📚برشی از کتاب📚
💥علوم اجتماعی در جهان اسلام
تفاوت علم مدرن با دیگر صور آن، در تجربی و یا غیرتجربی بودن آن نیست، بلکه در نحوه تفسیر و قرائتی است که نسبت به معرفت حسی و تجربی دارد. گزاره هایی که در نگاه دینی و یا در نگاه مدرن با معرفت تجربی و حسی بدست می آیند، مبتنی بر زمینه های معرفتی ای هستند که هویت حسی و تجربی ندارند.
بر خلاف آنچه پوزیتیویست ها گمان می برند، نه علم مدرن بی نیاز از معارف دیگری است که از غیرطریق حس بدست می آیند و نه دیگر علوم و دانش ها خود را فارغ از ابعاد تجربی و حسی می دانند.
علوم اجتماعی در جهان اسلام نیز رویکردها و رشته های مناسب با حوزه فرهنگی و تاریخی خود را داشته است.
تدبیر مُدن و فقه سیاسی دو نمونه از علوم اجتماعی اسلامی هستند که با استفاده از بنیان های معرفتی جامعه در دنیای اسلام شکل گرفته اند.
این علوم را نباید از منظر جامعه شناسی مدرن و با معیارها و ضوابط مربوط به آن در معرض شناخت و ارزیابی قرار داد.
سنجش و داوری بین این علوم با علوم اجتماعی مدرن و یا پسامدرن باید با نظر به بنیان ها و زمینه های مختلف فلسفی و فرهنگی هر یک از آنها انجام شود.
تدبیر مُدن دانشی است که با استفاده از بنیان های معرفتی فلسفه اسلامی ، در حاشیه حکمت مشا ، اشراق، متعالیه شکل گرفت و زمینه های بسط و توسعه آن همچنان وجود دارد.
این دانش هنگامی که با موازین جامعه شناسی پوزیتیویستی سنجیده شود، بسیاری از ظرفیت ها و ابعاد آن نادیده انگاشته شده و غیرعلمی خوانده می شود و هنگامی که با جامعه شناسی تفهمی و یا انتقادی سنجیده شود، بخش دیگری از ظرفیت های آن شناخته می شود.
شناخت کامل این علم هنگامی ممکن است که با نظر به بنیان های متافیزیکی خود بازشناسی شود.
⚡️جهان های اجتماعی ؛ صفحه ۱۰۱
🖋حجت الاسلام دکتر حمید پارسانیا
◀️کانال ایتا
eitaa.com/fatehan
◀️کانال بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
◀️کانال سروش
Sapp.ir/fatehan.net
⚫️امام باقر علیه السلام:
هر چشمے روز قیامت گریان است مگر سه چشم:
چشمی که در راه خدا شب را بیدار بماند
چشمے که از ترس خدا گریان باشد
چشمے که از محرمات خدا بسته باشد.
⇦اصول کافی ج۳ص۱۲۷
◀️کانال ایتا
eitaa.com/fatehan
◀️کانال بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
◀️کانال سروش
Sapp.ir/fatehan.net
عزت نفس و اعتماد به نفس مشاهده پست در اینستاگرام 👇👇👇
https://www.instagram.com/p/B08IdXSnUzX/?igshid=1moh0nqrdx1b9
کار گروهی مقدمه تمدن نوین اسلامی.mp3
2.29M
🎶〰🎶〰🎶〰🎶〰🎶〰🎶
📣#رادیو_فتح
🎶〰🎶〰🎶〰🎶〰🎶
⚫کارگروهی، مقدمه تمدن نوین اسلامی
🎶〰🎶〰🎶〰🎶
💠برپاکردن برج میعاد #تمدن_نوین_اسلامی کار بزرگیست
که لازمه ی آن وجودنسلهای متوالی مومن میباشد، تا با همکاری یکدیگر قرنها این مهم را پیگیری کنند!
✔پس چرا ما نمیتوانیم به اینجا برسیم؟مشکل چیست؟
و وظیفه ما در حال حاضر چیست؟
💥امام زمان میفرمایند:اگر شیعیان ما که خداوندآنان را بر طاعتش موفق گرداند #اجتماع_قلب داشتند،اصلا ظهوربه تاخیر نمی افتاد و سریع محقق میشد!!!
🎤استاد عالم زاده نوری
🎧〰🎧〰🎧〰🎧〰🎧〰🎧
◀️کانال ایتا
eitaa.com/fatehan
◀️کانال بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
◀️کانال سروش
Sapp.ir/fatehan.net
✂️ برشی از کتاب
#افسوس
افسوس که ما ، پیش از آنکه از 👈آلودگی ها پاک شده باشیم بر خویش 👈عطر پاشیده ایم و خویشتن را جز آن که هستیم به دیگران معرفی کرده ایم .
ما به جای آن که《رنگ خدا》را گرفته باشیم ، به خدا رنگ زده ایم . چگونه
می خواهیم دیگران را بسازیم و از اسارت ها رها سازیم ، در حالی که هنوز خویش را نساخته ایم ؟
ما که خود اسیریم ، چگونه سخن از آزاد کردن دیگران می گوییم ؟!
📚 تربیت کودک ، علی صفایی حائری ص 13
◀️کانال ایتا
eitaa.com/fatehan
◀️کانال بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
◀️کانال سروش
Sapp.ir/fatehan.net
🔹🔹🔹🔷💠🔷🔹🔹🔹
🎵#بشنو
🔹🔹🔹💠🔹🔹🔹
📣 #همایش
🔹🔹💠🔹🔹
⚫ مکتب اهل بیت، انسان ساز، تمدن ساز
💠〰💠〰💠〰💠
🔹جامعه پردازی و تمدن سازی حول محور #پرستش است و این پرستش میتواند #الهی یا #غیر_الهی باشد .امام معصوم(علیهالسلام) به عنوان محور پرستش و تأمین کننده نیازهای فردی و اجتماعی است.
🔹 اگر حیات اجتماعی تجلی روح امام(علیهالسلام) باشد، جامعه با همفکری، همدلی و همکاری میتواند نیازهاش را حول محور امام معصوم(علیهالسلام) برطرف کند.
🎧〰🎧〰🎧〰🎧〰🎧
🎤سخنران آیت الله میرباقری
لینک دریافت فایل صوتی📥
🔷 fatehan.net/post/72"
◀️کانال ایتا
eitaa.com/fatehan
◀️کانال بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
◀️کانال سروش
Sapp.ir/fatehan.net
📝〰〰〰〰〰〰〰〰〰📝
📜 #بخوان(مصاحبه)
❓ #پرسش_و_پاسخ_مکتوب
💎 #تحول_در_علوم_انسانی
🎤حجه الاسلام مجتبی مصباح
❓〰❓〰❓〰❓〰❓
❓#پرسش:
🔴 با توجه به دیدگاه های متفاوتی که در زمینه #علوم_انسانی_اسلامی مطرح است ، اولا نحوه مواجهه ما با علوم انسانی غربی چگونه باید باشد ؟ با توجه به اینکه فرمودید این علوم مبتنی بر مبانی ارزش شناسی ، معرفت شناسی و انسان شناسی غلطی است . نحوه مواجهه ما با نتایج این علوم به چه شکل باید باشد ؟ ثانیا با توجه به این دیدگاه های متفاوت پیشنهاد شما برای افرادی که فعال در این زمینه هستند ، چیست؟
📃 #پاسخ
✔دیدگاه های متفاوت شاید به این علت باشد که ما در ابتدای راه هستیم و هنوز در مورد خود این موضوع بحث کافی صورت نگرفته است تا به یک دیدگاه مشترک برسیم . طبیعی هم است در کاری که آزمون و خطا در آن کم صورت گرفته است ، نظریات ، نظرات ابتدایی هست خصوصا در جاهایی که میخواهیم پیشنهاد راهکار بدهیم . البته بخشی از اختلاف نظرها نیز مربوط به این است که دید ما نسبت به علوم انسانی چیست و اینکه آیا اینها قابل اسلامی سازی هست یا نه ؟ که این یک اختلاف مبنایی هست اما اگر پذیرفتیم علوم انسانی متاثر از مبانی اسلامی و غیر اسلامی متفاوت میشود . آن وقت در نحوه اسلامی سازی آن میتوان دقت بیشتری کرد .
✔گاهی برخی از این نظرات ظاهرش اختلاف برانگیز باشد ولی هر کدام در واقع به یک بعدی نظر دارند . مثلا برخی معتقدند علوم انسانی اسلامی علومی هستند که تمام حقیقت را راجع به روابط انسانی با روش های مختلف کشف می کنند . این روش ها می تواند تجربی باشد ، عقلی باشد ، نقلی باشد و اسلامی بودن به معنای این است که با همه روش های صحیح کشف شده باشد . بنابراین ممکن است برخی از علوم انسانی موجود نیز صحیح باشد اما یک نگرش کلی باید به آن اضافه شود و همه اینها باید در خدمت یک هدف متعالیه قرار گیرد. به اینها باید بعنوان مخلوقات الهی نگریسته شود و کجی ها و ناراستی های آن اصلاح و تکمیل شود .
✔ اما چگونه باید این صورت گیرد ؟ اشکالات دقیقا کجاست ؟ در مسائل است ؟ در مبانی است ؟ از کجا باید شروع شود؟ ابتدا از عقل باید شروع شود ؟ از وحی شروع شود؟ از علوم تجربی شروع شود؟ در این خصوص بحث هایی هست و بخاطر این است که کارهای عملی کمتر صورت گرفته است . بنظر می رسد که اینها رفت و برگشت نیاز دارد . یعنی همین که عرض کردم باید از مبانی شروع کنیم ، اینکه کدام مبانی نقش دارد ، نیاز به تحقیقاتی در همان علم دارد و مسائل آن علم . بنابراین اینکه بگوییم از یک روش خاص باید وارد شد و پیش رفت شاید واقع بینانه نباشد . بلکه رفت و برگشتی بین علم و مبانی علم نیاز است. خود روش شناسی تحول در علوم انسانی بحثی مهم و کلیدی در این زمینه است.
🔸#ادامه_دارد...
لینک دریافت فایل مصاحبه:
📥 fatehan.net/post/76
با #فتح همراه باشید:
◀️کانال ایتا
eitaa.com/fatehan
◀️کانال بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
◀️کانال سروش
Sapp.ir/fatehan.net
تهاجم فرهنگی ما به دشمن.mp3
3.07M
🎶〰🎶〰🎶〰🎶〰🎶〰🎶
📣#رادیو_فتح
🎶〰🎶〰🎶〰🎶〰🎶
⚫تهاجم فرهنگی ما به دشمن
🎶〰🎶〰🎶〰🎶
#انقلاب_اسلامی یک تهاجم فرهنگی به دشمن بود و درحال حاضر ایران،پرچم دار اسلام و مسلمین و مستضعفین درجهان است و دستاورهای زیادی از جمله انرژی هسته ای و ...داراست که اگر از این ها عقب نشینی کند و دست بردارد به دیگر ملت های پیرو #انقلاب_اسلامی خیانت کرده است...
🎤استاد رحیم پورازغدی
🎧〰🎧〰🎧〰🎧〰🎧〰🎧
◀️کانال ایتا
eitaa.com/fatehan
◀️کانال بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
◀️کانال سروش
Sapp.ir/fatehan.net
برشی از کتاب📚
آلپورت (1950) تدین را ابتدا به دو نوع تقسیم کرد: تدین درونی و تدین بیرونی.
افرادی که تدین درونی دارند از دین استفاده ابزاری نمیکنند. بلکه به اهداف واقعی دین پایبند هستند. آنان ایمان و عقیدهای درونی و قلبی دارند. برعکس، کسانی که تدین بیرونی دارند، دین را اساساً برای دستیابی به اهداف غیردینی مانند موقعیتهای اجتماعی، اقبال عمومی، شهرت، مقام، احترام، ثروت و امثال آنها میخواهند. در فرهنگ اسلامی، تدین درونی: «اخلاص» و تدین بیرونی: «ریا» خوانده می شود. آلپرت بعدها دسته سومی را هم تشخیص داد که برخی خصوصیات تدین درونی و بیرونی با هم داشتند.
اینها که افرادی بسیار متعصبتر از متدینان درونی بودند، «دینداران حرفهای» نام گرفتند. واقعیت آن است که فقط تدین درونی میتواند سلامتیبخش باشد و نه انواع دیگر تدین.
بنابراین مشاهده سوء رفتارهای اجتماعی یا بیماریهای شدید روانی و شخصیتی در افرادی که خود را شدیداً مذهبی میدانند، نه مسئله عجیبی است و نه میتواند به عنوان نقطه ضعفی برای دین مطرح شود.
#بهداشتروان_و_نقش_دین
#سیدعلی_مرعشی
انتشارات #علمی_و_فرهنگی
صفحه ۹۵.
◀️کانال ایتا
eitaa.com/fatehan
◀️کانال بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
◀️کانال سروش
Sapp.ir/fatehan.net