🔹روح خود را متّصل کن ای فلان!
زود با ارواح قُدسِ سالکان
🔹جزوِ تـو از کـلّ او، کُلّی شود
عقل کل بر نفْس چون غُلّی شود
🔺پ.ن:
غُلّی: شخص یا چیزی که دست را به گردن زنجیر کند.
#مولانا رحمه الله #ولایت #دعا #اتحاد_نفوس
@ghazi_ir
💠 امام صادق عليه السلام به يكى از اصحاب به نام شقرانى فرمود:
🔸 «ان الحسن من كل احد حسنٌ و انّه منك احسن لمكانك منّا، و انّ القبيح من كل احد قبيح و انّه منك اقبح»
🔺«اى شقرانى! نيكى از هر شخص نيكو است، ولى از تو كه به ما نسبت دارى نيكوتر است، و زشتى از هر كسى زشت است ولى از تو زشتتر.» 🔻
📚 سفینة البحار، جلد۱، ص۷٠۸
@ghazi_ir
💠. مقصد نهایی مسافر راه حق!
🔸براى سالك راه خدا، مقصد و هدفِ غايى فقط تحصيل علم و معرفت است و آن، نقطه و نكتۀ اصلى در جميع تصرّفات و جهتگيرىها و انتخابهاى او مىباشد
🔸و در اين راستا هيچ حدّ و مرزى را نمىشناسد و هيچ خطّ قرمزى را تصوّر نمىنمايد و هيچ مانعى را سرِ راه خود قرار نمىدهد و هيچ اعتبارى را معتبر نمىشمرد و به حرف و نقلِ هيچ ابله و نادانى گوش نمىسپرد.
📝. آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #اسرار_ملکوت ج 3 ص 171
#علم #معرفت #سلوک_الی_الله #استقامت #همت
@ghazi_ir
🔹. دکتر سجّادی، دوست و رفیقِ شفیقِ ما را خدا حفظ کند و توفیق بیشتری به او بدهد؛ ایشان آدمی است که برای یاد دادن به شاگردانش حرص و جوش میخورد؛ یعنی نه تنها از اینکه مسائل را در اختیار آنها قرار بدهد إبایی ندارد، بلکه از اینکه یکی کمکاری یا کوتاهی میکرد ناراحت میشد!
🔹. یک روز خدمت آقا (علامه طهرانی) بودیم و ذکر ایشان به میان آمد، ایشان فرمودند:
«این حالی که او دارد خیلی از نظر نفسانی برای سلوکش مفید است و خیلی او را جلو میبرد!»
🔹. بیشائبه در اختیار دیگران قرار بده! حالا که خدا نعمتی به تو داده است و فهم تو را نسبت به بعضی از رموز و ظرائف و ریزهکاریها باز کرده است، چرا در اختیار دیگران قرار نمیدهی و چرا میخواهی برای خودت نگه داری؟! اگر این کار را بکنی آنوقت زیاد میشود و اضافه میشود؛ و اگر انسان این کار را نکند میبندد و بسته میشود.
📝. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #آموزههای_معرفت، جلد اول، ص 426و427
#همت #ظرائف_سلوک #صدق #تعلیم #تربیت #هدایت #تبلیغ_دین
@ghazi_ir
AUD-20210519-WA0010.mp3
1.38M
🎵دستور العمل امیرالمؤمنین به مالک اشتر برای امروز ما است، و الّا حضرت می داند که مالک، وسط راه شهید می شود!👆
🎵مالک اشتر با ولایت شهید شد، اما ربیع بن خثیم بی ولایت مُرد...!
📀شرح دعای ابوحمزه ثمالی1424،م10🕰19
🎵حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی رضوان الله علیه
@ghazi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 منزل آخرت هم سقف میخواهد، فرش میخواهد، آئينه و گل ميخواهد، ولى:
🔺سقفش سپر آتش است و آن اجتناب از محرّمات است
🔺فرشش استقرار در محلّ امن است و آن تقوى است
🔺آئينهاش صفاى باطن است تا جلوهگاهِ اسماء و صفات خدا گردد
🔺گُلش، نسيم معطّرِ رحمت از جانب بهشت است و آن تجلّى به جمال الهى است.
📝. علامه طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #معادشناسی ج 1 ص 270
#معاد #تقوی #صدق #صفا #اجتناب_از_محرمات #اسماء_و_صفات_الهی
@ghazi_ir
﷽
📌 #تذکرة_الصالحین | قسمت ۳ : احوالات عارف فقیه میرزا جواد آقا ملکی تبریزی رضوان الله علیه
📚 سیدالطائفتین علامہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ سرہ آورده اند:
✍🏻... " در " نقباء البشر " ج۱، ص ۳۲۹ و ۳۳۰ تحت شماره ۶۷۳ آورده است که: آقا شیخ میرزا جواد آقا ملکی تبریزی فرزند شفیع ملکی بوده است. او عالمی فقیه ، و اخلاقی فاضل و با ورع و موثق. او در نجف اشرف حضور بزرگان از اساتید درس خوانده است، و مراتب سلوک را از اخلاقی شهیر مولای حسین قلی همدانی و غیره از علماء تتلمذ نموده است. در سنه ۱۳۲۰ به ایران مراجعت کرد، و در دارالایمان قم توطن نمود، و به وظائف شرع و ترویج دین و تربیت مومنین همت گماشت تا در روز عید قربان سنه ۱۳۴۳ رحلت کرد. " | #توحید_علمی_و_عینی ، ص ۳۱ |
❖ مرحوم صدیق ارجمند آیةالله شیخ مرتضی مطهری رحمةُ الله علیه به حقیر گفت: من خودم از رهبر عظیم انقلاب: آیةالله خمینی اعلی الله تعالی مقامه شنیدم که میفرمود: " در قبرستان قم یک مرد خوابیده است و او حاج میرزا جواد آقای تبریزی است. "
... کتب وی عبارت اند از : " لقاء الله " " اسرارالصلوة " و " المراقبات " ( اعمال السنه ) که الحق مستغنی از تعریف است، بالاخص کتاب " لقاء الله " ایشان آتشی مخصوصی دارد و برای فتح باب سالکین الی الله کلید و رمز موفقیت است. | #روح_مجرد ص ۲۸۵ |
#علامه_طهرانی #میرزا_جواد_ملکی_تبریزی
🗃 جهت اطلاع بیشتر رجوع شود به :
• مطلع انوار ، ج٣ ، ص٣٤
• الله شناسی ، ج۲ ، ص ۳۹
• رساله لب اللباب ص ۳۳ و ۱۱۷
@ghazi_ir
✅ نسخه دوم نرمافزار «مشكات»
📚متن ۱۰۰ جلد از آثار آیت الله مصباح یزدی (قدسسره) در موضوعات تفسیر و علوم قرآن، شرح روایات و سیره معصومان، فلسفه و منطق، كلام و فلسفه دین، اخلاق و عرفان، مدیریت، علوم سیاسی، حقوق و مسایل اجتماعی و فرهنگی همراه با امكانات پژوهشی.
🛒جهت دانلود نرم افزار به صورت رایگان:
http://mesbahyazdi.ir/meshkat.zip
◀️جهت اطلاعات بیشتر:
https://mesbahyazdi.ir/node/8083
🔸اين عبارت هميشه بر زبان مرحوم علامه طهرانی بود كه میفرمودند:
«حالاتى كه براى سالك پيش میآيد، ميهمان سالك است؛ انسان بايد از اين ميهمان، پذيرايى كند.»
🔸یعنى با اموری مواجه نشود که در تضاد با آن حالات قرار دارد؛ کاری انجام ندهد که موجب بیرون رفتن آن حال شود؛ به مطالبی نپردازد که باعث شود آن ربط، سست و گسسته شود. اين معنا، معناى پذيرايى است.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈. #شرح_دعاى_ابوحمزه_ثمالى، جلسه ١٠، رمضان ١۴٣۵
#حالات_معنوی #مراقبه #سلوک #ملکات_نفسانی
@ghazi_ir
﷽
📌 #تذکرة_الصالحین | قسمت ۴ : احوالات فقیه بزرگوار آیةالله میرزا علی اکبر مرندی رضوان الله علیه
📚 سیدالطائفتین علامہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ سرہ در مهرتابناک ج۱ ص ۹۹ پاورقی آورده اند:
✍🏻...آیةالله میرزا علی اکبر مرندی در سال ۱۳۱۴ ه.ق در خانواده ای بسیار متدین و متقی در شهرستان مرند چشم به جهان گشود.
آقا میرزا علی اکبر مرندی مقدمات علوم الهیه را در محضر پدرش سپری کرد. سپس برای طی مراحل عالیه راهی تبریز شد و از علمای برجسته آن خطه حظ وافر برد. در سنه ۱۳۴۴ ه.ق توفیق تشرف و اقامت در نجف اشرف را کسب نمود. و در همان روزهای بدو ورود با علامه طباطبایی و مرحوم الهی طباطبایی آشنا شد.
❖ آیةالله مرندی در استفاده از درس های رسمی حوزه نیز جدیت و پشتکار وصف ناپذیری داشت. استادان خارج فقه و اصول او در حوزه علمیه نجف عبارت بودند از: آیات عظام محمدحسین نائینی، شیخ علی ایروانی ، علامه محمدحسین کمپانی ، علامه بادکوبه ای، سید ابوالحسن اصفهانی ، آقاضیاء عراقی.
ایشان شیفته مرحوم علامه سید علی قاضی بود و حدود ۱۶ سال در محضر این استاد عرفان به سیر و سلوک پرداخت.
سرانجام پس از عمری عبودیت و ارشاد و هدایت مردم، روح بلند آن عارف و فقیه فرهیخته در سنه ۱۴۱۵ ه.ق از عالم ناسوت به عالم ملکوت پیوست. رحمةالله علیه
#علامه_طهرانی #میرزا_علی_اکبر_مرندی
@ghazi_ir
🔹 اینکه در روایت دربارۀ حضرت عبدالعظیم حسنی آمده است که «أَمَا إِنَّكَ لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظِيمِ عِنْدَكُمْ لَكُنْتَ كَمَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ علیه السلام: اگر قبر عبدالعظیم را که در نزد شما است زیارت کنی مانند آن است که سیدالشهداء علیه السلام را زیارت کردهای!»
🔹 علّت این مسئله، ولایت امام علیه السلام است که در حضرت عبدالعظیم تجلّی کرده است. چرا برای ما روایتی نیامده است؟! چون ولایت در ما تجلّی نکرده است! مگر ولایت کشک و دوغ است که در هر جایی بیاید و به هر اعتباری معتبر شود؟! حضرت عبدالعظیم علیه السلام خود را در ولایتِ امام هادی علیه السلام ذوب و فانی کرد؛ لذا آن حقیقتِ ولایت در نفسِ حضرت عبدالعظیم تجلّی کرده است.
🔹 تصوّر نکنیم که این مسئله اختصاص به حضرت عبدالعظیم دارد. اگر ما هم مانند حضرت عبدالعظیم با تمام وجود خود (نه در مقام شعار و ادعا) ولایت و لوازم ولایت را پذیرفتیم و تا آخر هم پای قضیه ایستادیم، همان ولایتی که در حضرت عبدالعظیم تجلّی کرده است در ما هم تجلّی خواهد کرد؛ به هیچ عنوان تفاوتی نمیکند.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #مجلس_عید_غدیر_خم سال 1425، با ویرایش
#ولایت #زیارت #فناء_فی_الله #عرفان #هدایت #تشیع #تسلیم #استقامت
@ghazi_ir
🔸عاشق که شد که یار به حالش نظر نکرد!؟
ای خواجه درد نیست و گرنه طبیب هست!
#حافظ علیه الرحمة #هدایت_باطنی #ولایت #صدق #طلب #عشق #حق_طلبی #شعار_گریزی
@ghazi_ir
📿 معنای ذِکر و معنای وِرد 📿
🔘ذکر خدا: یعنی یاد خدا. مراد از ذکر، یاد کردن است؛ نه اینکه با زبان ذکری را جاری کردن. به اذکاری که انسان با زبان جاری میکند، وِرد میگویند: ذکر برای قلب است و برای توجه به آن معنی مذکور. می گویند: فلان چیز در ذُکر من است؛ یعنی: در یاد من است، در خاطر من است. آن وقت اگر انسان به این اذکار هم اذکار بگوید، از باب این است که اینها، آن چیزی را که قلب انسان یاد می کند به یاد می آورند و ظاهر می کنند؛ و لذا از این باب به اینها ذکر می گویند.
🔘آن چیزی که در واقع به درد انسان می خورد این است که یاد خدا باشد؛ و چون این اذکار لفظی موجب یاد کردن خدا می شد، قیمت دارد. هر ذکری می شود، هر ذکری باشد که موجب یاد کردن خدا باشد، قیمت دارد؛ و هر ذکری که خدا را به یاد انسان نیاورد، قیمت ندارد. آن کارِ کمی که انسان بکند و دوام داشته باشد، بهتر است از آن عبادتی که زیاد باشد اما دوام نداشته باشد. مثلا یک شب، هزار رکعت نماز بخواند و فردا شب هیچ نخواند، یا شب تا صبح عبادت کند اما نماز صبحش خواب بماند و قضا شود.
🔘بعضی ها اول شب مینشینند، ذکر میگویند، دعا میخوانند، آن وقت خسته میشوند و آخر شب خوابشان میبرد، نماز شبشان خواب اند و نماز صبح هم خواب اند و بین الطلوعین هم خواب اند و احیاناً آفتاب هم میزند و خواب اند! عبادت اینها مثل «قورباغه» است. چون اینها از سرِ شب در باغها مُرداب ها می خوانند تا نزدیک سحر، سحر دیگر خاموش می شوند؛ صدای قورباغه دیگر آن وقت بلند نیست. قورباغه نه بین الطلوعین می خواند نه نزدیک اذان صبح.
📗 شرح فقراتی از دعای ابوحمزه برگرفته از صفحهٔ ۲۵۷تا۲۵۹
✍ حضرت علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی
#ذکر #ورد #استقامت
@ghazi_ir
❈ عملی که از روی احتیاط و دو دلی انجام پذیرد فاقد جزم و یقین و استقرار نفس و ثبات قلب است، و چنین عملی از روح و جان و حقیقت عبادت خالی، و نصیبی نخواهد داشت؛ آن عملی موجب تاثیر در نفس و قلب است که از روی یقین و جزم صورت پذیرد، و انسان در هنگام انجام آن اتصال خود را با حضرت حق احساس کند، و ربط خود را وجدان کند!
✍🏼. عالم ربانی آیةالله طهرانی قدس سره
📚. اسرارملکوت، ج۲، ص ۳۹۳
#آیت_الله_طهرانی #اسرار_ملکوت
@ghazi_ir
🔘 تأثیر رفتار شیعه در نفس و روح امام علیه السلام
🔹امام صادق علیه السلام:
«وقتی شخصی از شما شیعیان باتقوا و راستگو و امانتدار بوده، و اخلاقش با مردم نيكو باشد، دربارۀ او میگویند: ”اين مرد، جعفرىّ مذهب است.“ و من از این مسئله خوشحال میشوم و از ناحیهٔ وی، سرور و شادی در دلِ من پدید میآید.
🔹ولی اگر غیر از این باشد، بر دلِ من، بَلا و گرفتاری و عار و ننگش پديدار مىشود! و دربارهاش میگویند: ”اين اخلاقِ ناپسند، حاصلِ ادب و تربیت جعفر [صادق علیه السلام] است!“»
🔹«فَإنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إذَا وَرَعَ فِى دِينِهِ، وَ صَدَقَ الْحَديثَ، وَ أدَّى الامَانَةَ، وَ حَسُنَ خُلْقُهُ مَعَ النَّاسِ، قيلَ: هَذَا جَعْفَرِىٌّ، وَ يَسُرُّنِى ذَلِكَ وَ يَدْخُلُ عَلَىَّ مِنْهُ السُّرُورُ، وَ إنْ كَانَ عَلَى غَيْرِ ذَلِكَ دَخَلَ عَلَىَّ بَلَاؤُهُ وَ عَارُهُ، وَ قِيلَ: هَذَا أدَبُ جَعْفَر.»
📚. الکافی ج 2 ص 636
#امام_صادق علیه السلام #ولایت #هدایت #ظروف_مرتبطه #سلوک #اخلاق #تقوا #امانتداری #صدق #حدیث_ناب #شیعه
@ghazi_ir
🔹عرشیان دسته ای از خاک نشینان تواند
فرشیان از همه سو دست به دامان تواند
🔹علم از روز ازل، سائلِ دیرینۂ تو است
آنچه در سینۂ خلق است در آیینۂ تو است
🏴. غروب جانگدازِ ششمین خورشید آسمان احدیّ، تجلّیِ عقل نبوی و رئیس مذهب علویّ، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام بر جمیع حق پویان عالم تسلیت باد.
#امام_صادق علیه السلام #باطن #نیت
@ghazi_ir
🔹کسی که آن نور باطن را ندارد زندگیِ او جهت نمی یابد، و لذا بسیاری از اهل علوم متداول، در مسائل حساس و حیاتیِ زندگیِ خود دچار نوسانات، تزلزلها و انحرافاتی شدند و از مسیر حقی که سرنوشت ساز است، کناره گرفتند.
🔹خدا نکند که این افراد بخواهند براساس منویّات و مشتهیّات نفسانیِ خود حرکتی را پیش بگیرند که در آن موقع از این ابزارِ علوم ظاهری برای توجیهِ مرام خود کمک می گیرند و ممکن است دنیایی را به فساد بکشانند؛
🔺و لذا امام صادق علیه السّلام به عنوان بصری می فرماید:
إنّما هُوَ نورٌ یَقَعُ فی قلبِ مَن یریدُ اللَه تعالی أنْ یَهدِیَه؛ خداوند نور علم را در قلب هرکسی که میخواهد او را هدایت کند قرار میدهد.🔺
📝. حضرت آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرّه.
📚. #عنوان_بصری، ج 3، ص 28.
#امام_صادق علیه السلام #سلوک #نور_علم #مراقبه #علوم_ظاهری
@ghazi_ir
🔸چرا با وجود تجرّد روح، به زیارت قبور توصیه میشود؟
#زیارت_قبور #نفس #روح #ظاهر #باطن #رابطه_باطن_با_ظاهر
@ghazi_ir
#حدیث_ناب
🔹 امام صادق علیه السلام:
«عَجِبْتُ لِلْمُؤْمِنِ لاَ يَقْضِي اَللَّهُ بِقَضَاءٍ إِلاَّ كَانَ خَيْراً لَهُ؛ وَ إِنْ قُرِّضَ بِالْمَقَارِيضِ كَانَ خَيْراً لَهُ وَ إِنْ مَلَكَ مَشَارِقَ اَلْأَرْضِ وَ مَغَارِبَهَا كَانَ خَيْراً لَهُ.»
🔹« دربارۀ مؤمن تعجّب میکنم که خداوند هيچ اراده و تقدیری برای او نمیکند مگر اينكه خیرش در آن میباشد؛
🔺اگر با قيچى ريز ريز شود برايش خير است،
🔺و اگر هم مالكِ شرق و غربِ عالم شود برايش خير است!»
📚. إرشاد القلوب ج ۱، ص ۳۹۸
جامع السعادات ج ۳، ص ۲۰۵
#قضای_الهی #مشیت #حکمت_الهی #خیر_و_شر
@ghazi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا