تحلیل و بررسی آخرین تحولات سوریه.mp3
26.4M
تحلیل مهم حجت الاسلام طائب از تحولات سوریه
حجت الاسلام طائب در این سخنرانی به مهمترین سوالات و شبهات پیرامون آخرین تحولات سوریه پاسخ می دهند.
1. چرا دولت سوریه سقوط کرد؟
2. آیا ایران پشت سوریه را خالی کرد؟
3. آیا بشار اسد مقاومت را رها کرده بود؟
4. آیا سوریه به محور مقاومت باز می گردد؟
5. آینده محور مقاومت بدون سوریه چه می شود؟
#آغاز_نصرالله | #مقاومت |#سوریه
🔻#حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
ترقی قائم مقام حزب موتلفه و فعال سیاسی: بشار اسد رابطه اش را با ایران قطع کرده بود
تحرکات عوامل معارض از مدتها قبل علیه دولت سوریه شکل گرفته بود، تحرکات عوامل معارض شامل ۳۷ گروه مختلف از حامیان آمریکایی، حامیان ترکی و از معارضان داخلی سوریه تحت حمایت ترکیه و آمریکا نشان میداد که درصدد اقدامات جدی هستند.
جمهوری اسلامی ایران بر همین اساس، نشست سه جانبهای را بین عراق و ایران و سوریه برگزار کرد تا جلوی این مسائل را بگیرد و از سوی مقام معظم رهبری نیز نمایندگان ویژهای برای بشار اسد فرستاده شد تا شرایط و راه برون رفت از این بحران را به او متذکر شوند اما متأسفانه به دلیل وعدهها و فشارهای زیاد از سوی آمریکا و برخی کشورهای عربی ارتباط خود را با ایران قطع کرد.
طبق قوانین بینالمللی، کمک نظامی به یک کشور باید بنا به درخواست آن کشور باشد که هیچ درخواستی از سوریه صورت نگرفت و چون ایران نمیتوانست حمایت رسمی و قانونی خود را از ارتش و دولت سوریه ادامه دهد، نیروهای ایرانی سوریه را ترک کردند و کار بر عهده دولت و ارتش سوریه گذاشته شد تا خودشان در برابر جریانات معارض و تروریستی مقاومت کنند اما در نهایت، دولت سوریه ظرف ۱۱ روز سقوط کرد.
مردم در این شرایط به تحلیلهای اشتباه و فاقد منابع و مستندات واقعی که معمولاً هم در فضای مجازی منتشر و بعضاً به نیروهای سپاه و ارتش و تصمیمگیرندگان امنیتی کشورمان اهانت میشود، توجه نکنند. اینها نقطه نظرات غلط و ناشی از بیاطلاعی است و رهبر انقلاب اشراف کامل بر این مسائل دارند و قطعاً تصمیمی که از سوی ایران اتخاذ میشود، مبتنی بر مبانی درست اطلاعاتی و آینده نگریهای دقیق است.
https://www.mashreghnews.ir/news/1669415/
هدایت شده از خبرگزاری مهر
سیمیاری: آموزش رسانهای تحریرالشام دریکی از کشورهای حاشیه خلیجفارس انجام شد
«مرتضی سیمیاری» کارشناس غرب آسیا در گفتگو با مهر:
🔺در بخش خبری این گروه افرادی چون «رائد حلبی» و «ابو عبدالرحمن» حضور دارند که دوره آموزش رسانه و جنگ را دریکی از کشورهای حاشیه خلیجفارس دیدهاند.
🔺یکی از شبهاتی که در روزهای اخیر مطرحشده است درباره ماهیت تحریرالشام و میزان شباهت آن به گروههایی چون طالبان است، دراینباره باید گفت که طالبان دارای استخوانبندی روشن بوده و هویت پشتونیستی با غلبه دیوبندی است اما تحریرالشام دارای سازمان منظم فکری نبوده برای بررسی ماهیت آن باید به ساختار آن توجه کرد.
🔗 mehrnews.com/x36G35
📡 @Mehrnews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان شنیدنی حجت الاسلام طائب:
طرف گفت آقا من اینها را نگفتم و کار بچه های ستاد بوده است!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از قم آنلاین
🛑📸 نوشته:
عراق به علویان
شام به امویان
و مکه به کُفار قریش برگشت...
➖➖➖➖➖➖➖➖
@Qomonline
#قمآنلاین، کانون اخبار مهم
الحمدلله چند هزار ادمین ایتا داریم که همگی میتونند از همین حالا فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهی سپاه قدس و کنترل جبهه مقاومت در منطقه رو به عهده بگیرند!
همونطور که در انتخابات هم میتونستند در نقش فقها و حقوقدانان شورای نگهبان فعالیت کنند!
طبعا میتونند ولایت فقیه رو هم عهدهدار بشن!
خدایا این همه نعمت و کارشناس و متخصص رو از ما نگیر!
هدایت شده از مُحَلِّل
در طول دهه ۹۰ شاید هیچگاه به اندازه سال ۱۳۹۰ صحنه منطقه، تهدیدمحور ارزیابی نمیشد. صحنه فعلی نیز شاید در بیش از ۱۰ سال اخیر از حیث تهدیدمحوری سابقه نداشته. از این سخنرانی مهم فردای رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از هر چیز یادآور سخنان مهم ایشان در آبان ۹۰ در جمع دانشجویان دانشگاه افسری امام علی(ع) است.
@Muhallel
💢روایتی از وضعیت مردم سوریه
تغییرات نرخ ارز، خانمان سوز است. در نمودار فوق میتوانید نرخ برابری دلار و پوند (لیر) سوریه را ببینید. در سال ۲۰۲۳، نرخ دلار در سوریه از ۲۵۰۰ لیر به ۱۳ هزار لیر جهش پیدا کرد. این در حالی است که در سال ۲۰۱۴، هر دلار، ۱۷۶ لیر بود.
هفته گذشته که در سوریه بودم در همان ساعات اول، نکات جالبی را دیدم. مردم با کیسههای پول مبادلات روزمره خود را انجام میدادند. یعنی دولت هنوز فرصت نکرده بود اسکناسهای درشت تر را چاپ کند. باید یک دسته پول میدادند تا یک نیاز اولیه را جبران کنند.
در همان یکی دو ساعت اول به دوستی که همراهم بود گفتم ماندهام که چرا در اینجا انقلاب نمیشود! شاید مردم نتیجه بحران قبلی در زمان داعش را دیدهاند که چیزی جز خانمانسوزی نداشته است و امروز دیگر دل و دماغ انقلاب را ندارند.
بله جهش ارزی، اتفاقی عجیب را رقم زده بود. هیچ زیرساختی در حال شکلگیری نبود. قدرت ابتکار عمل دولت از بین رفته بود. دستمزدهای عمومی مردم، بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار بودند در حالی که قیمت مازوتی که برای بخاریهایشان استفاده میکردند لیتری یک دلار بود.
اول شب دمشق کاملا تاریک بود. هیچ برق شهری روشن نبود و مردم تنها میتوانستند ال ای دیهای بسیار ضعیفی که در باطریهای پنلهای خورشیدی ذخیره شده بود را استفاده کنند. پنلهایی که از قرار قیمت ساده ترینشان بیش از ۱۰۰۰ دلار بود!
و همه اینهایی که من دیدم، با آنچه از سوریه در سال ۱۳۸۹ دیده بودم، زمین تا آسمان تفاوت داشت.
باید مراقب ارز و قیمت آن بود. وگرنه سوریه شدن، مسیر عجیب و غریبی ندارد.
✍دکتر حمیدرضا مقصودی
@rismansanj
🌕 اندر فضیلت مردمسالاری دینی
#سید_احسان_خاندوزی
🔺 ۲۲ سال پیش که برای بازدید از دانشگاه دمشق و لاذقیه و غیره به سوریه رفتم با نکته جالبی مواجه شدم در سیاست داخلی (تحلیل شکست امنیتی و اطلاعات خارجی کشور در این فقره باشد برای بعد). به بهانه خاتمه پرونده حزب بعث سوریه و واگذاری حکومت توسط بشار اسد و پناهبردن به روسیه، باید یاد کنیم از فراست امام خمینی (رضوان خدا بر او) که از ماههای نخست انقلاب اسلامی در حالی که میتوانست رئیسجمهورهای انتصابی یا سیستم تکحزبی را سرلوحه قانون اساسی قرار دهد، بر نقش مردم در انتخاب ۴ساله حاکمان و دولتمردان تاکید کرد و نگذاشت چرخه قدرت، بسته و تکحزبی تعریف شود. تاحدی که انتخاب رهبری نیز به دست مجلسی از منتخبان مردم صورت میپذیرد.
توجه کنید در حالی که پس از ۴۵سال از نخستین انتخابات ج.ا.ایران همچنان بسیاری کشورهای مسلمان منطقه خلیج فارس و شمال آفریقا، آرزوی رقابت انتخاباتی را دارند، چرخه سیاسی مردمسالار ما موجب شده مردم زشتی یا زیبایی عملکرد دولت را نتیجه رای و تصمیم خود ببینند و حتی نقد و شکایت و نارضایتی خود را از طریق “چرخش انتخاباتی” نشان دهند. چرخش از اکبر هاشمی رفسنجانی به سیدمحمد خاتمی در ۱۳۷۶ و از خاتمی به محمود احمدینژاد در ۱۳۸۴ و از احمدینژاد به حسن روحانی در ۱۳۹۲ و از روحانی به شهید سید ابراهیم رئیسی در ۱۴۰۰ تا انتخاب مسعود پزشکیان در مقابل رقیبی چون سعید جلیلی در ۱۴۰۳. اینها همه مظهر تصمیم مردم برای چرخش روش اداره کشور محسوب میشود. در هر نقطه عطف، بسیاری رویکردها جای خود را به نگرشهای متفاوت میداد و میدهد. گاه راس دولت عامل بهمخوردن اوضاع در تیر ۱۳۷۸ یا آبان ۱۳۹۸ یا قهر ۱۰ روزه با رهبری و دولت نیز شدند اما در همه این احوال، دوره ریاست جمهوری ۸ ساله خود را به پایان رساندند. البته جزئیات مردمسالاری ما ضعف و ایراداتی دارد اما در کنار استقلالطلبی خارجی، عنصر هویتبخشِ سیاست داخلی ما همین مردمسالاری دینی، محسوب میشود.
رژیم تکحزبی بعث در سوریه از چنین نسبتی با مردمِ خودش محروم بود و بر در و دیوارهای دمشق بارها میدیدید که “نعم للاسد الی الابد” یعنی تا ابد، اسد رئیس ماست. یک رمز انباشت طولانی نارضایتی داخلی و عدم مقاومت مردم شهرها در برابر مخالفان، همین نسبت آنها با رئیسجمهورشان بود.
مردم ما به چشم دیدند در دورههایی که گمان میرفت مقامات دیگر نظام فرد دیگری را ترجیح میدادند باز هم حاضر نشدند ۳۰۰هزار رای را باطل کنند و فردی با ۵۱ درصد آراء ماخوذه ۸سال به ریاست جمهوری رسید و علیرغم برخی تذکرات، مهمترین توافق سیاسی خارجی سه دهه اخیر را منعقد کرد و البته با عهدشکنی آمریکا آن شد که میدانید. یا در انتخابات تیر ۱۴۰۳ کثیری از رجال سیاسی و مذهبی در حمایت از محمدباقر قالیباف وارد شدند اما صندوقهای رای انتخاب دیگری داشت. مجموعا این آغوش جمهوری اسلامی ایران برای روسای جمهور با رویکردهای کاملا متفاوت، خود از جلوههای زیبای ابناء بر خواست مردم و در سطوح بالا عامل ثباتآفرین و موجب کنترل انحصار و خودسری و فساد است. شاید امروز بیشتر حکمت اصرار رهبر انقلاب بر جلوههای مردمسالاری دینی را میفهمیم و قدر میدانیم.
در پایان هم برای اینکه اسیر جو یاسآور نشویم یادآور میشوم ۲۳ سال قبل در شرق ایران دولت آمریکایی در افغانستان مستقر بود و در غرب ایران هم دولت آمریکایی در عراق (نه نیابتی مثل ترکیه در دولت آتی سوریه). از آن تهدید مرز به مرز، جمهوری اسلامی بتدریج فرصت ساخت. امروز هم بشرطها و شروطها میتوان.
#سوریه
#منطقه
#انتخابات
#مردم_سالاری
#سیاست_ایران
@esharat_57