حال دارید یه متن بلند بگذارم، بخونید؟! 🤔
تا یک ساعت دیگه تموم بشه، میگذارم ...
🔴 چند لقمه درد دل
🔴 حالا که خیابان خلوت شده ...
1️⃣ شاید تا قبل از این، وقتی صحبت از تفکیک #امنیت از #احساس_امنیت میکردیم برای خیلیها ملموس نبود اما الآن کاملاً قابل لمس است. امروز ظاهراً امنیت به جامعهمان بازگشته - حداقل در برخی ابعاد - اما آیا این به معنی ایجادِ احساسِ امنیت برای ماست؟ به نظر میرسد پاسخ خیر باشد!
الآن بخش بزرگی از جامعه آماده است که فردایی نگرانکنندهتر از دیروز در پیشرویش باشد! و نمیشود به کاسب، کارمند، مادر، دانشجو و بچه مدرسهای گفت که تو نباید اینجور فکر کنی، چون ما بیشتر از قبل نفت میفروشیم! و این یعنی گسترشِ احساسِ ناامنی. از قضا خیلی هم مُسری است!
چه باید کرد؟!
2️⃣ بازار ارز هم مثل شرایطِ ناآرامِ اجتماعی در ماههای گذشته، در حال آرام گرفتن و #سقوط_دلار است و میتوان امیدوار بود که شرایط اقتصادی تا حدی توسط دولت در حال مدیریت است، اما سوال اینجاست که آیا ما مثل روزهای ابتداییِ اغتشاشات قائل به گفتگو با جامعه هستیم؟!
همین سه ماه قبل بود که هر کسی که فکرش را هم نمیکردیم به مناظرات تلویزیونی دعوت شد و در مورد برخی از خط قرمزها صحبت کرد. افراد زیادی نیز به دانشگاهها رفتند، به کف خیابانها رفتند و با مردم و جامعه #گفتگو کردند.
امروز چه باید کرد؟!
3️⃣ در روزهایی که شرایط ناآرام بود، همه گروهها صحبت از #گفتگو با جامعه میکردند اما ظاهر امر نشان میدهد با آرام شدن فضا، بخش بزرگی از جامعه که ظاهراً امروز هم قدرت دست اوست نیازی به گفتگو احساس نمیکند، در حالی که ما هیچ راه گریزی از گفتگو نداریم و البته باید توجه کرد که گفتگو، #دیالوگ است! و دیالوگ، گفت و #شنود دارد. قرار نیست صرفاً بگوییم، صرفاً مونولوگ کنیم! از قضا ابتدا باید بایستیم و مخاطب را بشنویم.
لذا اینجاست که وقتی رییسجمهور میگفتند «دلایل گرانیها را شفاف به مردم بگویید.» به نظر راهکار درست و کاملی نمیآمد. جامعه نیاز دارد تا #کارآمدی را در عمل مشاهده کند و یا اینکه دقیقاً بنشینیم و با او گفتگو کنیم، نه سخنرانی، نه مذاکره، نه بحث، نه جدل، نه ...! که اینها هر کدام ساختار، اهداف و نتایج خود را دارند.
(در مورد اینکه گفتگو چیست و تجربه جهانی در این باره چیست، خواهم نوشت)
ما وقتی هنوز دقیقاً درد را نمیشناسیم، قرار است چه چیز را درست کنیم؟!
4️⃣ واقیعت تلخ این است که امروز جامعه خیلی مِیلی به شنیدن سخنرانیِ صرف از طرف ما ندارد! چرا؟! چون احساس میکند در خیلی از جاها خلف وعده کردهایم!
مردم تلاشِ برخی مسئولین را میبینند و این آرامشان میکند اما خلف وعدهها را یادشان نمیرود!
مثلاً؛
👈 لیست نمایندگان مجلس با طرح #شفافیت آرا نمایندگان، رأی آورد اما بعد از سه سال هنوز با آن بازی میکند! طرح را آنقدر توسعه دادند و به جاهایی بردهاند که دیگر هیچ چیز در آن جا نمیشود! در حالی که ما صرفاً میخواستیم بدانیم کسی که به او رأی دادهایم چرا به طرحی/ لایحهای رأی منفی میدهد و چرا مثبت؟!
حالا؛ آیا همین نمایندگان مجلس به عنوان نماینده حاکمیت از سوی مردم پذیرفته میشوند؟! قرار است دقیقاً درباره چه چیزی برای مردم سخنرانی کنند که پای حرفشان بنشینند؟!
👈 دولت هم با وعدهی ساخت یک میلیون مسکن در سال، سبد رأیش را پُرتَرکرد اما بعد از ۱۵ ماه که وزیر عوض شد، وزیر جدید - مهرداد بذرپاش - در جلسه رأی اعتماد، تلویحاً اصل حرف را هوا کرد که یعنی امکان ساخت این میزان مسکن را نداریم! حالا دقیقاً قرار است در مورد چه چیز صحبت و سخنرانی کنیم و مردم هم گوش کنند؟!
✅ اما چه باید کرد؟!
برای بازگرداندن #اعتماد_اجتماعی؛ یا باید خیلی خیلی خوب عمل کنیم و طعم خوش #کارآمدی را به مردم بچشانیم یا در یک فضای دو طرفه با آنها به گفتگو بنشینیم. خیال نکنیم چون خیابان خلوت شده، دیگر گفتگو ضرورتی ندارد!!
دربارهی همهی اینها باید با مردم #گفتگو کرد، یعنی ابتدا شنید و بعد گفت و دوباره شنید! در مورد #احیای_برجام هم باید گفتگو کرد. در مورد قرارداد ۲۵ ساله با #چین هم باید گفتگو کرد. در مورد آنچه، ما مردم را نگران میکند و تصمیمش به حیات و مماتمان وابسته است باید گفتگو کرد. یعنی اول بشنویم، بعد بگوییم و دوباره بشنویم ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
در مورد آیتالله #مصباح_یزدی رحمةاللهعلیه این چند خط را از آقا بخوانیم؛
«بالاخره رفتن برای همه هست. اِنَّکَ مَیِّتٌ وَ اِنَّهُم مَّیِّتُون؛ اگر چه خسارت است امّا بالاخره چارهای نیست، ناگزیریم. علاج این است که آن راه ادامه پیدا کند؛ آن ابتکار و آن کارهایی که ایشان کردهاند.
همین «طرح ولایت» یکی از ابتکارات ایشان است؛ همین تشکیلات عظیم مرکز تحقیقات امام خمینی یکی از همان ابتکارات است. کتابهایی که ایشان نوشتهاند، چه کتابهای علمی، چه آنچه مربوط به اخلاقیّات و معنویّات و [برای] استفادهی عموم و مانند اینهاست، یکی از آن کارهاست. اینها را نباید گذاشت تعطیل بشود.
الحمدلله آثار ایشان از همه جهت خوب است. آثار صوتی ایشان خیلی آثار خوبی است. سخنرانیهای ایشان را یک مدّتی که در آن حسینیّه سخنرانی داشتند، در عصرهای ماه رمضان تلویزیون پخش میکرد. من مینشستم پای تلویزیون گوش میکردم؛ نمیدانم کِی بود. حالا من عصری مینشستم گوش میکردم؛ عصر ماه رمضان بود.
به ایشان گفتم؛ گفتم اینها خیلی برجسته است، واقعاً خیلی خوب است؛ آدم مینشیند گوش میکند، واقعاً استفاده میکند. خب اینها نبایستی متوقّف بشود؛ نباید مسکوت بماند، فراموش بشود.
ایشان آثار صوتی دارند، آثار مکتوب دارند، آثار مؤسّسه و بنیانهای مؤسّساتی، مثلِ آنهایی که اسم آوردیم ــ یا شاید هم غیر آنها که من خبر ندارم ــ دارند ...»
۱۴۰۱/۱۰/۰۵
👈 بسمالله ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
این سخنرانی از آیتالله #مصباح_یزدی رحمةالله علیه است که در سال ۱۳۹۸ در حرم امام رضا (ع) انجام شده. شاید برای این روزها حتماً مناسب باشه که گوش بدیم ...
«انقلاب اسلامی، احیاگر نقش اجتماعی بانوان» 👇👇
کانال حمید کثیری
این سخنرانی از آیتالله #مصباح_یزدی رحمةالله علیه است که در سال ۱۳۹۸ در حرم امام رضا (ع) انجام شده.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استاد_فکر
👈 انقلاب اسلامی، احیاگر نقش اجتماعی بانوان
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
👈 تفکر کردن، ساز و کار داشتن در اندیشیدن و چگونگی استفاده از دادهها بسیار مهم هستند. اینجاست که نقش یک #استاد_فکر اهمیت پیدا میکند.
اگر قرار باشد بتوانیم آتش به اختیار، اقدام دقیق و حساب شده و در زمان درست انجام دهیم، حتماً نیازمند این هستیم که فکر ما ساز و کار داشته باشد.
👈 شاید یکی از بهترین راهها برای این موضوع، مطالعهی آثار افرادی است که فکر منسجم و منظمی دارند. مطالعه آثار ایشان، خود به خود به ما هم یاد میدهد منسجم و منظم فکر کنیم.
#حضرت_آقا
#شهید_مطهری
#آیتالله_مصباح_یزدی
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
کانال حمید کثیری
در مورد آیتالله #مصباح_یزدی رحمةاللهعلیه این چند خط را از آقا بخوانیم؛ «بالاخره رفتن برای همه هس
دقت کنیم که حضرت آقا یک عالم دین است، یک مربی و استاد اخلاق است، یک عامل به معارف و احکام دینی است، یک مجتهد و مرجع تقلید است، اما میفرمایند، در عصرهای ماه رمضان من مینشستم پای تلویزیون و بحثهای ایشان را گوش میکردم.
👈 آن وقت ما حوصلهی گوش دادن یک سخنرانی جدی و نیم ساعته را نداریم! تا صبح حاضریم در فجازی #چرخ_بزنیم اما وعظ و بحث علمی را خیلی برنمیتابیم!
اینجا مسیر پیادهروی به سمت مزار حاج قاسم هست. درست مثل #اربعین
مردم قدردان کسی هستند که یک عمر تلاش بیوقفه داشت و در نهایت مزدش رو با شهادت گرفت ...
#جان_فدا
#جانفدا
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینم یه تیکه از برنامه ملک سلیمان درباره #حاج_قاسم هست که علی صدرینیا ساخته و مهمان امروزش علی لاریجانی بود:
👈 آیتالله خامنهای ۶۰ سال با دیکتاتوری مبارزه کرد و جلوی رفتارهای دیکتاتوری را گرفت.
بعضی از صحبتهای دیگهاش هم اینا بود 👇👇
🔻حاج قاسم قدرت اقناعگری داشت و میتوانست تعامل کند. او پذیرفته بود که تنوع فکری در جامعه هست؛ هم در بدنه جامعه و هم مسئولین.
🔻ایشان آدم آرمانی بود، آدمی بود که برای خودش مسلکی داشت ولی قبول داشت که تنوع وجود دارد و باید با همه این تنوعات یک زیست سازگار سیاسی را تعریف کرد.
🔻او چارچوب ذهنی برای خودش داشت، ارزشهایش روشن بود، ولی پذیرفته بود که در جامعه باید رفتار عقلایی با جریانهای مختلف داشت.
🔻همه جا هم برای ایشان جاده آسان نبود، ولی میتوانست افرادی را پیدا کند و گفتوگو کند و مسائل را حل کند. حاج قاسم فرزند امام و تربیت یافته مکتب آیتالله خامنهای بود در دستهبندیهای داخلی قرار نمیگرفت.
🔻از آن مدیرانی نبود که همه بار را به دوش مدیر ارشد کشور بیاندازد و دائم به رهبری پناه ببرد.
#جان_فدا
#جانفدا
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4