هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌷#عید_ایران🌷
🌷رهبر انقلاب: «دهه مبارکه فجر، عید انقلاب، عید تاریخ ایران و عید امام بزرگوار است.» ۱۳۷۳/۱۱/۱۴
📥 نسخه قابل چاپ
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از مدرسه فلسطین
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
اون چیزی که امام عزیز برای ما آورده،
اسلام سیاسیه... .
👤| حجت الاسلام و المسلمین قنبریان
استاد حوزه و دانشگاه
📎 #اولین_نشست_ملّی_راویان
🇵🇸به مدرسه فلسطین بپیوندید:
🌐|| @palestinestory
هدایت شده از رحا مدیا
‼️چگونه جنگ شناختی افکار عمومی را بازتعریف میکند؟
💢 در جهان امروز، جنگ دیگر صرفاً نبردی فیزیکی و نظامی نیست، بلکه عرصهای پیچیده از مهندسی افکار عمومی، بازتعریف واقعیت و دستکاری شناختی است. رهبر انقلاب در بیانات امروز خود، از "تهدید نرمافزاری" بهعنوان روشی برای "ایجاد اختلاف، تردید در محکمات انقلاب اسلامی و تزلزل در ایستادگی مقابل دشمن" یاد کردند. این تهدید دیگر تنها یک رویکرد رسانهای نیست، بلکه به سطحی عمیقتر از جنگ روایتها و بازسازی هویت اجتماعی رسیده است.
💠 امروز، دشمنان بیش از آنکه در پی تغییرات ناگهانی باشند، بهدنبال تغییر تدریجی نظام محاسباتی جامعه هستند. فرآیندی که در آن، ارزشها و اولویتها بازتعریف شده و چارچوبهای فکری افراد بهگونهای تنظیم میشود که حتی بدون اعمال زور، تصمیماتی در راستای اهداف دشمن گرفته شود. این همان مفهومی است که "استیون لوکس" در نظریه "قدرت سوم" خود مطرح میکند؛ سطحی از قدرت که نه از طریق اجبار و نه حتی اقناع مستقیم، بلکه از مسیر شکلدهی ناخودآگاه به ادراکات و نظام معنایی جامعه اعمال میشود.
♨️ یکی از ابعاد این تهدید، القای این تصور است که پایداری در برابر دشمن، فاقد منطق و هزینهزا است. رسانههای معاند و جریانهای وابسته، تلاش دارند تا از طریق ایجاد تردید در محکمات انقلاب، پیوندهای اجتماعی و انگیزههای مقاومت را تضعیف کنند. این امر نهتنها در حوزه سیاست و اقتصاد، بلکه در لایههای فرهنگی و اجتماعی نیز قابل مشاهده است. از بازتعریف مفاهیم عدالت و آزادی گرفته تا برجستهسازی شکافهای اجتماعی و قومی، همه اینها بخشی از راهبرد کلی مهندسی تردید است.
🔰رهبر انقلاب در بیانات خود، بر مسئولیت "صاحبان بیان، قلم و هنر" و همچنین "جوانانی که با فضای مجازی در ارتباط هستند" تأکید کردند. این نشان میدهد که عرصه اصلی این نبرد، نه رسانههای سنتی، بلکه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است. "پیر بوردیو"، جامعهشناس فرانسوی، در تحلیل خود از "قدرت نمادین" توضیح میدهد که رسانهها صرفاً بازتابدهنده واقعیت نیستند، بلکه آن را بازتولید و قالببندی میکنند. به همین دلیل، آنچه در فضای مجازی منتشر میشود، نه صرفاً یک بازنمایی از حقیقت، بلکه "ساختن یک واقعیت جدید" است.
🔹در این فضا، عملیات روانی دشمن بر چند محور اصلی متمرکز است:
1⃣. برجستهسازی بحرانها و نادیده گرفتن پیشرفتها؛ هدف، ایجاد حس فروپاشی و بیثباتی دائمی است.
