حوزه علمیه تمدن ساز
یک نمونه از امتداد مباحث فلسفه غرب در هنر را در اینجا ببینید.
شناخت باطن کابالیستی غرب
عرفان شیطانی غرب و امتداد آن در هنر و افتتاحیه شیطانی را در اینجا ببینید.
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 آیا وظیفه فقط اصلاح مدّ ولاالضآلین روستایی هاست؟!!
💢 مسئولین دانشگاهی در شیلی (با ۴۰هزار دانشجو) به ما گفتند: ما حاضریم این دانشگاه را در اختیار شما قرار دهیم که ما را از فرهنگ فاسد آمریکایی نجات دهید!
ما حتی یک نفر هم نداشتیم که به آنجا بفرستیم! ...
💢 حالا آنها را مسلمان نکردیم هیچ؛ به احتمال قوی نسل آینده ما در معرض فسادهای عقیدتی و اخلاقی فراوانی هستند که طلیعهاش که ظاهر شده خیلی خطرناک است ...
_ علامه #مصباح_یزدی ۹۸/۱۱/۱۴
♦️ کانال حوزه تمدنساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 معرفی آثار استاد سیدعلی طباطبایی
🔸 بیان نظرات و اندیشههای علمی حِکمی استاد سید علی طباطبایی در کانال اندیشه حکیمانه: http://eitaa.com/ostadtabatabai
✍ پن: کتاب های استاد طباطبایی در حیطه های مختلف بسیار پرمغز و غنیمتاند. میتوان از این کتب بهرهها بُرد و به تحصیلکردگان هم هدیه داد. برخی از آنها که #ویژه_توصیه_میشوند:
▫️ _ انسان در حال شدن
▫️ _ انسان کامل
▫️ _ شرح موضوعی نهج البلاغه
▫️ _ حضور و مراقبه
▫️ _ تجلی اعظم
#معرفی_کتاب
افراد زیادی تحت ولایت شیطانند، ولی خود را مخلص می پندارند؛
مثلا، ما گاهی کارهای خوبی می کنیم، ولی هنگامی که آن کار را از ما می گیرند و به دیگری می دهند، #نگران_می_شویم.
معلوم می شود ما کار خوبی را می خواهیم که به #ما ارتباط داشته باشد و از ما صادر شود، نه اصل کار خوب را و این، خطر بزرگی است و در این صورت ما #خودخواهیم، نه خیر خواه.
آنگاه در قیامت و هنگام نقادی، ما چون خیر را نمی خواستیم، خیر را به ما نمی دهند و در مقابل، همان خودخواهی را که مطلوب ما بود، به ما می دهند که زمینه
«نار الله الموقدة التی تطلع علی الافئدة»
را فراهم می کند و درون سوزی انسان آغاز می شود.
📚 علامه #جوادی_آملی، تفسیر موضوعی، ج۱۱ (مراحل اخلاق در قرآن)، ص۲۵۸
@Islamicphilosophy_ir
🔎مساله حجاب و استراتژی پنج ضلعی در جنگ ترکیبی
✍علیرضامحمدلو
▫️مقام مسئولی توییت زده که حجاب یک مساله فرهنگی است و ورود دولتی و قضایی اشتباه است. بزرگواری هم گفته که راه حل ماجرا در قضیه موسوم به #کشف_حجاب، ورود مردمی است نه دولتی. اهل دغدغه ای هم اشاره کرده که تا مقتدر نباشیم و احترام به قانون را از دولت و ساختارهای رسمی شروع نکنیم، عنان کار از کف میرود. تحلیلگری هم قضایا را یک برساخت رسانهای و #حادواقعیت خوانده و شیوه مواجهه را نیز بر همین پاشنه و سیاق، تجویز کرده است.
▫️باید اذعان داشت که در #جنگ_ترکیبی حتی مفاهیم بسیط نیز صورت مرکب پیدا میکنند. هویت و حجاب هم بعنوان مفاهیم آوانگارد این #جنگ_هیبریدی بدون شک چنین حکمی خواهند داشت. نکته بعدی اینکه بنطر میرسد وقتی یک مساله، مسری شد و از چارچوب علمی و پارادایم عملیاتی خود جدا گردید، دیگر نگاه های تک سویه رنگ میبازد. شاید در فهم اولیه و اجمالی بتوانیم حجاب را یک نماد و ارزش دانسته و در چارچوب اخلاق و فرهنگ تحلیل کنیم، اما با لنز عینیت و #توجه_انضمامی مبتنی بر #دادهکاوی، تفکیک این مساله فرهنگی از حواشی سیاسی و امنیتی و اجتماعی، جز نظریات تک ساحتی، برونداد دیگری نخواهد داشت.
