⚡« پناه جویی در عصر بی خانمانی»⚡
🔻مبتنی بر مفهوم قرآنی «پناه» که در آیات متعددی همچون« قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ ﴿١/ فلق﴾ »، قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ ﴿ ۱/ ناس﴾ و «فَأْوُوا إِلَى الْكَهْفِ يَنْشُرْ لَكُمْ رَبُّكُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَيُهَيِّئْ لَكُمْ مِنْ أَمْرِكُمْ مِرْفَقًا ﴿۱۶/ کهف﴾» طرح شده می توان ایده آیت شناسانه «قلب آوی و انسان پناه جو» را در مواجه با ایده پدیدارشناسانه «ذهن بی خانمان و انسان بی خانمان» پیتر برگر طرح کرد.
🔻پیتر برگر و همکارانش در تحلیل تأثیر فرایند «نوگرایی» و نهادهای مدرن بر «آگاهی مدرن» بهویژه در جوامع «جهان سوم» بر «بی خانمان شدگی» انسان معاصر تاکید می کنند. آنان ضمن بررسی تأثیر دو دسته از فرایندهای نهادی مدرن به مثابه «حاملان اولیه» (فناوری، اقتصاد و دیوانسالاری مدرن) و «حاملان ثانوی» (شهرنشینی، آموزش همگانی و ارتباطهای جمعی) نوسازی بر شکلگیری آگاهی مدرن؛ نشان داده اند که «بیخانمانی ذهن» در «جامعهی مدرن» مهمترین پیامد و عارضهی نوگرایی است.
🔻مدرنیته اساسا «#تمدنِ_خیابان» است لذا بر «قلمرو عمومی، عقلانیت و تمایزیابی های مدرن آن» تاکید دارد. البته مدرنیته برای حل ناخرسندهی های برآمده بر توسعه فرآیندهای مدرن «قلمرو خصوصی» را بوجود آورده است. قلمرو خصوصی فضایی است که در آن فرد، امیال عاطفی و غیر عقلانی خود را که در درون سیستم دیوانسالارنه و اقتصادی سرکوب شده، بروز میدهد. شفافیت این فضای خصوصی باعث قابل تحمل شدن کدورتِ جهان عمومی میشود. اما مشکل اساسی این فضاهای خصوصی این است که هنوز کاملا نهادینه نشده است. هرچند در فضای خصوصی نهادهایی مثل خانواده و دین و انجمنهای داوطلبانه حضور دارند اما به دلیل تضعیف خود این نهادها در مدرنیته، هیچکدام نمیتوانند به قلمرو خصوصی سامان ببخشند و فرد در ساختن قلمرو زندگی خصوصی خویش از آزادی عمل(رهاشدگی) بسیار برخوردار است.
🔻این آزادی عمل نیز در کنار خرسندی که برای افراد به بار میآورد باعث اضطراب در آنها هم میشود زیرا این میزان آزادی باعث میشود که در میان انتخابهای متعدد سرگردان شود. بنابراین به تعبیر برگر «افراد پیوسته در زندگی خصوصی خود درگیر امر ساختن و باز ساختن پناهگاهایی هستند که از آنها به عنوان «کاشانه» استفاده میکنند. با این وجود، این بناهای آسیبپذیر همواره در معرض تهدید بادهای سرد «بیخانمانی» قرار داردند.
🔻زندگی اجتماعی مدرن اساسا «بی خانمان ساز» است. بی خانمانی نشات گرفته از زندگی اجتماعی مدرن، ویرانگر ترین جلوه خود را در حوزه دین میابد. با توسعه سکولاریسم یعنی طغیان انسان بر خدا( و حتی اعلام مرگ او) و تقدم بخشی به دنیا و بروز بحران دینی در جامعه مدرن، «بی خانمانی در جهان اجتماعی» جنبه مابعد الطبیعی یافته است یعنی به «بی خانمانی در جهان هستی» تبدیل شده است. در اضطرار همین احساس بی خانمانی اجتماعی و وجودی، انسان معاصر به غارهای مدرن و پست مدرن (کافی شاپ، دیسکو و ..) پناه می برد تا پناه و قرار یابد اما آنجا نه پناهگاه امن و آرامش که پنهانگاه ترس و آتش است.
فَأَمَّا مَنْ طَغَىٰ ﴿٣٧﴾
وَآثَرَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا ﴿٣٨﴾
فَإِنَّ الْجَحِيمَ هِيَ الْمَأْوَىٰ ﴿۳۹﴾
📙برگر و همکاران، ذهن بی خانمان؛ نوسازی و آگاهی، ۱۳۹۴صص ۱۸۳_۱۸۵
🌟این مطلب ناظر به تأملات قرآنی دکتر بابایی نوشته شده است.
@Habibollah_Babai
@hamshenasi
ای کاش این سحر ز صبوحی حذر کند
یا اینکه در ، به راه تو ، خود را سپر کند
امشب نماز را به فرادا اقامه کن
تا قاتل از نماز جماعت حذر کند
بیدار شد که در صف پشت تو ایستد
تا صف به صف ملائکه را دربدر کند
ای ماه سر به مهر سر از سجده برمدار
پشت سرت کسی ست که شق القمر کند
در آستین خویش نهفته است تیغ را
تا آستان تو لب شمشیر تر کند
می خواهد از شکافتن فرق موج ها
موسی صفت به آن سوی دریا گذر کند
این معجزات آیت پیغمبری نبود
داد از کسی که بر دل شیطان نظر کند
محراب در تلاطم خونابه غرق شد
خورشید خون گریست که شب را سحر کند
نامردی از هراس به پل کوچه ها گریخت
مردی کجاست؟ تا که حسن را خبر کند
تا او بیاید و پدرش را به دوش خویش
از شط خون مسجد کوفه به در کند
در کاسه های شیر ، شفا موج می زند
شاید که زخم شیر خدا را اثر کند
مولا به یاد فاطمه بر سر حنا گرفت
تا مثل روزهای جوانی سفر کند.
#السلام_علیک_یا_امیرالمومنین
@hamshenasi
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
علی علیه السلام فرقهای زیادی با دیگر حاکمان داشت تا جایی که نهایتا به سبب همین فرقها، فرقش شکافته شد. اما با دقت در تصاویر فوق بنگرید که گذر تاریخ چطور این فرقهای اساسی بین او و دیگر حاکمان را ارج نهاده است. این تصاویر، بخش بسیار بسیار کوچکی از انعکاس نام مبارک علی(ع) در معماری جهان اسلام است که در تمامی اینها، این اسم مبارک با خط بنایی جلوهگری میکند. امروزه از شرق تا غرب جهان اسلام، گنجینه عظیمی از آثار معمارانه از قرون مختلف به جا مانده است که مفتخر به منقّش شدن به این نام مبارک و تجلیِ «ذكرُ عليٍ عباده» با ابزارهای معمارانه هستند.
اما جالب آنکه حسب برخی پژوهشهای انجام شده، کهنترین نمونههای شناخته شده از نقوش تزئینیِ نام علی(ع)، نه متعلق به ایران، بلکه متعلق به حوزه جغرافیایی شام بوده است! یعنی همان جایی که سالها تلاش شد تا نام مبارک ایشان محو شود. نمونهای از این نقوش که در قلعه شهر حلب در شمال شامات به دست آمده را هرتسفلد (باستانشناس آلمانی) در کتاب خود که درباره کتیبههای اسلامی این سرزمین منتشر شده، معرفی کرده است. کدام حاکم دیگری را در جهان اسلام میشناسید که نام او پس از قرنها اینطور بر تارک آثار تمدنی کشورهای مختلف حتی در سرزمینی که سالها مشهور به دشمنی با او بوده، باقی مانده باشد و بدرخشد؟ "كذَٰلک يَضرِب اللَّه الْحَقَّ والْبَاطل فأَمَا الزَّبدُ فَيذهبُ جُفاءً وَ أَمَّا ما يَنْفَعُ الناس فَيمْكثُ فی الْأَرض: خدا براى حق و باطل چنين مثَل زند، اما كف به كنارى افتد و نابود شود و آنچه براى مردم سودمند است در زمين باقی بماند" (رعد/۱۷).
@baladetayyeb
🌟مسئله "فلسطين" از منظر فلسفه ائتماني🌟
⚡علامه طه عبدالرحمن در کتاب «شکاف های مرزبانی؛ رویکرد ایتمانی به چالش های معاصر امت» صورت بندی فلسفی از مسئله فلسطین ارائه می کند. از منظر فلسفه ایتمانی، «إیذاء فلسطینی، إیذاء اله و إیذاء انسان است».
@hamshenasi
🌟مسئله "فلسطين" از منظر فلسفه ائتماني🌟
⚡علامه طه عبدالرحمن در کتاب «شکاف های مرزبانی؛ رویکرد ایتمانی به چالش های معاصر امت» صورت بندی فلسفی از مسئله فلسطین ارائه می کند. از منظر فلسفه ایتمانی، «إیذاء فلسطینی، إیذاء اله و إیذاء انسان است».
طه می نویسد:
در جهان کنونی که از خُلق «حیا» خالی است، به گونه ای که در آن هر زورمندی هرچه بخواهد می کند، جای شگفتگی نیست که انسان انواع مختلفی از رنج و اذیت را ببیند، اما آنچه «انسان فلسطینی» از أذی نزدیکان و دوران می بیند نظیر و اندازه ای ندارد. همانگونه که آنچه که رژیم اسرائیل از ایذاء آشکار می کند قابل توصیف نیست گویا که «شر مطلق» است. چرا که خشونت و أذی اسرائیلی، بیشتر از آن است که یک یک شمارش شود. آنچه تاکنون انجام شده قابل احصا نیست و آنچه از اشکال دیگر غافلگیرمان خواهد کرد در حساب نمی گنجد.
برای درک حقیقت این «رنج و أذی» که اشبه به شر مطلق است، نیازمند شناخت حقیقت انسانی هستیم که با این شکل، اذیت می شود. انسان فلسطینی ویژگی متمایزی دارد چراکه ارض او محل تلاقی عوالم شهادی و غیبی، و ارث او محل تلاقی ابعاد زمانی و سرمدی است. از این رو برای شناخت حقیقت او نمی توان رویکرد تاریخی داشت چون این مقاربه، بُعد ابدی و سرمدی آن را ساقط می کند حتی اگر عالم غیبی آن را حذف نکند. همانگونه که نمی توان رویکرد حقوقی داشت چون عالم غیبی آن را ساقط می کند حتی اگر بُعد سرمدی آن را حذف نکند. همانگونه که نمی توان رویکرد سیاسی داشت چراکه این روی آورد، هم عالم غیبی و هم بُعد سرمدی آن را حذف خواهد کرد. لذا دورترین، بلکه فریب کارترین رویکردها در معرفت حقیقت چنین انسانی است. گرچه همین رویکرد منتخب اکنون در درک أذی واقع بر انسان فلسطینی به کار بسته می شود.
نمی توان به حقیقت انسان فلسطینی معرفت پیدا کرد و ایذا او را دفع کرد، جز با رویکردی که عالم شهادی زمین اش را به عالم غیبی آن وصل کرده و بعد زمانی ارث اش را به بعد سرمدی آن متصل کند، لذا ما رویکرد فلسفی را پی خواهیم گرفت که ارض فلسطینی را از عوالم خود جدا نکند بلکه همه عوالم آن را حفظ و ملاحظه کند و ارث فلسطینی را از ابعاد خود بریده نکند بلکه همه ابعاد آن را حفظ و نگهداری کند. شاید از این طریق ماهیت أذی فلسظینی را تبیین کنیم و به طریق دفع آن هدایت شویم.
رویکرد ایتمانی مبتنی بر مبدا اساسی است. هر چیزی دو بُعد دارد یکی «صورت» که همان مظهر خارجی است و دیگر «روح» که جوهر درونی است. روح اصل در تفسیر صورت است و صورت فقط تعبیری از روح است، به بیان دیگر تصویری از آن است.
صورت إیذاء فلسطینی به شکل اجمال بر دو وجه تقویم یافته است. ایذای ارضی که پروردگارشان آن را مبارک کرده. دوم ایذا ارثی که فطرت شان آن را انتاج نموده. إیذاء ارض مبارکه و ایذا ارث فطری. روح إیذاء نخست إیذاء اله و روح إیذاء ارث فطری، إیذاء انسان است.
و چون روح اصل در تفسیر صورت است. لذا فهم "إیذاء اله" اصل در "إیذاء ارض" و "إیذاء انسان" اصل در "إیذاء ارث" است. و چون «مساله اله» و «مساله انسان» اختصاص به فلسطینیان ندارد بلکه شامل همه دین باوران می شود. لذا همه باید برای رفع إیذاء فلسطینی اقدام کنند.
🔸اصل مفهوم «مرابطه» برآمده از آیه شریفه«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ».
🔸اصل مفهوم «إیذاء اله» برآمده از آیه شریفه« إِنَّ الَّذينَ يُؤْذُونَ اللهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللهُ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهيناً [احزاب/57]»
📙ثغور المرابطه، نشر مرکز المغراب للدراسات في الاجتماع الإنساني، رباط، ۲۰۱۸,صص۱۹_۲۰ ترجمه علی اصغر اسلامی تنها
@hamshenasi
عماد علوم اجتماعی انقلاب اسلامی
روح استاد گرانقدرم دکتر عماد افروغ (رحمت الله علیه)، متفکر، جامعه شناس و روشنفکر جبهه فکری انقلاب اسلامی، در سحرگاه شب قدر به ملکوت اعلی پیوست و خانواده، جامعه دانشگاهی، شاگردان و دوستداران خود را به سوگ نشاند.
برای من طلبه که در هر سه مقطع تحصیلات دانشگاهی، توفیق تلمذ و دانشجویی اش را داشتم، دکتر افروغ نمونه «روشنفکر انقلاب اسلامی» بود، هم نظریه پرداز و منتقد بود و هم مجاهد و عامل. در ساحت نظر بر عماد اندیشه کل گرایی توحیدی اسلامی امام خمینی(ره) تکیه داشت و در ساحت عمل بر عدالت و رعایت حقوق الناس فروغ می بخشید. معرفت و استمرار آرمان های انقلاب اسلامی و اندیشه بنیانگذار جمهوری اسلامی در کانون نظرورزی و کنشگری علمی و سیاسی او قرار داشت.
غرق نشدن و غرق نکردن در جامعه شناسی اغترابی مدرن و پست مدرن و آگاهی عمیق به لزوم فهم تأصیلی رخداد عظیم انقلاب اسلامی، او را به حکمت متعالیه رسانده بود و لذا تاکید داشت که رهبر انقلاب اسلامی اگر تفکر حکمی متعالیه نمی داشت، نمی توانست راهبر و رهبر جامعه و انقلاب اسلامی باشد.لذا معتقد بود؛ امام خمینی(رضوان الله علیه) ، با غرق شدن در خداوند، بعد از متنعم شدن از سفره برکات زاید الوصف او در سفر چهارم ، ماموریت رهنمونی مردم به سمت خدا را یافته است».
او باورمند به امام، انقلاب و مردم، نگران فاصله گیری جامعه معاصر ایران، از هویت تاریخی یکتاپرستانهِ ته نشین شده و صبغه فرهنگی توحیدی عمیق آن بود. جامعه سیاست زده و اقتصاد زده ایران را دچار عارضه گست می دید لذا اخلاق گرایانه، نهاد سیاست را در کنار نهاد علم (حوزوی و دانشگاهی) نقد می کرد. روشنفکری اصیل را جز با «محتواگرایی و تولید علم» و ملاحظه نسبت «روشنفکری و اصل گرایی فلسفی» ممکن نمی دانست. گرچه خود را به حضور در حاشیه قدرت جمهوری اسلامی می کشاند اما عمیقاً به کانون انقلاب اسلامی دلبسته بود و در متن سیاست فرهنگی حاضر بود. دلبسته دنیای خنثی و سرد دانشگاهی نبود، لازمه عمل روشنفکری را تعهد به خدا و پاسخگوی به مردم می دانست. روشنفکری را دعوت به هزینه دادن و درافتادن با واقعیتی که آن را «شبکه های القایی و اغوایی قدرت» می نامید می کرد تا روشنفکر، از خلال آن ابزار هژمونی و استیلای قدرت دولتی نشود مردمی بماند و نقد تعالی بخش کند.
فرهنگ ایده او برای هدایت سیاست و فرو نشاندن طغیان اراده معطوف به قدرت بود. لذا بر «پیوند اخلاق و سیاست»، « فرهنگ شناسی و حقوق فرهنگی» و «هویت ایرانی و حقوق فرهنگی» تمرکز داشت و بر «بازخوانی هویت در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» تاکید می نمود.
گرچه روزنگاشت او پس از ابتلایی سخت، در سحرگاه شب قدر به سطر آخر رسید اما «فریادهای خاموش» او را هرگز فراموش نخواهیم کرد. استاد ما «رهایی را در عاشورا » می دید و «حس و حالی با نهجالبلاغه» داشت و چه نیک سرانجام که در ایام شهادت امیر المومنین (صلوات الله علیه) روح اش در جوار رحمت حق آرام گرفت.
سلام و رضوان خدا بر او باد.
علی اصغر اسلامی تنها
۱۴۰۲٫۱٫۲۵
https://ble.ir/hamshenasi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی گذشت دکتر عماد افروغ
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت دانشمند فرزانه و انقلابی آقای عماد افروغ را تسلیت گفتند.
📩 متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت دانشمند فرزانه و انقلابی مرحوم آقای دکتر عماد افروغ رحمةالله علیه را به خاندان گرامی و دوستان و همکاران و شاگردان ایشان صمیمانه تسلیت عرض میکنم و صبوری و آرامش روحی برای آنان و رحمت و مغفرت الهی را برای آن مرحوم که در سحرگاه جمعه و قدر به لقاءالله پیوست مسألت مینمایم. تلاشهای فکریاش مقبول حق و یادش گرامی باد.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۲/۰۱/۲۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
انا لله و انا الیه راجعون
ارتحال دکتر افروغ بر فرزندان و خانواده ایشان بر اصحاب علوم اجتماعی و جامعه علمی به دوست داران انقلاب و درد مندان امت و جامعه اسلامی و به همه عزیزانی که تجدید حیات معنوی و رنسانس دینی جامعه بشری را در جهت تحقق جامعه مهدوی دنبال میکنند تسلیت باد.
دکتر افروغ همانگونه که همواره اعلام میداشت هویت خود را در مسیر رشد و بالندگی انقلاب اسلامی ایران و آرمانهای جهانی آن تعریف میکرد. او تلاش پیگیر و دردمندانه خود را در مسیر گسترش لایه های فرهنگی جوشش فعال امت اسلامی و نقد سازه ها و ساختارهای نظری مسلط بر جامعه معاصر بشری دنبال می کرد و جایگاه خود را در حلقه وصل تعامل خلاق و فعال دو نهاد دانشگاه و حوزه جستجو میکرد.
او می کوشید تا به تعبیر خود لایه های عمیق فرهنگ اسلامی را که ریشه در متون و نصوص دینی داشت و به نظر او در حکمت اسلامی به طور عام و فلسفه صدرایی به طور خاص تجسم یافته بود در سازه های نظری و ساختارها و کنش های اجتماعی جامعه اسلامی ایران شناسایی کند و این رسالت را در فعالیتهای مختلف علمی فرهنگی و اجتماعی خود در نظر میگرفت.
بیش از دو دهه آمد و شد مستمر و اغلب هفته گی او به قم بخشی مهم از جهاد علمی اوست و ثمره این تلاش همراهی برای تکوین رشته هایی نظیر فلسفه علوم اجتماعی و باز آرایی دانش اجتماعی مسلمین و تربیت طلاب و دانشجویان و تدوین رساله های و تالیف کتب علمی است.
این استاد در لیله القدر ضیافت الهی به ملکوت اعلی پیوست تا قضای الهی را از افق آسمانی در تحقق آرمانهای تاریخی خود ببیند و تقدیر خداوند را در رشد و توسعه امت اسلامی نظاره کند .
حمید پارسانیا
#معرفی_مقاله_پژوهشی
📋تحول معنای علم و تأثیر آن بر حذف تربیت دینی از نظام آموزش عمومی کشور
🔆نویسندگان:
✍حسین رئیسی وانانی (دانشجوی دکتری فرهنگ و ارتباطات دانشگاه باقرالعلوم ع )
✍علی اصغر اسلامی تنها(استادیار گروه مطالعات فرهنگی و ارتباطات، دانشگاه باقرالعلوم ع )
10.30471/edu.2022.8463.2561
🔰چکیده
هدف اصلی این پژوهش، بررسی تحول معنای علم و تأثیر آن بر حذف تربیت دینی از نظام آموزش عمومی کشور است. روش این پژوهش توصیفی−تحلیلی با استفاده از تکنیک اسنادی−کتابخانهای بوده و نتایج این تحقیق نشان میدهد که طی قرنها، مسلمانان همواره مفهوم «علم» را در معنای «فائز» بهکار بردهاند و به باور ایشان، مسیر طلب علم درواقع همان مسیر فوز و فلاح و رستگاری انسان است. این درحالی است که از قرن نوزدهم بنیان معرفتی علم تغییر کرده و علم حسی عهدهدار شناخت جهان پیرامون شد. معنای جدید علم، ظرفیتهای جدیدی برای تسلط و غلبه انسان بر جهان طبیعی و اجتماعی معرفی کرد و به همراه خود ساختارهای جدیدی مانند نظام آموزش عمومی کشور را نیز بنا نهاد. نظام آموزش عمومی کشور با تولید و ترویج معنای علم «غالب»، این باور را در ذهن و جان دانشآموزان نهادینه میکند که هدف آنها از علمآموزی باید به خاطر سپاری و کسب اطلاعات در جهت غلبه بر جهان طبیعی و اجتماعی برای رسیدن به سود و منفعت مادی بیشتر باشد. بنابراین، خواسته یا ناخواسته نوع تربیت جدیدی در دستور کار نظام آموزش عمومی کشور قرار گرفته که در تقابل کامل با «تربیت دینی» بوده و در نهایت به حذف آن منجر شده است.
♻کلیدواژهها: تحول معنای علم، تربیت دینی، نظام آموزش عمومی، علم فائز، علم غالب 🔰🔰
http://islamicedu.rihu.ac.ir/article_2011_6b2e7c4ab7571b1fc10cd3a89a367c2a.pdf
🌍 «امت اسلام» 🕋
➣📊گذر جمعیت مسلمانان جهان از مرز دو میلیارد نفر
📈طبق جدیدترین آمار سایت جمعیت مسلمانان جهان، در روز شنبه ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ میلادی تعداد جمعیت مسلمانان جهان از مرز دو میلیارد نفر گذشت و جمعیت ۲٬۰۰۷٬۳۹۸٬۵۶۲ ثبت شد.
📉بیشترین آمار جمعیت مسلمانان به ترتیب در کشورهای اندونزی (۲۴۱ملیون نفر)، پاکستان (۲۳۱ملیون نفر)، هند (۲۱۹ ملیون نفر)، بنگلادش، نیجریه، مصر (۱۰۷ ملیون نفر) و ایران (۸۸ ملیون نفر) گزارش شد. ترکیه (۸۴ملیون نفر)، اتیوپی، عراق (۴۴ملیون نفر)، الجزایر، سودان، افغانستان (۴۱ملیون نفر)، مراکش و عربستان (۳۴ ملیون نفر) در رده های بعدی ایستادند.
📊طبق آخرین آمار جمعیت ساکنان کره زمین بیش از ۸ میلیارد نفر اعلام شده که از هر چهار نفر سکنه جهان یک نفر مسلمان است. بنابراین اسلام دومین دین بزرگ جهان بعد از مسیحیت به لحاظ آمار جمعیتی است.
📈طبق آخرین آمار قبلی، از یک میلیارد و هفتصد ملیون نفر مسلمان، تعداد شیعیان سیصد و سی و پنج ملیون نفر گزارش شده بود که طبق این گزارش جدید آماری، جمعیت شیعه تغییراتی خواهد داشت.
📊بر طبق داده های این گزارش اسلام در ۲۶ کشور (آسیا و آفریقا) دین رسمی است. این گزارش تأکید می کند که اسلام سریعترین دین در حال رشد در جهان امروز است.
💥از نکات قابل توجه اینکه با وجود تبلیغات اسلام هراسانه دولت فرانسه، برای نخستین مرتبه در تاریخ فرانسه، تعداد مسلمانان از جمعیت کاتولیک ها در بین سنین ۱۸ تا ۵۹ سال بیشتر شده است.
📊برای اطلاع از اطلاعات به روز از جمعیت مسلمانان جهان و مقایسه آن با آخرین آمار سالهای گذشته به لینک پیوست مراجعه کنید:⬅️↙️
https://timesprayer.com/en/muslim-population/
🏷#آمار #جمعیت_مسلمانان
➣ https://eitaa.com/hamshenasi
➣ https://eitaa.com/muslimnair
⚫️ هوالغفور
درخت ستبر اندیشه و جامعه ایران یکی از فرزندان ارزشمند خود را از دست داد و اهالی فرهنگ را داغدار هجران نمود. او عماد علوم اجتماعی ایرانی-اسلامی و فروغ روشنگری اصیل انقلاب اسلامی بود. عماد افروغ، در آسمان فرهنگ، آرمان خواه و در زمین سیاست متعهد و در سپهر تحول خواهی مکتب امام خمینی (ره) ستاره ای شد درخشان و ما از باب و بالنجم هم یهتدون راه و مقام اصیل وی را باز می جوییم.
لذا بدینوسیله در آیین نکوداشت وی از زبان دوستان و همراهان و اندیش وران ایران، یاد او را زنده و مغفرت خوان عروج وی خواهیم بود.
زمان: چهار شنبه ششم اردیبهشت ۱۴۰۲
«ساعت ۱۰ الی ۱۲»
مکان: تهران_ تالار وحدت
محمد مهدی اسماعیلی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
و رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور
💐عید فطر عید بندگی 💐
🔰 اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاَّءِ وَالْعَظَمَةِ...
🔅در دین نه زمان عامل عید است و نه زمین، اگر عبادتی شد و عبادتِ ویژهای بود و بنده در آن عبادت مهمان خدا شد و خدا میزبانی او را پذیرفت، این میشود عید.🔅
(آیت الله جوادی آملی)
عید فطرت، عید بندگی و بازگشت به فطرت مبارک
🌼🌻🏵️🌸🌺🌷🥀🌹💐
@hamshenasi
هدایت شده از پاراگراف || امیرحسناوصالی
کنشگری هنرمندانه درقالب هنر!
"خرده نقدی درباب شعرخوانی مهدیِرسولی در عیدفطر"
ِ🖍 امیرحسناوصالی
آنچه منتقدینِ عوام را در برابر شعرخوانی مهدیرسولی میشوراند، نه فرمِ رواییِ سازوکارِ شعریِ اوست و نه موضعمندی هوشمندانهی او؛ بلکه امّالدلایل پیکانِ انتقادها سوی رسولی، قیاس محتوای شعر او با میثممطیعی در سالهای پیشین است. مضامین تند و صریح مطیعی پیشفرضی در ذهن مخاطب ایجاد کرده است که هرکسی پس از او نیز باید از چنین سنتی تبعیت بکند.
اما مهدیرسولی بسیار زیرکانه در انتخاب شعر خود عمل کرده است، که نه "سیخ" بسوزد و نه "کباب"!. علیالظاهر اگر در دولت روحانی بودیم، اشعار وی هم میتوانست رنگ و بوی دیگری داشته باشد! و اگر چه از منبرکهای انتقادی-تبیینی کوتاه و کاربردی آخر هیئت ثارالله در دولت روحانی خبری نیست، اما حداقل میتوانست کمی صریحتر مسائل را روایت بکند.
امّالمسائل خواندن مردم با استناد به عصای خمینیِ کبیر'ره' زمانی گرهگشاست که نقش مردم در مدافع یا مهاجمی خود مشخص باشد. یقینا قیاس نسل انقلاب با نسل حاضر از حیث عملکرد و وظیفه ناصواب است. و بالاخره باید مشخص بشود منطور از "مردم" در این اشعار کدام مردم است.
مگر نه اینکه این مردم در ۲۲بهمن، ۹دی و روز قدس و... ولایتمداریشان را ثابت نمودند؟ حال مداوای این زخمها مردم هستند یا مسئولین؟
آیا مسئولینی که با وعدهی اینترنت رایگان آمدند و نفسکشیدن همین مردم را نیز فیلتر کردند، لایق سیلیِ پدرانهی مردم از سمت شما نبودند؟ مردمی که اگر حضور پررنگشان در میادین اجتماعی نبود حتی مشروعیت دولتها به خطر میافتاد، آیا لایق همزبانی صریحتری نبودند؟!
اگر زخم داریم و اگر درد داریم، مداوایش نیز دست خودمان است؟ اگر مداوا دست خودمان بود، پس چرا پای صندوق رای آمدیم؟ یقینا حاکمیت نمیتواند و نباید نقش اپوزیسیون را بازی کرده و توپ را در زمین مردم بیاندازد. حاکمیت، همیشه باید پاسخگو باشد. حال که مداح میتواند به مثابهی زبان مردم باشد و نقش یک مصلحِ کنشمند را ایفا بکند، انتظارات هم بالا رفته و مطالبهگریها هم فراوان میشود. اگر دعوت بهامید و جهاد خوب است، پس باید در تمامی دولتها نیز خوب باشد.
اینکه تندیِ نقد را در لابهلای روایتهای تاریخی از کوفه و رضاخان و... گرفته تا صفِ اول و اقتصادِ سیاسی و دعوت برای جهاد و... پنهان بکنیم، یک فرار زیرکانه و روبهجلو و ساخت یک روایتِ جدید در تریبیون نماز عیدفطر است که شما بهخوبی انجامش دادید. و دورد برشما.
