🔲 #یادداشت| #عید_مبعث
✅ مبعث؛ آغاز تحول معرفتی بشر
🖊سیده ناهید موسوی، نویسنده و پژوهشگر
▪️اسلام دنیا را نفی نمیکند، تمتعات دنیوی را منفور نمیشمارد، انسان را با همهی استعدادها و غرایز در صحنهی زندگی، فعال میطلبد.
▪️بعثت نبی اکرم(ص) در درجه اول، دعوت به توحید بود. توحید صرفاً یک نظریه فلسفی و فکری نیست، بلکه یک روش زندگی برای انسانها است.
▪️قطعاً مبعث، تاریخ تحول بشریت و ورود اسلام به مرحله جدید و رو به جلو بود تا با زمینهسازی تزکیه و تهذیب در جوامع اسلامی تمام مسلمین در جهان، شاهد رشد و پیشرفت معنویت باشند.
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔲 #یادداشت| #اختصاصی
✅ نقدی بر ایده جدید عبدالکریم سروش
🖋سیدمحمدتقی موحد ابطحی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
▪️سروش در سخنرانی اخیر خود با عنوان «حقیقت و روش» بحثی را مطرح کرد که به تعبیر خود به معنای عدول از مبنای معرفتشناختی وی در باب نظریه صدق بود و موجب تعجب اساتیدی بود که نزدیکی فکر هم با وی داشتند.
▪️اگر اصل در حقیقت توافق جمعی است و برای رسیدن به این توافق جمعی هم راههای مختلفی وجود دارد و هیچ برتری خاصی هم بین این راهها نیست، چه نیاز به این که فردی همچون دکتر سروش برای دستیابی به حقیقت و صدق مسیر دشوار ارائه برهان و جدل و خطابه را در پیش گیرد؟
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
20.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #تماشا_کنید | #عید_مبعث
✅ من مبعوث شدهام تا مکارم اخلاق را تمام کنم
▪️در روزگاری که پدر به فرزند رحم نمیکرد، در زمانی که فساد و غارتگری مایهی مباهات بود، در میان مردمانی که زنان را همچون کالایی بی جان خرید فروش میکردند خداوند متعال منتهای رحمت خود را به زمینیان هدیه کرد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔲 #معرفی_کتاب| #اختصاصی
✅ تبیین نظریه مقاومت مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب
▪️تبیین نظریه مقاومت مبتنی بر اندیشههای امامین انقلاب اسلامی مستلزم درک اندیشههای کلی آنها در علومی است که با نظریه مقاومت در ارتباط هستند برای نمونه نمی توان نظریه مقاومت از دیدگاه امامین انقلاب اسلامی را تبیین کرد؛ اما نسبت به اندیشه های فلسفی، کلامی، فقهی و سیاسی امامین بیتوجه بود.
▪️بنابراین نمیتوان یک نظریه علوم انسانی را بدون توجه به ارتباط آن نظریه با قوانین حاکم بر سایر علوم تبیین کرد، چرا که برخی از مفاهیم نظریه ریشه در علوم دیگر دارند و تنها با رجوع به قوانین حاکم بر آن علم قابل فهم و درک هستند.
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔘#گفتوگو|#انقلاب_آگاهی
✅ انقلاب اسلامی محصول رجعت مردم از آزادی غربی به آزادی معنوی است
حجتالاسلام دکتر سیدسجاد ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
▪️استقلال و آزادی به شرطی میتوانند نتیجهبخش باشند که به سمت جمهوریت و اسلامیت رهنمون شوند، استقلال و آزادی که مقصد آن جمهوریت و اسلامیت نباشد، در نهایت ذیل مشروطه قرار میگیرد.
▪️در رژیم طاغوت مردم در یک استبدادی گرفتار شده بودند که برای خودشان نمیتوانستند تصمیم بگیرند و دیگران برای آنها تصمیم میگرفتند؛ کارگزاران نظام معمولا منتخب مردم نبودند. شاه را کسی آورد و دیگری هم برد.
