امروز میخوام در مورد یکی از مهمترین مهارتهای #والدگری صحبت کنم. 👇👇
#مادر_یکنواخت
منظورم چی هست و چی نیست؟!
👈 مادر یکنواخت؛ هیچ هیجانی در طول روز نداره
👈 مادر یکنواخت؛ در طول روز همیشه با یک لحن، یک تُنِ صدا، یک لهجه و ... صحبت میکنه
👈 مادر بکنواخت؛ نمیتونه هم مادر باشه و هم همبازی بچهاش
👈 مادر یکنواخت؛ نمیتونه همسن بچههاش بشه
👈 مادر یکنواخت؛ نمیتونه بچه رو به وجد بیاره، به حیرت واداره و سر کیف بیاره
👈 مادر یکنواخت؛ نمیتونه وسط گریه و جیغ و داد بچههاش یه دفعه همه چیز رو عوض کنه و خندهی از ته دل بچههاش رو ببینه
👈 مادر یکنواخت؛ توی سر سفره نشوندن، لباس پوشیدن، دستشویی رفتن و ... بچهها مشکل داره و نمیتونه کارش رو پیش ببره
👈 مادر یکنواخت؛ کاملاً قابل پیشبینی هست
👈 و ...
⭕ اما یه نکته خیلی مهم 👇
مادر و پدر در عین حال که باید قابل پیشبینی نباشن، باید رفتار قاعدهمندی داشته باشن. یعنی چی؟!
یعنی اینکه بچه هر لحظه بدونه شما الان چی کار میخواید بکنید و چی میخواید بگید، خیلی خصیصه مثبتی نیست اما مهمه که رفتارمون در شرایط مشابه صد و هشتاد درجه اختلاف نداشته باشه.
فرض کنید سر سفره نشستید و بچه داره با نونها بازی میکنه. مثلا امروز نونها رو تکهتکه کرده و داره با تکههای نون مثلا شکلِ گوسفند درست میکنه و بعد هم همه رو میخوره (اینجوری یه خوبی داره، هم نون میخوره هم گوشت کیلو صد و بیست تومن 😂😂) منِ مادر هم کنارش نشستم و کیف میکنم اما فرداش، بچه دستش میره سمت نون که دوباره تکه کنه، یه دفعه میرم تو شکمش که حق نداری با نون بازی کنی 😳 خب بچه هنگ میکنه، این کیه، دیروزیه کی بود، فردا کی نشسته اینجا؟!!
قاعدهمندی و یکنواخت نبودن هر دو مهم هستند و اصلا هنر والدگری جمع بین این دو تاست. خصوصاً برای بچههای بدغذا یکی از مواردی که خیلی کمکحال مادر میتونه باشه، یکنواخت نبودنه.
آخر متن هم یه تمرین بدیم 😉 تمرین کنیم و ببینم میتونیم بچهها رو توی یک روز با چند لحن صدا کنیم ... من خودم یه روز اِنقدر با لحن و تُن صِدام بازی کردم، شب یادم رفته بود صدای واقعیم چی بود 😁😁
راستی شما مادر و پدر یکنواختی هستید یا نه؟!
#مهارت_والدگری
#حمید_کثیری 👇👇
@hamidkasiri_ir
اولش از اینکه مدتی نبودم عذر میخوام!
برای کسایی که اینستای من رو دارن لااقل استوری میگذاشتم و میگفتم کجام! اینستای بنده رو میتونید از آدرس زیر دنبال کنید
Instagram.com/hamidkasiri_ir
اما بریم تو بحث؛
👈 خیلی از کسانی که بهم مراجعه میکنن یا برام سوال میفرستن، معمولا ابتدائیات #ارتباط_با_کودک رو بلد نیستن
👈 خیلیای دیگه که ازم سوال میپرسن میگن ما همه چی رو بلدیم اما توی اجرای دانستههامون موفق نیستیم
👈 خیلیای سومی هم هستن 😉 که هم بلدن، هم اون چیزی رو که بلدن خوب انجام میدن اما باز نتیجهای که مورد نظرشون هست رو نمیگیرن!
همهی این افراد در ارتباط با کودک مشکل دارن و مدام از مسئلههایی که با کودکشون دارن #گلایه میکنن
من فکر میکنم یه مشکل ریشهای وجود داره و تا وقتی که اون رو حل نکنیم، هیچ چیزی حل نمیشه. یعنی شاید هر کدوم از سه دسته بالا مشکلات متفاوتی داشته باشن اما اکثریت قریب به اتفاقشون یه مشکل مشترک دارن.
شما فکر میکنید اون مشکل چیه؟! بهش فکر کنید تا فردا در موردش صحبت کنیم
#تا_فردا 😉😁
#ارتباط
#حمید_کثیری 👇👇
@hamidkasiri_ir
کانال حمید کثیری
اولش از اینکه مدتی نبودم عذر میخوام! برای کسایی که اینستای من رو دارن لااقل استوری میگذاشتم و میگ
⭕ اگه در ارتباط با کودکتون یا دیگران مشکل دارید بخونید 👇👇
یه مادری نوشته من همهی اینا رو بلدم اما حِسِش نیست که این کارا رو با بچههام انجام بدم. #مشکلات_اقتصادی، فشار زندگی، کارِ خونه، همراهی نکردن #همسر، بیحوصلگی و ... اصلا نمیگذاره که ما کارهایی رو که بلدیم با بچهها انجام بدیم!
یه مادر دیگهام نوشته بچههای ما رو باید یک روز کامل بِدن دست روانشناسا، بعد نظرشون راجع به راهکارهایی که میدن عوض میشه 😂
اما بریم تو بحث؛
اگه موضوع ما ارتباط باشه باید بدونیم که ارتباط یه تبادله! هم گیرنده داره، هم فرستنده و هم پیام. یعنی سه تا رکن و اگر هر سه؛ درست سر جای خودشون بشینن میشه توقع داشت که ارتباط برقراره.
خیلی از اوقات اصلاً ارتباط برقرار نیست و ما مدام داریم داد و هوار میکنیم و میگیم بچهمون، همسرمون، خانواده همسرمون، جامعهمون و ... اصلاً به حرفای ما توجه نمیکنن! 😭 خُب عزیز دلم اول ببین ارتباط برقراره یا نه، بعد بگو من همهی این کارها رو میکنم ولی جواب نمیده! (این خیلی خیلی مهمه و از قضا مشکل اکثر همسران هم همینجاست! که بعداً در موردش مینویسم)
حالا یه جور دیگه بریم تو بحث!
ببینید ما پنج نوع #ارتباط داریم، یعنی هر فردی میتونه پنج نوع ارتباط در عالم داشته باشه و مهمه که اونها رو بشناسه و البته اصلاحشون کنه
1️⃣ ارتباط با خود
2️⃣ ارتباط با خدا و نظام هستی
3️⃣ ارتباط با طبیعت (خلقت زیست محیطی)
4️⃣ارتباط با حیوانات
5️⃣ ارتباط با دیگر انسانها
زیربنا و پایهی هر نوع ارتباطی، ارتباطِ ما با خودمون هست. یعنی اگر من با دیگران اعم از فرزند و همسرم، با خدا، با حیوانات و ... مشکل دارم علتش اینه که اول رابطهام با خودم درست نیست! به قول یکی از اساتید فرنگرفته 😉 یه جا باید بایستیم و این خودِ لعنتیمون رو درست کنیم وگرنه مشکل حل نمیشه که نمیشه و هر روز از یک جا و به طرز متفاوتی بیرون میزنه.
حالا فکر میکنید چقدر خودتون رو میشناسید، نیازهاتون، تواناییهاتون، احساساتتون و ...؟!!
اصلا فکر میکنید مقدمهی اینکه #آدمیزاد با خودش ارتباطِ درستی برقرار کنه چیه؟! شما کجای مسیر هستید؟!
#ارتباط
#حمید_کثیری
@hamidkasiri_ir
گفتم #ارتباط یه تبادله اما تبادلِ چی؟!
تبادل #نیاز با توانایی! و اساساً هیچ رابطه و ارتباطی رو نمیتونید پیدا کنید که این معادله توش نباشه، یعنی هر سطحی از ارتباط به نحوی تبادل نیاز و #توانایی هست. مثلا شما اگر با راننده تاکسی هم ارتباط میگیرید برای اینه که نیاز دارید راننده شما رو برسونه به مقصدتون و راننده تاکسی این توانایی رو داره و از اون طرف راننده به پول شما نیاز داره و شما توانایی پرداخت وجه برای رسیدن به مقصدتون رو دارید
هر جایی یه طرف این تبادل نیاز و توانایی لنگ بزنه، ارتباط قطع میشه! توی مثال قبل اگه ماشین خراب بشه راننده توانایی رسوندن شما رو نداره و اگر شما پول نداشته باشید، طبیعتاً نمیتونید سوار تاکسی بشید! و بدیهیه که باید با خط یازده تشریف ببرید منزل! 😁😂
حالا در #خانواده این تبادل نیاز و توانایی در بالاترین سطح ممکنه اتفاق میافته. یعنی من #مادر هستم، #همسر هستم، #فرزند هستم و در هر جایگاهی یک سری تواناییها و یک سری نیازها دارم که مهمه اونا رو بشناسم تا بتونم درست مبادله کنم.
حالا بریم توی ارتباط با خودمون! 🤔
همینطور که مشخصه پیشنیاز ارتباط با هر کس یا هر چیزی، شناخت درست از اونه. مثلا ما اگه با کسی قرار کاری داریم و میخوایم یه قرارداد تپل 🤓 ببندیم، اگه بدونیم طرفی که میخوایم باهاش قرارداد ببندیم #زن هست یا #مرد، جوونه یا میانسال، از چی خوشش میاد، تحصیلاتش چیه و ... طبیعتاً میتونیم احتمال قرارداد بستن رو بالا ببریم. یعنی اصلا قرار نیست دروغ یا خلاف واقع بگیم اما جلسه رو به سمت صمیمیت بیشتر و اعتمادزایی هدایت میکنیم.
حالا در مورد خودمون چی، اصلاً تا حالا به این چیزا فکر کردیم؟! من چند تاش رو میگم 👇
1️⃣ اساساً #انسان چیه و قراره چی کار کنه؟! چه مسیری رو طی کنه و ...
2️⃣ اگه من انسانم توی مسیر درست حرکت میکنم؟!
3️⃣ چی کار باید بکنم تا توی مسیر قرار بگیرم
4️⃣ من چه نیازهایی دارم و چه تواناییهایی؟! چقدر میشناسمشون و اصلا راه شناخت اینا چیه؟!
5️⃣ آیا نیازهام واقعی هستن یا کاذبن؟!!
6️⃣ و ...
اینا همهشون مقدمهی اینه که من بتونم با خودم و بعد با دیگران از جمله کودکم ارتباط درستی برقرار کنم که البته اکثراً سادهانگارانه از روش رد شدیم! 🥺
حالا شما جواب این سوالها رو برای خودتون بدید و لااقل بهشون مجدد!! فکر کنید
راستی پست بعد رو حتماً بخونید، حتماً 👌
#ارتباط
#حمید_کثیری
@hamidkasiri_ir
⭕️ تربیت کودک و چهارراه اندیشه!
اولین بار که به این اصطلاح برخوردم تا مدتها توی هپروت بودم! اما داستان چی بود؟!
اکثر انسانها ترجیح میدن که بارشون روی دوش دیگران باشه، یعنی دیگران براشون فکر کنن و اونها فقط مصرفکننده باشن چون اینکه انسان بخواد فکر کنه ممکنه به جاهایی برسه که خیلی ترسناک باشه و طبیعیه که اکثر افراد از همچین چیزی فراری باشن! 🥺
یعنی همین که انسان بخواد به هر چیزی خودش برسه هم زحمت داره هم دلهره. دلهرهی اینکه نکنه هر چی تا حالا فکر میکرده ناحسابی بوده و کلاً مسیر رو اشتباه رفته؟!
اما فرق #انسان_اصیل با #بارکشِ_اندیشه_دیگران اینه که انسان اصیل بارش رو خودش به دوش میکشه و در عین حال که مسیر سختی داره اما شادکامی رسیدن به مقصد رو با هیچ چیزی عوض نمیکنه. نمیدونم تجربه کردید یا نه، وقتی با فکر خودمون به یه چیزی میرسیم حظ و بهجت اون لحظه رو با هیچ چیز نمیشه عوض کرد. مرتبهی کوچکترِ لذت یافتم یافتمی که خیلی از اندیشمندان در طول تاریخ تجربه کردند ...
اما برگردم به بحث!
#چهارراه_اندیشه جایی هست که هر انسانی باید از اون عبور کنه، اون جایی هست که هر کس باید به ریشهایترین سوالات در مورد خودش و زندگیش جواب بده!
#سوال_ریشه هم همون سوالیه که دیگه عمیقتر از اون نمیشه سوالی پیدا کرد که البته نمیخوام بیشتر بهش بپردازم چون اینجا دیگه جاش نیست (اگر کسی دنبالش هست، حداقل میتونه چهل صفحه ابتدایی کتاب «تدین، حکومت، توسعه» دکتر #محمد_جواد_لاریجانی رو بخونه 🧐)
اما چه ربطی به کودک داره؟!
اساساً شکلگیری اصول و ارزشها در تربیت با پاسخدهی به سوالات ریشه و عبور از چهارراه اندیشه به وجود میاد. حالا اگه کسی میخواد به ثبات در حرکت برسه و همیشه رو به رشد باشه، چارهای نداره جز اینکه به این مسائل عمیقتر فکر کنه. (الباقیاش باشه برای جلسات حضوری 😉)
اگه برامون مهمه که توی مسیر تربیت کودکمون گامهای محکم و با ثباتی برداریم و ارتباط سالمی باهاش داشته باشیم، باید بدونیم که لازمهی این موضوع کار روی خودمونه!
عین کسانی که وارد کار مربیگری و کار تربیتی میشن اولین چیزی که بهشون میگن اینه که فکر نکنی تو کاملی و باید بقیه رو درست کنی! اول و بیشتر از همه باید برای خودت وقت بگذاری.
اینجا هم همینه، مادر و پدر اول و بیشتر از کودک باید روی خودشون و اصلاح رابطهشون با خودشون وقت بگذارن.
پینوشت: این موضوع رو اینجا میبندم چون فکر میکنم شبکههای اجتماعی ظرفیت بیش از گفتن رو نداره یا شایدم من باد نیستم اینجا حرفا رو منتقل کنم 😉
#ارتباط
#حمید_کثیری 👇👇
@hamidkasiri_ir
⭕ اسباببازیایِ داغونِ بچههامون!
شاید باورش براتون سخت باشه اما سومین صنعت پرسود دنیا، صنعت اسباببازیه. یعنی بعد از اسلحهسازی و لوازم آرایش، بزرگترین #بازار مربوط به بچهها و خانوادههاست! مطابق با آمار سال 2013 سالانه 85 میلیارد دلار در این صنعت گردش مالی وجود داره و البته این فقط آمار رسمی هست که داره منتشر میشه. حالا چی میخوام بگم؟! متن رو تا انتها بخونید 👇
ببینید هر کنش و واکنشِ ما یک پیغام هم در کنارش داره. فرض کنید داریم از خیابون رد میشیم، خط عابر در فاصله بیست، سی متری ماست اما حال نداریم بریم از روش رد بشیم! حالا ما داریم به بقیه چه پیغامی میدیم؟! (من دیگه حرفی ندارم 😂)
در مورد خرید هم دقیقاً همین طوری هست. من هر انتخابی که میکنم دارم به بازار (اعم از سیاستگذار، تولیدکننده، توزیعکننده، فروشنده و ...) یک پیام میدم که این جنس خوبه، بازم تولید کن و اگر من نخرمش دارم پیام عکس این رو میدم و طبیعتاً بازار میفهمه که باید یک تغییری توی محصول (اعم از توی خود محصول، توی نحوه توزیعش، توی بازاریابیش، خدمات پس از فروشش و ...) بده.
ما در هر خریدی سعی میکنیم تا حد ممکنه هوشمندانه برخورد کنیم، مثلاً بین ده تا رب گوجه فرنگی اونی رو انتخاب میکنیم که به صرفهتر هست. یعنی قیمتش با کیفیتش تناسب داره و تقریباً در مورد اکثر خریدهامون داریم همین تیپی عمل میکنیم اما متأسفانه در یک جنس خریدِ خیلی مهم این توجه رو نداریم! کجا؟!
👈 اسباببازی!!
اسباببازی قراره عاملِ #رشد_کودک باشه اما در اکثر موارد ما در خلاف جهت رشد کودک خرید میکنیم و طبیعتاً این پیغام رو هم به بازار میدیم که بازم تولید کن!
نمیدونم خاطرتون هست یا نه ولی چند سال پیش هر جا میرفتیم یه گونی کوچولو بود که ازش دم یه #گربه بیرون زده بود. بعد وقتی بهش دست میزدیم شدیداً شروع میکرد به تکون خوردن، انگار که اون گربه میخواست فرار کنه و بپره بیرون! خانوادههام با ذوق و شوق فراوون اینو میخریدن و برای بچهی خودشون یا فامیل هدیه میبردن!! ☹️☹️
من خودم چند جا دیدم این گونیِ گربه رو دست بچه میدادن، بچه هم زَهره تَرَک میشد و در میرفت و بقیه هم قاهقاه میخندیدن! 🥺 هم آسیب به کودک و هم پیام به بازار!
ما حتی تعریف درستی هم از #اسباب_بازی نداریم! برای ماها اسباببازی یعنی همونی که تو مغازهها میفروشن در حالی که عموماً ضعیفترین نوع اسباببازیها اونایی هستن که داریم براشون پول میدیم!
یعنی چی؟! مطلب بعدی رو بخونید!
👈 حتما شمام تجربهای از این اسباببازیای داغون! دارید خصوصا دوران بچگی. بهشون قدری فکر کنید
#اسباب_بازی
#حمید_کثیری 👇👇
Join 👉 @hamidkasiri_ir
🔴 از فردا ۴ روز اینجاییم 👇👇
از فردا شب، فرهنگسرای خاوران به مناسبت ایام ولادت پیامبر اکرم (ص) و هفته وحدت برنامههای شاد و جذابی رو در نظر گرفته که پیشنهاد میکنم با خانوادههاتون تشریف بیارید.
برنامه استیج با اجرای گروه ریکو، از برندگان برنامه عصر جدید، گروه سرود و تواشیح، استندآپ کمدی، موسیقی زنده، تئاتر و نمایش کودک و ....
این برنامهها از اذان مغرب و عشا شروع میشه
👈 اما ما از ساعت ۱۶.۰۰ فرهنگسرا هستیم و غرفه کودکمون فعاله.
👈 هر روز هم بازی داریم و هم از ساعت ۱۶.۳۰ تا ۱۷.۳۰ گفتگو و اصطلاحاً گعده با یه موضوع داریم.
👈 فردا از ساعت ۱۶.۳۰ میخوایم در مورد «شکلگیری شخصیت در هفت سال اول و مولفههای شخصیت» با هم صحبت کنیم.
👈 مکانمون هم توی فرهنگسرا، همون بقل اِستیج هست
پیشنهاد میکنم هر روز بیاید، چون هر روز یه موضوع متفاوت داریم
⭕️ راستی برنامه کاملا رایگانه
⭕ مادری که خودش عامل اضطرابِ کودکش بود!!
بعد از دو ساعت صحبت و در انتهای کلاس #مادر با #پسر چهار سالهاش کنار من ایستاده و میخواهد دربارهی پسرش از من سوال بپرسد. از قضا پسر همین الان در حال نق زدن است و مادر بیتوجه! بعد از یک دقیقه به پسر میگوید اگر ادامه بدهی این آقا دعوایت میکند و من را نشان میدهد! 🥺 انگار در یک لحظه چهار شب #کلاس به هوا پرتاب شد!
چهار شب از #امنیت گفتم و مادری که منبع امنیت #کودک است با خیالی راحت امنیت را با دستان خودش و در حضور خودش از کودکش سلب میکند!
قطعا برای ساکت کردن بچهها راههای سادهتر، موثرتر و مطمئنتری هم هست. نیاز کودک را برآورید.
منِ مادر قرار است منبع امنیت فرزندم باشم و به احدی اجازه ندهم امنیت را از کودکم بگیرد، حالا خودم با دست خودم و در حضور خودم عامل ناامنی خیالی را به کودکم معرفی میکنم و خودم را در مقابل این عامل ناامنی منفعل نشان میدهم. آخر مجلس از همه جالبتر است ...
سوال مادر این است که چرا فرزندم شست دستش را میمکد؟!
و جوابش سادهتر،
#مکیدن_دست معمولاً - و نه همیشه - ریشه اضطرابی دارد و #اضطراب عموماً - و نه همیشه - با ترس از موهوم همراه است. یعنی ترس از چیزی که واقعاً ترسناک نیست و وجود ندارد، وهم است ....
مگر میشود، خودم با دست خودم ....
#امنیت
#حمید_کثیری 👇👇
@hamidkasiri_ir
⭕️ کودکان، عامل گرونی بنزین!
تو خیابان، کوچه، اتوبوس، مترو، تاکسی، تلگرام، #اینستا و هر جا که فکرش رو بکنید صحبت از بنزینه!
بنزین و ما أدراک البنزین ...
