✅ از قبول قطعنامه 598 تا قبول برجام!
می دانیم که #نقش_مردم به عنوان یکی از پایه های اصلی مردم سالاری هم در ایجاد و هم در ابقای نظام اسلامی بسیار مهم و تعیین کننده است. از ابتدای تشکیل حکومت دینی، اگر مردم پای کار بودند نظام اسلامی برپا می شود وگرنه اگر رهبر جامعه دینی امام معصوم هم باشد خانه نشین می گردد. البته امام هست اما نمی تواند بر جامعه امامت کند...
پس از آنکه مردمی پای کار آمدند و نظام دینی عملا پاگرفت، رهبری توان پیدا می کند که بر اساس وحی الهی جامعه را مدیریت کند و افراد را به سمت سعادت سوق دهد. اما در اینجا نیز باز ظرفیت و تحمل مردم بسیار تعیین کننده است.
رهبری نظام اسلامی در تصمیمات خود و یا تصمیمات تحمیلی از جانب دولت ها به مردم نگاه می کند...اگر مردم موافق بودند -یا لااقل مخالفتی نداشتند- باز هم امامِ جامعه اسلامی مماشات می کند و می پذیرد!
بنابر این، یکی از عوامل بسیار مهمی که رهبری نظام اسلامی در تصمیم گیری های خود در نظر می گیرد، ظرفیت و کشش مردم در حرکت به سمت آرمانها است.
در تاریخ انقلاب اسلامی ایران نیز - مثل نظام نبوی و علوی- این مصادیق وجود داشته است. به نظر میرسد پذیرش #قطعنامه_598 توسط حضرت امام و قبول #برجام از جانب مقام معظم رهبری دقیقا از این جهت شبیه هم اند و هردو مصداقی است از آنچه بیان شد.
درست است که عوامل مختلفی وجود داشته است در پذیرش قطعنامه توسط حضرت امام و قبول برجام از جانب مقام معظم رهبری، اما به نظر می رسد مهمترین عامل، این است که "مردم" چقدر ظرفیت و تحمل دارند و چقدر به "رشد فکری و سیاسی" رسیده اند!
وگرنه چنانکه میدانیم و به تجربه دیده ایم اقتدار و صراحت و جدیت در مدیریت حضرت امام و مقام معظم رهبری بیش از آن است که صرفا بعضی از مسئولین یا خواص بتوانند تصمیمی را بر ایشان تحمیل کنند؛ گرچه تحمیل خواص هم بی تاثیر نیست اما عامل مهم همان مردم و رشد مردم است که پایه اصلی نظام اسلامی است.
لذا با توجه به آنچه بیان شد برای تسریع در حرکت انقلابیِ جامعه به سمت آرمان ها باید مردم را رشد داد تا رهبری نظام با تکیه بر همین مردم رشید، جامعه را به سمت آرمان ها حرکت دهد...ولو بعضی از مسئولین نخواهند!
و البته واضح است که چنین مسئولیت خطیری متوجه نخبگان و #خواص جامعه است و تاریخ نشان می دهد هرجا خواص رسالت خود را انجام دادند مردم با رهبری همراه شدند و هرجا با کم کاری خواص روبرو شدیم شد آنچه نباید می شد!
#برجام
#قطعنامه_598
#سیاسی
#خواص
#نقش_مردم
@hamedkamaliardakani
✅ کدام حسین؟!
با همه گستردگی مراسم ها و محافل عزاداری سیدالشهداء و بساط اشک و فیض و رحمت -که اصل وجود آنها بسیار جای شکر دارد- بنظر می رسد طرح این سوال جدی است که برای کدام امام حسین ع #گریه می کنیم؟
دقیقا این سوال را بخاطر این باید پرسید که تکلیف گریه روشن شود. چون #گریه تجلی عاطفه انسان هاست و این مهم است که چه شناختی قرار است با عاطفه گره بخورد و میدانیم که وقتی چیزی با #عاطفه گره خورد، در روح تثبیت می شود و منشا #عمل انسان می گردد.