▫️اساسا #خطای_شناختی و محاسباتی یعنی ندیدن پیچیدگی های مسائل چندضلعی با نتایج و امتدادهای ماتریسی و چندسویه که نادیده گرفتن بخشی از ماجرا، مساوی تحلیل های کاریکاتوری و رفتارهای رادیکال و جدا شدن از دوستان و کج فهمی از نقشه بیگانگان خواهد بود. بعنوان نمونه در ماجرای مسمومیت مدارس، یک مساله هویتی و نماد ایدئولوژیک مثل تحصیل و حجاب دختران، لایه ای امنیتی پیدا می کند یا در اغتشاشات سال گذشته، شعار زن زندگی آزادی، توسط سرویس های جاسوسی بیگانه تغذیه و هدایت میشود.
▫️در واقع نه می شود ضلع هویت بخش و مبانی فرهنگی و معرفتی حجاب و عفاف را نادیده گرفت و نه می توان دادههای ناظر بر نقش #سرویسهای_جاسوسی ۹ کشور بیگانه در حوادث اخیر را فراموش کرد. بگذریم که ترک فعل های ساختاری و بازیگری های منفی و منفعلانه نیز کم اثر نبودند و پازل دشمن را کامل کردند.
🔻اما چه باید کرد؟
1⃣اقتدار فراموش شده: از آنجایی که هویت در جهان عینیت، هم در حدوث و هم در بقا متاثر از قدرت و در سایه اقتدار شکل و صورت مییابد، نمی شود که نقش بیبدیل قانون را ندید و به بهانه فرار از تنش یا یک تجربه تلخ، سیاست را #تماشاگر و شاهد بازاری ترجمه کرد. اگر ساختارها و ادارات دولتی بعلاوه پاساژها و #موقعیتهای_گردشگری و تفریحی، مساله حجاب را بطور هوشمندانه جدی بگیرند و ظرفیت های قانونی تشویق و تنبیه و تعلیق را با اعلام و ابلاغ قبلی و شفاف، فعال کنند، بیحجابی های معدود ولی پرسروصدا میدان جولان و #صحنه_تسری را بطور حداکثری از دست خواهند داد.
2⃣بازیگری فرهنگ: آنچه که از مدل نقش جهان اصفهان هم پیداست، میز گفتگو و همچنین فضاسازی برای تاثیر و تعمیق فرهنگی بسیار اهمیت دارد. در واقع اگر بتوانیم ساز و کارهای جهاد تبیین و کارفرهنگی خلاقانه و موثر را در #موقعیتهای_پرتردد و فضاهایی با ترافیک جمعیتی بالا فراهم کنیم به تدریج در ذهنیت و بافت فرهنگی جامعه به یک #ناخودآگاه_پرررنگتری خواهد انجامید. سرودها و نماهنگ های رونق گرفته نیز فناوری مناسبی بشمار میروند.
3⃣ افکارعمومی و نقش مردم: در امتداد نقش حد و مرزساز قانون و تبیین بازیگری فرهنگ، نقش مردم و افکارعمومی گرهگشاست. برطبق آمار و نظرسنجی های معتبر، عموم مردم ما با حجاب همسازند و معدود مخالفتها و ضعف و زاویهها نیز تا حد زیادی با #تذکرلسانی_ساده ولی گسترده و فاقد تنش، تا حد زیادی قابل جبران است. در حکمرانی مردم سالار بایستی اکثریت موافق را یک فرصت تلقی نمود و بخشی از راه حل دانست.
