🌼تخفیف ویژه آثار مکتوب به مناسب
اعیاد سعید قربان و غدیر🌼
زمان :
" ۸ تیرماه الی ۱۶ تیرماه"
✅ سفارش از طریق سایت
shop.hedayatnoor.com
و یا تلفنهای :
مشهد دفتر مرکزی : ۰۵۱۳۸۹۰۴۵۰۰
مشهد فروشگاه : ۰۵۱۳۷۶۱۰۰۰۰
نمایندگی تهران : ۰۲۱۲۲۷۶۲۲۳۵
نمایندگی شیراز : ۰۷۱۳۲۳۱۶۵۵۶
نمایندگی اصفهان : ۰۳۱۳۵۶۷۶۸۵۹
@Hedayatnoor
May 11
🔰۱۹۳-چرا خداوند برخی مفاهیم مانند زکات را بارها در قرآن کریم تکرار فرموده اما به موضوعی مانند خمس تنها یک بار در آیات قرآن اشاره فرموده است؟ آیا میتوان گفت اهمیت زکات از خمس بیشتر است؟
🔹در پاسخ باید گفت تكرار شدن یا نشدن یك موضوع در قرآن، نشانۀ مهم یا كماهمیت بودن آن نیست و در چنین مواقعی یك سخن، حجت را تمام میكند. بسیاری از موضوعات اسلامی دیگر نیز در قرآن تكرار نشدهاند، در حالی كه برخی از آنها بسیار پُراهمیت و برجستهاند. از آن جمله میتوان به وضو اشاره كرد كه از زمرۀ واجباتی است كه هر مسلمان در طول روز چندین بار با آن مواجه است؛ اما در قرآن كریم تنها در آیۀ ششم سورۀ مباركۀ مائده بدان اشاره شده است:
«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلاَةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَ أَیدِیكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ»
اى كسانى كه ایمان آوردهاید، چون به عزم نماز برخیزید، صورت و دستهایتان را تا آرنج بشویید.
ازآن سو، موضوعی مثل جهاد، آیات فراوانی را در قرآن كریم به خود اختصاص داده است؛ در حالی كه ممكن است برخی افراد حتی یكبار در طول عمر خود در معرض عمل به آن قرار نگیرند. بنابراین بسامد و میزان تكرار شدن یا نشدن یك موضوع در قرآن صرفاً به معنای كماهمیت یا پراهمیت بودن آن نیست و این برداشت، مقایسهای یكسویه و نادرست است.
کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، ج۱۷، صص ۳۳۱-۳۳۰.
#پرسشازمشکاة
#کتاب_مشکاة_جلد17
@Hedayatnoor
بسیار روابط از هم گسیختهای که هر دو سوی رابطه دوست میدارند آن را از سرگیرند؛ اما هریک منتظرند تا دیگری قدم اول را بردارد. در پیشگاه خداوند کسی که در ازسرگیری روابط پیشقدم میشود، از جایگاهی نیکو برخوردار است. ابوحمزه ثمالی در این باره از امام سجاد(ع) چنین نقل میکند:
چون روز قيامت برپا شود، خدای تبارک و تعالی، گذشتگان و آیندگان را در يك سرزمين گرد میآورد. آنگاه ندادهندهای چنین ندا میكند: اهل فضل كجايند؟ گروهی از مردم برمیخيزند و فرشتگان آنان را میبينند و میگويند كه فضل شما چه بوده است؟ میگويند: ما به كسی كه از ما بريد پيوستيم و به آنكه ما را محروم ساخت، احسان و بخشش کردیم و كسی را كه به ما ستم ورزید بخشیدیم. پس به آنها گفته میشود: راست گفتيد، داخل بهشت شويد.
امام صادق(ع) نیز فرموده است:
سه چيز از ارجمندیها [و مکارم] دنيا و آخرت است: گذشت از كسی كه به تو ستم كرده و پيوند با آنكه از تو بريده و خويشتنداری وقتی که با نادانی با تو برخورد شود.
▫️کتاب شکوه نیایش، شرح صحیفه سجادیه، ج۴، ص ۲۰۹-۲۰۸.
#لحظۀخوش
#شکوه_نیایش_جلد۴
@Hedayatnoor