هدایت شده از مجتمعنا
🌕 از اشرف غنی تا بشار اسد
#محسن_دنیوی
🔺 ۱۵ اوت ۲۰۲۱ یعنی سه سال پیش، دولت اشرف غنی که با حمایت کامل آمریکا در افغانستان بر سر کار بود، سرنگون شد و طالبان بعد از ۲۰ سال دوباره بر افغانستان حاکم شد.
اتفاقی که با سرعت خیرهکننده رخ داد و همگان به جای کلمه فتح شهرها، از عبارت کنایهآمیز دانلود شهرها برای نحوه فتح شهرهای افغانستان توسط طالبان استفاده میکردند. شهرها بدون هیچ مقاومتی تسلیم میشدند و خبری از ارتش نبود و اعضای دولت اشرف غنی فرار کردند و با ثروتی که برخی از قبل داشتند و بر آن افزوده بودند به خانههای خود در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکا رفتند.
جو بایدن، رئیسجمهور وقت ایالات متحده درباره این سقوط سریع اظهار داشت که اگر نیروهای افغان توانایی کنترل کشور را نداشتند، پس ادامه حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان «تغییری ایجاد نمیکرد»!
حالا با فاصله سه سال، بشار اسد بعد از ۲۴ سال حکومتش پایان یافت و تحریرالشام با همان سرعت شهرها را فتح کرد و به دمشق رسید.
اینجا هم ارتشی برای مقاومت نبود و مردم سوریه مثل مردم افغانستان از وضعیت ناراضی و از سقوط حکومت راضی بودند و رییسجمهور و دولت عزمی برای ماندن نداشتند و مبارزان هم جدی و پاکار بودند!
پس اینجا هم بشار اسد مانند اشرف غنی سقوط کرد و این معادله تکرار شد که وقتی عزمی برای ماندن در راس حاکمیت نباشد و مردم ناراضی باشند و ارتشی مقاومت نکند و نیروی مبارز جدی در برابر دولتهای سست سوریه و افغانستان باشد، سرعت سقوط خیرهکننده است حتی اگر آمریکا پشتوانه افغانستان باشد و یا روسیه و ایران پشتوانه سوریه بوده باشند!
حالا برخی این سوال را دارند که آیا این الگو در عراق و ایران هم تکرار خواهد شد؟
درباره ایران باید به این چهار سوال جواب داد:
آیا میزان نارضایتی مردم به حدی است که راضی باشند جریاناتی مانند طالبان یا تحریرالشام یا افرادی شبیه ریگی یا سازمان منافقین بر ایران مسلط شوند و یا نیروهای خارجی کشور را تصرف کنند؟
آیا ارتش و سپاه و بسیج هیچ مقاومتی نخواهد کرد؟
آیا مسئولان اصلی کشور چمدان به دست شده و به سرعت فرار خواهند کرد؟
با همین سوالات، ماههای پایانی پهلوی را مرور کنید. مردم معترض و مشتاق به رفتن شاه، جریان مبارز جدی و محکم برای ایجاد تغییر، ارتش واداده و ضعیف و شاهی که معروف به شاه چمدان به دست بود و برای سومین بار کشورش را ترک کرد!
اینجا هم در ۴۵ سال پیش، سرعت سقوط بالا بود و آمریکا و انگلیس و اسرائیل نتوانستند حکومت مورد حمایت و همراهی خودشان را نجات دهند و پهلوی تمام شد...
#سوریه
#سقوط_بشار_اسد
#تحلیل_منطقه
#براندازی_ایران
@esharat_57
هدایت شده از حبیباله بابائی
در مسئله سوریه سه گروه را در ایران میتوان مشاهده کرد:
1. جریان نفاق: اینها در هر شرایط از مقاومت ناخشنود هستند: اگر مقاومت در میدان پیروزی به دست آورد، دچار غیظ و نفرت میشوند (قد بدت البغضاء من افواههم و ما تخفی صدورهم اکبر)، اگر هم جایی مقاومت ناکام بماند، زبان به طعنه می گشایند و از جریان انقلابی انتقام میگیرند. اینها بخوبی میدانند که سوریه 2011 بسیار متفاوت بوده از سوریه 2024، لیکن همچنان تلاش می کنند از وضعیت نابسامان امروز مقاومت، تصمیمات دیروز را اشتباهات استراتژیک جبهۀ مقاومت ارزیابی کنند؛
2. مدیران غیرمسئول: کسان دیگری هستند که همیشه در مسند تصمیمگیریهای فکری و فرهنگی برای عرصۀ بینالملل مقاومت بودهاند (نمونههای آن را باید در بسیاری از نهادهای پرخرج بین المللی فرهنگ در جمهوری اسلامی دید)، لیکن ساکت هستند و از پاسخ به کردهها و نکردههای خودشان طفره میروند؛
3. مستضعفین مقاوم: کسان دیگری مثل بسیاری از رزمندگان مقاومت و خانوادههای شهدا و جانبازان هستند که هزینههای زیادی از جان دادهاند، ولی با تبعیت از ولی فقیه زمان دَم برنمیآورند و همچنان صبورانه پای ایمان و آرمانشان ایستادهاند.
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
https://virasty.com/Habibollah_Babai/1733845889301312876
بیا تا راه بنمایی
بیا تا چشم مان را روشنا گیریم
بیا تا قلب مان را تازه و آماده بنماییم
بيا ره توشه برداريم.
بيا تا راه بسپاريم.
قدم در راه بگذاريم.
كجا؟
هرجا تو بنمایی.
@hamshenasi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب: من به شما عرض میکنم به حول قوهی الهی گسترهی مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت
🔹️رهبر انقلاب اسلامی هماکنون در دیدار اقشار مختلف مردم در سخنان پیرامون تحولات اخیر منطقه:
✏️ مقاومت این است، جبهه مقاومت این است: هرچه فشار بیاورید محکمتر میشود، هرچه جنایت کنید، پرانگیزهتر میشود. هرچه با آنها بجنگید، گستردهتر میشود و من به شما عرض میکنم به حول قوهی الهی گسترهی مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت.
✏️ آن تحلیلگرِ نادانِ بیخبر از معنای مقاومت خیال میکند که مقاومت که ضعیف شد، ایران اسلامی هم ضعیف خواهد شد و من عرض میکنم به حول و قوهی الهی، به اذن الله تعالی، ایران قوی مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد. ۱۴۰۳/۹/۲۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
⚡️صهیونیستها حتی «مردانگی ایرانی» را هم مطالعه می کنند⚡️
💠سیوان بالسلو پژوهشگر اسرائیلی تاریخ ایران مدرن و مدرس دانشگاه است. او در مطالعات خود که بر جنسیت، سکسوالیته، مطالعات دوران کودکی و زندگی روزمره تمرکز دارد، به بررسی تاریخ اجتماعی و فرهنگی ایران قرن نوزده و بیست میپردازد.
💠بالسلو در دپارتمان مطالعات اسلام و خاورمیانه دانشگاه عبری اورشلیم به تدریس در حوزهی تاریخ ایران مدرن میپردازد. او در کارنامهی خود ترجمه دو مجموعه شعر «تولدی دیگر» و «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» از فروغ فرخزاد را دارد.
💠کتاب «مردانگیهای ایرانی: جنسیت و سکسوالیته در اواخر قاجار و اوایل پهلوی» که در سال ۲۰۱۹ در انتشارات کمبریج منتشر شد ماحصل پایاننامهی دکتری بالسلو بود.
@hamshenasi
#معرفی_کتاب
کتاب «مردانگیهای ایرانی: جنسیت و سکسوالیته در اواخر قاجار و اوایل پهلوی» که در ترجمهی فارسی به «مردانگی ایرانی در اواخر قاجار و اوایل پهلوی» تغییر نام یافته، روایتی است از شکلگیری و دگرگونی مردانگی مسلط در ابتدای تجدد ایرانی. در پژوهشهای تاریخی دربارهی ایران مدرنْ پیوند میان هژمونی سیاسیاجتماعی و جنسیت اغلب بر زنان متمرکز بوده و کمتر به سکسوالیتهی مردانه و برساخت فیگورهای مختلف مردانه پرداخته است.
در معرفی کتاب «مردانگی ایرانی» گفته شده(کتاب نیوز به نقل از ایبنا) این کتاب با تمرکز بر مفهوم مردانگی در ایران، انگارها و باورها، قوانین و مقررات، جنبشهای سیاسی و رویههای اجتماعی مردان را واکاوی میکند تا نقش آنان را در تاریخ اخیر ایران، از دید مطالعات جنسیتی، روشن کند.
فهرست عناوین فصلهای کتاب شامل هفت فصل با این عناوین است: «آرمانها و رویههای مردانگی در جامعه قاجاری: جوانمرد، لوطی و پهلوان»، «دانش و دانشآموز غربی و ظهور مردانگی ایرانی جدید در اواخر قرن نوزدهم»، «جنسیتبخشی به ملت: مردان مرد سالار و زنان در خطر گفتمان انقلاب مشروطه»، «فرنگی مابها و فکلیها؛ انواع مردانگی و غربیسازی از انقلاب مشروطه تا رضاشاه»، «اصلاحات ازدواج در ایران بین دو جنگ: قاعدهمند ساختن تمایلات جنسی مردان به منظور حفظ سلطه آنها»، «اصلاح پوشش مردانه در دوره رضاشاه» و «روح قوی، بازوی قوی، قلب قوی»: ورزش، پیشاهنگی و سربازی در دروه رضاشاه».
این کتاب با موضوع ظهور و توسعه الگوی جدیدی از مردانگی سر و کار دارد که در اواخر قرن نوزدهم در ایران تطور پیدا کرد و متعاقبا در دوره رضاشاه پهلوی، تفوق و استیلا یافت. این کتاب آرمانها و تصاویری را دنبال میکند که مردانگی مسلط جدید را شکل داد و نمودها و رفتارها و تجارب مردان ایرانی که تجسم این نوع از مردانگی بودند و به آن میپرداختند و تقلیدش میکردند یا اصلا آن را نمیپذیرفتند. در ایرن اواخر قرن نوزدهم «مرد واقعی» به حساب آمدن معنای کاملا متفاوتی داشت تا ایران میانه قرن بیستم. در دوره رضاشاه مردان به شیوههای جدید زندگی میکردند لباس میپوشیدند و رفتار میکردند.
همچنین عقاید و باورهای جدیدی درباره علم، آموزش، میهنپرستی، عشق و ازدواج و تمایلات جنسی و بدن خود داشتند. این تغییرات تصاددفی نبود، همان طور که مردانگی ناشی از طبیعت نیست بلکه متاثر از تاریخ است، این موارد هم مشروط به عملکرد نیروهای اجتماعی – فرهنگی و سیاسی به خصوصی بود به شیوهای فرهنگی تولید میشد و افراد و گروهها آن را فعالانه و از طریق القا و اجبار ترویج میکردند. این کتاب نگاهی دارد به مردانی که حامی این مردانگی جدید بودند و آن را تجسم میبخشیدند و نیز به این که چگونه مجموعهای از تصاویر، عقاید و رویهها در خدمت علایق اعتقادی و مادی قرار گرفت. همچنین نظری میافکند به مردانی که مشمول زندگی جدید نمیشدند و این که مردانگی متفاوت ایشان چگونه تصویر و تصور میشد.
مطالعه شکلگیری تغییرات مردانگی سلطهگر در ایران به خودی خود مهم است؛ البته کتاب حاضر مطالبی بیش از این ارائه میدهد. جستوجوی آرمانهای مردانه متغیر و نمودها، رفتارها و هنجارهایش به ما امکان میدهد برخی از مهمترین و پژوهیدهترین فرایندها را در تاریخ ایران نوین، از منظر جنسی جدیدی بیازماییم: منظری که زنان در مرکز توجهش نیستند. ایران در طول دورههای که در اینجا بررسی میشود، ظهور میهنپرستی، پدیده آمدن طبقه ممتاز جدید شهری و پیدایش و توسعه شیوههای جدید آموزش را تجربه میکند.