وقتی مطلب مینویسی، مهم نیست مطلب تو چیه! مهم نیست اخلاقیه، سیاسیه، ورزشیه، در مورد کودکه یا آخرین تحقیقات دانشگاه هاروارد در مورد بیوتکنولوژی ... مهم اینه که همه میخوان به هر طریقی در مورد بنزین صحبت کنن و از قضا همه چیز رو گردن #بنزین بندازن!
این قصه برای امروز هم نیست، وقتی #پلاسکو فرو ریخت هم همینطور بود، وقتی #زلزله_کرمانشاه اومد یا آب نصف ایران رو برده بود هم همینطور بود. از قضا ما منتظریم اتفاقی بیفته تا زمین و زمان رو به هم بدوزیم، هر کاری که میکنیم هم مهم نیست، چون همه چی رو میشه گردن اون قضیه انداخت!
ساده است،
هر کاری میخوای بکن و آخرش بگو #اعصاب برای آدم نگذاشتن که ...
هر کسی باید #مسئولیت تصمیمات خودش رو بپذیره و نمیشه من تصمیمی بگیرم و بعد بگم اینجاهاش رو قبول ندارم! بماند ...
خواهشاً هر روز حواسمون به بچهها باشه، این روزها قدری بیشتر.
اونا نه در #گرونی_بنزین مقصرن و نه در سرد شدن ناگهانی هوا، حتی #برف و بوران و سیل هم کار اونها نیست!
حتی اینکه توی تمام کانالهای تلگرام و اینستا از مصیبت و راهبندون و ... میگن، حتی اگه ماهواره مدام داره #اعتراضات و #خشونت نشون میده، هیچ کدوم از اینها به بچهها ربطی نداره.
بچهها مقصر هیچ چیز نیستن و قرار هم نیست اگه از جای دیگه داغ شدیم، سر خانوادهمون پیاده کنیم ...
#حمید_کثیری
@hamidkasiri_ir
#یه_خواهش_کوچولو
این روزا که #اینترنت اینجوری شده، بعد از اینکه استخوون دردِ ناشی از اعتیادِ گوشی برطرف شد! 😉 یه خورده با بچهها بازی کنیم، قول میدم خوش بگذره
ضمناً دلیلی نداره برای جبرانِ نبودِ اینستا و تلگرام، بیست تا کانال جدید توی ایتا عضو بشیم یا ده تا بازی نصب کنیم که شبها حتما بتونیم نیم ساعت گوشی دستمون بگیریم!! 🤨
گوشی رو برای چند شب هم که شده کنار بگذاریم و راحت بخوابیم، حتما تجربهی خواب خوب و متفاوتی خواهیم داشت، این رو هم قول میدم 😉
کانال حمید کثیری
⭕ اسباببازیایِ داغونِ بچههامون! شاید باورش براتون سخت باشه اما سومین صنعت پرسود دنیا، صنعت اسباب
👆👆 اگر بحث اسباببازی رو یادتون رفته اول این مطلب بالایی رو بخونید بعد این پایینی 😉
اسباببازی یه چیزه و بازی یه چیز دیگه، پس اینکه ما چند میلیون اسباببازی بخریم، بریزیم توی اتاق بچههامون اصلا معنیش این نیست که بچههای ما دارن خوب بازی میکنن. همینجا یه مشکل اساسیِ ما با خیلی از خانوادههاست که میگن براش کلی اسباببازی خریدیما اما باهاشون بازی نمیکنه!
من این رو بارها گفتم، اینجام بگم که اصلاً یکی از مشکلات بچههایی که بازی نمیکنن اینه که اسباببازیهای زیادی دارن و همه در دسترسشون هستن و خب طبیعیه بچه مدام ذهنش آشفته است و ...
اما توی این نوشته میخوام یه چیز دیگه بگم و اون هم یه جمله است 👇👇
«برای اینکه بچههاتون خوب بازی کنن، کافیه محیط رو غنی کنید، همین!»
غنی کردن محیط هم لزوماً با اسباببازیایِ خریدنی که ما بهش میگیم اسباببازیِ صنعتی نیست، یعنی شاید غنی کردن محیط با یه پوست موز یا چهار تا پتو متکا باشه! 🤔
یه سوال؛ قدیما چقدر اسباببازی بود؟! قطعا از این صنعتیهاش خیلی کمتر بود اما ماها اکثراً خاطرات خوشی از بازیهای کودکی داریم. هر موقع هم که بهشون فکر میکنیم چیز خاصی تو بچگی پیدا نمیکنیم غیر از توپ و لاستیک و چوب و سنگ و ...
مهم اینه که منِ پدر و مادر تشخیص بدم امروز نیازِ کودکِ من چی هست؟ امروز چطور باید محیط رو برای بازی کودکم غنی کنم فردا چطور؟! جالب هم اینه که یکسری چیزها همیشه کارکرد داره و هر موقع باشن محیط غنی شده محسوب میشه و این خیلی کار رو ساده میکنه 🧐
ساده شدهی این حرف اینه که ما سه منبع اصلی اسباببازی داریم و فقط یک دسته از اونها اسباببازیهای صنعتی یا همونایی که توی فروشگاهها میخریم هستن و از قضا اون دو دسته دیگه اسباببازیای بهتری هستن.
برای امشب بسه، مطلب بعدی رو بخونید 😉
-----------
پینوشت۱. این مطلب رو باید خیلی قبلتر مینوشتم، ببخشید یادم رفته بود! 😬😬
پینوشت ۲. اینکه تو این وضع و اوضاع بازم کانالهای فرهنگی رو دنبال میکنید، یعنی شماها آخرشید 😂
#اسباب_بازی
#حمید_کثیری
Join 👉 @hamidkasiri_ir
⭕ دورهمی (مشاوره گروهی)
امروز یه جلسه مشاوره گروهی با مادران بودم که البته بنده هم در جلسه مستمع بودم و کس دیگری جلسه رو اداره میکرد. (متن رو توی دورهمی نوشتم و همین الآن تموم شد)
جلسه یه طوری اداره میشد که خیلی از مادرها میتونستن در مورد مشکلات دیگران صحبت کنن و چقدر این قضیه تسکیندهنده بوده که ماها خیلی مشکلات مشترک داریم. 🧐 آخه خیلی از ماها فکر میکنیم بچهی ما از آسمون افتاده و همهی مشکلات هم فقط واسه منه اما تو گفتگوها و همدردی مادرها خیلی مشکلات خودبهخود حل میشد، چون من میفهمیدم تنها نیستم.
شاید نقطه عطف همه مشکلات این بود که ما نمیدونستیم اصلاً بچه چی هست و توقع متناسب با سن بچههامون ازشون نداشتیم! و اکثراً بچههای اول رو موش آزمایشگاهی کرده بودن 😭😂😭😂 (خدایی حال درونیم همینجوری بود! ظاهراً منم روانپریشی دارم)
خلاصه توقع زیاد از بچهها کار رو خراب میکنه. عزیز دلم بچهی شما فقط سه، چهار، پنج، شش یا هشت سالشه! اونی که تو ذهن شما میگذره نه هیکلش به بچه شما میخوره نه عقلش، نه روحیاتش، نه ...
-----------
پینوشت: اسباببازی رو یادم نرفته، ادامه میدم 😉
Join 👉 @hamidkasiri_ir
کانال حمید کثیری
👆👆 اگر بحث اسباببازی رو یادتون رفته اول این مطلب بالایی رو بخونید بعد این پایینی 😉 اسباببازی یه چ
🔴 ادامهی اسباببازی 😉
ما به طور کلی سه دسته اسباببازی داریم؛
1️⃣ اسباببازیای صنعتی یعنی همونایی که میریم از فروشگاهها #پول میدیم و میخریم
2️⃣ وسایل محیطی عین ظرفهای آشپزخونه، پتو، متکا، لباسها، غذاها و ...
3️⃣ طبیعت
حالا کدوم یکی از اینها برای غنیترین نوع اسباببازی هست و بیشترین میزان بازی رو به کودک میرسونه؟! طبیعیه که #طبیعت 😊😊
طبیعت تا ۱۰۰ درصد بازی رو برای بچهها به ارمغان میاره و کاملاً نیاز کودک رو به بازی برآورده میکنه، وسایل محیطی به صورت میانگین ۶۰ تا ۷۰ درصد و اسباببازیایِ صنعتی حداکثر ۴۰ درصد 😳
معنی این حرف اینه که ما پول میدیم، کلی اسباببازی میخریم و اگه دو دستهی دیگه بازی رو در اختیار بچهها نگذاریم عملاً جلوی رشدشون رو گرفتیم! حالا خود اسباببازیایِ صنعتی رو هم بماند که با چه معیارهایی انتخاب میکنیم! 🥺
ما باید محیط بازی بچهها رو غنی کنیم یعنی فضایی رو ایجاد کنیم که کودک خودش به صورت خودکار سراغ بازی بره. حتماً توی طبیعت این صحنه رو دیدید که بچهها چند ساعت با چوب و برگ و سنگ و گِل و یه ذره آب مشغول میشن اما توی خونه کمتر پیش میاد که یک ساعت خودشون با اسباببازیاشون بازی کنن! چرا؟! چون اون محیط غنیتر از این محیطه.
اینجا مهم اینه که قالبهای ذهنی رو بشکونیم و یه مقدار فضای تجربیات غیرمعمول رو به بچهها بدیم. مثلاً هیچ اشکالی نداره شما برید توی پارک و با کودکتون یه گونی برگ جمع کنید و همین بشه بازی امروز شما یا مثلاً یه گوله نخ به کودک بدید تا کل خونه رو مثل تار عنکبوت کنه و راه رفتنم توش سخت بشه 😭😂 (بازم احساسم اینجوریه، ببخشید!)
اینایی که میان میگن بچههای ما فقط با وسایل خونه بازی میکنن و اصلا سراغ اسباببازیاشون نمیرن بدونن که کودک داره درست تشخیص میده و خودکار سراغ اونی که غنیتر هست میره و طبیعتاً اون براش رشد بیشتری ایجاد میکنه.
👈 خلاصه بحث اسباببازی خیلی خیلی گسترده است، منم براش حدود سه ساعت یه جا صحبت کردم. حالا دارم سعی میکنم یه ویدئو براش درست کنم و مفصل همه جوانبش رو صحبت کنم. آمادهی انتشار شد، همینجا خبر میدم
#اسباب_بازی
#حمید_کثیری
Join 👉 @hamidkasiri_ir
هدایت شده از قطره
🌷خانه بازی نگارستان🌷
◀️ زیر نظر استاد محمود سلطانی▶️
🔺اولین خانه بازی با رویکرد علمی 《کودک متعادل》🔺
🔸استخر ماسه
🔹بازی های ادراکی ـ حرکتی
🔸بازی های نمادین
🔹بازی های فکری
🔸رنگ بازی
🔹اتاق ساختنی ها
🔸کارگاه های مادر و کودک
🔹کارگاه های هنر و خلاقیت
🔸 تقویت مهارتهای پایه کودکان
🔹کتابخانه تخصصی
ویژه کودکان 1 تا 7 سال
آدرس : کرج گوهردشت خيابان چهارم شرقی پلاک42
تلفن : 02634443253
کانال خانه بازی نگارستان 👇 👇
eitaa.com/joinchat/1477640206Cd71ef3902f
🔴 نِتدرد، گوجه فرنگی و کودک!
این چند روز که نت نبود - البته از نوع خارجیش - خیلیا رو دیدم که شدیداً به #خماری و بدندرد افتاده بودن. گوشیهایی که قبلاً روزی دو بار باید شارژ میشد، آخر شب پنجاه و چهار درصد شارژ داشت و چقدر همهمون بدونِ گوشی، محبوب بزرگترای فامیل شده بودیم! 😂😂
راستی شبها بدون #اینتسا چطور میخوابیدید؟! میدونم همه شبهای سختی رو گذروندیم اما همین که امید داشتیم تموم میشه، باعث میشد چشمامون گرم بشه و ...
👈 اما کودک؛
امروز رفته بودم میوه بخرم که دیدم گوجه شده شاهِ میوهها! 😭 همونجا فکر کردم واقعا شانس آورد که این مدت #نت قطع بود وگرنه کارش ساخته بود.
اما بعد؛
یه خانمی با #پسر هشت، نه سالهاش اومده بود خرید که یک دفعه چشمش به #قیمت_گوجه افتاد! همونجا بلند گفت آدم کوفت بخوره، بهتر از اینه که #گوجه بخوره! بماند که بنده مجبوری! نیم کیلو گوجه خریده بودم و ایشون چشمش هم که به گوجههای من افتاد خیلی مسلط و مقتدر به روی خودش نیاورد 😂 اما چی میخوام بگم؟!
مهمه که #کودک من با چه فکری داره بزرگ میشه، چی میشنوه و چه نگاهی پیدا میکنه. ما توی #تفکر_اقتصادی مفصل در این مورد بحث میکنیم! فقط همین قدر بدونیم که مثلاً نمیشه منِ والد چیزی نگم! یا مثلاً بگم احتمالا باید چند روز دیگه گوجه بخریم یا بگم الان میتونیم به یک کیلو گوجه، یک کیلو و نیم موز بخریم، فکر کنم موز بهتر باشه یا ...
ما باید مراقب باشیم که بچهها رو با چه فکری نسبت به محیط، پدیدهها، اطرافیان و ... بزرگ میکنیم. شما چقدر نسبت به این مسئله توجه دارید؟! تا حالا ندیدید که بچهها بهترین ضبط صوتهای عالم هستند؟!
❗راستی حالا دو روز نت نبود، گوجه چرا اِنقدر گرون شد؟! 🤔
#نت_درد
#تفکر_اقتصادی
#حمید_کثیری 👇👇
Join 👉 @hamidkasiri_ir
⭕ بچهها روزی چقدر اجازه دارن با #موبایل_بازی کنن؟!
