⭕ نواک: روسیه و ایران احتمالا تا پایان امسال بر سر سوآپ نفت و گاز به توافق میرسند
🔸️الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه:
🔹مسکو و تهران در زمینه سوآپ نفت و گاز همکاری و مسیرها و مکانیسم های اجرای این طرح را بررسی می کنند.
🔹روسیه و ایران ممکن است تا پایان سال جاری میلادی بر سر سوآپ عرضه نفت و گاز به توافق برسند و انتظار داریم در مرحله اول، این توافق به سالانه حدود ۵ میلیون تن نفت و حداکثر ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز برسد.
✅eitaa.com/safir_channel ایتا
✅ sapp.ir/safir_channel سروش
⭕ مخبر: ایران و قزاقستان می توانند حجم مبادلات خود را به ۳میلیارد دلار برسانند
🔸️معاون اول رئیس جمهور در دیدار با اسماعیل اف نخست وزیر قزاقستان:
🔹️با ظرفیت های موجود دو کشور، سطح مبادلات تجاری تهران و آستانه میتواند به سرعت به سه میلیارد دلار برسد.
🔹️در سفر رئیس جمهور قزاقستان به ایران ۱۰ سند در بخش دولتی و ۱۱ سند در بخش خصوصی دو کشور به امضا رسید که نقطه عطفی در روابط دو کشور خواهد بود.
🔹️تهران آماده همکاری با آستانه در حوزه بندر، سدسازی، احداث نیروگاه برقآبی، حوزه دانش بنیان و ارائه خدمات فنی و مهندسی است.
✅eitaa.com/safir_channel ایتا
✅ sapp.ir/safir_channel سروش
مهدی #انجیدنی ، مدیر گپ:
🔴 فاز آزمایشی ایجاد اتصال متقابل بین پیامرسان گپ و بزرگترین پیامرسانهای روسیه و اوراسیا با موفقیت، عملیاتی شد.
🔺بهزودی کاربران سه پیامرسان گپ و ok و VK میتوانند به یکدیگر پیام ارسال کنند و حتی به یکدیگر تماس صوتی و تصویری بگیرند.
🔺معماری و پیاده سازی MXP (مرکز تبادل پیام) توسط تیم فنی گپ و در ایران انجام شده است.
#⃣ #ما_میتوانیم
جبههٔ #انقلاب اسلامی در فضای مجازی ✊🏻 @jebheh
مدارس غیرانتفاعی با قیمت های متفاوت، اهداف و طبقات مختلف اجتماعی و سیاسی و فرهنگی را ایجاد کردند و جامعه دانش آموزی تکه پاره شد. مدرسه حزب اللهی، مدرسه نخبگان، مدرسه قرآنی، مدرسه تیزهوشان، مدرسه حجتیه ای ها، مدرسه طبیعت، مدرسه پولدار ها، حالا هر مدرسه ای شده پایگاه یک طیف و گروه و تیم...
یکی برای جمهوری اسلامی سرود می خواند و یکی به نظام فحاشی می کند.
البته خوش به حال آقا زاده ها که در گلخانه های پدرساخته شان رشد می کنند. آنطور که بابا میخواهد.
و بیچاره کودکان و نوجوانان وطن که بی هیچ اراده ای گروه بندی می شوند و وارد منازعات...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نخستوزیر احتمالی جدید ایتالیا اینطور پاسخ گستاخی امانوئل مکرون رو داد.
پ ن. جورجیا ملونی احتمالا اولین نخست وزیر زن ایتالیا که به دنبال بحران انرژی در اروپا بر سر کار آمده است چطور واقعیت های اروپا را به تصویر میکشد.
این جملات تاریخی است.
اینکه یک نخست وزیر اروپایی این حرفها را بزند، کم سابقه و بلکه بی سابقه است.
اگر میخواهید علت پیشرفته شدن اروپا را خوب درک کنید این جملات را خوب گوش کنید.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شهبازی: خیلی از ماها نمیفهمیم حکومت اسلامی داشتن یعنی چی
🔹شهبازی، پژوهشگر: آرزوی همهی نسلهای پیش از ما بود، که با خیال راحت بتوانند به اجرای احکام الهی و اسلامی بپردازند و این امر در جمهوری اسلامی محقق شد.
✅کانال اخبار 20:30👇
http://eitaa.com/joinchat/1684144128C592f3e217d
از سمت چپ اولی (جناب نیلی) ۲۰۰۰ روز دستیار ویژه و رئیس ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مفتضح حسن روحانی بوده!!!
یه درودی بفرستیم به سنگپای قزوین و سراغ سوابق بقیهشون نریم دیگه✋️😃
#بحران_نیلی
@hzamanim
دکتر حمیدرضا مقصودی
🎥 نخستوزیر احتمالی جدید ایتالیا اینطور پاسخ گستاخی امانوئل مکرون رو داد. پ ن. جورجیا ملونی احتمالا
تذکر: ملونی هنوز نخست وزیر نشده. اما حزب متبوع او پیروز پارلمان بوده و احتمال نخست وزیر شدن بالایی دارد.
📛 فرار رو به جلو به جای پاسخگویی
🔻 این ۵ نفر تئوریسین دولتی بوده اند که قیمت ارز را در ۳ سال ۱۰ برابر کرد و رئیس اون دولت گفت صبح جمعه خودم فهمیدم #بنزین گران شده!
حالا این ۵ نفر نظریهپرداز دولت #روحانی بیانیه صادر کردند و از افزایش #نابرابری و کوچک شدن طبقه متوسط در دهه گذشته نالیدهاند.
#فرار_به_جلو
🗣محمّدجواد
ایرانیان متمدن ساکن اروپا و آمریکا لازمه که تکلیف خودشون رو با این وحشی ها که به سفارت های ایران حمله می کنن مشخص کنن. وگرنه ممکنه به بهانه این وحشی ها، اونها هم توسط دولتهای اروپایی و آمریکا تو مشکلاتی بیفتن.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔻همانگونه که نوشتم، هر چند نفری که پیدا شدهاند وامی گرفته و رفتهاند هواپیمای 20 سال ساخت را از بازار با قیمت مفت (گاهی اوقات با 10 میلیون دلار و کمتر) خریداری کرده و شرکت هواپیمایی تشکیل دادهاند، حالا که نگاه میکنید متوجه میشوید که این هواپیماها همه گراند شدهاند!! در حالی که میشود با یک قیمت معقولتر هواپیمای نوتر و تمیزتر خریداری کرد. در جریان بحران جهانی کرونا بسیاری از ایرلاینها در سطح جهان ورشکسته شده و دنبال فروش هواپیماهای خود بودند، میشد هواپیمای 5 ت 10 سال ساخت را با قیمت بسیار بسیار مناسب خریداری و وارد خط پروازی کرد در حالی که به دلیل سودجویی برخیها و بیتوجهی و نبود نظارت (شاید هم شراکت، کسی چه میداند) افراد حاضر در نهادهای مسوول رفتند و هواپیمای کهنه خریدند، با جان مردم بازی کردند و بعد هم میخواستند بلیت را با قیمت هواپیمای ساخت سال 2022 به ملت بفروشند!!
🔻وقتی وزارت راه و شهرسازی با افزایش قیمت بلیت و فروش بلیت دلاری مخالفت کرد، شک نداشتم که تعداد بسیاری از این به بلانست ایرلاینها هواپیماهای خود را به بهانه تحریم و نبود قطعه و مشکلات فنی گراند خواهند کرد، این اتفاق حالا افتاده و فعالان رسانهای این شرکتها هم در سایتهای خبری و رسانهها راه افتاده و تنها راه حل را افزایش قیمت بلیت هواپیما میدانند! ایرلاینی که سوخت یارانهای میگیرد، هواپیمای دست سوم و چهارم وارد کشور کرده و هیچ خدماتی به جز یک آب میوه و شکلات در پروازش نمیدهد، چرا باید برای یک مسیر 60 دقیقهای بیش از دو میلیون تومان پول بگیرد؟
🔻یک حساب و کتاب کنید متوجه میشوید که برخی از این شرکتها چه پولی به جیب میزنند. سال 1396 یک هواپیمای فوکر 100 با دو موتور اضافه را به قیمت 5 میلیون دلار میفروختند که در نهایت میشد 20 میلیارد تومان! در آن سال بهای پرواز تهران مشهد فکر کنم 500 تا 800 تومان بود، این هواپیما 100 مسافر فکر کنم حمل میکند و روزی چهار پرواز به مشهد (به عنوان مثال داشت) خودتا یک حساب و کتاب کنید که این 20 میلیارد تومان را در چند ماه به دست میآورد! در آن سال قیمت سوخت یارانهای هم پایینتر بود... این داستان امروز هم ادامه دارد. متاسفانه بسیاری از مردم خبر ندارند و فکر میکنند که یک بوئینگ 733 (همان 737 مدل 300) خیلی قیمت دارد، در حالی که دستکم سه دهه از آخرین تولید این مدل میگذرد و 80درصد هواپیماهای تولیدشده از این مدل بازنشسته شدهاند ولی ایرلاینهای ایرانی با واترسالوت به استقبال آن میروند در حالی که شرکت قبلی هم برایش گوبای پارتی برگزار کرده است.
🔻متاسفانه در کشور ما مسوولان یا نمیدانند و یا اینکه میدانند و خودشان را به ندانستن زدهاند. با همین سواد اندکم میدانم که اگر یک ایرلاین فلان تعداد هواپیمای فعال نداشته باشد، باید مجوز لغو شود. در این زمینه باید دولت به کمک بخش خصوصی دلسوز و با ایمان بیاید و با رایزنیهای سیاسی هواپیماهای مدل بالا را خریداری کند. با 500 میلیون دلار میشود 25 هواپیمای خوب خرید و ناوگان هوایی کشور را به شکل اساسی نوسازی کرد تا اینکه تحریمها برداشته شود یا اینکه هواپیمایی در داخل ساخته شود (که در کوتاهمدت بسیار بعید است) یا انکه فکری دیگر کرد. هواپیمای مسافری در داخل کشور هیچ مشکلی در چکهای مختلف دورهای خود ندارند و همه این چکها در کشور انجام میشود و همه هم به قیمت ریالی و این به حساب ایرلاینها یک دلار یا یورو هم نمیخواهند پرداخت کنند.
🔻در حال حاضر 20 ایرلاین در کشور وجود دارد!! باورتان میشود که اگر ایران ایر، هما و قشم ایر را که روی هم رفته 50 درصد هواپیماها را به خود اختصاص دادهاند جدا کنیم، 17 ایرلاین دیگر با این آماری که دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی داده، کمتر از 60 فروند هواپیما دارند؟ این موضوع را در هر کجای دنیا بگوئید، به شما میخندند! اما در کشوری که مردم باید با صنعت خودروسازی که سر تا پایش را مافیا گرفته زندگی کنند، در حوزه هوایی هم باید این چنین باشد.
🔻در هر صورت، نیاز امروز کشور به هواپیما محرز است و وزارت راه و شهرسازی باید بالاتر از سازمان هواپیمایی ورود کرده و این حوزه را جمع کند. هر ایرلاینی نتواند 5 فروند هواپیما در خط پروازی داشته باشد باید مجوزش لغو شود یا اینکه ادغام شوند تا با این همه اسم جورواجور ملت مواجه نشوند. قول میدهم این کار را رستم قاسمی انجام دهند، هواپیماها خود به خود نقص فنیشان تمام میشود و شاد و شنگول پرواز میکنند. فقط کمی اراده، عرضه و جنم و البته نترسی میخواهد.
@syriankhabar
نمیخواستم در این مورد چیزی بنویسم، مدتها پیش به یکی از دوستان عرض کردم که به زودی تعداد هواپیماهای قابل پرواز کشور به زیر 100 فروند کاهش پیدا خواهد کرد. دلیلش را هم همه مسوولان امر میدانند و فقط جرأت گفتنش را ندارند ولی من خدمت شما میگویم. در طول چند ماه گذشته شاهد تاخیرهای زیاد در پروازهای شرکتهای قارچگونه و رانتی هواپیمایی در سطح کشور بودهایم؛ این شرکتها وقتی دیدند با تاخیر به هدفشان نمیرسند یکی یکی هواپیماها را گراند کرده و گفتند مشکل دارند...
میخواهید فردا وزارت راه و شهرسازی با افزایش قیمت بلیت هواپیما موافقت کند و این 115 هواپیمای فعال در یک شب برسند به 185 فروند؟ وقتی دهها شرکت فسقلی و پرادعا در کشور با هواپیماهای کهنه و قراضه مجوز میگیرند باید هم اینگونه ملت را مضحکه خودشان کنند. جای وزارت راه بودم مجوز همه آنهایی که میگویند هواپیما نداریم را لغو میکردم تا بعداً متوجه شوند یک کیلو ماست چند من کره دارد. هواپیمای کهنه میخرند، سوخت مفت دریافت میکنند و بعد هم میخواهند بلیت را با بهای هواپیمای نو و قیمت بنزین جهانی به ملت بیندازند! در این این دکان مسخره را تخته کنید...
@syriankhabar
کتاب بانکداری، ربا و قوانین مالی اسلام بخشی از تتبعات فکری استاد شهید آیتالله بهشتی در زمینه اقتصاد را دربر میگیرد و مجموعهای است در دو بخش: یک بخش نوشتاری با عنوان «بانکداری و قوانین مالی اسلام» و یازده گفتار تفسیری ایشان که به مسئله ربا پرداخته است.
بخش دوم شامل يازده جلسه از گفتارهاى تفسيرى ايشان است كه در اواخر سال 1352 و اوايل 1353 ه ش در جلسات «مكتب قرآن» در تفسير آيات 275 تا 281 سوره بقره ايراد گرديده و به مسأله «ربا» پرداخته است.
#معرفی_منابع_اقتصادی
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️💥 خرید تشکیلاتی مومنین یکی ازبهترین راه های مبارزه با صهیونیسم
استاد پناهیان
🔸تنهامسیری شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/63963136Ca672116ed5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠پاسخ بسیار جالب بانوی تازه مسلمان آمریکایی به اعتراض یک دانشجوی پسر ایرانی به #حجاب
🔹دانشجوی پرسشگر وقتی اشاره می کند که مادرش به او گفته در قرآن دلیلی بر حجاب وجود ندارد و همچنین حجاب را باعث سلطه پذیر شدن زنان معرفی می کند، این بانوی محجبه اینگونه پاسخ او را می دهد.
🔹اولاً: برو آیه ۳۱ سوره نور رو بخون، میبینی قرآن میگه حجاب واجبه و ...
🇮🇷 به #قرارگاه_سایبری بپیوندید↙️
https://eitaa.com/joinchat/3604348939C1433b6e45c
🔴 جای شاکی و متهم عوض شد!/ مسعود نیلی، محمد طبیبیان، موسی غنی نژاد، محمد مهدی بهکیش و حسن درگاهی، اول عذرخواهی کنند بعد نامه سرگشاده بنویسند!/ اقتصاد ایران ۸ سال از ۱۰ گذشته، دست این ۵ اقتصاددان و دوستان آنان بود
🔹 به دنبال اعتراضات و ناآرامیهای اخیر در کشور، ۵ اقتصاددان که اغلب آنها در دهههای اخیر به عنوان مشاورین رسمی و غیر رسمی دولتهای گذشته (به خصوص در دولتهای یازدهم و دوازدهم) فعالیت میکردند در نامهای سرگشاده توصیههایی را برای خروج از وضعیت فعلی به مسئولان نظام کردهاند.
🔹مسعود نیلی، محمد طبیبیان، موسی غنی نژاد، محمد مهدی بهکیش و حسن درگاهی در شرایطی جامعه ایران را به انبار مواد محترقه تشبیه کردهاند که با جرقهای آتش میگیرد که خودشان در در سی سال گذشته بیشترین نقش را شکل گیری وضعیت فعلی ایفا کردهاند.
🔹در سه دولت سازندگی، اصلاحات و تدبیر و امید و طی سی سال گذشته معمولا دوستان و افراد نزدیک به این ۵ اقتصاددان پست های کلیدی مرتبط با سیاست گذاریهای اقتصادی را بر عهده داشته اند و به نظر می رسد کسانی این روزها باید بابت ریشه های اقتصادی ناآرامیهای اخیر پاسخگو باشند، همین افراد هستند اما این افراد به جای پاسخگویی به عنوان بانیان وضع موجود، با نگارش نامه اخیر سعی در وارونه نشان دادن شرایط دارند و به عنوان مدعی العموم به نصیحت کردن حاکمیت پرداخته اند.
🔹در بخشهایی از این نامه آمار ضعیف اقتصاد ایران در دهه ۹۰ ایران مورد بحث قرار گرفته و با دهه ۵۰ و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مقایسه شده است. کاهش ۳۷ درصدی رفاه ایرانیان در دهه ۹۰ و افزایش افراد کم درآمد از ۱۱ به ۲۳ میلیون نفر در دهه ۹۰ که مورد اشاره این ۵ اقتصاددان بوده در شرایطی مورد انتقاد قرار گرفته که ۸ سال از ۱۰ سال دهه ۹۰ ، مدیران مورد علاقه این افراد در مراکز اصلی سیاست گذاری اقتصادی کشور مانند بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی حضور داشتند و جهت حرکت سیاست خارجی کشور هم در جهت برجام مورد نظر آنها بوده است.
🔹این نامه به فقیرتر شدن جامعه از سال ۹۶ به بعد اشاره می کند که سال آغاز دولت دوازدهم هست و اتفاقا این دولت با وعده ریشه کن کردن فقر در این سال توانسته بود رای اکثریت مردم را به سوی خودش جلب کند.
🔹این اقتصاددانان اعتراضات اخیر را در ادامه ناآرامیهای سالهای ۹۶ و ۹۸ معرفی کرده اند. این در حالی است که دولت مورد نظر آنها با سیاست های غلط خود زمینه اصلی اعتراضات آن سالها را فراهم کرده است.
🔹مسعود نیلی که به عنوان نویسنده ارشد این نامه معرفی شده، حداقلی در نیمی از دهه ۹۰ به عنوان مشاور اقتصادی و دستیار رئیس جمهور سابق فعالیت داشته و بسیاری از سیاست گذاری های اقتصادی کشور با نظر او اتخاذ شده است. افرادی مثل محمد طبییان، موسی غنی نژاد، حسن درگاهی و محمد مهدی بهکیش به عنوان مشاور اقتصادی با اکثر اعضای کابینه دولت گذشته مانند عباس آخوندی، ولی الله سیف، عبدالناصر همتی، محمد نهاوندیان، محمدرضا نعمت زاده و... کار می کردند.
🔹محمد مهدی بهکیش به عنوان یکی از نویسندگان نامه، چند دهه با عنوان دبیر کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی (ICC) فعالیت می کرده و هیچ گاه گزارشی از عملکرد خودش منتشر نکرده و معلوم نیست حضور او در این نهاد چه کمکی به اقتصاد ایران و بخش خصوصی کرده است؟
🔹حسن درگاهی هم که در نگارش اکثر برنامه های توسعه ای بعد از انقلاب به عنوان مشاور فعالیت داشته است، در سال های دهه ۹۰ با حکم اسحاق جهانگیری معاون اول دولت سابق به عنوان عضو کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی امور اقتصادی فعالیت داشته و نقش مهمی را در سیاست های اقتصادی کشور ایفا کرده است.
🔹 بررسی جمیع موارد یاد شده نشان میدهد که آشوب ها و اعتراضات اخیر فرصتی را فراهم کرده که اقتصاددانانی که اصلی ترین نقش را در وضع فعلی اقتصاد کشور ایفا کرده اند از آب گل آلود ماهی بگیرند و جای متهم و شاکی را عوض کنند.
🔹شاید بهتر باشد این افراد ابتدا به دلیل سیاست های غلط دولت های گذشته به خصوص دولت حسن روحانی که با نظر آن ها اتخاذ شده و نقش اساسی را وضعیت موجود ایفا کرده، از مردم و افکار عمومی عذرخواهی کنند و سپس اقدام به نوشتن نامه های سرگشاده کنند!
@Fetan2
🔴 چرا اساتید اقتصاد، تبعات نظریاتشان را نمیپذیرند؟
🔻اخیراً بیانیهای با عنوان بیانیه ۵ اقتصاددان کشور درباره ریشه اعتراضات اخیر، منتشر شده است.
🔹مخاطب مجازی دنبال تحقیق، پژوهش و تحلیل دقیق اخبار و اتفاقات نیست. تیتروار به اخبار نگاه میکند و میگذرد: "بیانیه ۵ اقتصاددان کشور درباره #ریشه اعتراضات اخیر".
🔸جوانان و مردم ناراضی از وضعیت موجود، با دیدن این تیتر به وجد میآیند. صدای بهبه و چهچه بلند میشود که ببینید اساتید دانشگاه کشور سالهاست که چه میگویند و متاسفانه کسی به آنان گوش نمیدهد و ای وای!
🔹اما آنانکه اهل تامل و تحلیلند، کمی درنگ میکنند. اول به اسامی نگاه میکنند: مسعود نیلی، محمد طبیبیان، موسی غنی نژاد، محمد مهدی بهکیش و حسن درگاهی. اینها چه کسانیاند؟ نظریاتشان چیست؟ طرح و برنامهشان چیست؟ آیا مسئولیت هم داشتهاند؟ و ... .
1⃣ اول، #مسعود_نیلی: استاد دانشگاه صنعتی شریف، مشاور رئیس جمهور روحانی در امور اقتصادی، دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی کشور، معاونت سازمان برنامه و بودجه در زمان هاشمی را در کارنامه دارد.
2⃣ دوم، #محمد_طبیبیان: استاد سابق دانشگاه صنعتی اصفهان،رئیس دفتر کلان سازمان برنامه و بودجه از سال۶۰ تا ۶۲، معاون اقتصادی سازمان برنامه از ۷۰ تا ۷۴، تهیه برنامه دوم پنجساله توسعه کشور، رئیس موسسه عالی بانکداری کشور از ۸۲تا۸۵ و از مدافعان اقتصاد بازار آزاد. سالها استراتژیست فعال در دولت.
3⃣ سوم، #موسی_غنینژاد: استاد دانشگاه صنعت نفت، دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه صنعتی شریف، از مدافعان سخت اقتصاد لیبرال و بازار آزاد، نظریات وی نیز در مراکز تصمیمگیری اقتصاد کشور خاصه اتاق بازرگانی ایران استفاده میشود.
4⃣ چهارم، #محمدمهدی_بهکیش: سالها استاد دانشگاه علامه طباطبایی بوده، رئیس اتاق ایران-ایتالیا، دبیر کمیته اتاق بازرگانی بینالمللی ایران و رئیس شورای روسای اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا در کارنامه وی وجود دارد. وی هم جزو حامیان جدی اقتصاد بازار آزاد است.
5⃣ پنجم، #حسن_درگاهی: از اساتید دانشگاه شهید بهشتی، استاد مدعو دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف. از سوابق وی میتوان به مشارکت فعال در تدوین و تنظیم برنامههای پنج ساله اول و سوم توسعه اقتصادی کشور و عضو کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی امور اقتصادی کشور در دوره روحانی.
🔹این اساتید محترم، طی سهچهار دهه اخیر، اولاً که کرسیهای علم اقتصاد در دانشگاهها را که انحصاری در اختیار داشتند و به طیفهای علمی مخالف اجازه تنفس نمیدادند؛ ثانیاً خودشان در مصادر مراکز اقتصادی کشور حضور داشتند، یا هم دوستان و همکاران همسو و یا شاگردانشان! همواره در دولتها خصوصاً سه دولت سازندگی، اصلاحات واعتدال بعنوان استراتژیست حضور فعالانه داشتند و نظرات اقتصاد لیبرال آنها سرلوحه کار دولتها بوده است!
🔸در بیانیه اخیرشان به وضعیت ضعیف اقتصاد کشور در دهه ۹۰ پرداخته و ریشه اعتراضات اخیر را نیز این نارضایتیها میدانند که البته حرف کاملاً درستی است. اما سوال این است که چه کسی باید امروز پاسخگو باشد؟ چه کسانی امروز در محضر ملت شریف ایران باید عذرخواهی کرده و از نظرات خود بازگردند؟
🔹آنان پاسخ دهند: نظریات اقتصاد لیبرال آنها که در سه دهه اخیر مانیفست برنامهریزی اقتصاد کشور بوده؛ خود و همکاران و شاگردانشان نیز در مصادر امور بودند و ماشین اقتصاد کشور را به لبه پرتگاه بردند، حالا چرا تبعات کار خود را نمیپذیرند؟
🔸 واما... چرا دولتمردان عبرت نمیگیرند؟!! چرا در دولت انقلابی هم هنوز نظریات و تئوریهای #بچههای_شیکاگو مبنای سیاستگذاریها قرار گرفته است که در سیاستهای چندماه اخیر به وضوح مشهود بوده؟(این اعتراف در بیانیه چندماه پیش سازمان برنامه بودجه آمده) آیا نمیبینید نتیجه این نظریات را؟ و آیا فکر میکنید تبعات این نظریات به پایان رسیده؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ دکتر عبدالمجید شیخی، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با «نود اقتصادی»: گشایشهایی که دولت رئیسی در ماههای اخیر در حوزه دیپلماسی اقتصادی ایجاد کرده، انگیزه دشمن را برای ایجاد اغتشاش در کشور افزایش داده است. پیوستن ایران به پیمان شانگهای، توافق سوآپ گازی و ... باعث نگرانی استکبار شده و آنها را به فکر طراحی آشوب انداخته است.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ایرانی در طول تاریخ تمدن هیچ گاه اینگونه نبوده.
ببینید غرب چه وحشی هایی تولید کرده از افرادی که فقط شاید نامشان ایرانی باشد.
و البته که چندین بزرگمرد هم در همین تصویر تلاش می کنند که اون تک نفر رو از دست سگ های وحشی نجات دهند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
#اطلاعیه
🔻 سلسله نشست های "بررسی فقهی وظایف حکومت اسلامی نسبت به وضعیت پوشش در جامعه"
🔺 جلسه دوم: نگاهی فقهی به فرآیند تحقق حجاب
💬 با حضور استاد ارجمند؛ حجت الاسلام و المسلمین محسن قنبریان زیدعزه
📚 استاد معظم حوزه علمیه قم
⏳ دوشنبه 18 مهر، بعداز نماز ظهر و عصر
📍 مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام
طبقه ۳ سالن سلمان فارسی
📷 همراه با پخش زنده جلسه.
🔗 جهت کسب اطلاعات بیشتر از جزییات گفتگو با ما در کانال عصرانه علمی همراه باشید.
📌 شما هم رسانه باشید؛ ما را به دوستانتان معرفی کنید.
@asranehelmi
🔥 اولین خون ❗️
#اقتصاد_خشن_نئولیبرال
1⃣ از نامه ۵ اقتصاددان #متشکرم! https://b2n.ir/p99002
بهتر از این نمی شد برخی دستاوردهای ج.ا را کنار فجایع اجرای اقتصاد نئولیبرال تصویر کرد!
▫️ دستاورد:
"۳۰برابر شدن جمعیت دانشجویی نسبت به سال۵۵"
"۴۰برابری آموزش عالی دختران"
"تحصیلات بیشتر/ شهرنشینی بیشتر/ بهرمندی #شگفت_آور از اطلاعات با فضای مجازی"
◾️ فجایع:
(البته نگرانی برای قشر متوسط در نامه مشهود و فجایع ناظر به آن طبقه بیشتر است)
"طبقه متوسط شهری به عنوان #نمادی_از_تحول_خواهی_اجتماعی، در سال۱۳۹۰، بیش از ۶۰درصد از جمعیت کشور را تشکیل میداده و در مقابل، قشر کمدرآمد، جمعیتی حدود ۱۱میلیون نفر داشته است. تحولات نامطلوب دهه۱۳۹۰، باعث آن شده است که جمعیت کمدرآمد کشور به رقم هشداردهنده ۲۳میلیون نفر برسد که این میزان افزایشِ هشداردهنده فقط با کوچکتر شدن جمعیت طبقه متوسط اتفاق افتاده است"!
⬅️ این فقط یک #فاجعه_خشن از اقتصاد نئولیبرالی است که همین آقایان ریل گذاری و مشاور و وزیر دولتهایش بودند و البته برخی هم بدتر از نظر آنها اجرایش کردند!
2⃣ توصیه شان هم حرف حقی است: "رعایت بیشتر، احترام افزون تر به خواسته ها و تمایلات"!
می نویسند: "شواهد نشان می دهد که متاسفانه [انتقاد] به دلیل سوء تدبیر از مراحل کم خطر عبور کرده و وارد فاز خشم شده ایم... فقط با رسمیت شناختن عملی انتقاد و اعتراض است که می توان از شتاب گرفتن اغتشاش و به هم ریختگی فراگیر امور جلوگیری کرد".
کاملاً درست است!
❓ فقط یک پرسش می ماند:
اینبار چون طبقه متوسط تحول خواه را معترض می دانند توصیه شان چنین شده است؟!
❗️آخر #اولین_خون در اعتراض به این #اقتصاد_خشن_نیاوران در زمانِ تئوری پردازی و ریل گذاری همین آقایان از محرومان حاشیه مشهد و کارگران ریخته شد اما آنوقت توصیه همین مکتب اقتصادی #سرکوب بود!
❗️آقای روغنی زنجانی موسس مکتب نیاوران و دوست نزدیک این اقتصاددان ها توصیه آنروزها را -که خود رئیس سازمان برنامه و بودجه بود- چنین باز می گوید:
"من در مجلس استدلال کردم که اگر شما دنبال اجرای یک سیاست مشخص هستید [مثلا گرانی بنزین] باید منتظر یک سری عواقب اجتماعی-سیاسی تصمیمات خود نیز باشید. مثلا دولت کره سیاست های خود را به صورت علنی اعلام می کند و به شدت نیز پیگیری می کند، وقتی هم با واکنش های کارگران و دانشجویان روبرو می شود، پلیس را برای سرکوب آنها به خیابان ها می فرستد. اگر قرار باشد بخواهیم چنین واکنش هایی را شاهد نباشیم، هرگز سیاست ها و تصمیم هایی را که مدنظر داریم، اجرا نخواهیم کرد"(کتاب اقتصاد سیاسی ج.ا ص۲۲۶)
#مکتب_نیاوران
#خشونت_نئولیبرال
__________
📎 مطالب مرتبط:
- ریاضی سازی اقتصاد و مهندسی معکوس عدالت
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2293
- داستان اقتصاد ریاضی
https://eitaa.com/m_ghanbarian/3219
- اقتصاد ریاضی و غیر انسانی
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2617
- اقتصاد یک علم یا یک دین؟!
https://eitaa.com/m_ghanbarian/3201
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۱/۷/۱۶
☑️ @m_ghanbarian
European and American governments and media!
Do you all have to become scandalous like the New York Times to realize that the opponents of the Islamic Republic of Iran who live in your countries are not reliable sources? When will you find out that if these people were valuable, we would have kept them for ourselves and not exported them to you?
دولت ها و رسانه های آمریکایی و اروپایی!
باید همه شما مثل نیویورک تایمز رسوا شوید که تشخیص دهید که مخالفان جمهوری اسلامی ایران که در کشور شما زندگی می کنند منابع معتبری نیستند؟
چه زمانی می فهمید که این افراد اگر ارزشمند بودند ما آنها را برای خودمان نگه می داشتیم و به شما صادرشان نمی کردیم؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزیده هایی از اقتصاد اسلامی
قسمت اول
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
رویکرد وارداتی به اقتصاد دانشبنیان ما را وابستهتر میکند
گفتوگوی «فرهیختگان» با علی سعیدی درباره تلقیهای رایج از اقتصاد دانشبنیان
متن کامل:
https://farhikhtegandaily.com/page/228580/
@QasdWay
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi