در سوره بنی اسرائیل دو سه آیه پشت سر یکدیگر داریم که بالخصوص از این نظر بسیار قابل توجه است.
در اوایل سوره اسراء (سوره بنی اسرائیل هم میگویند، سوره سبحان الذی اسری بعبده لیلا من المسجد الحرام) اشاره میکند به تحولاتی که در تاریخ قوم یهود پیدا شد یعنی اعتلا و انحطاطهایی که برای قوم یهود پدید آمد.
ابتدا با آمدن موسی اینها اعتلا پیدا کردند، بعد دچار انحطاط شدند، قوم خارجی بر اینها مسلط شد، ذلیل شدند. بار دیگر به عزت و اعتلا رسیدند. برای بار دوم به حضیض ذلت نشستند.
کأنه قرآن یک منحنی نشان داده است: بالا رفتند، پایین آمدند، باز بالا رفتند، باز پایین آمدند. اینها را قرآن به صورتی ذکر میکند که میخواهد بیان کند این بر اساس یک ضابطه کلی است.
📕انقلاب اسلامی از دیدگاه فلسفه تاریخ، ص۱۲۳
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri
آدمها دو دسته اند:
غیرتی! و قیمتی!
غیرتیها با خدا معامله کردند
قیمتیها با بنده خدا
#شهیدبرونسی
"اصل حرکت انسان به سمت کمال"
🔸همهى برادران و خواهران عزيز نمازگزار و خود را دعوت و توصيه ميكنم به حفظ #تقواىالهى؛ اين اصلِ حركت يك انسان به سمت كمال و تعالى است. اگر به توفيق الهى بتوانيم در عمل فردى، در عمل جمعى، در كار سياسى، در كار اجتماعى، رعايت تقواى الهى را بكنيم، همهى #خيرات و همهى #الطافالهى شامل حال ما خواهد شد.
۱۳۹۰/۱۱/۱۴ (بیانات در نماز جمعه)
🔹همهی برادران و خواهران عزیز را و خودم را دعوت میکنم و توصیه میکنم به رعایت تقوای الهی. در #گفتارمان، در #کردارمان مراقب باشیم از #حدودالهی خارج نشویم؛ معنای تقوا این است.
۱۴۰۳/۰۷/۱۳ (بیانات در نماز جمعه نصر)
#شهید_حسن_باقری
#اصول_کار_تشکیلاتی
#جمعه_نصر
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri
یکی از فرقها میان اسلام و مسیحیت در همین جاست.
مسیحیت همیشه دم از صلح و صفا و سازش میزند. در این مکتب هرگز عنصر تعرض و تهاجم که بذر انقلاب است وجود ندارد. ولی در اسلام عنصر تعرض و تهاجم وجود دارد.
آنچه که در اسلام در یک جا به نام جهاد و در جای دیگر به نام امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد یعنی بذر تعرض و تهاجم در مقابل وضع نامطلوب حاکم موجود. اسلام میگوید متعرض باش، مهاجم باش، قیام کن، شورش کن و وضع نامطلوب موجود را در هم بریز تا وضع مطلوب را به وجود بیاوری، و الّا نشستن و ناراضی بودن، از آن طرف هم آه کشیدن و آرزومند بودن [کافی نیست،] با آرزو چیزی به انسان نمیدهند.
از آن طرف هم میگوید طلب و سعی و کوشش.
میدانید که مخالفان اسلام قرنها از چیزی که نقطه قوّت اسلام است به عنوان یک نقطه ضعف یاد میکردند، میگفتند اسلام چه دینی است! دین و جهاد؟! دین و شمشیر؟! دین و تعرض!؟ دین و جنگیدن؟! دین و خون؟! دین همیشه باید دم از صلح و سازش بزند در هر وضعی و دم از صبر و حرف نزدن و سکوت و سکون بزند در هر وضعی، و بگوید اگر به طرف راست صورتت سیلی زدند طرف چپ آن را جلو بیاور، و اگر پیراهنت را دزدیدند جبّهات را هم خودت تقدیم کن.
خیال میکردند دین این طور باید بگوید. مسلّم است که چنین دینی هرگز نمیتواند بذر انقلاب در میان پیروان خود بپاشد. اما آن دینی که در آن بذر نفی و انکار و تعرض و هجوم [وجود دارد قادر به ایجاد انقلاب است.]
📕آینده انقلاب اسلامی ایران، ص۱۲۰
#شهید_مطهری
#اصول_کار_تشکیلاتی
#جمعه_نصر
#راه_نصرالله
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri
قـرارگاه تشکیـلاتی شهیـد حسـن بـاقـری
✅ ۷. اصل هفتم در کار تشکیلاتی: بازخورد و یادگیری 🔸توضیح: بازخورد و یادگیری به معنای تبادل اطلاعات و
✅ ۸. اصل هشتم در کار تشکیلاتی: تنوع و شمولیت
🔸توضیح: تنوع و شمولیت به معنای وجود و پذیرش تفاوتهای میان اعضای تشکیلات است. این تفاوتها میتوانند شامل نژاد، جنسیت، سن، تجربه، زبان، خلقوخو، مهارتها، فرهنگ و دیدگاههای مختلف باشند. ایجاد یک محیط مبانی بر پذیرش تنوع فرهنگی افراد که در آن همه اعضا احساس ارزشمندی و تعلق کنند، میتواند به بهبود خلاقیت، نوآوری و عملکرد کلی تیم کمک کند. نکته مهم این است که حاکمیت اصول و ارزشهای در تمامی فرآیندهای کار تشکیلاتی نباید فراموش شود.
نکات کلیدی در تنوع و شمولیت:
🔹پذیرش تفاوتها: اعضای تشکیلات باید به تفاوتهای یکدیگر احترام بگذارند و آنها را به عنوان یک منبع ارزشمند برای یادگیری و رشد ببینند. پذیرش تفاوتها در کنار توجه به ارزشها و هنجارهای گروهی، میتواند به ایجاد یک محیط مثبت، حمایتکننده و سازنده کمک کند.
🔸ایجاد فضای امن: برای تشویق به بیان نظرات و ایدههای مختلف، باید فضایی امن و آزاد برای گفتگو در تشکیلات ایجاد کرد. این شامل جلوگیری از قضاوت و انتقاد منفی نسبت به نظرات دیگران است.
🔹تشویق مشارکت: همه اعضای تشکیلات باید تشویق شوند تا در فرآیند تصمیمگیری و بحثها مشارکت کنند. این مشارکت میتواند به افزایش حس تعلق و مسئولیتپذیری در کار تشکیلاتی کمک کند.
🔸نقش مکمل: در تشکیلات افراد مکمل یکدیگر هستند؛ بنابراین در فرآیند عضوگیری و جذب نیرو، باید به تنوع مهارتهای و توانمندیها توجه کرد. جذب افرادی با پسزمینهها و تجربیات مختلف میتواند به غنیتر شدن فعالیت تشکیلاتی و افزایش نوآوری کمک کند. تشکیلات معمولا رنگینکمانی از افراد هست که در کنار هم بودن به آنها معنا میبخشد.
🔹آموزش و آگاهی: برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی برای پذیرش تنوع فرهنگی یکدیگر بسیار سازنده و مفید هست. این آموزشها میتوانند به اعضا کمک کنند تا با چالشهای مربوط به تنوع بهتر برخورد کنند.
🔸ارزیابی و بازخورد: تشکیلات باید بهطور منظم پیشرفت خود در زمینه همکاری میان اعضا را ارزیابی کند و بازخورد بگیرد تا از بهوجود آمدن تنش در میان افراد در اثر تنوع فرهنگی جلوگیری کند. این کار میتواند به شناسایی نقاط قوت و ضعف در این زمینه کمک کند و به بالندگی تشکل منجر شود.
🔹هدف: هدف از ایجاد تنوع و شمولیت، بهرهبرداری از دیدگاهها و ایدههای مختلف برای افزایش خلاقیت و نوآوری و فراهم کردن بروز استعدادهای مختلف است. همچنین، این اصل به تقویت همکاری و همبستگی در تشکیلات کمک میکند و باعث میشود که اعضای تشکل احساس کنند که بهطور کامل پذیرفته شدهاند و ارزشمند هستند. در نهایت، تنوع و شمولیت میتواند به بهبود عملکرد کلی تیم و افزایش رضایتمندی از حضور در تشکیلات منجر شود.
⭕ هر چه با هم کار کردن را تجربه کنیم، به ظهور نزدیکتر میشویم.
#شهید_حسن_باقری
#اصول_کار_تشکیلاتی
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri
قـرارگاه تشکیـلاتی شهیـد حسـن بـاقـری
قسمت بیست و ششم علت فضیلت بالای نماز جماعت 🪐ضریب بینهایت: 📿 اینکه برای نماز جماعت فضیلت بسیاری بی
قسمت بیست و هفتم
«نماز، نسخه ای تدریجی برای سلامت روح»
💉پزشـک و نسـخۀ دارو:
پزشـک دارو را در یـک نوبـت نسـخه مینویسد؛ امـا بیمـار آن را در یـک نوبـت نمیخـورد؛
بلکـه هـر روز یـا هـر بـار مقـداری از آن را مصـرف میکند.
📿نماز نسخه ای است که ازطرف خداوند به ما داده شده است، و ما بایـد روزی چندبـار ایـن دارو را مصـرف کنیـم تـا بتوانیـم سلامت قلب و عقل و روحمان را تضمین کنیم.
نماز، تضمین رشـد انسـان و پرورش دهنده روح اسـت.
📚تمثیلات📚
_آیت الله #حائری_
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri
"ولایت مومنین= رحمت، عزّت، حکمت، پیروزی"
قال الله تعالیٰ: "وَ المُؤمِنونَ وَ المُؤمِناتُ بَعضُهُم اَولِیاءُ بَعضٍ یَامُرونَ بِالمَعروفِ وَ یَنهَونَ عَنِ المُنکَرِ وَ یُقیمونَ الصَّلوةَ وَ یُؤتونَ الزَّکوةَ وَ یُطیعونَ اللهَ وَ رَسولَهُ اُولئِکَ سَیَرحَمُهُمُ اللهُ اِنَّ اللهَ عَزیزٌ حَکیمٌ"
در این آیهای که تلاوت کردم، مسئلهی مهمّ پیوستگی مؤمنین با یکدیگر مطرح شده است که در تعبیرات قرآنی به این پیوند و این پیوستگی گفته میشود «#ولایت»؛ ولایت مؤمنین با یکدیگر.
این مطلب در چند آیهی از قرآن آمده است. در این آیه نتیجهی این ولایت و همبستگی را رحمت الهی معرفی میکند: اُولئِکَ سَیَرحَمُهُمُ الله؛ یعنی اگر شما مسلمانان با یکدیگر پیوند و ارتباط و همکاری و همدلی داشته باشید، #رحمت خداوند شامل حال شما میشود.
بعد میفرماید: اِنَّ اللهَ عَزیزٌ حَکیمٌ؛ آیهی شریفه را با ذکر عزّت الهی و حکمت الهی پایان میدهد؛ شاید از این جهت که رحمت الهی در این مورد متناسب است با عزّت پروردگار و حکمت پروردگار؛ چون رحمت خداوند، انواع فضائل نازلهی از سوی پروردگار بر بندگان را شامل میشود؛ همهی نعمتها، همهی لطفها، همهی حوادث زندگی رحمت الهی است؛ لکن در این آیهی شریفه، این رحمت متناسب است با «#عزّت» و «#حکمت».
"عزّت الهی یعنی سیطرهی قدرت پروردگار بر همهی عالم وجود؛ حکمت الهی یعنی استحکام و استواری همهی قوانین آفرینش."
شاید در این آیه خواستهاند ما را به این معنا توجّه بدهند که اگر مسلمانها با یکدیگر اتّحاد و اتّفاق داشته باشند، عزّت الهی و حکمت الهی پشت سر اینها است؛ میتوانند از قدرت بیپایان الهی استفاده کنند، میتوانند از مقتضای سنّتهای پروردگار و قوانین الهی استفاده کنند.
خب، این #ولایت یعنی چه؟
یعنی پیوند و همبستگی مسلمانان با یکدیگر؛ این شد سیاست قرآنی برای مسلمانها. سیاست قرآن برای مسلمانها این است که ملّتهای مسلمان، گروههای مسلمان، با یکدیگر همبستگی داشته باشند و کأنّه وعده میدهد که اگر شما ملّتهای مسلمان این همبستگی را با هم داشته باشید، این، موجب آن است که عزّت خداوند پشت سر شما است؛ یعنی بر همهی موانع غلبه پیدا میکنید، بر همهی دشمنان پیروز میشوید؛ حکمت الهی پشتیبان شما است؛ یعنی همهی قوانین آفرینش در جهت پیشرفت شما به کار خواهد افتاد؛ این، منطق قرآن و سیاست قرآن است.
۱۴۰۳/۰۷/۱۳ (بیانات در نماز جمعه نصر)
#شهید_حسن_باقری
#اصول_کار_تشکیلاتی
#جمعه_نصر
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri
قـرارگاه تشکیـلاتی شهیـد حسـن بـاقـری
✅ ۸. اصل هشتم در کار تشکیلاتی: تنوع و شمولیت 🔸توضیح: تنوع و شمولیت به معنای وجود و پذیرش تفاوتهای
✅ ۹. اصل نهم در کار تشکیلاتی: تعهد و مسئولیتپذیری
🔸توضیح: تعهد و مسئولیتپذیری به معنای پذیرش وظایف و مسئولیتها توسط اعضای تشکیلات و انجام آنها به بهترین نحو ممکن است. این اصل به ایجاد حس تعلق گروهی به تشکیلات، در اعضا، کمک میکند و باعث میشود که هر فرد نسبت به کار خود و نتایج آن احساس مسئولیت کند. تعهد به اهداف تشکل و انجام وظایف بهطور مؤثر، از عوامل کلیدی موفقیت در هر تشکیلاتی است.
نکات کلیدی در تعهد و مسئولیتپذیری:
🔹تعریف واضح وظایف: برای ایجاد تعهد، باید وظایف و مسئولیتها بهطور واضح و مشخص تعریف شوند. اعضای تشکیلات باید بدانند که چه انتظاراتی از آنها وجود دارد و چه کارهایی باید انجام دهند. از یک طرف، وضوح و شفافیت تقسیمکار و شرح وظایف و از طرف دیگری توانمندی و توجه به آرمانها میتواند منجر به تهعد و مسئولیتپذیری شود.
🔸ایجاد حس مالکیت و تعلق گروهی: اعضای تشکیلات باید احساس کنند که کارشان مهم است و تأثیر مستقیمی بر موفقیت کلی فعالیت تشکل دارد. این حس مالکیت میتواند به افزایش انگیزه و تعهد منجر شود.
🔹پاسخگویی: هر عضو تشکیلات باید نسبت به کار خود پاسخگو باشد. این شامل ارائه گزارشهای منظم درباره پیشرفت کار و اعلام مشکلات یا چالشها است. پاسخگویی به دیگران و به خود، به تقویت حس مسئولیتپذیری کمک میکند.
🔹تشویق و قدردانی: تشویق و قدردانی از تلاشها و دستاوردهای اعضای تشکل میتواند به افزایش تعهد کمک کند. وقتی اعضای تشکیلات احساس کنند که کارشان مورد توجه و قدردانی قرار میگیرد، بیشتر به انجام وظایف خود متعهد خواهند بود. تشویق باید متناسب با عملکرد و عادلانه باشد، وگرنه نتیجه عکس داده و مانع بالندگی تشکل میشود.
🔸ایجاد فرهنگ مسئولیتپذیری: ایجاد فرهنگی که در آن مسئولیتپذیری ارزشمند محسوب شود، میتواند به تقویت این اصل کمک کند. این شامل تشویق اعضای تشکل به پذیرش مسئولیتهای خود و حمایت از یکدیگر در انجام وظایف است.
🔹مدیریت انتظارات: مدیریت انتظارات به معنای تعیین اهداف واقعبینانه و قابل دستیابی است. این کار به اعضای تشکیلات کمک میکند تا احساس نکنند که تحت فشار غیرمنطقی هستند و میتوانند بهطور مؤثر به وظایف خود بپردازند. انتظارات بیش از حد از یکدیگر و یا رها کردن کار، آسیب مهم این بخش هست.
🔸هدف: هدف از عنصر تعهد و مسئولیتپذیری، افزایش کارایی و بهرهوری تشکیلات و همچنین ایجاد یک محیط کاری مثبت و حمایتکننده است. وقتی اعضای تشکل نسبت به کار خود متعهد باشند و احساس مسئولیت کنند، احتمال موفقیت فردی و گروهی بهطور چشمگیری افزایش مییابد. این اصل همچنین به تقویت روابط بین اعضای تیم و ایجاد حس همبستگی کمک میکند.
⭕ هر چه با هم کار کردن را تجربه کنیم، به ظهور نزدیکتر میشویم.
#شهید_حسن_باقری
#اصول_کار_تشکیلاتی
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri
🔷 امام حسن عسکری(علیهالسلام) و برادران امام...
🔹 رهبر انقلاب: امام حسن عسکری(علیهالسلام) حزب طرفدار خود را نزدیک خودش میداند و میفرماید که میان ما و شما خویشاوندی نزدیک است. یعنی قوموخویش درجهی یک هستیم، مثل پدر و فرزند، مثل برادر؛ و مؤمن برادر مؤمن است! یعنی ارتباط میان دو مؤمن، پیوند برادریِ پدر و مادری است، نه برادریِ ناتنی. مراد از مؤمن کیست؟ آن کس که دنبال راه امام عسکری(علیهالسلام) است، این همان ارتباط مستحکم تشکیلاتی است میان امام و پیروانش.
#امام_حسن_عسکری_ع
#اصول_کار_تشکیلاتی
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri
آزادی قدس، آزادی کل جهان اسلام.pdf
2.98M
🔰جزوهٔ «آزادی قدس، آزادی کل جهان اسلام»
🔸گفتاری دربارهٔ شبهات و تحریفات طرحشده پیرامون مسألهٔ قدس و نقش انقلاب اسلامی در مبارزه با صهیونیسم
✍️ استاد حسن #رحیمپور_ازغدی
#راه_نصرالله
#قدس
#اصول_کار_تشکیلاتی
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri
17.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍ارزش تربیت و هدایتگری
«اگر کسی را می توان در زمینه ی مسائل اخلاقی هدایت کرد و انسان چنین کاری را نکند نسبت به او ظلم و بی عدالتی کرده است.»
آیه 32 سوره مائده:
أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا
📚 کتاب تربیت ماندگار صفحه ۱۹
#تربیت_ماندگار
#اخلاق
🆔️ https://eitaa.com/gh_Tashkilati_HasanBagheri