فکرت
📙مبانى و اصول تعلیم و تربیت 🔸بخش 3 ⚡️6ـ وسیلهى كلّى حركت. سیر و حركت انسان بسوى كمال و سعادت، یا ف
⚡️12ـ مسئولیتهاى اجتماعی. نظر به اینكه راه زندگى انسان، دو سویه است و تعیین جهت آن در گرو اختیار و انتخاب افراد و گروههاست همیشه كسانى یافت خواهند شد كه نه تنها بر خلاف مصالح شخصى خودشان قدم برداشته بسوى شقاوت و هلاكت، حركت میكنند بلكه مزاحمتها و مشكلاتى براى دیگران نیز فراهم میكنند.
⚡️و انواع ظلمها و ستمها و تجاوزات را پدید میآورند و اگر اقدام مؤثرى در جهت ارشاد گمراهان؛ و رفع شرّ ستمگران و حمایت از محرومان و مظلومان انجام نگیرد دیرى نخواهد پایید كه سراسر جهان را ظلم و فساد فراگیرد و زمینهاى براى رشد و تكامل افراد مستعد و خیرخواه، باقى نماند.؛ بدین ترتیب، انواعى از مسئولیتهاى اجتماعى براى افراد و گروهها و ارگانهاى رسمی، ثابت میشود.
✍علامه مصباح یزدی
#تعلیم_و_تربیت
#علامه_مصباح_یزدی
🆔 @fekrat_net
#اختصاصی
✅ شهید بهشتی؛ چه میگویند چه بود؟
ویژهنامه رصدی و تحلیلی بازنمایی اندیشههای دکتر #شهید_بهشتی (ره) در فضای مجازی
موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
شماره بیست و هشتم، تیرماه ۱۴۰۰
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#شهید_بهشتی
#اندیشه_بهشتی
#تفکر_تشکیلاتی
#تئورسین_انقلابی
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
DIDEBAN_ANDISHE_N0.28.web.pdf
8.78M
🖇 آنچه در این شماره از دیدهبان اندیشه ملاحظه میکنید : بازخوانی تفکرات شهید بهشتی (ره) از منظر جریانات فکری و مروری بر بازنمایی اندیشه شهید بهشتی در فضای مجازی با رویکرد ژورنالیسم اندیشه است.
🔻چهار محور اصلی در بازنمایی و روایت از اندیشههای شهید بهشتی:
1- رویکرد تخریبی
2- رویکرد تقلیل گرایی
3- رویکرد تقدیسی
4- رویکرد اصیل و جامع
🏛موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
📌آدرس کانال؛
🆔 @fekrat_net
فکرت
#اختصاصی ✅ شهید بهشتی؛ چه میگویند چه بود؟ ویژهنامه رصدی و تحلیلی بازنمایی اندیشههای دکتر #شهید
🔰 بخشی از سرمقاله شماره 28 دیدهبان اندیشه
🔸رسانهها ابزار مهمی برای پیوند اندیشههای متفکرین با بدنه جمعی جامعه هستند. رسانه از طریق ژورنالیسم اندیشه این فرایند را صورت میدهد. یکی از مهمترین کارکردهای ژورنالیسم اندیشه در عصر حاضر، تصویرسازی از شخصیتهای مهم متفکراست.
🔹جامعه معمولاً مبتنی بر تصاویری که برساخته رسانهها هستند با شخصیتها ارتباط برقرار میسازند. از اینرو آنچه در این شماره از دیدهبان اندیشه به دنبال آن هستیم، پرداختن به رویکرد رسانهها در بازنمایی اندیشه شهید بهشتی و مروری بر بازخوانی تفکرات ایشان از منظر جریانات فکری است. در حوزه ژورنالیسم اندیشه نیز، ارائه یک نگاه متقن و جامع که بتواند زاویه درستی از افکار ایشان را برجسته سازد، بسیار ضروری به نظر میرسد.
🔸 آنچه اهمیت دارد این است که نظام اندیشه ایشان بهصورت کامل تبیین گردد و با برجستهسازی یک بخش از آن کلیت یک نظام فکری مورد خدشه قرار نگیرد. خوانشی که حتی از طیف نزدیک بنیاد اندیشههای شهید بهشتی(ره) هنوز صورت میگیرد، خوانشی است که با نظام فکری جامع شهید بهشتی(ره) همخوانی ندارد.
بی شک تحول و پویایی جامعه در بازخوانی اندیشههای اینچنین متفکران و بحث و بررسی درباره زوایای فکری آنهاست...
🆔 @Fekrat_net
◾️بحث خداشناسی از مهمترین مباحث هر دینی است که بر وجوه دیگر اعتقادی، اجتماعی و حتی فرهنگی آن دین تاثیرگذار خواهد بود. خدای مسیحیت موجودی برتر است که با سه شخص خدای پدر و خدای پسر و روحالقدس وابسته است.
◾️از نظر فمنیستها این چهره مردانه خدا مردسالاری در دین را تقویت کرده و زمینه ظلم و ستم بر زنان را هموارتر میکند. همانطور که در بخش اول مطالب ذکر شد مری دالی معتقد بود اگر خدا مرد است پس مرد بودن خدا نیز قابل توجیح است.
◾️اولین تمرکز الهیدانان فمنیسم برای خارج کردن خدا از این چهره مردانه تغییر نام خدا از خدای پدر و خدای پسر بود، فمنیسمها درصدد نامگذاری جدیدی برای خدا برآمدند که فاقد ویژگیهای جنسیتی بوده و او را از چهرهای مردانه بیرون بکشد.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
🆔 @fekrat_net
فکرت
🎙 #مصاحبه| بررسی سیره علمی و عملی علامه حسن زاده آملی (بخش اول) 📻آیت الله احمد عابدی 🖇علامه حسن زا
🎙 #مصاحبه| بررسی سیره علمی و عملی علامه حسن زاده آملی (بخش دوم)
📻آیت الله احمد عابدی
📔علامه حسن زاده واقعاً عالم بود. بهاین معنا که دوست داشت تمام وقت خودش را برای مطالعه بگذارد. خودش میفرمود که اگر خدای متعال بخواهد من را به جهنم ببرد، من را به یک کتابخانه میبرد و میگوید به این کتابها دست نزن. پشت جلد را نگاه کن ولی آن را نخوان.
📔ایشان واقعاً عاشق کتاب و مطالعه بود. جنبه دیگر آیت الله حسن زاده بحث سیر و سلوک و معنویت ایشان بود. کتابهای دعا، اخلاقی و عرفان را واقعاً خوانده بود و بدان عمل کرده بود. چلهنشینیها، اذکار و نکاتی که در روایات آمده را عمل میکرد.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
🆔 @fekrat_net
فکرت
🎙 #مصاحبه| بررسی سیره علمی و عملی علامه حسن زاده آملی (بخش دوم) 📻آیت الله احمد عابدی 📔علامه حسن زا
📔آقای حسن زاده یک روز میفرمود: «من برای درس اسفار خدمت آقای رفیعی قزوینی رسیدم. اولین جلسهای که رفتم، ایشان به من گفت که آقای حسن زاده، قبل از شما یک سیدی به درس من میآمد. به او میگفتند «آقا روح الله» او خیلی آدم زیرک و چیز فهم بود و او در آینده یک کارهایی خواهد کرد.»
📔آقای حسن زاده آملی، هر چیزی که ابتکار و نوآوری خودش بود را هرگز و هرگز به خودش نسبت نمیداد. در کتابهای دیگران میگشت چیزی را پیدا میکرد و بعد میگفت مقصود او، این بوده است.
📔ایشان هیچ وقت به دیگران اشکال نمیکرد. کلمات دیگران را میآورد، توجیه میکرد و میگفت مرادشان، این است تا یک وقت به بزرگان اشکال نگیرد. اگر کلامی اشتباه بود، توجیه میکرد و میگفت مراد، این بوده است؛ یعنی هرگز به کسی اشکال و اعتراضی در زمینه علم نمیکرد. در علم این توصیهای به ماست.
📔آقای حسن زاده در عمل هم خیلی به مردم کمک و رسیدگی میکرد. اینکه بعضی مواقع کسی را به منزل راه نمیداد، در آن مواقع مشکل داشت. یا کسالت و مشکلاتی داشتند که قابل بیان نیستند. ایشان واقعاً به فکر مردم و خدمت به مردم بودند.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
🆔 @fekrat_net
✳️ فراخوان مقاله همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
✅ محورهای همایش:
🔶 دیدگاههای علامه مصباح یزدی(ره) درباره:
🔷 چیستی، امکان و اعتبار علوم انسانی؛
🔷 مبانی علوم انسانی؛
🔷 روش و فرآیند تولید علوم انسانی اسلامی؛
🔷 مسایل علوم انسانی.
🔶 مطالعه تطبیقی اندیشههای علامه مصباح یزدی(ره) با دیگر متفکران در حوزه علوم انسانی؛
🔶 منظومه فکری علامه مصباح یزدی(ره) در علوم انسانی اسلامی؛
🔶 انعکاس و تأثیرگذاری اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در آثار اندیشمندان علوم انسانی.
🗓 آخرین مهلت ارسال چکیده: 1400/8/30
🗓 آخرین مهلت ارسال مقالات: 1400/12/29
🗓 زمان برگزاری: 8 و 9 دی ماه 1401
🏢 دبیرخانه همایش: قم، خیابان جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه 4
🔷 سایت همایش
🌐 www.ihsam.iki.ac.ir
🔷 کانال همایش در ایتا، سروش و بله
🔰 @ihsam_ir
🌐 پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت علامه مصباح(ره)
🌐 https://mesbahyazdi.ir
☎️ دبیرخانه همایش: 02532113456
☎️ اداره همایشها: 02532909099
☎️ روابط عمومی: 02532113627
کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
10.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌گفتاری از ارسطو
🔸سعادت مردم در چیست؟
▪️کتاب متفکران بزرگ- فلسفه
▪️نویسنده: آلن دوباتن
▪️گوینده: فریبا فصیحی
#ارسطو
#فلسفه
🆔 @fekrat_net
📝#بخوانید| تأثیر رسانه بر بروز بزهکاری در جامعه با تأکید بر نقش سلبریتیها
✍️حانیه محمّدی
💬در فضای مجازی برخی کاربران در قالب تأثیرگذار نسبت به سایر مصرفکنندگان شکل میگیرند و به رهبری فکری تبدیل میشوند. این افراد که سلبریتی نام دارند، بااستفاده از نشانههای فرهنگی، زندگی بهسبک غربی و معاشرتهای خلاف هنجارهای ایرانی و آزادی جنسی را ترویج میدهند.
💬سلبریتیها میتوانند در افزایش نرخ جرائمی همچون قتل و ضرب و جرح، جرائم جنسی، جرائم علیه نظم و آسایش عمومی و پدیده فرار از خانه مؤثر باشند. راهکار پیشنهادی برای مقابله با این مسئله، ارتقای سواد رسانهای مخاطب در مواجهه با چهرهها میباشد.
💬ارتقای دانش مردم جهت اعتماد یا بیاعتمادی بهچهرههای شناخته شده و اینکه در مواجهه با آنان تا چه حدی باید تأثیر پذیرفت و یا شناساندن حوزه فعالیت سلبریتیها و اینکه یک سلبریتی در چه حوزههایی میتواند نظر تخصصی دهد از وظایف رسانه ملی برای بالا بردن سواد رسانهای مخاطبان خود است.
💬از آنجایی که سبک زندگی و کنشهای سلبریتیها بر روی مردم تأثیرگذار است؛ بنابراین رسانه ملی باید سیاست روشنی برای تربیت و استعدادیابی سلبریتیهای متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی داشته باشد.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 14 دقیقه
🆔 @fekrat_net
فکرت
📝#بخوانید| تأثیر رسانه بر بروز بزهکاری در جامعه با تأکید بر نقش سلبریتیها ✍️حانیه محمّدی 💬در فضای
💭«سلبریتی به شخصی اطلاق میشود که معمولاً در زمینههایی مانند موسیقی، ورزش، رسانه، رقص، مدلینگ، سیاست، ادبیات و مذهب در یک جامعه یا فرهنگ عامه دارای سرشناسی و معروفیت باشد.»
💭امروزه سلبریتیها نقش بهسزایی در زندگی نوجوانان و جوانان پیدا کردهاند و اثرات سوء زیادی در زندگی افراد میگذارند. جوانان با الگوگیری و تقلید از سلبریتیها دچار بحران هویتی میشوند.
💭تبلیغات سلبریتیها میتواند حتی روی پیش پا افتادهترین رفتارهای جوانان تأثیرگذار باشد. مثلاً تقلید از مدل مو، لباس و یا حتی نوع سرگرمی آنها در بین مخاطبانشان رایج است. میزان محبوبیت سلبریتیها بین مردم تا جایی است که در برخی پستهای چالش انگیز، کاربران در بخش کامنتها چنان به طرفداری از سلبریتی محبوب خود درمیآیند که گویی از اعضای خانواده خود دفاع میکنند.
💭سلبریتیها با سبک زندگی و بروز اخبار و عکسهای زندگی شخصی و فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی خود، در رفتارهای اجتماعی و سبک زندگی و فرهنگ جامعه تغییر ایجاد میکنند. سلبریتیها در ایران به طبقه الگو تبدیل شدهاند و رفتارهای خلاف هنجار آنان میتواند منجر به نقض قانون و ایجاد انحراف در جامعه شود.
💭مردم عمیقاً از سلبریتیها تأثیر میپذیرند و ترویج رفتارهای خلاف قانون همچون خشونت و یا تبلیغ خودکشی و عادیسازی هنجارشکنی و اشاعه فحشا و روابط جنسی نامشروع توسط سلبریتیها منجر به افزایش نرخ جرم بین جوانان و پدیده فرار از خانه و یا افزایش جنایتها و خودکشی بین افراد میشود.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 14 دقیقه
🆔 @fekrat_net