🔹عيد قربان عيدى است براى همه افراد؛ نه فقط براى آنهايى كه به حج مشرّف میشوند و در مِنىٰ هستند و قربانى مىكنند و رَمْی و حَلْق مینمایند و از آن جَذَبات و نَفَحات و جَلَواتِ خاصه بهرهمند مىشوند؛ كه آن خودْ داستان ديگرى دارد و خیلی عالَمِ عجیبی است.
🔹 حال و هواى عيد قربان با عيد فطر متفاوت است؛ گرچه نمازی که در هر دو عید میباشد یک نماز است. ديده مىشود نسبت به نماز عيد قربان قدرى تساهل مىشود؛ در حالتى كه نماز عيد قربان از نقطه نظر تأثير، اگر بيشتر از عيد فطر نباشد كمتر نيست.
🔹به طور كلى حال و هواى روز عيد قربان با روز عيد فطر متفاوت است و كيفيت نزول نَفَحات فرق مىكند. در عید فطر جنبۀ رحمت وسيعتر است ولی در عید قربان جنبۀ توحيد قويتر است.
🔺همۀ اینها براى حركت انسان لازم است؛ هم حالوهوایی که در عید فطر است، و هم حالوهوایی که در عید قربان است.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری جلسه 227، با ویرایش
#عید_قربان #حالات_معنوی #توحید #رحمت_واسعه #نماز #مراقبه #تساهل_در_راهخدا #عرفان #حج #زیارت
@ghazi_ir
. #چه_کتابی_مطالعه_کنم | ۰۴
. دوست دارم حکمت ، اسرار و آداب عبادات را بفهمم، چه کتابی مطالعه کنم؟
📒. کتاب انوارالملکوت:
کتاب " انوارالملکوت " از منظری توحیدی و عرفانی و... به اسرار روزه، نماز، مسجد، قرآن و دعا میپردازد. مرحوم علاّمه طهرانی رضوان اللَه علیه طیّ سخنرانیهایشان در ماه مبارک رمضان ۱۳۹۰ ه.ق در مسجد قائم طهران، این سلسله مباحث را ایراد فرموده و چکیدۀ آن را در جُنگهای خود ثبت نموده بودند که بعد از رحلت ایشان، این دستنوشتهها در دو جلد تنظیم، تحقیق، ترجمه و منتشر شد.
➕ برای مطالعه بیشتر: رساله سیره سالکان در ماه رمضان - رساله ماه رجب، جنة الماوای اولیاء
__
@ghazi_ir
﷽
📌. قربانی نفس، پیام حضرت ابراهیم علیه السلام
📚. عالم ربانے و حڪیم متالہ مرحوم آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهــرانے رضوان اللہ علیہ در جلسات " شرح عنوان بصری، جلسه ۲۲۳ " می فرمایند:
✍🏻 . داستان حضرت ابراهيم به هر دقيقه دقيقه ما كار دارد. در مواجهه با یک قضيه، آیا بايد كلام حق را بگويى يا كلام باطلی كه موافق نفس است؟ كلام حق را بگو و برو جلو، که يك ذبح كردهاى. شما چه نقشى در فلان قضیه بازى میکنید؟ حق را میگيرى يا اينكه آنچه را كه به نفعتان است؟ اگر آنچه را كه به نفع و مصلحت دنيوى شما هست انجام دهيد اين امتحان را باخته ايد، اگر انجام ندهيد، گرچه به ضرر باشد، شما نفس خویش را ذبح كردهايد و سر بريدهايد.
❖. در قضاوتی که پيش میآید اگر انسان بخواهد حق را بگويد ممكن است بر ضرر او یا منتسبین به او باشد، درحالیکه حق با طرف مخالف است، انسان چه میکند؟ آيا يك جورى حرف را می پيچاند که بالاخره هوای این طرف هم داشته باشد؟ يا اينكه نه، صريح میگوید كه آقا در اين مسئله حق با شماست و آن طرف (که منتسب به ما بود) اشتباه كرده است. اگر خيلى صريح گفتيم، نفس را ذبح كردهايم، اگر نگفتهايم باختهايم. در همه مطالب و وقایع به همین صورت است.
