گام نخست پژوهش
ایدهپردازی (11)
طرح مسأله
ارزش «سوال» در علم
یادداشتی از استاد رسول جعفریان (بخش پایانی)
تجربه نشان داده است که دانشجویان دوره لیسانس، در تحقیقات دانشجویی اغلب با طرح مسأله آشنا نیستند. بیشتر به توصیف می پردازند، در حالی که باید یادشان داد سوال طرح کنند، و به آن جواب دهند. علت ندانستن آنها این است که در آموزش هایی که در دوره دبیرستان به آنها داده شده، در باره «مسأله» بحث نشده است.
آدم وقتی یک کتاب یا یک مقاله را می خواند، باید فکر کند این کتاب در حال پاسخ دادن به چه سوالی است. آیا مسیر پاسخ گویی درست است؟ آیا پاسخ درستی به مسأله داده است؟
شاید همه علم، این طور به شکل سوال و جواب نباشد، اما آنچه که سبب پیشر فت علم می شود، یعنی موضوعاتی که موضوعی برای دانستن بیشتر هستند، اغلب باطرح سوال می توانند علمی شوند.
هرچه این سوالات دقیق تر باشد، و هرچه پاسخ دهنده، ظریف تر و دقیق تر و کاملتر به «مسأله» یا مسأله ها جواب بدهد، کار علم جدی تر پیش خواهد رفت. نباید به پاسخ های کوتاه که مشتمل بر حل همه جوانب مسأله نیستند، اکتفا کرد.
همیشه باید از دانشجو خواست، هم مسأله را خوب و کامل طرح کند، و هم جواب را دقیق بدهد. باید به او گفت، «پاسخ» باید به گونه ای باشد، که از صد نفر مخاطب، اقلا هفتاد نفر آن را قبول کنند. باید به او گفت، باید پاسخ قوی تر از پاسخ های گذشته باشد. طبعا اگر مسأله ای از قبل حل شده، نیاز به پاسخ گویی ندارد. اما همیشه این احتمال وجود دارد که آن پاسخ، کامل نباشد.
#آشنایی_با_روش_پژوهش
#ایده_پردازی
#مسأله
#هنر_پرسشگری
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
#مقام_معظم_رهبری
آن کسانی که دانشگاهها، مراکز تحقیقی، مرکز علمی را میخواهند از علم و از تحقیق و پژوهش دور کنند، برای دشمن کار میکنند. ۱۴/۰۳/۱۳۸۵
#تحقیق
#پژوهش
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
من سالها نوشتههایم را در کاغذ مینوشتم. نتیجه آن بود که با وجود طبقهبندی نوشتهها، بسیار کم پیش میآمد تا در لحظه نیاز بتوانم به درستی از آنها استفاده کنم.
اسفند هر سال چند کیلو از این کاغذهای بی مصرف را تحویل بازیافت میدادم!
شما یک پژوهشگرید و چند پروژه پژوهشی دارید. همزمان به فعالیتهای تبلیغی همچون منبر، سخنرانی و... نیز میپردازید.
در کلاس درس سخنان استاد را یادداشتبرداری میکنید. در کنار همه اینها در دورههای گوناگون آموزشی نیز شرکت میکنید.
برای همه اینها باید یک چمدان دفترچه و کاغذ به همراه داشتهباشید!
اگر شما نیز با چنین دردسرهایی روبرو هستید، "واننوت" (one note) میتواند یکی از راهکارهای مناسب برای شما باشد. واننوت در کنار وُرد، اکسل و... یکی از نرم افزارهای مجموعه مایکروسافت آفیس است. میتوانید آن را در رایانه، موبایل و تبلت خود نصب کنید.
وان نوت را دقیقاً میتوانید شبیه کیفی در نظر بگیرید که دفترچههای متعددی در آن دارید. دفترچههایی که خود بخشبندی شدهاند و در هر بخش هم چند صفحه در نظر گرفته شده است.
بنابراین، من چند دفترچه در کیفم خواهم داشت: پژوهش، درس، تبلیغ و...
کافی است از منوی سمت چپ بالا، گزینه File را انتخاب کنم و سپس نام دفترچه را تعریف کنم. مثلاً «پژوهش» و سپس روی دکمه Create Notebook کلیک کنم.👈تصویر شماره 1
ادامه پست بالا👆👆👆👆
همین کار را برای دفترچههای دیگر هم انجام میدهم: «درس»، «تبلیغ»، «معرفتشناسی معاصر» و... 👈تصویر شماره 2
شما بی نهایت دفترچه، بخش و صفحه برای یاداشتبرداری خواهید داشت.
سادهترین قابلیت وان نوت، این است که در وان نوت، مجبور نیستید همه چیز را سطر به سطر و کنار هم بنویسید. مانند یک برگه یادداشت، میتوانید هر جای صفحه که خواستید کلیک کنید و همانجا آغاز به نوشتن کنید.
وان نوت میتواند صدای شما را در جلسات ضبط کند تا مجبور به یادداشت برداری نباشید. کافی است از منوی Insert گزینه Audio Record را انتخاب کنید.
نوشته از: سید ابوالقاسم ظریف
به اینجا سری بزنید👈https://faradars.org/courses/fvont9607-microsoft-onenote-for-noting-and-information-management
#ابزارهای_کمک_پژوهشی
#وان_نوت
#یادداشت_برداری
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
فیلم ببینید👇👇👇👇👇
fvont9607a_trial_www.faradars.org.rar
11.79M
فیلم آموزشی معرفی واننوت شماره 1
برای تماشا، فیلم را از حالت فشره خارج کنید.
#ابزارهای_کمک_پژوهشی
#وان_نوت
#یادداشت_برداری
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
fvont9607b_trial_www.faradars.org.rar
38.11M
فیلم آموزشی معرفی واننوت شماره 2
برای تماشا، فیلم را از حالت فشره خارج کنید.
#ابزارهای_کمک_پژوهشی
#وان_نوت
#یادداشت_برداری
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
fvont9607c_trial_www.faradars.org.rar
22.71M
فیلم آموزشی معرفی واننوت شماره 3
برای تماشا، فیلم را از حالت فشره خارج کنید.
#ابزارهای_کمک_پژوهشی
#وان_نوت
#یادداشت_برداری
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
دانلود نرمافزار winrar برای فشردهسازی یا استخراج فایلهای فشرده👇👇👇👇
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rarlab.rar&hl=fa
#گزارش_تصویری
نشست علمی تحلیل و بررسی کتاب "اقتصاد در یک درس" مرداد 98
استاد دکتر#جواد_اقدس_طینت
#سرمایه_داری
#لیبرالیسم
#گروه_علمی_مطالعات_اقتصاد
#سیر_مطالعاتی_اقتصاد
#اقتصاد_در_یک_درس
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
#مقام_معظم_رهبری
ما میگوییم کام حوزه علمیه با علم برداشته شده است. حوزه، علم محور است. علم محور بودن لوازمی دارد؛ باید به این لوازم ملتزم شد. یکی از چیزهایی که لازمهی علم محور بودن است، این است که مجموعه علم محور پرسش زاست، پرسش آفرین است. وقتی بحث علمی مطرح است، سوال مطرح است، با سوال باید با روی باز مواجه شد؛ همچنان که در سنت علمی سلف ارجمند ما هم این وجود داشته. شما ملاحظه می کنید؛ در فقه معارضات فقهی زیاد است؛ گاهی با لحن های تند هم همراه هست. فرض بفرمایید مرحوم صاحب حدائق نسبت به صاحب مدارک، گاهی لحن تندی به کار میبرد؛ باز متقابلا مرحوم صاحب جواهر نسبت به صاحب حدائق در مواردی لحن بسیار تندی به کار میبرد.مانعی هم ندارد. این برخوردها معنایش این است که طرح سوال، طرح اشکال، طرح شبهه، طرح مسئله جدید، طرح شیوه جدید، ایرادی ندارد.جلوی سوال را نباید گرفت. حوزه باید قطع سوال نکند. قطع سوال به قطع دانش می انجامد. راه سوال را نباید بست. 89/08/02
#آشنایی_با_روش_پژوهش
#ایده_پردازی
#مسأله
#هنر_پرسشگری
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
🗂اولویتبندی کارها و فعالیتها (1 )
تکنیک ABC
کمبود زمان ممکن است به دلیل مشکل در اولویت بندی کارها و فعالیتها باشد.
گاهی اوقات، ممکن است احساس کنیم که حجم فعالیتها زیاد است و نمیدانیم که بهتر است کدام را به نفع کدام کنار بگذاریم.🤔 یا کدام را در اولویت قرار دهیم.🤔 من میخواهم درس بخوانم و بهترین معدل را در پایان دوره بگیرم. برای آیندهام و دورهها و سطوح بالاتر دغدغه نیز دغدغه دارم و میبینم فرصت کافی برای آن ندارم.⏳ شنیدهام که پس از سطح یک، فرصت مطالعه خیلی کمتر است و دلم میخواهد از همین دوران برای یادگیری و توسعه دانش خودم هم استفاده کنم. از طرفی برای تامین هزینهی تحصیل و زندگی، کار هم میکنم یا میخواهم بکنم.👨🔧 احساس میکنم همه اینها هم در یک اولویت هستند و مهم هستند یا اگر اولویتهای آنها با هم فرق دارد، دانش یا شجاعت این اولویت بندی را ندارم. امیدوارم از طریق مدیریت زمان، فضایی ایجاد کنم که به همهی خواستههای خودم برسم.
📜اولویتبندی، مهارتی ضروری اما بسیار دشوار و چالش برانگیز است که در بسیاری از مواقع، ما را ترغیب میکند که با استفاده از مدیریت زمان و مهارتهای مشابه، ظرفیت و توانمندی خود را افزایش داده و صورت مسئله را پاک کنیم. به عبارتی، بسیاری از ما فوبیای تصمیم گیری داریم و از کنار گذاشتن گزینهها میترسیم. درست مانند کسی که میخواهد با یک میلیون تومان بودجه، یکی از دو کالای ششصد هزار تومانی و پانصد هزار تومانی را انتخاب کند و چنان در انتخاب دچار تردید میشود که تصمیم میگیرد صد هزار تومان قرض بگیرد و هر دو گزینه را انتخاب کند!
ادامه در پست پایین👇👇👇👇
ادامه پست بالا👆👆👆👆
مدیریت زمان برای بسیاری از ما، به معنای تلاش برای به دست آوردن زمان بیشتر است. به همین علت، زیاد پیش میآید که متراکم کار کردن یا کمخوابیدن و فعالیتهای متوالی بدون وقت تلف شده را به عنوان نشانهای از توانایی در مدیریت زمان در نظر میگیریم.
📜در حالی که چه بسا، بسیاری از جلسات و فعالیتهای ما، چندان ضروری نباشند؛ یا اینکه برنامهها و اهداف مهمتری را در لابهلای همین روزمرگیهای منظم و زمانبندیشده، به دست فراموشی سپرده باشیم. ما در بسیاری از اوقات، انجام منظم فعالیتهای کمفایده را با استفادهی بهینه از زمان برای دستیابی به اهداف مهم اشتباه میگیریم، از این رو بر این نکته تأکید میشود که ) مدیریت وظایف) بخش مهمی از (مدیریت زمان) است و کسی میتواند زمان خود را به خوبی مدیریت کند، که نسبت به اولویت بندی وظایف خود، دقیق و حساس باشد.
📜بنابراین ما باید به اولویت بندی کارها و فعالیتها هم توجه داشته باشیم. به این معنی که: آیا در حال حاضر، اساساً به فعالیتِ مناسبی مشغول هستیم؟ یا اینکه با نظم و دقت و رعایت زمانبندی، در حال انجام فعالیتی هستیم که اصلاً نباید در این لحظه به آن مشغول میبودیم!!!؟
🗂تکنیک ABC
یکی از قدیمیترین روش های اولویت بندی کارها، شیوهای است که از آن به عنوان تکنیک ABC نام میبرند. در روش ABC هر کار یا فعالیت، در یکی از سه دستهی زیر قرار میگیرد:
دستهی A: کارها و فعالیتهای دارای اولویت بالا
دستهی B: کارها و فعالیتهای دارای اولویت متوسط
دستهی C: کارها و فعالیتهای دارای اولویت پایین
🗂نکات لازم درباره تقسیمبندی ABC
1.در دستهبندی شما، تعدادی از فعالیتها هستند که گریزناپذیرند و باید انجام شوند. (دسته A)
2.تعدادی فعالیت هم وجود دارد که اگر انجام نشوند، اتفاق چندان بزرگ و خسارتباری نمیافتد؛ نه اکنون و نه در آینده. اما انجام شدنشان از انجام نشدشان بهتر است (دسته C)
3.گروه دیگری هم وجود دارد که در این میانه قرار میگیرد (دسته B )
4.هر گاه کار یا فعالیتی را در فهرست کاغذی یا دیجیتال خود ثبت میکنید، موظف هستید در همان لحظهی ثبت، دستهبندی آن را هم مشخص کرده و ثبت کنید (یا ترجیحاً سه دسته وظیفه را در سه فهرست مختلف ثبت کنید).
5.در فرصتهای کوتاهی در پایان روز و هفته، فهرست فعالیتهای خود را مرور کنید و اگر اولویتها تغییر کرده، آنها را اصلاح کنید (قرار نیست اولویتها همیشه ثابت باقی بمانند؛ گذر زمان و شرایط، میتواند اولویتها را تغییر دهد). ادامه دارد...
#مدیریت_زمان
#اولویت_بندی
#مدیریت_برنامه_ها
#کارگروه_مدیریت_زمان_و_برنامه_ریزی_تحصیلی
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
#گام_به_گام_تا_مقاله_نویسی
https://eitaa.com/howzehpajohesh/218
✅جلسه اول: مقدمه ای در مورد پژوهش
https://eitaa.com/howzehpajohesh/219
✅مراحل اصلی پژوهش
https://eitaa.com/howzehpajohesh/222
https://eitaa.com/howzehpajohesh/230
✅انتخاب موضوع
https://eitaa.com/howzehpajohesh/231
✅انتخاب عنوان و تهیه طرح تحقیق
https://eitaa.com/howzehpajohesh/232
✅جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل مطالب
https://eitaa.com/howzehpajohesh/233
✅جمع بندی مطالب و نتیجه گیری
https://eitaa.com/howzehpajohesh/234
✅اجزای یک مقاله علمی
https://eitaa.com/howzehpajohesh/247
✅عنوان یک مقاله علمی
https://eitaa.com/howzehpajohesh/248
✅چکیده یک مقاله علمی
https://eitaa.com/howzehpajohesh/249
✅کلیدواژه در مقاله علمی
https://eitaa.com/howzehpajohesh/250
✅مقدمه در مقاله علمی
https://eitaa.com/howzehpajohesh/251
✅متن اصلی مقاله علمی
https://eitaa.com/howzehpajohesh/257
✅پانوشت (پاورقی) پی نوشت
https://eitaa.com/howzehpajohesh/259
✅نتیجه در مقاله علمی
https://eitaa.com/howzehpajohesh/260
✅فهرست منابع در مقاله علمی
https://eitaa.com/howzehpajohesh/261
📚شناسه کانال معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان در سروش و ایتا:
@howzehpajohesh
🔗لینک اختصاصی در ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
پانزدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان
ویژه استادان و طلاب دانشپژوه حوزه علمیه خراسان
مهلت ارسال آثار: 15 خرداد 99
طلاب عزیز برای دریافت هرگونه راهنمایی و مشاوره اعم از انتخاب موضوع، آشنایی با ابزارها و نرمافزارهای پژوهشی، ویرایش و نگارش، صفحه آرایی، آشنایی با word و ... به پژوهش مدرسه مراجعه فرمایند.
نکته مهم: اثر پژوهشی منحصر در نگارش مقاله نیست بلکه افزون بر مقاله میتواند کتاب، رساله علمی و پایاننامه، طرح و ایده پژوهشی و تولید نرمافزارهای پژوهشی باشد.
همچنین بخش ویژه این فراخوان شامل عناوین زیر است:
1. بیانیه گام دوم؛ راهکارها و راهبردها
2. سردار سلیمانی و مکتب مقاومت
3. حوزه انقلابی، حوزه تحولی
اطلاعات بیشتر در spnf.hozehkh.com
#فراخوان_آثار_پژوهشی
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی
#فراخوان_مقاله
🖋 قابل توجه اساتید و پژوهشگران گرامی
📚دوفصلنامه علمی ـ تخصصی «مطالعات کودک و نوجوان» کاری از مدرسه تخصصی معراج و با همکاری معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان منتشر می شود
📖پذیرای مقالات پژوهشی در عرصه تخصصی کودک و نوجوان برای شماره های آتی خود است.
علاقه مندان می توانند مقاله های خود را جهت ارزیابی و پذیرش از طریق سایت دوفصلنامه ارسال نمایند.
http://kvn.journals.hozehkh.com
📝 دوفصلنامه در قبال داوری و چاپ مقالات هزینه دریافت نمی کند.
📞برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایید:
05133673008 - 09021339440
💡مشهد مقدس - حرم مطهر - شهید نواب صفوی 7 - مدرسه علمیه تخصصی معراج
https://eitaa.com/merags
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💐دوستانتان را دعوت کنید؛❣️
💢معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🌐شناسه در سروش و ایتا
🆔 @howzehpajohesh
#هیئت_اندیشه_ورز
🔰دسترسی آزاد به محتوای کلاسهای هیئت اندیشهورز اقتصاد
📚#هیئت_اندیشهورز_اقتصاد_و_الگوی_پیشرفت_اسلامی در اقدامی ارزشمند، امکان دسترسی علاقهمندان به فراگیری اقتصاد را به نحو رایگان فراهم کرد. امری که در راستای سیاست کلی این مجموعه مبنی بر ترویج و اشاعه علمی و هویت غیر انتفاعی آن قرار دارد.
🔶بر این اساس، فایل ضبط شده دروس ترم اول از دوره دوم پودمانی اقتصاد بر روی کانالی اختصاصی در پیامرسان ایتا قرار گرفته و همگام با پیشرفت دروس، فایلهای جدید به آن افزوده میشود. در حال حاضر این دروس عبارتند از:
📕کلیات اقتصاد ۱ (اقتصاد خرد)، دکتر سید محمدجواد رزمی، دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی
📘کلیات اقتصاد ۲ (اقتصاد کلان)، دکتر علیاکبر ناجی، دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی
📗 آشنایی با ریاضیات (برای طلاب با مدرک سیکل)، حجت الاسلام مصطفی محمدآبادی
📙 آشنایی با ریاضیات (برای طلاب دیپلمه)، دکتر خلیل عرفانی
✴️با شیوع کرونا در اسفندماه و انتقال سریع دروس این دوره به سیستم آموزش مجازی، به جای فایل صوتی کلاسها، با فرآوری ویدئوی ضبط شده سامانه LMS، فایل پردهنگار (پاورپوینت) حاوی صوت که از حجم بسیار کمتری برخوردار است برای سهولت استفاده عموم و نیز استفاده آفلاین طلاب غایب در کلاس در کانال قرار میگیرد.
✳️ برای دریافت لینک کانال «محتوای دوره پودمانی اقتصاد» در پیامرسان ایتا با شماره 05132005206 تماس گرفته و یا به آیدی هیئت اندیشهورز در پیامرسانها (@eghtesadhozehkh) پیام دهید.
💢معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🆔 @howzehpajohesh
#فراخوان_مقاله
🔰عنوان فراخوان : بایسته ها و شیوه های مدیریت جهان پس از کرونا و دوران قرنطینه
💢برگزار کننده: واحد پژوهش مدرسه علميه نرجس (س)
⏳مهلت ارسال اثر: تا 30 تیرماه 99
⬅️آدرس پست الکترونیکی جهت ارسال اثر:
pajooheshnarjes99@gmail.com
☎️شماره تماس جهت اطلاعات بیشتر: 09153204076
✅جهت مطالعه شرایط و فرمت مقالات و همچنین عناوین فراخوان پوستر را ملاحظه فرمائید.
💢معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🌐شناسه در سروش و ایتا
🆔 @howzehpajohesh
معرفی نرم افزارهای پژوهشی
نرم افزارجامع الاحادیث امروز دیگر نیاز به معرفی و تبلیغ ندارد. گرچه نیاز به آموزش دارد چرا که بسیاری، تنها کاری که با آن انجام میدهند باز کردن چند کتاب حدیثی است و اگر خیلی پیشرفت کرده باشند چند کلمه هم در آن جستجو میکنند!
چند سالی است مرکز تحقیقات علوم اسلامی نور در کنار عرضه ویندوزی و ابری abrenoor.ir این نرم افزار، پایگاه اینترنتی جامع الاحادیث را نیز راه اندازی کردهاست. از بهترین امکانات این پایگاه لینک کردن احادیث به noorlib.ir و noormags.ir است.
تجربه کنید👈hadith.inoor.ir
حالا چند روزی است نسخه اندرویدی و برخط این پایگاه نیز رایگان عرضه شده است ببینید و بارگیری و نصب کنید👇
noorsoft.org/fa/software/View/73958
در پست بعدی نیز میتوانید مسقیم بارگیری کنید👇👇👇👇
نوشته از: سید ابوالقاسم ظریف
#آشنایی_با_ابزارهای_پژوهشی
#جامع_الاحادیث
#پژوهش_مدرسه_علمیه_شهید_شفیعی_مشهد
از نرمافزار اندرویدی جامع الاحادیث بیشتر بدانید.
1. برای ماندگاری فعالیتهایتان حتما با حساب کاربری نور وارد نرمافزار شوید.
2. کلید فیلتر نتایج را بفشارید. حال میتوانید احادیث موردنظر خود را بر پایه صدور از معصوم، قرن صدور و انتشار، کوتاه یا بلند بودن و دارای شرح و ترجمه بودن یا نبودن فیلتر کنید.
3. کلید گروه بندی را بفشارید. خواهید دید احادیث مدنظرتان در چه کتابهای حدیثی ذکر شدهاست.
4. کلید سند را بفشارید تا با تک تک رجال حدیث آشنا شوید.
5. روشن است کلید احادیث مرتبط چقدر به درد حدیث پژوهان میخورد!
نوشته از: سید ابوالقاسم ظریف
#آشنایی_با_ابزارهای_پژوهشی
#جامع_الاحادیث