فکرت
#مهدویت | #نشست 🔰 نشست علمی ، نقش و جایگاه اماکن و ازمنه مهدوی در بستر سازی ظهور 👤با حضور اساتید
نشست علمی نقش و جایگاه اماکن و ازمنه مهدوی در بستر سازی ظهور.mp3
41.94M
#صوت_نشست| #نشست_علمی
✅ نقش و جایگاه اماکن و ازمنه مهدوی در بستر سازی ظهور
📅زمان: سه شنبه ۱۴۰۱/۱۲/۱۶
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔘#یادداشت | #اختصاصی
✅ آغاز قانونمداری و نظم اجتماعی
🖋مریم اسماعیلی پرزان، دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی
▪️انسان در جایگاه موجود اجتماعی، به این حقیقت اذعان دارد که برای نگاهداری خود و اجتماع پیرامونش، لازم است قواعدی بر روابط شخصی او حکومت کند تا از طریق آن، نظم اجتماعی تحقق پیدا کند.
▪️نداشتن تعاملات اجتماعی صحیح با دیگران، مقاومت در برابر هنجارهای اجتماعی، داشتن جامعه گرایی مشروط و استفاده ابزاری از انسانها، بیتفاوتی نسبت به واقعیتها و پدیدههای اجتماعی، ویژگی خانوادههای جامعهگریز به شمار میرود.
▪️یکی از اولین و مهمترین نهاد اجتماعی، نهاد خانواده است که بدون تردید، نقش بسیار مؤثری در قانونمداری، حمایت از قانون و هنجارهای اجتماعی افراد جامعه دارد.
🖇 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
کرسی ترویجی اسلام ومفهوم شرافت انسانی.mp3
50.41M
#صوت_نشست
🔰کرسی ترویجی اسلام ومفهوم شرافت انسانی
🎙ارائه دهنده : پرفسور محمد لگنهاوزن
📒ناقد : دکتر سید صادق حقیقت
📅زمان : شنبه ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۱
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
در میزگرد روزنامه فرهیختگان مطرح و بررسی شد؛
✅ آیا جامعه ایرانی در سال 1401 دیندارتر شده است؟
▪️ جبار رحمانی با اشاره به این که برخلاف برخی تحلیل ها، دادههای موجود نشان نمیدهد که در جامعه ایرانی دین امری خنثی باشد، ابراز می دارد: «یک سطح از تجلی دین را داریم که آدمهای ما و گروهها و اقشار مختلف آن را در زیست روزمره خود تجربه میکنند. مناسبتها، باورها و عقاید خود را دارند و برحسب آنها شروع به معنابخشی به زندگی میکنند.
▪️صبوریان نیز با اشاره به این که اگر روی تعریفی از دین به توافق نرسیم امکان سنجش دینداری نداریم، اظهار می دارد: به عقیده من بهعنوان یک ناظر لااقل تا یکی دو سال دیگر نمیتوان در این مورد حرفی زد. باید نتایج پیمایشها بیرون بیاید و اینها را با قبلیها مقایسه کنیم.»
▪️ رحمانی نیز در ادامه بحث خود می گوید: «اگر بخواهیم سراغ پیمایشهای دینداری برویم، آنها نشان میدهند جامعه ایرانی دیندار است. طبق همان قواعد و گویههایی که از دل شریعت آمده است ما بهعنوان اصحاب علوم اجتماعی آنچه را در جامعه بهعنوان دین خوانده میشود، دین میگیریم. اینکه اصحاب الهیات آن را قبول دارد یا ندارند، این مناقشه الهیاتی است و آن را کنار میگذاریم.»
🖇متن کامل گزارش در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔘#یادداشت | #اختصاصی
✅ ستمی به نام «برابری جنسیتی»
🖋مخدره چمنخواه، کارشناس مدیریت خانواده
▪️فمینیسم برای جلوه کردن و پرچم دادن به جنبش خود به لباسهای لیبرالیسم، مارکسیسم، سوسیالیسم، پسا مدرنیته و پسا ساختارگرایی در آمد تا ذیل این تفکرات اومانیستی(انسان محوری) دم از حقوق زنان و برابری دوجنس بزند.
▪️فمنیستها قدرت را مفهومی انسانمحور میدانند و برای آن اصالت ذاتی قائل هستند، اما بازخوانی اسلام از قدرت، معطوف به هدف الهی و توجه به وحی در شئون اجتماعی است.
▪️موضوع قدرت و توزیع عادلانۀ آن میان زن و مرد، از موضوعات مهم و مناقشهبرانگیز در عصر حاضر به حساب میآید و توجه بسیاری از نظریهپردازان را بهسوی خود جلب کرده است.