🔗 مطالعه گفتوگو در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
فکرت
🎙 #درسگفتار | نظام سیاسی اسلام 🧩 ۸ فایل صوتی و موضوعی 👤 استاد صفدر الهیراد 🖇@Philosophy_Sandwich
نظام سیاسی اسلام ۴.mp3
20.41M
🎧#درسگفتار | #باز_نشر
🚥 نظام سیاسی اسلام ۴
🏷 مشروعیت
🏷 نقش مردم در حکومت اسلام
👤حجتالاسلام دکتر صفدر الهیراد
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️ @Fekrat_Net
🔍#گزارش | #نشست
✅ نیازمند صدور گفتمان علمی انقلاب اسلامی به دنیا هستیم
▪️یکی از دستاوردهای یکصد سال اخیر حوزه به خصوص در چند دهه بعد از انقلاب اسلامی تولید آثار به زبان های زنده دنیا بوده است. ما اگر به حوزههای نجف و قم در صد سال قبل برگردیم تقریباً می توان گفت پرونده آنان در تولید و ترجمه آثار شیعه به زبان های دیگر خالی است.
▪️البته در کیفیت ترجمه و تولید ضعفهای قابل توجهی داریم؛ بنده به نقاط مختلف دنیا سفر کردهام و معتقدم کیفیت آثار ما متناسب با کمیت نیست و تولید آثار نیازمند ورزیدگیهای بیشتری است.
▪️بیشتر آثاری که ما تولید میکنیم مبتنی بر ادبیاتی است که در حوزه قم و نجف به کار میرود و این ادبیات نمیتواند وارد ادبیات کشورهای دیگر شود.
🔗 مطالعه گزارش در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
#کوتاه_نوشت | #انقلاب_اسلامی
▪️سخن از آزادی و اینکه ملتی به خودآگاهی تاریخی نائل شوند و درباره آزادی پرسش کنند، خود محصول فرآیندی تاریخی و محصول انقلاب ۵۷ است.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️ @Fekrat_Net
May 11
🔘#گفتوگو|#اختصاصی
✅ افترا و خیالبافی؛ شگرد ناکام آیات شیطانی
گفتوگوی فکرت با یک پژوهشگر جوان محمد کرمینیا، محقق و دانشجوی دکتری کلام امامیه:
▪️کتاب «آیات شیطانی» به قلم «سلمان رشدی»، به منزله واکنشی خاصمانه در برابر انقلاب اسلامی شمرده میشود، همانگونه که پس از جنگهای صلیبی، سیاستمداران غرب دشنامنامههایی را بر ضد اسلام و پیامبر بزرگش انتشار دادند.
▪️دروغپردازی درباره شخصیتهای نامدار تاریخ، برای همه مردم جالب نیست و همیشه مورد استقبال قرار نمیگیرد. از اینرو در غرب، تهمتهایی که به پیامبر بزرگوار اسلام زده شد، مورد قبول دانشوران واقع نشد.
▪️سلمان رشدی رماننویس و قصهپردازی را بهانه قرار داد تا به مقدسات دینی ناسزا گوید. او تخیل را با واقعیت در آمیخت تا به سهولت، بزرگان دین را در معرض توهین قرار دهد. او در پی مدارک و مأخذ برای سخنان خود بر نمیآمد، به همین جهت صفحات کتاب وی از ارجاع به منابع سترگ و تاریخی خالی است.
🔗 مطالعه گفتوگو در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔘 #نشست
✅ تبیین درست دین و دینداری مصداق بارز جهاد تبیین
▪️متولی دین چنانچه بر اهداف، برنامهها و روشهای کارآمدی تسلط نداشته باشد، نمیتواند به معنای واقعی کلمه در امر تبیین دین موفق باشد، ضمن آن که به هر حال کسی که بخواهد تبیین دینی را در پیش گیرد، بایستی به ابعاد توسعهای و تکاملی دین نیز عنایت داشته باشد.
▪️یکی از اصلیترین چالشها در رابطه با تبیین نادرست دین مربوط به انتقال نهاد دینگستری از مرکزیت اصلی آن یعنی حوزههای علمیه به سایر مراکز است.
🔗 مطالعه نشست در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
📝#چرخی_در_خبرگزاریها
✅ از رابطه دین و اخلاق تا مؤلفههای ماندگاری انقلاب اسلامی
▪️نگاه «فکرت» به فعالیتهای اندیشهای خبرگزاریهای ایرنا، حوزه، ایکنا، فارس، مهر و تسنیم در شماره۱۷ «چرخی در خبرگزاریها»
▪️مهمترین محتواهای عرصه فکر و اندیشه در خبرگزاریهای رسمی کشور این بار به چهلوچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اختصاص یافته که نشان میدهد، سردبیران این رسانهها در مقایسه با گذشته، رویکرد جدیتری در تولید محتوای تحلیلی انقلاب اسلامی و تبیین گفتمانی داشتند.
🔗 مطالعه گزارش در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net