هدایت شده از محسن قنبریان
10.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 ناملازمه رشد اقتصادی و عدالت
• توجه به این نکته از رهبر انقلاب بسیار ضروری است که: تازه رشد ۸درصدی هم حاصل شود، حتما ملازم با عدالت نیست!
یکبار باید به پیشرفت و رشد۸٪ و استمرار آن فکر کرد(شرط لازم) و یکبار به تقسیم عادلانه عوائد آن یعنی #عدالت_توزیعی (شرط کافی).
• واقعیت این است که از برنامه پنجم -که با سیاستهای اصل۴۴ قرار بوده ضریب جینی به ۳۵صدم برسد- تا برنامه هفتم، دولتها(به جز چند نمونه محدود) از عدالت توزیعی فاصله بیشتری گرفته اند ودائماً به دنبال شانه خالی کردن از این بخش هستند!
• کسانی که به جای تکیه بر توان داخلی برای رشد اقتصادی، صرفا احیای #برجام اولویت شان بوده هم درچندماه اجرای برجام به حسب آمار رسمی دیدند باز دهک بالاست که از آن نفع می برد نه عموم مردم!
یعنی نه "رشد اقتصادی درون زا" و نه "احیای برجام"، مستقیماً و لزوماً عدالت نمی آورد و آن تدابیر خاص خودرا میخواهد!
• متاسفانه این سالها حتی #گفتمان_عدالت هم در گفتمان پیشرفت به محاق رفته است!
برای نیروی انقلابی هم فقط #روایت_پیشرفت مهم است. دیگر از عقب ماندگی عدالت گفتن، عیب است!
• رهبر انقلاب در دهه پیشرفت و عدالت از عقب افتادن عدالت از پیشرفت بارها گله کردند و #مساله را از "عدالت" به "عقب ماندگی در عدالت" به حسب گفتمانی(یعنی سخن غالب شدن) ارتقاء دادند. برای نمونه ببینید: ۸۹/۱۱/۱۵|۹۰/۲/۲۷|۹۰/۱۱/۴|۹۱/۷/۲۲|۹۳/۱۰/۱۷|۹۶/۳/۱۴|۹۶/۳/۳۱|۹۶/۱۱/۲۹| و...
: "فاصله زیاد"، "مطلقا راضی کننده نیست"، "نقطه ضعف ما"، "انصافا عقبیم"، "ضریب جینی بدتر شده"، "از خدا و مردم عذرخواهی کنیم" و...
محسن قنبریان ۱۴۰۳/۱۱/۴
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
19.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅 تولید و عدالت!
🔖 اول چند دقیقه وقت بگذارید سیاستهای کلی اصل۴۴ را بخوانید!
❓ چه رشد اقتصادی و پیشرفتی موجب عدالت می شود؟!
• گفته شد پیشرفت خود به خود به عدالت نمی انجامد! عدالت توزیعیِ بعد از رشد اقتصادی هم چاره اساسی فاصله طبقاتی نیست بلکه اصلا تا کیک اقتصاد بزرگ نشود، توزیع سهم بیشتر هم میسر نیست!
• از اینجاست که "عدالت پیش از تولید" مطرح می شود. "تقسیم عادلانه منابع تولید ثروت" یک اصل اساسی است (بند۲ اصل۴۳ قانون اساسی). پس کلمه اساسی در سیاستهای اصل۴۴: "گسترش مالکیت عمومی در جهت تحقق عدالت اجتماعی" می شود.
بدون گسترش مالکیت عموم، سود منابع برای طبقه یقه سفیدها و سرمایه دارها و کاهش ارزش اسکناس برای حقوق بگیران(کارمند و کارگر) خواهد بود. فقیران فقیرتر و اغنیاء پولدارتر می شوند!
• سیاستهای اصل۴۴ برای این گسترش مالکیت عمومی، "تعاونی های فراگیر بیکاران و سه دهک پایین" را پیشنهاد داد که تا پایان برنامه پنجم به ۲۵٪ در اقتصاد کشور برسد. ۳۰٪درآمدهای حاصل از واگذاری ها به بخش خصوصی و حاکمیتی هم به آن تعاونی ها جهت فقر زدایی و سهیم شدن در مالکیت عمومی کشور اختصاص یابد!
• قانون اجرایی آن هم سال۸۷ تصویب و فصل سوم به آن تعاونی ها اختصاص یافت!
براساس آن باید بودجه سالانه هم برمبنای توسعه آن تعاونی ها بسته شود!
حتی مدل تعاونی توسعه و عمران شهرستانی و دهیاری هم در سال۸۹ طراحی شد!
• لکن با گذشت ۲۰سال آن طبقات در مالکیت و سهم بری -نه به شکل تعاونی و نه کارگاه های کوچک(ایده دیگر رهبری)- مشارکتی نیافتند! هم مشارکت در رونق رشد اقتصادی کم شد، هم عدالت عقب ماند!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
ارز ترجیحی؛ افزایش مراقبت یا حذف صورت مسئله؟
رهبر معظم انقلاب:
«البتّه من به سهلانگاری در مقابل بدعملها توصیه نمیکنم؛ بعضی هستند به عنوان سرمایهگذار، به عنوان کارآفرین وارد میدان میشوند لکن واقعیّت این نیست که آنها سرمایهگذارند؛ آنها میخواهند سوءاستفاده بکنند که در قضیّهی تخصیص ارزهای ترجیحی و مانند اینها ملاحظه شد و سوءاستفادههای زیادی انجام گرفت؛ من این [سهلانگاری در مقابل بدعملها] را توصیه نمیکنم. مراقبت را زیاد کنید امّا کمک را هم افزایش بدهید»
نتیجه گیری:
سوءاستفادهها نتیجهی سهلانگاری است و راهحل آن افزایش مراقبت است نه حذف صورت مسئله
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
5.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اسیر غزهای میگوید در اسارت غذایی نبود جز دعا. دعایش این بوده «بارالها همانطور که مریم دختر عمران را روزی بخشیدی هر بار که زکریا در محراب بر او وارد میشد و نزد مریم رزقی مییافت...»
در ادامه میگوید:
«به خدا قسم سیر میشدیم. دعا میکردم، همانطور که حضرت محمد میفرمود در آخر الزمان امت من غذایشان تسبیح و تهلیل است. تسبیح میکردیم و تهلیل، و خدا را شکر سیر میشدم.
به حضرت محمد صلی الله و آله و سلم میگفتم
عزیزم! من تو را همچون اسمت دوست میدارم...»
🧷نگویید سُنی
بگویید محمّدی
دین غزه «محمّد» است
زلال
چون نام ایشان؛ محمّد
غزه بوی محمّد میدهد
اگر در پی ایشانی
#غزه
#اسم #مواد_غذایی #دعا #زمان
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
وقتی ارز را کالا میدانید و نرخ ارز را که تعیین کننده ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم است به بازار میسپارید، نتیجهاش این میشود که عدهای سرمایهدار زالو صفت با احتکار ارز و گران کردن دلار، معیشت مردم را گروگان میگیرند تا نظام را مجبور به مذاکره با قاتل حاج قاسم کنند
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از احمدحسین شریفی
◻️افراد در آستین آمریکا برای شکست انقلاب اسلامی؛ از نگاه امام خمینی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
امام خمینی(ره) در پیامی که به مناسبت قبول قطعنامه ۵۹۸ صادر کردند، این نکته مهم را به «مسؤولان نظام ایران انقلابی» گوشزد کردند که
«امریکا و استکبار در تمامی زمینهها افرادی را برای شکست انقلاب اسلامی در آستین دارند»
و بعد دو مدل کار این اذناب آمریکا و استکبار را تشریح کردند:
یک. از راه برچسبزنیهای سیاه به هدف بازداشتن مسؤولان از خدمت به مردم و مستضعفان: به این صورت که کمک به فقرا و مستمندان و خدمت به عامه مردم را با تهمتها و برچسبهایی مثل «تفکرات کمونیستی» و «سیاستهای پوپولیستی» تمسخر میکنند. «مسئولین نظام ایرانِ انقلابی باید بدانند که عدهای از خدا بیخبر برای از بین بردن انقلاب هرکس را که بخواهد برای فقرا و مستمندان کار کند و راه اسلام و انقلاب را بپیماید فوراً او را «کمونیست» و «التقاطی» میخوانند. از این اتهامات نباید ترسید.» (صحیفه امام، ج۲۱، ص۸۸)
دو. از طریق نفوذ در دستگاه مفهومسازی و نظام تصمیمسازی مسؤولان: این ایادی در دانشگاهها گاهی با شعار روشنفکری و علم و عقلانیت تلاش میکنند معیارها و ارزشهای لیبرالیستی را با رنگ و لعاب دینی و پوستهای از قرآن و نهجالبلاغه و امثال آن، «اسلامی» جلوه دهند [=اسلام لیبرالی] و در حوزههای علمیه هم با «مقدسنمایی» و «قیافههایی حق به جانب و طرفداری از دین و ولایت» سعی میکنند جلوهای رماننده از ارزشهای ناب اسلامی و انقلابی به نمایش بگذارند: «در حوزهها و دانشگاهها مقدسنماها را که خطر آنان را بارها و بارها گوشزد کردهام. اینان با تزویرشان از درون، محتوای انقلاب و اسلام را نابود میکنند. اینها با قیافهای حق به جانب و طرفدار دین و ولایت همه را بیدین معرفی میکنند. باید از شرّ اینها به خدا پناه بریم.»
#غرب
#دشمنشناسی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
هفتاد و هشت درصد کارمندان شرکت انویدیا میلیونر هستند، یکنفر از هر دو نفر بالای 25 میلیون دلار ثروت دارد...این بخاطر سهامدار بودن کارمندان است که همگی سهامدار انویدیا هستند...
#عدالت شرط لازم و کافی پیشرفت است.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
برنامه زنده جهانآرا
مردمیسازی یا اختصاصیسازی اقتصاد؟!
باحضور #روحالله_ایزدخواه
شبکه افق، شنبه ۶ بهمن، ساعت ۲۲
@dr_izadkhah
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
در 24 ساعت گذشته دو هزار نفر کارزار عذرخواهی روزنامه دنیای اقتصاد را امضا کردند.
شما هم به این کارزار بپیوندید
https://www.karzar.net/178731
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar