔ العدل و الانصاف» نام میبرند و کاربردش نیز در اشتباهات خارجی است
🔸 یعنی آنجا که اموالی مخلوط شود و تفکیک آن میسور باشد.¹ میتوان گفت عدالت میتواند میزان و معیاری برای فقاهت و استنباط است و تمامی برداشتهای فقهی و فتاوی باید با آن سنجیده شود.
🗃 محمدحسین علیجان زاده روشن؛ مهریزی، مهدی، عدالت به مثابه قاعده فقهی، فصلنامه نقد و نظر، ش۱۰.
#معارف
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
⭕️ دشمن به هر مذهبی که در آن اصالت باشد، حمله میکند!
💢 مهمترین دلیل مقابله دشمن با سیاست اسلامی، وجود حکومت و نظام اسلامی ایران است؛ چرا که به فرموده مقام معظم رهبری: «اگر اسلام یک تفکر سیاسی نداشت، یک انقلاب بر مبنای اسلام انجام نمیگرفت و یک نظام براساس آن به وجود نمیآمد.¹»
⚔ باید توجه داشت که تهاجم فرهنگی دشمن، نه تنها به سوی انقلاب، بلکه به سوی اسلام و - به تعبیر دقیقتر - به سوی مذهب جهتگیری شده است. هجمه به مذهب، به انقلاب ایران محدود نمیشود؛ بلکه دشمن، هر مذهبی را که در آن اصالت باشد، مورد هجمه خود قرار میدهد تا در دیگر ممالک نیز نتواند باعث انقلاب مردمی شود. حتی باورهای عوامانه اسلامی و دینی، اگر مانع نفوذ فرهنگ غرب باشد، مورد تهاجم است، چه رسد به اسلام ناب.
🗃 هادی قطبی؛ کتاب فرهنگ و تهاجم فرهنگی، ص ۶ و ۷
#فرهنگ
#تهاجم_بهسوی_اسلام
#شماره_7
🆔 @farhang_puya
🔰 این مردم هستند که دست توطئهگران را میبندند!
🔄 در طول هریک از چهار دههی انقلاب اسلامی، کشورمان با یک فتنهی بزرگ از پیش طراحی شدهی دشمن روبرو بود؛ اما با حضور به
موقع مردم هوشیار و بصیر در صحنه، تهدید دشمن تبدیل به فرصت
شد.
🔦 بصیرت مردم باعث شد تا زمان دفع فتنهها کوتاه شود، فتنهی
۸۸ تقریبا هشت ماه طول کشید، فتنهی ۹۶ نیز شش روز به طول
انجامید؛ اما مردم فتنهی ۹۸ را در دو روز پاسخ دادند و این برای دشمنان بسیار گران بود که مردم در مدت زمان کوتاهتری به فتنهی آنها
پایان میدهند.
💡 چپاولگران رانده شده از ایران هر روز به بهانهای
سعی در ایجاد فتنه و تضعیف موقعیت نظام اسلامی داشتند و دارند؛
اما حضور مردم در تظاهرات حمایتی از نظام اسلامی و علیه اوباش و
آشوبگران، پاکسازی اساسی واقدام مهمی است که پیام روشنی برای
توطئهگران بینالمللی دارد... .
📝 هادی مجیدی
#سیاست
#سیاست_و_جامعه
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
⭕️ اهمیت حوزههای علمیه
✍️ نشریه فرهنگ پویا #شماره_14:
✅ حوزه علمیه نامی مقدس است که در طول تاریخ با ویژگیهایی از قبیل: دین، تعهد، علم، فرزانگی،جهاد، ارزشها و... پیوند عمیق و وثیق داشته است.
🔰 آشنایی با چگونگی شکلگیری این نهاد علمی-معنوی از جمله مسائلی است که نه تنها انسان را با تاریخ دگرگونی حوزهها آشنا میسازد، بلکه بر اهمیت آن به اعتبار بنیانگذار آن صحه میگذارد.
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
🌐 بردهداری مدرن
🔱 انسانهای متمدن غرب، با دخالت در امور سایر کشورها، به ویژه پس از حوادث ۱۱ سپتامبر، به دنبال تامین امنیت پوشالی برای ملتهایشان، گویا خشونت و تروریسم جهانی را در سرزمینهای نفتخیز جهان یافتهاند.
💢 آنها میخواهند به مردم جهان چنین بقبولانند که به این پیشرفت تکنولوژی و برقراری صلح و امنیت، رابطه متقابلی وجود دارد. لذا کشورهای غیر متمدن و توسعه نیافتهای چون عراق و افغانستان، برای تامین امنیت و صلحشان، نیازمند ناظری از این کشورهایند.
📈 در حالیکه اسناد تاریخی کهن چنین نشان میدهد که خشونت در اقوام اولیه و قبایل بومی که هنوز پایه تمدن به سرزمینشان باز نشده، بسیار ضعیف و کمرنگ تر از زمان کنونی است.
📝 طیّبه محمّدی
#استکبار_ستیزی
#بردهداری_مدرن
#شماره_10
🆔 @farhang_puya
⚡️ گذشت زمانی که ...
🔲 گذشت، زمانی که تقی ارانی سیر ترقی ایران را بدنبال اروپا و آمریکا یک جبر تاریخی میخواند و ملت ایران را با یک مشت افیون یا کهنهپرست و مردهپرست میدانست و یا تقیزاده شعار «یا غربی شویم و یا دست به انتحار بزنیم» را سر میداد.
✔️ یا به عقبتر آ برگردیم که وقتی پدر فکری این دو روشنفکر میگفت «عقل تعطیل، هرچه معلم فرنگ بگوید». اینان خواسته یا ناخواسته قلبشان و نه چشمها را به روی آنچه اسلام از قداست علم و دانش میگفت فراگیری آنرا به هر زن و مرد واجب میدانست، بستند تا مظهر «ختمالله علی قلوبهم» باشند.
📖 نشریه فرهنگ پویا #شماره_14
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
🔰 احیای حکمت عملی رمز تحقق اخلاق و معنویت
🖌 الهام عباسی:
✅ اولین شاخصی که خود متن برای تحقق خود و خصوصا اخلاق و معنویت ارائه میکند، احیای «حکمت عملی» است؛ یعنی مظلومترین و بیمتولیترین دانشی که اتفاقا بیش از هر چیز دیگر میتواند در برنامهی عملی تحقق «گام دوم» را بدست دهد. این نکته پرداخت و تشریح مفصلتری میطلبد که در این مقال نمیگنجد.
🖇 اما آن مقدار که برای فهم امکانهای تحقق اخلاق و معنویت در وضعیت کنونی به کار ما میآید، اجمالا فهم این مهم است که «گام دوم» هرگز به عنوان یک دستورالعمل حکومتی از طرف یک رهبر انقلابی برای تحمیل نظریه یا تشخیص فقهی-کلامی، یا منافع سیاسی-حکومتی نیست.
#انقلاب_اسلامی
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
⭕️ هر چه آدمی را متوقف کند، یک عملیات در جهت شکست اوست
🔹 پای حرکت آدمی، بند نیتهای اوست. چنانچه رسیدن به هدفی را نیت کرده و «بخواهد»، موتور حرکت روشن شده است و نکتهی کلیدی آن که: حرکت و استقامت بر آن، به منزلهی «پیروزی» است.
🔸 با این مقدمه میتوان نتیجه گرفت که هر چه آدمی را متوقف کند، یک عملیات در جهت شکست اوست. برای تحقق تمدن نوین اسلامی، پیروزی و حرکت پیشرونده در عرصههای مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی ضروری است. بررسی جنگ کنونی و وضعیت موجود، فهم این معادله را شفافتر میکند.
🖌 شیلا نیکویی
#جامعه
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
📍 تصرف فضای فکری جامعه
📚 مطالعهی سیر انواع و دورههای جنگ در طول تاریخ و آنچه در زمان حاضر میگذرد نشان میدهد که جنگ کنونی و آینده، دورهای متفاوت از دورههای پیشین است. در جنگ پیشرو آنچه اهمیت دارد، نه صرفا توانایی نظامیست و نه لزوما امکانات مادی.
💠 بلکه پیش از همه، تصرف فضای فکری جامعهی مورد هجوم و عناصر رزمنده است که میتواند پیروزی یا شکست را برای هر دو سوی گسترهی جنگ رقم بزند. در شرح این جریان باید گفت در این کارزار فرهنگی، در اینکه رزمندهای بجنگد و استقامت کند یا نه و نیز چگونه و در کدام جبهه بجنگد، نتیجه و برونداد معادلات ذهنی و دریافتهای او از محیط اطراف است.
🖌 شیلا نیکویی
#جامعه
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #ببینید | تنها راه رسیدن به قرب الهی عبادت خداست
🔻 قسمت اول از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت علامه مصباحیزدی (قدس سره) با موضوع «#محبت_خدا»
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
‼️ میخواهند برای مردم تصورات اشتباه درست کنند!
🔰 یک نقطهی دیگر از عرصههای درگیری، فهم درست واقعیتهای ایران و جهان است. اینکه شما فهم درستی از واقعیتهای کشورتان داشته باشید، به ضرر آنها است؛ با این مخالفند، با این مبارزه میکنند
📽 با چه ابزاری؟ با ابزار بسیار خطرناک رسانه، به خصوص رسانههایی که امروز نوپدید است. با تصویرسازی غلط سعی میکنند افکار ملت ایران را منحرف کنند
❌ هم تصویر غلط دربارهی ایران، هم تصویر غلط دربارهی خودشان، هم تصویر غلط درباره اوضاع منطقه. یکی از تصویرهای غلط آنها این است که وانمود میکنند در موضع قدرتند، در حالی که در موضع قدرت نیستند.
📆 مقام معظم رهبری ۱۳۹۷/۷/۱۲
#استکبار_ستیزی
#دشمنی_غرب
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
🔀 نمایان شدن تضادهای دینی و غربی
⚔ از آنجا که فرهنگ و تمدن غرب با فرهنگ و تمدن اسلامی در سطوح مختلف اعتقادات، ارزش ها و سنت ها تضاد دارد، پیامد غربزدگی، فاصله گرفتن از فرهنگ اسلام در سه سطح اعتقادات، ارزشها و سنت هاست و به دنبال آن، عمل مومنانه و مصنوعات مسلمانان بیارزش و کم قیمت جلوه خواهدکرد، از این رو:
1⃣ رفع قباحت منکرات
2⃣ زوال حرمت امور فطری
3⃣ مباهات به فرنگی مآبی
4⃣ سلطه بر طبیعت انسانی و نابود کردن استعداد های خودی
5⃣ تقلید در سیرت و صورت و شکل و شمایل تحقیر اسلام
6⃣ ضد انسانی خواندن احکام دین و در نهایت
📛 اعلان جنگ با دیانت، پیامدهای رشد غربزدگی بود که مرحله به مرحله در غربزدگان ایران نمایان شد.
🗃 برگرفته از کتاب استحاله نهضت مشروطه، تألیف جواد سلیمانی
#استکبار_ستیزی
#غرب_زدگی
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
23.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #ببینید | بزرگترین عاملی که میتواند انگیزه انسان باشد برای تقرب به خداوند، محبت است
🔻 قسمت دوم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت علامه مصباحیزدی (قدس سره) با موضوع «#محبت_خدا»
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
⭕️ تدوین و تدریس علوم بر اساس مبانی تشیع
⚠️ علامه حلّی علاوه بر حضوری در دربار مغولها به تدوین و تدریس علوم بر اساس مبانی تشیع پرداخت و این برای مخالفان تشیع بسیار گران میآمد.
🔰 ابنخلدون به روش تولید علم علامه ایراد گرفته و میگوید: «بسیاری از متأخرين، دچار انحاء علوم شدند (تحریف) و به این امر حرص میورزند و به نامهای مختلف در هر علم دست به تألیف میزنند.» که منظور او علامه میباشد.
🔚 در زمان خواجه نصیر گفتهاند که نه عالمان توجه به عقل داشتهاند و نه مردم رفتار مستقل از عقل را قبول میکردند.
✍️ مصطفی بیگمحمدی
#تاریخی
#علامه_حلّی
#خواجه_نصیرالدین_طوسی
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
⭕️ محقق کرکی؛ در دو دوره
🔏 یکی از عالمان بزرگ تشیع که توانست نمونه دیگری از مدیریت را با توجه به بنیانهای شیعی به عرصه ظهور بگذارد و چشم جهانیان را خیره کند شهید محقق کرکی (ره) است.
🔸 زندگی این مرد فقیه را میتوان در دو قسمت بررسی کرد: از سال ۸۷۰ که در جبل عامل متولد شد تا سال ۹۱۶ قمری که ده سال از شکلگیری حکومت صفویه در ایران میگذرد.
🔚 از سال ۹۱۶ که وارد حکومت صفویه میشود و منصب شیخالاسلامی را میپذیرد تا سال ۹۴۰ که در نجف به شهادت میرسد.
✍️ مصطفی بیگمحمدی
#تاریخی
#محقق_کرکی
#عالم_شهید
#شماره_26و27
🆔@farhang_puya
💠 محقق کرکی؛ دوره اول زندگی
🔰 دوره اول زندگی محقق کرکی که ابتدا در جبل عامل لبنان، مصر و عراق سپری میشود بیشتر رویکرد علمآموزی دارد که در این دوران خود را به سلاح
علم مسلح میکند.
☑️ وی به اندازهای به مباحث علمی مبادرت میورزد که در زمان حیات و وفات از سمت دوست و دشمن القاب فراوانی به او میدهند مانند: محقق ثانی (محقق اول مباحث شرایعالاسلام است) محقق کرکی، شیخالطائفه، علامه زمان و...
🌐 احاطه علمی ایشان در علوم مختلف به قدری بوده است که تمام علما و فقهای شیعه عصر، تقدم او را بر خویشتن مسلم داشته و شخصیت وی را در علم و عمل ستودهاند.
✍ مصطفی بیگمحمدی
#تاریخی
#محقق_کرکی
#عالم_شهید
#شماره_26و27
🆔@farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #ببینید | بعضیها از فراق خدا آه میکشند!
🔻 قسمت ششم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت علامه مصباحیزدی (قدس سره) با موضوع «#محبت_خدا»
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya