عشق به زندگی سالم
🌸🍃 🍃 🔖تدابیر حفظ تندرستی درفصل بهار(۱) مقدار غذای مصرفی درفصل زمستان درمقایسه با سایر فصل ها کمی ب
🌸🍃
🍃
🔖فصل بهار
🔅دو زمان در سال از اهمیت بسیار بالایی در تاثیر بر حالات و سلامتی انسان برخوردار است: آغاز پاییز و آغاز بهار؛ چون در این دو وقت، حرارت هوا به طور فاحش تغییر میكند، اما بین فصول پاییز و زمستان یا بین بهار و تابستان تغییر حرارت خیلی زیاد نیست و فقط قدری حرارت تغییر می کند. بنابراین رعایت تدابیر سلامتی در این دو زمان هم بسیار مهم است.
🔅فصل بهار، مزاج گرم و تر دارد، یعنی طبیعت و بدن به سمت گرمی و تری حركت میكنند، بنابراین باید مصرف خوردنیها و نوشیدنیهای گرم و تر (مانند نان، گوشتها، برنج، مواد شیرین و شیرینیها) كاهش پیدا كند. در زمستان امکان خوردن غذاهای پرحجم و پرانرژی تا حدی وجود دارد (چون هوا سرد بوده و قدرت هضم نیز بالاست)، اما در بهار نه!
🔅بهار، فصل پاكسازی بدن از مواد زائد جمع شده در آن بر اثر مصرف خوراک های سنگین در فصل زمستان میباشد و لذا باید ورودی بدن محدود شود. شاید یكی از علل خوردن ماهی دررسم شب عید به همین دلیل باشد، چون ماهی یك گوشت سبك و خنك است.
🖊موسسه عشق به زندگی سالم
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔eitaa.com/hakimshirazi313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سالگرد ازدواج حضرت علی علیه السلام وحضرت زهرا سلام لله علیهما مبارک❤️❤️
eitaa.com/hakimshirazi313
عشق به زندگی سالم
اصطلاحات تغذیه در طب سنتی ایران✨ به نقل از کتاب: تغذیه در طب ایرانی، اسلامی حکما با استفاده از قوا
تدبیر غذا در بیماری✨
با توجه به اهمیت بسیار زیاد تدبیر غذا در حفظ سلامت، و همچنین نقش آن در تدابیر درمانی طب سنتی ایران، مواردی از تدابیر درمانیِ مربوط به غذا در اینجا نیز ذکر میگردد:
قوانین منع غذا
بهطور کلی در هنگام بحران و در انتهای بیماری، غذا منع میگردد تا طبیعت درگیر هضم غذا نشود و از مقابله با بیماری و دفع آن باز نماند زیرا طبیعت در آنِ واحد توانایی توجه به دو جهت مخالف را ندارد.
قوانین کاهش غذا
کاهش غذا میتواند در کیفیت، یا در کمیت، و یا در هر دو اِعمال شود.
کاهش کیفیت و افزایش کمیت غذا: هنگامی بهکار میرود که با وجود امتلاء و انباشتگی بدن بیمار از اخلاط فراوان، اشتها و قدرت هضم او زیاد باشد و تحمل غذا نخوردن برایش دشوار یا غیر ممکن باشد. در این حال، کاهش کیفیت و افزایش کمیت غذا از سویی موجب فرونشستن اشتها و درگیر کردن معده به هضم میشود، و از سوی دیگر بهعلت کم بودن مواد مغذی آن، کمیت اخلاط را افزایش نمیدهد. اکثر سبزیجات و میوهجات را میتوان بدین منظور بهکار برد.
کاهش کمیت و افزایش کیفیت غذا: در مواقعی کاربرد دارد که اشتها و قوت هاضمه کم، ولی بدن به غذا نیازمند باشد. در این حال، کاهش کمیت غذا موجب هضم راحتتر، و افزایش کیفیت غذا سبب تغذیه و تقویت بدن میشود. آب گوشتهای مختلف و زردة تخممرغ عسلی را میتوان بدین منظور توصیه کرد.
کاهش توأم کمیت و کیفیت غذا: هنگامی کاربرد پیدا میکند که کماشتهایی و ضعف هاضمه با امتلاء همراه باشد، تا مقدار غذا با میل و اشتهای بیمار و قدرت هاضمة وی متناسب باشد، و از افزونی اخلاط و زیادتر شدن امتلاء نیز جلوگیری شود.
افزایش کمیت و کیفیت غذا: در ابتدای بیماریهای مزمن کاربرد دارد؛ بهشرطی که اشتها زیاد، و هضم قوی باشد و بدن نیز به غذا و تقویت نیاز داشته باشد. دلیل بهکار بستن این تدبیر آن است که بدن بتواند بیماری را تحمل کند و قوای آن تا رسیدن به مرحله بحران باقی بماند.
غذای سریعالنفوذ هنگامی بهکار میرود که بدن نتواند تأخیر رسیدن غذا را تحمّل کند.
غذای غلیظ (مانند پاچة گوسفند) برای کاهش حس در افرادی که حس آنها افزایش یافته است[1] استفاده میشود. زیرا از غذای غلیظ، دم غلیظ و نهایتاً روح غلیظ تولید میشود و نفوذ قوه نفسانی کاهش مییابد.