❖. لذا قضيه حضرت ابراهيم نسبت به رفتار و کردار انسان جنبه سمبليك دارد و باید انسان در هر جا اين مطلب را در نظر بگيرد. اين نكته، نكته اى است كه انسان را جلو میبرد. يعنى داستان حضرت ابراهيم پيامى است براى همه افراد كه:
بسم الله! بفرماييد! اين گوى و اين ميدان، قضیه حضرت ابراهیم و ذبح فرزند برای ایشان بود و نمی گوییم این چنین کنید؛ الان اين حرفها نيست. الان مسئله این است که در فلان قضيه چرا حق را نگفتى؟ الان در فلان قضيه چرا تهمت زدى؟ الان در فلان واقعه چرا خلاف آنچه را كه میدانستی عمل كردى و بر زبان آوردى؟ اين مطلب مطلبى است كه پيام روز عيد قربان است.
#آیت_الله_طهرانی #شرح_عنوان_بصری
@ghazi_ir
🔹عارف، ولايتِ امام عليه السّلام را در تمام ذرّاتِ عالمِ وجود مشاهده میکند، نه اينكه صرفاً تخيّل و يا به آن فكر میکند؛
🔹بلكه همانطور كه آن ذرّه را تماشا میکند، ولايتِ امام عليه السّلام را هم با او و بلكه پيش از او، و قبل از او، و در نقطهٔ بالاتر و علّتِ فاعلىِ او میبیند،
🔺و نه تنها میبیند بلكه آن را لمس میکند و احساس میکند؛ همچنانكه وجودِ خود را احساس كرده است.
📝. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #اسرار_ملكوت، ج 2، ص247
#عید_غدیر #قرآن #ولایت #امامت #معرفت
@ghazi_ir
💠 رسول خدا صلی الله علیه و آله:
«أَنَا وَ عَلِیٌّ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّة»
(من و علی دو پدر این امت هستیم)*
🔸مرحوم علامه طهرانی قدّس الله سرّه مىفرمودند: «كسى كه به مرتبۀ ولايت برسد افرادى كه با آنها ارتباط دارد مانند فرزندِ او مىشوند. امام عليه السّلام نسبت به همهٔ افراد، در بالاترین مراتبِ تعلّق قرار دارد.»
🔸لذا يك فرد عادی كه از بين برود، گویا فرزند و رفیقِ او از بين رفته است. اين مطلب را ابداً نخواهيم فهميد؛ اگر چه علّامهٔ دهر باشیم!
🔸وقتى که انسان در همان مجراى ولايتى قرار بگيرد كه امام عليه السّلام در رأس آن هِرَم قرار گرفته است، آن وقت مىفهمد در دلِ امام چه مىگذرد و الا نمىفهميم!
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 95؛ با ویرایش
📚. * #بحارالانوار، ج36، ص5 و 275.
#ولایت #امامت #مقام_ابوت #هدایت #معرفت
@ghazi_ir
. #چه_کتابی_مطالعه_کنم | ۰۵
. دوست دارم ویژگی های یک مجتهد حقیقی را بدانم و راه تشخیص مرجع تقلید را بفهمم ، چه کتابی مطالعه کنم؟
📒. کتاب فقاهت در تشیع:
کتاب فقاهت در تشیع در باب شرایط مرجعیت و افتاء و وظائف مراجع تقلید تدوین گردیده است. این کتاب حاوی دیدگاه اهل معرفت در این باب است و خاتمه ای بر کتاب اجتهاد و تقلید علامه طهرانی رضوان الله علیه می باشد که به صورت مستقل با مقدمه ای مفصل به زیور طبع آراسته گردیده است
➕ برای مطالعه بیشتر : کتاب اجتهاد و تقلید ، کتاب سالک آگاه
________
@ghazi_ir
. #چه_کتابی_مطالعه_کنم | ۰۶
. دوست دارم استاد کامل در عرفان داشته باشم و ویژگی های عارف کامل را بدانم، چه کتابی مطالعه کنم؟
📒. کتاب اسرار ملکوت:
این اثر شرحی است بر حدیث عنوان بصری از امام جعفر صادق علیه السلام که در سه مجلد تالیف شده است! این مجموعه بهترین مبین و معرف افکار و مبانی سلوکی علامه طهرانی رضوان الله علیه می باشد که در مباحثی جامع خصوصیات عارف واصل ، ملاک تشخیص عارف بالله و بامرالله، وظیفه سالک در صورت عدم وجود وصی ظاهر و... را بیان فرموده اند.
➕ برای مطالعه بیشتر : کتاب سیره صالحان ، کتاب روح مجرد
____
@ghazi_ir
🔶 عمل بر اساس حق؛ نه مصلحتاندیشیِ پنداری!
🔹اسلام دينِ مصلحتانديشىِ پندارى و توهّماتِ فكرى نيست؛ بر أساس حقّ است. تمام مجاهداتِ أميرالمؤمنين ـ عليه السّلام ـ بر أساس حقّ است.
🔹أميرالمؤمنين ـ عليه السّلام ـ مىتوانست به عنوان مصلحتانديشىِ پندارى، چند روزى موقّت، واليانِ خليفۀ پيشين را بر سر كار خود بگمارد و استمرار بدهد، و بعد يكى يكى آنها را از سر كار بردارد.
🔹و مىتوانست به يك وعدۀ خلاف، بعضى از مُتمرّدين را آرام كند و بعد بر آنها حمله نمايد؛ كما اينكه اين طريق و رويّه، در بين سياسيّونِ عالم، متداول است.
🔹..امیرالمؤمنین علیه السلام تشنۀ سلام و صلوات نیست؛ او حاضر است در بالای منابر او را لعن و سبّ کنند ولی از وظیفۀ خود تخطّی نکند.
📝. علامه طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #ولایت_فقیه_درحکومت_اسلام ج 4 ص 226 و 228
#امیرالمومنین علیه السلام #ولایت #هدایت #حق #مصلحتاندیشی #سیاست #تکلیف #وظیفه
@ghazi_ir
🔸دلِ هر که مینگرم در او، بُوَد اشتغالِ تو یاعلی!
#امیرالمومنین علیهالسلام #عید_غدیر #ولایت #هدایت_باطنی #فؤاد_کرمانی رحمهالله
@ghazi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎. غدیرِ ۱۴۰۰ سال پیش، برای امروز ما چه نفعی دارد⁉️
📼. حضرت آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🎞. #عید_غدیر، سال ۱۴۳۱، دقیقه ۴۰:۵۰.
#عید_غدیر #امیرالمؤمنین علیهالسلام #ولایت_محوری #امتداد_ولایت #هدایت #تشیع_حقیقی #برگزاری_مجالس #حق #عدل #ظلم #نفاق #صدق
@ghazi_ir
🔶 پیام غدیر، شناخت حق است!
🔹امیرالمؤمنین علیه السلام میفرماید «اِعرِفِ الحقَ تَعرِف اَهلَه: حق را بشناس تا اهل آن را بشناسی!» حضرت همۀ معیارها را با این ملاک کنار میزنند و راه را نشان میدهند. یعنی به پسر پیغمبر بودن نگاه نکن؛ به خلیفهٔ مسلمین بودن هم نگاه نکن! با اینکه خود حضرت خلیفه و حاکم مسلمین بودند اما میفرماید: «خودِ من هم محکوم این قاعده هستم»
🔹ملاک، موقعیت افراد نیست؛ بلکه ملاک این است که چقدر به گفتههای خود پایبند است. چون اگر بگویند به جایگاه «خلیفه بودنِ من» نگاه کن، فردا حضرت شهید میشود و یکی مثل معاویه در ظاهر، عنوان خلیفه پیدا میکند آنوقت باید نزد معاویه بروی!!
🔹به «داماد پیغمبر بودنِ من» هم نگاه نکن که شرافتی در این مسئله نیست! همانطور که عثمان هم داماد پیغمبر بود ولی دختر پیغمبر را زد و کشت.
🔹نه به عایشه که زن پیغمبر است نگاه کن و نه به منِ علیبنابیطالب که خلیفه یا داماد پیغمبر هستم نگاه کن؛ بلکه «برو ملاکهای حق و باطل را بدست بیاور، دیگر مطلب تمام است!»
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈. برگرفته از #مجلس_شرح_حدیث_عنوان_بصری جلسه 176.
#عید_غدیر #ولایت #امیرالمؤمنین علیهالسلام #هدایت #حقگرائی #ظاهرگرائی #ماتریالیسم_دینی
@ghazi_ir
🌸 کیست مولا آنکه آزادَت کند
بند رِقّیَت ز پایت بَر کَنَد
🌸 ای گروه مؤمنان شادی کنید
همچو سَرْو و سوسَن آزادی کنید
💎. عید غدیر، جلوهگاه عبودیت و بندگی، حقیقت عقلانیت در زندگی، روز هدایتِ فطرتهای آزاده، تکامل قلوبِ آماده، بیداری عقلهای خُفته، زندگیِ دلهای مُرده، بر همه پویندگان راه طهارت و جویندگان مسیرِ صداقت با هر آیین و مرام و مسلکی تبریک و تهنیت باد.
#امیرالمؤمنین علیه السلام #عید_غدیر #ولایت #مولانا رحمهالله #تهذیب_نفس #تربیت_نفس
@ghazi_ir
💎 راز زنده بودن غدیر
🔹پیغمبر 1400 سال پیش امیرالمؤمنین - علیهالسلام - را به خلافت نصب کرد و به مردم معرّفی نمود و تمام شد؛ این مسئله در امروز به ما چه ارتباطی دارد و امروز چه باید کرد؟..چرا امروز را باید جشن بگیریم و خوشحال باشیم و منبسط و مسرور و مبتهج و مشعوف باشیم!؟
🔹عید غدیر در امروز بیعت با امام زمان - علیهالسلام - است؛ این معنای عید غدیر است! که ما امروز باید با امام زمانِ خود، تجدید بیعت کنیم؛ که یک سال گذشت و امروز رسول خدا، امام زمان را به نام حجّة بن الحسن - علیهالسلام - برای ما معرّفی میکند و دست او را بالا میبرد و میفرماید: «مَن کُنتُ مَولاه فهذا ابنى حُجّةُ ابنِ الحَسَن مَولاه» معنایِ عید غدیر در امروز این است.
🔺اگر عید غدیر اینگونه باشد همیشه حیات دارد و زنده و پابرجاست.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #عید_غدیر 1435
#امیرالمؤمنین علیه السلام #غدیر #ولایت #هدایت #باطن #امام_زمان علیه السلام
@ghazi_ir
💠. مقاله : #مبانی_سلوک_عقلانی
🔠. زبان: فارسی
📌. موضوع: #عرفان #اخلاق
🖇. گروه: #مقالات
📊. سطح : #عمومی
📗. جلد: دوم
📑. صفحه: ۱۸۰
💾. حجم: ۳.MB
🌐 وب سایت کتابخانه :
http://seireelallahbook.blog.ir
﷽
📌. بیان اجمالی طریقۀ سلوک عقلانی
📚 در رساله " سلوک عقلانی، ج۱ ، ص ۸۹ " از عالم ربانے و حڪیم متالہ مرحوم آیةاللہ سید محمد محسن حسینے طهــرانے رضوان اللہ علیہ آورده اند:
✍🏻. سلوک در مکتب اهل بیت علیهم السّلام بر اساس، سلوک عقلانی می باشد. سلوک عقلانی، روش و طریقۀ مرحوم علامه طهرانی و مرحوم آخوند ملاحسینقلى همدانى ـ رضوان الله علیهما ـ بوده است؛ البته اگرچه سلوک سائر عرفاء الهی نیز بر همین طریقه بوده است، امّا این مسئله در مکتب علامه طهرانی و آخوند ملاحسینقلی همدانی خیلی ملموستر و روشن تر می باشد.
❖. سلوک عقلانی، یعنی عبور از جزئیّت و رسیدن به کلیّت؛ یعنی انسان بدون توجه به ظاهر، حقیقت و نفس و باطن خویش را به حقیقت و باطن و مبدأ هستى متّصل میکند. در سلوک عقلانی انسان بدون توجه به خصوصیّات فردیّه و مشخّصات خارجیّه، به دنبال ادراک معانى کلّیه میرود و به همان کلیّات پایبند می باشد. او پس از ادراک معنای حقیقی ولایت، دیگر امام را در قالب خاصیّ جستوجو ننموده و نزد او جنگ با صلح امام علیه السّلام یکسان است، همچنانکه غیبت با ظهور امام برای او تفاوتی ندارد.
❖. در سلوک عقلانی تمامی اعمال نزد سالک جنبۀ طریقیّت خود را نشان داده و سالک بیش از آنکه به ظاهر اعمال اهتمام ورزد در صدد دریافتن حقیقت و روح عمل می باشد که عبارت است از عبودیّت محض و ربط بیشائبه با پروردگار. او در ارتباط با مخلوقات پیش از آنکه به جنبۀ خلقی نگاه کند، به جنبۀ وجه الرّبی اشیاء نظر نموده و با زدودن حجاب جزئیّت در صدد تماشای کلیّت و توحید در همۀ عالم وجود می باشد.
❖. در طریقۀ سلوک عقلانی سالک به وسیلۀ جایگزینی عقل بر احساسات و توهّمات، با عقل منفصل و مقام ولایت اتّصال باطنی پیدا نموده و بدین وسیله خیال او تصحیح گشته و از تمامی کریوه های جزئیّات عالم اعتبار و حجب ظلمانی و همچنین حجب نورانیّه و مقامات معنوی نیز عبور مینماید. در طریقۀ سلوک عقلانی سالک با موت اختیاری، راه میانبر را پیش گرفته و خود را منتظر مواقف عالم برزخ و قیامت و حساب ننموده و در همین دنیا از جمیع مواقف قیامت صغریٰ و کبریٰ عبور مینماید. و قیامت خویش را به پا میدارد.
❖. آخرین مرحله در طریقۀ سلوک عقلانی که اساس آن عبور از جزئیّت و رسیدن به کلیّت است، مسئله عبور از نفس میباشد؛ چرا که سالک پس از عبور از همه حجب ظلمانی و نورانی در می یابد هنوز از نفس عبور ننموده است و اینجاست که خود را عاجز و درمانده و بیچاره می یابد چرا که محال است انسان خود بتواند از نفس خود بگذرد، بنابراین او برای عبور از نفس نیازمند توسّلات شدیده و تبتّل و انقطاع تامّ به مقام ولایت دارد تا اینکه به واسطۀ عنایت مقام ولایت و عقل منفصل عبور از نفس برای او حاصل خواهد شد. نتیجه عبور از نفس، همانا رسیدن به مقام مخلَصین و پیوستن به کلیّت و فناء در ذات الهی و وحدت با مقام ولایت می باشد. این است مقام ولیّ الهی و انسان کامل
#سلوک_عقلانی #مقالات_موضوعی #آیت_الله_طهرانی
@ghazi_ir
💠 هدف شوم انگلیس، طرد مبانی قرآنی!
🔸لرد كرزن، وزير خارجه معروف انگلستان - كه از مستشرقين است - براى از بين رفتن مسلمين، خيلى زحمت كشيد! در زمان گلادستون، قرآن را در مجلس اعيان برداشت و گفت: «ما نمىتوانيم حكومت كنيم مگر اينكه آن را از بين ببريم!» گفتند: «چگونه مىتوانيم آن را از بين ببريم؟» در آنجا سالنى بزرگ بود، كه فرش يكپارچهاى در آنجا قرار داشت و در آخر سالن، ميزى بود و قرآن بر روى ميز بود، و رفتن پيشِ قرآن مقدور نبود مگر اينكه پا بر روى فرش بگذارند.
🔸لرد كرزن گفت: «چه كسى مىتواند آن قرآن را بردارد بدون اينكه پا بر روى فرش بگذارد؟» نمايندگان گفتند: «ممكن نيست!» او گفت: «بسيار آسان است!» و شروع كرد به كنار زدنِ گوشهاى از فرش، و همينطور كنار زد تا رفت و در كنار قرآن قرار گرفت و گفت:
«همينطور كه من اين فرش را كنار زدم، بايد قرآن را از ميان مسلمين كنار زد و آن را از ميان برداشت!»
اين حرفِ خيلى عجيبى است! اين حرف را حدود صد و بيست سال قبل گفت. از آن به بعد انگليسىهاى بىشرف و بىانصاف و بىحيا و بىشرم و پست و وقيح، بىشرمانه و وقيحانه دست به كار شدند، و به بدترين وجهى نظراتِ خودشان را اعمال كردند.
🔸اگر كسى تاريخ مشروطيّت را- كه خيلى روشن است- بخواند، مىداند كه: اينها چقدر رذل هستند! اينها آنقدر رذالت و پستى دارند كه اخيراً حكم لواط را قانونى كردند و از مجلس گذراندند! با اين درجه از پستى، به قانون اسلام و قرآن حمله كردند! به وسيله فراماسونرهايى مانند: جمالزاده، آخوندزاده، تقىزاده، سيّد ضياء و ... به اسلام و علما حملهور شدند و گفتند: «اصولًا ايران به كمال خود نمىرسد، مگر اينكه از فرقِ سر تا كف پا فرنگى شود!»
🔸عدّهاى از اينها مانند: سيّد نصرالله تقوى و شيخ ابراهيم زنجانى و تقىزاده، مجلسى تشكيل دادند و در همان مجلس حكم اعدام شيخ فضل الله نورى را دادند، و ديگر نمىدانستند كه اين صددرصد به دست انگلستان است.
📝 علامه طهرانی قدّس الله سرّه
📚 #سالك_آگاه، ص: 107.
#مشروطه #آزادی_توهمی #انگلیس #قرآن #فراماسونری #سیاست
@ghazi_ir