فریادهای_شهیدمطهری_درباره_فلسطین.mp3
4.87M
🔊 #فایل_صوتی
🔰گزیده سخنرانی #شهید_مطهری
♦️نطق تاریخی استاد مطهری در دفاع از مظلومیت مردم فلسطین
☀️(عاشورای ۱۳۴۸ شمسی)
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
داستان ملاصدرا و اخباریها.mp3
428K
🔊 #فایل_صوتی
🔰گزیده سخنرانی #شهید_مطهری
♦️داستان پاسخ جالب #ملاصدرا به #اخباری_ها
📚شناخت از نظر قرآن، ص۴۵
☀️منتشر شده در اردیبهشت ۹۶
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
اشتباه جهان امروز.mp3
1.9M
🔊 #فایل_صوتی
🔰گزیده سخنرانی #شهید_مطهری
♦️تناقض و اشتباه جهان امروز در سر دادن شعار آزادی؛ کارنامه اسلام در زمینه آزادیخواهی
📚پانزده گفتار، ص۸۵ -۹۱
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
رویگردانی از دین.mp3
2.14M
🔊 #فایل_صوتی
🔰گزیده سخنرانی #شهید_مطهری
🔷پاسخ به پرسش معروف:
♦️اگر دین فطری بشر است پس چرا گروه زیادی از مردم دیندار نیستند؟
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
من انسانی و من حیوانی.mp3
859K
🔊 #فایل_صوتی
گزیده سخنرانی #شهید_مطهری
♦️من انسانی و من حیوانی از دیدگاه شهید مطهری
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
📍 #یادداشت
♦️اسرائیلیات #سینمایی
🔸ماجرای پرداختن به مسأله #فلسطین چه از منظر حمایت از ملت مظلوم فلسطین و چه از منظر قرار گرفتن در پازل حمایت از سیاست کثیف اسرائیلی- آمریکایی «معامله قرن»، نشاندهنده جدیتر شدن این مسأله به عنوان یک دغدغه در میان هنرمندان جهان عرب است، البته بسیاری از این آثار که در بعد بینالمللی نیز مورد توجه قرار گرفتند، آثاری در راستای حمایت از همان طرح عادیسازی روابط با #اسرائیل بودند و قالب آنها نیز نه یک #سریال تلویزیونی، بلکه #فیلم_سینمایی بود.
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
📍 #یادداشت
♦️اسرائیلیات #سینمایی
🔸سریالهای «النهایه» تولید مصر و «امهارون» محصول عربستان با فضایی متفاوت، درباره آینده #اسرائیل در حال پخش هستند.
🔸چند روز پیش خبری جالب روی خروجی رسانهها قرار گرفت؛ خبری که از واکنش و اعتراض شدید صهیونیستها نسبت به پخش یک سریال مصری پرمخاطب خبر میداد؛ سریالی که در آن زوال و نابودی #رژیم_صهیونیستی پیشبینی شده بود و واکنش تند وزارت خارجه رژیم صهیونیستی را به دنبال داشت.
🔸بر اساس آنچه رسانههای عربی منتشر کردند، سریال «النهایه» یا همان «پایان» درباره زندگی مهندسی در سال ۲۰۲۱ است که تلاش دارد در برابر کنترل تکنولوژی بر زندگی بشریت مقاومت کند اما تلاشهای وی، او را به سمت رویاروییهای خطرناک بویژه ظهور یک ربات میکشاند.
🔸در این سریال زوال و نابودی رژیم صهیونیستی و وقوع جنگی به نام #جنگ «آزادسازی شهر قدس» پیشبینی شده است.
🔸البته با توجه به اینکه هنوز قسمتهای ابتدایی این سریال پخش شده و از ادامه محتوای آن اطلاعات کاملی وجود ندارد، نمیتوان به طور دقیق درباره اینکه آیا این سریال در نهایت و در جمعبندی خود اثری علیه اسرائیل خواهد بود یا نه، اظهار نظر کرد بویژه اینکه در کنار اعتراض وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به پخش قسمت اول این سریال، «تامر الشهاوی» یکی از نمایندگان و افسر جنگی سابق #سازمان_اطلاعات و عضو کمیسیون دفاع و امنیت ملی مصر، مخالفت خود را با بیانیه وزارت خارجه رژیم صهیونیستی درباره سریال مصری «النهایه» اعلام کرده است.
🔸اما با این همه نفس پرداختن به این موضوع از سوی گروهی از هنرمندان مصری آن هم در شرایطی که دولتمردان این کشور در این مدت اخیر روابط نزدیکتری با رژیم صهیونیستی داشتند، اتفاقی قابل تامل است.
✍🏻نویسنده؛ احسان سالمی
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐 http://fekrat.net/?p=883
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
📍 #اختصاصی
♦️تحولات اجتماعی دوره #کورنا و حیات خانگی
🔹با طولانی شدن دوره مقابله با کرونا، گفتمان «در خانه میمانیم» همه عرصه های زندگی بشر را متحول کرده است بنابراین برای توضیح تمرکز روابط اجتماعی در خانه، مفهوم «حیات خانگی» را صورت بندی کردیم.
🔹حیات خانگی، خانواده را به عنوان دارایی دوره کرونا به عنوان ارزش در نظر میگیرد.
🔹در حیات خانگی زنان سهم بیشتری از قدرت خانه را دارا میباشند و در عین حال، مادری به معلمی توسعه مییابد و وظایف زن در خانه افزایش مییابد.
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
📍 #اختصاصی
♦️تحولات اجتماعی دوره #کورنا و حیات خانگی
🔹با گسترش و تداوم دوره اپیدمی بیماری کورنا، مطالعه تحولات اجتماعی پدیدآمده بر اثر سبک زندگی مبتنی بر مقابله با کرونا ضروریست.
🔹مفاهیم اجتماعی بر اثر تغییرات پدید آمده نیاز به باز تعریف دارند. هسته مرکزی تحولات کرونایی، ناشی از گفتمان، «درخانه میمانیم» است.
🔹در خانه میمانیم؛ اصلی ترین دستورالعمل برای مقابله با کروناست.
🔹در خانه میمانیم؛ یک ایدئولوژیست که همه روابط و مناسبات اجتماعی را حول خود تغییر میدهد.
🔹در خانه میمانیم به دلیل پشتیبانی از ارزش «حفظ حیات»، مناسک دینی را هم تعطیل، تغییر و بازسازی میکند.
🔹حفظ حیات؛ آن نقطه انتهایی مشروعیتزا در شبکه رابطه ای قدرت است. اسلام از آن دسته ادیانی است که حفظ حیات در صدر ارزش های آن در کنار توحید جای دارد.
🔹حال که «در خانه می مانیم» این چنین اهمیتی دارد، مفهوم «حیات خانگی» را برای توضیح روابط و زندگی اجتماعی که حول محور «خانه» شکل میگیرد، صورتبندی میکنم.
🔹حیات خانگی، نحوهای از زندگی اجتماعی است که افراد در محیط خانه و با تاکید بر مرزهایی که مفهوم «خانواده» ایجاد میکند در زمان طولانیتر از گذشته، زندگی میکنند.
🔹آنچه مرزهای این واحدهای اجتماعی را از هم جدا میکند، خانواده است. خانه به تنهایی نمی تواند این واحدها را از هم جدا کند.
🔹خانواده بر اساس مناسبات اقتصادی، عاطفی و خونی با «پیوندهای قوی» میان اعضای آن شکل میگیرد.
🔹حیات خانگی مفهومی است که جمع شدن همه اعضای خانواده در زمان طولانی را برای حفظ امنیت در مقابل بیماری های مسری توضیح میدهد.
🔶آموزش و تحصیل:
🔹آموزش و تحصیل هر چند تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است ولی در دوره کورنا به ناچار حضور در مدرسه و تحمل نظم مدرسه یا دانشگاه یا هر محیط آموزشی فیزیکی، در مکان خاص آموزش و حضوری برچیده میشود.
🔹بنابراین ارتباطات با همسالان و تحمل نظم آموزشی از میان میرود و گونه دیگر مبتنی بر آموزش غیر حضوری یا مبتنی بر فضای مجازی تجربه میشود.
🔹در واقع یک نهاد جامعه پذیری از میان می رود و خانواده یگانه محیط حضوری جامعه پذیری خواهد بود.
🔹با این حال باید بررسی شود که فضای مجازی چگونه میتواند جامعه پذیری حیات خانگی کودکان را سامان دهد؟
🔹در حیات خانگی، مادران نقش معلم و گاه واسط معلم را برای دانش آموز ایفاء میکنند، بنابراین مفهوم «مادری» به معلمی توسعه مییابد، مادرانی که دارای فرزندان بیشتری باشند عملا اغلبِ وقت خود را به آموزش تحصیلی کودکانشان سپری خواهند کرد و براساس آموزش مجازی «زمان» آموزش متغیر و تقریبا در همه طول شبانه روز تداوم مییابد.
🔹مساله محدودیت تعداد وسایل ارتباطی برای همه اعضای خانواده تنظیمات و مقررات دیگری را برای دسترسی ایجاد میکند و مسائل مرتبط با نابرابری درون خانواده را نیازمند بازتعریف میکند.
🔹در موضوع دسترسی به وسایل ارتباطی و فقدان دسترسی برخی خانوادهها و یا فقدان سواد دیجیتال و رسانهای آنها، مساله «نابرابری آموزشی» را بسیار با اهمیت میکند که نیازمند حمایت و مداخله سیاست گذارن اجتماعی است.
✍🏻نویسنده؛ محمدرضا زهرائی (دانشجوی دکتری جامعه شناسی–مسائل اجتماعی)
🔻متن کامل در لینک زیر:
🌐 http://fekrat.net/?p=888
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
📍 #یادداشت
♦️نواندیشی و چالشهای زمانه #مطهری
1⃣ جریانهای نواندیشی دینی سده اخیر در ایران، همواره با دوگونه چالشهای نظری بحثبرانگیز روبهرو بودهاند.
🔹اول؛ چالشهای روششناختی
🔹دوم؛چالشهای معرفتشناختی
🔹این سخن بدینمعناست که «فهم، تبیین و نقد» این جریانهای فکری، از زاویه دقتهای مِتدیک و همچنین معرفتی امکان پیدا میکند.
🔹علاوه براینکه میتوان ریشه بسیاری از بدفهمیها یا کژراههها را در این دو دسته پیجویی کرد.
2⃣ بر این سیاق، یکی از مهمترین چالشهای مِتدیک جریانهای نواندیشی دینی، رویکردهای غیرروشمند یا برگزیدن روشهای نامناسب برای فهم دین و آموزههای دینی بوده است، رویکردهایی مانند قیاس، استحسان، استصلاح، تاویل قرآن، دینامیزم قرآن، اخباریون یا نگاههای ذوقی و سلیقهای یا صوفیگرایانه به متون دینی و….
🔹در یک کلام؛ آنچه از این هنگامه پرآشوب رویکردهای غیرروشمند بیرون میآید، همان اسلام التقاطی یا شکلها و انگارههایی از آن است و متقابلا شهید مطهری نیز در زمانه خود و در آثارش (با فرازوفرودهایی)، درصدد مرزبندی و ارائه شاخصههای دینپژوهی برای پرهیز از آمیزش یا آمیختن با چنین فراگردهایی برمیآمد.
3⃣ از سوی دیگر؛ باید در دل چالشهای معرفتشناختی گوناگون، به مساله نحوه تحلیل و تفسیر انسان در اسلام و چگونگی تصویر و ترسیم هویت آدمی در ادیان اشاره کرد، چراکه حل و تحلیل بسیاری از پرسشها یا شبهات فلسفی، کلامی، عرفانی، فقهی و اجتماعی مطرح در قلمروی مطالعات نواندیشی دینی، به زوایایی از مساله تحلیل قوا و ظرفیتهای وجودی انسان و نحوه ترابط و بَرنهاد سیستماتیک آنها دارد.
✍🏻نویسنده؛ سیدحسین حسینی، عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
🔻ادامه مطلب در لینک زیر؛
🌐 http://fekrat.net/?p=906
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
📍 #اختصاصی
♦️زندهباد همسران و مادران!
🔸نه تنها #اسلام که همه ادیان و پیامبرانشان با بسیاری از عرفهای غلط جامعه خود درگیر بوده و کوشیدهاند ریشه آن سنن نادرست را قطع کنند.
🔸بنابراین این که جوامع مدرن به زنسالاری (در خوانشها و نحلههای گوناگونش) گرایش دارند مجوز آن نیست که از متن دین تفسیری نادرست عرضه کنیم.
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
📍 #اختصاصی
♦️زندهباد همسران و مادران!
🔻(بخش اول)
🔸«شاید اگر در خاورمیانه رهبران زن حکمرانی میکردند، به جای بوی باروت و خون، عطر نرگس و یاس در فضا میچرخید.»
🔸جملات بالا بخشی از سرمقاله #روزنامه_اطلاعات با عنوان «زنده باد زنان» است که در روز شنبه ۱۳۹۹/۲/۶ به قلم سردبیر نگاشته و منتشر شد.
🔸نویسنده محترم شواهدی از موفقیت مدیران زن در مواجهه با بحران #کرونا را ذکر کرده و از آن نتیجه گرفته است اگر سهم زنان از مدیریت بیشتر شود، جهان جای بهتری برای زندگی خواهد شد.
🔸در این یادداشت میکوشم در حد توان بخشی از مدعاهای ایشان را نقد کنم.
🔸نوشتهاند: «در هنگامه شیوع کرونا و در شرایطی که رهبرانی همچون #دونالد_ترامپ و بوریس جانسون عملکردی رقتانگیز در برابر آن نشان دادند تایوان، نیوزلند، آلمان، فنلاند، دانمارک، ایسلند و حتی بنگلادش کشورهایی بودند که این ویروس هولناک را به خوبی و شایستگی مدیریت و مهار کردند و مانع از شیوع گسترده و برجاگذاشتن تلفات سنگین شدند.
🔸وقتی به این کشورها روی نقشه جغرافیا نگاه میکنیم و پراکندگی آنها را از دور سوی اقیانوسیه تا از جنوب شرق آسیا و تا شمال غرب اروپا میبینیم، تنها یک پاسخ برای این پرسش داریم: رهبران همه آنها زن هستند.»
🔸باید به نویسنده گرامی عرض کرد کشورهایی وجود دارند که در مواجهه با بحران کرونا عملکرد خوبی داشتند و اتفاقا زنان آن را اداره نمیکنند.
🔸نمونه بارزش، منشا شیوع کرونا، چین، است که در مجموع مدیریت موفقی از خود به نمایش گذاشت.
🔸بعدی، کره جنوبی است که علی رغم نزدیکی به چین، درصد ابتلا و تلفات بسیار پایینی را ثبت کرد و سرانجام ایران که با وجود تنگنای شدید مالی و فشار بیوقفه تحریمها بر اقتصادش روی هم رفته نمره قبولی در مدیریت این بحران میگیرد.(ضمن پذیرش اشکالات و کمبودها)
🔸ایشان در ادامه نوشتهاند: «اینها (موفقیت زنانِ مدیر در مواجهه با بحران کرونا) نمیتواند تصادفی باشد.
🔸به ویژه که تنها ۷درصد رهبران جهان زن هستند و معمولاً در هنگامهها و بحبوحههای دشوار، کارنامههایی به مراتب بهتر برجا میگذارند.
🔸همانطور که در رفتارهای نابهنجار و مجرمانه از جمله اختلاس، دزدی و فساد مالی و سیاسی، زنان، به نسبت مناصبی که در اختیار دارند، سهم ناچیزی دارند.»
🔸از بخش آخر مدعا شروع میکنم. راه مواجهه با #فساد_اقتصادی در یک حکومت نه تغییر جنسیت مدیران که افزایش نظارت بر آنان است.
🔸در سیستم حکمرانی شفاف که رسانهها نورافکن بر تاریکخانه سازمانها و ادارات میاندازند و همه چیز را زیر نظر میگیرند هیچ مدیری فرصت دزدی و فساد پیدا نمیکند.
🔸چه آن که پایش را کج بگذارد تیتر اول رسانهها میشود و بلافاصله با عواقب قضایی دستکجیاش روبرو خواهد شد.
🔸بنابراین اگر چه ممکن است زنها ذاتا تمایل کمتری به فساد داشته باشند اما چون در این مساله راهکار بدیل و البته با کارایی قطعی (شفافیت حکمرانی و آزادی رسانهای) وجود دارد نباید راه حل را در زنانهسازی فضای مدیریتی منحصر کرد؛ به ویژه آن که سپردن مناصب مدیریتی به بانوان پیامدهای منفیِ گریزناپذیری دارد، از جمله آن که چون بانوان از نظر فیزیکی ضعیفتر از مرداناند و عموما نمیتوانند کار سنگین بیرون را با وظیفه مهم مادری و همسری جمع کنند مجبور میشوند یکی را قربانی کنند که البته معمولا دومی است!
🔸بنابراین افزایش سهم زنان در مدیریت جامعه اگر چه ممکن است با نتایج به ظاهر خوبی همراه شود و بهرهوری حکومت را افزایش دهد اما با توجه به ضربه سنگینی که به جایگاه خانواده وارد میکند در طولانی مدت آسیبهای فراوانی خواهد داشت که زیانش را بیش از فایدهاش خواهد کرد.
✍🏻نویسنده؛ علی بهاری
🔻ادامه مطلب در لینک زیر؛
🌐 http://fekrat.net/?p=895
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net