لذا طرح این سوال بسیار جدی است که برای کدام امام حسین ع گریه میکنیم؟ حسینِ ضدظلم یا حسین بی مسئولیت؟! حسینِ مبارز یا حسینِ سازشکار؟! حسینِ غیور و شجاع یا حسینِ صرفا مظلومِ مصیبت دیده؟! حسینِ قهرمان یا حسینِ شکست خورده؟!...
دقیقا همان معرفت و شناختی که از سیدالشهداء داریم، گریه آن را با قلب ما گره می زند...این است تفاوت عزاداری های ما که نسبت به مسائل اجتماع بی تفاوتیم با عزاداری های #امام و #شهدا که به تبعیت از امام حسین ع در جهت مبارزه با ظلم قیام کردند!
اصحاب امام حسین ع گریه می کردند اما گریه ای که آنها را به حرکت در جبهه حق و یاری امام شان سوق می داد و ما هم گریه میکنیم تا عقده دلمان وا شود و البته دل حضرت زهرا تسلی داده شود!
آری تفاوت در سطح معرفت هاست....#معرفت به امام!
تفاوت در شناخت امام، هدف او و مسیر او، دو #سبک_زندگی متفاوت را در پی دارد.
#نظام_فکری
#سبک_زندگی
#معرفتی
#مبارزه
#محرم
@hamedkamaliardakani
✅ تحصیل نظام فکری؛ برای مؤمن ضروری است!
بدون تردید انسان برای رشد همه جانبه خود هم باید برای #بینش خود برنامه ریزی کند و هم اینکه #گرایش های خود را مدیریت کند.
برنامه ریزی و تقویت بعد بینشی انسان صرفا به آگاهی پیدا کردن به مسائل نیست. گرچه افزایش آگاهی -عمدتا از طریق #مطالعه- برای انسان یکی از عوامل رشد به حساب می آید. اما اگر همین آگاهی بخشی، بدون برنامه و بدون نظم باشد برای انسان حجاب میشود و همان که عامل رشد انسان بود، عامل سقوط و خسر انسان می شود!
اینجاست که پیگیری #نظام_فکری ضرورت پیدا می کند. نظام فکری یعنی سامان دادن به آگاهی ها و طبقه بندی کردن اطلاعات ذهنی و درک اولویت ها.
یکی از بزرگترین ضعف های #خوارج در بعد بینشی آنها این بود که این مسلمانان ظاهری اطلاعات دینی خوبی داشتند اما #روح_دین را درک نمی کردند. نسبت مفاهیم دینی برایشان روشن نبود. #اولویت ها را تشخیص نمی دادند. لذا بصیرت و روشن بینی شان بسیار کم بود. بدون شک یکی از ریشه های اصلی این مساله، نداشتن نظام فکری اسلامی بود. ایستادن یک عده مسلمان در برابر باطن قرآن هزینه کمی نیست!
ما چقدر به این مساله مهم توجه داریم؟ چقدر بصورت جدی مطالعات خود را با هدفِ تامین نظام فکری اسلامی دنبال میکنیم؟ چقدر از مطالعات پراکنده و روزنامه وار دوری میکنیم؟ بنظر می رسد باید بیش از پیش به این مهم پرداخت!
راه تحصیل نظام فکری #مطالعه_متمرکز آثار اندیشمندانی است که خود دارای نظام فکری هستند. در بین اندیشمندان معاصر، دست کم #حضرت_امام و #مقام_معظم_رهبری و #شهید_مطهری از این قبیل اند.
بنا به توصیه های مکرر امام و رهبری برای شروع مطالعه نظام مند، #آثار_استاد_شهید_مطهری پیشنهاد میشود.
🔸برای رشد فکری خود وقت بگذاریم.
#نظام_فکری
#شهید_مطهری
#مطالعه
#بینش
#نکته
@hamedkamaliardakani
✅ ریشه کارهای نمایشی و بی فایده!
"یُحبون أن یُحمَدوا بما لَم یفعلوا" ( آل عمران ۱۸۸)
به نظر می رسد بخش عمده #مشکلات_مدیریتی در کشور ما این است که مدیرانمان و حتی خود ما دوست داریم دیده شویم.
این موضوع باعث شده کارها #صوری و زوری شوند و پوک و بی فایده و #نمایشی.
همایشها و لوگوهای فراوانی که پای همایشها زده می شود اما دریغ از #حضور_واقعی..
مقاله هایی که نوشته نشده اند ولی نامهایی که زده شده است.
و پروژه هایی که قبل و بعد از بهره برداری چندین بار افتتاح شده اند!
#مدیریت_اسلامی
#آسیب_شناسی
#نکته
@hamedkamaliardakani
✅ تبیین یا توجیه؟! ریشه مساله کجاست؟
در اینکه یکی از وظایف نخبگان و خواص جامعه دینی تبیین، روشنگری، بیان حق -ولو با هزینه همراه باشد- تحلیل دادن به مردم، آگاهی دادن و #بصیرت_افزایی است تردیدی نیست. زیرا تاریخ به روشنی نشان می دهد این #خواص هستند که اگر به این #وظیفه_خطیر خود عمل نکنند زمینه ساز برپایی عاشورا و کربلا خواهند شد که کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا!
اما چرا در عمل وقتی به روشنگری و #تبیین پرداخته می شود در بسیاری از موارد #تلقی_مردم از روشنگری ما #توجیه است؟! چرا بیان ما گاهی مورد قبول مردم نیست؟! این مساله را باید ریشه یابی کرد.
بنظر میرسد دست کم دو عامل موجب این تلقی در بین مردم است. یکی #مردمی_نبودن خواص و دوم #عدم_شفافیت در حاکمیت و دولت.
وقتی نهادهای حاکمیتی شفافیت نداشته باشند و مردم دقیقا ندانند چه اتفاقاتی در این نهاد در حال رخ دادن است، حتی مصلحت سنجی های معقول و چالش های غیرقابل رفع نیز در نظر عوام به حساب کم کاری و محافظه کاری و... گذاشته می شود. ضمن اینکه #عدم_شفافیت از طرفی عامل فساد و رانت و اختلاس و دزدی و از سویی دیگر عامل بدبینی ها و بی اعتمادی هاست. البته این ضعف ناظر به حاکمیت و دستگاه های اجرایی است که باید #مطالبه کرد.
نکته دوم عدم ارتباط قوی و صمیمی بین روشنگران و خواص جامعه با عموم مردم است. حزب اللهی که با بدنه مردم ارتباط وثیقی ندارد و به اصطلاح #مردمی نیست اولا نمی تواند مشکلات و مسائل مردم را از نزدیک درک کند و طبعا با این #فاصله_روحی و فکری از مردم از اثر کلامش کاسته می شود. چنین شخصی نمی تواند یار و #پناه_مردم باشد. در لزوم ارتباط حزب اللهی با بدنه مردم همین بس که صحیفه حضرت امام پر است از تعابیری چون محرومان و مستضعفان و زاغه نشینان و پابرهنگان که صاحبان اصلی انقلاب همینها هستند.
🔸منطقا آنچه در این فضا رخ می دهد این تلقی است که نظام اسلامی دارد روز به روز بر مشکلاتش افزوده می شود و افرادی هم دائم در #توجیه فضای موجودند!
🔻برای از بین بردن این تلقی غلط از طرفی باید #شفافیت را از مسئولان #مطالبه کرد و از سویی دیگر با #بدنه_مردم ارتباط شدیدتری ایجاد کرد. باید حباب خیالی بین خودمان و مردم را از بین ببریم اگر میخواهیم #تبیین ها کارساز شود.
#انقلابی_بودن
#روشنگری
#مطالبه
#خواص
#نکته
@hamedkamaliardakani
✅ وقتی خندوانه انقلابی می شود!
یکی از مؤلفه های اصلی انقلابی بودن #مردمی_بودن است. مردمی بودن به چه معناست؟
مردمی بودن یعنی از عینک مردم به مشکلات جامعه نگاه کردن، یعنی اولویت بندی بر اساس نیاز و مسائل مردم. یعنی حل کردن مشکلات اساسی مردم. البته که این محقق نخواهد شد مگر با #ارتباط_مستقیم و دائم با مردم و محرومان جامعه.
متاسفانه ارتباطات مردمی ما خیلی ضعیف است و گاهی کارهای فرهنگی مان بی اولویت است و برای عموم مردم جذابیت و اهمیت ندارد چون بر اساس اولویت و نیاز مردمی نیست!
وقتی میگوییم #هیئت_انقلابی یا #مسجد_انقلابی احساس میکنیم آن هیئت و مسجد باید صرفا شعار استکبارستیزی و اطاعت از ولایت و... داشته باشند(که البته این هم مهم است و اساس است) اما چرا احساس نمی کنیم آن هیئت یا مسجد چون انقلابی است پس باید بیشترین دغدغه را در رابطه با مشکلات عمومی مردم داشته باشد؟!
چه معنایی دارد که در محله ای مسجد یا هیئتی انقلابی باشد اما در آن محله فقر و مشکلات خانوادگی و محرومیت و گرسنگی و... وجود داشته باشد؟!
چگونه میتواند مسجدی خود را انقلابی بداند در حالیکه از همسایه اش بی خبر است؟!
چگونه می تواند هیئتی خود را انقلابی بداند اما #خدمات_اجتماعی نداشته باشد؟!
نقش نهادهای انقلابی در حل مسائل معیشتی و مادی #ولی_نعمتان_انقلاب یعنی مردم چیست؟!
در این شرایط است که می بینیم گاهی #خندوانه انقلابی تر از بعضی مساجد و هیئآت ما عمل میکند به این معنا که خدمات اجتماعی زیادی انجام می دهد!
فلسفه وجودی نهادهای انقلابی اوایل انقلاب مانند سپاه و بسیج و جهاد سازندگی و... نیز همین بوده است. اما هم اکنون پس از گذشت حدود 40 سال باید دید چقدر این نهادها به وظیفه اصلی خود یعنی خدمت به مردم محروم و مستضعف جامعه عمل می کنند و چقدر درگیر کاغذبازی ها و عدم اولویت ها و... شده اند که نتیجه ای جز #فاصله_از_مردم ندارد.
علت عدم همراهی عموم مردم با گفتمان انقلاب اسلامی -علی الخصوص در فضای انتخابات- را باید در همین مساله جست. مگر ما چقدر خود را وقف مردم و مشکلات عمومی مردم میکنیم که مردم موقع انتخابات به گزینه مدنظر ما رای دهند؟!
همه اقشار جامعه از متولیان فرهنگی تا اساتید دانشگاه و روحانیت و علما و... باید نسبت خود را با مردم روشن کنند. باید مانند اهل بیت علیهم السلام که کهف الوری بودند، یار و #پناه_محرومان بود و توفیق خدمت به مردم را از خداوند درخواست کرد که فرمود الخلق عیال الله.
اگر با مردم بودیم و #درد_مردم را درک کردیم توفیق #خدمت به مردم را هم پیدا میکنیم. اما اگر خود را از مردم بریدیم انتظار نداشته باشیم مردم با ما همراه باشند. این ما هستیم که باید خود را با مردم همراه کنیم!
#انقلابی_بودن
#محرومان
#مردمی
#خواص
#نکته
@hamedkamaliardakani
✅ روحانیت در سراشیبی دنیا!
از قدیم الایام زندگی علما و روحانیون مظهر سادگی و قناعت و دوری از تجملات و مظاهر دنیا بوده و اساسا آن چه باعث شده کلام یک روحانی #اثرگذار باشد و همچنین بتواند در گرفتن حقوق مردم با استقلال و حریت کامل در مقابل هر ظلمی #قیام کند همواره همین #زهد و عدم #دنیاطلبی روحانیت بوده است.
البته این مساله در رابطه با عموم هم مطرح است اما در مورد روحانیت باید جدی تر گرفته شود زیرا #نقش_روحانیت بسیار نقش حساس و مهمی است و روحانیون #الگوی_دینی در جامعه به حساب می آیند. به تعبیر حضرت امام: هیچ چیز به زشتی دنیاگرایی روحانیت نیست...
متاسفانه مدتی است در شهر خودمان مشاهده میکنیم که بعضی از روحانیون محترم از ماشین های #اشرافی و دور از #شأن یک روحانی استفاده می کنند.
نمیدانم با چه منطقی این کار را برای خود توجیه میکنند اما میدانم -آنها هم بدانند- که این کار هم از #اثر_کلام حضرات می کاهد، هم برای بسیاری از مردم که برای حداقل های هزینه زندگی از صبح تا شب کار میکنند #دردآور است و هم اینکه این مساله، فاصله حضرات با #مردم را زیادتر می کند؛ مردمی که اساسا #فلسفه_طلبگی روحانیون، #تربیت_روحی و معنوی آنها بود...
راستی!
کسی که از زی ساده طلبگی خارج و به شیب دنیا متمایل شد چقدر در تربیت روحی و معنوی جامعه موفق است؟..
#تربیت_معنوی
#روحانیت
#مردم
#خواص
#زهد
@hamedkamaliardakani
✅روحانیت و گناه بدتر از اختلاس!
در یادداشت قبلی که با عنوان #روحانیت_در_سراشیبی_دنیا منتشر شد سه مورد از اثرات سوء میل به اشرافیت و دنیاطلبی روحانیت را بیان کردیم. در این یادداشت میخواهیم از #عمق تاثیر منفی این رفتار نابجا در جامعه صحبت کنیم.
اگر در جامعه ای مسئولی اختلاس کند یا گناه اقتصادی دیگری انجام دهد طبیعی است که اثر سوء بسیاری دارد؛ از جمله اینکه مردم را ناامید می کند، دل محرومان جامعه به درد می آید و بسیاری از اثرات دیگر که اینجا مجال بیان آن نیست.
اما...
اما وقتی در نظام اسلامی، روحانیت که رأس مجموعه است و #متولی_دین مردم به حساب می آید از عموم مردم جامعه خود فاصله بگیرد و به سمت #اشرافیت و زخارف دنیا حرکت کند چه اتفاقی می افتد؟ بنظر من اتفاقی #خطرناک_تر از اختلاس!
چگونه می توان با این فاصله، مردم را از دنیا رهاند و به آخرت رساند؟ چگونه می توان با نفَس پاک و زلال خود روی منبر برای مردم از عدم دلبستگی به دنیا گفت؟ بااین شرایط چگونه می توان در مسیر انقلاب اسلامی حرکت کرد؟ در حالیکه حضرت امام فرمودند: "تنها کسانی تا آخر خط با ما هستند که #درد_فقر و #محرومیت را چشیده باشند." (67/4/29)
اگر با این خوی اشرافیت و دنیاطلبی علی الخصوص در بین روحانیت #مبارزه نشود مردم از دین زده می شوند و به همین سادگی متولیان دینی مخاطبان خود را از دست می دهند. در حالیکه اساسا انقلاب اسلامی صورت گرفت تا مردم در سایه آن عمیقا دینداری کنند. البته اگر متولیان دین بتوانند در سایه انقلاب اسلامی خود را از چنگال دنیا برهانند!
بنابراین به علت تاثیر عمیق اشرافیت روحانیت در بی دینی مردم باید حساسیت بیشتری در رابطه با این مساله داشت. #خطر خطری جدی است و نمی توان به سادگی از کنار آن عبور کرد.
🔸حضرت امام فرمودند:
"اگر خدای نخواسته مردم ببینند که آقایان وضع خودشان را تغییر داده...و رفت و آمدهایشان مناسب روحانیت نیست و آن چیزی را که نسبت به روحانیت در دلشان بوده است از دست بدهند، از دست دادن آن همان و از بین رفتن اسلام و جمهوری اسلامی همان!"
(صحیفه، ج19، ص188)
#انقلاب_اسلامی
#روحانیت
#اشرافیت
#مبارزه
@hamedkamaliardakani
✅آیا نظام فعلی ما یک نظام اسلامی است؟!
حدود ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و در این مدت فرازها و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشته ایم. گاهی موج فراز و فرودها چنان زیاد است که وقتی به عرصه جامعه نگاه می کنیم سوالات و شبهاتی از این قبیل زیاد شنیده می شود که:
- آیا نظام ما با وجود این همه #اشکالات، همچنان اسلامی است؟
- ملاک دینی بودن نظام چیست؟
- چرا رهبری بعضی مسئولین را عزل نمی کند؟
- برای اینکه #حیثیت_دین لکه دار نشود آیا بهتر نبود روحانیون انقلاب نمی کردند؟
- آیا نظام ولایت فقیه #کارآمدی لازم را داشته و دارد؟
- نظام ما چقدر به حکومت علوی و نبوی شبیه است؟
- و...
🔻برای پاسخ به این سوالات پیشنهاد میکنم کتاب
"نظام ولایت فقیه؛ نظام علوی یا مهدوی؟! نوشته محمد نجفی"
را مطالعه کنید.
نویسنده در این کتاب #بسیار_مختصر و کم حجم خود می کوشد با توصیف فضای حکومت علوی و حکومت نبوی و مقایسه آن با نظام موجود (نظام ولایت فقیه) علاوه بر ارائه #فهم_واقع_بینانه از حکومت دینی، #مدلی ارائه دهد تا خواننده بتواند خود، مسائل را #تحلیل کرده و پاسخ شبهات و سوالات خود را پیدا کند.
#معرفی_کتاب
#نظام_اسلامی
#تحلیل_سیاسی
#شبهات
@hamedkamaliardakani
✅در رابطه با مسئولان "حمل بر صحت" معنا ندارد!
توجه به این نکته لازم است که احکام اسلام گاهی در #مسائل_فردی نسبت به مسائل اجتماعی متفاوت است و انسان دو وظیفه متفاوت دارد. نباید این دو را خلط کرد. حتی #غیبت و #آبروبردن که گناهان بزرگی است گاهی در #حیطه_اجتماعی جایز و بلکه واجب می شود!
روایات زیادی در صحت عمل برادر مؤمن یا مسلمان وجود دارد که علما از آن "اصل حمل بر صحت" را استخراج کرده اند. اما باید توجه داشت که این مساله در حیطه تکالیف فردی است.
در مسائل اجتماعی و مسئولیت های اجتماعی چطور؟!
آیا باید نسبت به مسئولین جامعه -از آن جهت که مسئولیت دارند- همیشه اصل را بر صحت عمل گذاشت؟
بله! اگر اخلاق بدی در مورد خودشان-فارغ از حوزه مسئولیتشان- شنیده شد باید حمل بر صحت کرد اما اگر شنیده شد یا مشخص شد که در پست خود کوتاهی کرده و سستی و تنبلی و احیانا خیانت میکنند، باز هم حمل بر صحت؟!
خیر! نه تنها نباید حمل بر صحت کرد بلکه مهمترین و بالاترین مرتبه #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر همینجاست.
در رابطه با مسئولان نظام، آنجا که به مسئولیتشان ارتباط پیدا می کند حمل بر صحت معنا ندارد. البته این معنایش این نیست که بدبین باشیم و اصل را بر خیانت افراد بگذاریم؛ نه...بلکه معنایش این است که دائم باید #نظارت_مردمی وجود داشته باشد.
حضرت امام خمینی ره که کسی جرئت نمیکرد نزد ایشان از کسی غیبت کند اما خود ایشان در مواضع اجتماعی میفرمایند:
"غیبت و تهمت به آخوند مزدور، جایز و واجب است تا آبروی او ساقط بشود وگرنه امام زمان را ساقط میکند."
مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود نیز فرمودند همه مراقب باشند و نظارت بر همه ما باید وجود داشته باشد چون #خطر_ارتجاع و #خیانت و #فساد همیشه وجود دارد.
البته این سخن امروزِ رهبری نیست. بیش از 20 سال است که نگاه رهبری چنین است. ایشان در دی ماه سال 1370 در جمع مردم بوشهر چنین میفرمایند:
"در کار اداری، «حمل بر صحت» وجود ندارد؛ مثلًا بگویید لابد دارند کارشان را میکنند؛ نخیر. البته همه برادران خوبند؛ اما خوب، معنایش معصوم که نیست. خوبند، یعنی خیانت نمیکنند؛ اما اشتباه هم نمیکنند؟ تنبلی هم نمیکنند؟ گاهی سستی هم گریبانشان را نمیگیرد؟ بنده به خودم که نگاه میکنم، میبینم آدم ضعیف و سستی هستم و در جاهایی همین احساسات بشری گریبان بنده را میگیرد. اگر نهیب نزنم، اگر حواسم جمع نباشد، اگر به خودم نرسم، در تنبلی غرق میشوم. بنده اینطورم، شما هم همینطورید؛ ما بالاخره مثل هم هستیم.