4⃣ مدیریت رسانه: سیالیت و سرایت بدحجابی جز با رسانه و مجاری مجازی اتفاق نمیافتد. نظارت موثر بر فضای مجازی و کنترل شبکه خانگی مسموم و ضدعفاف از طرفی و #تصویرسازی_غیرکلیشهای، افقگشا، پیشران و قهرمانطور از زن مسلمان محجبه در رسانه های رسمی و ضریب بخشیدن به پروتکلهای مثبت و موثر دولتی و مردمی در مواجهه با بدحجابی می تواند برساختهای رسانهای و #بزرگنماییهای_دلسردکن و قلدریهای کاذب را کنترل و حداقلی نماید.
5⃣ پیوست امنیت: نمی شود ژست فرهنگی گرفت و عوامل و نتایج ضدامنینی مساله حجاب را ندید گرفت. نمی توان به لایه معرفتی حجاب توجه نمود اما از ساحت نمادین و هویت بخش حجاب در ادبیات موافقین و مخالفینش غافل شد. اینکه حجاب را بهانه ای برای عملیات ناامن سازی قرار میدهند، دال بر این است که در هر اقدام فرهنگی و قانونی برای حجاب بایستی پیوست های امنیتی و #مینگذاریهای_مسیر را نیز در نظر گرفت تا اسیر اتفاقات نشویم و خطاهای احتمالی، تمارض ها و شبیهسازیهای هدایت شده و مشکوک، ابتکار عمل را از دست حاکمیت خارج نکنند.
@mirkhalili
علامه #جوادی_آملی:
🔸 برخی از عبارات نهج البلاغه به مراتب از "لا تنقض الیقین بالشک" سنگین تر است.
لاتنقض الیقین بالشک را یک طلبه بعد ۸ سال با استاد استصحاب برایش روشن می شود.
ولی "کل قایم فی سواه معلول" را یک طلبه درس خارج خوان نمی تواند ترجمه کند تا چه رسد به شرح.
🔸 ما درس خوان زیاد داریم ولی عالم ربانی نه. چون درس هایی که می خوانیم مال چه کنیم و چه نکنیم است ولی علومی که در مورد جهان شناسی و انسان شناسی و رابطه انسان با جهان است نمی خوانیم. این ها در #فقه و #اصول نیست این ها در قرآن و نهج البلاغه است.
🔸 موعظه با اخلاق فرق دارد. سخنرانی و موعظه، علم نیست. #اخلاق، علم است علم فلسفی است. اخلاق یعنی عقل نظری را بدانی و مراتب آن و زیرمجموعه آن را بدانی. تجرد روح و نفس و مراتب آن (عقل و وهم و خیال) را اثبات کنی. عقل عملی و زیرمجموعه آن را بدانی. تفاوت عقل نظری (بخش اندیشه و جزم) و عملی عملی (بخش انگیزه و عزم و اراده) را بدانی.
🔸 مومن آبرویش مال خودش نیست. مال خداست. می شود اولیا دم از قاتل فرزند خود بگذرند اما مساله ی آبرو مال خود ما نیست مال خداست و امانت خداست. مومن در مساله آبرو امین الله است. آدم نباید حرفی بزند تا دیگران بخندند. این ذلت است.
امام علی علیه السلام به فرزندش می فرماید: مبادا در جمع کاری کنی یا حرفی بزنی که دیگران بخندند. این کار تو را کوچک می کند.
🌿 فرازهایی از جلسه اخلاق ۱۹ بهمن ۹۶
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
♻️ محاکمه در آمریکا، ول گشتن در ایران! چرا؟
🔰 حمید رسایی: وقتی برخی مسئولین در کنار میز خدمت (!) یک میز تجارت هم به واسطه فرزندان و دامادها و برادران تشکیل دادهاند و از مواهب این #رانت اطلاعات در راستای آن تجارت بهره میبرند، از کجا معلوم که اولویتشان، همان منافع اقتصادی خانوادگیشان نبوده باشد؟!
مردم چه حالی پیدا میکنند وقتی میبینند که در آمریکا ترامپ را محاکمه میکنند ولی برخی مسئولین کشور ما هر بلایی سر اقتصاد و سیاست و فرهنگ بیاورند، باز هم راست راست راه میروند و طلبکار مردم و انقلاب هم میشوند و دستگاه عریض و طویل قوه قضاییه #فقط_نظارهگر است!
همین وضعیت مسکن در زمان ریاست جمهوری #روحانی که ۸ سال رها شد و وزیر مسکن آن، #عباس_آخوندی و وزیر بعدش، مسکن مهر را به تمسخر گرفتند و بعد از گذشت ده سال نتیجه سوء مدیریتهای دولت در بخش مسکن، وضعیت کنونی است که در جامعه شاهدیم. وضعیت اسفناک اجاره بها که هر ساله به صورت تصاعدی در حال افزایش است. قیمت خرید مسکن که نجومی شده و خانهدار شدن برای جوانان و خانوادههای بدون مسکن عملا به یک رؤیای دست نیافتنی تبدیل شده است و در این بیسر و سامانی وضع مسکن جیب دلالان مسکن روز به روز #بزرگتر و پرتر میشود و #خون_مردم_در_شیشه!
چقدر خانوادهها به خاطر مشکل عدم دسترسی به مسکن و حتی عدم توانایی در پرداخت اجاره مسکن، زندگیشان از هم پاشیده و چه معضلاتی که در جامعه ایجاد شده ... آیا کسی نباید جوابگوی این معضلات ایجاد شده باشد؟!
تحریم هست و به سهم خود، تأثیر هم دارد. ولی سؤال این است که چرا در سایه تحریمها و بدخواهی دشمنان انقلاب، برخی آقازادهها و سرمایهداران و افراد دارای نفوذ، #هر_روز_فربهتر میشوند؟!
آیا ما وظیفه نداریم سؤال کنیم و این جماعت را به چالش بکشیم!
@rasaee
#ناظرانِ_تخدیرشده
💢 علنى كردنِ خوبیها
حجت الاسلام محسن قرائتی:
🔸 با اينكه كار خير هر چه مخفى تر باشد، پاداش آن بيشتر است، ولى گاهى بايد براى رضاى خدا كارهاى خير را علنى كرد؛ البته حساب تظاهر به خوبیها براى خدا، از ريا و خودنمايى جداست. اگر مىبينيم گناه علنى كيفر بيشترى دارد، براى آن است كه جامعه را براى فساد آماده مىكند.
اگر مىبينيم كه نماز جماعت و تظاهر به خير اجر بيشترى دارد، به خاطر همين زمينه سازی هاست.
روزه گرفتن در ماه رمضان از غير ماه رمضان آسانتر است و اين به خاطر فضايى است كه در ماه رمضان به وجود مىآيد. در قرآن از ما نورهاى دسته جمعى كه ارتش اسلام انجام مىدهد، و از اين طريق دشمن را مرعوب مىكند، با تظاهر قدرت، ارعاب دشمن مىكند، به عمل صالح تعبير شده است (ر.ک: توبه/۱۲۰).
🔸 اكنون كه افراد فاسد، گناه خود را علنى انجام مىدهند، چرا اهل ايمان كارهاى خود را مخفى مىكنند؟ زنان بىحجاب خود را در خيابانها به نمايش مىگذارند؛ اما زنان با حجاب در مساجد بزرگ كنار خيابان، پشت ديوارهاى ضخيم و دور از چشم مردم به عبادت مىايستند. بايد خوبیها در معرض ديد قرار گيرد تا فضاى جامعه، فضاى معروف شود.
📗 محسن قرائتی، امر به معروف و نهی از منکر ، ص۲۳۶
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
@Islamicphilosophy_ir
در ادامه ارتباط علمی با طلبه ایرانی؛
💢 روایت نبوی روی تیشرت اندیشمند غربی
▫️به نقل از حساب توئیتری میثم غلامی، یکی از طلاب فرهیخته در حال ترجمه کتاب دین و اخلاق (Ethics and Religion) اثر هَری گِنسلِر (Harry J. Gensler) می باشد و گنسلر به پاس قدردانی از این طلبه ایرانی، این روایت را روی تیشرت چاپ کرده و پوشیده و عکسش را برای او فرستاده است!
🔸 گفتنی است هری جی گنسلر (متولد 1945) استاد فلسفه دانشگاه اسكرانتون است؛ وی نویسنده کتاب های منطق: تحلیل و ارزیابی استدلال ها (1989) ، منطق نمادین: سیستم های کلاسیک و پیشرفته (1990)، اخلاق رسمی (1996) و درآمدی بر #فلسفه_اخلاق معاصر است.