eitaa logo
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
5.6هزار دنبال‌کننده
1.8هزار عکس
629 ویدیو
842 فایل
گریز زیارت عاشورا ، دعای کمیل و دعای توسل و جوشن کبیر https://eitaa.com/gorizhaayemaddahi
مشاهده در ایتا
دانلود
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
. ✍ #امام_علی(ع): خداوند براى مهدى، مردمانى را بر مى انگيزد كه از گوشه و كنار زمين جمع مى‌شوند، همچ
. امام زمان(عج) می فرمایند: ما در رعايت حال شما کوتاهي نمیکنيم وياد شمارا از خاطر نمي‌بريم وگرنه دشواريها شمارا فرا ميگرفت ودشمنان شما را از بُن و ريشه قلع وقمع میساختند. 📚بحار،ج۵۳/ص۷۲ .
. ◼️ نفرين حضرت‌زهرا سلام الله علیها بر شيخين 👈🏼👈🏼 ابن قتيبه در كتاب ، ماجرای سقيفه را تحت عنوان مستقل «ذكر السقيفة و ما جرى فيها من القول» آورده و پس آن روايت طولانی را نقل می کند: از ابتدای روايت، قضيه اختلاف انصار و گرد آمدنشان در اطراف سعد بن عباده، بيعت برخي مهاجرين با ابو بكر، بيعت نكردن اميرمؤمنان و بنى هاشم، داستان و هتک حرمت حضرت زهرا سلام الله عليها و احضار اجباری اميرمؤمنان عليه‌السلام را مفصل نقل كرده تا به اينجا مى رسد كه حضرت زهرا علیهاالسلام به ابوبكر گفت: والله لأدعون الله عليك في كل صلاة أصليها ... ➖ سپس فاطمه زهرا سلام الله عليها فرمود: به خدا سوگند در هر نمازی كه بجا مى ‌آورم تو را نفرين خواهيم كرد... 📚 الإمامة و السياسة ج۱ ص۱۷ 🔻 بلاذری يكی از علمای پر‌آوازه اهلسنت نيز روايتی را كه حضرت زهرا سلام الله عليها به نفرين ابو بكر تصريح نموده، با سند ديگر نقل كرده است: قَالَتْ: وَالله لا أُكَلِّمُكَ. قَالَ: وَالله لا أَهْجُرُكِ. قَالَتْ: وَالله لأَدْعُوَنَّ الله عَلَيْكَ. سلام الله علیها فرمودند: به خدا سوگند هرگز با تو سخن نمى گويم. ابوبكر گفت: به خدا سوگند با تو قهر نمى كنم. حضرت فاطمه سلام الله علیها فرمودند: به خدا سوگند تو را نفرين مى‌كنم. 📚 أنساب الأشراف، ج۱، ص۷۹ 🔆 می شویمت كه آب شوم در عزای تو یا خویش را به خاك سپارم به جای تو قسمت نبود نیت گهواره ساختن تابوت شد تمامی چوبش برای تو گر وا نمی شدند گره های این كفن دق مرگ می شدند ز غم بچه های تو خون جای آب می چكد از سنگ غسل تو خون می چكد كه زنده كند ماجرای تو در بود و شعله بود و در افتاد روی تو گم شد میان خنده ی مردم صدای تو در بود و شعله بود و از آن در عبور كرد هر كس كه بود نیمه شبی در دعای تو حالا زمان غسل تو فهمیده ام چرا روی تو را ندید كسی تا شفای تو تنها نه جای دست كبودی به چهره ات آتش اثر گذاشته بر چشم های تو   شاعر : حسن لطفی✍ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. آقا ..من محرم در فضای بازِ جلوی هیئت زیارت عاشورا میخونم و بین زیارت هم در اکثر فرازها، گریز میزنم (نصایح و بصیرتی و عمل به اوامر و نواحی اهلبیت و قرآن)... خلاصه هیچ کس هم پشت سرم نمیشینه و تنهایی میخونم. سعی میکنم بی ریا و برای امام زمان بخونم.... بعضی وقتا که بعضی دوستان تشکر میکردند که ؛ "شما زحمت شروع مجلس رو میکشی ... دمت گرم و ..." . من پاسخ میدادم که صدای خوبی که ندارم اما بضاعتم را برای اهلبیت خرج میکنم. کم کم متوجه شدم که بعضیا پشت سرم میگن، شاید خودِ فلانی فکر کنه صدای خوبی نداره، اما ما از او در زیارت عاشورا استفاده میکنیم و مستفیذ میشیم. و یا مثلا امسال دیدم پدر یکی از جوانان محل، که من اصلا توی هیئت و محرم ندیده بودمشون، بهم گفت که امسال کمتر سخنرانی کردی( منظورش همان مطالب بصیرتی مابینِ زیارت عاشورا بود). حالا منظورم چی بود از این پرحرفی؟ شاید من تنهایی زیارت میخوندم و کسی رو دور و برم نمی دیدم، ولی متوجه شدم که خیلی ها میان گوشه و کنار هیئت و خارج از فضاط هیئت و صدای منو گوش میدن و حرفامو دنبال میکنن و تاثیر میپذیرند ، چون طرف میومد و میگفت : از حرمت پدر و مادرم بگو... یا از کوچه ای رد میشدم و مادری که نمی شناختم کیه، میگفت: حاج آقا برای هدایت و عاقبت بخیری جوونا زیاد دعا کن. دوستان ...ظاهر مجالس رو نبینید... شما وقتی بدون توجه به عِده و عُدّه بخوانید و مطالبتان مفید باشد، قطعا توجه ها را بخود جلب خواهد کرد. و شما هم ثوابش را خواهید برد. ان شاءالله .
خبر رسیده ابوبکر بی حرمتی را به انتها رسانده و اموال ارثیه زهرای مرضیه را هم غصب کرده. دختر پیغمبر، در حلقه زنان بنی‌هاشم، مقتدرانه وارد مسجد می‌شود تا طوفان به پا کند. عصمت الله خطبه آغاز می‌کند... من و تو باشیم، زود می‌رویم سر اصل قضیه و فریاد می‌زنیم که حقمان را می‌خواهیم! فاطمه اما بسم الله که می‌گوید، گویا مست واژه ی الله می‌شود و ثنای معشوق را بنا می‌نهد. هرچه پیش می‌رود بیشتر غرق بی‌کران صفات معبود می‌شود و انگار دلش نمی‌آید رها کند این توصیف عاشقانه را. و اینگونه فدکیه می‌شود یک دوره درس توحید و ادامه اش یکی یکی آیات کلام الله است که می‌شود سند صداقت و حقانیت بانوی خانه قرآن ناطق‌. و بعد زیرکانه وصف ناطق را برای قرآن به کار می‌برد تا در درازنای تاریخ تمام اذهان را به علی برساند و شاهد باشد حق مطلق را و شهید شود دفاع از حریم حق امام برحق را. کاش فاطمی باشیم... ✍ .
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
. #گریز_زیارت_عاشورا وصيت #حضرت_زهرا ، دقیقا شرح و تفسیر "و لعن الله أمة اسست اساس الظلم و الجور ع
. در رثای پر است از غم غربت خدا خدای حسین(ع) عزا گرفته جهان از غم عزای حسین(ع) به دست کوردلان، أسَّسَت أساس الظُلم شروع می شود اینگونه کربلای حسین(ع) میان کوچه جگرسوز ماجرایِ حسن (ع) درون خانه جهان سوز ماجرای حسین (ع) به روی آن لب خشکیده می چکد آرام کنار بسترش آهسته اشکهای حسین(ع) تمام عالم هستی ست وای وای کُنان ز سوز ناله و آوای وای وای حسین(ع) دعای فاطمه عجل وفاتی است ولی دعای ماندن مادر شده دعای حسین(ع) حسین گریه کن مادر است ومادر اوست که گریه می کند از عمق جان برای حسین(ع) غریب مادری و گفته است مادر تو؛ نمی رسد به غریبی کسی به پای حسین(ع) مگر که حضرت مادر دعایمان بکند که جانمان بشود زودتر فدای حسین(ع) . احمد رفیعی وردنجانی" ✍ . "و لعن الله أمة اسست اساس الظلم و الجور علیکم اهل البیت"
. 💠ما در مداحی دو نوع داریم: ۱-گریزی که در آن فقط شباهت های دو روضه بیان می شود مانند اینکه: 🔸پاهای حضرت موسی بن جعفر علیه السلام به واسطه غل و زنجیر در زندان دچار شکستگی و استخوان پای حضرت خرد شد (همانطور که در زیارت نامه آن حضرت خوانده می شود) گریز:پاهای امام سجاد علیه السلام هم در مسیر کوفه و شام به خاطر غل و زنجیر آسیب دید. ٢-گریزی که در آن علاوه بر وجود تشابه فرق بین دو روضه در آن بیان می شود مانند اینکه: 🔹مدینه وقتی به حضرت علی علیه السلام خبر دادند که حضرت زهرا سلام الله علیها از دنیا رفته توان از پاهایش رفت و به زمین افتاد گریز:اما در کربلا امام حسین با چشم هایش بدن علی اکبر علیه السلام را دید و توان از پاهای مبارک رفت و به زمین افتاد. .
. منظور اولی و دومی و غاصبان خلافتند: " اللهم خص انت اول ظالم باللعن منی و ابدا به اولا ثم الثانی ثم الثالث ثم الرابع،اللهم العن یزید بن معاویة خامسا " در نزد " احمد " خلیفه ی وقت عباسی بدگوییِ شیخ طوسی را کردند که او و اصحابش ، صحابه را دشنام می دهند و کتاب مصباح شیخ طوسی شاهدی بر این مساله است و این قسمت از دعای روز عاشورا را ذکر کردند که " اللهم خص انت اول ظالم باللعن منی و ابدا به اولا ثم الثانی ثم الثالث ثم الرابع،اللهم العن یزید بن معاویة خامسا ".خلیفه شیخ طوسی را فراخواند.هنگامی که شیخ طوسی حاضر شد و از ماجرا آگاه شد،خدا بر او الهام کرد که بگوید : مراد از این موارد آن چیزی که سخن چینان و بدگویان گمان کردند نیست بلکه منظور از اول " قابیل " است که که قاتل هابیل است و او اولین کسی است که ظلم و قتل را پایه گذاری کرد و منظور از ثانی "قیدار" است که ناقه ی صالح را پی کرد و منظور از ثالث قاتل یحیی بن زکریا است که متجاوز و ستمگری از ستمگران بنی اسرائیل بود و منظور از رابع " عبد الرحمن بن ملجم " قاتل علی بن ابی طالب است.پس هنگامی که خلیفه تاویل این عبارات را از شیخ طوسی شنید،منزلت شیخ طوسی در نزد او بالا رفت و از سخن چین و بدگو انتقام گرفت و او را خوار ساخت. این داستان که محقق کتاب آن را در مقدمه ی کتاب " استبصار " از مجالس المومنین نقل کرده به خوبی روشن می سازد که این تعیین مصداق و تاویل ها در چه شرایطی صورت گرفته است.شیخ طوسی در دوره ای می زیست که شیعه ستیزی و شیعه کشی رواج داشت و تالیفات شیخ طوسی را نیز چند بار سوزاندند و بر شیعیان ظلم زیادی روا داشته می شد.