اصول تدابیر درمان بیماری با دارو (دارو درمانی)
درمان به وسیله دارو بر سه اصل استوار است:
اصل اول ـ بررسی کیفیات چهارگانه دارو
اصل دوم ـ بررسی کمیت دارو و انتخاب مقدار لازم از داروی مشخص
اصل سوم ـ بررسی وقت مناسب برای تهیه و مصرف دارو
اصل اول: پس از شناخت بیماری لازم است پزشک دارویی را انتخاب کند که کیفیتش مخالف کیفیت بیماری باشد. بهعنوان یک قانون کلی، تندرستی با کیفیت مشابه حفظ میشود و بیماری با کیفیت متضاد درمان میگردد.
اصل دوم: برای انتخاب مقدار مناسب دارو لازم است طبیب موارد زیر را تشخیص دهد و سپس اقدام به درمان کند:
1. مزاج عضو بیمار
2. درجة بیماری
3. تناسب دارو با حالات مختلف بیمار و شرایطی که بیماری در آن رخ داده است، مواردی مانند جنس، عمر، عادات، فصل، شهر، حرفه، قوت بیمار و هیئت ظاهری بیمار.
بر این اساس باید به چهار نکته توجه داشت:
الف) مزاج عضو: طبیب مزاج عضو بیمار را با مزاج طبیعی عضو مقایسه میکند و تشخیص میدهد این موازنه تا چه حد به هم خورده است و با چه دارویی و با چه مقدار از آن دارو میتواند آن مزاج را به حال طبیعی خود باز گرداند. مثلاً اگر عضوِ سرد مزاجی دچار سوءمزاج گرم گردد، پیداست که سببی قوی در کار بوده است، بنابراین نیاز به تبرید بیشتری میباشد، ولی اگر عضوِ گرم مزاجی دچار سوءمزاج گرم شود تبرید کمتری لازم است.
ب) خلقت عضو: انتخاب دارو از نظر قدرت نفوذ، لطافت، تعیین مقدار و درجة دارو، برحسب توخالی یا توپُر بودن عضو، فشردگی و تکاثف عضو یا تخلخل آن متفاوت است.
ج) محل و وضعیت عضو: وضعیت عضو تحت تأثیر جایگاه عضو و همچنین اعضای مشارک آن است. آگاهی به مشارکت اعضاء موجب میشود که طبیب بداند چگونه دارو را به عضو درگیر برساند، مثلاً اگر ماده بیماری در قسمت مقعر کبد باشد -که با رودهها مشارکت دارد- ماده را باید از طریق اسهال دفع کرد؛ و اگر ماده در قسمت محدّب کبد باشد -که با سیستم ادراری مشارکت دارد- ماده را باید از طریق ادرار بیرون راند.
استفاده از جایگاه عضو به دوری و نزدیکی آن نیز بستگی دارد:
اگر عضو مانند معده نزدیک باشد، داروهای معتدل خوراکی در کوتاهترین زمان به آن میرسند و بر آن اثر میگذارند در حالیکه هنوز قوت دارو باقی است. ولی اگر عضوی مانند ریه دور باشد، قوت دارو قبل از رسیدن به موضع اثر کاهش مییابد، بنابراین لازم است قوای دارو افزایش یابد.......
🌹eitaa.com/hakimshirazi313
عشق به زندگی سالم
🍀 یکی از اهداف مهم طب سنتی اسلامی حفظ سلامتی( #حفظ_الصحه) است. برای داشتن زندگی سالم، ضروری است ک
اصطلاحات تغذیه در طب سنتی ایران✨
به نقل از کتاب: تغذیه در طب ایرانی، اسلامی
حکما با استفاده از قواعد عقلی و انجام آزمایشات مختلف و کسب تجربیات فراوان طی قرنهای متمادی غذاها را به 18 بخش طبقه بندی کرده اند. برای درک بیشتر ، قبل از بیان این 18 بخش به شرح پاره ای از اصطلاحات تغذیه می پردازیم.
لطیف: غذایی است که مواد زاید آن کم بوده ، وقتی بدن روی آن اثر می کند، به سرعت هضم شده و مورد استفاده اندامها قرار می گیرد و قوه مدبره (که به گفته افلاطون قوه ای است الهی موکل بر مصالح بدن) به سرعت آن را آماده مصرف می کند.
کثیف(غلیظ): از ریشه تکاثف و به معنی در هم فشرده بودن است و قوه مدبره برای استفاده از این غذاها باید زحمت بیشتری بکشد تا آن را آماده مصرف در اندامها نماید و مواد زاید آن ها هم زیاد است.
معتدل: از نظر هضم و جذب نسبت به لطیف و کثیف حالت بینابینی دارد.
صالح الکیموس: در اثر هضم این دسته از غذاها، خون طبیعی بوجود می آید و هر چهار خلط به قدر احتیاج و متناسب با هم تولید می شوند مانند آبگوشت
فاسد الکیموس یا ردی الکیموس: غذاهایی که اخلاط غیر معتدل از آنها حاصل می شود و در صورتی که با مقادیر زیاد و مکرر از آنها استفاده شود باعث ایجاد بیماری می گردند.
کثیر الغذا: غذایی که مقدار زیادی خلط ایجاد می کند و در صورت هضم ، انرژی زیادی تولید کرده و بدن مدت قابل توجهی از مصرف غذای مجدد بی نیاز می شود.
قلیل الغذا: غذایی که انرژی کمتری دارد و فقط شکم پر کن است.
متوسط الغذا: مابین کثیر الغذا و قلیل الغذا:
انواع غذاها در طبی سنتی
1- لطیف صالح الکیموس کثیر الغذا: زرده تخم مرغ نیم برشت (عسلی)، گوشت پرندگان مثل کبک
2- لطیف صالح الکیموس قلیل الغذا: انار، سیب، کاهو
3- لطیف صالح الکیموس متوسط الغذا: نان گندم خوب (جیّد)
4- کثیف صالح الکیموس کثیر الغذا: نیم رو، گوشت بره و گوسفند
5- کثیف صالح الکیموس قلیل الغذا: پنیر تازه
6- کثیف صالح الکیموس متوسط الغذا: گوشت گوساله
7- معتدل صالح الکیموس کثیر الغذا: گوشت بره یکساله
8- معتدل صالح الکیموس قلیل الغذا: شلغم
9- معتدل صالح الکیموس و متوسط الغذا: گوشت بچه شتر
10- لطیف فاسد الکیموس کثیر الغذا: جگر سفید، بچه کبوتر
11- لطیف فاسد الکیموس قلیل الغذا: ترب ، پیاز و هر چیز تند و تیز
12- لطیف فاسد الکیموس متوسط الغذا: نان تخمیر نشده و بد پخته شده (فطیر)
13- کثیف فاسد الکیموس کثیر الغذا: گوشت گاو، سوسیس، کالباس
14- کثیف فاسد الکیموس قلیل الغذا: گوشت مانده، بادمجان
15- کثیف فاسد الکیموس متوسط الغذا: اقسام کلم
16- معتدل فاسد الکیموس کثیر الغذا: کلم قمری
17- معتدل فاسد الکیموس قلیل الغذا: زردک
18- معتدل فاسد الکیموس متوسط الغذا: ماهی خشک کرده و دودی
کاربرد مطالب فوق در زندگی
- غذاهای لطیف و با هضم سریع بیشتر برای افرادی توصیه می شود که به علت بیماری، هضم قوی ندارند و یا به تازگی از بستر بیماری برخاسته اند. نمونه هایی از این غذاها عبارتند از : زرده تخم مرغ عسلی، جوجه کباب، شوربای مرغ با نان گندم خوب پخته شده، زیرباج مرغ.
- غذاهای دیر هضم برای کسانی که فعالیتهای بدنی سنگین انجام می دهند مثل ورزشکاران و کشاورزان مناسب است. چون این افراد اگر غذای لطیف استفاده کنند، زود تحلیل می روند و باید از انریی درونی بدن خود استفاده کنند. نمونه هایی از این غذاها عبارتند از: تخم مرغ آب پز یا نیم رو، هلیم، گوشت های پرچربی، حلواهایی که با روغن و آرد و نشاسته و عسل یا شکر تهیه شده باشد.
- گاهی وقتها باید غذا را از نظر کیفیت کاهش داد یعنی از مواد غذایی استفاده کرد که علی رغم کمیت و حجم زیاد، کیفیت و خواص غذایی کمی دارند و به عبارت دیگر قلیل الغذا هستند مانند کاهو و شلغم. این روش برای افرادی استفاده می شود که اشتهای بسیار بالا و هضم قوی دارند و نمی توانند کم غذا خوردن را تحمل کنند. ولی از طرفی اخلاط و مواد نامناسب در بدن آنها زیاد است و به قول بو علی سینا عروق ایشان مملو از اخلاط خام است. در این افراد باید با دادن مقدار زیادی غذا با کیفیت کم، دستگاه گوارش را فریب داد و سرگرم کرد تا خیال کند که غذای زیادی مصرف شده ولی در عمل مواد زیادی وارد عروق نشود و به مواد نامناسب قبلی اضافه نشود و بدین ترتیب باید به بدن فرصت داد که اخلاط نامناسب را آماده دفع کرده و دفع کند.
یکی از مثالهای این قانون، درمان افراد مبتلا به چاقی بیمارگونه است
اما گاهی لازم می شود که غذا از لحاظ کمین کم باشد ولی کیفیت بالایی داشته باشد و به عبارت دیگر کثیر الغذا باشد مانند زرده تخم مرغ نیم پز، آب گوشت گردن بره ، حریره بادام.این روش برای افرادی که توانایی خوردن غذا به مقدار زیاد را ندارند ولی بدن ایشان نیازمند تقویت بالاست مثلاً بیمار سرطانی را در نظر بگیرید. تقریباً تمامی سرطانها سبب بی اشتهایی و لاغری مفرط می شوند
🏡eitaa.com/hakimshirazi
عشق به زندگی سالم
🌸🍃 🍃 🔖کوتاه و مختصر پیرامون حجامت 1⃣ هدف از حجامت چیست ؟ 🩺 مهمترین کاری که با حجامت انجام می شود ا
🔴 بهترین زمان #حجامت
♻️ یکی از علومی که طبیب باید بداند #نجوم است. طبیب باید زمان مناسب حجامت، #تولید_دارو، #آمیزش_جنسی، #انعقاد_نطفه، #ستردن_مو و... را بداند.
🔹 حجامت در ۱۴ روز اول ماه قمری (#زائدالنور) ممنوع است، زیرا هم مادهی لطیف خون (#صفرا) و هم مادهی غلیظ خون (#سودا) به اوج رسیده، هردو بالا آمده و در سطح پوست هستند و با حجامت در این زمان صفرا و خون لطیف بسیاری خارج میشود.