🖇 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
8.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #محفل
✅ تأثیر «پیامهای فطری» در رسانه
🎙حجتالاسلام دکتر حمید پارسانیا
▪️در روایت آمده است که اگر شما معالم ما اهل بیت را بیان کنید مردم استقبال میکنند. پس یعنی باید مستقیماً روایات را بخوانیم و نیاز نیست اقدام دیگری کنیم؟ مردم براساس فطرتشان حرف ما را میپذیرند، چرا دنبال این باشیم که با روشهای مختلف منظورمان را به مخاطب منتقل کنیم؟
▪️روایت داریم که نکلم الناس علی قدر عقولهم؛ یعنی با مردم به اندازهی فهمشان صحبت کنید. خود ائمه گاهی وقتی در حال بحث بودند و شخصی وارد میشد بحث را ادامه نمیدادند. اگر میشنویم که ائمه تقیه میکردند منظور صرفاً تقیهی سیاسی و تقیهی خوف نیست؛ بلکه بخشی از آنها تقیهی معرفتی بوده است. در هر علم و رشتهای اگر مخاطب ظرفیت و توان پذیرش مطلب را نداشت نباید بحث را ادامه داد وگرنه نه تنها مطلب را درک و فهم نمیکند؛ بلکه باعث تخریب و کجفهمی آن مطلب خواهد شد.
📺 تماشای فایل با کیفیت در:
🖇آپـــارات | 🖇یـوتـیـوب
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️ @Fekrat_Net
اندیشه سیدجواد طباطبایی در بوته نقد حوزویان؛
✅ «ایرانشهر» ادبیات انقلاب اسلامی و شیعی را نفهیمد / طباطبایی متأثر از فلسفه هگلی بود
▪️حجت الاسلام آقاجانلو: همه میدانیم جدل و خطابه معمولاً مشتری دارد و عامل جاذبه است؛ اما به نظر بنده آقای طباطبایی با وزانت علمی که داشته به علت بیمبنایی و بیروشی، مباحثش در سطح متوسطی قرار می گیرد.
▪️دکتر رستمی کیا: به نظرم آقای طباطبایی حتی ساختارگرا هم به شمار نمیرود، چون نوع صورتبندی و مفصل بندی از دال مرکزی مباحث باعث شده که ساختار منضبطی هم از ایران و اسلام در آثارشان نبینیم و چه خوب است که حوزویان به این منظر به طور جدی توجه کرده و ورود یابند.
▪️حجت الاسلام اسدپور: ادبیات و نوع تفکر آقای طباطبایی متأثر از فلسفه هگلی است؛ از این رو نگاه او به اندیشه یک نگاه متجددانه و مدرن است و نمی تواند با اندیشه با رویکرد سنتی ارتباط مناسبی برقرار کند. مرحوم آقای طباطبایی از کسانی است که یکی از انتقاداتش به روشنفکران این بود که شما برج عاج نشین هستید، اما به نظر می رسد که تحلیلهای اخیر خود ایشان نشان داد که او نیز روی همان برج عاجی قرار دارد که روشنفکران با همان فاصله از جامعه نشسته اند و به همین خاطر نتوانست با ادبیات انقلاب اسلامی و فرهنگ شیعی ایرانی ارتباط لازم را برقرار کند و با این مباحث بیگانه است.
🖇 مطالعه گزارش در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
مدرسه انقلاب اسلامی 07 انقلاب اسلامی و اسلام گرایان معاصر در جهان عرب.mp3
40.08M
#صوت_نشست
🔰 انقلاب اسلامی و اسلام گرایان معاصر در جهان عرب
🎙ارائه دهنده : دکتر مختار شیخ حسینی
◾️هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📒ناقد : دکتر رسول نوروزی فیروز
◾️هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📅زمان: چهار شنبه ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️ @Fekrat_Net
47.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ اسلام پژوهی غربی!
🔶مطالعه و پژوهش درباره اسلام، قدمتی طولانی دارد و اسلام، از دیرباز مورد توجه بسیاری از خاورشناسان و اسلام شناسان بوده است.
🔷امروزه نیز اسلام شناسی از چنان اهمیتی برخوردار است که نمیتوان آن را در مرزهای جغرافیایی، زبانی و عقیدتی محصور کرد و محققان را از پژوهش درباره متون مقدس آن و عقاید و اعمال مسلمانان بازداشت.