2⃣. تضعیف هویت ملی و انقلابی؛ از طریق جایگزینی ارزشهای بومی با روایتهای جهانیشده و فردگرایانه.
3⃣. تقویت احساس ناتوانی و عدم امکان تغییر؛ تا جامعه بهجای اقدام، دچار انفعال شود.
🔺در برابر چنین تهدیدی، تنها راهکار، تسلط بر میدان روایتها و بازپسگیری فضای مجازی از جریانهای مخرب است. این امر نه از طریق واکنشهای پراکنده و تدافعی، بلکه با یک راهبرد منسجم و آفندی ممکن خواهد شد.
🔻راهکار عملیاتی کلیدی در این زمینه، ایجاد یک شبکه هدفمند از نیروهای مؤثر در فضای مجازی است که بتوانند با روایتسازی فعال، میدان را از حالت انفعالی خارج کنند. این شبکه باید دارای سه ویژگی اصلی باشد:
1⃣. ساختارمند و منسجم: کنشهای رسانهای باید از حالت فردی و پراکنده خارج شده و در قالب شبکههای هوشمند، همافزا و هدفمند عمل کنند. این امر مستلزم تربیت و سازماندهی نیروهای فعال در فضای مجازی، رسانه و هنر است.
2⃣. روایتمحور و جذاب: پیامهای انقلاب اسلامی باید در فرمهای رسانهای جذاب و متناسب با مخاطب امروز بازتولید شوند. روایتسازی باید بهگونهای باشد که نه صرفاً در سطح خبری، بلکه در لایههای عمیقتر فکری و فرهنگی اثرگذار باشد.
3⃣. مبتنی بر حضور دائمی و کنش فعال: فضای مجازی میدان جنگی است که در آن خلأها بلافاصله توسط دشمن پر میشوند. بنابراین، حضور در این فضا نباید صرفاً در مواقع بحرانی و واکنشی باشد، بلکه باید یک استراتژی مداوم برای تثبیت گفتمان انقلاب در فضای دیجیتال دنبال شود.
✅ جنگ شناختی، نبردی است که پیروزی در آن نه با سلاح، بلکه با روایتهای مسلط رقم میخورد. تهدید نرمافزاری، در حقیقت همان فرآیند تدریجی بازتعریف واقعیت است که اگر با آن مقابله نشود، به تغییر تدریجی باورها و ارزشها منجر خواهد شد. در این میدان، پیروز نهایی کسی است که نه صرفاً در برابر روایتهای دشمن واکنش نشان دهد، بلکه روایتهای خود را بسازد و به گفتمان مسلط تبدیل کند.
✍میلاد حسن زاده
#جنگ_شناختی
#رسانه #افکار_عمومی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
هدایت شده از اربعین دانشجویی | عبرات ۵۷🔅
بسم الله الرحمن الرحیم
📌 #گزارش_محتوایی #نهج_البلاغه خوانی | جلسه سوم
🔻نکته اول : نهج البلاغه عدل کلام الله و شرح پیچیدگی آن در عین پیچیدگی است
کلام امیر سلام الله علیه ، عدل قرآن کریم است و در توضیح پیچیدگی ها و نکات غامض قرآن کریم ، خود نیز در تفسیر و بیان ، پیچیده در لایه هایی است که جز با هم رهی خضر نشاید و لایدرکه قعره نمایشگری می کند .
( #انسان_تدوینی #کتاب_تکوینی )
🔻نکته دوم : رجوع به کارشناس ، اصل اولیه نجات یافتگی در حوزه اختلاف در برداشت ها است.
اینکه برای دریافت کامل و درستی را در برداشت داشته باشیم نیازمند ، تسلط بر علوم مختلفی هستیم تا راهبری به معنای درست را پیشرانی کند . این یعنی اجتهاد مصطلح حوزه علمیه است فلذا برای تحقق این مهم ، بهترین کار انتخاب راهبری است که بتواند به نکته ی اول و دوم تحقق عینی بخشد ، در میان شروح نهج البلاغه ، نیز به علامه جعفری رحمه الله علیه رجوع کرده و از لسان ایشان درک فقهای فیلسوف را هندسه ذهنی و دستمایه تحول خواهی خواهیم کرد .
( #اجتهاد_جواهری #علامه_جعفری )
🔻نکته سوم : درک مفهوم رضایت ، فرآیند و روش تحقق و نگاه بلندمدت و کوتاه مدت به این معنا
رضایت و کمال طلبی برادران تنی و وابسته و هم خونی هستند که اساسا هرکجا کمالی تصویر شود حتما در رسیدن به آن انسان پذیرای سختی ها و هزینه و نیز مهمتر رضایت نسبت به مقصد است .
برای تحقق نیز ، نیازمند طی طریق لازم و تامین الزامات ، خصوصا دریافت فرآیند است .
جالب تر اینکه این مفهوم در همه شئون زندگی انسان ، و در همه لحظات با آدمی است و زیر پوست زندگی و حیات انسان موج می زند و در حرکت است ، اساسا پاسخگویی درست به این نکته ، تمایز بخش حیات طیبه از حیات طبیعی محض و انواع آن است .
🔻گام اول رضایت ، ترسیم هندسه ذهنی و درک تمایز از دیگر مدل های رضایت مندی است ، به عنوان مثال وقتی در جامعه اقتصاد لیبرالیستی چتر باز کرد ، نگاه به ارزش ها و فرهنگ نیز کالایی شده و #هویت_کالایی رسم و سیره روزگار می شود . در توضیح هویت کالایی باید گفت که وابستگی به برند و مصرف ، هویت مصرفی و لذت از خرید و برخورداری ، ادبیات حاکم خواهد . این گفتمان متوقف به فضای مادی نخواهد ماند و فرهنگ و هنر را نیز درگیر خود خواهد کرد و سایه هویت مصرفی و کالایی بر سر فرهنگ و هنر و دین و مقولات این چنینی ، و خصوصا کارکرد آنها را نیز تحت الشعاع قرار می دهد.
و استفاده از دین ، مصرفی و با کارکردهای تخدیری و شفاخواهانه خود شد ، و آن بخش هایی در دستور کار قرار می گیرد که بتواند بار لذت جویی معنوی و تخدیر و آرامش بخش و . . . را به دوش کشد . اینجا دین عرفی و سطحی می شود . این نمونه ای از ترسیم چارچوب های ذهنی برای رضایت است .
( #هویت_کالایی #فرهنگ_مصرفی )
📌دورهمی #دانشگاه_های_تهران
🔻گام دوم ، برگزاری و تحقق عینی آن است . . . (در جلسات بعدی)
🔻گام سوم ، قضاوت از رضایت مندی است و مسیر طی شده است که ، یا ارتقا و جهش و یا فروپاشی درونی را به نمایشگری می نشیند . در میان سالگی انسان مسیر آمده را به قضاوت می نشیند ، و خود را ارزیابی نهایی می نماید ، بطوری که تصمیم ادامه راه برای جهش و تعالی و یا سقوط صورتبندی می شود . در آستانه شصت سالگی ، قضاوت ، و پایان کار حیات طبیعی محض ، انسان را میان #تخدیر_سلبی که همه مشکلات را گردن دیگران و در نهایت می گوید «نشد که ما . . » و یا «تقصیر این و آن انداختن» و #تخدیر_ایجابی که دلیل می تراشد و می گوید که «ما تلاش مان را کردیم ولی خدا چیز دیگر تقدیر کرده بود و . . .» و #سقوط که منتهی به #فروپاشی نشود ، مخیر می کند .
🔺 @abarat57_ir
🔻 #نامدرسه_فطرت
🔅احترام #خواجهنصیرالدینطوسی به امام موسی کاظم علیهالسلام
✍️گویند: هنگام وفات خواجه نصیر،
به او گفتند: اجازه بده جنازۀ تو را به نجف اشرف ببریم و آنجا دفن كنیم،
در پاسخ گفت :
من از امام موسی كاظم علیه السلام خجالت می كشم كه وصیت كنم جنازه ام را از كاظمین بیرون ببرند.
بر روی سنگ قبر خواجه نصیرالدین چه نوشته شده است.
🔻آیت الله علوی بروجردی حکایتی را
در رابطه با شخصیت معنوی خواجه نصیرالدین طوسی چنین بیان کردند: «خواجه نصیرالدین طوسی (قدس سره) علامه بزرگِ روزگارِ خودش بوده است.
او گذشته از مهارت در علوم اسلامی، در علم ریاضی و برخی علوم دیگر نیز تبحر داشته است.
این عالم بزرگوار به قصد نشر معارف دینی،
خود را به دربار «هلاکوخان مغول» نزدیک کرده و به اندک زمانی در درباره این پادشاه نفوذ زیادی می کند.
🔻با تلاش او و دیگر مبلغان شیعی،
با وجود تلاش زیاد مخالفان، افکار شیعه رواج بسیار می یابد.
او مقیم بغداد در مرکز حکومت می شود و با تمام وجود از دین و آیین اسلام دفاع می کند.
پس از عمری خدمت و مجاهدت در راه خدا در واپسین لحظه های عمر خویش،
به شاگردانش سفارش می کند که او را در کاظمین و در جوار مرقد مطهر امام کاظم
و حضرت جواد علیهماالسلام دفن کنند.
🔻و سفارش می کند جمله ای که مبنی
بر بزرگ داشتن او باشد بر سنگ قبر نوشته نشود.»
وی می افزاید: «شاگردان او اصرار می کنند تا آیه یا حداقل بیتی از اشعارشان را روی سنگ قبر بنویسند تا آیندگان صاحب قبر را بشناسند.
اما خواجه نصیر می فرماید:
«تنها اسم مرا روی سنگ قبر بنویسید.
زیرا وقتی قبر من در جوار این دو امام
است شایسته نیست جمله ای مبنی بر بزرگداشت من روی قبر نوشته شود.
🔻اگر هم خواستید چیزی بنویسید،
این آیه از قرآن کریم باشد:
«و کلبهم باسط ذراعیه بالوصید»
(سوره کهف، آیه 17)
مربوط به حکایت اصحاب کهف و سگ آنها است که در دم غار نشسته است.
با آن همه عظمت و آن همه خدمات علمی و فرهنگی به عالَم تشیع می گوید:
«من همچون سگ اصحاب کهف در آستانۀ مزار ائمه در شهر کاظمین زانو زده ام».
📚 دلشدگان: شرح حال و کرامات اولیاء الهی، صفحه97
🔺 @fetratpoo_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
📌 #گزارش_محتوایی #نهج_البلاغه خوانی | جلسه چهارم (یک از دو)
🔻نکته اول : تعریف لغوی و اصطلاحی مفهوم #رضایت ، که در لغت ، بمعنای آرامش و پذیرش قلبی نسبت به متعلق و موضوع بیرونی و محیطی .
و در اصطلاح نیز افزون بر معنای لغوی ، پذیرندگی نسبت به #سبک_زندگی ، و ماندن در محیط و راضی شدن به مرز تحقق یافته نسبت به #آرمان_الهی است .
در واقع مرز تحقق #حیات_طیبه نسبت به #حیات_طبیعی_محض ، نیاز به روشن شدن مرز رضایت و رضایت مندی از دین و معنویت دریافت شده و مسیرهای آن دارد که میان این دو مدل حیات پردازش می شود و مورد پی جویی است ، در واقع هندسه معرفتی کدامین قرائت و اینکه کدامین تقریر الگوی زیسته خود را در جامعه متعین می کند و پای بندی نسبت خود را در ذهن ها می سازد ، تعیین کننده حیات طیبه از طبیعی محض است . نهایتا نظام ارزشی برآمده تعیین کننده شکل رضایت مندی از دین و معنویت است ، که یا انسان را بر مدار توحید نگهداری و پایدار می کند و چتر این مفهوم مبتنی بر نظام ارزشی را بر روی همه مفاهیم و روابط باز می کند ، و یا عدم آن زندگی را به التقاط و انحراف و الحاد و پارادوکس های دچار می کند که آدمی عاجز از دریافت ریشه این تناقضات ویران کننده است ، نهایتا #پوچی و . . .
( #حیات_طیبه #تعدد_قرائت_ها #پوچی و . . . )
🔻نکته دوم : صورتبندی مفهومی رضایت در بیان علامه جعفری رحمه الله علیه و منعکس در شرح و تفسیر نهج البلاغه ، در چهار محور بیان می شود :
محور اول : خوف و رجاء
محور دوم : خب و بغض
محور سوم : نفع و ضرر
محور چهارم : هدف و وسیله
هر یک از محورهای بیان شده ، دارای نظام و جزئیاتی است که در تحقق نیازمند رعایت الزامات آن است . ضمنا حفظ تعادل درون دینی نسبت به هریک از محورها از ضروریات بحث است که البته محتاج صورت بندی درستی از نظام ارزشی است .
رضایت درونی ساخته شده همیشه توام با دو واژه #خوف و #رجاء است ، ترس و امید در درون انسان را از پدیده ها دور و یا به آنها نزدیک می کند ، ترس و امید سطح و شکل حضور و یا عدم مشارکت در اتفاقات را سامان می دهد ، و یا نهایتا انتظار از فعال شدن در فتنه ای را هدف گذاری می نماید بطوری که انتظار ، رسیدن به هدفی است که ترس و امید ریسک آن را برای آدمی پذیرنده می کند ، که این اتفاق ماندن بر مرز رضایتی را تاکید و یا ریسکی که رضایت سابق را نشکند و بتواند صورت بالاتری را بسازد در دستور کار قرار می گیرد .
همچنین در ادبیات علماء اخلاق هریک از خوف و رجاء ، می تواند حالت افراطی و تفریطی به خود بگیرد ، محیط ، فرهنگ تعالیم همگی در شکل افراطی و تفریطی شدن خوف و رجاء موثر است ، به عنوان نمونه :
رجاء افراطی ، شیعه گنه کار تربیت می کند
و خوف افراطی نیز امید به خدای متعال را از بین می برد و انسان را از مختصات تربیت دینی به محیط تربیتی شرک و نفاق گسیل می دارد و می فرستد حتی ممکن است سر و شکل دینی بر ادبیات مناسکی بر زیست منافق حاکم باشد ، که تاریخ گواه این معناست .
( #تربیت_دینی #منافقون )
🔻دورهمی #دانشگاه_های_تهران
نکته قابل تامل اینکه ، محتوا با رویکرد #مقایسه ای از بیانات آقا مجتبی تهرانی ، علامه مصباح و علامه جعفری رحمه الله علیهم اجمعین ، صورت بندی شده است .
و ردپای بحث در آثار اخلاقی ایشان قابل پیگیری و مشاهده است .
🌹 @abarat57_ir
🔻 #نامدرسه_فطرت
بسم الله الرحمن الرحیم
📌 #گزارش_محتوایی #نهج_البلاغه خوانی | جلسه چهارم (دو از دو)
🔻نکته سوم : شکلهای رضایت مندی عبارت است از :
۱. رضایت نسبت به حیات طبیعی محض و غریزه گرایی ، که در #لیبرالیزم_اخلاقی و در #داروینیزم_اجتماعی و #الحاد_نوین با پایه های الحادی و خداناباورانه و . . . که صلای «انسان همان حیوان و بوزینه ی سابق است ، که فقط جهش تکاملی داشته و هنوز هم همان حیوان است و محتاج خور و خواب و شهوت» | این سطح از اخلاق برای مارکسیسم نیز مطلوب است و اتفاقا که وقتی به خاطرات و نوشته جات مجاهدین خلق و پیکار و پیمان و پیکان و . . . رجوع می کنید کاملا ولنگاری و توجیه کنندگی هدف از وسیله نمود دارد، و اخلاق در منظر ایشان نیز ذبح شده و به فراموشی سپرده شده است .
۲. رضایت نسبت به زندگی بدور از فشار و استرس ، بدون تشنج و هیجان و بحران و هر واژه ایی که کنش و عملگرایی را دنبال نماید ، همینکه تا حد مقدور به اسلام در محیط فردی و گاها جمعی که به دنبال تحقق همه ی دین نیست و بدنبال بهشت بردن مردم هم نیست ، و فقط به دنبال حفظ مصلحت شیخوخیت پوشالی و توهمی گروهی در اجتماع است را تعریف می کند . نام این ادبیات ، همان #اسلام_اجتماعی و بدور از تنش سیاسی و اسلام سیاسی است ، مثل #انجمن_حجتیه و شاید #مکتب_تفکیک ,
جالب تر اینکه در تئوریزه کردن مبانی خود ، به اینجا می رسند که ابتلاپذیری معصومین علیهم السلام خصوصا سیدالشهداء امری غیر قابل تعریف و تطبیق معرفی شده و مخصوص ذوات مقدس شأن بوده و اساسا ابتلاء از دستورات تربیتی بریده شده و بیرون است. این نکته الگوپذیری معصومین علیهم السلام را دچار ابهام عمیق و اسلام ناب را دچار از دست رفتگی مزمن می نماید . البته تطبیق از ماست وگرنه در شرح نیامده و با رجوع به شاخص ها ، مرز روشن می گردد.
۳. رضایت از حرص و حسد و دیگر ضعف های اخلاقی که می خواهد هم رشد را از غی ، و هم به دنبال محدود کردن ادبیات دینی در این سطح و به دنبال پاسخ های غیر دینی نیز برای آن است . و راضی به استحاله ارزشهای اخلاقی ، به نفع اقتصاد سرمایه داری است . #روشنفکری_بومی_شده
۴. رضایت به جبرهای محدود کننده، خصوصا جبر محیطی که واگویه ی انسان محیط زده و بی اختیار فروید و ریچ و هیلگارد و ویتگنشتاین و دیگران است که جامعه شناسی را مقدم بر انسان شناسی دانسته و معتقد است که انسان محدود به فرهنگ و تربیت و هر آنچه است که او را می سازد است، او هیچگاه قدرت طغیان علیه محیط را نداشته و محیط می گوید که چه باشی . #جبر_محیطی فروید
ردپای این تفکر امروزه در مطب های روانشناسی به نام نسخه تغییر محیط و ذائقه برای مراجعه کنندگان در مقابل لاینحل ماندن تنهایی درونی و عمیق شدن آن ، بی پاسخی مزمن برای پارادوکس های تربیتی بجای نهاده است .
ناگفته نماند که هریک از مکاتب ، صورت و شکل سیاسی به خود را نیز طراحی و دنبال می کند.
🔻دورهمی #دانشگاه_های_تهران
( #تنهایی_درونی #اسلام_اجتماعی #حجتیه )
❤️ @abarat57_ir
🔺 #نامدرسه_فطرت
🔴 اگه هنوز عضو "اسکرین شات" نشدی، یه فرصت عالی رو از دست دادی!
در "اسکرین شات"، در کمتر از ۳ دقیقه، خلاصه و تحلیلی از مهمترین وقایع سیاسی و بینالمللی رو میبینی. بدون حاشیه، بدون وقت تلف کردن، فقط اصل ماجرا!
📌 چرا باید عضو بشی؟
✅ تحلیلهای سریع و کاربردی
✅ اخبار مهم دنیا، بدون سانسور
✅ ویدیوهای کوتاه، اما پر از اطلاعات ناب
همین الان عضو شو و این کانال رو برای دوستات هم بفرست، چون کسی نباید از اتفاقات مهم دنیا بیخبر بمونه! 👇👇
📢 برای عضویت در اسکرین شات متن آبی زیر رو لمس کن
📲 https://eitaa.com/joinchat/443482380C9b40b83c93
منتظرت هستیم! ❤️
هدایت شده از محسن قنبریان
♻️ مثلث یُم٘ن؛ مثلث شوم!
🗒 چکیده ای از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین قنبریان/۹بهمن ۹٨
#باز_نشر
...................................
♻️ مثلث یُم٘ن: عدالت- موالات-ولایت
♻️ مثلث شوم: نظام طبقاتی- تحزّب- سلطنت والیگارشی
✔️ نسبتها:
1⃣ تا "عدالت" برقرار نشود، "موالات" و دوستی بین مردم تثبیت نمی شود.
حضرت فاطمه (س)فرمود: "جعل الله... العدل تنسیقاً للقلوب" خداوند عدالت را برای هم نسق شدن ویکپارچگی دلها (همبستگی اجتماعی) قرار داد.
2⃣ تا"موالات" نباشد، "ولایت" مستقر نمیشود.
آیت الله شاه آبادی در کتاب شذرات المعارف به خوبی اینرا تبیین می کنند که "اخوت جامعه"، شرط "تحقق نظام ولایت" است. موالات و همبستگی باهم، "حلقه ی انگشتر" برای "نگین" ولایت وامامت است(بیشتر ر.ک:طرح اندیشه اسلامی در قرآن . مقام معظم رهبری. قسمت ولایت)
3⃣ "ولایت" خود در مرتبه نازل ترش(محبت و ارادت) موجب "موالات" ودوستی متولیان میشود. فٲصبحتم بنعمته اخواناً یعنی با نعمت ولایت باهم برادر شدید.
حضرت زهرا(س)فرمود: اطاعتنا اماناً من الفرقه. در زیارت جامعه:بموالاتکم ائتلفت الفرقه.
4⃣تا "ولایت" در حد سرپرستی اجتماعی-سیاسی محقق نشود، "عدالت" در جامعه مستقر نمیشود. انا انزلنا رسلنا ... لیقوم الناس بالقسط.
✔️ در عینیت تاریخ اسلام:
🔸پیامبر در بدو ورود به مدینه، اخوت و موالات جامعه مومنین را موجب شد(اصبحتم بنعمته اخوانا)
🔸این اخوت موجب نفوذ کلمه پیامبر وتحقق سرپرستی سیاسی اجتماعی او شد. جنگ وصلح رقم زد، حد و دیه اجرا کرد وزکات وخمس گرفت و... (النبی اولی بالمومنین من انفسهم)
🔸در آن سرپرستی و ولایت ، سریع سراغ عدالت رفت تا تنسیق قلوب شده، موالات وهمبستگی جامعه تثبیت شود. این دوستی ها حال گذرا و جو زده نباشد.
• اول مهاجر فقیر را زمین دار کرد تا مساوات برقرار شود
• از برخی ثروتمندان تراشید وگاهی سپاه خود را با پول آنها تجهیز میکرد.
🔸آن عدالت گستری ، موالات مردم با هم و با ولیّ را افزود:
• در اُحد زخمی عطشان آب نمی خورد تا اول همرزمش را آب دهند وآن یکی هم نخورد تا حدود ۱۵نفر! طوری که نفر اول تشنه شهید شد
• پیامبرهم چنان دوست داشتنی شد که آب وضو و مو وناخن تقصیرش تبرک میرفت.
♻️ جابجایی با مثلث شوم!
🔹سقیفه ، هنوز جنازه پیامبر بر زمین بود چرا پی قدرت رفتند؟
امیر(ع) فرمود:"صرتم بعد الموالاه احزاباً: بعد از موالات ، دچار تحزب شدید".
سقیفه، اعتراض به وضع موجود نبود ! شورشی برآمده از نظم طبقاتی(مثل شورش علیه عثمان)نبود! یک روز بعد از نبی در جامعه عادلانه اوست.
سقیفه با نگرانی گروهی(انصار) از آینده خود، شروع و به نفع گروهی دیگر (مهاجر)تمام شد. از اوضاع واحوال چنین دستگیرشان شد که کار دست علی(ع) نمی افتد، لذا پیش دستی کردند چون نگران بودند مهاجر، آینده شان را خراب کنند! مهاجر هم آمدند و مذاکرات به نفع آنها شد. تحزّب و خدشه به موالات، موجب "سقوط ولایت" شد!
🔹با سقوط ولایت(ولو موقت)، خلافت باید کاری میکرد که دیگر برگشت ولایت ممتنع شود: از بین بردن عدالت؛ با نظام طبقاتی!
عدالت، تنسیق قلوب و موالات می ساخت و موالات، حلقه برای نگین ولایت می شد؛ عدالت که مخدوش شود، دیگر جای موالات، تحزب دائمی و "نزاع بر سر منافع" خواهد بود. این دیگر حلقه برای نگین ولایت نمیشود؛ بلکه زمینه "سلطنت واستبداد" می شود.
• دیوان های خلیفه دوم و تبعیض در بیت المال شروع برهم زدن عدالت و مساوات بود. در دوره عثمان اوج گرفت وکامل نظام اجتماعی را طبقاتی کرد.
🔹شورش علیه عثمان، برآمده از فشار طبقاتی است. ائتلاف نیروهائی مختلف از جمله تضاد منافع برخی صحابه غیر اموی با حزب عثمان، شورش آفرید.
🔹تضاد منافعِ احزاب است که جنگ وصلح می سازد. در دوگانه کوفی-شامی هم جنگش و هم حکمیتش وابسته به این منافع گروهی است که ولایت در آن دوام نمی یابد و سلطنت بنی امیه در آن زایش میشود!
🔹دوره کوتاه علی(ع)، امام سراغ زیر بنا رفت: عدالت!
تا از آنجا، تنسیق قلوب و موالات بیافریند و ولایت استقرارش تٲمین شود نه اینکه کوفه به فرمانش نباشد و گرمی و سردی هوا را بهانه کند و در منافع همراه ودر مضار، علیه باشد!
⬅️اضلاع این مثلث ها هریک، ضلع دیگر خودش را می خواند(تٲمل کنید)
.....................................
✍ پ.ن:
اول فروردین "جشن کُرد، سنّی_ عزای ترک، شیعه"/ هفته دوم #تنش_آبی یزد_اصفهان / دوگانه های فعال دیگر باشما!
در همه حقی و عدلی قابل تصور است؛ اما موالات و پیوستگی اجتماعی، "بستر" و حکمرانیِ معطوف به حق و عدل، "مجرای" حل است.
نه بدون انسجام اجتماعی ، اِعمال ولایت و حکمرانی جلو می رود و نه بدون حضور فعال حکمران مساله ای حل میشود.
مراقب ایران و اسلام باشیم!
📎 مطلب مرتبط: تلازم سه گانه
☑️ @m_ghanbarian
#شهادتت مبارک ❤️
📌بسم الله الرحمن الرحیم
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا
🔻باسلام و احترام به خانواده گرامی و معزز باباخانی ، خصوصا پدر و مادر بزرگوار و حاج آقا روح اله عزیزم
عروج و پرواز محمدحسن عزیز در حین سازندگی روحی و باطنی و همچنین خدمت رسانی به محرومان، به جایگاه ابدی را ، تسلیت عرض نموده و برای بازماندگان از مسیر جهاد و شهادت صبر جمیل را از خدای منان خواستارم .
🔻باشد که در این بحبوحه جهاد در مسیر ظهور و سقوط رژیم منحوس صهیونیستی ، علم جهاد در این خانواده به برکت خون شهید ، علی الدوام برافراشته و رایت هدایت دوستان باشد .
📌#اندیشکده_فطرت
علی منصوریان
۱۴۰۴/۱/۱۶
🌹 @fetratpoo_ir