فکرت
📙مبانى و اصول تعلیم و تربیت 🔸بخش 2 ⚡️2. موقعیّت انسان در جهان. در میان موجودات این جهان، انسان از م
📙مبانى و اصول تعلیم و تربیت
🔸بخش 3
⚡️6ـ وسیلهى كلّى حركت. سیر و حركت انسان بسوى كمال و سعادت، یا فرو غلطیدن او در درهى سقوط و هلاكت، بوسیلهى اعمال و رفتارهاى درونى (مانند یاد خدا) و بیرونی، حاصل میشود و هر قدر این اعمال، آزادانهتر و آگاهانهتر انجام گیرد تأثیر بیشترى خواهد داشت و بر شتاب حركت خواهد افزود.
⚡️و صرف نظر از انجام چنین رفتارهایى هیچ خیر و شرّ اخلاقی، تحقّق نمییابد و هیچگونه استحقاقى براى پاداش یا كیفر، پدید نخواهد آمد.
⚡️7ـ شرایط حركت اختیاری. رفتارهاى اختیارى انسان كه تبلور حركت تكاملى یا تنزّلى وى میباشد از میلها و گرایشهاى غریزى و فطری، نشأت میگیرد و جهت دادن به آنها در گرو دانشها و بینشها و پذیرفتن ارزشهاى خاصّى است.؛ افزون بر این، فعالیتهاى بیرونى انسان، نیازمند به امكانات طبیعى و اجتماعى و فراهم شدن اسباب و شرایط خارجى نیز هست.
⚡️8 ـ حدّ نصاب در انتخاب مؤثّر. رفتارهاى ابتدائى انسان (مانند دوران شیرخوارگی) از میلهاى غریزى و شناختهاى حاصل از تجربههاى ساده و با استفاده از شرایط مادّى، كه بدون اختیار وى فراهم شده، انجام میگیرد و اینگونه رفتارها هرچند خالى از نوعى گزینش و انتخاب نباشد، تأثیر تعیینكنندهاى در سعادت و شقاوت ابدى ندارد زیرا از آزادى و آگاهى كافی، برخوردار نیست.
⚡️اندك اندك، رفتارها پیچیدهتر و انگیزش میلها و فراهم شدن دانشها و بینشها و همچنین تحقّق اسباب و شرایط خارجی، كمابیش در قلمرو اختیار و انتخاب شخص قرار میگیرد و زمینه را براى برداشتن قدمهاى بلند و سرنوشتساز، مهیا میسازد، و آن هنگامى است كه به رشد عقلانى لازم برسد (دوران بلوغ و تكلیف) و در اینجاست كه حدّ نصاب گزینش آگاهانه و مؤثر در سعادت و شقاوت ابدی، حاصل میشود و شخص، مورد مسئولیّت جدّی، قرار میگیرد.
⚡️9ـ رابطهى تفاوتها با مسئولیّتها: افراد بشر از نظر سرمایههاى خدادادى (اعمّ از نیروهاى بدنى و توانشهاى روانی) یكسان نیستند همچنانكه برخوردارى ایشان از نعمتهاى طبیعى و اجتماعى و اسباب و ابزار فعالیتهاى بیرونی، متفاوت است. و این تفاوتها ناشى از نظام علّى و معلولى حاكم بر جهان و تحت تدبیر حكیمانهى الهى پدید میآید؛
⚡️و بر اساس این تفاوتها كمیّت و كیفیّت مسئولیتها و وسعت و ضیق میدان تكامل یا تنزّل، متفاوت میشود. و قاعدهى كلّى اینست كه هر كس در حدّ استعداد و توان؛ و در محدودهى میدان گزینش و انتخاب، در برابر خدایى كه این نعمتها را به او عطا فرموده، مسئول است؛ و بُرد ترقى و تكاملش با بُرد سقوط و تنزّل وی، متعادل و متوازن خواهد بود.
⚡️10ـ تأثیر تعلیم و تربیت (نقش معلم و مربّی). انسان میتواند براى كسب دانشها و بینشها و شناخت ارزشها، و بطور كلى براى بفعلیت رساندن استعدادهاى خودش از دیگران كمك بگیرد و اشتباهات و كجرویهاى خودش را تصحیح و جبران كند. و از اینجا اهمیّت نقش معلّم و مربّی، روشن میشود زیرا اوست كه میتواند با آموزش معلومات مفید و معارف ارزشمند، بُرد شناخت و تعقّل فراگیر را وسعت بخشد؛
⚡️و با ارائه ارزشهاى والا و اثبات برترى آنها بر میلها و هوسهاى پست، و نشان دادن راه كنترل و تعدیل غرائز، او را در گزینش صحیح و تسلّط بر هواهاى نفسانى و كسب ملكات فاضله مانند ایثار و فداكارى و در یك كلمه، در راه خداپرستی، یارى دهد.
⚡️و بدین ترتیب، بصورت وسیلهاى ارزنده براى تحقّق هدف الهى از آفرینش انسانها درآید در ضمن اینكه قدم بلندى در راه تكامل خودش برمیدارد.
⚡️11ـ ضرورت زندگى اجتماعى و لوازم آن. انسان براى ادامهى حیات و تأمین نیازمندیهاى زندگى و مبارزه با خطرهاى گوناگون باید با همنوعان خود همكارى و همزیستى داشته باشد و برقرارى زندگى اجتماعی، متوقف بر تقسیم كار، و توزیع عادلانهى منافع و دستاوردها، و وجود مقررات و قوانین، و دستگاهى براى اجراء آنها میباشد.
⚡️و بدون آنها زندگى اجتماعى دچار هرج و مرج شده افراد جامعه از امكانات لازم براى حركت تكاملى خود محروم میگردند. چنانكه انفراد و انزواء افراد، علاوه بر اینكه ادامة؛ زندگى را بر خود ایشان سخت و احیاناً ناممكن میسازد جامعه را نیز از همكارى آنان، محروم میكند و این هر دو بر خلاف مصلحت و حكمت آفرینش انسان است.
⚡️و اساساً در زندگى اجتماعى است كه فعالیتها و برخوردهاى گوناگون، میسّر شده زمینه براى آزمایشها و گزینشها در ابعاد مختلف، فراهم میآید.
✍علامه مصباح یزدی
#تعلیم_و_تربیت
#علامه_مصباح_یزدی
🆔 @fekrat_net
فکرت
🎙 #مصاحبه| بررسی سیره علمی و عملی علامه حسن زاده آملی (بخش اول) 📻آیت الله احمد عابدی 🖇علامه حسن زا
📘مردمی بودن علامه حسن زاده از زبان آیت الله عابدی
🔹آیت الله حسن زاده همیشه در میان مردم بود، به فقرا و مشکلات مردم رسیدگی میکرد. بخش عمدهای از کارهای مردمی ایشان به کسانی که به مریضیهای روانی و جسمی مبتلا بودند، مربوط میشد.
🔹من خودم کسانی را خدمت حضرت آیت الله حسن زاده بردم، آنقدر با این مریض صحبت کردند و بهقدری این مریض را خنداندند که آن مریض بعد از بازگشت از منزل آیت الله حسن زاده به من گفت: «اگر آیت الله حسن زاده یک جلسه دیگر با من صحبت کنند، من خوب میشوم.» ایشان به این شکل با مردم ارتباط داشت. مشکلات مردم را میدانست و با آنها صمیمیت داشت.
🔹آقای حسن زاده آن بحثهای عرفانی، چله نشینیها را داشت؛ اما در میان مردم بود. خیلی از علما هستند که کمتر در میان مردم هستند؛ برای مثال در یک تاکسی بنشیند و از او درباره زندگیاش بپرسد. آیت الله حسن زاده این گونه زندگی میکرد.
🔹راننده و محافظی نداشت و با همین ماشینهای عبوری میرفت و با مردم ارتباط داشت. نکته بعدی این است که ایشان روزی چند درس داشت و درس آیت الله حسن زاده از شلوغترین درسهای قم، بود. ایشان پیاده به درس میآمد و باز میگشت و با طلاب و مردم در ارتباط داشت.
🔹آیت الله حسن زاده شخصاً به مغازه میرفت و احتیاجات منزل را تهیه میکرد. من میدانستم که ایشان ساعت ۴ بعدازظهر در کوچه ممتاز یک لبنیاتی وجود دارد و خرید را انجام میدهد. معنای این حضور در میان مردم این است که میبیند مردم چه مشکلاتی دارند.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
#علامه_حسن_زاده
#آیت_الله_عابدی
🆔 @fekrat_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌گفتاری از ارسطو
🔸دوستان به چه کار میآیند؟
▪️کتاب متفکران بزرگ- فلسفه
▪️نویسنده: آلن دوباتن
▪️گوینده: فریبا فصیحی
#ارسطو
#فلسفه
🆔 @fekrat_net
📝#بخوانید| زیست اجتماعی غربی و اسلامی
✍️علیرضا فرهادی
📙وقتي جامعهشناسان از فرهنگ سخن ميگويند، مقصودشان آن دسته از جنبههاي جوامع بشري است که آموخته ميشوند، نه آنهايي که به صورت ژنتيکي به ارث ميرسند. اعضاي جامعه همه در اين عناصر فرهنگ سهيم هستند و به همين دليل امکان همکاري و ارتباط متقابل به وجود ميآيد.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 10 دقیقه
#سبک_زندگی
#فرهنگ
🆔 @fekrat_net
وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا
📚نشست علمی «نقش زنان در تقویت وحدت و حفظ دستاوردهای جامعه اسلامی»
🎙سخنرانان؛
🔖حجت الاسلام والمسلمین دکتر باوقار؛ رئیس دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت هرمزگان
🔖شیخ محمد صدیق فهیمی؛ امام جمعه اهل سنت بندرعباس
🔻زمان: سه شنبه ۲۷ مهرماه، ساعت ۱۵:۳۰
🔻مکان: سالن اجتماعات موسسه فاطمه معصومه(س)
═┅ همزمان با آغاز هفته وحدت ┅═
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
انتشار با ذکر لینک
@women92
🌐لینک ثبت نام حضوری؛
https://digiform.ir/w422ee426
🌐لینک جلسه آنلاین؛
https://ac.whc.ir/rpfiam9bspvi/
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| جایگاه اخلاق در کنشگری سلبریتیها
🔖مؤسسه فرهنگی – رسانهای شناخت در خردادماه سال جاری نشست تخصصی «سلبریتیسم: روند هیجانی گزینشها» را با حضور اساتید علوم اجتماعی برگزار نمود.
🔖یکی از اساتید حاضر در این نشست «دکتر محمدعلی روزبهانی»، پژوهشگر فلسفه علوم اجتماعی بود که به موضوع «تأثیر سلبریتی در فرآیندهای اجتماعی» پرداخت.
#سلیبریتی
#اخلاق
🆔 @fekrat_net
فکرت
📝 #بخوانید| جایگاه اخلاق در کنشگری سلبریتیها 🔖مؤسسه فرهنگی – رسانهای شناخت در خردادماه سال جاری ن
📌 #بخوانید| شاخصههای سلبریتی در دنیای مدرن
✍🏻دکتر محمدعلی روزبهانی
📍من فکر میکنم سلبریتی قهرمان دوره مدرن ما هستند. قهرمان کسی است که زندگی مردم و زندگی انسانهایی که او برای آنها قهرمانی میکند را معنا میبخشد.
📍در دورهای که به قول نیچه (م۱۹۰۰) برای انسان غربی خدا مرده است، سلبریتی قهرمان است؛ نه به معنای هستیشناختی که بگوید خدا دیگر وجود ندارد. خودش چنین ادعایی ندارد و اگر این حرف را بزند، کسی تحویلش نمیگیرد. به این معنا که برای این آدمها انگار خدا مرده است.
📍اینقدر خدا برای اینها در حجاب است، انگار اصلاً خدا را نمیبینند و تاریک است. وضعیت فجیعی است. وضعیتی که خدا نقطهثقل هستی و مرکز مختصات نیست. نمیدانیم با چه باید همدیگر را مقایسه کنیم.
📍چه چیزی سبب میشود که بگوییم زندگی سعادتمند است یا نیست. اگر این تاریکی و جهتی که این آدم میخواهد برود را در نظر بگیریم، چه چیزی به ما خواهد گفت که مقصد الف مقصد بهتر و درستتری است.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
#سلیبریتی
#اخلاق
🆔 @fekrat_net
فکرت
📙مبانى و اصول تعلیم و تربیت 🔸بخش 3 ⚡️6ـ وسیلهى كلّى حركت. سیر و حركت انسان بسوى كمال و سعادت، یا ف
⚡️12ـ مسئولیتهاى اجتماعی. نظر به اینكه راه زندگى انسان، دو سویه است و تعیین جهت آن در گرو اختیار و انتخاب افراد و گروههاست همیشه كسانى یافت خواهند شد كه نه تنها بر خلاف مصالح شخصى خودشان قدم برداشته بسوى شقاوت و هلاكت، حركت میكنند بلكه مزاحمتها و مشكلاتى براى دیگران نیز فراهم میكنند.
⚡️و انواع ظلمها و ستمها و تجاوزات را پدید میآورند و اگر اقدام مؤثرى در جهت ارشاد گمراهان؛ و رفع شرّ ستمگران و حمایت از محرومان و مظلومان انجام نگیرد دیرى نخواهد پایید كه سراسر جهان را ظلم و فساد فراگیرد و زمینهاى براى رشد و تكامل افراد مستعد و خیرخواه، باقى نماند.؛ بدین ترتیب، انواعى از مسئولیتهاى اجتماعى براى افراد و گروهها و ارگانهاى رسمی، ثابت میشود.
✍علامه مصباح یزدی
#تعلیم_و_تربیت
#علامه_مصباح_یزدی
🆔 @fekrat_net
#اختصاصی
✅ شهید بهشتی؛ چه میگویند چه بود؟
ویژهنامه رصدی و تحلیلی بازنمایی اندیشههای دکتر #شهید_بهشتی (ره) در فضای مجازی
موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
شماره بیست و هشتم، تیرماه ۱۴۰۰
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#شهید_بهشتی
#اندیشه_بهشتی
#تفکر_تشکیلاتی
#تئورسین_انقلابی
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
DIDEBAN_ANDISHE_N0.28.web.pdf
8.78M
🖇 آنچه در این شماره از دیدهبان اندیشه ملاحظه میکنید : بازخوانی تفکرات شهید بهشتی (ره) از منظر جریانات فکری و مروری بر بازنمایی اندیشه شهید بهشتی در فضای مجازی با رویکرد ژورنالیسم اندیشه است.
🔻چهار محور اصلی در بازنمایی و روایت از اندیشههای شهید بهشتی:
1- رویکرد تخریبی
2- رویکرد تقلیل گرایی
3- رویکرد تقدیسی
4- رویکرد اصیل و جامع
🏛موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
📌آدرس کانال؛
🆔 @fekrat_net
فکرت
#اختصاصی ✅ شهید بهشتی؛ چه میگویند چه بود؟ ویژهنامه رصدی و تحلیلی بازنمایی اندیشههای دکتر #شهید
🔰 بخشی از سرمقاله شماره 28 دیدهبان اندیشه
🔸رسانهها ابزار مهمی برای پیوند اندیشههای متفکرین با بدنه جمعی جامعه هستند. رسانه از طریق ژورنالیسم اندیشه این فرایند را صورت میدهد. یکی از مهمترین کارکردهای ژورنالیسم اندیشه در عصر حاضر، تصویرسازی از شخصیتهای مهم متفکراست.
🔹جامعه معمولاً مبتنی بر تصاویری که برساخته رسانهها هستند با شخصیتها ارتباط برقرار میسازند. از اینرو آنچه در این شماره از دیدهبان اندیشه به دنبال آن هستیم، پرداختن به رویکرد رسانهها در بازنمایی اندیشه شهید بهشتی و مروری بر بازخوانی تفکرات ایشان از منظر جریانات فکری است. در حوزه ژورنالیسم اندیشه نیز، ارائه یک نگاه متقن و جامع که بتواند زاویه درستی از افکار ایشان را برجسته سازد، بسیار ضروری به نظر میرسد.
🔸 آنچه اهمیت دارد این است که نظام اندیشه ایشان بهصورت کامل تبیین گردد و با برجستهسازی یک بخش از آن کلیت یک نظام فکری مورد خدشه قرار نگیرد. خوانشی که حتی از طیف نزدیک بنیاد اندیشههای شهید بهشتی(ره) هنوز صورت میگیرد، خوانشی است که با نظام فکری جامع شهید بهشتی(ره) همخوانی ندارد.
بی شک تحول و پویایی جامعه در بازخوانی اندیشههای اینچنین متفکران و بحث و بررسی درباره زوایای فکری آنهاست...
🆔 @Fekrat_net
◾️بحث خداشناسی از مهمترین مباحث هر دینی است که بر وجوه دیگر اعتقادی، اجتماعی و حتی فرهنگی آن دین تاثیرگذار خواهد بود. خدای مسیحیت موجودی برتر است که با سه شخص خدای پدر و خدای پسر و روحالقدس وابسته است.
◾️از نظر فمنیستها این چهره مردانه خدا مردسالاری در دین را تقویت کرده و زمینه ظلم و ستم بر زنان را هموارتر میکند. همانطور که در بخش اول مطالب ذکر شد مری دالی معتقد بود اگر خدا مرد است پس مرد بودن خدا نیز قابل توجیح است.
◾️اولین تمرکز الهیدانان فمنیسم برای خارج کردن خدا از این چهره مردانه تغییر نام خدا از خدای پدر و خدای پسر بود، فمنیسمها درصدد نامگذاری جدیدی برای خدا برآمدند که فاقد ویژگیهای جنسیتی بوده و او را از چهرهای مردانه بیرون بکشد.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
🆔 @fekrat_net
فکرت
🎙 #مصاحبه| بررسی سیره علمی و عملی علامه حسن زاده آملی (بخش اول) 📻آیت الله احمد عابدی 🖇علامه حسن زا
🎙 #مصاحبه| بررسی سیره علمی و عملی علامه حسن زاده آملی (بخش دوم)
📻آیت الله احمد عابدی
📔علامه حسن زاده واقعاً عالم بود. بهاین معنا که دوست داشت تمام وقت خودش را برای مطالعه بگذارد. خودش میفرمود که اگر خدای متعال بخواهد من را به جهنم ببرد، من را به یک کتابخانه میبرد و میگوید به این کتابها دست نزن. پشت جلد را نگاه کن ولی آن را نخوان.
📔ایشان واقعاً عاشق کتاب و مطالعه بود. جنبه دیگر آیت الله حسن زاده بحث سیر و سلوک و معنویت ایشان بود. کتابهای دعا، اخلاقی و عرفان را واقعاً خوانده بود و بدان عمل کرده بود. چلهنشینیها، اذکار و نکاتی که در روایات آمده را عمل میکرد.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
🆔 @fekrat_net
فکرت
🎙 #مصاحبه| بررسی سیره علمی و عملی علامه حسن زاده آملی (بخش دوم) 📻آیت الله احمد عابدی 📔علامه حسن زا
📔آقای حسن زاده یک روز میفرمود: «من برای درس اسفار خدمت آقای رفیعی قزوینی رسیدم. اولین جلسهای که رفتم، ایشان به من گفت که آقای حسن زاده، قبل از شما یک سیدی به درس من میآمد. به او میگفتند «آقا روح الله» او خیلی آدم زیرک و چیز فهم بود و او در آینده یک کارهایی خواهد کرد.»
📔آقای حسن زاده آملی، هر چیزی که ابتکار و نوآوری خودش بود را هرگز و هرگز به خودش نسبت نمیداد. در کتابهای دیگران میگشت چیزی را پیدا میکرد و بعد میگفت مقصود او، این بوده است.
📔ایشان هیچ وقت به دیگران اشکال نمیکرد. کلمات دیگران را میآورد، توجیه میکرد و میگفت مرادشان، این است تا یک وقت به بزرگان اشکال نگیرد. اگر کلامی اشتباه بود، توجیه میکرد و میگفت مراد، این بوده است؛ یعنی هرگز به کسی اشکال و اعتراضی در زمینه علم نمیکرد. در علم این توصیهای به ماست.
📔آقای حسن زاده در عمل هم خیلی به مردم کمک و رسیدگی میکرد. اینکه بعضی مواقع کسی را به منزل راه نمیداد، در آن مواقع مشکل داشت. یا کسالت و مشکلاتی داشتند که قابل بیان نیستند. ایشان واقعاً به فکر مردم و خدمت به مردم بودند.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
🆔 @fekrat_net
✳️ فراخوان مقاله همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
✅ محورهای همایش:
🔶 دیدگاههای علامه مصباح یزدی(ره) درباره:
🔷 چیستی، امکان و اعتبار علوم انسانی؛
🔷 مبانی علوم انسانی؛
🔷 روش و فرآیند تولید علوم انسانی اسلامی؛
🔷 مسایل علوم انسانی.
🔶 مطالعه تطبیقی اندیشههای علامه مصباح یزدی(ره) با دیگر متفکران در حوزه علوم انسانی؛
🔶 منظومه فکری علامه مصباح یزدی(ره) در علوم انسانی اسلامی؛
🔶 انعکاس و تأثیرگذاری اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در آثار اندیشمندان علوم انسانی.
🗓 آخرین مهلت ارسال چکیده: 1400/8/30
🗓 آخرین مهلت ارسال مقالات: 1400/12/29
🗓 زمان برگزاری: 8 و 9 دی ماه 1401
🏢 دبیرخانه همایش: قم، خیابان جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه 4
🔷 سایت همایش
🌐 www.ihsam.iki.ac.ir
🔷 کانال همایش در ایتا، سروش و بله
🔰 @ihsam_ir
🌐 پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت علامه مصباح(ره)
🌐 https://mesbahyazdi.ir
☎️ دبیرخانه همایش: 02532113456
☎️ اداره همایشها: 02532909099
☎️ روابط عمومی: 02532113627
کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌گفتاری از ارسطو
🔸سعادت مردم در چیست؟
▪️کتاب متفکران بزرگ- فلسفه
▪️نویسنده: آلن دوباتن
▪️گوینده: فریبا فصیحی
#ارسطو
#فلسفه
🆔 @fekrat_net
📝#بخوانید| تأثیر رسانه بر بروز بزهکاری در جامعه با تأکید بر نقش سلبریتیها
✍️حانیه محمّدی
💬در فضای مجازی برخی کاربران در قالب تأثیرگذار نسبت به سایر مصرفکنندگان شکل میگیرند و به رهبری فکری تبدیل میشوند. این افراد که سلبریتی نام دارند، بااستفاده از نشانههای فرهنگی، زندگی بهسبک غربی و معاشرتهای خلاف هنجارهای ایرانی و آزادی جنسی را ترویج میدهند.
💬سلبریتیها میتوانند در افزایش نرخ جرائمی همچون قتل و ضرب و جرح، جرائم جنسی، جرائم علیه نظم و آسایش عمومی و پدیده فرار از خانه مؤثر باشند. راهکار پیشنهادی برای مقابله با این مسئله، ارتقای سواد رسانهای مخاطب در مواجهه با چهرهها میباشد.
💬ارتقای دانش مردم جهت اعتماد یا بیاعتمادی بهچهرههای شناخته شده و اینکه در مواجهه با آنان تا چه حدی باید تأثیر پذیرفت و یا شناساندن حوزه فعالیت سلبریتیها و اینکه یک سلبریتی در چه حوزههایی میتواند نظر تخصصی دهد از وظایف رسانه ملی برای بالا بردن سواد رسانهای مخاطبان خود است.
💬از آنجایی که سبک زندگی و کنشهای سلبریتیها بر روی مردم تأثیرگذار است؛ بنابراین رسانه ملی باید سیاست روشنی برای تربیت و استعدادیابی سلبریتیهای متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی داشته باشد.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 14 دقیقه
🆔 @fekrat_net
فکرت
📝#بخوانید| تأثیر رسانه بر بروز بزهکاری در جامعه با تأکید بر نقش سلبریتیها ✍️حانیه محمّدی 💬در فضای
💭«سلبریتی به شخصی اطلاق میشود که معمولاً در زمینههایی مانند موسیقی، ورزش، رسانه، رقص، مدلینگ، سیاست، ادبیات و مذهب در یک جامعه یا فرهنگ عامه دارای سرشناسی و معروفیت باشد.»
💭امروزه سلبریتیها نقش بهسزایی در زندگی نوجوانان و جوانان پیدا کردهاند و اثرات سوء زیادی در زندگی افراد میگذارند. جوانان با الگوگیری و تقلید از سلبریتیها دچار بحران هویتی میشوند.
💭تبلیغات سلبریتیها میتواند حتی روی پیش پا افتادهترین رفتارهای جوانان تأثیرگذار باشد. مثلاً تقلید از مدل مو، لباس و یا حتی نوع سرگرمی آنها در بین مخاطبانشان رایج است. میزان محبوبیت سلبریتیها بین مردم تا جایی است که در برخی پستهای چالش انگیز، کاربران در بخش کامنتها چنان به طرفداری از سلبریتی محبوب خود درمیآیند که گویی از اعضای خانواده خود دفاع میکنند.
💭سلبریتیها با سبک زندگی و بروز اخبار و عکسهای زندگی شخصی و فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی خود، در رفتارهای اجتماعی و سبک زندگی و فرهنگ جامعه تغییر ایجاد میکنند. سلبریتیها در ایران به طبقه الگو تبدیل شدهاند و رفتارهای خلاف هنجار آنان میتواند منجر به نقض قانون و ایجاد انحراف در جامعه شود.
💭مردم عمیقاً از سلبریتیها تأثیر میپذیرند و ترویج رفتارهای خلاف قانون همچون خشونت و یا تبلیغ خودکشی و عادیسازی هنجارشکنی و اشاعه فحشا و روابط جنسی نامشروع توسط سلبریتیها منجر به افزایش نرخ جرم بین جوانان و پدیده فرار از خانه و یا افزایش جنایتها و خودکشی بین افراد میشود.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 14 دقیقه
🆔 @fekrat_net
✨علت غائى آفرینش
⚡️مرتبه محبوبیت هر مخلوقى تابع مرتبه حسن و كمال اوست. زیرا هرچند هر مخلوقى داراى حسن و كمال ویژهاى است، «... الَّذِى أَحْسَنَ كُلَّ شَیْءٍ خَلَقَهُ ...»، ولى مراتب حسن و كمال، تفاوت دارد؛ چنانكه مراتب هستی، متفاوت است و با توجه به این كه میان موجودات این جهان، تزاحماتى وجود دارد و پیدایش و بقاى بعضى از آنها در گرو فناى بعضى دیگر است.
⚡️میتوان میان كمالات مخلوقات هم اصالت و تبعیت نسبى قائل شد و بعضى را غایت براى بعضى دیگر به حساب آورد و بر این اساس است كه انسان، غایت پدیدههاى مادّى شمرده میشود؛ «... خَلَقَ لَكُمْ ما فِى الأَْرْضِ جَمِیعاً ...». انسان كامل، غایت سایر انسانها به شمار میرود و چون كمال؛ انسان در سایه عبادت پروردگار متعال، حاصل میشود.
⚡️میتوان هدف آفرینش او را پرستش خدا دانست؛ «وَما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالإِْنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ». و نظر به این كه این كمال باید از مجراى اختیار و انتخاب خودش حاصل شود، میتوان قرار دادن انسان را در مسیر اختیار راههاى مختلف، هدف قریب آفرینش او به حساب آورد؛ همان كه در قرآن كریم به نام آزمایش نامیده شده است؛ «الَّذِى خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیاةَ لِیَبْلُوَكُمْ أَیُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً ...»
⚡️اینجاست كه عظمت و حسّاسیت موقعیّت انسان در دستگاه آفرینش، آشكار میگردد و گرانى بار مسؤولیت و امانت الهى بر دوش وى احساس میشود. خداى متعال ما را به شناخت خویش و شناخت مسؤولیت خویش و به انجام وظایف و اداى امانت الهى موفّق بدارد.
✍علامه مصباح یزدی
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| نسبت شهرت و دین در جهان مدرن
✍🏻دکتر احسان شاهقاسمی
🔍شهرت و دین همیشه با هم نسبت داشتند، ولی امروز خیلی این نسبت قویتر شده است. در واقع با افول دین در همه جوامع ما شاهد ظهور دین شهرت و دین خود هستیم. تا جایی که من میدانم، دین با شیب کند در حال افول است و تعداد دینداران هر روز کمتر میشود، اما نیاز به دین یک چیز عام است و انسانها نیاز به دین دارند.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
#صنعت_شهرت
#تبلیغات_دینی
🆔 @fekrat_net
فکرت
📝 #بخوانید| نسبت شهرت و دین در جهان مدرن ✍🏻دکتر احسان شاهقاسمی 🔍شهرت و دین همیشه با هم نسبت داشت
📝 #بخوانید| کارکردهای دین
✍🏻دکتر احسان شاهقاسمی
🔆دین سابقه بلندی دارد و برخی اصلاحات روی آن انجام شده تا با ذات و سرشت آدمی همخوانتر باشد. میدانید که «اعتراف» در مسیحیت یک چیز اورجینال و اصیل نیست. از قرن ۱۱ و ۱۲ اعتراف وارد مسیحیت شد. سپس مشخص شد که این امر که «تو اعتراف کن، گناهانت بخشیده میشود»، خیلی آرامبخش است.
🔆منظورم این است که حتی اگر دین را سیستم الهی درنظر نگیریم و دین سیستم اجتماعی باشد، این سیستم بیش از ۸۰ درصد کارآمدی اجتماعی دارد. وحدت اجتماعی ایجاد میکند، آرامش فردی ایجاد میکند. افراد مذهبی معمولاً بیش از ۹۰ سال عمر میکنند، چون دین به آدم آرامش میدهد.
🔆دین، سیستمی است که به خوبی عمل میکند و اشکالاتش گرفته شده است و آماده است که از آن استفاده کنید. در همهجا ازجمله در صنعت شهرت میتوانید از دین استفاده کنید.
🔆از آنجا که اغلب ما در جهان امروز احساس خودکمبینی و احساس بدبختی داریم، احساس میکنیم ما باید طور دیگری رفتار کنیم، یک دین را با یک دین دیگر عوض میکنیم.
🔆یک دین که ما را به آرامش میرساند، میدهیم تا دینی که پیوسته برای ما رنج ایجاد میکند، به دست بیاوریم. این نکتهای است که معمولاً در جهان مدرن به ما آموزش داده نمیشود.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
#صنعت_شهرت
#تبلیغات_دینی
🆔 @fekrat_net
فکرت
📝 #بخوانید| نسبت شهرت و دین در جهان مدرن ✍🏻دکتر احسان شاهقاسمی 🔍شهرت و دین همیشه با هم نسبت داشت
📝 #بخوانید| لزوم هدایت نوجوانان در دنیای مدرن
✍🏻دکتر احسان شاهقاسمی
⚪️سن نوجوانی، سن پرآشوب است و سن تجربه نیست. سنی است که شما تصورات خاص درباره خودتان دارید. من خودم در سن ۱۶-۱۷ سالگی فکر میکردم که هیچ فورواردی در دنیا به اندازه من بلد نیست گل بزند. الان خودم نگاه میکنم، شاید در حد شهرستان بودم.
⚪️آدم تصور عجیبی از خودش دارد که غیرواقعی است و شما را راحت میشود فریب داد. میگویند فلانی را ببین روزی ۱۵ ساعت در شبکهها میگشت و امروز سلبریتی شده است. اگر روزی ۱۲ ساعت تلاش کنی، تو هم یک روز سلبریتی ملی میشوی و میتوانی ماهی ۴۰۰-۵۰۰ میلیون درآمد داشته باشی.
⚪️من به عنوان کسی که عمرم را در این حوزه گذاشتم، میگویم نوجوانانِ ما رها هستند. به دانشگاه میآیند و در کلاسهای ما شرکت میکنند و اعترافهای عجیبی میکنند. میگویند: پدر و مادر ما با عدم نظارت، نوجوانی ما را به باد دادند. فردی دانشجوی من است و الان در مورد سلبریتیها خیلی مقاله مینویسد و مقالاتش در سایتها منتشر میشود.
⚪️این فرد میگوید: من سالها برای فلان سلبریتی خانم بردگی کردم. آن خانم میگفت فلانی به من این حرف را زده است، ما به صفحه آن فرد میرفتیم و فحش میدادیم. من سازماندهی میکردم چند صد نفر به صفحه فلان بروند و فحش بدهند.
⚪️این خیلی جای کار دارد. من از شما تشکر میکنم که این جلسات را راه میاندازید. این نقطه شروع است. ما نباید اینجا متوقف شویم. باید به زبان نوجوانان با نوجوانان صحبت کنیم.
⚪️باید به آنها بگوییم که توجه آنها یک کالای گرانقیمت است و سلبریتیها آن توجه را میدزدند و از آنها اطاعت بیقید و شرط میخواهند. این اتفاقی است که باید بیفتد و تا الان چنین اتفاقی نیفتاده است.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
#نوجوانان
#سلبریتیسم
🆔 @fekrat_net
فکرت
📝 #بخوانید| نسبت شهرت و دین در جهان مدرن ✍🏻دکتر احسان شاهقاسمی 🔍شهرت و دین همیشه با هم نسبت داشت
📝 #بخوانید| تشابه شغل سلبریتیها و پورنوگرافی
✍🏻دکتر احسان شاهقاسمی
🔘من مقالهای با عنوان پورنوگرافی فقر، جذابیت جنسی سلبریتی در خدمت فقرا نوشتم. آنجا استدلال کردم که کار سلبریتیها و نیکوکاری سلبریتیها بیشباهت به پورنوگرافی نیست.
🔘چند شباهت دارد؛ یکی اینکه در این کار زنها بیشتر بازنمایی میشوند، در صنعت پورنوگرافی هم زنها بیشتر بازنمایی میشوند. یکی از معدود مشاغلی است که در آن حقوق بازیگران زن خیلی بیشتر از بازیگران مرد است.
🔘در پورنوگرافی فقر، یعنی عکاسی از فقر هم همین اتفاق میافتد؛ یعنی بهخاطر اینکه شما را بیشتر تحت تأثیر قرار بدهند و تبلیغی که برای خودشان میکنند، قویتر باشد، تا ۸۰ درصد از تصویر دختربچهها استفاده میکنند. بهندرت یک مرد رنجدیده را نشان میدهند، چون میگویند مرد است و کارش این است که رنج ببرد.
🔘یکی از دلایل استفاده از تصاویر زنان، تأکید بر جذابیت تصویر است. پورنوگرافی صرفاً جذابیت تصویریِ رابطه جنسی را نشان میدهد. پورنوگرافی فقر هم همین کار را میکند. تصویر معروفی است که دختر دو سالهای از گرسنگی در حال مرگ است و کرکسی آن طرف نشسته است که دختر بمیرد و او را بخورد.
🔘این تصویر دروغین است. این دختر نمرد، اصلاً در حال مرگ نیست، در حال خواب است، البته گرسنه است. آن کرکس آنجا ننشسته که آن دختر را بخورد، بلکه خانواده آن دختر در ۲۰ متری او دارند از یکی از ماشینهای امدادی سازمان ملل غذا میگیرند. در این کادر شما این را میبینید و بهصورت حس به قرینه میگویید لحظات بعد که این دختر بمیرد، آن کرکس میآید و این دختر را میخورد.
🔘یکی از شباهتهایش این است که خود پورنوگرافی است. یعنی شما جستجو کنید، میبینید سلبریتیها میگویند هر کسی که ۵۰۰ هزار دلار به فلان کمپین خیریه کمک کند، من عکسهای برهنه خودم را به او میدهم و برایش میفرستم؛ یعنی نه تنها شبیه به پورنوگرافی است، بلکه خود پورنوگرافی است.
🔘مسئله دیگر این است که چیزی به نام کرختی داریم؛ کما اینکه اعتیاد به پورنوگرافی هم درمان میشود و افراد متوجه میشوند که کار جالبی نیست.
🔘یعنی بعد از مدتی اینقدر تصویر بچههای سوء تغذیه و آدمهای بدبخت میبینید که فرد بعد از مدتی میخندد و عادی میشود. میگویند کرختی ایجاد میکند. اصطلاح پورنوگرافی فقر از من نیست. متعلق به دهه ۱۹۸۰ است، ولی من آن را تبدیل به مقاله علمی کردم.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
#پورنوگرافی
#فقر
#سلبریتیسم
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| تبیین معنای دین از منظر علامه حسن زاده
✍🏻علی اکبر پیر هادی
📘از آنجا که دین براى اداره امور جامعه انسانى و پرورش انسانهاست، هماهنگى قوانین و مقررات آن با نیاز واقعى جامعه و مناسبت آن با تحولات اجتماع و مطابقت آن با سرشت و سیر جوهرى انسان، میزان حق بودن آن است.
📘قافله انسانیّت جزئى جدا بافته از تافتههاى اجزاى جهان نیست، بلکه جزئى از اجزاى منسجم جهان است که به اندازه خود در آن اثر میگذارد و از آن اثر میپذیرد. از اینرو؛ کسى میتواند انسان را راهبرى کند که او را به خوبى بشناسد و از رابطه او با جهان آفرینش با خبر باشد. کسى که انسان و جهان را نیافرید، نه انسانشناسى راستین و نه جهانشناسى اصیل است.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 4 دقیقه
#علامه_حسن_زاده
#دین
🆔 @fekrat_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌گفتاری از ارسطو
🔸هنر به چه کار میآید؟
▪️کتاب متفکران بزرگ - فلسفه
▪️نویسنده: آلن دوباتن
▪️گوینده: فریبا فصیحی
#ارسطو
#فلسفه
🆔 @fekrat_net
✨ما با «گذشته» و «آینده»، «حال» میسازیم.
🔻ما کیستیم؟ و حال چیست؟ آیا ما انسان نیستیم همان «سین» که بین دو «ان» است؟(ان-س-ان)، سین سیر است و حرکت، و ما سائریم و در حرکت مدام از «الف تا نون» و از «نون تا الف» در دو قوس عالم، بین دو «آن» زمان.
آیا «حال» همان زمانی نیست که اکنون گذشت و همان آینده نیست که اکنون آمد. آیا حال همان برزخ میان پایان گذشته و آغاز آینده نیست؟ در تبیین هستی و چیستی «حال» نه فقط ادیبان بلکه فیلسوفان نیز تشویش دارند. سیبویه حال را «ما هو کائن لم ینقطع» می داند یعنی زمانی که قطع نشده و هنوز ادامه دارد. تفتازانی نیز می گوید «المراد بالحال اجزاء من طرفی الماضی و المستقبل، یعقب بعضها بعضا من غیر فرط مهلة و تراخ»یعنی مقصود از حال اجزایی از زمان گذشته و آینده است به گونه ای که به هم متصل باشند و بین آنها فاصله نیافتد. یعنی حال چیزی جز گذشته و آینده نیست؟
🔻نمی دانم اما آنچه مسلم است این است که انسان و جامعه ای که گذشته و آینده ای ندارد یا گذشته گریز و آینده ستیز است و یا گذشته فراموش است و آیندهای را منتظر نیست؛ حال ندارد بلکه او گرفتار و «گیر حال» است یا بیکار و «حال گیر» و به ویژه «حال گیر سیاسی» .
🔻برای «گیرحال سیاسی» «بدحالی» مردم ، بهانه ای بی پایان است برای «حالگیری سیاسی». او با آدمهای "گذشته گرای آینده گشای باحال" #همشناسی نمی کند. اگر معرکه گیران سیاسی توده را بر ضد خردمندان میشورانند حال گیران سیاسی خردمندان را در معرکه سیاست، عامه پسند و توده مند می خواهند. خود پاسخگو نیستند اما پاسخ طلب چرا. رفتارشان ناشفاف است اما شفافیت دیگران را فریاد می کنند. یکی از ترفندهای کنونی شان این است که با نقدهای روزمره، مردم را گرفتار مسائل زمانه و زمینه کنونی خودشان کنند. ذهن و روان مردم را یا در چاله و چوله های حال میاندازند یا به اکنونی آشنایی زادیی شده می برند هرچه نزدیکتر، بهتر! با فن آشنازدایی «اکنون» را زشت تصویر میکنند و «حال» را زشت تر. مدام از «حال» مردم میپرسند بی آنکه از گذشته مسبب آن بپرسند یا برای آینده بهگشت آن فکری کنند!
🔻می گویند جامعهای که «حال»اش خوب و قابل دفاع باشد، نیازی نیست از تاریخش دفاع کند و به گذشتههایش دلخوش باشد. بله ملتی که مشاهیر گذشته اش را فراموش می کند و به فکر آیندگانش نیست، باید با «معاصران» و «معاشران» شهره اش، «حال» کند! ناچار است در میدان زندگی روزمره با کلاهش بچرخد؛ شهرگان و مسئلههای روزمره را بهتر از اسطورهها، ریشه ها و اصول اش بلد باشد و حواسش «همینجا» باشد نه «دیروز» و نه «فردا».
🔻این حال گیران سیاسی برای مردم اخبار حوادث و روایات روزمره را آنچنان برجسته میکنند و افکار عمومی را آنقدر به چاله های پیش پاهایشان مشغول میکنند تا مردم نتوانند «از گذشته عبرت گیرند و افق را بنگرند و مسیر حرکت را اصلاح».
طُرفه آنکه این گذشته گریزان و آینده ستیزان، خود نیز با «امروز» حال نمیکنند. آنها نه با ریزهکاریهای آغاز و پایانجهان کاری دارند نه با سرزمینهای دور. نه با تاریخ، و نه با جغرافیا! بلکه تنها، نقد مدنی زیستگاه را میشناسند و همیشه در لحظه فکر میکنند!
🔻امروز در سرزمین ما، آنان با دو گفتمان مواجه اند. در یک سو گفتمان گام دوم مدرنیته است که به چنین کسانی توصیه می کند کتابهای روان درمانگران اگزیستانس چون اکهارت تول یا هستی شناسان اجتماعی لحظه حال چون میشل فوکو را بخوانند تا « نیروی حال» را کشف کرده و با «تمرین نیروی حال»، «شکوه زندگی در لحظه حال» را تجربه کنند شاید «طلوع زمینی نو» پاداش آن باشد.
و در سوی دیگر، گفتمان گام دوم انقلاب اسلامی که به آنان توصیه می کند اخبار زندگی و سوانح حیات را از «یوم الشهاده» تا «یوم الدین»، از «یوم البعثة» تا «یوم الظهور» با فصل های درخشان «غدیر و عاشورا» و روز های شکوهمند «۲۲بهمن» و «۳خرداد» و خاطرات روزمره روایت فتح را در شاهنامه و امام نامه بخوانند تا «نیروی گذشته» تجربه شده را دوباره حس کنند و با «تذکر نیروی گذشته»، «شکوه زندگی در لحظه دوم انقلاب» را روایت کنند شاید «ظهور زمانه ای نو» پاداش آن باشد.
🔻اگر علامه آملی ما را به عصر ملکوت، «یوم الامانه» و «یوم اللقا» می برد اگر حکیم خامنه ای ما را به عصر رسالت، یوم الظهور و ایام الله اسلام و انقلاب ارجاع می دهند نه برای گم شدن در تاریخ و پیشاتاریخ بلکه برای راهیابی در تاریخ و فراتاریخ است با تذکر به نشانه ها و آیات. اینان اهل تفکیک و تجرد نیستند بلکه اهل #تعارف و تاهل اند. مبشران و منذران آیات قرآنی اند تا مردم «درون را بنگرند و حال را» و راه آمده را گم نکنند و «حال» را با اعتبار «گذشته» و افق «آینده» بسازنند که «جامعه قرآنی» و «جمهوری تقوا» ساخته شدنی است ما ملت امام حسینیم وامت امام خمینی. ما میتوانیم به حوله و قوته.۱۴۰۰٫۷٫۱۶
✍️علی اصغر اسلامی تنها
🆔 @fekrat_net
📍#اختصاصی
📰 #نشریه
✅پیشنهاد دانلود
💠 موسسه فرهنگی رسانهای شناخت تقدیم کرد:
🔸دهمین شماره مجله خردورزی
⭕️ درآمدی بر #اقتصاد_شناختی، نقد ناقدان #اقتصاد_اسلامی
🔰در این شماره از مجله خواهید خواند:
📌#سکولاریسم در حوزه و #اخباریگری در دانشگاه،
جریانشناسی مواجهه مکاتب نظری علوم انسانی با اقتصاد اسلامی.
📌جنگهای نوین اقتصادی و انگارههای ذهنی مانع تولید،
بررسی #نفوذ_هیبریدی دشمن در عرصههای مختلف اقتصادی.
📌#الیگارشها، اصلیترین مانع پیشرفت اقتصاد؛راهکارها و راهبردهای اقتصادی برونرفت ازمعضالت اقتصادی.
📌#دارسی، بیماری هلندی مانع تولید؛ بررسی انگارههای ذهنی مانع تولید.
📌افسانه علم اقتصاد؛ نقد تحصیالت #آکادمیک و #ژورنالیسم دانش اقتصاد.
و....
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#فکرت
#اقتصاد
#خردورزی
لینک شماره دهم خردورزی:
💢fekrat.net/?p=5449
لینک شماره نهم خردورزی:
💢fekrat.net/4882/
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
خردورزی - شماره 10 - اقتصاد - کم حجم.pdf
30.44M
📍#اختصاصی
📰 #نشریه
✅پیشنهاد دانلود
💠 موسسه فرهنگی رسانهای شناخت تقدیم کرد:
🔸دهمین شماره مجله خردورزی
⭕️ درآمدی بر #اقتصاد_شناختی، نقد ناقدان #اقتصاد_اسلامی
🔰در این شماره از مجله خواهید خواند:
📌#سکولاریسم در حوزه و #اخباریگری در دانشگاه،
جریانشناسی مواجهه مکاتب نظری علوم انسانی با اقتصاد اسلامی.
📌جنگهای نوین اقتصادی و انگارههای ذهنی مانع تولید،
بررسی #نفوذ_هیبریدی دشمن در عرصههای مختلف اقتصادی.
📌#الیگارشها، اصلیترین مانع پیشرفت اقتصاد؛راهکارها و راهبردهای اقتصادی برونرفت ازمعضالت اقتصادی.
📌#دارسی، بیماری هلندی مانع تولید؛ بررسی انگارههای ذهنی مانع تولید.
📌افسانه علم اقتصاد؛ نقد تحصیالت #آکادمیک و #ژورنالیسم دانش اقتصاد.
و....
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#فکرت
#اقتصاد
#خردورزی
لینک شماره دهم خردورزی:
💢fekrat.net/?p=5449
لینک شماره نهم خردورزی:
💢fekrat.net/4882/
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net