🔹 هر کس خدا را دوست دارد، دوست خداست
و في كتاب مسكّن الفؤاد: إنّ في أخبار داود عليه السلام: يا داود! أبلغ أهل أرضي أنّي حبيب من أحبّني و جليس من جالسني و مؤنس لمن أنس بذكري و صاحب لمن صاحبني و مختار لمن اختارني و مطيع لمن أطاعني.
ما أحبّني أحد من خلقي عرفت ذلك من قلبه إلّا أحببته حبّا لا يتقدّمه أحد من خلقي، من طلبني بالحقّ وجدني و من طلب غيري لم يجدني. فارفضوا يا أهل الأرض ما أنتم عليه من غرورها و هلمّوا إلى كرامتي و مصاحبتي و مجالستي و مؤانستي و آنسوا بي اؤانسكم و اسارع إلى محبّتكم.
شهيد ثانى در كتاب مسكّن الفؤاد خود در باره اخبار داود آوردهاست كه خداوند فرمود: «اى داود! به مردم زمين از قول من بگو: هر كس مرا دوست بدارد، دوست من است و من همنشين كسى هستم كه با من مجالست كند (نشست و برخاستش با من باشد) و مونس كسى هستم كه با من هم صحبت شود. كسى را برمىگزينم كه مرا اختيار كند.»
«مطيع كسى هستم كه به من اطاعت كند (يعنى هر خواهش او را انجام مىدهم). هر بندهاى كه مرا دوست بدارد و من از قلب او اين محبت را ببينم، چنان او را دوست مىدارم كه كسى بر وى سبقت نگرفته باشد و هر كس حقيقتا مرا طلب كند مرا مىيابد و هر كس غير از من را طلب كند هرگز مرا نمىيابد.»
«پس اى مردم روى زمين! غرورهاى خود را از خود دور كنيد و به سوى كرامت و مصاحبت من بياييد. با من مجالست كنيد و انس بگيريد تا من هم با شما مانوس شوم و به محبت شما پيشدستى كنم.»
📚منبع
الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى)، شیخ حر عاملی، ص ۱۹۵
.............
.
🟢 تقرب به خدا
و از على بن ابراهيم از پدرش از ابن ابو عمير از قول مردى از اصحاب ايشان از ابو عبداللَّه عليهالسلام نقل كرده كه حضرت فرموده: خداوند متعال به موسى وحى فرمود: «اى موسى! بندگان من بوسيله سه خصلت كه محبوب من هستند به من تقرب پيدا مىكنند.» موسى عرض كرد: خداوندا! آن سه خصلت كدامند؟
خداوند فرمود: «اى موسى! پارسايى در مورد دنيا (يعنى فريفته دنيا نشود)، خوددارى از گناه كردن به من و گريه كردن از خوف و خشيت من.»
موسى عرض كرد: «خداوندا! بندهاى كه اين سه كار را انجام دهد پاداشش چيست؟»
خداوند پاسخ داد: «اى موسى! پاداش زاهدان در دنيا بهشت مىباشد و پاداش كسانى كه از ترس من گريه مىکنند، آن است كه جاى آنها در ملكوت بسيار اعلا مىباشد (كه بالاترين درجات بهشت است) كه هيچ كس از بندگان من به آن مقام نمىرسند. اما پاداش خوددارى از ارتكاب گناه آن است كه من در روز قيامت از مردم حساب مىكشم ولى از اين اشخاص حساب نمىكشم.»
📚منبع
الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى)، شیخ حر عاملی، ص ۸۷
🟩 خوشحالی خدا آنست که فرمانبردار باشی
على بن عيسى در حديث مرفوعى (كه سند را به معصوم رسانده) روايت میكند كه موسى عليهالسّلام با خدا مناجات كرد و خداوند در آن مناجات به او فرمود:
«اى موسى آرزويت در دنيا دراز نشود كه بخاطر آن دلت سخت گردد و شخص سخت دل از من به دور است.
اى موسى آن طور باش كه من در تو خوشحالم (كه چنان باشى) چون كه خوشحالى من آناست كه فرمانبردارى شوم و نافرمانى نشوم. پس دلت را با ترس بكش، كهنه جامه باش و زندهدل، در زمين گمنام باش و در آسمان معروف، خانهنشين باش و چراغ در شب، در پيشگاه من فرمانبردار و فروتن باش چون فرمانبردارى شكيبايان.»
«از بسيارى گناه به درگاه من فرياد كن چون فرياد گنهكار گريزان از دشمن، در دفع دشمن از من يارى بجوى كه براستى من ياور و مددكار خوبى هستم.
اى موسى! همانا من خدايم كه بر فراز بندگانم و بندگان زير دست منند و همگى در برابرم كوچك و درماندهاند و از خودت نيز بر خويشتن نگران باش (چون بسيار شود كه انسانى از خود گول خورد) و فرزند خود را نيز بر موضوع دينت امين مدان مگر اينكه فرزند تو نيز مانند خودت خوبان را دوست بدارد.»
«اى موسى! تن خود را بشوى و غسل ده و به بندگان شايستهام نزديك شو.
اى موسى! در نماز مردم، پيشواشان باش و در دعوا و نزاعشان رهبر باش و بدان چه من به تو نازل كردهام در ميانشان داورى كن كه من حكمى روشن و دليلى تابان و نورى بر تو فرو فرستادم كه گويا باشد بدان چه در اولين و آخرين بوده و خواهد بود.»
📚منبع
الروضة من الكافی، شیخ کلینی، ترجمه رسولى محلاتى، ج۱، ص ۶۱
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
#مداحی_عالمانه
.
.
❇️ در برابر خدا خاشع باش
«ای عيسى بر بلا شكيبا باش و به قضا راضى باش و چنان باش كه من (خوش دارم و) شادم كه چنان باشى، زيرا شادى من در ايناست كه فرمانم برند و نافرمانيم نكنند.
اى عيسى! ياد كردن مرا با زبانت زندهدار و دوستى مرا در دلت نگهدار.»
«اى عيسى! در ساعات غفلت بيدار باش و دقائق حكمت را درباره من محكم گردان (و از روى خلوص آنها را براى مردم بيان كن).
اى عيسى! مشتاق و ترسان باش و (شهوات سركش) دلت را با خشيت و ترس بميران.»
«اى عيسى! شبت را واپاى تا شاديم را بجوئى و روزت را (با گرفتن روزه) به تشنگى به شام آر براى روز نيازت به من (يعنى روز رستاخيز).
اى عيسى! تلاش خود را در پيشدستى گرفتن كار نيك به كار بر تا هر كجا رفتى خيرمند شناخته شوى.»
«اى عيسى! در ميان بندگانم روى خيرخواهى من حكم كن و به عدالت من در آنها قيام كن كه من درمان درد سينهها را از بيمارى شيطان به تو نازل كردم.
اى عيسى! همنشين فريفتگان (بدنيا) مشو.»
«اى عيسى! به حقيقت گويم كه هيچ خلقى به من ايمان نياورده جز آنكه در برابر من خاشع گردد و خاشع و فروتن نگردد جز آنكه اميد پاداش مرا دارد، پس تو گواه باش كه چنين كسى از عقاب و شكنجه من در امان است تا وقتى كه سنت مرا تغيير و تبديل ندهد. (يا تا وقتى كه دگرگون نشود و سنت مرا تغيير ندهد).»
«اى عيسى (اى) فرزند بكر بتول! بر خويشتن گريه كن مانند كسى كه با خاندانش (براى هميشه) وداع كند و دنيا را دشمن دارد و آن را براى دنياطلبان واگذاشته و همه شوقش بدان چيزىاست كه در نزد خداى او است.
اى عيسى! با اين حال نرم سخن باش و سلام را آشكارا ادا كن.»
«بيدار باش آنگاه كه ديده نيكان به خواباست. براى ترس از معاد و زلزلههاى سخت و هراسهاى روز قيامت آنجا كه سود نبخشد خاندانى و نه فرزند و مالى.