پاسخش ساده است 👈 هفت سال اول #بازی_با_موبایل ممنوعه!! 😳 (این علامت تعجب رو برای کسانی گذاشتم که الآن بچههاشون دارن روزی چند ساعت با گوشی وَر میرن!) البته یه جور بازی میشه کرد که آخرش میگم 🤔
چرا؟! به هزار و چند دلیل! که من فقط چند تاش رو میخوام بگم
👈 چند نکته درباره #مانیتور
1️⃣ مانیتور اعتیادآوره! 😰
نمیدونم چقدر دقت کردید، بچهها هر چی بیشتر به مانیتور نگاه کنن، بیشتر دوست دارن ازش استفاده کنن. یعنی دُزِ مصرفشون مدام میره بالاتر. #موبایل و #تبلت و #تلویزیون هم نداره. البته در کمال تأسف باید گفت این برای والدینی هست که رشد کودکشون براشون مهمه نه کسانی که دنبال مشغول کردن بچه به هر روشی هستند و از قضا این براشون عین نسخه میمونه!
(راستی اون تبلیغ تبلت رو توی #پویا یادتونه!! 😭)
2️⃣ مانیتور دروغگوئه! 😳
ببینید در عالم واقع اشیاء ثابت هستند و ما به اونها نزدیک میشیم یا ازشون دور میشیم و منِ آدمیزاد محوریت ندارم اما این موضوع در مواجههی با مانیتور فرق داره. من ثابت نشستم و اشیاء به من نزدیک یا از من دور میشن. من محور عالم هستم و این نگاه غلطی رو برای کودک ایجاد میکنه که مطابق با واقع هم نیست. (دروغگوییِ مانیتور دو، سه علت دیگه هم داره که برای طولانی نشدن ازش میگذرم)
3️⃣ تقلید!
بچهها فکر میکنن هر چیزی که در مانیتور میبینند هم راسته و هم درسته! لذا اون رو #تقلید میکنن. یادم هست که مدتی قبل بچهی سه سالهای #مسخره_کردن رو توی کارتون ماشا و مدرسه دیده بود و هر بچهای زمین میخورد مسخرهاش میکرد و از قضا فکر میکرد داره همدلی میکنه 😂 بچه که قوه تمیز نداره و این موضوع طبیعی هست
4️⃣ تحرّک، زیر صفر!!
این رو چون بارها در موردش نوشتم توضیح نمیدم. همه میدونیم که حرکت رکن ثابت برای رشد کودک هست و تلویزیون به صورت مطلق این حرکت رو از #کودک میگیره. این هم مانع #رشد_جسمی، هم مانع #رشد_ذهنی و هم مانع #رشد_روانی کودک هست و در عین حال عوارض متعددی هم در آینده ممکنه ایجاد کنه. تحقیقات بسیار خوبی در این مورد #سازمان_بهداشت_جهانی انجام داده که به وقتش اینجا میگذارم.
👈 احتمالا بپرسید ما که همه اینها رو میدونیم اما الان بچهمون رو نمیتونیم از موبایل و تلویزیون جدا کنیم! بگو چی کار کنیم؟!
پینوشت: فارغ از محتوای موبایل و تلویزیون بحث کردیم
#بازی_با_موبایل
#تلویزیون
#حمید_کثیری 👇👇
Join 👉 @hamidkasiri_ir
کانال حمید کثیری
⭕ بچهها روزی چقدر اجازه دارن با #موبایل_بازی کنن؟! پاسخش ساده است 👈 هفت سال اول #بازی_با_موبایل مم
.
دوستان میان میگن نگفتی چه جور بازیای با موبایل میشه کرد. متن طولانی بود، یادم رفت!! 😂😂
میخواستم بگم میتونید به عنوان گوشتکوب از موبایل قدیمیتون استفاده کنید. بدید بچهها پرتاب کنن، بشکونن و کلی کیف کنن 😉😁
👈 قبل از اینکه ادامهی بازی با موبایل رو بنویسم یه چیزی بگم.
⭕ ویدئوی اسباببازی بالاخره آماده شد. ۱۳۹ دقیقه مفصل در مورد اسباببازی صحبت کردم.
توی اون در مورد انواع اسباببازی، ارزش هر نوع اسباببازی در مورد رشد بچهها، اثرات اسباببازیها، معرفی یک سری بازی و اسباببازی برای بچهها و بازی با موبایل و کلی موارد دیگه صحبت کردم.
میتونید از لینک زیر ویدئوی «صفر تا صدِ اسباببازی» رو تهیه کنید 👇👇
https://zarinp.al/276543
.
خیلیا پیام دادن نگفتی چه جور بازیای با موبایل میشه کرد. متن طولانی بود، یادم رفت!! 😂😂
میخواستم بگم میتونید به عنوان گوشتکوب از #موبایل قدیمیتون استفاده کنید. بدید بچهها پرتاب کنن، بشکونن و کلی کیف کنن 😉
اما بعد؛
الآن سوال اینهاست؛
1️⃣ اگه بچهی ما داره روزی چند ساعت با موبایل بازی میکنه یا چند ساعت #تلویزیون نگاه میکنه، چی کار کنیم؟!
2️⃣ وقتی میریم مهمونی و دست همهی بچهها هست چی کار کنیم؟!
👈 ببینید بارها گفتیم که ما نمیتونیم چیزی رو از بچهها بگیریم بدون اینکه #جایگزین بهشون بدیم. باید برای این موضوع فکر کنیم و برنامه داشته باشیم. جایگزینها چیا هستند؟!
اگه بخوام توی یک جمله بگم #غنی_کردن_محیط زندگی بچهها با بازی و اسباببازیهای مفید بسیار مهمه و بهترین جایگزین هست. (در این مورد توی ویدئوی «صفر تا صدِ اسباببازی» مفصل صحبت کردم)
دیگه چی؟!
👈 خود ما در استفاده از موبایل #مدیریت داشته باشیم. وقتی من همیشه موبایل دستمه یا صبح که از خواب بلند میشم اولین کارم اینه که تلویزیون رو روشن کنم، قطعا نمیتونم از کودکم توقع غیر از این رو داشته باشم. عین یکی از دوستان ما که خیلی ناراحت بود چرا پسر یازده سالهاش تمام شخصیتهای #کلش_آف_کلنز رو با جزئیات میشناسه، در حالی که خود ایشون سه سال #گیمر حرفهایِ این #بازی بود! 😳 یعنی توی مسافرت دیدم تو اوج #خستگی! ساعت دو و نیم شب از خواب بیدار شد چون اَتَک داشت!! 😭
دیگه چی؟!
👈 برای بچهها خصوصا در مهمونیها #برنامه داشته باشیم. بچهها وقتی بیکار باشن، طبیعیه که برن سراغ گوشی و ما هم که از خدامونه، چون گوشی #صدا_خفه_کن خوبیه. 🥺
حداقلش اینه که میتونیم چند تا #اسباب_بازی که میتونه بچهها رو به صورت دستهجمعی با هم مشغول کنه همراهمون داشته باشیم. اگر هیچ کدوم از اینها نشده، رفت و آمدهامون رو باید مدیریت کنیم.
دیگه چی؟!
الباقی رو هم خودتون فکر کنید 😉
#بازی_با_موبایل
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
محیط غنیِ بازی که میگیم یعنی چی؟!
ببینید ما دو نوع محیط برای #رشد_کودک میتونیم متصور بشیم. محیط یا باید طراحی شده باشه و یا غنی شده 😳 حالا اینا یعنی چی؟!
