شرح روز سیزدهم ماه مبارک رمضان:
▫️ اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْأَقْدارِ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِکَ یَا قُرَّةَ عَیْنِ الْمَسَاکِینِ.
▫️خدایا مرا در این ماه از آلودگیها و ناپاکیها پاک کن، و بر شدنیهای مورد تقدیرت شکیبایم گردان، و به پرهیزگاری و هم نشینی با نیکان توفیقم ده، به یاری ات ای نور چشم درماندگان.
✅ نکات:
▫️منظور از "دنس" ناپاکی و منظور از"قذر"آلودگی است. دنس در خصوص گناهان بزرگ و قذر در خصوص گناهان کوچک بکار می رود. با این توضیح، در این فراز از خدا می خواهیم که ما را از گناهان بزرگ و کوچک پاک کند و آثار آن را از ما بردارد. این #طهارت به برکت #استغفار و #توبه حاصل می شود که اگر این دو تحقق یابد، عبد قابلیت پذیرش #نعمت را می یابد و لذا معنی "یرسل السماء علیکم مدرارا" و "لفتحنا علیهم برکات من السماء و الارض" تحقق می یابد. #پاکی از گناه عامل برخورداری از نعمت های پیش رو است.
▫️خدای عزو جل برای همه ما، اموری را مقدر فرموده که بر اساس #حکمت و مصلحت است. عبد الهی باید بر آن #مقدرات #صبر کند و صبرش به این است که #شکایت نکند و بگوید: "الهی رضا برضاک تسلیما لامرک لا معبود سواک"
اگر شکایت از مقدرات الهی شود، عبد در مرحله سقوط از مقام #عبودیت و ورود در مرحله ادنی #سَبُعیّت خواهد بود.
▫️تقوی ورزی به معنی خودنگهداری از گناهان بدون #توفیق از جانب باری تعالی امکان ندارد. مراحل تقوی نیاز به #توحید محض و احساس وابستگی و نیاز به ذات باری تعالی دارد. اگر عبد در مقام بندگی استقلالی فکر کند و ترک گناه را مستند به قوه و توان خود کند، نشان ضعف در توحید عملی است.
▫️مصاحبت با #نیکان به معنی همراهی مداوم با آنان است. از جمله چیزی هایی که خلق انسان را تغییر می دهد، همین همراهی با نیکان است. اخلاق آنان، عقاید آنان، انسان را متحول می کند حتی شنیدن حالات و اخلاق آنان ، انسان را دگرگون می کند.
و منظور از نور چشمی بودن خدا برای بیچارگان، #محبوبیت ذات او نزد آنان است. طوری که مساکین همه چیز را برای وصال با او تحمل می کنند. چنین مساکینی در واقع #ثروت عظیم توحید را دارند. همه را داده اند تا خدا را داشته باشند.
#حاج_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
#نکات_توحیدی
امیر المؤمنین علیه السلام:
سبق فی العلوّ فلا شیء أعلی منه.
ترجمه:
در والایی پیشی گرفت و چیزی برتر از او نیست.
📚تمام نهج البلاغه - اشارة - مجلد ۱، صفحه ۳۵۰
----------
👌نکات:
۱. منظور از #علو برتری کلی و بدون حد و حصر بر غیر ( ما سوی الله)است.
۲. سبقت در #علو هم به اول بودن ذات او بر می گردد که پیش از ذاتش هیچ اولی نبوده و ابتدائیتی هم نمی توان بر او تصور کرد.
۳. وقتی ذات احدیت را اول دانستیم تمام #صفات_کمالیه_ذاتیه همچون علم، قدرت و حیات و سایر صفات را هم اول بر او اول خواهیم دانست.
۴. ذات باری تعالی به دلیل آنکه #خالق و #بدیع موجودات ممکن است، بر همه آنها برتری دارد. هرچه ما سوی الله باشد محکوم به #عجز و #فقر اند و هرچه دارند از آن #ذات_یگانه دارند.
۵. وقتی عبد فهمید که خدای عزوجل اعلی هست، دیگر در محضرش بی ادبی و نافرمانی نمی کند و #استکبار نورزیده و خود را در برابر ذات #احدیت حقیر می داند. در این لحظه فرد به مقامات #خاشعین می رسد.
✍ محمد علی فتحی
🆔 @hajfathi_ir
✅شرح دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
هم اکنون در #آپارات 👇
http://m.aparat.com/v/F4spL
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوتاهی در کسب فضایل، موجب خسران است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راز محبوبیت امام خمینی قدس سره
💠با یک گل آزادش کرد
در «بحار الأنوار» آمده است: انس گويد:
▫️روزى كنيزى، شاخه گلى براى #امام_حسن_عليه_السلام هديه كرد، امام حسن عليه السلام به او فرمود:
▫️أنت حرّة لوجه اللَّه.
▫️تو در راه خدا آزاد هستى.
من به آن حضرت عرض كردم:
به جهت يك شاخه گل او را آزاد نمودى؟!
امام حسن عليه السلام فرمود:
خداوند متعال ما را چنين تربيت نموده است، آنجا كه مى فرمايد:
▫️«وَإِذا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها» [۱] ؛
▫️«هرگاه به شما تحيّت گفته شد پاسخ آن را بهتر از آن بدهيد».
و نيكوتر از هديه او، آزادى او در راه خدا بود. [۲]
----------
📚منابع:
[۱]: سوره نساء، آيه ۸۶.
[۲]: المناقب: ۱۸/۴، بحار الأنوار: ۳۴۳/۴۳ و ۲۷۳/۸۴.
ترجمه کتاب نفیس (القطره): قطره ای از دریای فضایل اهل بیت علیهم السلام - جلد۲،صفحه۴۵۸
✅ شرح #دعای_روز_چهاردهم ماه مبارک رمضان:
▫️اللَّهُمَّ لا تُؤَاخِذْنِی فِیهِ بِالْعَثَرَاتِ وَ أَقِلْنِی فِیهِ مِنَ الْخَطَایَا وَ الْهَفَوَاتِ وَ لا تَجْعَلْنِی فِیهِ غَرَضاً لِلْبَلایَا وَ الْآفَاتِ بِعِزَّتِکَ یَا عِزَّ الْمُسْلِمِینَ.
▫️ خدایا مرا در این ماه بر لغزشها سرزنش مکن، و از خطاها و افتادن در گناهان دور بدار، و هدف بلاها و آفات قرار مده، به عزّتت ای عزّت مسلمانان.
نکات:
۱. از درخواست عدم مؤاخذه لغزشها و دور شدن از گناهان و #لغزش، استفاده می شود که لغزش ها یکی از عوامل مهم در #محرویت انسان است.
۲. لغزش دایره معنایی وسیعی دارد و شامل #گناهان کوچک و بزرگ می شود.
۳. گاهی بی توجهی به گناهان کوچک، محرومیت های بزرگی را برای عبد رقم می زند.
۴. در روایت توصیه شده که عبد و سالک، به کوچکی گناه نگاه نکند بلکه به عظمت آنکه نافرمانی اش کرده بنگرد. طبق این قاعده، هیچ گناهی صغیره نیست.
۵. گاهی همین گناهانی که کوچکش پنداشته ایم، درجه تخریب عظیمی دارند.
۶. اقاله به معنی نگهداری از گناه است. از این فراز دعا استفاده می شود که برای ترک معصیت هم باید مدد از باری تعالی بگیریم لذا باید گفت: ایاک نستعین لترک الهفوات و الخطایا.
۷. بلا ها نیز برخی زائیده خطاهای ما هستند و برخی برای ابتلای ما. در هر صورت ادب اقتضا می کند پیش از نزول #بلا ، دست به دعا شویم و از خدای تعالی طلب حفظ کنیم نه اینکه بعد از نزول بلا، #تضرع کنیم.
۸. منظور از #عزت شکست ناپذیری است. توسل به نام "عزیز" یا "معز" انسان را دربرابر مشکلات و بلاها و خطاها شکست ناپذیر می کند.
#حاج_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
نجات از قعر جهنم برزخی.mp3
1.73M
♨️نجات از قعر جهنم
🔻حجتالاسلام والمسلمین فتحی
🆔 @hajfathi_ir
✅شرح #دعای_روز_پانزدهم ماه مبارک رمضان:
▫️اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ طَاعَةَ الْخَاشِعِینَ وَ اشْرَحْ فِیهِ صَدْرِی بِإِنَابَةِ الْمُخْبِتِینَ بِأَمَانِکَ یَا أَمَانَ الْخَائِفِینَ.