اى عيسى وقتى بيهوده گذرانندگان (عمر) میخندند تو سرمه غم بر ديده بكش.»
📚منبع
الروضة من الكافی، شیخ کلینی، ترجمه رسولى محلاتى، ج ۱، ص ۱۹۳
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
#مداحی_عالمانه
.......
🛑 داستان توبه زنی که به فساد شهره بود (شعوانه)
مرحوم ملا احمد نراقی در کتاب شریف اخلاقی معراج السعاده در رابطه با توبه واقعی، داستانی را نقل میکند:
منقول است در بصره زنی بود (شعوانه) نام که مجلسی از فسق و فجور منقعد نمیشد در بصره که از وی خالی باشد.
روزی با جمعی از کنیزان خود در کوچههای بصره میگذشت به در خانهای رسیدند که از آن افغان و خروش بلند بود گفت: سبحان الله! دراین خانه عجبیب مصیبت و غوغایی است!
کنیزی را به اندرون فرستاد از برای استعلام از حقیقت حال، آن کنیز رفت و برنگشت. کنیزی دیگر را فرستاد آن نیز رفت و نیامد. دیگری را فرستاد و به او تأکید کرد که زود معاودت کند. کنیز رفت و برگشت و گفت: این غوغای مردگان نیست ماتم زندگان است.
این ماتم بدکاران و عاصیان و نامه سیاهان است که این را بشنید گفت: آه بروم و ببینم که در این خانه چه خبر است.
شعوانه چون به اندرون رفت دید واعظی در آنجا نشسته و جمعی در دور او فراهم آمده ایشان را موعظه میکند و از عذاب خدا ترساند.
ایشان و همگی به گریه و زاری مشغولند و در حینی رسید که واعظ تفسیر این آیه میکرد که :«اذا راتهم من مکان بعید سمعوا لها تغیظا و زفیزا واذا القوا منها مکانا ضیفا مقرنین دعوا هنالک ثبورا؛ زمانیکه آتش دوزخ، تکذیبکنندگان قیامت را از مکانی دور ببیند خروش و فریاد را از دور به گوش خود میشنود، چون آن تبهکاران را زنجیر بسته به محل تنگی از جهنم دراندازند، در آن حال فریاد واویلا از دل برکشند.
شعوانه چون این را شنید بسیار در وی اثر کرد و گفت: ای واعظ! من یکی از رو سیاهان درگاهم آیا اگر توبه کنم حق تعالی مرا میبخشد؟!
گفت: «البته اگر توبه کنی _خدای تعالی _ تو را میآمرزد؛ اگرچه گناه تو مثل شعوانه باشد.» گفت: ای عالم! شعوانه منم و توبه کنم که من بعد نکنم.
آن واعظ گفت: «خدای تعالی ارحمالرحمین است و البته اگر توبه کنی آمرزیده شوی.»
پس شعوانه توبه کرد و بندگان و کنیزان خود را آزاد کرد و به صومعه رفت و مشغول عبادت پرودگار شد و دائم در ریاضت مشغول بود به نحوی که بدنش گداخته شد و بینهایت ضعف و نقاهت رسید.
روزی در بدن خود نگریست، خود را بسیار ضعیف و نحیف دید گفت: آهآه در دنیا به این نحو گداخته شدم و نمیدانم در آخرت حالم چه خواهد بود؟! ندایی به گوش او رسید که دل خوشدار و ملازم درگاه ما باش تا روز قیامت ببینی حال تو چون خواهد بود.
📚منبع
ریاحین الشریعه، ذبیح الله محلاتی، ج۴، ص۳۶۴
نفحاتالانس، عبداارحمن جامی
#گریز_مناجاتی #توبه
.
.
✳️ استغفار حقیقی در کلام امیرالمؤمنین(ع)
معنای لغوی «استغفرالله» درخواست آمرزش از پرودگار آمرزنده و مهربان است. اما شرایط توبه واقعی در کلام امام علی علیهالسلام به این شرح است:
شخصی در محضر ایشان عرضه داشت: استغفرالله؛ گویا حضرت از نحوه سخن او یا سابقه کارهایش باخبر بود که این استغفار جنبه ظاهری دارد نه واقعی، از این رو فرمود:«استغفار یک کلمه است، ولی شش معنا و مرحله دارد که عبارتند از:
۱. پشیمانی از گذشته
۲. تصمیم بر ترک آن برای همیشه
۳. حقوقی را که از مردم ضایع کردهای به آنها باز گردانی، به گونهای که هنگام ملاقات پرودگار، حق کسی بر تو نباشد.
۴. اینکه هر واجبی که از تو فوت شده (مانند: نماز، روزه، حج و…) حق آن را به جا آوری (قضا یا کفارهاش را بپردازی).
۵. گوشتهایی که به وسیله حرام بر اندامت روییده با اندوه برگناه آب کنی، تا چیزی از آن باقی نمانده و گوشت تازه به جای آن بروید!
۶. به همان اندازه که لذت و شیرینی گناه را چشیدهای، درد و رنج طاعت را نیز بچشی و پس از پیمودن این شش مرحله بگو: استغفرالله»
📚منبع
نهج البلاغه، فیض الاسلام، ص۱۲۸۱، حکمت ۴۰۹
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
#مداحی_عالمانه
.
.
🟢 خدا قلب محزون را دوست دارد
رسول حق (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود:
«هر گاه خداوند بندهاى را دوست داشتهباشد در قلب او نوحه و اندوه جاى مىدهد، چون او قلب محزون را دوست دارد. كسى كه از ترس خداوند متعال گريه كردهباشد داخل آتش جهنم نخواهد شد مگر آنكه شير به پستان مادر برگردد.»
«گرد و خاك خوردن در راه خدا با دود آتش جهنم در بينى مؤمن، هرگز جمع نخواهد شد. هر گاه خدا بندهاى را دشمن بدارد در قلبش سرودى از خنده قرار مىدهد كه قلبش را مىميراند، خداوند هم افراطكنندگان در شادى و فرح را دوست ندارد.»
📚منبع
عدةالداعی، ابن فهد حلی
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
#مداحی_عالمانه
.
.
✅ حتی نمک غذایت را از خدا بخواه
محمّد بن علی بن الحسين بن بابويه في ثواب الأعمال قال: حدّثنا محمّد بن موسى بن المتوكّل قال: حدّثني محمّد بن جعفر قال: حدّثني محمّد ابن جعفر قال: حدّثني محمّد بن موسى بن عمران النخعيّ قال: حدّثني الحسين بن يزيد عن عليّ بن أبي حمزة عن أبي بصير عن أبي عبد اللَّه عليه السلام قال: سمعته يقول:
أوحى اللَّه إلى داود: «يا داود! إنّ عبدي المؤمن إذا أذنب ذنبا ثمّ تاب من ذلك الذنب و استحيى منّي عند ذكره غفرت له و أنسيته الحفظة و أبدلته حسنة و لا أبالي و أنا أرحم الراحمين.»
«سزاوار است بنده مؤمن در تمام حوايج( چه بزرگ و چه كوچك) به پروردگارش مراجعه كند و از درخواست چيزهاى كوچك، خجالت نكشد، چون چنين حالتى نشانه غايت توكل بر اوست.»
در حديث قدسى آمده است:
«يا موسى، سلنى كلّما تحتاج اليه حتّى علفَ شاتِكَ و مِلحَ عَجينِك.»
«اى موسى! هر چه بدان نياز دارى از من بخواه، حتى علف گوسفند و نمك غذايت را.»
از حضرت صادق(عليهالسّلام) روايتشده است كه فرمودند:
«بر شما باد به دعاكردن كه چيزى مانند آن شما را به خدا نزديك نمیسازد، مبادا در امور كوچك دعا را ترك كنيد و بگوييد چيزى نيست، چون همانكس كه كارهاى كوچك در دست اوست، كارهاى بزرگ را نيز در دست دارد.»
📚منبع
عدةالداعی، ابن فهد حلی
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
#مداحی_عالمانه
.
Kashani-14030113-22Ramezan-73-Hkashani_Com.mp3
41.54M
🎙 #سخنرانی_کامل
📋 سیر تکوّن عقاید شیعه؛ جلسه بیست و دوم از سری سوم (در مجموع جلسه هفتاد و سوم)
📆 دوشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۳؛ مصادف با شب بیست و دوم ماه مبارک رمضان
▪️ مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
🔸 بضعة الرسول سلام الله عليها
🔸 در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️ «ابن حجر عَسقَلانی» از سدّ ابواب می گوید
▫️ «سدّ ابواب» در بیانِ امیرالمؤمنین صلوات الله علیه
▫️ امیرالمؤمنین صلوات الله علیه «باب حِطّه» است
▫️ روضه و توسّل به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه و حضرت زهرا سلام الله علیها
#حامد_کاشانی
Kashani-14030114-23Ramezan-74-Hkashani_Com.mp3
50.42M
🎙 #سخنرانی_کامل
📋 سیر تکوّن عقاید شیعه؛ جلسه بیست و سوم از سری سوم (در مجموع جلسه هفتاد و چهارم)
📆 سه شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳؛ مصادف با شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان
▪️ مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
🔸 بضعة الرسول سلام الله عليها
🔸 در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️ غفلت نسبت به اسماء و صفات خدا
▫️ درنگی بر دعای ابوحمزه ثمالی
▫️ ندید گرفتنِ امام زمان ارواحنا فداه
▫️ روضه و توسّل به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
#حامد_کاشانی
شب بیست و یکم-وقت سحر.mp3
17.75M
🎧 فایل کامل بحث سحرهای ماه مبارک رمضان
برنامه #وقت_سحر
📆 #بیستویکم_رمضان
📜 با موضوع : مرثیه #امیرالمومنین علیه السلام
📚 اصحاب و کارگزاران #امیرالمومنین علیه السلام
#طباخیان 🎤
#رمضان_۴۰۳
sokh 7.mp3
51.77M
🎙فـایل صـوتــی
سخنرانی|حجتالاسلام طباخیان
📆شب بیستویکم رمضان، دومین شب قدر
📜 باموضوع: صلح #امام_مجتبی علیه السلام
🔸هیئتنورالرضاءعلیهالسلام
مسجد امام رضا _ حوزه علمیه امام خمینی ازگل
1403011101.mp3
35.98M
🎙فـایل صـوتــی
سخنرانی|حجتالاسلام #طباخیان
📆شب بیستویکم ماه رمضان، دومین شب قدر
📜 باموضوع: قاتل #امیرالمومنین علیه السلام کیست؟
🔸هیئتمکتبالرضاعلیهالسلام
مسجدروحالله
شب بیست و دوم-وقت سحر.mp3
19.08M
🎧 فایل کامل بحث سحرهای ماه مبارک رمضان
برنامه #وقت_سحر
📆 #بیستودوم_رمضان
📜 با موضوع : #محمد_بن_ابیحذیفه ره
📚 اصحاب و کارگزاران #امیرالمومنین علیه السلام
#طباخیان
#رمضان_۴۰۳
شب بیست و سوم-وقت سحر.mp3
17.79M
🎧 فایل کامل بحث سحرهای ماه مبارک رمضان
برنامه #وقت_سحر
📆 #بیستوسوم_رمضان
📜 با موضوع : #فضائل_امیرالمومنین علیه السلام
📚 اصحاب و کارگزاران #امیرالمومنین علیه السلام
#طباخیان 🎤
#رمضان_۱۴۰۳
.
4_5794361402898518846.mp3
35.23M
🎙فـایل صـوتــی
سخنرانی|حجتالاسلام #طباخیان
📆جلسه سوم، شب بیستوسوم ماه رمضان، سومین شب قدر
📜 باموضوع: قاتل #امیرالمومنین علیه السلام کیست؟
🔸هیئتمکتبالرضاعلیهالسلام
مسجدروحالله
sokh9.mp3
41.5M
🎙فـایل صـوتــی
سخنرانی|حجتالاسلام طباخیان
📆جلسه سوم، شب بیستوسوم رمضان، سومین شب قدر
📜 باموضوع: صلح #امام_مجتبی علیه السلام
🔸هیئتنورالرضاءعلیهالسلام
مسجد امام رضا _ حوزه علمیه امام خمینی ازگل
شب بیست و چهارم -وقت سحر.mp3
15.75M
برنامه #وقت_سحر
📆 #بیستوچهارم_رمضان
📜 با موضوع : #محمد_بن_ابیحذیفه ۳
📚 اصحاب و کارگزاران #امیرالمومنین علیه السلام
#طباخیان
#رمضان_۱۴۰۳
.
.
#وداع_با_رمضان
🟫 امام صادق(ع) و وداع با ماه رمضان
ابوبصیر از امام صادق(ع) روایت کرده که آن حضرت در وداع با ماه رمضان فرمود:
«بار پروردگارا! تو خود در کتاب مقدّست فرمودی ماه رمضان که قرآن در آن نازل شده، مایه هدایت و رستگاری مردم و وسیله تشخیص حق از باطل است. اینک ماه رمضان به پایان رسید. پس از تو تقاضا میکنم اگر بر من گناهی باقی مانده که هنوز آن را نیامرزیدهای یا میخواهی به آن گناه عذابم کنی، تا فجر این شب [آخر] ماه مبارک فرا نرسیده، گناهانم را بیامرزی و از تقصیرم در گذری، ای مهربان ترینِ مهربانان.»
📚منبع
من لا یحضره الفقیه، شیخ صدوق، ج ۲، ص ۱۶۴
#دعا_و_مناجات
#ماه_رمضان
#وداع_با_ماه_رمضان
#مداحی_عالمانه
.
.
#وداع_با_رمضان
🟤 پیامبر اکرم(ص) و وداع با ماه رمضان
جابر بن عبدالله انصاری میگوید: در جمعه آخر ماه رمضان نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله رفتم، هنگامیکه چشم آن حضرت بر من افتاد فرمود:
«ای جابر! این جمعه آخر ماه رمضان است. پس با آن وداع کن و بگو: خدایا! این رمضان را آخرین روزه ما قرار نده و اگر چنین مقرّر کردی، ما را مورد رحمت خود قرار ده و محروممان مساز. هرکس این را بگوید به یکی از دو امر نیکو میرسد؛ یا آنکه طول عمر مییابد و ماه رمضان بعدی را درک میکند و یا آنکه مورد بخشش و رحمت خدا قرار میگیرد.»
📚منبع
بحار الانوار، علامه مجلسی، جلد ۹۸، ص ۱۷۲
#دعا_و_مناجات
#ماه_رمضان
#وداع_با_ماه_رمضان
#مداحی_عالمانه
.
.
#وداع_با_رمضان
🟠 گزیدهای از دعای وداع امام صادق(ع) با ماه رمضان
«اللَّهُمَّ وَ أَسْأَلُكَ بِرَحْمَتِكَ وَ عِزَّتِكَ وَ طَوْلِكَ وَ عَفْوِكَ وَ نَعْمَائِكَ وَ جَلَالِكَ وَ قَدِيمِ إِحْسَانِكَ وَ امْتِنَانِكَ أَنْ لَا تَجْعَلَهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنَّا- لِشَهْرِ رَمَضَانَ حَتَّى تُبَلِّغَنَاهُ مِنْ قَابِلٍ عَلَى أَحْسَنِ حَالٍ وَ تُعَرِّفَنَا هِلَالَهُ مَعَ النَّاظِرِينَ إِلَيْهِ وَ الْمُتَعَرِّفِينَ لَهُ فِي أَعْفَى عَافِيَتِكَ وَ أَتَمِّ نِعْمَتِكَ وَ أَوْسَعِ رَحْمَتِكَ وَ أَجْزَلِ قِسْمِكَ.»
«خدایا از تو مسئلت دارم، به رحمتت و عزّتت و بخشش بیمنّت و عفوت و انواع نعمت و جلالت قدر و عُلوِّ منزلتت و احسان و نعمتهای قدیمت که این ماه را آخرین نوبتِ دیدار ما با ماه رمضان قرار ندهی، تا در سال آینده با بهترین حال، ما را به ملاقات آن برسانی و هلال آن را به ما بنمایانی همراه با نِگَرندگان به سوی آن و جستجوگران برای آن در کاملترین مراتب عافیتت و جامعترین انواع نعمتت و گستردهترین رحمتت و سرشارترین قسمتت.»
📚منبع
من لایحضره الفقیه، شیخ صدوق، ج۲، ص۱۶۴
اصول کافی، شیخ کلینی، ج۴، ص۱۶۵
#دعا_و_مناجات
#ماه_رمضان
#وداع_با_ماه_رمضان
#مداحی_عالمانه
.
.
🟧 #وداع_با_رمضان
آیت الله ملکی تبریزی در این باره مینویسد:
بدان که زمان و مکان، گرچه از نگاه ظاهر، بیجان هستند، دارای حیات و شعور میباشند و حتی از حب و بغض برخوردار هستند و چون زمان، دارای ادراک، حیات و شعور میباشد، دستور داده شدهاست که با ماه رمضان خداحافظی و وداع نمایید. در این باره چیزی که اهمیت دارد ایناست که شخص وداع کننده، در سخنانی که بر زبان میآورد، صادق باشد و راست بگوید، تا ماه رمضان او با دروغ و نفاق پایان نیابد؛ چرا که در بخشی از جملههایی که برای وداع ـ از سوی اهلبیت علیهمالسلام آمدهاست میگوییم:
«سلام بر تو ای همنشینی که دوریات ناپسند و ناگوار است.» و به خداوند میگویی: «ما ماه رمضان را وداع میکنیم درحالی که وداع او بر ما گران بوده، ما را غمگین نموده و رفتن او موجب وحشت ما شدهاست.»
و چنین وداعی، شکل راست و درست به خود نمیگیرد مگر برای کسیکه ماه رمضان را با شوق و محبت به پایان رسانده باشد نه با تکلف و کراهت و همچنین چنین وداعی، برای کسیکه در ماه رمضان، با آنچه این ماه، اقتضا میکرد، رفتاری مخالف داشت درست نیست؛ زیرا او در حقیقت رفیق و همنشین با ماه مبارک رمضان نبوده، تا اکنون با آن خداحافظی کند.
به هر حال در حقیقت، شرط وداع ایناست که وداعکننده از فراق وداع شونده اندوهگین و محزون باشد و وداعکننده، اندوهگین و محزون نخواهد بود، مگر آنکه آن رفیق و همنشین خود را دوست بدارد و او را دوست نخواهد داشت مگر اینکه با او مخالفت نکند و مراقب باشد که در آنچه مورد رضا و محبوب اوست مطیع و فرمانبر باشد.
باری اگر تو به حرمت ماه رمضان و به جایگاه آن نزد پروردگار آگاه باشی و رفتار نیک و کریمانهاش با خودت را بشناسی و بدانی که حضور چنین مهمانی شریفی، موجب میشود تا تو گرامی شوی و به سودهای بیپایان دست یابی و به اعلی علیین راه یافته، همنشین پیامبران و رسولان و ملائکه مقربین گردی، با آمدنش بسی خرسند و شادمان خواهی شد و با رفتنش بسی اندوهگین و افسرده خواهی گشت.
در این موقع است که وداع تو با ماه مبارک رمضان همانند وداع امام سجاد علیهالسلام خواهد شد و از آن سو نیز ماه رمضان همانگونه که تو با او وداع کردی با تو وداع خواهد کرد، بلکه او در وداع خویش با تو، بیش از آنچه تو در وداع خود از اندوه و غم آشکار کردی ظاهر خواهد ساخت؛ چرا که عنایت از جانب مقام عالی، تمامتر و کاملتر از عنایت از سوی مقام دانی و پایین خواهد بود.
📚منبع
المراقبات، آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، ص ۳۲۷
#دعا_و_مناجات
#ماه_رمضان
#وداع_با_ماه_رمضان
#مداحی_عالمانه
...........
.
🌸 خرسندی و آمرزش خداوند، پاداش روزهدار
از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شدهاست:
از ابن عباس نقل شده که از رسول خدا صلی الله علیه وآله و سلم شنیده که فرمودند:
«و چون شب عید فطر که شب جوائز نام دارد، فرا رسد، خداوند پاداش عملکنندگان را بدون حساب و شمارش ببخشد و چون صبح روز عید فرا رسد، خداوند فرشتگان را در تمام شهرها برانگیزد؛ پس در زمین فرود آیند و سر کوچه و گذرها بایستند و گویند ای امّت محمد! به سوی پروردگار کریم برای نماز عید بیرون شوید که او پاداش فراوان دهد و گناهان بزرگ را بیامرزد.»
و چون سوی محل برگزاری نماز عید روند، خدا عزّوجل به ملائکه فرماید: «ای ملائکه من! پاداش یک اجیر وقتی به وظیفهاش عمل کند چیست؟» گویند: معبودا و سیّدا، پاداش او آناست که اجر او را به طور کامل عطا کنی. خدا عزّوجل فرماید: «ای ملائکه من! شما را گواه میگیرم که من پاداش این را که در ماه رمضان روزه گرفتند و به نماز ایستادند، خرسندی و آمرزش خودم قرار دادم.»
و میفرماید:
«ای بندگانم! از من درخواست کنید. به عزّت و جلال خودم سوگند، شما امروز در این گردهمایی خود برای آخرت و دنیایتان هرچه از من بخواهید، به شما ببخشم و به عزّتم سوگند، تا آن زمان که مرا مراقب خود بدانید و از من بترسید، گناهان و عیوب شما را بپوشانم. به عزّتم سوگند که شما را از عذاب پناه دهم و در نزد کسانیکه در دوزخ جاودانند، رسوا نسازم. باز گردید که همگی بخشیده شدهاید. شما مرا خشنود ساختید و من از شما خشنود گشتهام.»
پیامبر فرمود: «پس ملائکه بدین بخششی که خداوند به این امّت به هنگام افطار ماه رمضان عنایت فرموده، یکدیگر را بشارت داده و تبریک گویند.
📚منبع
امالی، شیخ مفید، ص٢٣٢
اقبال الاعمال، ابن طاووس، ج١، ص ۵۲
.......
🌹 عید فطر
امام مجتبى(ع) روز عید فطر، به عدهاى برخورد کرد که به خنده و بازى مشغول بودند. به همراهان خویش فرمود: «خداوند، رمضان را میدانى براى مسابقه و دستیابى به رحمت و رضوان خویش قرار دادهاست که عدهاى پیش تاخته و بردند و عدهاى هم عقب مانده و باختند. شگفت از آنکه در این روز پاداش، به خنده و بازى مشغول است.»
📚منبع
من لا یحضر الفقیه، شیخ صدوق، ج ۱، ص ۵۱۱
#عید_فطر
.
.
✅ عید فطر، شبیهترین روز به قیامت است
على(ع) در روز عید فطر در خطبهاى که خواند، خطاب به مردم فرمود:
«اى مردم! این روز شما، روزى است که نیکان، پاداش مىگیرند. در این روز، بدکاران، زیان مىکنند. این روز شبیهترین روز به قیامت شماست.»
«با بیرون آمدنتان از خانهها به مصلی، بیرون آمدنتان از قبرها را به یادآورید.
با توقف خود در مصلی و انتظار نماز، توقف در حضور خدا را در قیامت به خاطر آورید و با بازگشت خود به خانهها، بازگشتتان را به خانههاى خود در بهشت یا جهنم به یاد آورید.»
📚منبع
وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج ۵، ص ۱۴۱
#وداع_با_ماه_رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
#عید_فطر
#مداحی_عالمانه
.