▪️اما به واقع، غرب چگونه اسلام را مطالعه کرده و درباره آن چه می گوید؟
🖇 @canoon_org
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔻چهارشنبهسوری به روایت استاد مطهری:
اصرار بر تداوم خرافۀ مشرکانه و احمقانه
۱. متأسّفانه پارهای «خرافات»، هم اکنون در میان برخی ایرانیان وجود دارد؛ از جمله پریدن از روی آتش در چهارشنبۀ آخر سال که از بقایای ماقبل اسلام است. و این وظیفۀ اسلامی است که با مقیاسهای اصولی اسلام، عقاید پاک و خالص اسلامی را از کدورت «اندیشههای جاهلی»، همیشه دور نگاه داریم.(مرتضی مطهری، خدمات متقابل اسلام و ایران، ص۱۱۰).
۲. همین ایرانیهای خودمان برای اینکه «سنّتهای ایرانی» و به قول خودشان «فرهنگ ایرانی» را بخواهند زنده کنند، کوشش میکنند کارهایی را که از اوّل، «خرافۀ محض» بوده است زنده کنند؛ چون فکر میکنند که «ملّیّت ایرانی» را بدون اینها نمیتوان نگه داشت. در مورد آتش شب «چهارشنبۀ آخر سال» - که نمونهای از «آتشپرستیها»ی قدیم است که نهتنها چیز خوبی نیست بلکه خیلی چیز بدی هم هست - میگویند فقط برای اینکه به قول اینها فرهنگ را (این فرهنگ، معنایش علم و فلسفه نیست بلکه به معنی سنّت است) باید زنده نگه داشت. ولی همین آقایان وقتی که پای تاریخ به میان میآید میگویند حالا چه فرق دارد که ما مبدأ تاریخ را مبدأ مسیحی بگیریم یا مبدأ اسلامی؟(مرتضی مطهری، آشنایی با قرآن، ج۷، ص۸۵).
۳. واقعاً عجیب است: چهارشنبۀ آخر سال شمسی که میشود حتّی در محیطهای عالیِ فرهنگی ما آتش روشن میکنند، از روی آتش میپرند، میگویند: «سرخی تو از من، زردی من از تو». من نمیدانم ما چقدر میخواهیم اصرار روی «حماقتهای خودمان» داشته باشیم؟!(مرتضی مطهری، پانزده گفتار، ص۱۵۱).
۴. آتش روشنکردن، شعار «آتشپرستان» است. از روی آتش پریدن در چهارشنبۀ آخر سال در اسلام، «بوی کفر» میدهد. «سرخی تو از من، زردی من از تو» در اسلام، «شرک» و «کفر» است. اینها شعار گبرها و آتشپرستهاست. اسلام برای مبارزهکردن با اینها آمده. اسلام، دین لا اله الّا الله است.(مرتضی مطهری، پانزده گفتار، ص۱۹۲).
۵. قرآن فقط «عقلگرایی» را تأیید میکند؛ میگوید هر سنّت قدیمی را پیرویکردن به دلیل این که «گذشتگان» ما چنین میکردهاند، «نیاکان» ما اینچنین بودهاند و ما باید راه نیاکان خودمان را برویم، این محکوم است، چرا؟ میگوید ممکن است نیاکانتان اشتباه کرده باشند، ممکن است نیاکانتان «عقل» و «شعور» نداشته باشند. اینکه دلیل نمیشود؛ نیاکان ما در گذشته چنین میکردهاند ما هم چنین میکنیم! چهارشنبۀ آخر سال شمسی میشود؛ بسیاری از خانوادهها ـ که باید بگوییم خانوادههای نادان ـ آتشی و هیزمی روشن میکنند، بعد آدمهای سُر و مُر و گنده با یک هیکلهای چنینوچنان از روی آتش میپرند و میگویند: ای آتش! «زردی من از تو، سرخی تو از من»! این چقدر «حماقت» است! خب چرا چنین میکنید؟ این یک سنّتی است مال ما مردم، از قدیم پدران ما چنین میکردند. قرآن میگوید: أوَ لَوْ کانَ آباؤُهُمْ لایعْقِلونَ شَیئآ (بقره: ۱۷۰). اگر هم پدران گذشتهتان چنین کاری میکردند، شما وقتی میبینید یک «کار احمقانه» است و دلیل «نادانی» پدران شماست روی آن را بپوشانید؛ چرا این «سند حماقت» را سال به سال تجدید میکنید؟! این فقط یک «سند حماقت» است که کوشش میکنید آن را همیشه زنده نگه دارید و در واقع بگویید: ماییم که چنین «پدر و مادرهای احمقی» داشتهایم.(مرتضی مطهری، خدا در زندگی انسان، ص۹۱-۹۲).
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔍#رصد_اندیشه | حجت الاسلام علی مصباح یزدی در گفتگو با مهر:
✅ عدم بحث تفصیلی غرب در فلسفه علوم انسانی، آنها را دچار مغالطات کرد
▪️ما فلسفههای مضاف را مقدمه اسلامی سازی علوم انسانی میدانیم نه خود اسلامی سازی. اگر کسی ادعا بکند که صرفاً فلسفههای مضاف کافی هستند و اگر کسی فلسفههای مضاف را حل کرد اسلامی سازی علوم انسانی انجام شده و تمام شده این اشکال وارد بود که نه چنین چیزی نیست و مثلاً بخش نقلی آن هنوز مانده که بخش عمده کار هست، درحالیکه ما چنین ادعایی نداریم ما حتی خود حل مسائل فلسفههای مضاف را هم بخشی از اسلامیسازی نمیدانیم، این را مقدمه اسلامیسازی میدانیم آن هم مقدمه لازم نه مقدمه کافی.
▪️بنابراین ما به فلسفههای مضاف به عنوان یک کار مقدماتی که چاره از آن نیست در کنار بقیه مقدماتی که لازم هست برای اینکه بعد از آن اسلامی سازی را انجام بدهیم نگاه میکنیم. فلسفههای مضاف مقدمه علوم انسانی اسلامی هستند نه کل تحول در علوم انسانی و نه بخشی از علوم انسانی اسلامی لذا اکتفاء به روش عقلی در فلسفههای مضاف مستلزم محرومیت از پرداختن به نقل در خود علوم انسانی نخواهد بود.
🖇مطالعه کامل گفتوگو در سایت مهر
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
فکرت
دومین محفل گفتوگومحور فکرت با عنوان: ✅ پرسش و پاسخ 💠 مهمان ویژه: حجتالاسلام استاد حمید پارسان
✅ عناوین مهم سخنان استاد پارسانیا در محفل دوم فکرت
1️⃣ اگر میشنویم که ائمه طاهرین(ع) تقیه میکردند، منظور صرفاً تقیهی سیاسی و تقیهی خوف نیست؛ بلکه بخشی از آنها تقیهی معرفتی بوده است.
2️⃣ خود انقلاب اسلامی برای رفع یک انسداد ایجاد شد و الا اگر مسیر باز بود نیازی به انقلاب نبود؛ بلکه انقلاب آمد که چیزی را بشکند. انقلاب ساختاری سیاسی را در هم ریخت.
3️⃣انقلاب اسلامی این نبود که عدهای قدرت نظامی داشته باشند؛ بلکه عدهای قدرت معرفتی و فرهنگی داشتند و این، یک قدرت سیاسی تولید کرد.
4️⃣ وقتی این علوم (تجربی) وارد میشد پابهپای آن روح و جان فلسفی و معرفتی آنها هم وارد میشد. وقتیکه علوم مدرن، سلطان حوزههای کاربردی و روزمرهی ما بودند؛ مانند پزشکی. چارهای جز پذیرش نبود.
5️⃣ ما باید به نحوی این نظام را شناسایی میکردیم و یک تعامل جدی گفتوگو بین معرفت فرهنگی و تاریخی خودمان با معرفت وارداتی انجام میدادیم.
6️⃣ ما تعامل پیچیدهای برای فهم عاملیت مدرن نیاز داشتیم.
7️⃣ما چهل سال است که با انسدادها مواجه هستیم. اصلاً انقلاب آمد تا انسدادها را بردارد و الا اصلاً حرکت انقلابی لازم نبود. دائماً این رفع انسداد در صورتهای مختلفی وجود دارد
8️⃣ شورای انقلاب فرهنگی یک مجموعهی سیاستگذارانه است. اگر هم عملیاتی انجام میدهد نوعی عملیات قراردادی از سنخ سیاستگذاری است؛ یعنی مستقیماً و اولاً و بالذات در خط هیچکدام از این قوای سهگانه نیست؛
9️⃣ سند مربوط به نظام علمی کشور که نقشهی علمی ایران را نشان میدهد، شکل گرفته و ستاد مربوط به آن بهوجود آمده است؛ اما در ذیل این سند ابتدا که کار شد، علوم انسانی هم قرار گرفت.
🔟 چالش در حوزهی علوم انسانی چیزی نیست که بتواند(در کشور) به سرعت به سوی اجماع برود.
0️⃣1️⃣من در دانشکدهی فنی درسی داشتم. به دانشجویان دانشکدهی فنی گفتم نشست آقای نقیب العطّاس کلاس ما است. همه با هم در سخنرانی ایشان شرکت کردیم.
1️⃣1️⃣نقیب العطّاس در تحلیل اینکه چطور مالیاییها مسلمان شدند گفت: مسلمانان توانستند از طریق ارتباطات تجاری، تعدادی از مفاهیم پایهی فرهنگی را به فرهنگ مالیایی منتقل و مستقر کردند و همین موضوع کافی بود برای اینکه فرهنگ اسلامی در جامعهی مالیایی گسترش پیدا کند.
📥 متن کامل گزارش در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net