@hamshenasi
📣 انجمن علمی مطالعات زوجیت و فرهنگ دانشگاه باقرالعلوم (ع) با همکاری اداره پژوهش برگزار می کند:
🔰 نشست ششم از سلسله نشست های جهان مادری
با موضوع:
از اقناع پدر سالارانه تا دعوت مادرمنشانه؛ ارائه و نقد نظریه رتوریک فمنیستی سونجافوس
🎙 با ارائه جناب آقای دکتر علی اصغر اسلامی تنها
هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم ع
⏱زمان:دوشنبه 26 آذر 1403 ؛ ساعت 13
مکان: دانشگاه باقرالعلوم ع
ساختمان علامه طباطبایی سالن همایشها
💡در قسمت دوم این نشست استاد در مورد انجمن علمی مطالعات زوجیت و فرهنگ و ظرفیت ها و برنامه های این انجمن توضیحاتی ارائه میدهند و دبیر انجمن انتخاب خواهد شد.
🌐 لینک: http://dte.bz/res1
به شرکت کنندگان حضوری گواهی حضور اعطا میشود.
🔰#حکمت_برای_زندگی
—•—•—•—•—•—•—•—•—•—
🆔 @BouNews
🌐 http://www.bou.ac.ir
همشناسی(تعارف) فرهنگی الگوی ارتباطات میان فرهنگی
📣 انجمن علمی مطالعات زوجیت و فرهنگ دانشگاه باقرالعلوم (ع) با همکاری اداره پژوهش برگزار می کند: 🔰
بنابر اعلام دانشگاه، دوشنبه تعطیل است، لذا برنامه مذکور به زمان دیگری موکول شد.
💠 امروز سالروز عقد ازدواج پدر و مادرم است و امسال اولین یلدای بدون آنها.
صورت قباله نکاحیه(سند ازدواج) پدر و مادرم که در ۲۸ جمادی الاول سال۱۳۷۷قمری برابر با جمعه ۲۹ آذر ۱۳۳۶ شمسی با تعیین ششصد و پنجاه تومان مهریه که مبلغ سیصد و پنجاه تومان نقد پرداخت شده، نوشته شده است. متن این سند ازدواج بدین صورت است.
🔸الحمد لله الذی احل النکاح و المهور و حرم الزناء و الفجور و صلی علی محمد و آله الی یوم النشور اما بعد
فالناکح
هو رجل العاقل البالغ الرشيد نصرت اله ولدي ارشد موسی ساکن قره بلاغ
و المنکوحه
هی المرئة العاقلة البالغة الرشیدة خدیجه خانم بنت حسن ساکن القریه
وکیله ابوه موسی
وکیلها ابوها حسن
الصداق مبلغ ششصد و پنجاه تومان، الآن مبلغ سیصد و پنجاه رسیده و مبلغ سیصد تومان در ذمه و رقه زوج دین ثابت و لازم است و عند القدرة و الاستطاعة بی عذر و بهانه ادا و کارسازی تمامه
اللهم اللف بینهما واجمع شملهما و اکثر اولادهما بحق محمد و آله الطاهرین
وکان وقوع ذالک فی ۲۸شهر ج ۱ س۱۳۷۷
@hamshenasi
هدایت شده از حبیباله بابائی
اگر بخواهم به پرسش صاد احمد (در کتاب «اسلام و پستمدرنیسم»)، مبنی بر اینکه «دنیای اسلام چه آوردهای برای تمدن جهانی و تمدن غرب دارد؟» پاسخی بدهم، میگویم:
...«عشق الهی به زنان، به مادران، به همسران، و به دختران»...
https://virasty.com/Habibollah_Babai/1734891476871585853
https://eitaa.com/Habibollah_Babai