🔹 بهترین زمان برای انجام حجامت، از پانزدهم تا بیستوسوم #ماه_قمری میباشد، زیرا در این مدت، مادهی لطیف خون (صفرا) در عمق و بافت بدن است و مادهی غلیظ سوداوی به سطح بدن میآید و حجامت در این زمان، سودای بیشتر و خون غلیظتری از بدن خارج میکند. طبق روایت، هفدهم، نوزدهم و بیستویکم ماه قمری بهترین روز حجامت در ماه قمری است و اگر #سهشنبه باشد بهتر است.(مکارم اخلاق طبرسی ص۷۴)
روز #جمعه و #چهارشنبه نیز حجامت ممنوع است.
🔹 زمان حجامت، هوا باید #بهاری باشد که بستگی به آب و هوای شهر محل سکونت دارد؛ مثلاً در #تهران و #قم اواخر #زمستان و اواخر #تابستان برای حجامت خوب است ولی در #بندرعباس، زمستان زمان مناسب برای حجامت است. در اوج #گرما و #سرما حجامت مناسب نیست.
🔹 در #اضطرار و برای #درمان_اورژانسی میتوان غیر از زمانهای یاد شده با #صدقه و #آیتالکرسی حجامت کرد.
🔹 جالب است بدانید ۷۰ درصد خون حجامت غلیظ است و ۳۰درصدش خون لطیف و صفرا است، ولی خونگیری وریدی، دقیقا برعکس است. پس حجامت دردفع خون غلیظ کثیف با #خون_دادن قابل قیاس نیست.
🖊 عشق به زندگی سالم
عضویت در کانال👇
📡 eitaa.com/hakimshirazi313
عشق به زندگی سالم
با" طب سنتی" چقدر آشنا هستید⁉️ ♻️طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی: 🔆 طب سنتی مجموعهای است از دانست
📚آشنایی با #مبانی_طب_سنتی
🔖 قسمت ۱
✍تقسیمات#علم_طب:
#علم_طب دارای دوبخش کلی است:
❶ #طب_علمی_یا_نظری
❷ #طب_عملی
🔹بخشی از طب که به وسیله آن، علم ذات اشیاء و کائنات و معرفت آن ها به دست می آید، بخش #نظری_طب است.
💠همچنین در این بخش مباحثی طرح میشود که بین آن ها و عمل ارتباط چندانی وجود ندارد و فقط #تئوری هستند، یعنی در مورد بود ها و نبود ها بحث می شود.
🔹در بخش عملی یا تجربی از مسایلی بحث میشود که مربوط به #عمل است؛ مثلأ چگونگی نحوه معالجه مریض. در کل در این بخش درباره بایدها و نبایدها بحث می شود.
📎تقسیمات #علم_طب←بخش علمی(نظری)
🔸بخش#علمی_طب به چهار دسته تقسیم می شود:
1⃣ علم به امور طبیعی
2⃣ علم به حالات صحت و مرض بدن انسان
3⃣ علم به اسباب صحت و مرض
4⃣ علم به علامات صحت و مرض
#طب_سنتی
#مبانی_طب_سنتی
🖊موسسه عشق به زندگی سالم
با ما همراه باشید در 👇
🆔 eitaa.com/hakimshirazi313
🌱 انسان دارای سازمان منظمی متشکل از #جسم و#روح و#روان است. 🌱
این ابعاد چنان با هم تنیده شده اند که نمی توان مرزی کاملاً مجزا بین آنها قائل شد.
✳️هر یک از این بُعدها برای تامین سلامتی خود شرایط و ملزوماتی را احتیاج دارد به طوری که اگر برای هر کدام اختلالی ایجاد شود تمام وجود انسان تحت تاثیر قرار می گیرد.
🔷پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) علوم را در دوشاخه قرار می دهد، چنان که می فرماید:( العلم علمان، علم الابدان و علم الادیان )
علوم مرتبط با جسم و علوم مرتبط با روح.
🔶🔷این دو علم به مثابه دو بال برای بشر هستند.
1⃣ یکى به جنبه #جسمانى انسان میپردازد .
2⃣یکی به بعد #روحانى و معنوى او توجه دارد .
♻️♻️یکى براى سلامت #جسم است و دیگرى سلامت #روح است.
#علم_طب به #حفظ_سلامت_جسم و #علم_دین به #سلامت_روح می پردازد.
✳️👈 سازمان بهداشت جهانی (WHO) مجموعه تمام علومی که در تشخیص ، #پیشگیری و درمان بیماری های جسمی، ذهنی یا ناهنجاری های اجتماعی به کار می رود و به صورت #گفتاری یا #نوشتاری از نسلی به نسل دیگر انتقال می یابد را تحت عنوان طب مکمل (طب سنتی) معرفی می کند .
⁉️یکی از سؤالاتی که برای انسان همیشه مطرح بوده این است که خاستگاه اصلی طب و کلا حرفه پزشکی در کدام سرزمین بوده است⁉️
🔆آغاز پزشکی را در هیچ کشوری به درستی نمی توان یافت زیرا از همان زمان که بشر از ابتدای خلقت به درد و جراحت مبتلا گشته، در پی چاره جوئی و درمان برآمده و دست به نخستین اقدامات درمانی زده است.
🔰 می توان گفت طب مکمل در ایران #طب_ایرانی_اسلامی نامیده می شود.
🔰اصول و مبانی این طب در بخش #نظری #امور_طبیعیه نام داشته که به تبیین وضعیت طبیعی بدن انسان و مشخصات و قوانین حاکم بر آن می پردازد .
#طب_سنتی
#طب_ایرانی_اسلامی
🖊موسسه عشق به زندگی سالم
با ما همراه باشید در 👇
🆔 :eitaa.com/hakimshirazi313
عشق به زندگی سالم
🔴 اهمیت هوا و تدابیر آلودگی آن ♻️ در میان اسبابی که رعایت آنها موجب #حفظ_سلامتی میشود، اولین اصل
🔴 اصلاح محیط و هوا - شماره ۲
♻️ بهترین هوا هوایی است که آلوده نباشد به بو، دود یا بخار سمی
🔹مواردی از هواهای آلوده از منظر طب سنتی عبارتند از:
۱. دود ماشین آلات
۲. بخار آبهای راکد
۳. بوی مردار
۴. زبالهها
۵. بوی ذغال
۶. مواد رادیو اکتیوی و مواد سمی
۷. بوی انواع #جرمگیر و #وایتکس و #تاید و شویندههای صنعتی
۸. بوی گوگرد و جیوه و بخاراتشان
۹. درختان و بوته هایی که بخار سمی تولید میکنند مانند انجیر و گردو و کرچک و ... پس نباید زیر این درختان خوابید یا استراحت کرد گرچه میوه انجیر و گردو بسیار سودمند است.
۱۰. بوی انواع اغذیهی فاسد شده و کپک زده
و...
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#حفظ_الصحة
#سته_ضروریه
#تدبیر_هوا
#پروتکل_های_طب_سنتی
#تقویت_سیستم_ایمنی_بدن
#تدبیر_کرونا
#هوای آلوده
عضویت در کانال 👇🏻
📡 eitaa.com/hakimshirazi313
🔴 مواظب الماستون باشید
♻️ این پیام را همیشه و تا آخر عمرتون يادتون باشه...
بعضی وقتا آدما الماسی تو دست دارن، بعد چشمشون به یه گردو می افته...
خم میشن تا گردو رو بردارن، یهو الماسه می افته رو شیب زمین، قل میخوره و تو عمق چاهی فرو میره... میدونی چی می مونه...؟
یه آدم دهن باز...
یه گردوی پوک...
و یه دنیا حسرت...
مواظب الماسهای زندگیمون باشیم، شاید به دلیل اینکه صاحبش هستیم و بودنش برامون عادی شده ارزشش رو از یاد بردیم ...
میدونی الماسهای زندگی آدم چی میشه :
پدر، مادر، همسر، فرزند، سلامتی، سرفرازی، خانواده، دوستان خوب، کار، عشق و... هستند...!
بنابراین تا این نعمتها رو دارید، دانش حفظ اون رو هم فرا بگیرید، دانش حفظ سلامتی رو #حفظ_الصحه میگن، که حتماً اون رو یاد بگیرید، چراکه روی همهی ابعاد زندگی شما اثر میذاره.
عضـویت در کــانال👇
📡 eitaa.com/hakimshirazi313
🌸🍃
🍃
🔖کوتاه و مختصر پیرامون حجامت
1⃣ هدف از حجامت چیست ؟
🩺 مهمترین کاری که با حجامت انجام می شود اینکه از موضع مورد نظر خلط ناشی از خون و صفرا را خارج می کنیم. این عمل باعث پاکسازی موضع می شود و برخلاف باور عامه باعث خروج مواد مغذی بدن نمی شود . حجامت بدن را سبک و برخلاف خون دادن، قوت بدن را نمی گیرد اما موضع حجامت تا زمان التیام کمی ضعیف می شود .
🍵 وقتی لیوان حجامت بر روی پوست قرار می گیرد مقداری کشش روی پوست ایجاد می کند و در اثر آن فاکتورهای دفاعی ساکن در جداره عروق و اعضا را فعال کرده و باعث می شود این فاکتورها دفاع خونی را چندین برابر کنند و به تقویت سیستم ایمنی عضو مورد نظر و سپس کل بدن کمک کنند.
2⃣ چه کسانی می توانند حجامت کنند ؟
✨ حجامت برای افراد تنومند و دارای خون غلیظ فایده ای ندارد چون از این طریق نمی توان به سهولت خون غلیظ و مواد زاید را از بدن آنان خارج کرد و تنها این روش سبب خروج خون رقیق فرد می شود که بر این اساس احتمال غلیظ تر و کم حجم شدن خون زیادتر خواهد شد.
🩸 مگر آنکه افراد با خون غلیظ یک ساعت قبل از حجامت حمام بروند تا خون غلیظ کمی رقت پیدا کرده و به سطح بدن نزدیک شود . اما افرادی که خونشان رقیق است از 12 ساعت قبل از حجامت نباید استحمام کنند.
3⃣ بهترین فصل و زمان حجامت چه وقتی است ؟
☀️ بهترین فصول به ترتیب بهار ، پاییز ، تابستان و زمستان است که حجامت در دو فصل تابستان و زمستان فقط در مواقع ضرورت انجام می گیرد. بهترین وقت حجامت در فصول گرم ، در طی روز و 2 ساعت بعد از صبحانه (9-30/8 صبح) و در فصول سرد سال 3تا4 ساعت بعد از صبحانه (11-9 قبل از ظهر) که تا ناهار 1 تا 2 ساعت فاصله باشد .
📿 در این ساعات حجم خونی بدن رقیق و خروج آن سهل تر است . بعد از حجامت نیز بهتر است تا 1 ساعت غذا میل نشود . در روایات و طب اسلامی آمده است بهترین زمان حجامت اوایل روز یا زمان نزدیک به غروب آفتاب است به خصوص اینکه در اواسط ماه قمری باشد و قبل از حجامت خواندن آیت الکرسی و صدقه دادن توصیه شده است .
🖊موسسه عشق به زندگی سالم
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔eitaa.com/hakimshirazi313
عشق به زندگی سالم
🌸🍃 🍃 🔖تدابیر حفظ تندرستی درفصل بهار(۱) مقدار غذای مصرفی درفصل زمستان درمقایسه با سایر فصل ها کمی ب
🌸🍃
🍃
🔖تدابیر حفظ تندرستی درفصل بهار(۲)
۲. از پرخوری وبرهم خوری مخصوصا درفصل بهاراجتناب نمایید.
برخی افراد به هیچ یک ازشیوه های پاکسازی اخلاط وسموم بدن مانند
قی کردن،حجامت کردن،فصد یا مصرف داروهای مسهل عادت ندارد وانجام این نوع پاکسازی ها برایشان بسیار دشوار است برای این گروه نیز راه حلی ساده وجود دارد این گروه باید دقت نمایند که درفصل بهار مقدار غذای خود رانسبت به فصل های دیگر کاهش دهند تا مواد زائد وسموم کمتری دربدن شان انباشته شود پر خوری ورعایت نکردن رژیم غذایی موجب ضعیف شدن توان وایمنی بدن شده به این ترتیب زمینه ابتلا به بیماری فراهم شود
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🖊موسسه عشق به زندگی سالم
🆔eitaa.com/hakimshirazi313
🌸🍃
🍃
🔖تدابیر حفظ تندرستی درفصل بهار(۱)
مقدار غذای مصرفی درفصل زمستان درمقایسه با سایر فصل ها کمی بیشتر است. بدن انسان درهوای سرد زمستانی انرژی بیشتری برای تامین حرارت بدن ومقابله با سرما نیاز دارد بنابراین غذای بیشتری دراین فصل مصرف شور که منجر به افزایش میزان مواد زائد وغیر ضروری می گردد ازطرفی تعریق درفصل زمستان کاهس یافته واین مواد زائد انباشته می شوند به مرور با گرم شدن طبیعت وآغاز فصل بهار این فضولات منجمد شده در حفر ه های بدنی روان وسیال شده وارد جریان خون می شوند حال اگر پاکسازی هدفمند با کمک شیوه های طبیعی طب ایرانی انجام شود با خروج مواد زائد وسموم از بدن می توان بهار وتابستان کم دردسر وبدون بیماری را سپری کرد.بهترین زمان شروع پاک سازی بهاره وروزهای نخست فروردین ماه است واگر بهار طبی زودتر برسد باید اقدامات راهم زودتر واز فصل زمستان آغاز کرد.اندام های هدف درپاکسازی بهاره کبد وکلیه ورودها هستند.
ادامه دارد.....
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃🖊موسسه عشق به زندگی سالم
🆔eitaa.com/hakimshirazi313
🍀 یکی از اهداف مهم طب سنتی اسلامی حفظ سلامتی( #حفظ_الصحه) است.
برای داشتن زندگی سالم، ضروری است که شش اصل مورد توجه قرار گیرند. که اگر از منظر تعالیم اسلامی به آن توجه شود می تواند موجبات سلامتی جسمی و روحی فرد شود.
این شش اصل که در واقع، بنیان بهداشت در طبّ سنتی اسلامی را تشکیل می دهند؛ عبارتند از:
1- #خوراکی ها و #آشامیدنی ها(اطعمه و اشربه)
2- #هوا 🏸
3- #خواب و #بیداری
4- #ورزش و #استراحت 🏌️♂️
5- #احتباس و #استفراغ
6- #اعراض_نفسانی (مسائل روحی و روانی)
#سته_ضروریه
🖊موسسه عشق به زندگی سالم
💥(با ما همراه باشید با مطالب بیشتر از سبک زندگی سالم و مزاج شناسی و خواص گیاهان دارویی و تدابیر فصل ها و...) 😍
فقط کافیه روز لینک پایین کلید کنید👇
@hakimshirazi313
آموزش رایگان حجامت و فصد و ماساژ حرفه ای هم داریم@💪😎
@hakimshirazi313
💫راستی تو کانال مطالب مفید #روانشناسی و #موفقیت و #همسرداری هم گذاشته میشه😍😍
پس سریعا بدو🏃♀🏃♂ وارد کانال بشو و از مطالبش استفاده کن و برای عزیزانت هم بفرست..🤩
سریع عضو کانال بشو: 👇
@hakimshirazi313
🔴 اهمیت هوا و تدابیر آلودگی آن
♻️ در میان اسبابی که رعایت آنها موجب #حفظ_سلامتی میشود، اولین اصل مهم #هوا است، زیرا هوا مستقیم به #خون وصل است و نیاز به #هضم_اول در #معده و #هضم_دوم در #کبد ندارد و بلافاصله وارد خون میشود.
🔹 #تنفس_هوای_آلوده، مصرف #مواد_مخدر و بوی #عطرها به سرعت وارد بدن شده و مغز، قلب و کبد (#اعضای_رئیسه_بدن) را تحت تاثیر قرار میدهند. آلودگی موجود در هوا بعد از ورود به خون عملکرد همه اعضا را دچار اختلال میکند.
🔹آیا میتوانیم اثر سوء آلودگی هوا را بر روی بدنمان کمتر کنیم؟
🔸اسپری #گلاب در منزل، دود #اسفند و #کندر، جوشاندن آب و #سرکه در فضای منزل به مدت ۲۰ دقیقه، قطعات #پیاز و #لیمو و کاسههای کوچک سرکه در محیط خانه، هوای خانه را #پاکسازی میکند.
🔸آلودگی چه از طریق #هوا و چه از طریق #غذا وارد بدن شود، بهترین سم زدا #سیب است. خوردن سیب #ناشتا و مصرف #آب_سیب هنگام آلودگی تهاجمی و شدید، بسیار موثر است.
🔸جامعهای که ۲۴ساعت هوای آلوده #تنفس میکند، #آب_جوش مداوم در طول روز، زداینده ارزان و همیشه در دسترس #سموم است. میتوانید از جوشانده #نعنا، #اسطخودوس، عرق #بید و ساقه برگ #ترب، #سرکنگبین، #عسلاب_لیمویی، #ماالشعیر طبی جهت دفع سموم استفاده کنید.
🔸از غذاهای #غلیظ و #دیرهضم پرهیز کنید و به جای آن #سوپ و #آش های پرسبزی حاوی #کدو، #هویج، #جعفری، #گشنیز، #پیاز و #سیر میل کنید.
🔸از #روغن_زیتون غافل نشویدکه سموم و رسوبات را ازکبد پاکسازی میکند.
🔸 شبها زودبخوابید تاکارایی کبدجهت دفع سموم بهتر شود.
#سته_ضرویه
عضویت در کانال👇
📡 eitaa.com/hakimshirazi313
🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸
🌺🌸
🌸
🌱 سخنانی پیرامون پیوند علم طب و دین
💐 در قرآن، عمل صالح و تقوا و دیگر صفات معنوی را متوقف بر استفاده از طیبات میداند .
✅ برای مثال چند آیه بیان میکنیم :
🔰 سوره المؤمنون
يَا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَاعْمَلُوا صَالِحًا إِنِّي بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ [51]
اى پيامبران، از چيزهاى پاكيزه و خوش بخوريد و كارهاى شايسته كنيد كه من به كارهايى كه انجام می دهید آگاهم.
🔰 سوره البقرة
يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ [168]
اى مردم، از آن چيزهاى حلال و پاكيزه كه در زمين است بخوريد و پاى به جاى پاى شيطان مگذاريد كه دشمن آشكار شماست.
🔰 سوره البقرة
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَاشْكُرُوا لِلَّهِ إِنْ كُنْتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ [172]
اى كسانى كه ايمان آوردهايد، از آن چيزهاى پاكيزهاى كه روزى شما كردهايم، بخوريد و اگر خدا را مىپرستيد، سپاسش را به جاى آوريد.
🔰 سوره المائدة
وَكُلُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ حَلَالًا طَيِّبًا وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي أَنْتُمْ بِهِ مُؤْمِنُونَ [88]
از چيزهاى حلال و پاكيزهاى كه خدا به شما روزى داده است بخوريد و از خدايى كه به او ايمان آوردهايد بترسيد.
❤️ دوستان عزیز ، به تمام غذاهایی که در طول شبانه روز میل می نمایید توجه کنید.
🌸🍃@hakimshirazi313
عشق به زندگی سالم
با" طب سنتی" چقدر آشنا هستید⁉️ ♻️طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی: 🔆 طب سنتی مجموعهای است از دانست
[تعريف علم طبّ]✨✨✨✨✨✨
بد آن كه «طبّ» در لغت به معنى سحر و عادت و حذق در علوم و صنايع است و به اصطلاح اطبّاء عبارت از عملى است كه دانسته مىشود به آن احوال بدن انسان از حيثيت «صحّت» و «مرض» و صحّت عبارت از ملكه و يا حالتى است كه با آن صادر گردد از انسان افعال صحيحه سليمه و يا هيأتى است كه به آن، انسان در مزاج و تركيب بدن خود به حيثيتى باشد كه صادر گردد از او كل افعال صحيح و سليم. و مرض، به خلاف آن است.🌸🌸
[غايت و موضع طب]
و غايت و غرض آن، حفظ صحّت حاصله و استرداد صحّت زايله است.
و موضوع آن بدن انسان است؛ زيرا كه بحث طبيب همگى مقصور بر عوارض ذاتيه آن است از حيثيت صحّت و مرض و حالت متوسطه ميان آن هر دو- بنا بر رأى جالينوس- و بر علم به اسباب آنها و بر معرفت و دلايل و علامات آنها، و بر طريقه حفظ و معالجه آنها.
بدان كه طبّ، اوّلًا منقسم مى گردد بر دو جزء: يكى علمى، كه آن را «نظرى» گويند، و ديگرى عملى؛ يعنى «علم عملى».✅
و هر يك از آن هر دو نيز دو قسمت است: يكى علمى؛ يعنى «علم جزء علمى فقط» و ديگرى «علم عملى به طريق كلّى، بدون قصد مباشرت عمل» و قسم اوّلِ علمى عملى «علم به كيفيت و طريقه مباشرت عمل است، بالتفصيل؛ بدون قصد مباشرت عمل» و قسم دوم آن «علم به كيفيت عمل است با مباشرت عمل»؛ زيرا كه مقصود از دانستن آن، يا «حصول علم فقط» است و يا «حصول علم متعلّق به كيفيت عمل، بالإجمال، بدون قصد مباشرت عمل» و يا «حصول علم متعلّق به كيفيت عمل، بالتفصيل، با قصد مباشرت عمل، بدون مباشرت بالفعل» و يا «حصول علم متعلّق به كيفيت عمل، بالتفصيل، با مباشرت آن بالفعل» و هر يك- إن شاء اللّه تعالى- بالتفصيل مذكور خواهد شد
فصل دوم در بيان فضيلت و شرف آن
🌸🌸🌸
بدان كه فضيلت و شرف آن را اين بس كه وارد است «العِلمُ عِلمان: عِلمُ الأبدان، و عِلمُ الأديان» . و با علم دين- كه اساس مبدأ و معاد و علت غائى آفرينش و غايت كمال دانش و بينش است- قرين و مقدّم داشته شده؛ زيرا كه تحصيل علم دين و اشتغال به وظايف اعمال آن - از طاعات و عبادات-، موقوف بر صحّت بدن و سلامت حواسّ و مدارك و قوا است، و صحّت و سلامت آنها موقوف به دانستن اسباب و علامات هر يك و رعايت قوانين «كلّيه» و «جزئيه»، «علميه» و «عمليه» آن است كه اگر از آن انحراف ورزد و ميل به مرض نمايد، باز بر جادّه استقامت [و] صحّت راجع نمايد و مستقيم دارد. و همين امور عبارت از «علم طبّ» است.
و نيز انسان را به دانستن علم طب و تركيب و تشريح بدن خود از بَدو خلقت و تشريف «نفخ روح» مضاف به امر ربّ جليل- جلَّ شأنُه- و تعلّق نفس حرارت و رطوبت غريزيه و ارواح و قواى طبيعيه بدنيه بدو و احاطه و شمول آن به جميع اعضاء و جوارح و مدارك و قوا؛ به مرتبه [اى] كه هيچ ذرهاى از قبضه تدبير و تصرّف و علم و احاطه او بيرون نيست و بدون اراده او حركتى و امرى- مطلقاً- صادر نمى تواند گشت و أدنى اذيتى و آفتى كه به بدن وارد گردد- خواه از خارج و خواه از داخل- فى الفور آگاه مىگردد، باعث معرفت به نفس خود است كه كليد و دليل معرفت پرودگار خود است، به حكم آيه كريمه «وَ فِي أَنْفُسِكُمْ أَ فَلا تُبْصِرُونَ» . «ا فلا ينظر الأنسان إلى نفسه» و حديث شريف «من عرف نفسه فقد عرف ربَّه» و «اعرفكم بنفسه اعرفكم بربّه» .
[ديگر] آن كه روح و نفس او و بدن و جميع متعلّقات آن به مثابه بدن اوست نزد روح و نفس او؛ كه بدون علم و اراده و امر او- سبحانه- هيچ حركتى و امرى از نفس صادر نمى گردد و از خود هيچ حركتى و اراده ندارد مانند «بدن»، و زنده پاينده همه اوست سبحانه.🍁🍁🍁
🏡:@hakimshirazi313
May 11
با" طب سنتی" چقدر آشنا هستید⁉️
♻️طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی:
🔆 طب سنتی مجموعهای است از دانستهها، مهارتها و اعمال که بر پایه نظریهها، باورها و تجربههای بومی فرهنگهای مختلف است، خواه که قابل شرح باشد یا نباشد، که در
⚜بهداشت
⚜ پیشگیری
⚜تشخیص
⚜ بهبود
⚜ مداوای بیماریهای جسمی و ذهنی
مورد استفاده قرار میگیرند.
🔵اما تعریف دقیق طب سنتی ‼️ ⁉️
طب سنتی علمی است با قدمتی بیش از ۱۰۰۰ سال و میراثی گرانقدر مبتنی بر شواهد و محصول
📚📝 کار علمی و تحقیق هزاران دانشمند و پزشک بزرگ از جمله:
📌ابوعلی سینا رازی
📌 عقیله خراسانی
📌 حکیم محمد اعظم خان و …میباشد.
که در طول قرون و اعصار در مجموعه هایی کوچک و بزرگ گردآوری شده است.
📚📖کتاب های طب سنتی افرادی چون زکریای رازی و مخصوصا ابن سینا شهرت زیادی دارد تا جایی که قریب به ۵۰۰ سال در دانشکده های اروپایی و آسیایی توسط اساتید تدریس شده است👨🏫
🔴 اصول طبابت در این آثار طب سنتی
⬅️ بر چهار4⃣ طبیعت مزاج انسان یا
اخلاط اربعه بوده✅
از جمله :
🔺بلغم
🔺 صفرا
🔺سودا
🔺 دم
🔴در ادامه ی ..... آشنایی با طب سنتی با ما همراه باشید☑️
عضویت در کانال👇
📡@hakimshirazi313
سلام علیکم بر همه دوستان عزیز
خوش آمد میگم به دوستانی که وارد کانال شدند... 🌸🌹
هدف از تشکیل این کانال، آگاهی از مسائل طبعی از نظر بزرگان وحکما میباشد. و سعی بر این است تا انشالله سبک زندگی سنتی اسلامی رو به همه دوستان عزیز ارائه شود، تا انشالله با رعایت این موارد(سته ضروریه) به عمر طبیعی۱۲٠ساله برسیم و دیگر نیازی به دکتر و داروی شیمیایی نباشیم...
درضمن در این کانال علاوه بر آموزش طب سنتی، آموزش طب سوزنی هم از صفر تا صد هم انجام میشود.. 💪😊
درصورت سوال و ارتباط با ادمین به آیدی زیر مراجعه و سوال خود رو بپرسید
@hakimshirazi_ghaedi
🖊موسسه عشق به زندگی سالم
پس مارو همراهی کنید...
قایدی
@hakimshirazi313