▫️ خدایا در در این ماه طاعت فروتنان را نصیبم کن، و سینهام را برای انابه همانند بازگشت خاضعان باز کن به امان دادنت ای امان ده هراسندگان.
👌نکات:
۱. منظور از #خشوع، فروتنی در برابر ذات باری تعالی و تسلیم شدن در برابر او بدون اظهار کوچکترین کبریایی و بزرگی در برابر امر و نهی اوست. اطاعت خاشعین، اطاعتی محض است بدون چون و چرا آوردن در برابر احکام الهی. عبادتی که در آن عبد در آن غرق در توجه تام به جلال و جمال الهی است و از خود غافل است. این مقام به #توحید_محض حاصل می شود و رسیدن به آن با ریاضت و با خون دل خوردن و مجاهدت میسر است.
حداقل حالت خشوع این است که متوجه باشیم عبد بدون عنایت مولا هیچ کاره است حتی عبادتش بدون لطف الهی نمی توانست محقق گردد.
۲. حالت #انابه ویژگی هایی دارد که به برخی از آنها اشاره می کنم:
▫️ در انابه بازگشت از خود وخلق به سوی خالق یکتاشرط اول است.
▫️ انابه کننده دائما باید رجوع الی الله داشته باشد.
▫️انابه به دو قالب عملی و قلبی تقسیم می شود.در انابه عملی مهمترین چیز ترک معصیت است. کسی که گناهی را نخواهد انجام دهد حتی اگر آه و زاری هم نداشته باشد « #منیب »محسوب می گردد.در #انابه_قلبی عبد دائما در خواسته های خود و نیازهایش مراجعه سریع وعلی الدوام به حق تعالی دارد.
▫️در قرآن کریم انبیاء بزرگی رابه عنوان «منیب» و«اوّاه»یاد کرده است:
حضرت آدم،یعقوب،ابراهیم،داوود،سلیمان،ایوب علیهم السلام.
خدای تعالی منتظر انابه کننده گان است و منیب، به دلیل اتصال دائمی به ذات باری تعالی وقدرت علی الاطلاق قویترین فرد محسوب می شود.
▫️راهای کسب حالت انابه:
- توجه به آیات ونشانه های عظمت حق تعالی
- ترک گناه
- وداع در آخرین شب از ماه رمضان را امام صادق علیه السلام عامل توفیق برای انابه می داند.
-در خواست جزئی ترین خواسته ها وحاجات از خود خدای تعالی حتی نمک آش را.
-خواندن دعاهایی که قالب انابه دارند مثل دعای کمیل،ابوحمزه ثمالی،مناجات خمس عشره و...
- ارتباط باقرآن کریم از طریق قرائت وتفسیر
- خواندن وتفکر کردن وعمل نمودن به احادیث اهل البیت علیهم السلام
▫️شخصی که حال انابه دارد ، ظرفیت پذیرش حق را دارد. #شرح_صدر به معنی همین است.صاحب شرح صدر ، تنگیی در دل خود برای حق نمی یابد. او در هر حالی متحمل سختی هاست چرا که دل دریایی او وسیع است و همه چیز را در خود با نگاه حق بینانه حل می کند.
#حاج_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
✅شرح صوتی دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان
هم اکنون در آپارات👇
http://m.aparat.com/v/chPiA
هدایت شده از بنیاد بین المللی غدیر
✅ تبریک انتصاب
جناب حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل مرادی دامت برکاته
انتصاب شایسته شما را به عنوان سرپرست ستاد اقامه نماز استان البرز، تبریک و تهنیت عرض نموده و آرزوی توفیق روز افزون شما را در عرصه اقامه فریضه نماز از خدای عزوجل خواهانیم.
محمد علی فتحی
دبیر بنیاد بینالمللی غدیر استان البرز
✅ شرح دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
▫️ اللَّهُمَّ وَفِّقْنِی فِیهِ لِمُوَافَقَةِ الْأَبْرَارِ
وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مُرَافَقَةَ الْأَشْرَارِ
وَ آوِنِی فِیهِ بِرَحْمَتِکَ إِلَى دَارِ الْقَرَارِ
بِإِلَهِیَّتِکَ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ.
ترجمه:
مرا توفیق همراهی با ابرار بده و از مدارا با اشرار دورم گردان و مرا به رحمت خودت در خانه آرام پناه بده، به خداوندی ای خدای عالمیان
👌نکته:
دو عامل مهم می تواند سعادت انسان را رقم بزند:
#اولی: همراهی و هماهنگی با ابرار در همه شئونات زندگی که لازمه آن تأسی به آنان و قبول خیر خواهی ایشان است. ابرار به دلیل اینکه انسانهای کمال یافته و نورچمشی خدای عزوجل هستند، می توانند عامل تحرک ما برای رسیدن به فضائل باشند. در روایت مصداق اتم ابرار اهل البیت علیهم السلام بیان شده است و در مرتبه نازلتر شیعیان و محبین ایشان.
#دومی: دوری از اشرار؛ در این روز باید نهایت تلاش را در مناسبات اجتماعی و ... این قرار دهیم که به خوبان همراه باشیم و از اشرار دوری کنیم .
#اشرار کسانی هستند که از چشم خدا افتاده اند و به خاطر نافرمانی خدا #منبع_محرومیت_های_معنوی اند.
انسان هایی که خدا و دستورات او را به راحتی زیر پا می نهند و از نفس و شیطان پیروی می کنند همان اشراراند.
روزه دار باید مراقبت کند که با چنین انسان هایی هم نشین و هم نوا نشود و با آنها مدارا نکند به این معنی که با نهی از منکر کردن آنان و مخالفت قلبی و زبانی و عملی کردن با آنان، نشان دهد که هیچ آنان را قبول ندارد.
▫️اگر هماهنگی با ابرار و دوری از اشرار را مراعات کنیم، امید است زندگیی ابدی که جایگاه قرار و آرامش و امنیت است نصیبمان شود.
#حاج_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
✅شرح دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
هم اکنون در #آپارات گوش کنید👇
http://m.aparat.com/v/sOb4m
شرح #دعای_روز_هفدهم:
▫️اللَّهُمَّ اهْدِنِی فِیهِ لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ وَ اقْضِ لِی فِیهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ یَا مَنْ لا یَحْتَاجُ إِلَی التَّفْسِیرِ وَ السُّؤَالِ یَا عَالِماً بِمَا فِی صُدُورِ الْعَالَمِینَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ.
▫️خدایا مرا در این ماه به سوی کارهای شایسته هدایت فرما، و حاجتها و آرزوهایم را برآور، ای آن که نیاز به روشنگری و پرسش ندارد، ای آگاه به آنچه در سینه جهانیان است بر محمّد و خاندان پاکش درود فرست
✅ نکات:
▫️عمل صالح، عملی است که هم روش انجام آن بر محور #تقوا است و هم خود آن.
▫️عملی که خالی از #شک، ریبه و شرک باشد #عبادت است.
▫️عمل صالح بال دیگر انسان ، در کنار بال ایمان است که می تواند با کمک آن پرواز کند.
▫️رسیدن به مقام #صالحین #توفیق می خواهد.
▫️اگر #ایمان قوی باشد و نگرش انسان به زندگی #توحیدی ، به زودی راه بدست آوردن عمل صالح را پیدا کرده است.
ذکر #صلوات نیز، باعث اجابت دعاست. چون خدای عزوجل شرم می کند که صلوات را بپذیرد ولی از ما احترام کنند؟!
#حاج_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 مسجد جمکران ۱۰۶۸ ساله شد.
☀️ امام زمان (عج) در دیداری که با حسن بن مثله داشتند:
✅ «به مردم بگو، این مکان را گرامى بدارند و به آن توجه کنند. و در این جا دو رکعت نماز تحیّت مسجد و دو رکعت نماز صاحب الزمان بگذارند؛ کسى که این دو نماز را بجا آورد مانند آن است که در کعبه معظمه نماز را بجا آورده است.»
🔅اندیشکده مهدویت مسجد مقدس جمکران
@andishkadehmahdavi
✅شرح دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان
هم اکنون در #آپارات گوش کنید👇
http://m.aparat.com/v/2k4WI