محیط طراحی شده به محیطی میگن که در اون یک فضایی رو با یک طرح خاص و نقشه خاص ایجاد میکنن و #کودک باید مسیر طراحی شده رو طی کنه و در طی مسیر، محرکهای رشدی که اکثراً محرکهای حرکتی هستند، برای کودک گذاشته شده 🤔🤔 به زبون خودمونی بخوام بگم، نمیدونم بعضی از خانههای بازی رو دیدید یا نه که زمین بازیای برای بچهها درست کردن که هم محصوره و هم کاملاً ایمن. این زمین اسکلتبندی فلزی داره و یک نقشه مشخص که کودک از یک جا وارد میشه و مسیری رو طی میکنه و از جای دیگه یا همون نقطه خارج میشه. در طول مسیر هم وسایلی برای بِپَر بِپَر، پرتاب کردن، خزیدن، لمس کردن و چیزای دیگه پیشبینی کردن. وسایل بازی هم همگی در طول این مسیر و مطابق با ذهن طراح - که لزوماً هم علمی و درست نیست 🥺 - چیده شدند.
اما یه جور محیط دیگه داریم که مسیر خاصی در اون وجود نداره اما کاملاً فضا برای رشد کودک مهیا هست. انواع و اقسام محرکها توی محیط وجود داره و کودک رو کمک میکنه که در مسیر #رشد قرار بگیره. #طبیعت بهترین منبع اسباببازی و بهترین #محیط_غنی_شده برای بازی هست. برخی از انواع خانههای بازی و برخی از خونهها هم میتونن محیطی غنی شده به حساب بیان. 🤔
بله، خونهی ما هم میتونه تا حد زیادی برای بازی غنی بشه، اما آیا معنیش اینه که ما محیط طراحی شده برای بازی داریم یا مثلاً کلی اسباببازی خریدیم و آوردیم توی خونه؟! طبیعتاً معنیش اینها نیست چون اگر اینها شدنی هم باشن، به نفع کودک نیست که خونه این شکلی باشه!
هر کدوم از محیطهای غنی شده و طراحی شده کارکردهای خودشون رو دارن اما در حالت استاندارد و نرمال محیطهای غنی شده، رشد بیشتری رو در بچهها ایجاد میکنن.
ما هم میتونیم بدون اینکه هزینه خاصی بکنیم، فضای خونه رو برای بازی بچهها غنیتر بکنیم و البته هر سنی ابزارها و اسباببازیهای متناسب با خودش رو داره.
👈 من توی ویدئوی «صفر تا صدِ اسباببازی» که ۱۳۹ دقیقه است به صورت مفصل در این مورد صحبت کردم که بدون هزینه یا با کمترین هزینه فضای خونههامون رو غنیتر کنیم تا بچهها رشد بیشتری داشته باشن.
ضمن اینکه در مورد شاخصهای خرید اسباببازیِ خوب و کمککننده به رشد بچهها هم مفصل صحبت شده.
#اسباب_بازی
#حمید_کثیری 👇👇
@hamidkasiri_ir
⭕ آیا بچهها باید کار کنن؟!
میخوام یه فلاشبک بزنم به دوران خودمون 🤔
با هم بریم عقب؛
قدیمترها - یعنی حداقل دو دهه قبل - خیلی مرسوم بود که پسرها تابستون برن سر کار و دخترها و هم توی #اقتصاد_خانواده مشارکت داشته باشن. بچهها همین که دوره کودکی رو رد میکردن میتونستن به نحوی کار کنن، شاگردی کنن، یه خدمتی عرضه کنن و پول در بیارن. این #پول هم متناسب با سن و فهم #کودک بود، نه خارج از اون.
مادرها توی اقتصاد خانواده با فرش بافتن، قلاببافی، بافتنی بافتن، ترشی درست کردن، خیاطی و خیلی کارهای دیگه مشارکت داشتن و دخترها پابهپاشون کار میکردن. هم در جریان کارها رشد میکردن، هم مهارتهاشون توسعه پیدا میکرد و هم خیلی نرم با مفهوم اقتصاد خانواده آشنا میشدن.
پسرها هم یا با بابا سر کار میرفتن و بسته به باباهاشون یا شاگردی میکردن یا میشدن #پسر_حاجی 😉 که فقط دستور بدن! یا اینکه توی سوپری سر کوچه، مکانیکی یا هر جایی که یه آدم امین و معتمد داشت کار میکردن. هم در جریان کارها رشد میکردن، هم مهارتهاشون توسعه پیدا میکرد، هم جهت پیدا میکردن و هم خیلی نرم با مفهوم اقتصاد آشنا میشدن.
اما اون موقع چند تا مشکل وجود داشت ...
👈 اول اینکه بچهها که سر کار میرفتند و مزه پول میرفت زیر دهنشون معمولاً #درس و مدرسه رو ادامه نمیدادن و این بعد از مدتی برای خانوادهها خوشایند نبود.
👈 دوم اینکه توی خیلی از کارها به دلیل انتخاب نادرست #شغل یا اون اوستاکار، مشکلاتی به وجود میومد که این هم برای خانوادهها خوشایند نبود.
👈 سوم اینکه بچهها به دلیل رشد توی محیط خارج از خونه بعد از مدتی با خانواده به چالش میخوردن و ارزشهای خانوادگی رو زیر پا میگذاشتن و این هم برای خانوادهها خوشایند نبود.
👈 چهارم اینکه ...
همهی این موارد باعث شد تا صورت مسئله پاک بشه!! 🥺 برای خانوادهها اصلِ اینکه بچهشون کار کنه یه #تابو بود و کمکم یه #ارزش به ضد ارزش تبدیل شد! کار کردن بچهها نشوندهنده بیتوجهی، بیفکری و بیکلاسی خانوادهها شد!
حالا به اینها فکر کنید 👇
❗چه تجربهای از دوران کودکی و کار و #کسب_درآمد دارید؟!
❗به نظرتون چه چیزایی باعث میشه بعضی آدما ذاتاً کاسب باشن، بعضیا نه؟!
❗اینکه یه آدمی #کارآفرین میشه اصلاً میتونه ربطی به کودکیش داشته باشه؟!
#تفکر_اقتصادی
#حمید_کثیری 👇👇
Join 👉 @hamidkasiri_ir
⭕️ تفکر تولید یا ...
اوایل تابستون بود و یه مادری که خونهشون تو یکی از روستاهای اطراف شهریار بود با من تماس گرفت و با نگرانی تمام در مورد اینکه پسر دوازده سالهاش میخواد کار کنه صحبت میکرد.
یه پسر نه ساله هم داشت که علاقه عجیبی به پرندهها داشت و توی خونه براشون قفس درست کرده بود و جوجهکشی راه انداخته بود 😂
اون #مادر میگفت که پسر بزرگه به مکانیکی خیلی علاقمنده و عاشق اینه که ماشینها رو تعمیر کنه. میگفت باباش هم کارگره و میترسم اگه بره سر کار دیگه درس نخونه ...
اون مادر هر چی جلو میرفت استرسش بیشتر میشد اما من واقعاً داشتم کیف میکردم! 😳 البته نه از استرس مادر، بلکه از اینکه بچهها #تفکر_تولید داشتن و نه #تفکر_مصرف.
قطعاً و قطعاً قرار نیست بچههای ما در دوره کودکیشون کار کنن. یعنی مسئولیت چیزی به عهدهشون باشه و در قبالش هم درآمد داشته باشن اما حتماً مهمه که بچهها با تفکر تولید بزرگ بشن. پایه و بذر تفکر تولید هم در هفت سال اول چیده میشه که در موردش مفصل صحبت میکنیم.
من حدود پنج ساله که #مشاور_اقتصادی خیلی از شرکتها و سازمانها هستم (و البته تا حالا اینجا چیزی در موردش نگفته بودم) و تا حدود دو سال قبل این موضوع رو خیلی جدیتر هم دنبال میکردم.
طبیعتِ این کار هم این بود که افراد زیادی باید من رو میشناختن و روزانه خانوادهها و جوونهای زیادی بهم مراجعه میکردن که یه کار برای بچهی ما پیدا کن 😭 منم در مواجههی با اکثرشون حالم شبیه این استیکره بود! چرا؟! چون همه تفکر مصرف داشتن و خیلی افراد معدودی پیدا میشدن که نگاهشون متفاوت بود.
بحث کودک و #تفکر_اقتصادی یه بحث مفصل هست که در مورد بیشتر مینویسم. بحث رو دنبال کنید ...
#تفکر_اقتصادی
#حمید_کثیری 👇👇
Join 👉 @hamidkasiri_ir
🔴🔴 دو خبر برای یک روز 👇👇
👈 هر دو خبر مربوط به روز چهارشنبه یعنی پسفرداست. بنده چهارشنبه قم هستم و دو جا صحبت میکنم.
1️⃣ از ساعت ۱۲.۰۰ الی ۱۵.۰۰ در ادبستان صدرا صحبت میکنم و موضوع جلسه هم «ارتباط موثر با کودک» هست.
این جلسه هزینه داره و میتونید برای سوال، هماهنگی و ثبتنام با آیدی زیر ارتباط بگیرید
@madarane96
2️⃣ از ساعت ۱۵.۰۰ تا حدود ۱۶.۳۰ در موسسه مادر و کودک مشکات هستم. اون روز افتتاحیه موسسه است که مهد و پیشدبستانی هم دارن.
مسئول این موسسه خانم عاشری هستند که سالها توی کرج و تهران کار کردند و کارهای خوب رو از نزدیک دیدند و اجرا کردند. رویکرد موسسهشون هم رویکرد کودک متعادل هست که در موردش همونجا صحبت میکنیم.
این جلسه رایگان هست و امیدوارم کسانی که تشریف میارن، چیزای خوبی گیرشون بیاد. برای هماهنگی و ثبتنام هم با آیدی زیر ارتباط بگیرید
@zasheri110
⭕️ ایران یه کشور فقیر ولی خیلی پولداره!! بچههامون هم همین شکلیاند ...
(این نوشته به هیچ وجه سیاسی نیست، قدری تأمل کنید و با دقت بخونید تا همکلام بشیم)
نمیدونم چند نفر اینجا اهل مطالعهی تاریخ هستند ...
یه بررسی ساده در #تاریخ_ایران نشون میده که از زمانهای بسیار دور، مردم مملکت ما همیشه در تنگنای اقتصادی بودند و خلاف تصور خیلیها کشور ما یک کشور فقیر و ملت ما در طول این تاریخ همیشه گرسنه بوده! تنها حدود پنجاه ساله که تبدیل به ملتی سیر شدیم و قبل از این تاریخ هیچ وقت مردم ما سیر نبودند.
نکته دیگه اینه که ما هیچ وقت ملت ثروتمندی نبودیم الآن هم نیستیم! امروزه ما ملتی بسیار فقیر ولی پولدار هستیم! 😳 اصلاً ثروتمند نیستیم چون فقط پول داریم و چیز دیگری نداریم. #ثروتمند بودن غیر از #پولدار بودنه و دقیقاً این همون نکتهای هست که اکثر خانوادهها درست نفهمیدنش!
علاوه بر این ما در دوران قدیم ملتی بودیم که به خاطر شرایط اقلیمی کشورمون و خشکسالیهای پیدرپی در تنگدستی و قحطی و گرسنگی زندگی میکردیم، به همین دلیل مردمی هستیم که با حسرت بزرگ شدیم. (نمیدونم از قحطیِ اواخر قرن قبل توی ایران خبر دارید یا نه؟! بخشی از وقایع اون زمان در فیلم یتیمخانه ایران و کتاب #لالایی_برای_دختر_مرده اومده که حیرتآوره)
وقتی وارد دوران مدرن شدیم یعنی دوران پیشرفت و تکنولوژی و تولید انبوه، این #تولید_انبوه به دنبال خودش یک #مصرف_انبوه میخواست و چه کشورهایی برای طعمه شدن بهتر از امثال #ایران بودند که از یک نداریِ تاریخی هم رنج میبردند؟!
در کشور ما امروز #احساس_فقر شدیدی وجود داره و این غیر از خودِ فقر هست، چون در واقعیت فقر نداریم بلکه ذهنیت و احساس فقر داریم و این به بچههامون هم منتقل شده. در واقع بچهها دارن با احساس ناداری بزرگ میشن! (میدونم الآن کلی میان و مخالفت میکنن، اما صبر کنید تا بحث تو چند تا نوشته به یه جایی برسه)
حالا #درآمد باید از کجا بیاد؟! 🤔
ما از طریق #خلاقیت باید به درآمد برسیم، #تولید و ابداع چه مادی و چه معنوی با خلاقیته و خرج کردن با تفکر و #هوش_اقتصادی! ما با خلاقیت میتونیم هر چقدر که توان داریم رزق حلال و پاک به دست بیاریم اما با #تفکر_اقتصادی اجازه نداریم هر جور که دلمون میخواد خرجش کنیم!
الآن از اکثر جوونها میپرسیم برنامهات برای آینده چیه؟! میگن درس بخونیم که یه جای خوب #استخدام بشیم یا بتونیم #مهاجرت کنیم یا خوشبینانهاش میخوان یه #مغازه باز کنن و خرید و فروش کنن! کمتر دیدم کسی بگه میخوام یه کالایی رو تولید کنم، چه کالای مادی باشه و چه کالای معنوی.
👈 گیر کجاست؟! (فکر کنیم)
#تفکر_اقتصادی
#حمید_کثیری 👇👇
Join 👉 hamidkasiri_ir
سلام
🔴 ثبتنام کلاس کودک و تفکر اقتصادی شروع شده و ظرفیت کلاس محدوده
مدرس: حمید کثیری
🕗 زمان: یکشنبه ۱۷ آذر، از ساعت ۱۶.۰۰ تا ۱۹.۳۰
📍مکان: تهران، تقاطع خ انقلاب و فلسطین
اطلاعات اضافه رو در صفحه ثبتنام ببینید.
(فیلم، صوت و محتوای جلسه در اختیار همه کسانی که ثبتنام کردند قرار میگیره)
⭕️ هزینه کلاس:
ثبتنام تا ساعت ۲۴ روز جمعه
۴۸ هزار تومان
ثبتنام دقیقه نودی (شنبه و یکشنبه)
۶۸ هزار تومان
برای ثبتنام روی لینک زیر کلیک کنید 👇👇
http://www.hamidkasiri.ir/product/kids-economic-thinking/
Join 👉 @hamidkasiri_ir