فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از قم آنلاین
🛑📸 نوشته:
عراق به علویان
شام به امویان
و مکه به کُفار قریش برگشت...
➖➖➖➖➖➖➖➖
@Qomonline
#قمآنلاین، کانون اخبار مهم
الحمدلله چند هزار ادمین ایتا داریم که همگی میتونند از همین حالا فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهی سپاه قدس و کنترل جبهه مقاومت در منطقه رو به عهده بگیرند!
همونطور که در انتخابات هم میتونستند در نقش فقها و حقوقدانان شورای نگهبان فعالیت کنند!
طبعا میتونند ولایت فقیه رو هم عهدهدار بشن!
خدایا این همه نعمت و کارشناس و متخصص رو از ما نگیر!
هدایت شده از مُحَلِّل
در طول دهه ۹۰ شاید هیچگاه به اندازه سال ۱۳۹۰ صحنه منطقه، تهدیدمحور ارزیابی نمیشد. صحنه فعلی نیز شاید در بیش از ۱۰ سال اخیر از حیث تهدیدمحوری سابقه نداشته. از این سخنرانی مهم فردای رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از هر چیز یادآور سخنان مهم ایشان در آبان ۹۰ در جمع دانشجویان دانشگاه افسری امام علی(ع) است.
@Muhallel
💢روایتی از وضعیت مردم سوریه
تغییرات نرخ ارز، خانمان سوز است. در نمودار فوق میتوانید نرخ برابری دلار و پوند (لیر) سوریه را ببینید. در سال ۲۰۲۳، نرخ دلار در سوریه از ۲۵۰۰ لیر به ۱۳ هزار لیر جهش پیدا کرد. این در حالی است که در سال ۲۰۱۴، هر دلار، ۱۷۶ لیر بود.
هفته گذشته که در سوریه بودم در همان ساعات اول، نکات جالبی را دیدم. مردم با کیسههای پول مبادلات روزمره خود را انجام میدادند. یعنی دولت هنوز فرصت نکرده بود اسکناسهای درشت تر را چاپ کند. باید یک دسته پول میدادند تا یک نیاز اولیه را جبران کنند.
در همان یکی دو ساعت اول به دوستی که همراهم بود گفتم ماندهام که چرا در اینجا انقلاب نمیشود! شاید مردم نتیجه بحران قبلی در زمان داعش را دیدهاند که چیزی جز خانمانسوزی نداشته است و امروز دیگر دل و دماغ انقلاب را ندارند.
بله جهش ارزی، اتفاقی عجیب را رقم زده بود. هیچ زیرساختی در حال شکلگیری نبود. قدرت ابتکار عمل دولت از بین رفته بود. دستمزدهای عمومی مردم، بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار بودند در حالی که قیمت مازوتی که برای بخاریهایشان استفاده میکردند لیتری یک دلار بود.
اول شب دمشق کاملا تاریک بود. هیچ برق شهری روشن نبود و مردم تنها میتوانستند ال ای دیهای بسیار ضعیفی که در باطریهای پنلهای خورشیدی ذخیره شده بود را استفاده کنند. پنلهایی که از قرار قیمت ساده ترینشان بیش از ۱۰۰۰ دلار بود!
و همه اینهایی که من دیدم، با آنچه از سوریه در سال ۱۳۸۹ دیده بودم، زمین تا آسمان تفاوت داشت.
باید مراقب ارز و قیمت آن بود. وگرنه سوریه شدن، مسیر عجیب و غریبی ندارد.
✍دکتر حمیدرضا مقصودی
@rismansanj
🌕 اندر فضیلت مردمسالاری دینی
#سید_احسان_خاندوزی
🔺 ۲۲ سال پیش که برای بازدید از دانشگاه دمشق و لاذقیه و غیره به سوریه رفتم با نکته جالبی مواجه شدم در سیاست داخلی (تحلیل شکست امنیتی و اطلاعات خارجی کشور در این فقره باشد برای بعد). به بهانه خاتمه پرونده حزب بعث سوریه و واگذاری حکومت توسط بشار اسد و پناهبردن به روسیه، باید یاد کنیم از فراست امام خمینی (رضوان خدا بر او) که از ماههای نخست انقلاب اسلامی در حالی که میتوانست رئیسجمهورهای انتصابی یا سیستم تکحزبی را سرلوحه قانون اساسی قرار دهد، بر نقش مردم در انتخاب ۴ساله حاکمان و دولتمردان تاکید کرد و نگذاشت چرخه قدرت، بسته و تکحزبی تعریف شود. تاحدی که انتخاب رهبری نیز به دست مجلسی از منتخبان مردم صورت میپذیرد.
توجه کنید در حالی که پس از ۴۵سال از نخستین انتخابات ج.ا.ایران همچنان بسیاری کشورهای مسلمان منطقه خلیج فارس و شمال آفریقا، آرزوی رقابت انتخاباتی را دارند، چرخه سیاسی مردمسالار ما موجب شده مردم زشتی یا زیبایی عملکرد دولت را نتیجه رای و تصمیم خود ببینند و حتی نقد و شکایت و نارضایتی خود را از طریق “چرخش انتخاباتی” نشان دهند. چرخش از اکبر هاشمی رفسنجانی به سیدمحمد خاتمی در ۱۳۷۶ و از خاتمی به محمود احمدینژاد در ۱۳۸۴ و از احمدینژاد به حسن روحانی در ۱۳۹۲ و از روحانی به شهید سید ابراهیم رئیسی در ۱۴۰۰ تا انتخاب مسعود پزشکیان در مقابل رقیبی چون سعید جلیلی در ۱۴۰۳. اینها همه مظهر تصمیم مردم برای چرخش روش اداره کشور محسوب میشود. در هر نقطه عطف، بسیاری رویکردها جای خود را به نگرشهای متفاوت میداد و میدهد. گاه راس دولت عامل بهمخوردن اوضاع در تیر ۱۳۷۸ یا آبان ۱۳۹۸ یا قهر ۱۰ روزه با رهبری و دولت نیز شدند اما در همه این احوال، دوره ریاست جمهوری ۸ ساله خود را به پایان رساندند. البته جزئیات مردمسالاری ما ضعف و ایراداتی دارد اما در کنار استقلالطلبی خارجی، عنصر هویتبخشِ سیاست داخلی ما همین مردمسالاری دینی، محسوب میشود.
رژیم تکحزبی بعث در سوریه از چنین نسبتی با مردمِ خودش محروم بود و بر در و دیوارهای دمشق بارها میدیدید که “نعم للاسد الی الابد” یعنی تا ابد، اسد رئیس ماست. یک رمز انباشت طولانی نارضایتی داخلی و عدم مقاومت مردم شهرها در برابر مخالفان، همین نسبت آنها با رئیسجمهورشان بود.
مردم ما به چشم دیدند در دورههایی که گمان میرفت مقامات دیگر نظام فرد دیگری را ترجیح میدادند باز هم حاضر نشدند ۳۰۰هزار رای را باطل کنند و فردی با ۵۱ درصد آراء ماخوذه ۸سال به ریاست جمهوری رسید و علیرغم برخی تذکرات، مهمترین توافق سیاسی خارجی سه دهه اخیر را منعقد کرد و البته با عهدشکنی آمریکا آن شد که میدانید. یا در انتخابات تیر ۱۴۰۳ کثیری از رجال سیاسی و مذهبی در حمایت از محمدباقر قالیباف وارد شدند اما صندوقهای رای انتخاب دیگری داشت. مجموعا این آغوش جمهوری اسلامی ایران برای روسای جمهور با رویکردهای کاملا متفاوت، خود از جلوههای زیبای ابناء بر خواست مردم و در سطوح بالا عامل ثباتآفرین و موجب کنترل انحصار و خودسری و فساد است. شاید امروز بیشتر حکمت اصرار رهبر انقلاب بر جلوههای مردمسالاری دینی را میفهمیم و قدر میدانیم.
در پایان هم برای اینکه اسیر جو یاسآور نشویم یادآور میشوم ۲۳ سال قبل در شرق ایران دولت آمریکایی در افغانستان مستقر بود و در غرب ایران هم دولت آمریکایی در عراق (نه نیابتی مثل ترکیه در دولت آتی سوریه). از آن تهدید مرز به مرز، جمهوری اسلامی بتدریج فرصت ساخت. امروز هم بشرطها و شروطها میتوان.
#سوریه
#منطقه
#انتخابات
#مردم_سالاری
#سیاست_ایران
@esharat_57
پیشنهاد کودتا!
با توجه به اشراف کامل و مطلق ما ایتاییون بر مصالح انقلاب و نظام و منطقه و مقاومت، پیشنهاد می کنم ما جماعت ایتاییون (هیئه تحریر الایران) در یک کودتای اسلامی هماهنگ، تمامی بخش های سپاه و نظام را به دست بگیریم و انقلاب را به مسیر اصلی اش برگردانیم
باشد که رستگار شویم
هدایت شده از بر پا
صد برابر راهبردی تر از سقوط سوریه
🔹عراقچی در گفتگوی ویژه خبری صدا و سیما گفت آنچه غافلگیرمان کرد سرعت عقب نشینی ارتش سوریه بود. او علت این عقب نشینی سریع را شکست در ساحت جنگ روانی و شناختی دانست و گفت فضا سازی ها باعث کاهش انگیزه ارتش شد.
🔹 طبیعتا نیروی میدان وقتی از گرفتن نتیجه "ناامید" شود، و نسبت به فرماندهان "بی اعتماد" ، انگیزه لازم برای جنگ در میدان پیدا نمیکند.
🔹بله، سقوط سوریه یعنی ایران یک نقطه مهم راهبردی در نزدیکی مرز اسراییل را از دست داد، و حاکمیتی که در جهت جبهه مقاومت بود سقوط کرد. اما حالا توجه کنیم به این نکته که ساحت و زمینه شناختی مردم که در زیست بوم مجازی قرار دارد و همگی درش درگیرند، تحت حاکمیت همان دشمن است و ما در آنجا حاکمیتی نداریم. به نظرتان در این نبرد چند ضلعی کدام راهبردی تر است، سوریه یا حکمرانی مجازی؟ حکمرانی مجازی همانجایی است که به گفته وزیر خارجه ما یک کشور مهم برای مقاومت را زمین میزند.
🔹هنوز جدی نگرفتیم ماجرا را. ذهنیت مردم ایران، عراق، لبنان، سوریه و بسیاری از کشورهای منطقه در فضای مجازی است که تحت حاکمیت دشمن است، نگاه کنید جناب رییس جمهور میگوید از رهبری پرسیدم درباره فیلترینگ و ایشان گفت من نگفتم فیلترینگ گفتم "حکمرانی مجازی" ولی عجیب است که جناب رییس جمهور یک جمله هم اشاره نکرد که خوب چه؟ برای حکمرانی مجازی چه کردیم؟ حدود بیست سال است رهبری همین را میگوید؟ مینالد؟ فریاد میزند؟ خوب چه شد؟
🔹جدی نگرفتیم ماجرا را، بند آخر وصیتنامه حاج قاسم خطاب به حوزه است، او میگوید این دیده بان صحنه را رصد کرده و میگوید شما باید وسط بیایید. خناسان شما را به سکوت و ملاحظه نکشند، سه چهار سال پیش رهبری به حوزه های علمیه گفت وضع تبلیغ نگران کننده است، کانونهای عظیم تبلیغی ایجاد کنید، اینگونه پیش برویم اسلام سیلی میخورد، اما دریغ از یک مورد. جدی نگرفتیم ماجرا را وقتی شش سال پیش در بیانیه گام دوم رهبری گفت امروز ریشه ای ترین و فوری ترین جهاد، جهاد امید افزایی است.
او بعدها گفت هیاتها کانون جهادتبیین شوند، او هر جا نشست گفت و گفت و تاکید کرد ، به گونه ای که شاید پر تکرار ترین سخنش تبیین و امیدافزایی بود.
🔹جدی نگرفتیم ماجرا را که امروز روایت اول در بسیاری از رویدادها مال دشمن است و حتی بسیاری از حزب اللهی های انقلابی مسابقه گذاشته اند در ایجاد یاس، انسداد، و کار به جایی رسیده که در فضای مجازی برخی به نام انقلابی گری به فرمانده های عزیز ما با سوء ظن نگاه میکنند و این احساس بی اعتمادی به مسوولین کشور محصول کلان روایت مرجفونی است که در بین متدینین به زبان خودشان نفوذ کرده. انصافا نگاه کنیم ببینیم آیا سو گیری مجموع روایتهای متدینین به سمت تبیین و امید افزایی است یا روایت شکست و بی اعتمادی. خدا نکند در نقطه ای جبهه حق ضربه بخورد روایت های شکست است که شروع میشود به بالا آمدن، روایتهایی که خروجیش انسداد و ناامیدی و بی اعتمادی است. معدود راویان انگشت شمار امید افزایی در این صحنه به انواع برچسب ها متهم میشوند تا خاموش شوند.
🔹این مساله بسیار جدی و راهبردی است. متاسفانه حکمرانی در صحنه شناخت مردم تحت ولایت الهی رهبر جبهه حق نیست. همه با هم مقصریم. صدها سوریه تلفات میدهیم اگر برای اینجا فکری نکنیم.
درباره سوریه۴
همشهری
@ali_mahdiyan
تحمیق مردم در کانال های زنجیره ای جریان تکفیری
یک درصد احتمال دارد که نتانیاهو علنا (نه مخفیانه) اعلام کند که باید 60درصد سوریه به اسرائیل اضافه شود؟
آنچه وی علنا گفته درباره بلندی های جولان است.
بلندیهای جولان حدود 1.2 درصد از مساحت کل سوریه را تشکیل میدهد. این منطقه، که به دلیل موقعیت استراتژیک و منابع آبش اهمیت دارد، در جنگ شش روزه 1967 تحت کنترل رژیم صهیونی درآمد