شیخ طوسی نیز پس از حضور در برابر حاکم،از روی تقیه این مطالب را بیان کرد تا جان خود را حفظ کند و الا قول یک عالم اگر کاشف از قول اهل بیت نباشد و در راستای کلام اهل بیت نباشد،چندان قابل تکیه نخواهد بود.( خود اهل بیت زیارت عاشوراء را همین گونه به ما آموخته اند و اگر لزومی داشت تعیین مصداق می کردند ولی این امر از باب تقیه و حفظ جان شیعیان انجام نگرفت) نکته ی دیگری که به خوبی نشان می دهد این تعیین مصادیق از جانب شیخ طوسی از باب تقیه بوده است این که خود اهل بیت تعیین مصداقی نکرده اند و به بیان همان الفاظ " اول " و " ثانی " و " ثالث " و " رابع " اکتفا کرده اند که خود همین نیز از روی تقیه بوده است.به راستی اگر منظور از این عبارات قابیل و قیدار و قاتل یحیی بن زکریا و ابن ملجم بود چه لزومی بر پنهان نگه داشتن اسم آن ها بود؟! نتیجه آن که خود اهل بیت این الفاظ را همین گونه که هست به ما یاد داده اند و هر انسان اهل مطالعه و اهل علمی نیز با دقت در کلام اهل بیت و بررسی تاریخ به این پی خواهد برد که کاندیداهای اصلی این الفاظ چه کسانی هستند؟ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. ✍ : . ♻️نکته ای دوستانه به ذاکرین آل الله ذاکرین محترم خوب است وقتی شعری را برای اجرا انتخاب میکنند دقت داشته باشند اگر بیتی دارای کژتابی یا مشکلات معرفتی هست ، آن بیت را نخوانند هیچ ضرورتی ندارد که همه ابیات یه شعر را بخوانیم در مجالس این دهه فاطمیه در بعضی جلسات از بعضی از ذاکرین آل الله ابیاتی شنیدم که کاش این ابیات را حذف میکردند و نمیخواندند چند نمونه را ذکر میکنم تا شاید کمی حساسیت ها بیشتر شود و مطالبه عمومی شکل بگیرد در این زمینه دَری که ساختم آخر به من خیانت کرد گرفت آتش و خود را به روی یار انداخت ............... خاتون من! قلندر خوبی نبوده ام من را ببخش؛ شوهر خوبی نبو ده ام .......... تورم دهنت حرف کربلا میزد به زینب و حسنت حرف کربلا میزد ............ چرا باید به این راحتی ترکیبهای سخیفی مثل تورم دهنت را برای حضرت زهرا سلام‌الله علیها استفاده کنیم؟! الان‌این ترکیب چه نکته و زیبایی ادبی دارد؟! ......... در بحث زبان حال به شاخصه های زبان‌حال اشاره کردیم ، این بیت اصلا زبان حال خوبی نیست بمان وگرنه حلالت نميكنم زهرا بمان نرو كه مي افتم بدون تو از پا ....................... . خزان رسیدو به گلزار من شرار انداخت/ رسید هیزم و آتش به شاخسار انداخت/ دری که ساختم آخر به من خیانت کرد/ گرفت آتش و خود را به روی یار انداخت/ میان معرکه سلمان خداش خیر دهد/ دوید و زود عبارا روی نگار انداخت/ خودم ز سینه او میخ را در آوردم/ ببین مرا به چه کاری که روزگار انداخت/ عقب کشید و به دیوار خوردو در پیچید/ شیار در به روی پهلویش شیار انداخت/ زن جوان مرا میزدند نامردان/ مدینه فاطمه ام را در احتضار انداخت/ ویک قلاف که دست چهل نفر چرخید/ و دست فاطمه را عاقبت زکار انداخت/ مغیره هم که کم آوردو پشت پا میزد/ زن مرا وسط کوچه چند بار انداخت/ نفس نفس زدنش هم پراز جلالت بود/ سقیفه را نفس او از اعتبار انداخت/ همینکه دست به معجر گرفت طوفان شد/ صدا که زد همه را یاد ذوالفقار انداخت/ از آن به بعد که برگشت فاطمه؛زینب/ دوگوشواره خود را دگر کنار انداخت/ تو را غلاف که انداخت و حسينت هم/ ز روی اسب نیفتاد؛نیزه دار انداخت/ .