امیرحسناوصالی
عضو پاراگراف بشوید.👇
https://eitaa.com/joinchat/2729640001Cb1d34d8ce8
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌷 رهبر انقلاب اسلامی شهادت حجتالاسلام عباسعلی سلیمانی را تسلیت گفتند؛
👈 شهید حجتالاسلام سلیمانی؛ شخصیتی همواره در خدمت نظام
📝 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی شهادت حجتالاسلام عباسعلی سلیمانی را در حادثه سوء قصد به وی تسلیت گفتند.
✏️ متن پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
حادثهی سوء قصد به مرحوم حجتالاسلام آقای حاج شیخ عباسعلی سلیمانی رحمةالله علیه را که به شهادت ایشان منتهی شد به خانوادهی گرامی و دوستان و علاقمندان آن مرحوم تسلیت عرض میکنم. ایشان عضو مجلس خبرگان و سالها امام جمعهی زاهدان و کاشان و همواره در خدمت نظام جمهوری اسلامی بودند. از خداوند متعال علوّ درجات و قبول خدمات آن مرحوم را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۴۰۲/۰۲/۰۷
📸 عکس: دیدار اعضای ستاد کنگره ملی شهدای استان سیستان و بلوچستان | ۱۳۹۶/۱۱/۱۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
♻لباس روحانیت شیعه، «لباس پیامبر و پیام بری»، «لباس تقوی و جهاد فرهنگی» است. در فتنه فرهنگیِ«زن، زندگی، آزادی» شهادت مظلومانه ملبسین به آن، پیروزی فرهنگ شهادت، حیا و حجاب را بر نافرهنگ شهرت، شهوت و برهنگی را رقم خواهد زد. آنان دانش آموختگان و روشنفقهان مکتب هدایت و شهادت اند و با ثبات وجرات ويقين می گویند؛ أبالقتل تهدّدننا!! أما علمتَم بأنّ القتل لنا عادة وكرامتنا من الله الشهادة
🌐@ hamshenasi
جایگاه و نقش تلبّس در اخلاق کنشگری روحانیت: لباس پیامبر و لباس پیامبری
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده: علی اصغر اسلامی تنها
گروه مطالعات فرهنگی و ارتباطات، دانشکده فرهنگ و علوم اجتماعی رفتاری ،دانشگاه باقرالعلوم(ع)، قم ، ایران
فصلنامه اخلاق، دوره 17، شماره 44 - شماره پیاپی 66، ویژه نامه اخلاق کنشگری روحانیت، اسفند 1400، صفحه 173-202
10.22081/JARE.2022.63504.1735
چکیده
لباس روحانیت شیعه، در جامعۀ ما بهتدریج شکلی متمایز و هویتی نمادین یافته است. پرسش از جایگاه و نقش این لباس در اخلاق کنشگری روحانیت، دغدغۀ اصلی این جستار است. بازشناسی هویت، کارکردها، هنجارها و مسائل اخلاقی تلبس، مبتنی بر روش تحلیلی-تاریخی نشان داد که انتساب نمادین و تاریخی آن به پیامبر اسلام9، مطلوبیت دینی این نوع تلبس و ماهیت نمادین آن (که دلالت بر نقش اجتماعی روحانیت و هویت ارتباطی این نقش دارد)، موجب شده این لباس، نهتنها لباسی دینی و مقدس تلقی شود، بلکه همان گونه که در فرهنگ عمومی کنشگران شیعی مشهور است، از جایگاه «لباس پیامبر» و «لباس پیامبری» و پیامرسانی دینی برخوردار شود. بازشناسی کارکردها و هنجارها و مسائل اخلاقی تلبس به لباس پیامبر و پیامبری از دیگر نتایج این جستار است.
کلیدواژهها
لباس روحانیت روحانیت شیعه اخلاق کنشگری لباس رسمی لباس پیامبر لباس پیامبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این بدرقه مردمی باشکوه پیکر شهید «حمیدرضا الداغی» نه فقط مدح و ستایش و سپاسگزاری از یک جوانمرد غیرتمند ایرانی بلکه گواهی یک امت مسلمان است بر زنده بودن حیا، غیرت، حجاب و شهادت در ایران اسلامی.
آن چه همیشه و هنوز
کوچه به کوچه جاری است
قصهی سر به داری و
غیرت سبزواری است
#شهید_غیرت
#شهید_الداغی
@hamshenasi