ما باید مواظب باشیم که اولًا کار انجام بگیرد؛ ثانیاً درست انجام بگیرد."
#مسائل_اجتماعی
#اسلام_ناب
#خواص
#نکته
@hamedkamaliardakani
🔸بازخوانی افکار آیت الله خاتمی(1)
✅جامعه ما چقدر حیات دارد؟!
یکی از علائم #جامعه_مرده این است که مفاخر و بزرگان خود را نه تنها مورد بازخوانی قرار نمی دهد که فراموش می کند. برای #احیای_جامعه لازم است بزرگان آن جامعه سال به سال و روز به روز مورد توجه قرار گیرند به این معنا که افکارشان مورد #تحلیل قرار گیرد و بخصوص برای نسل جدید بازخوانی شوند. نه اینکه صرفا با برنامه های تشریفاتی از آن ها #تجلیل شود!
متاسفانه شهدا و علما و بزرگان و #الگوهای_جامعه_ما بیشتر از آنکه تحلیل شوند تجلیل می شوند. بله تجلیل می شوند اما روز به روز جامعه ما از آنها دور می شوند. جامعه ای که مفاخر خود را از یاد می برد محکوم به فناست!
به عنوان مثال، یکی از بزرگترین شخصیت های شهرمان یعنی #آیت_الله_خاتمی را چقدر میشناسیم؟ چقدر افکار ایشان برای نسل جدید تحلیل و بازخوانی می شود؟ نسل جوان ما چقدر ابعاد مختلف شخصیت ایشان را می شناسد؟..
🔸با توکل بر خدا و با استمداد از روح متعالی آیت الله خاتمی قصد داریم به قدر وسع، ابعادی از شخصیت ایشان را در سلسله یادداشت هایی مورد بازخوانی قرار دهیم.
🔹ادامه دارد...
#آیت_الله_خاتمی
#روحانی_انقلابی
#تحلیل_بزرگان
#اسلام_ناب
@hamedkamaliardakani
#یادداشت_دیگران
✅ این بار روی دوش کیست؟!
سال #حمایت_از_کالای_ایرانی،
باز هم سال جدید باز هم نامگذاری!
خیلی ها تصور می کنند این نامگذاری ها بی اثر است... خوب چه کسی باید این تسمیه ها را اثرگذار کند جز من و تو و ما!
وقتی تولیدکننده منتظر #استقبال مردم و مردم منتظر بهبود #کیفیت بمانند دور باطلی شکل می گیرد و طبعا شعار سال تحققی نخواهد یافت...
راستی کدام درست می گویند؟ تولید کننده یا مردم؟ کدام باید پیشقدم شوند؟
جواب این است که هر دو! هر دو باید شروع کنند. قدم های اول قدم های #جهادی است...فداکاری می خواهد. از خودگذشتگی می خواهد...شاید در ابتدا مجبور باشی کالای کم کیفیت ایرانی هم بخری و یا تولید کننده با فداکاری و همه سختی ها و بدهی ها و مانند ان کیفیت خود را بهبود ببخشد ولی چاره چیست؟
این فداکاری ها #عند_الله ثبت خواهد شد و خود مایه برکت خواهد بود اگر نیت زمین نماندن حرف #امام_جامعه باشد...
حقیقت این است که #ولایتمداران چه از تولید کننده باشیم چه مصرف کننده اگر عَلَم شعار سال را برداریم و عملی کنیم, کشورمان پیشرفت خواهد کرد...
بگذار یک عده ای بعدا به اسم خود تمام کنند...مردم و خدای مردم که می داند کافیست... مهم این است که مردم به #نظام_اسلامی امیدوار خواهند شد...
پس بسم الله!
✍حجت الاسلام دکتر حمید کمالی
@hamedkamaliardakani