. #چه_کتابی_مطالعه_کنم | ۰۸
. دوست دارم اجمالی از دیدگاه های اخلاقی و تربیتی علامه طهرانی قدس سره را بدانم ، چه کتابی مطالعه کنم؟
📒. کتاب مبانی اخلاق:
این اثر متن سخنرانی های علامه طهرانی رضوان الله علیه در طرح مبانی اخلاقی و تربیتی می باشد که در زمینه تفسیر آیات قرآن و همچنین سایر متون دینی در مناسبت های مختلف ایراد گردیده است. این کتاب در دو مجلد با مقدمه و تصحیح آیت الله سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس الله سره منتشر شده است!
➕ برای مطالعه بیشتر: کتاب مطلع انوار، ج۱۲ و ج۱۳ - کتاب مهرتابان
______________
@ghazi_ir
🔹صاحبِ دل، شاهِ دلهاى شماست
#سیدالشهداء علیهالسلام #ولایت #هدایت #توسل #زیارت #گریه #مجالس_اهلبیت #مولانا رحمهالله
@ghazi_ir
⭕در جریان عاشورا باید به جانبازیِ سیّدالشهداء و حضرت ابالفضل و حضرت علیاکبر علیهم السلام و اصحاب رضوان الله علیه نگاه کنیم. به نیّات و حالات و وضعیتشان نگاه کنیم. و با این نگاه کردن و توجه نمودن، مرتّب جلو برویم تا خود را در آن محیط احساس کنیم.
🔹اگر مدام بیاییم یک نگاه به امام حسین کنیم و یک نگاه به شمر که او چه کرد و از آن طرف عمر سعد چه کرد و دیگری چه کرد و مدام توجهِ ما به این مسائل باشد، آنوقت نصیب ما کم خواهد بود.
🔹نمیخواهم بگویم که انسان نباید جنبۀ تبرّی داشته باشد. یکی از فروعات و لوازم و مبانی تشیع، جنبۀ تبری است و انسان با جنبۀ تبری میتواند راه را پیدا کند. شیعه هر دو جنبۀ تبری و تولی را دارد.
🔹اما آن جنبه تبری باید جنبۀ باطن باشد. لذا تبری دیگر در باطن ما هست ولی دیگر نفسِ انسان نباید به آن توجه کند. نباید مرتّب یکی یکی وقت بگذارد که این چه کرد و آن چه کرد و دیگری چه گفت و دیگری چه جواب داد؟! این جواب و سوالها تا قیامت ادامه دارد!
🔺به سؤال و جوابِ سیدالشهداء و حضرت ابالفضل علیهماالسلام باید نگاه کرد. اگر انسان این جنبه را در خودش تقویت کند، نصیب و نفعش بیشتر میشود.
🎙حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈 #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی سنه 1422 جلسه 7
#سیدالشهداء علیه السلام #معارف_عاشورا #مراقبه #عرفان_عاشورا #ولایت #هدایت #تولی #تبری
@ghazi_ir
سید الشهداء یعنی مرد حق در همه ی عرصه ها و در همه ی زمینه ها. آن کسی که یک حقی را می بیند و پا رویش می گذارد، دروغ می گوید که من دنبال سیدالشهداء هستم؛ گر چه بنشیند در مجالس امام حسین و گریه هم کند و صدای گریه او از همه بالاتر برود.
✍️ حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس سره
📗 جلسات شرح حدیث عنوان بصری، مجلس ۱۱۳.
@ghazi_ir
🔳 وقتی حرّ با آن حالِ پشیمانی خدمت سیّدالشهداء علیه السلام میرسد، آن چنان حضرت با او برخورد میکنند که انگار نه انگار اتفاقی افتاده است! اصلاً حرّ یادش میرود که چه کرده و چه قضایایی را که زیر سرِ خودش بوده، بوجود آورده است.
🔹اگر ما بودیم چه میکردیم! میگفتیم: «غلط کردی که توبه کردی!! الان وقت توبه کردن است!؟ آمدی این بساط را درست کردی آنوقت توبه هم میکنی؟! برو پیِ کارَت! بیخود کردی توبه کردی!!» خب ما همین هستیم و درد ما هم همین است. ولی طوری حضرت با حرّ برخورد میکنند که اصلاً حرّ یادش میرود که چنین کاری کرده و چنین جریانی برایش اتفاق افتاده است.
🔹این برخورد سیّدالشهداء علیه السلام با حرّ، همانی است که رسول خدا در فتح مکه انجام داد. این همان ظهور رحمتِ واسعۀ پروردگار است که در جریان فتح مکه، در نفسِ رسول خدا نیز تجلّی میکند که همۀ افراد را میبخشد و منزل ابوسفیان، اوّل دشمن خود را، محلّ أمن قرار میدهد که هر کس به این منزل بیاید، جان و مالش در امان است. یعنی رسول خدا اصلاً به فرد، چهرۀ او، ظاهرِ او، کاری که کرده و رفتاری که داشته، نگاه نمیکند!
🔹رسول خدا نگاه میکند که این شخص، یک بندهای از بندگان خداست که الان هیچ کاری از او برنمیآید؛ لذا آن رحمت میآید و حتی همین ابوسفیان را هم در برمیگیرد و منزلِ او را محلّ أمن و ملجأ قرار میدهد.
آیا این مسئله بر حالوهوایِ ما و در رفتار ما با دیگران تأثیر نمیگذارد، که چگونه با افراد و با قضایا برخورد کنیم؟! قطعاً تأثیر دارد!
🔹حال یکبار میآییم فقط این جریان را نقل میکنیم و میگوییم: «رسول خدا چه اخلاق خوبی داشت که گذشت کرد و منزل ابوسفیان را مأمن قرار داد!» همین را میگوییم و خداحافظ تمام شد!
یکبار هم میآییم و روی این قضیه فکر میکنیم و مطلب را در خود پیاده میکنیم.
🔺اینکه بزرگان میفرمودند که: «انسان نباید واقعۀ عاشورا را فقط از جهتِ مصیبت نگاه کند!» برای این جهت بوده است.
🎙حضرت آیة الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈 #مجلس_شرح_حدیث_عنوان_بصری جلسه 228؛ با ویرایش محتوایی
#سیدالشهداء علیه السلام #هدایت #تبلیغ_دین #ولایت #اخلاق #عرفان_عاشورا #مراقبه #معارف_عاشورا
@ghazi_ir
⭕️ حضرت قاسم علیهالسلام با احساسات و تحت تأثیر قرار گرفتن به میدان نرفت.
🔹او حقیقتِ مرگ و لذّت مرگ را با دل و جانش احساس میکرد و لذا در جواب سیّدالشهداء علیهالسلام که فرمود: «ای نوردیده، پسرک من! مرگ در نزد تو چگونه است؟» عرض کرد:
🔹«اَحلَی مِنَ العسل!» یعنی «مرگ برای من از عسل شیرین تر است!»
🔹او حقیقت مرگ را میفهمید که میگفت: «اَحلَی مِنَ العسل!»
📝 حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚 #عنوان_بصری ج ۲، ص ۳۷
#سیدالشهداء علیهالسلام #حضرت_قاسم علیهالسلام #معرفت #مرگ #احساسات #عقلانیت
@ghazi_ir
🔹طفلِ تو گرچه که کودکخُو بُدَست
🔹 هر دو عالَم، خود طُفیلِ او بُدَست
#سیدالشهداء علیهالسلام #حضرت_علی_اصغر علیهالسلام #مولانا رحمهالله #معرفت_نفس #روضه_خوانی #ظاهرگرائی
@ghazi_ir
🔳 خورشید پناه آرَد، در سایهٔ إقبالَت
#ولایت #کمال_الهی #سیدالشهداء #حضرت_علی_اکبر #حضرت_اسماعیل علیهمالسلام #فناء_فی_الله #اتحاد_نفوس #توسل
@ghazi_ir
⭕️ همان امام حسینی که در بالای سر حضرت علیاکبر میفرماید «عَلَی الدُّنیا بَعدَک العَفاء» [بعد از تو خاک بر سر دنیا]، و مینشیند و ناراحت است و اشک از چشمانش سرازیر میشود؛ همان امام دارد میبیند که حضرت علیاکبر در کجاهاست و در چه وضعیتی قرار دارد، و چه مسائلِ "لایُدرَک و لایُوصَفی" در میان است!
🔹به طوری که اگر به امام حسین بگویند: «اگر نمیخواهی و ناراحتی، روحِ علی اکبر را به بدن برمیگردانیم و دوباره همان جوان رعنا با وضعیت و موقعیت سابق خواهد بود» حضرت در پاسخ میگوید: «ابداً نمیخواهم؛ من عمری منتظرِ اینچنین لحظهای بودم که عزیزترینِ خویش در دنیا را در این لحظه ببینم؛ آنوقت شما میخواهید این لحظه را برگردانید!»
🔹تمامِ دنیا را به سیّدالشهداء علیهالسلام بدهند یک لحظه نمیخواهد که علیاکبرش برگردد. چون امام حسین دارد آن علیاکبرِ واقعی را میبیند؛ نه بدن او را!
🎙 حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈 #درس_خارج_فلسفه (اسفار اربعه) جلسه 666، با ویرایش
@ghazi_ir
﷽
🏴. #مکتب_سیدالشهدا_مکتب_عقلانیت
📚 فراز هـایے از ڪتاب شریف " لمعات الحسین علیہ السلام " تالیف سیدالطائفتین علامہ آیةاللہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ نفسہ الزڪیہ | ۰۵
✍🏻 در این حال، از کثرت زخم ها و جراحات وارده، ضعف بر آن حضرت آنقدر شدید بود که ایستاد تا بیارامد؛ که مردی سنگ بر پیشانیش زد و خون بر صورتش جاری شد. و با لباس خود خواست تا خون را از دو چشمش پاک کند که مرد دیگری به تیر سه شعبه قلب مبارکش را هدف ساخت.
❖ پسر رسول خدا، به خدا عرض کرد: " بِسْمِ اللَهِ وَبِاللَهِ وَعَلَی مِلَّه رَسُولِ اللَهِ. وَرَفَعَ رَأْسَهُ إلَی السَّمَآءِ وَقَالَ: إلَهِی! إنَّکَ تَعْلَمُ أَنَّهُمْ یَقْتُلُونَ رَجُلاً لَیْسَ عَلَی وَجْهِ الارْضِ ابْنُ نَبیٍّ غَیْرُهُ! «به نام خدا، و به خود خدا، و بر ملّت و آئین رسول خدا این شهادت روزی من میگردد. و سرش را به طرف آسمان بلند نموده و گفت: خدای من! تو میدانی که این قوم میکشند مردی را که در روی زمین پسر پیغمبری جز او نیست!»
❖ دست برد و تیر را از پشت خود خارج کرد؛ و خون مانند ناودان فَوَران میکرد. حضرت دست خود را زیر آن خون گرفت، و چون پُر شد به آسمان پاشید و گفت: این حادثه که بر من نازل شده است چون در مقابل دیدگان خداست، بسیار سهل و ناچیز است. و یک قطره از آن خون بر زمین نریخت. و برای بار دوّم دست خود را زیر خون گرفت؛ و چون پُر شد، با آن سر و صورت و محاسن شریف را متلطّخ و خون آلوده نموده و گفت: با همین حال باقی خواهم بود تا خدا و جدّم رسول خدا را دیدار کنم. و آنقدر خون از بدن مبارکش رفته بود که قدرت و رَمقی در تن نمانده بود. نشست بر روی زمین و با مشقّت سر خود را بلند نگاه میداشت، که در این حال مالک بن بُسْر آمده و او را دشنام داد و با شمشیر بر سر آن حضرت زد. و بُرْنُس پر از خون شد.
❖ حضرت برنس را انداخت و روی قَلَنْسُوَه که کلاه عادی بود عِمامه بست. و بعضی گفتهاند: دستمالی بست. که زُرعه بن شَریک بر کتف چپ آن حضرت ضربتی وارد ساخت. و حصین بر حلقوم آن حضرت تیری زد. و دیگری بر گردن مبارک ضربهای وارد ساخت. و سِنانِ بن أنَس با نیزه در تَرقُوهاش زد، و پس از آن بر سینه آن حضرت زد. و سپس در گلوی آن حضرت تیری فرو برد؛ و صالح ابن وَهب در پهلویش تیری وارد کرد.
❖ هِلال بن نافع میگوید: من در نزدیکی حسین ایستاده بودم که او جان میداد؛ سوگند به خدا که من در تمام مدّت عمرم، هیچ کشتهای ندیدم که تمام پیکرش بخون خود آلوده باشد و چون حسین صورتش نیکو و چهرهاش نورانی باشد. به خدا سوگند لَمَعات نور چهره او مرا از تفکّر در کشتن او باز میداشت!
❖ و در آن حالت های سخت و شدّت، چشمان خود را به آسمان بلند نموده، و در دعا به درگاه حضرت ربّ ذوالجلال عرض میکرد: صَبْرًا عَلَی قَضَآئِکَ یَا رَبِّ! لَا إلَهَ سِوَاکَ، یَا غِیَاثَ الْمُسْتَغِیثِینَ!
«شکیبا هستم بر تقدیرات و بر فرمان جاری تو ای پروردگار من! معبودی جز تو نیست، ای پناه پناهآورندگان!»
#لمعات_الحسین #حدیث_صالحان #علامه_طهرانی
@ghazi_ir